پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید
© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.
در سلامت ۱۴ دی ۱۳۹۷ ۰ 3,852 بازدید
عکس دنبه گوسفندی ، خواص و مضرات روغن دنبه گوسفندی ، خواص دنبه گوسفندی برای رحم ،فرق پیه و دنبه ، روغن دنبه برای پوست صورت ،طرز تهیه روغن دنبه
دنبه گوسفند را همه ی ما می شناسیم و ممکن است از مصرف های روزانه ی ما باشد. قبل از اینکه دنبه گوسفند را هرروز مصرف کنیم لازم است اطلاعاتی را درباره آن به دست آوریم. به همین دلیل ما در این قسمت از الو دکتررازی بزرگ درباره دنبه گوسفند را به شما می گوییم.
دکتر حسن اکبری کارشناس شبکه قرآن و معارف سیما که درباره اهمیت استفاده از روغن های حیوانی در رژیم غذایی روزانه سخن می گفت اظهار داشت: هر ثانیه ۲۵ میلیون سلول متولد و همین تعداد می میرند و در هر دقیقه ۱۰۰ میلیون سلول نیاز به ترمیم و نوسازی دارند و بایستی غذاها طوری باشند که هم انرژی لازم فراهم شود و هم مصالح ترمیم و تعمیر فراهم بشوند.
اکبری با اشاره به اطلاعات اشتباهی که از سوی پزشکان در گذشته به مردم داده شده است گفت: بعضی می گویند ما روغن حیوانی نمی خوریم و از بوی آن بدمان می آیند اما ۷۰ درصد دیواره سلولی انسان از روغن و کلسترول تشکیل شده است و بدون روغن حیوانی سلولها ترمیم نمی شوند.
مضرات استفاده از روغن دنبه
وی همچنین افزود: این مسائل تا چند سال گذشته از سوی پژوهشگران غربی انکار می شد، این در حالی است که سازمان غذا و داروی آمریکا اخیرا کلسترول را از فهرست غذاهای ناسالم خارج کرده وبه اشتباهشان اذعان کرده اند و امروز روشن شده است که یکی از عوامل بیماری ام اس نخوردن روغن حیوانی است.
کارشناس بره روزی بهتر با بیان این که توصیه به مصرف روغن حیوانی بعد از پنجاه سالگی با ملاحظاتی همراه است، تأکید کرد:در این سنین باید شبها از خوردن روغن پرهیز کنند و در صورت نیاز از روغن زیتون استفاده کنند. همچنین ورزشکاران حرفه ای بایستی روغن حیوانی را در غذاها مخصوصا در وعده صبحانه بگنجانند. همچنین برای استفاده در شام از روغن کنجد و روغن زیتون استفاده کنند.
اکبری با اشاره به اقسام روغن حیوانی گفت: روغنی که از کره استحصال می شود و زرد رنگ است از همه مفیدتر است. این روغن ها از ملکولهای کوچک چهارکربنی تشکیل می شوند. بعد از آن به ترتیب پیه گاوی و سپس کوهان شتر و سپسدنبه گوسفند است که در این میان، دنبه از همه روغن ها مضرتر است.
***
مصرف دنبه یا روغن حیوانی در غذا یکی از چالشهای طب جدید و قدیم بوده است. به طوری که کارشناسان تغذیه استفاده مدام از روغن دنبه را عامل بیماریهای قلب و عروقی میدانند و علمای طب سنتی بر عکس معتقدند که استفاده از دنبه باعث کاهش بیماریها و از همه مهمتر لاغری میشود.
شاید الان هم در بسیاری از روستاها افرادی باشند که بالای ۱۰۰ سال عمر دارند و حتی یک بار لب به روغن نباتی یا کارخانهای نزده باشند. اما صحیح و سالم به زندگی خود ادامه میدهند. واقعیت این است که مصرف دنبه با شرایط شهرنشینی و بیتحرکی اصولی دارد که اگر رعایت شود میتوان از خواص خوب آن بهرهمند شد.
برای مثال مداومت مصرف دنبه برای کسانی که فعالیت بدنی مناسبی ندارند و بیتحرک هستند، میتواند منجر به گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی شود.
بسیاری از متخصصان طب سنتی نیز معتقدند اگر روغن دنبه به روشهای صحیح تهیه شود، میتواند دارای کمترین مضرات برای بدن باشد. بطور مثال پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند اضافه میشود تا بوی بد دنبه را از بین ببرد آن را اصلاح هم میکند یعنی لزجی و غلظت آن را از بین میبرد و مانع رسوب آن در رگها میشود.
متخصصان طب سنتی میگویند مصرف روغن دنبه کلسترول را پایین میآورد و باعث چاقی هم نمیشود. مصرف روغن دنبه باعث شفافیت پوست میشود. همچنین برای پاک شدن تیرگیهای حاشیه صورت روغن دنبه گزینه مناسبی است. یک وعده غذایی با روغن دنبه سه برابر غذا با روغنهای دیگر انرژی و قوت دارد.
همچنین روغن دنبه عصاره ۶۰ تا ۷۰ نوع چربی گیاه است. چون گوسفندان گیاهان مختلفی را میخورند.
روغن دنبه براحتی از ظروف پاک میشود. اما روغنهای نباتی و مایع علاوهبر شوینده نیاز به سیم و پاککننده قوی هم دارند. حال تصور کنید این روغنها با رگهای شما چه میکنند!
همچنین از خواص روغن دنبه لاغری و تناسب اندام است. یکی دیگر از خواص روغن دنبه، درمان افسردگی است. برای شادابی پوست هم روغن دنبه غوغا میکند. مخلوط دنبه با خرما برای رفع کمر دردهای سیاتیکی و رفع درد مفاصل بسیار مفید است.با این وجود مصرف روغن دنبه برای افراد کمتحرک، سالمندان و بیماران قلبی توصیه نمیشود.
طبع روغن دنبه گرم است و به همین دلیل مصرف آن برای بسیاری از بیماریها مفید است، چرا که در طب سنتی اعتقاد بر این است که خوراکیهای با طبع گرم برای سلامت انسان مفیدترند. روغن دنبه بسیار آسانتر از روغنهای نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن میشود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوهبر اینکه این روغن، یکی از روغنهای ایدهآل برای سرخ کردن غذاهاست.
روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب میشود، با این وجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرباشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی باید با احتیاط همراه باشد.
ایجاد تناسب اندام از خواص روغن دنبه است. متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف روغن دنبه به کاهش وزن و لاغری افراد چاق و چاق شدن افراد لاغر کمک میکند.
روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامینها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوانسازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماریهای مختلف میشود.
یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضدافسردگی این روغن است. روغن دنبه خاصیت سمزدایی دارد و میتوان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی رودهها استفاده کرد.
به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید. سپس دنبهها را آبکش نموده و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.
برای گرفتن بوی دنبه، میتوانید از ادویه و مواد خوشبو مانند پیاز، هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده کنید. سپس بعد از آماده شدن آنرا از صافی رد کنید تا شفاف شود. توجه داشته باشید، تفاله مانده از تهیه روغن دنبه اگر نسوخته و سیاه نشده باشد، خوردن آناشکالی ندارد، ولی مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن میشود.
بر اساس نظر متخصصان تغذیه، یکی از انواع چربیهای منعقد شده که به شحم معروفند، دنبه است. چربیهای منجمد که به دلیل کثرت اجزای عرضی به حالت جامد در آمدهاند، برای تغذیه مناسب نیستند. مصرف نابهجا و بیش از حد روغن دنبه در افرادی که قوه هاضمه آنان قوی نیست، میتواند منجر به آسیبهای جسمی و روحی شود. باید دید که چه ماده غذایی کجا و چگونه استفاده میشود اسکیموها هم از روغن دنبه استفاده میکنند و عمر طولانی هم دارند، اما برای زندگی مدرن این نوع روند غذایی جز افزایش آمار بیماریهای قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا چیز دیگری به همراه ندارد.
روغن دنبه گوسفند (۶۰۰ گرم) : ۱۸ هزار تومان
روغن دنبه بدون بو (۱۲۵۰گرم) : ۵۰ هزار تومان
ساتین
۸ بهمن ۱۳۹۷
۸ بهمن ۱۳۹۷
۴ بهمن ۱۳۹۷
آدرس شما منتشر نخواهد شد .بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند * *
دیدگاه.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “c13663524932a377656ca77f7823c” ).getElementById(“aefd87124”).setAttribute( “id”, “comment” )
*
*
وب سایت
مضرات استفاده از روغن دنبه
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.
© 219, All Rights Reserved. | Powered by saten
X
– ǁی
15 ј .
– ѐ 5
.
ی
ǘ “takhfif”
.
* ی ј
ی 92
1 .
ǘ
مضرات استفاده از روغن دنبه
پشتيبانی سايت magiran.com (در ساعات
اداری): 77512642 21
تهران، صندوق پستی 111-15655
فقط در مورد خدمات سايت با ما تماس بگيريد. در مورد محتوی اخبار و مطالب
منتشر شده در
اطلاعی نداريم!
ی magiran.com
ʝ
ʝ
1