مقاله درمورد کمبود اب در ایران

مقاله درمورد کمبود اب در ایران
مقاله درمورد کمبود اب در ایران

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

404

صفحه مورد نظر پیدا نشد.برای ورود به صفحه اصلی سایت اینجا کلیک کنید.

تمامي كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند
و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.

این سایت در ستاد ساماندهی ثبت شده است.

فروش اینترنتی فایل های قابل دانلود، پروژه، مقاله، و….
در صورتی که نیاز به راهنمایی دارید، صفحه راهنمای سایت را مطالعه فرمایید.

آب يكي از اساسي ترين عناصر زيست است. برخورداري از آب سالم براي نيازهاي انساني از عوامل اساسي و به منزله عامل تمدن شناخته شده است، به طوري كه همواره مورد احترام جوامع بوده و رودخانه هاي مختلف در سراسر جهان، نزد جمعيتهاي ساكن در آن نواحي اهميت زيادي داشته و مورد تقدس بوده است.هيچ كشوري بدون اطمينان از داشتن آب نمي تواند ثبات اقتصادي و اجتماعي و سياسي خود را حفظ كند و بدون كاهش ميزان آلودگي جو، امنيت نسلهاي آتي از نظر آب و غذا مبهم و، بدين طريق، توسعه پايدار فقط در حد يك شعار دلفريب باقي خواهد ماند.امروزه كمبود و آلودگي آب، زندگي ميليونها نفر از ساكنان زمين، خصوصا كشورهاي فقير را به شدت با خطر مواجه ساخته است. از نگاه آمار، 80 درصد جمعيت جهان تنها به 20 درصد از ذخاير آب سالم و بهداشتي دسترسي دارند. بيماريهاي ناشي از آب آلوده نيز عامل بسياري از مرگ و ميرها در كشورهاي فقير جهان است.بحران آب مشكلي ناشناخته است كه كشتار آن به مـراتب از بـيماريهاي مـسري چند صد سال پيش و بيماران ايدزي و تمام جنگهايي كه در سطح جهان جريان دارد، بيشتر خواهد بود. اگر چاره اي انديشيده نشود و بشر به خود نيايد، بحران آب درآينده اي نه چندان دور فاجعه اي به بار خواهد آوردكه سالانه ميليونها نفر ازمردم جهان رابه كام مرگ بفرستد. در واقع، امروزه ما برلبه تيغ تيزي نشسته و شاهد نابودي نسل خويشيم. نسلي كه خود را در مقايسه با گذشتگان خردمندتر جلوه مي دهد، نمي تواند راه را برنابودي خود ببندد. در اين مقاله برآنيم تا يكي از مصيبتهاي ناشناخته جهاني يعني بحران آب را مورد بررسي قرار دهيم. هدف آن است كه با شناخت اين بحران و با ارايه راه حلهايي، جلوي فاجعه اي كه ممكن است در آينده نسل بشر را تهديد كند گرفته شود. نتيجه تحقيق حاكي از آن است كه قرن بيست و يكم، قرن بحران آب خواهد بود. بحران يعني، فقر و بدبختي توده هاي عـظيم مـردم جـهان، رشـد چـشمگير انـحرافات اجتماعي، درگيريها و جنگ و جدالهاي خانمانسوز و افزايش تنشهاي حاد سياسي در عرصه جهان كه همگي نسل بشر را با تهديد جدي مواجه خواهد كرد.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

مقاله درمورد کمبود اب در ایران

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

مقاله درمورد کمبود اب در ایران

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

سازمان ناسا کمبود آب شیرین در جهان را یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر دانسته و هشدار داده‌اند مناطق خشک جهان با خطر خشکی حتی بیشتری مواجه هستند.

پژوهشگران اداره کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا) محل دقیق مناطقی از جهان را که اوضاع آب شیرین به خاطر برداشت بی‌رویه به خطر افتاده مشخص کرده‌اند.

به گفته آنان در سال‌های اخیر، شماری از تالاب‌های جهان پرآب‌تر شده‌اند و در مقابل برخی مناطق خشک به خاطر برداشت آب‌های زیرزمینی با وضعیتی نامناسب‌تر از قبل مواجه هستند.

اطلاعات جدید ناسا و آزمایشگاه پیش‌رانش جت ( جی‌پی‌ال) نشان می‌دهد ذخایر آب شیرین دنیا از سال ۲۰۰۲ به این سو تغییرات شدیدی داشته‌ است.

کاهش دسترسی به آب در مناطقی مانند شمال و شرق هند، شمال شرقی چین، کالیفرنیا، جنوب روسیه، استرالیا، و خاورمیانه عمدتا به برداشت آب‌های زیرزمینی و نحوه کشت آبی بر می‌گردد.

این مناطق به گفته ناسا به دلیل برداشت بی‌رویه منابع با کاهش جدی آب مواجه هستند و بدون اقدام دولت‌ها به احتمال قوی شرایط آنها به سرعت وخیم‌تر خواهد شد.

تحقیق ناسا در باره مناطقی بوده که ذخیره آب آنها به طرز قابل چشمگیری کاهش یا افزایش داشته است. تحقیق ناسا اشاره می‌کند که در ۱۴ منطقه در چنین تغییرات مربوط به کمبود آب ناشی از فعالیت انسانی بوده و در هشت مورد این تغییرات به خاطر دلایل آب و هوایی روی داده است.

این گزارش به کاهش ذخایر آب شیرین در حاشیه دریای خزر هم اشاره می‌کند و می‌گوید چنین کاهشی از چند سال پیش شروع شده و تا کنون دانشمندان این کاهش را به دلایل طبیعی نسبت داده‌‌اند اما تحقیق ناسا خاطرنشان می‌کند که این وضعیت ناشی از برداشت بیش از اندازه آب برای مصارف کشاورزی و صنعتی بوده است.

این گزارش به خشک شدن دریاچه آرال که زمانی چهارمین دریاچه بزرگ دنیا بود اشاره می‌کند و می‌گوید هزار سال طول می‌کشد تا دریای خزر که بسیار بزرگ‌تر ازدریاچه آرال است خشک شود اما آلودگی این دریاچه و تغییرات در خطوط ساحلی را از جمله بزرگ‌ترین مشکلات آن در سال‌های آینده می‌داند.

نویسندگان گزارش می‌گویند هر منطقه‌ای در دنیا ممکن است تحت تاثیر خشکسالی قرار بگیرد اما در مناطقی که مردم به منابع متعدد آب دسترسی ندارند، وضعیت شکننده‌تر است.

گزارش ناسا در نشریه نیچر منتشر شده و این اولین باری است که از اطلاعات ماهواره‌های گرانشی برای تهیه نقشه وضعیت آب شیرین در یک دوره ۱۴ ساله استفاده شده است.

ماهواره‌های گرانشی عکس نمی‌گیرند بلکه آنها تغییرات جاذبه گرانشی زمین را اندازه می‌گیرند، که ممکن است تحت تاثیر وجود آب قرار گیرند.

مقاله درمورد کمبود اب در ایران
مقاله درمورد کمبود اب در ایران
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *