مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

خواص دارویی و گیاهی

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی
مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

امام علی (ع) فرمودند: زن باردار هیچ خوراکی نمی خورد و هیچ دارویی به کار نمی گیرد که برتر از خرمای تازه باشد.

 اگر شما هم به عنوان یک زن جوان، به­ تازگی صاحب فرزند شده­اید، مطمئنا به دنبال راهی برای جلوگیری از بارداری دوباره هستید. اما بسیاری ازمادران، زمانی که فرزند کوچکی دارند، دوباره حامله می­شوند که امری وحشتناک و استرس­زا است! اگر شما هم در فکر دارید که نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کنید، باید از حاملگی درباره در امان بمانید، زیرا با این اتفاق هم مادر و هم فرزند شیرخواره در معرض خطر بزرگی قرار خواهند گرفت. برای این منظور، مادران جوان باید بدانند که چگونه می­توان از حاملگی دوباره، بعد از تولد نوزاد جدید جلوگیری کرد؟ قرص­های کنترل بارداری که از قدیم مورد استفاده قرار می­گیرد، همیشه موردعلاقه زنان در سراسر جهان بوده است. اما بسیاری از مادران در مورد استفاده از این قرص­ها در هنگام تغذیه نوزاد با شیر مادر دچار مشکل می­شوند. آیا می­دانید که این ترس­ها تا چه اندازه معتبر هستند؟ اگر سوالی در مورد مصرف قرص­های کنترل بارداری و استفاده از آن در زمان تغذیه نوزاد با شیر مادر دارید، حتما مقاله زیر را بخوانید. در ادامه این مقاله، پاسخ همه سوالات موجود در ذهن شما آورده شده است. 

همانطور که می­دانید قرص­های ضدبارداری یکی از موثرترین روش­های کنترل تولد نوزاد در بین زوجین می­باشد. در واقع، هنگامی که این قرص­ها به درستی استفاده شود، تا 99٪ در برابر حاملگی­های تصادفی زنان مقاومت خواهند کرد.

این پرسش معمول­ترین سوالی است که اکثر زنان در دوران شیردهی خود با آن مواجه هستند، زیرا نگران می­شوند که هورمون ترشح­شده در بدن آنه­ا که ناشی از قرص­های ضدبارداری است، از طریق شیر مادر وارد بدن نوزاد شود. برای یافتن پاسخ این سوال، شما به عنوان یک مادر شیرده نیاز دارید تا همه مطالب پزشکی را در مورد قرص­های کنترل بارداری بدانید. همانطور که می­دانید امروزه دو نوع قرص ضدبارداری هورمونی برای کنترل حاملگی زنان وجود دارد، که عبارتند از:

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

مصرف هر دو نوع قرص ضدبارداری در پیشگیری از باردار شدن زنان بسیار موثر هستند. اما هنگامی که این قرص­ها توسط مادران شیرده مورداستفاده قرار می­گیرد، نوع POC آن گزینه بهتر و بی­خطری محسوب می­شود، زیرا قرص­های ترکیبی ضدبارداری حاوی هورمون پروژسترون و استروژن هستند. هرچند این هورمون­ها به کودک شیرخواره آسیب نمی­رسانند، اما هورمون استروژن موجود در آن حجم شیر مادر را تا 41.9٪ کاهش می­دهد. پس، اگر به عنوان یک زن شیرده قصد دارید تا از قرص ترکیبی ضدبارداری  استفاده کنید، حداقل باید تا شش ماه اول زندگی نوزاد خود باید صبر کنی،. زیرا این دوره زمانی است که کودک شما بیشترین نیاز را به شیر مادر دارد. ولی هنگامی که او شروع به مصرف مواد غذایی جامد بکند، کاهش میزان شیر مادر تاثیر زیادی در روند رشد و تغذیه او نخواهد داشت. پس، آن زمان بهتر است از قرص­های پروستاگلاندین (POC) برای کنترل حاملگی استفاده نمایید.

قرص­های ضدحاملگی پروژستین در زبان عامه “قرص­های ضدبارداری کوچک” نیز نامیده می­شود. این قرص­ها حاوی مقدار کمی هورمون پروژسترون بوده و در دوران شیردهی زنان، در پیشگیری از حاملگی­های تصادفی تقریبا تا 100٪ موثر هستند. اما زنان باید در استفاده از این قرص­ها بسیار مراقب باشند و هر روز فقط یک عدد قرص مصرف کنند تا این روش بتواند در روند جلوگیری از حاملگی آن­ها موثر عمل کند. این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که تاخیر حتی سه و چهار ساعت در مصرف این قرص­ها می­تواند مشکلات جبران­ناپذیری را در بدن مادران شیرده ایجاد کند.

 خالی از لطف نیست که بدانید مواد طبیعی بسیاری وجود دارند که بدون وارد کردن مواد شیمیایی قرص های ضدبارداری ، می توانند شما را به هدفتان برسانند ، در 24 روش خانگی جلوگیری از بارداری در  مورد  این  مواد غذایی بیشتر  صحبت کردیم.

 پیشگیری از بارداری به کمک قرص­های پروژستین در زنان شیرده، با ضخیم شدن مخاط دهانه رحم زنان و جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک در داخل رحم امکان­پذیر است. علاوه بر این، برخی از انواع قرص­های POC می­توانند فرایند تخمک­گذاری را در بدن زنان شیرده متوقف کنند.

 اگر قرص­های ضدبارداری به عنوان یک گزینه جهت جلوگیری از باردار شدن زنان شیرده، باعث بروز عوارض ناخواسته در بدن شما می­شود، می­توانید انواع دیگری از داروهای پروژستین را که حاوی مواد ضدافسردگی بالایی هستند، امتحان کنید. برخی از گزینه ­های دیگر که زنان شیرده می­توانند استفاده کنند، عبارتند از:

به عنوان یک زن شیرده یادتان باشد که مصرف قرص­های ضدبارداری در صبح روز بعد از رابطه جنسی، روش پیشگیری مطمئنی برای جلوگیری از باردار شدن شما نیست. این روش فقط باید در موارد اضطراری استفاده شود. بنابراین، مصرف قرص­های ضدبارداری به این روش، هرگز نباید اولین گزینه مادران شیرده برای جلوگیری از باردار شدن باشد. اما اگر ندانسته به این روش  نیاز پیدا کنید، بهتر است در موارد اضطراری فقط از قرص­های حاوی پروژسترون استفاده کنید. این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که این قرص­ها، هنگامی که به اندازه و به موقع مصرف شوند، بسیار کارساز خواهند بود، در غیر این صورت روش مناسبی نبوده و می­تواند به کودک شما آسیب برساند.

 بله، عوارض جانبی متعددی وجود دارد که ممکن است در هنگام مصرف قرص­های ضد بارداری توسط مادر شیرده، نوزاد شیرخواره با آن­ها مواجه شود. در ادامه این مقاله از مامانم دات  کام ، نگاهی به عوارض مصرف قرص­های کنترل بارداری توسط زنان شیرده انداخته­ایم که ممکن است میزان شیر و سلامت نوزاد این افراد را تحت تاثیر قرار دهد. این عوارض عبارتند از:

 این مورد، مهم­ترین عارضه جانبی است که مصرف قرص­های ضد بارداری هورمونی، زنان شیرده را تهدید می­کند. همانطور که قبلا هم گفته شد، مصرف قرص­های کنترل بارداری ترکیبی می­تواند بر میزان شیر مادر اثر گذاشته و با کاهش دادن آن، سلامت نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد.

 جالب است بدانید که مصرف همه قرص­های ضدبارداری هورمونی توسط زنان شیرده می­تواند منجر به سفت شدن عضلات بدن نوزاد شیرخواره شود. گرچه تا به امروز مطالعات علمی کافی در این زمینه انجام نگرفته است، اما بسیاری از مادران شیرده مواجه شدن با این مشکل را در بدن نوزاد کوچک خود گزارش کرده­اند.

اگر در دوران بارداری، مادر مشکل دیابت حاملگی داشته باشد، با استفاده از قرص­های ضد بارداری POC در دوران بعد از زایمان، خطر ابتلا به دیابت نوع دو در بدن این افراد افزایش می­یابد. بنابراین، به عنوان یک خانم بی­تجربه قبل از شروع مصرف قرص­های کنترل بارداری، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید.

اگر شما به عنوان یک زن شیرده مصرف قرص­های ضدبارداری را بعد از انجام عمل زایمان شروع کرده­اید، نکات زیر را حتما به خاطر بسپارید:

همه ما می­دانیم که مصرف به موقع قرص­های ضدبارداری معمولی برای مادران شیرده می­تواند بسیار دشوار باشد، زیرا محرومیت آن­ها از خواب و خستگی شدید، ممکن است استفاده به­موقع از قرص ضدبارداری را مختل کند. پس، اگر این افراد می­خواهند به طور کامل از حاملگی خود جلوگیری کنند، به کار بردن گزینه­ های دیگر مانند قرص­های ضد بارداری POC بهترین راهکار خواهد بود. به یاد داشته باشید که قرصهای ضد بارداری هورمونی 100% از حامله شدن همه زنان جلوگیری نمی­کنند. بنابراین، به کار بردن کاندوم به عنوان روش ایده­آل معرفی شده و خطر حامله شدن را در زنان به طور کامل از بین می­برد. اما اگر به عنوان یک زن شیرده همیشه از قرص­های کنترل بارداری استفاده می­کنید، نباید مصرف منظم و به موقع آن را فراموش کرده و متوقف کنید. در حقیقت، مصرف قرص ضدبارداری مناسب راه عالی برای به دست آوردن آرامش ذهنی مادران محسوب شده و آن­ها را مطمئن می­کند.

 گوگل پلاس  |  فیسبوک  |   تویتر  |  پینترست  | بلاگ |  اینستاگرام  |  الکسا  |  کانال تلگرام

دانشنامه فرزند:
سوالی که در ادامه مطالعه می‌فرمایید توسط یکی از مخاطبان ارسال
شده است. شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به سامانه مشاوره
دکترهمراه با کارشناسان سامانه مشورت کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره دکترهمراه در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات
شما عزیزان هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال سوال کافیت به صفحه
«ارسال سوال»
در سامانه مراجعه نمایید.

من الان پسرم 4 ماهشه دو بار بطوری اتفاقی نشده جلوگیری داشته باشم. میخواستم بدونم میتونم از قرصای اورژانسی استفاده کنم؟ به پسرمم شیر خودمو میدم، فقط گاهی قندآب میدم واسه دل درد. میشه بگین از چه قرصی میشه واسه جلوگیری از بارداری استفاده کرد؟

کلاً در 6 ماهه اول تولد نوزاد می توان از قرص های شیردهی یا مینی پیل که به تعداد 28 عددی می باشد، شبی یک عدد مرتب بدون وقفه استفاده نمود، یک روش پیشگیری از بارداری محسوب می شود و حتماً باید در زمان موعد مقرر خورده شود. مصرف قرص های اورژانسی به هیچ عنوان در دوران شیردهی مخصوصاً 6 ماهه اول نوزاد به هیچ عنوان توصیه نمی شود، چون این قرص ها به علت دارا بودن هورمون استروژن روی حجم شیر تاثیر زیادی داشته و همین طور منجر به سفت شدن عضلات نوزاد می گردد و حجم شیر مادر را بسیار کاهش می دهد.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع
«شیردهی»
واقع در بخش
«نوزاد»
می‌باشد.

در ادامه مطالعه
تعدادی از مطالب
مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در

کانال تلگرام دانشنامه فرزند

هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

هشدار جدی:
پاسخ‌های ارسالی توسط کارشناسان، تنها جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی
داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. اگر شما هر گونه نگرانی
در مورد سلامتی خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با
یک پزشک حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. در
عموم موارد، تشخیص صحیح پزشکی تنها توسط معاینه حضوری و دقیق و انجام
آزمایش‌های مورد نیاز امکان‌پذیر است.

در ادامه، مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

کپی‌رایت © دانشنامه فرزند. ۱۳۸۸-۱۳۹۷ کلیه حقوق مادی و معنوی
این دانشنامه طبق قوانین حق تکثیر محفوظ بوده و متعلق به
پدید آورندگان می‌باشد. دانشنامه فرزند کاملاً مستقل است و وابسته
به هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی نمی‌باشد و توسط
گروه فرزند مدیریت می‌شود. این دانشنامه شامل کلیه اطلاعات مورد
نیاز برای بچه دار شدن بوده و تنها در راستای اهداف آموزشی
طراحی گردیده‌است. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی
خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک
حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. لطفاً قبل
از استفاده از مطالب این سایت کلیه قوانین، مقررات و شرایط استفاده
از آن را مطالعه نمایید، استفاده شما از مطالب این
سایت نشان دهنده توافق شما با کلیه
قوانین و مقررات
می باشد.

استفاده از مطالب و محتوای دانشنامه فرزند در دیگر سایت‌ها و
رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز بوده و
استفاده از مطالب دانشنامه فرزند در رسانه‌های چاپی تنها با کسب
موافقت‌نامه کتبی مجاز می‌باشد.
کلیه مطالب و محتوای تولید شده در دانشنامه فرزند تحت مجوز
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 در دسترس است.

All contents copyright ©
Farzand Encyclopedia.
2010-2019 All rights reserved.

This Internet site provides information of a general nature and is designed
for educational purposes only. If you have any concerns about your own health
or the health of your child, you should always consult with a physician or other
healthcare professional. Please review the Terms of Use before using this site.
Your use of the site indicates your agreement to be bound by the
Terms of Use.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0
International License.

Click here

to view a copy of this license.

For contact us, send email to info[a]farzand.net

دانشنامه فرزند:
سوالی که در ادامه مطالعه می‌فرمایید توسط یکی از مخاطبان ارسال
شده است. شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به سامانه مشاوره
دکترهمراه با کارشناسان سامانه مشورت کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره دکترهمراه در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات
شما عزیزان هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال سوال کافیت به صفحه
«ارسال سوال»
در سامانه مراجعه نمایید.

من در دوران شیردهی هستم و تمایلی به باردار شدن ندارم. ولی دو شب پیش اتفاقی متوجه شدم که کاندوم پاره شده الان میتونم کاری کنم که باردار نشم؟ در حال حاضر هیچ قرصی برای جلوگیری استفاده نمیکنم.

شیردهی منظم و متداوم خود روشی برای جلوگیری از بارداری می باشد. شما می توانید از قرص های اورژانسی استفاده نمایید، بلافاصله بعد نزدیکی غیر مطمئن، ولی تا 120 ساعت هم جواب میده، هر چه فاصله از نزدیکی بیشتر باشه احتمال تاثیر کمتر است، بهتر است دو تا لوونورجسترول با هم بخورید. حتما روش جلوگیری مطمئنی برای خود انتخاب نمایید.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع
«شیردهی»
واقع در بخش
«نوزاد»
می‌باشد.

در ادامه مطالعه
تعدادی از مطالب
مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در

کانال تلگرام دانشنامه فرزند

هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

هشدار جدی:
پاسخ‌های ارسالی توسط کارشناسان، تنها جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی
داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. اگر شما هر گونه نگرانی
در مورد سلامتی خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با
یک پزشک حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. در
عموم موارد، تشخیص صحیح پزشکی تنها توسط معاینه حضوری و دقیق و انجام
آزمایش‌های مورد نیاز امکان‌پذیر است.

در ادامه، مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

کپی‌رایت © دانشنامه فرزند. ۱۳۸۸-۱۳۹۷ کلیه حقوق مادی و معنوی
این دانشنامه طبق قوانین حق تکثیر محفوظ بوده و متعلق به
پدید آورندگان می‌باشد. دانشنامه فرزند کاملاً مستقل است و وابسته
به هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی نمی‌باشد و توسط
گروه فرزند مدیریت می‌شود. این دانشنامه شامل کلیه اطلاعات مورد
نیاز برای بچه دار شدن بوده و تنها در راستای اهداف آموزشی
طراحی گردیده‌است. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی
خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک
حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. لطفاً قبل
از استفاده از مطالب این سایت کلیه قوانین، مقررات و شرایط استفاده
از آن را مطالعه نمایید، استفاده شما از مطالب این
سایت نشان دهنده توافق شما با کلیه
قوانین و مقررات
می باشد.

استفاده از مطالب و محتوای دانشنامه فرزند در دیگر سایت‌ها و
رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز بوده و
استفاده از مطالب دانشنامه فرزند در رسانه‌های چاپی تنها با کسب
موافقت‌نامه کتبی مجاز می‌باشد.
کلیه مطالب و محتوای تولید شده در دانشنامه فرزند تحت مجوز
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 در دسترس است.

All contents copyright ©
Farzand Encyclopedia.
2010-2019 All rights reserved.

This Internet site provides information of a general nature and is designed
for educational purposes only. If you have any concerns about your own health
or the health of your child, you should always consult with a physician or other
healthcare professional. Please review the Terms of Use before using this site.
Your use of the site indicates your agreement to be bound by the
Terms of Use.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0
International License.

Click here

to view a copy of this license.

For contact us, send email to info[a]farzand.net

پزشکان مصرف قرص اورژانسی در شیردهی را توصیه نمی کنند.

معمولاً در دوران شیردهی برای جلوگیری از بارداری، قرص های معروف به مینی پیل که حاوی پروژستین هستند استفاده می شود.

– مصرف این قرص ها را می توان شش هفته پس از زایمان، آغاز کرد.

در این مقاله درباره مصرف قرص اورژانسی در شیردهی و بارداری توضیحاتی داده شده است.

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

قرص های اورژانسی یکی ار روش های جلوگیری از بارداری هایی است که در شرایط اضطرار ایجاد می شود و فقط در شرایط اورژانس و زمانی که مشکوک به بارداری شدید، باید مصرف شود.

قرص لونژیل (اووسیز) چیست؟ قرص لوونورژسترول با نام تجاری لونژیل و یا اووسیز به عنوان یک قرص ضد بارداری اورژانسی در شرایط اضطراری مصرف می شود.

این قرص حاوی پروژستین است و در واقع باعث مهار تخمک گذاری می شود و همچنین باعث ضخیم شدن دیواره رحم و افزایش چسبندگی مخاط دهانه رحم شده و بدین ترتیب بهترین روش اورژانسی برای جلوگیری از بارداری” است.

این قرص ها باید در سال یک یا دو بار استفاده شود؛ زیرا مصرف بی رویه این قرص های اورژانسی عملکرد تخمدان و رحم را مختل می کند.

توجه داشته باشید با مصرف قرص های اورژانسی ها با دز بالا، میزان هورمون بالایی، وارد بدن می شود که ممکن است عوارض بسیار ناخوشایندی را به همراه داشته باشد.

>

var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-21685053-1’]);
_gaq.push([‘_trackPageview’]);

(function() {
var ga = document.createElement(‘script’); ga.type = ‘text/javascript’; ga.async = true;
ga.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://ssl’ : ‘http://www’) + ‘.google-analytics.com/ga.js’;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();


پیشگیری از بارداری در دوران شیردهی

قرص شیردهی یک راه پیشگیری از بارداری برای مادران شیرده می باشد این قرص ها را تا پایان شیردهی به شرط انکه مادر شیردهی انحصاری داشته باشد و از روش تغذیه ای دیگری برای نوزاد استفاده نکند می توان استفاده کرد .

این قرص ها دوز استروژن ندارند و هورمونی که در آن بکار رفته لاینسترنول می باشد و اثر بدی بر شیردهی نمی گذارد . هر بسته این قرص ها دارای ۲۸ عدد قرص می باشد .

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

مکانیسم اثر قرص های شیردهی :

. اصلی ترین مکانیسم آن افزایش موکوس و غلظت دهانه رحم است که مانع از نفوذ اسپرم می شود .

. اندومتر به مرور زمان نازک می شود و تغییر در آندومتر مانع از لانه گذینی می شود .

. در %۵۰ موارد مانع از تخمک گذاری می شود اما جزء مکانیسم های اصلی نیست .

میزان اثربخشی این قرص ها چنانچه در زمان شیردهی مصرف شوند حدود %۹۹ است

مزایای استفاده از قرص های شیردهی :

۱٫ تاثیری روی کمیت و کیفیت شیر ندارد .

۲٫ افزایش مدت زمان شیردهی

۳٫ قابل استفاده در مادران با منع مصرف استروژن

۴٫ عدم نیاز به قطع قرص قبل از عمل جراحی

معایب استفاده از قرص های شیردهی :

. هر روز در سر ساعت معینی باید مصرف شود و قطع نمی شود .

. میزان شکست این روش بالاتر از قرص های ترکیبی است بخصوص با برگشت قاعدگی

عوارض قرص های شیردهی

عوارض شایع : خونریزی های نامرتب رحمی و یا لکه بینی

عوارض ناشایع :

کیست های تخمدانی ٬ حاملگی خارج از رحم ٬ خونریزی شدید ٬ سردرد شدید یا طولانی ٬ حساسیت پستانها

موارد منع مصرف قرص های شیردهی

منع مطلق :

خونریزی با منشاء نامشخص        اختلالات مزمن یا حاد کبدی         ابتلا به سرطان پستان

منع نسبی :

. مصرف همزمان با داروهای ضد تشنج و ریفامپین                . سابقه سرطان پستان

. سابقه کلستاز بارداری              . چاقی شدید                 . سابقه حاملگی خارج از رحم

نحوه مصرف قرص های شیردهی :

در صورتی که  از زایمان هنور قاعدگی اتفاق نیفتاده است از ۶ هفته پس از زایمان مصرف قرص آغاز می شود (عدم قاعدگی دلیل برعدم تخمک گذاری نیست) و در صورت وقوع قاعدگی قبل از ۶ هفته مصرف قرص را باید از روز اول خونریزی قاعدگی آغاز نمود .

برای استفاده از این روش باید هر روز در ساعت معین یک عدد قرص میل کنید تا بسته قرص تمام شود و مصرف بسته بعدی بلافاصله و بدون قطع ادامه می یابد .

در صورت تغییر یک روش دیگر مثلا IUD به قرص شیردهی طی ۶ ماه اول بعد از زایمان بلافاصله پس از قطع روش قبلی ، مصرف قرص شروع شود .

توجه داشته باشید مصرف قرص شیردهی فقط زمانی مؤثر است که کودک تنها از شیر مادر تغذیه میکند لذا توصیه می شود این روش به ۶ ماه اول شیردهی محدود شده و بعد از آن یک روش مطمئن تر انتخاب شود .

فراموشی قرص شیردهی :

خوردن قرص های دوران شیردهی در ساعت معین بسیار اهمیت دارد .

در صورتی که مصرف قرص را در مدت کمتر از ۳ ساعت بعد از زمان همیشگی آن فراموش نمودید باید به محض به یاد اوردن قرص فراموش شده را بخورید و قرص بعدی را نیز در همان زمان معین همیشگی میل نمایید .

اگر بیشتر از ۳ ساعت از زمان معمول مصرف قرص بگذرد در همان لحظه که بخاطر آوردید قرص فراموش شده را بخورید و قرص های بعدی را نیز در زمان معین همیشگی خورده و علاوه بر آن به مدت دو روز از نزدیکی خود داری و یا از کاندوم  استفاده کنید .

در صورت فراموشی دو قرص (۲ روز) ، به محض بخاطر آوردن ، قرصهای فراموش شده یکجا خورده و مصرف بقیه قرص ها ادامه یابد و تا ۷ روز هم از روش کمکی مانند کاندوم  استفاده شود . و در صورت داشتن نزدیکی بدون پیشگیری در این ۲ روز با نظر ماما از روش اورژانس پیشگیری استفاده شود .

در صورت فراموشی بیشتر از ۲ قرص و داشتن نزدیکی بدون پیشگیری طی ۷۲ ساعت اخیر  مشاوره با ماما و تغییر روش پیشگیری ضروری می باشد .

آزمایشات و معاینات لازم برای قرص شیردهی :

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

وزن ، قد و تعیین BMI          اندازه گیری فشار خون            پاپ اسمیر

مراجعه ضروری (علائم هشدار) :

. سردرد       . تاری دید            . درد شدید قفسه سینه            . خونریزی شدید و نامرتب

. زردی پوست و چشم (نشانه کلستاز)                . درد شدید شکم و لگن

سلام فرزندمان 40 روز است متولد شده ناخواسته نزدیکی محافظت نشده داشتیم بچه شیر مادر و روزی یک وعده شیر خشک میخورد چه راهکاری پیشنهاد میکنین ممنون میشم از راهنماییت
با تشکر

فراموش کردم بگم شیر دهیم هم انحصاری هست

عالیه این صفحه از شما خیلی خیلی خیلی ممنونم

سلام.من سه ماه و نیم پیش زایمان کردم,بعد ۴۵ روز پریود شدم و بعد از اون به فاصله ۱۰ روز ۱۰ روز دوباره پریود شدم.الان روز چهارم پریودیمه میتونم از قرص لاینسترونل استفاده کنم یا حتما باید از روز اول پریودی باشه,شیردهی انحصاریه و به صورت طبیعی جلوگیری میکنم.

با سلام . بله ، از امروز شروع کنید به مصرف قرص ها و حتما در ساعت معینی باشد و تا 5 روز اول مصرف هم نزدیکی نداشته باشید یا از کاندوم استفاده کنید.

سلام من ۸ ماه است زایمان کرده ام از شیر خودم هم میدهم یک ماه بعد زایمان پریود شدم از ماه ۸ شروع به خوردن این قرص کردم ایا تاثیری دارد برای جلوگیری در غیر اینصورت باید چی کار کنم و از چه قرصی استفاده کنم

با سلام ، قرص تا 6ماهگی که غذای کمکی شیر خوار شروع نشده قابل استفاده می باشد و بعد از ان اثر قرصکم شده احتمال بارداری وجوددارد

سلام فرزندم 5ماهشه هم از شیرخودم تغذیه میکنه هم شیر خشک تاالانم واسه پیشگیری شوهرم کاندوم استفاده کرده حالا خواستم بدونم میشه ازقرص شیردهی استفاده کنم.ممنون

سلام خیر ، به دلیل عدم شیر دهی انحصاری و استفاده از شیر خشک تولید هورمون پرولاکتین در بدن کم شده و احتمال بارداری با مصرف قرص هم وجود خواهد داشت

سلام.زنم قرص اورژانسی بنام لوونرژستل استفاده کند برای جلو گیری از بارداری برای شیر دهی مشکلی یا آسیب میرساند یا نه یا یه قرص معرفی کنید ک هیچی عوارضی برای مادر شیر ده نداشته باشد ممنون!؟

سلام خیر قرص لوونرژسترول تاثیر بدی روی شیردهی ندارد و در مواقع اورژانس استفاده از ان جهت پیشگیری از بارداری ضروریست ، تا 5 روز پس از نزدیکی محافظت نشده قابل مصرف می باشد

سلام من چهارماه زایمان کردم.ماه دوم بعداززایمانم درتاریخ همیشگی قبل از بارداریم پریود شدم.ودرماه سوم هم درهمان تاریخ پریود شدم و ازاولین روزش قرص لاینسترنول استفاده کردم و مرتب ادامه دادم.اما دوسه روز بعدازپایان قاعدگیم دوباره به مدت 4روزخونریزی داشتم.اماحالا که ماه چهارم بعدزایمانمه هنوز پریود نشدم ولی دوروزه لکه بینی به شکل خون کم رنگ و تیره دارم.میخواستم ببینم این خون لانه گزینیه یا عوارض قرصه.چون حدود 10روز پیش دررابطه با همسرم هیچ جلوگیری به جز مصرف قرص نداشتم
ممنونم

سلام ، در صورت مصرف به موقع قرص ( نباید بیش از 3 ساعت از فراموشی مصرف قرص بگذرد ) و شیر دهی انحصاری ( عدم استفاده از غذای کمکی و شیر خشک ) احتمال بارداری بسیار کم است . ممکن است نا منظم بودن قاعده گی به علت شیردهی یا مصرف قرص باشد اما اگر فکر میکنید قرص را درست مصرف نکرده اید یک تست خون ( آزمایش BHCG ) جهت رد بارداری انجام دهید

سلام من یک پسر۱۷ماهه دارم میتونم از این قرص استفاده کنم؟هم شیر خودم رو میخوره هم غذا.بهترین روش پیشگیری برای من چی هست.ممنون

سلام خیر این قرص برای شما مناسب نمیباشد ، شما می توانید از ایودی استفاده کنید که فاقد هورمون می باشد و اثربخشی بالایی دارد

سلام.من فرزند سه ماهه دارم .ندونسته بعد از مقاربت قرص لونورژسترل استفاده کردم.ممکنه برای همین یه بار روی بچه تاثیر بذاره.یا باردار بشم؟

با سلام قرص لونورژسترول روی شیردهی اثر بدی ندارد و تا 5 روز از نزدیکی محافظت نشده قابل استفاده می باشد.

سلام.بعدازاستفاده ازاین قرص بلافاصله نزدیکی درست است؟ یا خیلی دیرتر نزدیکی کنیم؟

با سلام . تا 5 روز اول شروع قرص از کاندوم هم استفاده شود .

سلام و خسته نباشید من 43 روز است که زایمان کردم دکتر به من قرص لاینسترونل داده می خواستم ببینم با وجود مصرف این قرصها آیا احتمال حاملگی وجود دارد چون من خیلی سریع حامله می شوم ممنونم .

سلام. اگر قرص های لاینسترنول درست و سر ساعت مشخص استفاده شود و شما نیز شیردهی انحصاری داشته باشید یعنی به نوزاد هیچ غذا یا شیر دیگری ندهید بسیار مطمئن می باشد و تا 6 ماهگی نوزاد گه غذای کمکی شروع می شود قابل استفاده می باشد البته وزن شما باید جهت استفاده از این قرص زیر 70 کیلوگرم باشد.

باسلام وخسته نباشيد،من بعداز40روزبعداززايمان شروع ب قرص خوردن كردم،وهنوزپريودنشدم،ولي گاهي اوقات دل دردي مانندپريودي دارم ،يادردتخمدان ها..ولي پريودنميشم،ممكنه راهنمايي كنيدك چراپريودنميشم،وتاكي اينطورممكنه باشم،لطفاراهنمايي كنيد،باتشكر

با سلام . اگر شما شیر دهی انحصاری دارید به علت بالا بودن هورمون پرولاکتین که منجر به تولید شیر می شود پریود ممکن است تا 6 ماه شروع نشود اما چون تخمدان ها فعال هستند حتما مصرف قرص را ادامه دهید تا از بارداری جلوگیری شود.

سلام ١١ ماه از زايمان من ميگذرد ولي هنوز قاعدگي رخ نداده ولي من ١ ماه پيش شروع كردم از قرص لاينسترنول استفاده ميكنم آيا فايده اي دارد؟

با سلام . قرص لاینسترنول فقط برای 6 ماه اول پس از زایمان که نوزاد تغذیه ی کمکی را شروع نکرده و فقط از شیر مادر استفاده می کند مناسب می باشد و پس از آن با شروع تغذیه ی تکمیلی و کاهش تعداد دفعات شیردهی اثر قرص بسیار کم می شود و نباید استفاده شود. اما تا زمانی که شما به فرزندتان شیر می دهید به علت بالا بودن هورمون پرولاکتین در بدنتان ممکن است قاعدگی شما شروع نشود که کاملا طبیعی می باشد و جای نگرانی ندارد. اما اگر طی 1 ماه اخیر که از قرص شیردهی استفاده می کردید نزدیکی داشتید چون قرص پس از گذشتن 6 ماه از زایمان اثر ندارد حتما یک تست بارداری جهت رد احتمال بارداری بدهید.

سلام،من٤٥روز اززايمانم ميگذره،خونريزيا وپريوديم تازه تموم شده،ولي نميدونم قرصارو چجورى وكى بخورم….
راهنماييم كنيد لطفا ،ممنون

با سلام اگر تا الان نزدیکی نداشتید قرص ها را از همین 45 روزگی شروع کنید و هر روز سر ساعت معین ( بیشتر از 3 ساعت از فراموشی قرص نگذرد) میل کنید و بسته ی بعدی قرص را بدون فاصله استفاده نمایید. در 5 روز اول شروع مصرف برای نزدیکی از کاندوم استفاده کنید زیرا مدتی طول می کشد که غلظت هورمون در بدن شما بالا برود ودر این 5 روز در صورت عدم مصرف کاندوم احتما بارداری وجود دارد. به خاطر داشته باشید که برای اثر بخشی بهتر قرص حتما باید شیر دهی انحصاری داشته باشید و به نوزاد شیر دیگری ندهید.

سلام. من از زمان زایمانم 72 روز میگذره، بعد چهل روز هم پریود شدم وتاحالا طبیعی جلوگیری کردم، الان تازه میخوام ازقرص شیردهی استفاده کنم. میخواستم بدونم باید همینطوری شروع کنم یا بزارم پریود بشم واز روز پنجم قاعدگی شروع کنم؟؟
یه بسته قرص ک تمام شد بلافاصله باید بسته بعدی راشروع کرد؟ یا نخوریم ک پریود بشیم؟

با سلام . اگر پریود شما منظم است بهتر است از روز اول پریود شروع شود و بسته ی بعدی قرص بدون فاصله استفاده شود و حتما باید شیر دهی انحصاری داشته باشید و قرص را حتما سر ساعت معینی مصرف بکنید. اگر پریود نمی شوید ابتدا یک تست بارداری بدهید چون روش طبیعی قابل اطمینان نمی باشدو پس از منفی بودن تست مصرف قرص را شروع کنید و یک هفته ی اول شروع قرص در صورت نزدیکی از کاندوم استفاده کنید تا غلظت هورمون در بدن شما بالا برود.

سلام من حدود 6ماه زایمان کردم وتا الان بصورت طبیعی جلوگیری داشتم حالا میخوام از قرصهای لاینسترول مخصوص شیردهی استفاده کنم و هنوز هم قاعدگیم شروع نشده میخواستم بدونم چطوری باید شروع به خوردن قرص بکنم وآیا تاثیری هم داره ممنون میشم راهنماییم کنید….

با سلام . بعد از 6 ماهگی نوزاد چون غذای کمکی شروع می شود و مقدار شیر دهی کاهش پیدا میکند قرص شیردهی اثر بخشی خود را از دست میدهد و روش مناسبی نمی باشد. بهتر است از روش های دیگری مانند آیودی و یا قرص ال دی و .. . استفاده شود . پریود نشدن شما ممکن است تا زمانی که شیر می دهید ادامه پیدا کند که مشکلی ندارد. اما به دلیل فعال بودن تخمدان ها و احتمال باردار شدن حتما روش جلوگیری مطمئن داشته باشید.

سلام-خانوم من 4 ماه هست زایمان کرده و هیچ قاعدگی(پریودی) نداشتن – و بچه رو مرتبط(روزی بیشتر از 10 بار) شیر میدن آیا احتمال حاملگی دارند ایشون-الان 2 روز هست که گذشته و من کمی نگران هستم-به خاطر بچه گفتن قرص اورژانسی نخورن -ما باید چیکار کنیم که خیالمون راحت باشه؟(لطفا به ایمیل بنده یک رونوشت از جوابیه رو هم ارسال کنین)سپاس

با سلام . تا زمانیکه همسر شما به نوزاد شیر می دهد ممکن است که پریود برنگردد اما تخمدان ها فعال می باشد و احتمال بارداری وجود دارد بنابراین بهتر است روش مطمئن داشته باشید در ضمن قرص اورژانسی لونورژسترول برای نوزاد و شیر دهی مادر هیچ ضرری نداردو تا 5 روز از نزدیکی محافظت نشده قابل استفاده می باشد.

حدود سه ماه است که فرزندم به دنیا امده و تاکنون از قرصی استفاده نکرده ام و به صورت طبیعی جلوگیری بوده , ایا امکان استفاده از این قرص وجود دارد به چه صورت؟ ممنونم

با سلام . اگر شیر دهی انحصاری دارید و به نوزاد شیر خشک نمی دهید تا 6 ماهگی می توانید از این روش استفاده کنید اما چون روش شما تا کنون طبیعی بوده و پریود نمی شوید قبل از استفاده از قرص یک تست بارداری جهت رد احتمال بارداری بدهید و بعد قرص را شروع کنید. و یک هفته ی اول شروع قرص هنگام نزدیکی از کاندوم استفاده کنید.

سلام خسته نباشید
من دختری ۴ ماهه دارم که از شیر خشک به عنوان کمک شیردهی استفاده میکنم. روزی ۳ بار شیر خشک و بقیه شیر خودم را میدهم.
قرص شیردهی برای من موثر است یا روش دیگری را استفاده کنم.

با سلام . به علت اینکه تغذیه ی نوزاد شما انحصاری نمی باشد و از شیر خشک استفاده میکنید این روش برای شما مناسب نمی باشد بهتر است از روش دیگری استفاده کنید.

سلام من از 40روز بعد از زايمان قرص لاينسترول را شروع كردم و بعد از 5روز استفاده از قرص قاعدكي اتفاق افتاد و در حين قاعدكي نيز استفاده ميكردم اين بسته تمام شد و بسته بعدي را بلافاصله استفاده كردم ولي هنوز قاعدكي بعدي اتفاق نيافتاده لطفا مرا راهنمايي كنيد ممنون از شما……

سلام اکثر خانمهایی که شیردهی انحساری دارند (به کودک تنها شیر خود را می دهند) تا 6 ماهگی کودک یا فاعده نمی شوند و یا قاعدگی های نامنظم دارند بنابراین جای نگرانی نیست فقط حتما قرصها را هر روز سر ساعت معین مصرف نمایید

سلام 2ماهه فرزندم بدنیا اومده قرص شیردهی استفاده میکنم.بتازگی تهوع شدید دارم.ممکنه بیحسی دست پا از عوارض استفاده این قرص باشد.

سلام خیر این قرص ها باعث بیحسی دست و پا نمی شوند اما اگر تهوع شما به دلیل قرص است روشتان را بهتر است تغییر دهید و میتوانید از IUD و یا آمپول های سه ماهه استفاده کنید

سلام،من در دوران شیردهی نیستم.تازه ازدواج کردم و با قرص های لاینسترونل هم برای پیشگیری شروع کردم.الان حدوداً5 هفته هست که ازدواج کردم.هر روز هم سر وقت قرص ها را خوردم یه جزءیک روز که یک ساعت فرموش کردم که به محض یادآوری مصرف کردم.شوهرم کم از کاندوم استفاده میکنه.لکه بینی من حدوداً دو هفته است که شروع شده امشب حالت تهوع پیدا کردم و خیلی نگران شدم می ترسم حامله باشم.لطفاً جواب را به ایمیلم ارسال کنید.منتظر جوبتون هستم

سلام این قرص ها فقط در زمان شیردهی موثر می باشد و برای شما روش مناسبی نیست بهتر است ابتدا یک آزمایش خون برای رد حاملگی انجام دهید و در صورت عدم حاملگی از روش های دیگر جلوگیری مانند قرص های ترکیبی استفاده کنید . لکه بینی از عوارض لاینسترنول می باشد ولی در مورد شما حتما باید حاملگی بررسی شود .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مدیکال پی دی اف بوده و هر نوع کپی برداری مطالب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد

Copyright© 2010-2019 MedicalPDF. All rights reserved

قرص های اورژانسی برای جلوگیری از بارداری ناخواسته است. یکی از قرص های اورژانسی ، قرص لونژیل یا اووسیز است که عوارض جانبی به نسبت کمتر دارد و درصد موفقیت آن به نسبت بالاست. در این مقاله درباره قرص لونژیل و عوارض و نحوه مصرف و چگونگی عملکرد آن توضیح داده شده است:

قرص لونژیل (اووسیز) چیست؟

قبل از مصرف لونژیل این مطالب را بدانید:

قرص لونژیل چگونه عمل میکند؟

عوارض جانبی قرص لونژیل (اووسیز)

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

نحوه مصرف قرص لونژیل (اووسیز)

سوالات رایج شما درباره قرص لونژیل (اووسیز)

قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) با نام تجاری لونژیل ( شرکت دارویی تولید کننده : ابوریحان) و یا اووسیز ( شرکت دارویی تولید کننده: ایران هورمون) بعنوان یک قرص ضد بارداری اورژانسی در داروخانه ها بفروش می رود. این قرص حاوی پروژستین است و در واقع باعث مهار تخمک گذاری میشود و همچنین باعث ضخیم شدن دیواره رحم و افزایش چسبندگی مخاط دهانه رحم شده و بدین ترتیب از بارداری و لانه گزینی جلوگیری میکنه. 

خانم ها توجه کنید:

قرص های اورژانسی نقل و نبات نیست که تا به رایطه جنسی خودتون مشکوک شدید، مثل شکلات یکیشو بخورید. این قرص ها فقط در شرایط اورژانس اونم سالی یکی دوبار باید استفاده شود نه ماهی دو تا سه بار!! پس یکم به فکر بدنتون باشید. مصرف بی رویه این قرص های اورژانسی عملکرد تخمدان و رحم را مختل میکنه . پس حتما یک روش پیشگیری از بارداری مطمعن را برای خودتان انتخاب کنید و تنها در موارد اورژانس نه از روی تنبلی قرص لونژیل را مصرف کنید.

بازم دقت کنید:

اگر قرص تا 72 ساعت پس از نزدیکی محافظت نشده مصرف شود، از حاملگی جلوگیری می کند. اگر در حال حاضر باردار هستید این دارو اثری نخواهد داشت.

روش پیشگیری از بارداری لونژیل برای استفاده به عنوان یک روش معمول کنترل زایمان در نظر گرفته نمی شود و نباید به منظور کنترل زایمان به مدت طولانی مصرف شود. در خصوص فرمهای مختلف قرص های جلوگیری از بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

شواهد نشان می دهد  قرص لونژیل منجر به عوامل زیر می شود:

 مطالعات نشان می دهند  قرص لونژیل مانع تخمک گذاری می شود یا تخمک گذاری را به تاخیر می اندازد. اگر قرص لونژیل  قبل از تخمک گذاری مصرف شود، مانع از افزایش هورمون لوتئینیزه  (LH)، رشد و بلوغ فولیکول و / یا آزاد شدن تخمک می شود (هورمون LH و FSH چیست؟). این مکانیزم اصلی فعالیت قرص لونژیل  است.

 دو مطالعه اثربخشی قرص لونژیل را با تایید روز چرخه توسط تجزیه و تحلیل هورمونی برآورد کرده اند. در این مطالعات، زنانی که قبل از تخمک گذاری (تعیین زمان تخمک گذاری بعد از پریود) قرص اورژانسی مصرف کردند، باردار نشدند، در حالی که بارداری فقط در خانم هایی که قرص اورژانسی را در روز تخمک گذاری یا بعد از آن مصرف کردند رخ داد. این مطالعات نشان میدهد قرص اورژانسی قادر به جلوگیری از تخمک گذاری نیستند.

 مطالعات به بررسی اینکه آیا قرص اورژانسی تغییراتی در ویژگی های بافتی و بیوشیمیایی اندومتری ایجاد می کنند پرداخته اند. اکثر مطالعات نشان می دهد که  قرص اورژانسی لونژیل بر روی اندومتری تاثیری ندارد و هیچ مکانیسمی برای جلوگیری از لانه گزینی وجود ندارد.   یک مطالعه نشان داد لونژیل از کاشت نطفه بر روی پوشش رحم جلوگیری نمی کند . مطالعات حیوانی نشان داد که قرص اورژانسی لونژیل باعث جلوگیری از لانه گزینی تخمک های بارور بر روی پوشش رحم نمی شود.

مطالعات اولیه نشان داد قرص اورژانسی لونژیل  باعث ضخیم شدن مخاط دهانه رحم می شود و به این شیوه با حرکت اسپرم تداخل ایجاد می کند. با این وجود مطالعات نشان داد قرص لونژیل در دوزهای مورد استفاده برای EC اثر مستقیمی بر عملکرد اسپرم ندارد. مطالعات اخیر نشان داد در صورتی که اسپرم پس از 28-24 ساعت پس از مصرف این قرص در دستگاه تناسلی خانم قرار بگیرد، تحت تاثیر قرص لونژیل قرار نمی گیرد. 

 شواهد جدید در مورد اثر متقابل اسپرم و پروژسترون نشان دهنده یک اثر مخرب احتمالی غلظت بالای پروژسترون قرص لونژیل بر عملکرد اسپرم است که ممکن است اسپرم را در غیاب تخمک فعال کند و یا با جهت گیری حرکت اسپرم تداخل ایجاد کند.

• دو مطالعه بر روی خانم هایی که در چرخه خود قرص اورژانسی لونژیل  مصرف کرده اند تفاوتی بین نتایج حاملگی زنانی که قرص را مصرف کرده بودند و آن هایی که مصرف نکرده بودند نشان نداد. متغیرها عبارت بودند از سقط جنین، وزن جنین هنگام تولد، ناهنجاری ها، و نسبت جنسیت، که نشان می دهد قرص اورژانسی لونژیل  بر حاملگی ثابت شده حتی در مراحل اولیه تاثیر نمی گذارد. 

 پیشگیری از بارداری اورژانسی مانند قرص سقط جنین اولیه نیست. قرص اورژانسی لونژیل  تنها در چند روز اول پس از مقاربت موثر هستند؛ قبل از اینکه تخمک از تخمدان خارج شود و قبل از اینکه اسپرم تخمک را بارور کند. سقط جنین در مرحله اولیه بارداری مجاز است، اما نیاز به داروی دیگری دارد. قرص اورژانسی لونژیل نمی توانند بر بارداری ثابت شده تاثیر بگذارند یا آن را متوقف کنند یا به جنین در حال رشد آسیب برسانند.

مقاله پیشنهادی اوما: 4 نوع قرص اورژانسی و نحوه مصرف آنها بهمراه اثربخشی

عوارض جانبی که شما باید در اسرع وقت به پزشک خود گزارش دهید:

عوارض جانبی که معمولا به مراقبت های پزشکی نیاز ندارند (در صورت ادامه یا ناراحتی به پزشک یا متخصص مراجعه کنید):

خانم ها حواستون باشه:

اگر با مصرف قرص حالت تهوع میگیرید، بهتره نیم ساعت قبل و 4 تا 6 ساعت بعد از مصرف هر دوز از قرص لونژیل یک داروی ضد تهوع بخورید.اگر تا دوساعت بعد از مصرف قرص استفراغ کردید، باید مجدد مصرف کنید (عوارض مصرف قرص ضد بارداری اورژانسی).

این دارو را با هیچ یک از داروهای زیر مصرف نکنید:

این دارو همچنین ممکن است با داروهای زیر نیز تداخل داشته باشد:

 هدف ما این است که به شما اطلاعات مربوطه را ارائه دهیم. با این حال، از آنجا که داروها در هر فرد به صورت متفاوت اثر می گذارد، نمی توانیم اطمینان حاصل کنیم که این اطلاعات شامل همه تداخلات احتمالی می باشد. این اطلاعات جایگزین مشاوره پزشکی نیست. همیشه با پزشک خود در رابطه با تداخلات احتمالی با تمام داروهای تجویزی، ویتامین ها، گیاهان و مکمل ها و داروهای بدون نسخه که مصرف می کنید صحبت کنید.

این قرص خوراکی است. پزشک شما ممکن است بخواهد قبل از استفاده از قرص ها از آزمایش سریع حاملگی استفاده کند. بلافاصله پس از داشتن رابطه جنسی بدون محافظت، ترجیحا در 24 ساعت اول، اما نه بعد از 72 ساعت (3 روز)، دارو را مصرف کنید. دستورالعمل های ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود را دقیقا دنبال کنید. قرصهای اضافی را مصرف نکنید قرص های اضافی خطر ابتلا به بارداری را کاهش نمی دهد، اما ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.

این قرص با دو دوز مختلف در بازار وجود دارد:

روش استفاده :

دقت کنید قرص ها باید بلافاصله بعد از نزدیکی مشکوک و در اسرع وقت مصرف شود.

اگر یکی از شرایط زیر را دارید باید به پزشک اطلاع دهید:

مقاله پیشنهادی اوما: جلوگیری از بارداری بعد از یک هفته

حاملگی خارج از رحم تقریبا 2٪ از همه حاملگی های گزارش شده را تشکیل می دهد. تنها 10٪ از حاملگی هایی که در مطالعات بالینی گزارش شده است و از روش های ضد بارداری پروژسترون استفاده می کنند با حاملگی خارج از رحم مواجه می شوند.

سابقه بارداری خارج از رحم مورد منع مصرف این روش پیشگیری از بارداری نیست. با اینحال تأمین کنندگان داروها باید احتمالی حاملگی خارج از رحم را در بارداری بعد از مصرف قرص لونژیل در نظر بگیرند. اگر بعد از مصرف قرص لونژیل، هر گونه شک و تردید در رابطه با وضعیت کلی سلامت یا حاملگی داشتید، معاینه فیزیکی انجام دهید.

قرص لونژیل در پایان دادن به بارداری موجود موثر نیست.

بعضی از زنان چند روز پس از مصرف قرص لونژیل لکه بینی را تجربه می کنند (علت لکه بینی بعد از خوردن قرص اورژانسی چیست؟) الگوهای خونریزی قاعدگی اغلب در زنانی که از قرص ضدبارداری پروژسترون استفاده می کنند و زنانی که از لونژیل برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنند نامنظم هستند. اگر در شروع خونریزی قاعدگی بیش از یک هفته تاخیر وجود داشته باشد، احتمال حاملگی وجود دارد.

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی

لونژیل از عفونت اچ آی وی (ایدز) یا سایر عفونت های انتقال دهنده جنسی (STI) محافظت نمی کند.

معاینه فیزیکی قبل از تجویز قرص لونژیل لازم نیست. اگر بعد از مصرف قرص لونژیل، هر گونه شک و تردید در رابطه با وضعیت کلی سلامت یا حاملگی هر زن وجود دارد، معاینه فیزیکی یا لگنی انجام شود.

پس از درمان با قرص لونژیل برای پیشگیری از بارداری، بازگشت سریع از باروری احتمال دارد؛ بنابراین، قبل از استفاده از قرص لونژیل به منظور جلوگیری از بارداری مداوم، باید از روش پیشگیری از بارداری استفاده شود.

مصرف قرص ضد بارداری بر میزان یا حجم شیر مادر و رشد و توسعه نوزاد تأثیری ندارد. گزارش ها نشان می دهد که حدود 0.1٪ از دوز دارو از مادر به نوزادان شیرده منتقل می شود و در نتیجه سطح استروئیدی قابل تشخیص در پلاسمای نوزاد ایجاد می شود (قرص ضد بارداری در دوران شیردهی). با این حال، هیچ گزارش از اثرات نامطلوب در نوزادان شیرخواری که مادرانشان از قرص ضد بارداری پروژسترون استفاده می کنند وجود ندارد. 

استفاده قابل قبول است

به شیر مادر منتقل می شود: بله

نظرات:

استفاده غیرمجاز است

خلاصه ریسک: اگر حاملگی هنگام استفاده از سیستم داخل رحمی رخ دهد، احتمال سقط جنین، سپسیس و زایمان زودرس افزایش می یابد.

نظرات:

مطالعات حیوانی گزارش نشده است. هیچ داده کنترل شده ای در بارداری انسان وجود ندارد.

اینکه بعد از مصرف قرص کی باید پریود شوید، بستگی به این دارد که روز چندم سیکل این قرص را مصرف کردید. اما بطور کلی قرص های ضد بارداری اورژانسی ، هورمونی هستند و ممکنه پریود شما را عقب و جلو کنند و یا حتی لکه بینی به جای خونریزی داشته باشید. اگر روش مصرف درست باشد، احتمال بارداری بسیار ضعیف میشود. در کل 14 روز بعد از مصرف قرص باید پریود شوید و اگر نشدید حتما یک تست بارداری بدهید.

این قرص از دسته دارو های پروژسترونی ضد بارداری است که باید بصورت اورژانسی مصرف شود و به هیچ عنوان بعنوان یک روش پیشگیری از بارداری بصورت دائمی توصیه نمی شود . شما نمی توانید بجای یاسمین و یا ال دی و اچ دی این قرص را مصرف کنید. البته این قرص فقط در موارد اورژانس قابل مصرف است نه اینکه عادت کنید و ماهی یکی دوبار استفاده کنید.

مصرف دارو در دوران شیردهی منع شده است. همچنین قرص لونورژسترول در رده x قرار دارد و در بارداری منع مصرف دارد . در بارداری شما هیچ نیازی به مصرف این دارو نخواهید داشت.

مقاله پیشنهادی اوما: 12 قرص ضد بارداری موجود در ایران

خیر. قرص های ضدبارداری برای جنین ضرری نداره زیرا حاوی پروژسترون هستند، نیازی به سقط جنین نیست، نگران نباشید

اگر فراموش کردید یک وعده از قرص را بخورید و یک ساعت از زمان آن گذشته بود با پزشک تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را ارائه کند.

قرص را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید. در دمای اتاق بین 15 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. دارو را پس از تاریخ انقضا دور بیندازید.

پس از استفاده از این دارو، لکه بینی طبیعی است. اگر دوره پریودی بعدی شما قطع شد، احتمال حاملگی وجود دارد. در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید و یک آزمایش حاملگی انجام دهید.

در صورتی که قرص های ضد بارداری مصرف می کنید، سیگار کشیدن خطر لخته شدن خون یا سکته مغزی را افزایش می دهد، به خصوص اگر بیش از 35 سال سن داشته باشید. توصیه می شود سیگار نکشید. این دارو از شما در برابر عفونت اچ آی وی (ایدز) یا هر گونه بیماری مقاربتی دیگر محافظت نمی کند.

همانطور که در بالا گفتم، قرص ضدبارداری اورژانسی را تنها 2 تا 3 بار در سال می توانید استفاده کنید و در هر سیکل هم تنها یکبار اجازه مصرف دارید.

بله حتما تا زمان پریود از روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید.

بلافاصله بعد از نزدیکی مشکوک باید مصرف کنید، اما مطالعات نشان میدهید این قرص تا 48 ساعت بعد از نزدیکی مشکوک ( 2 روز) و گاها تا 120 ساعت ( 5 روز ) اثر بخشی خواهد داشت.

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع:www.healthline.com 

سلام وقتتون بخير من خانمي شيرده هستم قرص ١/٥ لونژيل مصرف كردم ، ميشه بفرماييد تا چند ساعت نبايد شير به بچه شير داد؟

سلام..من۲۷ تم ماه بانامزدم رابطه داشتم وکمی از منی به داخل ریخت وسریع از قرص اورژانسی استفاده کردم..وتاریخ سیکل ماهانم چهارم هست..اگر خونریزی شدم باید تاریخ چهارم هم پریود بشم..واگه نشدم چیکار کنم..ممنون میشم جوابو بدید لطفا

سلام خسته نباشید من ۵ام این ماه یه رابطه محافظت نشده داشتم وبلافاصله یه قرص اورژانسی مصرف کردم دوباره ۱۴ام همین ماه ی رابطه دیگ داشتم وبازم بلافاصله قرص اورژانسی استفاده کردم ولی هنوزپریودنشدم تاریخ شروع قاعدگیمم ۲۶ام ماه هستش میخواستم بدون بنظرتون چقد احتمال بارداری وجودداره آیا برای آزماش زوده یا الان اقدام کنم؟لطفاراهنمایی کنیدکه قرص جواب داده یانه

با سلام خواستم بپرسم قرص تاثیر داشته ؟

سلام ببخشید, من ماه گذشته8شهریور پریود شدم, 17شهریور رابطه داشتم, ولی نمیدونم منی وارد شد یا نه, مگر اینکه قطره اولش وارد شده باشه, ولی دقیقا 13ساعت بعدش یک قرص لونژیل 1/5خوردم, الان خیلی استرس دارم, کی پریود میشم؟

سلاممن بعد از نزدیکی ۲تاقرص اووسیز ۷۵خوردم، چون اولین بارم بود نمیدونستم طریقه درست مصرفش چطوره، ۱۲ساعت بعدش دوباره ۲تا قرص با همون دوز خوردم،الان چ اتفاقی میفته؟توروخدا جواب بدید خیلی نگرانم😔😢

مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی
مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *