مزاج سودا

خواص دارویی و گیاهی

مزاج سودا
مزاج سودا

طب سنتی و مکمل ۱۱۷ دیدگاه 230,021 بازدید

کسانی که دچار مزاج سودا می شوند اکثرا به یاس و نا امیدی و ناراحتی های فکری و روحی مبتلا هستند , مدام در خود فرو می روند , خود خوری می کنند و برای آرامش خود گریه می کنند.

این افراد (مثلا کسانی که احساس گزگز دست و پا می کنند) باید از خوردن غذاهای چرب , شور , مانده و بیات به خصوص گوشت , ماهی دودی , شیرینی جات مصنوعی , ادویه جات و به خصوص چای و نیز خوردن قرص جلوگیری , خودداری نمایند و در عوض بیشتر از مسهل های گیاهی مانند قدومه شیرازی , بارهنگ , تخم ریحان و مرو استفاده کنند .

مصرف پنیر همراه با چای شیرین به عنوان صبحانه برای این گون افراد فوق العاده زیان اور است زیرا رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می یابد و اکثرا دچار یبوست مزاج می شوند .

مزاج سودا

استفاده از غذاهای گیاهی مانند آلو اسفناج , کدو تنبل و هویج فرنگی پخته نیز بسیار مفید است و همچنین استفاده از سالاد های فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا و نیز مصرف آش جو اثرات مفیدی برای افراد دارد.تنقیه ی دم کرده جو یا روغن زیتون در اخراج سودا از مرکز تجمع ان یعنی روده ها نقش موثری خواهد داشت . اگر چنین افرادی به فکر اصلاح طبع خود نباشند شدیدا دچار افسردگی و پژمردگی روحی خواهند شد و روز به روز لاغر تر و تکیده تر می شوند و چهره شان گرفته تر می شود.

کلیه غذاهای گرمی بخش مانند گوشت گوسفند , شتر , کبوتر برای سوداوی ها خوب است . در صورت مصرف برنج , حتما شوید و زیره سیاه استفاده شود .

سبزی جات گرم مانند نعناع , ترخون , ریحان , جعفری , تره , انواع کلم و… مصرف شود کشمش , انجیر , خرما , زعفران , زیره , آفتیمون و بذرهای ملین مانند خاکشیر , تخم شربتی , قدومه شیرازی برای افراد سوداوی مزاج بسیار مفید است

بادمجان و غذاهای نمک سود مانند ماهی دودی ماهی شور خیار شور و گوشت گاو و گوساله و ماست پنیر , چای شیرین , ترشی جات , شیرینی جات قنادی , سرکه , چای , دوغ , برای افراد سوداوی مزاج مناسب نیست.

در بین غذاها از نوشیدن مایعات به خصوص آب یخ و نوشابه های گاز دار و دوغ خودداری کنند .

این افراد باید از مصرف کشک و ماست نیز پرهیز کنند .

به امید روزی که همه ی انسان ها در وهله ی اول در مورد طبع و مزاج خود , شناختی جامع و در وهله ی بعد نسبت به غذاهای مناسب ان اطلاعات کافی داشته باشند تا اخلاط اربعه را در بدن خود به حال تعادل نگه دارند و از هر گونه کسالت و بیماری نجات پیدا کنند . مثلا فرض کنید که طبع کسی در ابتدا متعادل و اخلاط او متناسب و از نظر جسمی کاملا سالم است حال مدتی است که شروع به خوردن مرتب ماست و دوغ کرده است , نتیجه این کار ان می شود که دچار پار ستزی و گزگز و خواب رفتگی پا و دستهایش می شود و هر چه به پزشکان مختلف مراجعه می کند علت ان را تشخیص نمی دهند. در طب سنتی کافی است شما بدانید پارستزی اندام ها در اکثر اوقات مربوط به رسوب سودا در اطراف و گلوگاههای اعصاب محیطی شما می باشد و خوردن دائمی ماست , سودای محیط را زیاد کرده و باعث کم خونی موضعی در اطراف اعصاب محیطی شما شده و غذا رسانی و اکسیژن رسانی به اعصاب را نختل می کند و در نتیجه شخص دچار گزگز اندام هایش می شود , و پرهیز دادن بیمار از خوردن ماست و فصد خون مکرر و کم از اندام درگیر یا زالو درمانی به فوریت , سودا را از بدن بیرون کرده و بیمار در زیر فصد احساس سبکی و بهبودی اش را فی الحال حس می کند.

و در کل انسان ها معمولا به طور ارثی و مادرزادی یا بلغمی هستند و یا دموی یا صفراوی یا سودایی و در موارد بسیار نادر دارای اعتدال مزاج .

و گرایش به یک مزاج نشان از مریضی نیست بلکه تمامی این مزاج ها باید به وسیله  تغذیه مناسب با مزاجشان و رعایت تقوای الهی و ترک گناه و انجام واجبات به تعادل نسبی برسند.

تعادل نسبی یعنی بلغمی معتدل , صفراوی معتدل , دموی معتدل , سودایی معتدل .

مثلا شما بلغمی هستید و موهایتان بور است و رنگ پوستتان خیلی سفید و قوای جنسیتان ضعیف و … حال اگر شما مصرف سردی جات را کاسته و یا همراه با مصلح بخورید و … می بینید که به اعتدال می رسید یعنی اعتدال بلغمی , و در این اعتدال ضعف قوای جنسیتان برطرف می شود کسلی و سفیدی مفرط چهره نیز رفع می شود ولیکن انتظار این که چهره شما گندمی یا گلگون شود یا موی سرتان سیاه خالص شود دور از دسترس می باشد زیرا شما مزاج ژنتیکی خود را عوض نمی توانید بکنید بلکه فقط متعادل می کنید و رعایت و پرهیز باید در تمام طول عمرتان انجام شود و صرفا تغذیه در رسیدن به اعتدال مطرح نیست بلکه حتی خواب و بیداری, پوشش , اعتقادات و .. بر مزاج تاثیر دارند .و نتیجه این می شود که بعضا شما فردی را می شناسید با علائم صفراوی ولیکن حتی یکبار هم او را خشمگین و یا پرخاشگر ندیدید (در حالی که در غلبه صفرا افراد زود خشمگین می شوند که البته زود نیز آرام می شوند) که علت آن تقوای الهی و تعادل است و حال انکه هیکل او شاید در حد اعتدال نباشد.

برای حفظ سلامت و درمان بیماری ها لازم است ما گرمی ها و سردی ها را بشناسیم تا با بهره گیری درست و به جا از آنها بدن خود را درحال تعادل نگهداری کنیم و در صورت بروز بی تعادلی و بیماری از آنها برای درمان بهره بگیریم .

دانستن گرمی ها و سردی ها موجب توان تطبیق ما با مزاج تن و روان انسان شده و از عوارض جانبی مصرف غذاها و داروها می کاهد , نیز هر چقدر میزان اطلاعات انسان از این ویژگی ها بیشتر باشد و توانایی فهم دقیق تری از مزاج داشته باشد بر شتاب درمان بیماری ها افزوده می شود.

تنظیم: پارسی طب

با همکاری: www.zaloo.ir

برچسبخاک سودا طب طب سنتی طبع مزاج

۱۳۹۸-۰۲-۰۵

۱۳۹۷-۱۲-۱۹

۱۳۹۷-۱۱-۲۳

دوست عزیز اگر قراره جواب کامنتهارو فقط به دادن شماره خلاصه کنید پس کامنتهارو کلا ببندید وتو سایت اعلام بفرمایید جهت پاسخ به سوالات با این شماره تماس حاصل شود 😐😐😐

تشخیص بیماری و درمان اون پروسه بسیار مهم و در عین حال زمان بری هست که حتما باید به صورت مفصل و البته خصوصی انجام بشه. شما هم اگه سوالی دارید میتونید پیغام بذارید و منتظر جواب همکاران باشید.

سلام من غلبه سودا دارم موخوره دارم همیشه میخوام درمان کنم ولی لاغریمو دوس دارم میگن تاثیر میزاره رو وزن درسته؟

سلام این شماره و ادرس کانالتون غیر فعاله راه دیگه ای نیست؟

سلام. به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ (شماره تلگرام مشاوره پارسی طب) پیام دهید و سوالتون رو مطرح کنید..

با سلام و خسته نباشید . با بررسی هایی که کردم دیدم که همزمان دارای دو مزاج دم و صفرا هستم و این طور که فهمیدم چند مزاجه شدن اصلا خوب نیست. لطفا راهنمایی ام کنید که چجوری یک مزاجه شوم و فقط به همان مزاج دم برگردم

سلام. جهت اصلاح مزاج، به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام دهید تا جهت ویزیت توسط پزشک راهنمایی شوید.

سلام من ۱۸ سالمه و فک میکنم دچار غلبه ی سودا یا صفرا شدم ی مدت هر صبح اب زرد بالا میاوردم و خیلی لاغر شدم در حالی ک قبلا چاق تر بودم وهر کار میکنم نمیتونم چاق شم و پوستم هم خیلیییی جوش میزنه باید چه کار کنم

سلام. نیاز به بررسی بیشتری است. به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام دهید تا راهنمایی شوید.

سلام خانمی ۳۷ساله هستم دو ماه پیش بر اثر مصرف قرصهای انتی بیوتیک برای عمل جراحی که داشتم دچار یبوست شدید شدم و دچار شقاق به چن دکتر مراجعه کردم و بعد تقریبا دوماه بعد از درد زیاد خیلی بهتر شدم و رژیم غذاییم رو خیلی رعایت میکردم ولی متاسفانه دو روز پیش با خوردن یک عدد شیرینی دچار یبوست شدید شدم و دوباره دچار شقاق شدم با اینکه رژیم غذاییم رو خیلی رعایت میکنم چرا دچار یبوست شدم من فکر میکنم سودایی هستم و اینکه تا دو ماه قبل من مشکلی نداشتم فقط تو تابستون دچار یبوست شدید شدم چون اب و فیبر نمیخوردم خواهش میکنم راهنمایی کنید

این آدرس @moshaverparsiteb که برای سوالات میگین تو تلگرتم پیام بدیم کانال تلگرامه و نمیشه چت کرد یا سوال پرسید لطفا آیدی تلگرام بدین

سلام. به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ (شماره تلگرام مشاوره پارسی طب) پیام دهید و مشکلتون رو مطرح کنید.

سلام خسته نباشد من دچار مشکل واریکوسل هستم خواستم بدونم ایا واریکوسل به سودایی بودن ربط داره؟ من به خاطر سودایی بودن دچار این مشکل هستم؟

باید مزاجتون کاملا بررسی بشه تا علت یابی بشه

با تشکر از سایت عالیتون خدایا انسان هر چقدر بیشتر به راز خلقت پی میبرد ایمانش به خدا بیشتر میشود من در تعجبم چرا دولتها این همه هزینه کلان برای درمان بیماریها میکنند در صورتی که با هزینه های خیلی پایینی میشود جلوی خیلی از بیماریها را گرفت چرا فضای زندگیمان اینقدر دگرگون شده چرا غم ناراحتی بیماری اینقدر زیاد شده خدایا به دادمون برس

سلام…وقت بخیر طبع سوداوی با رژیم غذایی مناسب قابل درمانه؟ واینکه بیماری مزوفونیا به این طبع ربطی داره یانه؟

مزاج سودا

سلام. بله می تونه از عوارضش باشه. به تلگرام مشاوره به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام بدید و بیشتر شرح مشکل کنید.

سلام من مشکل طبع سوادیی راشتم دارو خوردم خوب شدم ولی نمی دانم الان اضافه وزنم مربوط به همین هست یا نه میشه را هنمایی کنید

سلام. می بایستی شرح دقیق تری از وضعیت شما گرفته بشه. به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام بدید تا بررسی بشید.

سلام چه دارویی مصرف کردین؟ علاوه بر این که از این طبع رنج میبرم لاغری که دارم هم اذیتم میکنه.

سلام. جهت بررسی وضعیتتون، به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام بدید تا راهنمایی بشید.

منهم سودایی هستم و هر وقت پنیر مصرف میکنم واقعا حالم بد میشه

سلام.من سودایی هستم و شربت متادون میخورم مزاجم کامل ریخته بهم کمکم کنید؟

ملین مصرف کن، غذا هایی که ملین هستن

با سلام لطفا پذشک حاذق براى مشکلات فوق معرفی فرمایید

سلام. به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام بدید و شرح مشکل کنید.

سلام مشاور پارسی طب بنده شدیدا از مزاج سودایی رنج میبرم به یک برنامه غذایی نیاز دارم مثلا صبحانه ناهار و شام چی بخورم تو سایتها زیاد گشتم اونجور که تو سایتها نوشتند اصولا باید هیچی نخورم . ممنون از راهنمایی هاتون

سلام. جهت تعدیل وضعیت مزاجیتون، به تلگرام مشاوره به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام بدید تا به صورت ریشه ای بررسی و درمان بشید.

با سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم در طب سنتی کسی که مزاجش سودایی هست یا سودایی میشه دچار موی زائد میشه؟من تا دوسال پیش هیچ موی زائدی توی بدن و صورتم نداشتم به حدی کم مو بودم که حتی نیازی به اصلاح صورتم نداشتم و بدنم هم فقط پاهام تا قسمت زیر زانو تعدا کمی مو داشت ولی توی این دوسال اخیر تمهای زائد تمام بدنم را گرفتن خیلی افسرده شدم خیلی دکتر رفتم ولی نه مشکل هورمونی دارم نه کیست در واقع بی دلیل دچار این مشکل شدم لطفا را هنمایی کنید.با تشکر

سلام. بله. در کنار درمان، بایستی موارد تغذیه ای هم رعایت بشه. به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۰۹۱۲۹۱۷۵۳۴۰ پیام بدید تا به طور کامل بررسی بشید.

سلام من خانم ۲۳ ساله هستم تازه نامزد کردم و با توجه به خصوصیاتی ک راجع به سوداوی فرمودید متوجه شدم مزاج همسرم سوداوی است تمام ویژگی های این مزاج را دارد و متاسفانه برنامه غذایی ناصحیحی هم دارد میشه بگید چجوری این مسایل رو براش تفهیم کنم ک براحتی بپذیره؟؟؟ با توجه به اینکه خیلی سخت عقایدشونو عوض میکنن. و یه رژیم کامل و همه جانبه اگ ممکنه بهم معرفی کنید

واسم عجیبه من گروه خونیم A+ طبق یه جستجوی ساده توی همه سایتا نوشته طبع من سودا یعنی خاکه ولی خصوصیات من کاملا با خصوصیات مطرح شده در مورد طبع سودا متفاوته ، پس چطور متوجه بشم طبعم چیه؟

سلام. امروزه مزاج ها به دلیل شرایط زندگی (غذا، تحرک، وضعیت خواب و بیداری و…) دچار به هم ریختگی هایی شده. جهت بررسی وضعیت مزاجیتون، به تلگرام مشاوره پارسی طب به شماره ۵۳۴۰ ۹۱۷ ۰۹۱۲ پیام بدید تا بررسی بشید.

سلام من سی سالمه و متاهلم ادم سرحال و شوخی هستم اما وقتایی که تنهام خیلی فکرای بدی تو ذهنم میاد و خیلی حساسم و خیلی هم زود گریم میگیره تو یه تستی گفتن من مزاجم سوداوی حاده ولی من نه پوستم خشک و تیرست و نه لاغرم برعکس حدود ۳۰ کیلو اضافه وزن دارم که سه هفتست رژیم شروع کردم و ۴ کیلو کم کردم میخواستم بدونم من واقعا با این تفاوت ها سوداوی حادم؟ البته من سه سال پیش عمل لاپراسکوپی کردم و کیسه صفری رو دراوردم

سلام. دوست عزیز. به تلگرام پارسی طب به شماره ۵۳۴۰ ۹۱۷ ۰۹۱۲ پیام بدید تا بررسی بشید.

بسم الله الرحمن الرحیم افتیمون برای روده ها ضرر دارد

با سلام اگه میشه بفرمائید بیماری چربی خون با تشدید وضعیت مزاج سوداوی ارتباطی دارد یا خیر

سلام. دوست عزیز نیاز به بررسی دارید. برای ویزیت و درمان، به تلگرام پارسی طب به آدرس moshavereparsiteb@ پیام بدید .. سالم باشید..

سلام.من ۲۹ساله ام.حدودا دو سالی هست که دچار وسواس فکری شدید شدم.دائما تو فکر اینم که انگار قراره اتفاقات بدی برای من یا اطرافیانم بیفته.دائما به بیماری های خطرناک فکر میکنم.الانم ۷ ماهی هست که دچار مشکلات گوارشی شدم،به غذا بی میلم،وزنم کم شده،عضلات شکمم گهگداری منقبض میشه،دردهایی زیر دنده ها و بیشتر سمت چپ شکم دارم.گاهی دچار درد کتف و سمت چپ سر میشم.هر وقتی سرگیجه خفیف و سوت کشیدن گوش ها رو هم دارم.با یک پزشک طب سنتی مشوزت کردم به من گفتند سودای شدید دارم.همین دردها باعث تشدید حالات افسردگی در من شده.اضطراب و استرس فراوان دارم.کف دست و پاهام یخ میکنه و گاهی هم خارش دارم.لطفا راهنمایی بفرمایید.متشکرم.

سلام. بله علایم غلبه شدید سودا هست. بایستی موارد دیگه ای هم کنارش بررسی بشه. لطفا به تلگرام مشاوره پارسی طب به آدرس moshaverparsiteb@ پیام بدید تا بیشتر بررسی بشید و یا با دفتر مشاوره پارسی طب به شماره ۰۲۱۸۸۳۲۲۵۶۴تماس بگیرید.

سلام من غلبه بر سودا حاد دارم با با مشاور شما صحبت کردم متوجه شدم سودام واقعااا کلافه ام کرده تاقتممم خیلی کمه عصبی ام زود رنج تنهایی خیلی دوست دارم عجلوم هستم این داروی که معرفی کردید ۹ گیاه ضد سودا واقعا گرونه اصلا به صرفه نیست حداقل چند چیز بگید که ارزون باشه از عطاری بگیرم نه اینکه هی محصولات خودتون معرفی کنید

سلام. مقطرها کاملا گیاهی هستن، هیچ گونه ماده ی طعم دهنده و یا اسانسی به محصولات اضافه نمی شه و ارگانیک هستند.

خانوم رقیه من هم عینه,شما سوداوی هستم. توصیه میکنم از هیچ شربتی استفاده نکنین مثل من مقدار مناسبی گل گاو زبان اسطوخدوس بادرنجبویه سنبلالطیف عناب افتیمون و چوب ریشه یا پودر شیرین بیان بگیرین بجوشونین به عنوان منضج روزی چند بار بخورین. صبح و شب از همه بهتره و زیاد هم بخورین. دو لیوان سه لیوان. از سنا و گل سرخ هم به عنوان مسهل استفاده کنین و رژیم غذایی تون رو هم رعایت کنین. احساس بهتری خواهید داشت.

بسم الله الرحمن الرحیم بررسی کنید که افتیمون برای روده ها ضرر نداشته باشد

سلام من خانمی۲۸ ساله هستم که نمیدونم مزاجم چیه؟یکی بهم گفت چون پوست سفید داری بلغمی هستی و سرد، ازطرفی چون چند سالی هست که دچار وسواس فکری بسیار شدی شده ام و همه اش درون خودم توی تخیلات الکی هستمو بعدشم با ناراحتی و گریه و اعصاب خوردی شاید از فکر بتونم فارغ بشم دیگران گفتن که سوداوی و صفراوی هستی،پزشک اعصاب رفتم یکسال داروهای ضد استرس خوردم تاثیری نداشت،طب سوزنی هم رفتم بازم تاثیر نداشت،اکثر اوقات دست و مخصوصا کف پاهام یخ هستش حتی وسط تابستون،واقعا نمیدونم چیکار کنم،گاهی اونقدر غرق افکارم میشم ویا حرفها و اتفاقاتی که بهم زده شده یاب رام افتاده که با خودم حرف میزنم و تیکهای عصبی گرفتم،از بچگی تیکهای عصبی داشتم ولی هیچ وقت درگیری فکری و باخود حرف زدن نداشتم،لطفا راهنماییم کنید که چطور از این وضعیت نجات پیدا کنم؟

سلام ذوست عزیز لطفا به تلگرام مشاوره پارسی طب (moshaverparsiteb@) پیام بدید.

امکانش هست بهترین دکتر برلی رفع سودا و صفرا به من معرفی کنید لطافا ایمیل بزنید

وبسایت جالبی دارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

“پارسی طب” یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند. ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.

طبع :
سرد و خشک

عنصر :
خاک

فصل :
پاییز

زمان شبانه روز :
عصر

دسته بندی :
محافظین

طعم :
ترش

رنگ :
سیاه

فلز :
آهن

سیاره :
مریخ

سن شیوع :
میانسالی – از ۴۰ تا ۶۰ سالگی

درونگرا
خویشتن دار
کمالگرا
دقیق
با دقت
منظم
رعایت قوانین و مقررات
هوشیار
عاقل
منطقی
واقع گرا
واقع بین
كم احساس
محتاط
محافظه کار
میانه رو
ریسک گریز
دوراندیش
محاسبه گر
حسابگر
صرفه جو
خسیس
کنجکاو
ساکت
کم حرف
غیر اجتماعی
کم معاشرت
منزوی
گوشه گیر
مردم گریز
بیزار از سر و صدا
بی حوصله
کم تحمل
بیقرار
خشک
جدی
سخت گیر
سرسخت
ثابت قدم
پایدار
لجباز
سمج
کینه ای
انتقام جو
منفی نگر
بدبین
بدگمان
شکاک
وسواسی
افسرده
اندوهگین
غمگین
ناامید
بی نشاط
زودرنج
حساس
ترشرو
عبوس
غرغرو
خودخور
بخیل
کم انرژی
نگران
مضطرب
دودل
مردد
دارای هوش ریاضی و فنی
همه جانبه نگر
ریزبین
تیزبین
ایرادگیر
منتقد
پرتوقع
ناراضی
دارای ذهن بیقرار
متفکر
قابل اعتماد
فلسفه باف
خیالپرداز

اغلب ساکت، منزوی و درونگرا هستند
و مایل به تنهایی، گوشه گیرى و گریز از اجتماعند
خشک و جدی بوده و کمتر شوخی می کنند.
از سر و صدا بیزارند.

سوداوی مزاجان افرادی دقیق، منظم، دوراندیش و محاسبه گر هستند.
اهل قانون و حساب و کتاب بوده و به برنامه ریزی در همه کارها معتقدند.
علاقمند به حسابگری و مسائل فنی و برنامه ریزی هستند
و به جزئیات توجه بسیار می کنند،
که این موضوع برای انجام کارهایی که نیاز به موشکافی و دقت و توجه زیاد دارد، مناسب است
و افراد سوداوی در این گونه مشاغل موفقند.
مانند ساعت سازی، تعمیر وسایل، نویسندگی، جراحی چشم و مشاغل حساسی که انرژی کمی نیاز دارند.
اهل توصیف و تفسیر مسائل بوده و داستان نویسان خوبی هستند.
استعداد مفسری و تاریخ نگاری و روزنامه نگاری را دارند.
در ادارات و محیطهای کارمندی، غلبه با سوداوی هاست و معمولا یکدیگر را می پایند.
بازپرسهای خوبی می شوند
و در بین این افراد سیاستمداران زیادی یافت می شود.

افرادی كم احساس و منطقی بوده
و زیاد اهل معنویت نیستند.
کنجکاو و همه سو نگرند و در تصمیم گیریها همه جوانب را در نظر می گیرند.
به اندازه ای ریزبین هستند و در جزئیات غرق می شوند که از کلیات غافل می مانند.
علاقه به کارهای ظریف و هنری دارند.
میانه رو و محتاط و کمی ترسو بوده و ریسک پذیر نمی باشند.
امانت داران خوبی هستند و خیانت نمی کنند.

بی حوصله و كم انرژی بوده
و تاب و تحمل آنان کم است.
زود خسته می شوند و ظرفیت کمی دارند،
به همین دلیل گاه فعال و گاه خاموشند.
کمی عجول بوده،
زود تصمیم می گیرند و سرعت عملشان بالاست،
اما استقامت پایینی دارند.
گاه سریع بودن سوداوی ها به خاطر بی حوصلگی شان است که می خواهند کارها را زود به انجام رسانند.

تردید، دودلی و وسواس زیادی در تصمیم گیری ها دارند
و دائما تغییر عقیده می دهند.
امّا پس از تصمیم گیری، در تصمیمات خود بسیار پایدار، ثابت قدم، لجباز و یکدنده بوده
مداومت و پافشاری در انجام كار داشته
و اصرار دارند که کار را تا آخر به انجام برسانند.

خیلی اهل فكر و خیال بوده
و به جای فعالیت، در خیالات و رویاهای خود سیر می کنند.
اهل فلسفه بافی و خیالپردازی هستند.
اکثر فیلسوفان سوداوی مزاج بوده اند.
سودایی ها افکار و آرزوهای بزرگی در سر دارند
که در صورتی که مزاجشان را معتدل نگه دارند، می توانند به آنها برسند.

سودایی مزاج ها نمی توانند به دیگران اعتماد کافی کنند.
به آسانی مجذوب کسی نمی شوند و دوستی یا کنار آمدن با آنها کار ساده ای نیست.
اهل عاشقی نیستند و حتی وقتی به آنها محبت شود، با سوءظن برخورد می کنند
و در پس پرده مهربانی ها، به دنبال نکات منفی می گردند.
با این حال، در زندگی خانوادگی، اهل طلاق گرفتن هم نیستند
و به زندگی مشترک ادامه می دهند.
خشم خود را خوب کنترل می نمایند،
ولی کینه ای و انتقام جو هستند
و قهرهای طولانی مدت می کنند.

حساس و زود رنجند،
زود به دل می گیرند
و دلخوری آنها از ظاهرشان مشخص است.
پرتوقع و همیشه ناراضی بوده
و اهل انتقاد و ایرادگیری هستند.
بدبین، منفی نگر و منفی بافند.
نگران، بیقرار و ناامیدند
و اهل غصه و خودخوری و مستعد افسردگی هستند.

اگر سودا به سمت
صفرا
پیش رود، فرد استقامتش بیشتر می شود،
کم خواب تر، عجول تر، پرحرف و زورگو شده و کارها را سریع پیش می برد.
همچنین مسایل را بزرگ جلوه داده و از کاه کوه می سازد و توضیحات زیاد می دهد.
اگر فرد سودایی به سمت
بلغم
پیش رود،
ساکت تر، منزوی تر، پرخواب تر و بی میل به دنیا می شود و کارهایش را ناتمام رها می کند.
اصطلاحا این دو را سودای گرم و سودای سرد می نامند.

اگر غلبه سودا زیاد شود،
باعث بدبینی، وسواس، حزن و اندوه شده،
افکار بد و خیالات حزن‌انگیز و فکر خودکشی در آنان شکل می گیرد
و از نظر روحی روانی دچار مشکل می شوند.
باید دقت کرد که این مزاج از حالت اعتدال خارج نشود.

بیماریهای مزمن و مستمر سبب افزایش سودا در بدن می گردند.


مزاج سودا

شرایط زندگی و غذاهای امروزی باعث شده تعداد افراد سوداوی مزاج زیاد شود.
زندگی شهری و آپارتمان نشینی، آلودگی هوا،
کار کردن زیاد با کامپیوتر و موبایل و تماشای زیاد تلویزیون سودا را افزایش می دهد.
همچنین مصرف بسیاری از فست فودها و غذاهای آماده همراه با مواد نگهدارنده و نیز الکل، سودا را زیاد می کند.
اگر افراد سوداوی، مزاجشان را تعدیل کنند به افراد مفید و موفق و نامداری تبدیل می شوند.
اما اگر سودا در بدن آنان غلبه کند، در زندگی روزمره دچار مشکل می شوند.

برای شناخت مزاج خود به آزمون مزاج شناسی مراجعه کنید.


منابع

محصولی موجود نیست

پرداخت

پودر شوینده اکسیر (جایگزین شامپو و صابون)

عسل طبیعی :

مزاج سودا

تمامی عسل های اکسیرحیات دارای تاییده آزمایشگاه میباشد .

ژل رویال اکسیر (جادوی جوانی)

بره موم اکسیر (آنتی بیوتیک طبیعی)

گرده گل اکسیر (بمب پروتئین)

از اینکه در کنار ما هستید به خود میبالیم . امیدواریم مطالب مفید باشد

هیچ توزیع کننده ای وجود ندارد

قارچ گانودرما

زاج سفید (درمان پیسی)

نشادر (درمان پیسی)

عسل چند گیاه ویژه اکسیر

عسل کوهستان (ساکارز کمتر از 2 درصد)

شیره به (تقویت قلب)

کره بادام زمینی عسلی

کره فندق عسلی

⬅️ یک نکته کلیدی که می تواند در فهم عوامل سودازا به ما کمک کند این است که توجّه داشته باشیم سودا در دو مسیر معکوس قابل تولید است؛ مسیر سرمایی و مسیر گرمایی

⬅️ وقتی بدن به هر دلیل، به سردی و خشکی گرایش پیدا کند دچار غلبه سودا خواهد شد و این مساله ای روشن است. امّا در نقطه مقابل، وقتی بدن دچار حرارت بیش از حد یا مستمر غیرطبیعی شود، اوّلا این گرما رطوبت ها را تحلیل خواهد برد و از سویی در نهایت، خود گرما هم به سردی خواهد گرائید و این سرمای نهایی افزایش سودا را رقم خواهد زد. در مقام تشبیه، آتش را درنظر بگیرید که خودش گرم و  خشک است اما نتیجه نهایی اش، خاکستر است که طبعی سرد و خشک دارد.

⬅️ غلبه سردی و خشکی

⬅️ تیره شدن و کدورت پوست

⬅️ ترس

⬅️ اضطراب

⬅️ نگرانی

⬅️ کک و مک و لکه های پوستی

⬅️ سیاهی زیر چشم

⬅️ و…

 

⬅️ سبزی ها: ترشک، ریواس، گشنیز

⬅️ گوشت ها: بز،گاو، سیرابی، شیردان، قلوه

مزاج سودا

⬅️ ادویه ها: سماق، نشاسته، قهوه

⬅️ مغزهای گیاهی: بلوط خوراکی، شاهدانه 

⬅️ متفرقه: سرکه، آبغوره

⬅️ حبوبات: ارزن، باقالا خشک، برنج (آبکشی)، جو، ذرت، عدس، ماش

⬅️ میوه ها: شاه توت، تمشک، آلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمرهندي، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره، کنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، به ترش، لیموترش، سیب ترش

⬅️ کلیه غذاهای گرمی بخش، مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک و گوشت سار

⬅️ در صورت مصرف برنج، حتما از شوید و زیره سیاه استفاده شود.

⬅️ سبزیجات گرم، مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه کرفس، عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، زنجبیل،زعفران، زیره

⬅️ و استفاده از بذرهای ملین، مانند: قدومه شیرازی، تخم شربتی و سایر ملین های ملایم از جمله ی خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.

⬅️ استفاده از غذاهای گیاهی مانند آلو اسفناج، کدو تنبل و هویج فرنگی پخته نیز بسیار مفید است.

⬅️ و همچنین استفاده از سالادهای فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا و نیز مصرف آش جو اثرات مفیدی برای افراد دارد.

⬅️ تنقیه دم کرده جو یا روغن زیتون در اخراج سودا از مرکز تجمع آن یعنی روده ها نقش موثری خواهد داشت.

   

h

h

h

h

h

h

h

h

h

  

⬅️ میوه های حاوی سدیم که افراد با طبع پائیزی (سوداوی) باید مصرف نمایند:

⬅️ لوبیا ها – خربزه – طالبی – شلغم – هویج – کلم قمری – کدوحلوائی – گلابی – انگور – قیسی- زیتون رسیده – موز- آناناس – خربزه درختی (پاپایا)- انبه

⬅️ غیر از کشک و قره قروت بقیه لبنیات را میتوانید با مصلحاتش مصرف نمایید.            

⬅️ از نوشیدن مایعات به خصوص آب یخ و نوشابه های گاز دار و دوغ خودداری کنید

⬅️ مصرف شربت های مختلف شیرین شده با عسل و یا شکر نیشکر موردی ندارد.

تذکر: امروزه چون اغلب مردم به نحوی دچار سوء مزاج شده اند، به مدت ۴۰ روز برای همه “تقریباً” رژیم ضد بلغم و سودا را اجرا می کنیم ولی بعد باید هر فرد بر اساس مزاج خود تغییراتی در تغذیه اش ایجاد کند

⬅️ غذاها:

الف- تداوم در مصرف غذاهای بسیار گرم: مثل بادمجان و پیاز پخته

ب- تداوم در مصرف غذاهای سرد و خشک: عدس، سماق، ترشی ها و ….

ج- مصرف غذاهای مانده، سریع پخته شده( غذاهای پخته شده در زودپز و …) و میوه های نارس.

د- غذاهای حرام

⬅️ محلّ زندگی: مکان های سرد و خشک یا گرم و خشک

⬅️ بیماری های مزمن و مستمر

⬅️ معده بسیار سرد یا بسیار گرم، کبد بسیار سرد یا بسیار گرم

⬅️ غم مستمر و نخندیدن زیاد، خندیدن و شادی زیاده از حدّ، سوء ظن

⬅️ آسیب های مکرّر موضعی که منجر به خون مردگی شود: مثل بوکسورها

⬅️ بی تحرّکی جسمی: این مساله باعث خفه شدن حرارت غریزی و بروز سردی خواهد شد. اگر امکان ورزش وجود ندارد باید از طریق روزه و کم خوری آن را جبران کرد.

⬅️ بی تحرّکی فکری: راه درمانش مطالعه، تفکّر، بازی های فکری و … است.

⬅️ بی تحرّکی جنسی: به دو حالت ممکن است منجر به افزایش سودا شود.

✅ حالت اوّل این است که نه تحریک جنسی وجود دارد و نه تخلیه جنسی

✅ حالت دوّم که نسبتا شایع است آن است که تحریک جنسی وجود دارد امّا منجر به تخلیه نمی شود. این حالت اخیر یکی در بین جوانانی که به هر دلیل دیر ازدواج می کنند زیاد دیده می شود و یکی هم در زنانی که همسرانشان به دلیل انزال زودرس یا مشکلات دیگر، قادر به ارضاء جنسی ایشان نیستند.

⬅️ رنگ سیاه

⬅️ تماس مستمر با بوهای بد (مثل کارگران دبّاغی ها) یا بوهای بسیار گرم

⬅️ تماس مستمر با سردی ها: برای مثال، وسواس از سویی یک بیماری سوداوی است و از سویی تماس مستمر با آب، خود باعث تشدید غلبه سودا خواهد شد.

⬅️ پرخوری، ریزه خواری، ناهار خوردن و ایستاده غذا خوردن

⬅️ مصرف داروهای سردی بخش

⬅️ تماس و استفاده از وسایل الکتریکی و الکترونیکی

⬅️ اختلاف سطح های ناگهانی در مسافرت های هوایی

⬅️ سروکار داشتن زیاد با ترافیک

⬅️ سفرهای طولانی دائم

⬅️ آپارتمان نشینی: به دلیل مشاهده دائم مناظر شهری که سودازا هستند و ندیدن مناظر طبیعی که سودازدا و نشاط آور هستند.

⬅️ آلودگی هوا، آلودگی های صوتی

⬅️ خواب صبح، خواب غروب و زیاد خوابیدن

⬅️ مصرف الکل: طبع الکل بسیار گرم است

⬅️ موادّ نگهدارنده

⬅️ تصمیم گیری های سریع به همراه استرس شدید: اسکی، موج سواری، اتوموبیل رانی، موتورسواری

⬅️ قرار گرفتن در معرض موج انفجار

⬅️ ایجاد سودای موضعی در اندامی که در معرض گرما یا سرمای مستمر باشد.

⬅️ نشستن مداوم: ایجاد سودا در پایین تنه و اندام تحتانی می کند که نمونه آن، کیست پیلونیدال و واریس است

یکی از راه های اصلی و مهم دفع سودا از بدن مداومت به مصرف نوره سنتی است.

مجموعه اکسیرحیات عضو رسمی انجمن ارگانیک کشور می باشد.این مجموعه با هدف اصلاح الگوی تغذیه جامعه، به ارائه محصولات ارگانیک، سالم و طبیعی می پردازد. محصولاتی که در این مجموعه عرضه می گردد دارای بالاترین کیفیت است و توسط تیمی مجرب و قدرتمند تهیه و عرضه می گردد.

بدون محصول

عسل طبیعی :

تمامی عسل های اکسیرحیات دارای تاییده آزمایشگاه میباشد .

مزاج سوداوی

به افرادی سوداوی مزاج گفته می شود که خلط سودا در بدن آنها غالب تر از بقیه اخلاط باشد.کلیات
صفات کلیدی
ویژگیهای ظاهری
ویژگیهای شخصیتی
بیماریهای ناشی از غلبه سودا
پیشنهادات برای سوداوی مزاجها
^ بالا
کلیات
طبع : سرد و خشک
عنصر : خاک
فصل : پاییز
زمان شبانه روز : عصر
دسته بندی : محافظین
طعم : ترش
رنگ : سیاه
فلز : آهن
سیاره : مریخ
سن شیوع : میانسالی – از ۴۰ تا ۶۰ سالگی

^ بالا
صفات کلیدی
درونگرا
خویشتن دار
کمالگرا
دقیق
با دقت
منظم
رعایت قوانین و مقررات
هوشیار
عاقل
منطقی
واقع گرا
واقع بین
کم احساس
محتاط
محافظه کار
میانه رو
ریسک گریز
دوراندیش
محاسبه گر
حسابگر
صرفه جو
خسیس
کنجکاو
ساکت
کم حرف
غیر اجتماعی
کم معاشرت
منزوی
گوشه گیر
مردم گریز
بیزار از سر و صدا
بی حوصله
کم تحمل
بیقرار
خشک
جدی
سخت گیر
سرسخت
ثابت قدم
پایدار
لجباز
سمج
کینه ای
انتقام جو
منفی نگر
بدبین
بدگمان
شکاک
وسواسی
افسرده
اندوهگین
غمگین
ناامید
بی نشاط
زودرنج
حساس
ترشرو
عبوس
غرغرو
خودخور
بخیل
کم انرژی
نگران
مضطرب
دودل
مردد
دارای هوش ریاضی و فنی
همه جانبه نگر
ریزبین
تیزبین
ایرادگیر
منتقد
پرتوقع
ناراضی
دارای ذهن بیقرار
متفکر
قابل اعتماد
فلسفه باف
خیالپرداز

^ بالا

ویژگیهای ظاهری
 

مزاج سودا

توجه : خصوصیات ظاهری هر فرد بستگی زیادی به مزاج اولیه ای دارد که در زمان به دنیا آمدن و یا در زمان تغییرات بدنی دوران رشد و بلوغ داشته است. مزاج اولیه از طریق ژنها از پدر و مادر به فرد منتقل شده و تحت تاثیر شرایط محیطی رحم، شرایط روحی و فیزیکی مادر و خوراکی هایی که مادر در دوران بارداری و شیردهی می خورد، شکل می گیرد. ممکن است این مزاجهای اولیه با گذشت زمان، در اثر تغذیه، شرایط آب و هوایی، شیوه زندگی، نوع شغل و عوامل دیکر تغییر کند و مزاج جدیدی در فرد بوجود آید که به آن مزاج اکتسابی گفته می شود. این مزاج اکتسابی بر ظاهر فرد تاثیر می گذارد، هر چند بر برخی از خصوصیات فیزیکی شکل گرفته با مزاجهای اولیه فرد همچون استخوان بندی یا رنگ چشم تاثیر چندانی نمی تواند داشته باشد.
هیکل : مزاج خشک موجب لاغری افراد می شود. افراد سوداوی معمولا لاغر بوده، هر چند ممکن است بعضی از آنان چاق هم باشند. دارای اندامی باریک و لاغر، ضعیف، غیر عضلانی و استخوان بندی ظریف هستند. سودا موجب کشیدگی استخوانها می‌شود، زیرا بافت استخوان از سوداست. لذا بدن سوداوی ها با استخوانهای نازک و کشیده ناحیه انگشتان، ساعد و سایر مناطق خود را نشان می دهد. بدنی خشک و تکیده دارند. قفسه سینه لاغر و عضلات کوچک دارند. در صورت افزایش وزن از ناحیه میان تنه (کمر و شکم) چاق می شوند.
پوست : رنگ پوستشان سبزه یا جوگندمی مایل به تیرگی یا سفید مایل به خاکستری است. پوست بدن سرد و سفت و خشک، بدون رطوبت و طراوت است و دارای منافذ متوسط است. کف دست و پایشان سرد است و بروز لکه های تیره و خال در پوست این افراد شایع است.
مو : موهای سر نسبتا پرپشت، خشک و ضخیم یا مجعد بوده و رنگ موها معمولا سیاه و مات است. اگر سودای وی به سمت بلغمی باشد، موی سر سفید و جوگندمی می شود و اگر سودا به سمت صفرا باشد، ریزش مو در کل سر وجود دارد و طاسی منطقه ای ندارند. موخوره در آنان شایع است. بدنشان پرمو و دارای موهای تیره و ضخیم است.
ناخن : ناخنهای شکننده ای دارند.
تعریق : پوست آنان دارای منافذ متوسط است و معمولا کم عرق می کنند. استرسهای عصبی سبب افزایش تعریق آنان می شود.
رگها : خون آنها غلیظ است. رگهای دستشان پنهان نبوده، ولی نازک و تیره و غیربرجسته هستند.
نبض : نبض آنها نسبتا کند و خالی، کم قدرت، سست، باریک، اما سفت و سخت است. نامنظمی های ضربان قلب(آریتمی) در ایشان شایع است.
چشم : چشمان معمولا ریز و به رنگ میشی و قهوه‌ای است. سفیدی چشمانشان تیره و کدر بوده و عروق آن واضح نیست. غلبه سودا رنگ سفیدی چشم را کدر می کند. تیرگی زیر چشم در آنان شایع است.
دهان : دهانشان خشک و کم آب است. مزه دهانشان خصوصا در صبح ناشتا شور است.
زبان : زبانشان خشک و صورتی تیره است.
بینی : بینی خشک و شامّه قوی دارند.
گوش : خشکی باعث قدرت شنوایی می شود، بنابراین سوداوی ها گوشهای تیزی دارند. تحمل سر و صدا را ندارند و در سنین بالا سوت کشیدن گوش در آنها زیاد دیده می شود.
قدرت بدنی : کم قدرت و کم انرژی هستند.
حرکات بدن : سرعت حرکاتشان کم تا متوسط است.
تکلم : آرام و حساب شده و با دقت صحبت می کنند. صدایشان رسا نبوده و نسبتا آرام است.
پوشش : در فصول پاییز و زمستان معمولا بیشتر از دیگران و در بهار و تابستان معمولی لباس می پوشند.
سایر : غضروف حنجره برجسته و واضح است. گرفتگی در عضلات پشت ساق پا و گرفتگی در ناحیه گلو از علائم دیگر افراد سوداوی است. چربی و فشار خونشان معمولا بالا نمی رود یا دچار افزایش خفیفی می شود.
خواب : خواب افراد سوداوی کم و سبک است(خواب خرگوشی). دیر به خواب می روند و با کوچکترین صدایی از خواب می پرند. کابوسهای آشفته، ترسناک و تیره و تار، سیاه و تاریک از مشکلات این افراد است و خواب خرابه، قبرستان و پرتگاه می بینند.
گوارش : سودا مسؤول تحریک اشتهاست. اشتهای کاذب فراوان دارند، یعنی زود به زود گرسنه می شوند، امّا خیلی زود هم سیر می شوند. به همین دلیل خوراکشان کم بوده، ولی اهل ریزه خواری هستند. توان هضم غذا در آنان بسیار کم است، نفخ معده فراوان دارند و سوزش سر معده در آنان شایع است. ادرار و مدفوع آنها تیره بوده و یبوست مزاج دارند. گرایش به شوری و شیرینی و گرمی ها دارند، گرایش به سردی ها مثل ترشی ندارند.
میل جنسی : تحریک و میل جنسی نسبتا زیادی دارند، ولی توان جنسی آنان کم است و اغلب دچار انزال زودرس هم هستند. تمایلشان به رفتار محبت آمیز بیش از آمیزش جنسی است.
آب و هوا : فصلهای خشک، آب و هوای خشک و کم باران و خصوصا سرد و خشک سودا را زیاد می کند. فصل پاییز برای ایشان فصل نامطلوبی است. سودایی ها در فصل پاییز مزاجشان غلبه می کند و اذیتشان می کند و بخصوص در میانسالان و سالمندان و در فصل پاییز این بیشتر دیده می شود. بیشتر تمایل به هوای گرم دارند و در فصل بهار راحت ترند. 

^ بالا

ویژگیهای شخصیتی
اغلب ساکت، منزوی و درونگرا هستند و مایل به تنهایی، گوشه گیرى و گریز از اجتماعند خشک و جدی بوده و کمتر شوخی می کنند. از سر و صدا بیزارند.
سوداوی مزاجان افرادی دقیق، منظم، دوراندیش و محاسبه گر هستند. اهل قانون و حساب و کتاب بوده و به برنامه ریزی در همه کارها معتقدند. علاقمند به حسابگری و مسائل فنی و برنامه ریزی هستند و به جزئیات توجه بسیار می کنند، که این موضوع برای انجام کارهایی که نیاز به موشکافی و دقت و توجه زیاد دارد، مناسب است و افراد سوداوی در این گونه مشاغل موفقند. مانند ساعت سازی، تعمیر وسایل، نویسندگی، جراحی چشم و مشاغل حساسی که انرژی کمی نیاز دارند. اهل توصیف و تفسیر مسائل بوده و داستان نویسان خوبی هستند. استعداد مفسری و تاریخ نگاری و روزنامه نگاری را دارند. در ادارات و محیطهای کارمندی، غلبه با سوداوی هاست و معمولا یکدیگر را می پایند. بازپرسهای خوبی می شوند و در بین این افراد سیاستمداران زیادی یافت می شود.
افرادی کم احساس و منطقی بوده و زیاد اهل معنویت نیستند. کنجکاو و همه سو نگرند و در تصمیم گیریها همه جوانب را در نظر می گیرند. به اندازه ای ریزبین هستند و در جزئیات غرق می شوند که از کلیات غافل می مانند. علاقه به کارهای ظریف و هنری دارند. میانه رو و محتاط و کمی ترسو بوده و ریسک پذیر نمی باشند. امانت داران خوبی هستند و خیانت نمی کنند.
بی حوصله و کم انرژی بوده و تاب و تحمل آنان کم است. زود خسته می شوند و ظرفیت کمی دارند، به همین دلیل گاه فعال و گاه خاموشند. کمی عجول بوده، زود تصمیم می گیرند و سرعت عملشان بالاست، اما استقامت پایینی دارند. گاه سریع بودن سوداوی ها به خاطر بی حوصلگی شان است که می خواهند کارها را زود به انجام رسانند.
تردید، دودلی و وسواس زیادی در تصمیم گیری ها دارند و دائما تغییر عقیده می دهند. امّا پس از تصمیم گیری، در تصمیمات خود بسیار پایدار، ثابت قدم، لجباز و یکدنده بوده مداومت و پافشاری در انجام کار داشته و اصرار دارند که کار را تا آخر به انجام برسانند.
خیلی اهل فکر و خیال بوده و به جای فعالیت، در خیالات و رویاهای خود سیر می کنند. اهل فلسفه بافی و خیالپردازی هستند. اکثر فیلسوفان سوداوی مزاج بوده اند. سودایی ها افکار و آرزوهای بزرگی در سر دارند که در صورتی که مزاجشان را معتدل نگه دارند، می توانند به آنها برسند.
سودایی مزاج ها نمی توانند به دیگران اعتماد کافی کنند. به آسانی مجذوب کسی نمی شوند و دوستی یا کنار آمدن با آنها کار ساده ای نیست. اهل عاشقی نیستند و حتی وقتی به آنها محبت شود، با سوءظن برخورد می کنند و در پس پرده مهربانی ها، به دنبال نکات منفی می گردند. با این حال، در زندگی خانوادگی، اهل طلاق گرفتن هم نیستند و به زندگی مشترک ادامه می دهند. خشم خود را خوب کنترل می نمایند، ولی کینه ای و انتقام جو هستند و قهرهای طولانی مدت می کنند.
حساس و زود رنجند، زود به دل می گیرند و دلخوری آنها از ظاهرشان مشخص است. پرتوقع و همیشه ناراضی بوده و اهل انتقاد و ایرادگیری هستند. بدبین، منفی نگر و منفی بافند. نگران، بیقرار و ناامیدند و اهل غصه و خودخوری و مستعد افسردگی هستند.
اگر سودا به سمت صفرا پیش رود، فرد استقامتش بیشتر می شود، کم خواب تر، عجول تر، پرحرف و زورگو شده و کارها را سریع پیش می برد. همچنین مسایل را بزرگ جلوه داده و از کاه کوه می سازد و توضیحات زیاد می دهد. اگر فرد سودایی به سمت بلغم پیش رود، ساکت تر، منزوی تر، پرخواب تر و بی میل به دنیا می شود و کارهایش را ناتمام رها می کند. اصطلاحا این دو را سودای گرم و سودای سرد می نامند.
اگر غلبه سودا زیاد شود، باعث بدبینی، وسواس، حزن و اندوه شده، افکار بد و خیالات حزن‌انگیز و فکر خودکشی در آنان شکل می گیرد و از نظر روحی روانی دچار مشکل می شوند. باید دقت کرد که این مزاج از حالت اعتدال خارج نشود.
بیماریهای مزمن و مستمر سبب افزایش سودا در بدن می گردند.

^ بالا

بیماریهای ناشی از غلبه سودا
 

توجه : اگر کسی مزاج گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک یا سرد و تر دارد، به این معنی نیست که دچار بیماری ناشی از صفرا، دم ، سودا یا بلغم است. آن چیزی که باعث بیماری است افزایش بیش از حد و غلبه خلط دم، صفرا، سودا یا بلغم بر فرد است.
 

^ بالا

پیشنهادات برای سوداوی مزاجها
شرایط زندگی و غذاهای امروزی باعث شده تعداد افراد سوداوی مزاج زیاد شود. زندگی شهری و آپارتمان نشینی، آلودگی هوا، کار کردن زیاد با کامپیوتر و موبایل و تماشای زیاد تلویزیون سودا را افزایش می دهد. همچنین مصرف بسیاری از فست فودها و غذاهای آماده همراه با مواد نگهدارنده و نیز الکل، سودا را زیاد می کند. اگر افراد سوداوی، مزاجشان را تعدیل کنند به افراد مفید و موفق و نامداری تبدیل می شوند. اما اگر سودا در بدن آنان غلبه کند، در زندگی روزمره دچار مشکل می شوند.

از مواد غذایی گرم و تر خصوصا در فصول سرد سال استفاده نمایند.
از مصرف تمامی غذاها و نوشیدنی هایی که دارای طبع سرد به ویژه سرد و خشک هستند پرهیز نموده و در صورت ضرورت و نیاز حتما به مقدار خیلی کم و با خوراکیهای گرم استفاده کنند. از غذاهای یخ زده، کنسرو شده، مانده و بیات و شور و نمک سود که سودا را زیاد می کند، پرهیز نمایند.
از آب و مایعات و نوشیدنی هایی مانند آب هویج و آب سیب به اندازه کافی استفاده نمایند.
از شربت خاکشیر استفاده کنند که علاوه بر تامین رطوبت مناسب، یبوست این افراد را نیز از بین می برد، چرا که یبوست هم باعث تشدید مشکلات عصبی و روحی این افراد می شود.
از پوست خود در هوای خشک محافظت کرده و پوست خود را با روغن زیتون یا روغن کنجد چرب کنند.
بینی خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب نمایند.
در هنگام عصبانیت نوشیدن آب جوشیده ولرم برای آنان خوب است و آنها را آرام می کند.
از افسردگی، غم، تنهایی، تفکرات دقیق و نگرانی بیش از اندازه به دلیل اینکه موجب افزایش سودا می شوند، دوری نمایند. روابط اجتماعی خود را گسترش داده و با دیگران بیشتر معاشرت کنند.
خندیدن سودا را از بین می برد. به اندازه کافی تفریح و خوشگذرانی داشته باشند، فیلمها و برنامه های طنز و کمدی تماشا کرده و از تماشای برنامه و فیلمهای تراژدی، غم انگیز و ناراحت کننده پرهیز کنند.
از استفاده بیش از حد از کامپیوتر و موبایل و تماشای زیاد تلویزیون (برنامه های غیر طنز) خودداری کنند.
از بی تحرکی به دلیل اینکه باعث از بین بردن حرارت غریزی بدن و بروز سردی می گردد، پرهیز نمایند. ورزشهای خفیف مانند پیاده روی برای آنان مناسب است. در طی روز ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیاده روی کنند.
تا حد امکان در ترافیک و هوای آلوده قرار نگیرند.
حمام کردن با آب ولرم و ماساژ بدن با روغنهای مناسب مفید می باشد.
از هوای سرد و خشک و کولر گازی دوری کنند.
تا جای ممکن از وسواس و تمیز کاری زیاد مخصوصا به دلیل اینکه تماس مستمر با آب باعث افزایش سردی می شود، خودداری کنند.
سفرهای کوتاه به خصوص به مناطق گرم و مرطوب توصیه می شود. بندر عباس و شهرهای سواحل جنوب مزاجشان را در پاییز و زمستان معتدل می کند.
به گشت و گذار در طبیعت بپردازند. گشت و گذار در طبیعت، سودازدا و نشاط آور است.
از بی خوابی و کم خوابی پرهیز نموده و حداقل ۶-۷ ساعت بخوابند. نیم ساعت چرت بعد از ناهار نیز اشکالی ندارد ولی بیشتر از این خوابیدن در طی روز برای آنها مضر است.
خوردن گلاب قبل از خواب یا پاشیدن مقداری گلاب روی بالش برای رفع مشکلات خواب افراد سوداوی و جلوگیری از دیدن کابوس بسیار کمک کننده است.
پاییز فصل سوداست و بهترین فصل برای حجامت افراد سوداوی نیز فصل پاییز است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

حساب کاربری ندارید؟

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: یأس، ناامیدی و ناراحتی‌های فکری و روحی از نشانه‌های غلبه مزاج سودا در بدن است که با شناخت طبع و رعایت رژیم غذایی مناسب با این طبع می‌توان از این نشانه‌ها پیشگیری کرد.

دکتر فاطمه زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه شناخت کافی از مزاج‌های چهارگانه بدن موجب پیشگیری از کسالت و بیماری می‌شود، گفت: فلج اندام‌ها در اغلب موارد مربوط به رسوب سودا در اطراف و گلوگاه‌های اعصاب محیطی است و خوردن دائمی ماست، سودای محیط را افزایش می‌دهد و باعث کم خونی موضعی در اطراف اعصاب محیطی می‌شود. بر همین اساس اکسیژن رسانی به اعصاب را مختل می‌کند و در نتیجه شخص دچار گزگز اندام‌ها می‌شود.

وی گفت: لاغری، خشکی و سفتی پوست، دو نیم شدن انتهای موهای سر، سوزش سر دل، اشتهای کاذب و گرسنگی زودرس، سیاه و تیره شدن رنگ پوست به خصوص تیرگی زیر چشم، فکر و خیال زیاد، خواب سبک و پریدن مکرر از خواب، اضطراب و تشویش خاطر از جمله علایم غلبه سودا است.

مزاج سودا

این عضو هیات علمی دانشگاه ساوه با اشاره به اینکه کسانی که دچار طبع سوداوی می‌شوند، اغلب به یاس و ناامیدی و ناراحتی‌های فکری و روحی مبتلا هستند، تصریح کرد: این افراد به خصوص کسانی که احساس گزگز دست و پا می‌کنند، باید از خوردن غذاهای چرب، شور، لبنیات و بویژه گوشت، ماهی دودی، شیرینی جات مصنوعی، ادویه جات و چای خودداری کنند و در مقابل بیشتر از مسهل‌های گیاهی مانند قدومه شیرازی، بارهنگ، تخم ریحان و مرزه استفاده کنند.

زارعی افزود: مصرف پنیر به همراه چای شیرین به عنوان صبحانه برای این گونه افراد زیان‌آور است؛ چراکه رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می‌یابد و اغلب دچار یبوست مزاج می‌شوند. استفاده از غذاهای گیاهی مانند آلو اسفناج، کدو تنبل، هویج فرنگی پخته، سالادهای فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا و نیز مصرف آش جو اثرات مفیدی برای سوداوی مزاج‌ها دارد.

این پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مصرف سبزیجات گرم مانند نعناع، ترخون، ریحان، جعفری، تره و انواع کلم همچنین کشمش، انجیر، خرما، زعفران، زیره و بذرهای ملین مانند خاکشیر، تخم شربتی، قدومه شیرازی برای افراد سوداوی مزاج بسیار مفید است.

وی در پایان یادآور شد: داشتن اطلاعات کافی از گرمی‌ها و سردی‌ها موجب توان تطبیق فرد با مزاج تن و روان انسان می‌شود و عوارض جانبی مصرف غذاها و داروها را کاهش می‌دهد. هرچه میزان اطلاعات انسان از این ویژگی‌ها بیشتر باشد و توانایی فهم دقیق‌تری از مزاج داشته باشد، بر شتاب درمان بیماری‌ها افزوده می‌شود.


انتهای پیام

مزاج، کیفیتی است در طب سنتی، که همان‌طور که در ذخیره خوارزمشاهی آمده‌است، از مخلوط شدن عناصر چهارگانه در بدن پیدا می‌شود و دارای ۹ قسم است.[۱] دانش شناخت مزاج، از مباحث مهم و بنیادین در طب اخلاط است (که در اذهان عامه به «گرمی» و «سردی» معروف است). قدما معتقد بودند مزاج‌ها از واکنش متقابل اجزاء عناصر چهارگانه متضاد، بوجود می‌آیند.[۲]

عناصر چهارگانه (عناصر اربعه)، شامل آب، باد، خاک و آتش هستند.از واکنش این چهار عنصر دو نتیجه حاصل می‌شود:

همچنین گرمی، سردی، تری و خشکی مزاج حاصل قوای اولیهٔ عناصر است.

مزاج بنا بر تقسیم عقلی به دو قسم کلی تقسیم می‌شود :

چهار مزاج مرکب:

مزاج سودا

اگر مقادیر عناصر متضاد در ترکیب برابر باشد، مزاج حاصل به اعتدال خواهد رسید؛ ولی اگر نتیجهٔ به دست آمده از ترکیب مقادیر عناصر متضاد در حد وسط نباشد، مزاج حاصل نامعتدل است. هر یک از مزاج‌های بسیط نماد کیفی عنصری از عناصر چهارگانه است.

خاورشناسان و استادان تاریخ علم دربارهٔ اصول قضایای علمی طب قدیم و تفسیر نظرات و معتقدات قدما، تحقیق کرده‌اند ولی موفق به تطبیق دانش مزاج‌شناسی با علم روز نشده و شرح و تفسیر آن را در نوشته‌های خود ناتمام گذاشته‌اند.[۶]
در اواخر قرن نوزدهم میلادی دشامبر[پانویس ۱] (دانشمند و محقق فرانسوی)، در دائرةالمعارف صد جلدی پزشکی مقالهٔ مفصلی تحت عنوان «مزاج»[پانویس ۲] نوشت. در این مقاله دشامبر فقط مزاج‌های دموی، بلغمی، صفراوی و سوداوی را که فهم آن سهل و آسان بوده مورد بحث قرار داده و در خصوص مزاج‌های گرم و سرد و تر و خشک که فهم و تفسیر آن‌ها مشکل بوده، چیزی ننوشته‌است. در واقع، موضوعی را که اساس طب قدیم بر آن استوار می‌باشد، مسکوت گذاشته‌است.[۷]جرج سارتن[پانویس ۳]

نظام معرفتی طب سنتی بر این اساس پی ریزی شده که بیماری در اثر به هم خوردن تعادل اخلاط اربعه یعنی صفرا و دم و بلغم و سودا به وجود می‌آید. ایده عناصر چهارگانه آب و باد و خاک و آتش و اینکه رماتیسم غلبه بلغم در پاست و کابوس شبانه، غلبه سودا در سر، هیچ مبنای تجربی ندارد و مبتنی بر یک دیدگاه فلسفی است.[۸]

دربارهٔ مزاج‌های گرم و سرد، ابن سینا در قانون در طب می‌نویسد: اجناس الدلایل آلتی من‌ها یتعرف احوال الامزجه عشره. (یعنی مزاج‌ها را از ده راه می‌توان شناخت)

در خلاصه الحکمه آمده‌است لامسه بهترین و سریع‌ترین راه ورود به تشخیص مزاج‌ها است. درک این روش حتی برای افراد عادی نیز تا حدودی آسان است؛ لذا این راه را بر سایر راه‌ها مقدم داشته‌اند.
طبیب باید خود مزاج معتدل داشته باشد، و اگر از لمس متوجه اختلاف دما نگردد، خواهد دانست که آن شخص، دارای مزاج معتدل است. اگر شخص لمس‌کننده خود مزاج معتدل نداشته باشد و بر این حال خود اطلاع داشته باشد، باز می‌تواند به تشخیص مزاج افراد دیگر بپردازد. یعنی اگر طبیب خود درجه حرارت بدنش گرم‌تر از مزاج معتدل باشد و دست به بدن شخص معتدل‌المزاجی بزند، با اینکه حس سردی می‌کند، مع‌هذا چون توجه به این نکته دارد که خودش گرم مزاج است، و به کیفیت اعتدال مزاج هم از راه دقت و تمرین در حس لمس آشنا است، لذا حکم غلطی دربارهٔ مزاج آن شخص نخواهد داد.[۹]

چون لمس نماید و منفعل نگردد لامس از پوست ملموس به سخونت و گرمی در بلدان معتدل‌الهوا دلالت می‌نماید بر حرارت مزاج ملموس و اگر منفعل گردد از آن به برودت دلالت می‌کند بر برودت مزاج او بدون آنکه به سبب امر خارجی عارضی آن را سخونت و برودت عارض شده باشد.[۱۰] معنی جمله این است که اگر طبیب، به وسیله حس لمس، احساس گرمی یا سردی در شخصی نماید، دلالت بر گرمی یا سردی مزاج آن شخص دارد، مشروط بر این که گرمی و سردی به سبب امر خارجی عارض نشده باشد؛ در مباحث جداگانه‌ای تحت عنوان: سخنات و مبردات، کلیه عوامل گرم‌کننده و سردکننده بدن را که باعث افزایش یا کاهش درجه حرارت اشخاص می‌شود ذکر کرده‌اند.[۱۱]
در سال‌های اخیر نرم‌افزارهایی نیز برای تشخیص مزاج طراحی شده‌است که از جمله آن‌ها می‌توان به آزمون مزاج‌سنجی که در سایت طبایع[۱۲] ارائه شده‌است اشاره کرد؛ و البته نظر یک پزشک حاذق دقیق‌تر خواهد بود.

به‌طور کلی صاحبان هریک از مزاج های چهارگانه در یک سری ویژگی‌های ظاهری و اخلاقی و رفتاری مانند هم هستند. برای مثال سوداوی‌ها افرادی ریز بین و واقع نگرند و دموی‌ها افرادی بلند پرواز و سخت کوش. مزاج‌شناسی بررسی مجموعه ای از مؤلفه‌ها ـ من جمله رنگ پوست، جثه و هیکل، حالت اجزای صورت مثل بینی و چشم‌ها، میل و توان جنسی، عادت‌های رفتاری و …. ـ در یک فرد برای تشخیص مزاج وی می‌باشد .[۱۳]

قدما معتقد بودند ارتباط تنگاتنگی مابین سال‌های عمر انسان و مزاج او وجود دارد.

در این تقسیم‌بندی اختلاف نظرهایی وجود دارد.[۱۴]

قدما معتقد بودند

[نیازمند منبع]

Timeline

تاریخ بیهوشی عمومی
Neuraxial

تاریخ سی‌پی‌آر

گاه‌شمار روان‌کاوی
تاریخچه سازمان‌های روان‌کاوی
تاریخ جراحی اعصاب

پاپیروس‌های پزشکی مصری

گاه‌شمار آنتی‌بیوتیک‌ها

گاه‌شمار واکسن‌ها

چکیده

مقدمه

سودا چیست؟

مزاج سودا

جنس سودا

علل پیدایش سودا

آثار سودا بر سیستم بدن

تذکر

نتیجه گیری

پی‌نوشت‌ها:

1.شناخت طبایع، ص36، دکتر سید علی ابوالحبیب
2.المرجزفی الطب، ابن النفیس
3.رساله ذهبیّه، امام صادق (ع)
4.درآمدی بر طب سنتی ایران، دکتر محسن ناصری و…
5.طب سینا، ص53، م. حیدریان
6.هاشمی، سید علی اکبر، سبک جدیدی از زندگی
7.سید علی ابوالحبیب، شناخت طبایع، جلد3، ص36
8.خیراندیش، دکترحسین، مزاج شناسی2، ص7
9.ابوالحبیب، سیدعلی، شناخت طبایع، ج2، ص102
10.خیراندیش، دکترحسین، مزاج شناسی
11.خیراندیش، دکترحسین، مزاج شناسی
12.خیراندیش، دکترحسین، مزاج شناسی



 

سودایی مزاج ها

خصوصیات اخلاقی افراد سودایی:


 

مزاج سرد و خشک دارن.. زود دوست نمیشن..در دوستی ها و کارهاشون خیلی احتیاط میکنن پس کمتر گول می خورن!!         حد و مرز خودشون رو مشخص میکنن!و اجازه نمیدن کسی قدم به حریم اونها بذاره           مثلا اگه در محیط کار همه یه کمد داشته باشن ادم سودایی روی کمدش اسمش رو می نویسه!!که؛ آره!!این مال منه! بهش چپ چپ نگاه نکنید… یا مثلا در آپارتمان قسمتی از دیوار حیاط رو با رنگ علامت میذارن که یعنی اینجا تا اینجا مال ماشینه منه!!حتی اگه خالی بود کسی از همسایه ها حق نداره ماشینش رو بذاره….          البته “مشخص کردن حد و مرز” هم طیف داره همه سودایی ها تا این حد تابلو برخورد نمیکنن…ممکنه حد و مرز رو در ذهنشون تعریف کنن کسی هم خبر نداشته باشه به محض اینکه کسی وارد اون حد شد اوضاع شلوغ میشه حرکات افراد رو زیر نظر دارن و مرتب ازشون نکته در میارن!!گاهی هم نکته ها واقعیه و اینقدر ریزه که توجه هیچکس رو به خودش جلب نمیکرد و ممکنه بقیه ابراز کنن که ؛ای بابا !عجب ادم باهوشی !به چه چیزی توجه کرد… این از هوش زیاد نیست از نکته سنجی و ریزبینی اونهاست گاهی نکته سنجی های واهی و بی خود دارن از سر بدبینی و بددلی!!            در بررسی اوضاع بسیار موشکافانه و دقیق هستن همه جوانب رو در نظر میگیرن اما در تصمیم گیری مقداری مشکل دارن..            پس میتونن یه مشاور موفق باشن و مدیر رو از همه اوضاع با خبر کنن اما مدیر موفقی نمیشن!! چون شک و دو دلی و این پا اون پا کردن از ویژگیهای سوداییهاست…و نمی تونن تصمیم های مهم و اجرایی و چه بسا یه تصمیم ساده بگیرن… 

مزاج سودا

 نکته سنجی و ریزبینی در سودایی مزاجها:

این ویژگی میتونه در هر جهتی پرورش پیدا کنه؛مثبت …منفی…خوب…بد… جنبه مثبت: یه دبیر شیمی داشتیم سال سوم دبیرستان ! یه خانم معلم با سر و صورتی که نسبت به هیکلش ظریفتر و ریز تر بود چهره بادمجانی رنگی داشت …عموما رنگ چهره سودایی ها بادمجانی و تیره هستش.. دقت کنید بادمجانی با “سبزه رو” بودن فرق میکنه یه معلم فوق العاده منظم فوق العاده با برنامه … در تدریس شیمی بسیار نکته سنج ودقیق و ریز بین بود… عین یه استاد دانشگاه کار کشته…مو رو از ماست می کشید.. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مثال دیگه: یه مهندس برق آقای 45 ساله سر نسبت به هیکل کوچکتره آنقدر در درس و رشته خودش ریزبین و موشکافه که حد نداره …همه فکر میکنن فرد بسیار باهوشیه در صورتی که گفتم این از هوش زیاد نیست بلکه از دقت نظر زیاد افراد سوداوی مزاجه… در حرفه و شغل خودش بسیار ادم موفقیه و از اونجایی که رشته برق و الکترونیک به دقت و توجه زیادی هم احتیاج داره ایشون از این جهت کم نذاشته

یا مثلا در حرفه پزشکی:تصور کنید یه خانمی که صورتش و سرش نسبت به تنش کوچکتر بود …چندان باهوش هم نبود اما درتشخیص بیماریها عین یه کاراگاه عمل میکرد عین یه باز جوی دقیق!!خیلی ریزبین و با وسواس پیش میرفت تا به تشخیص برسه…همه جوانب و شرح حال بیمار رو در نظر می گرفت یه نکته هایی به ذهنش میرسید که دور از تصور بود…اما در نسخه نویسی(یعنی تصمیم گیری نهایی )یه کم این پا اون پا میکرد.. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ               یه استاد گوش و حلق و بینی رو تصور کنید که سودایی باشه !!2 متر قد داشت اما سایز جمجمه ش اصلا به قدش نمی اومد و ریزتر بود…یادمه قشنگ دور چشماش یه هاله تیره داشت…اه!اینقدر توی کارش دقیق بود ادم حوصله ش سر می رفت به خاطر وسواسی که سودایی ها در کارهاشون دارن این استادمون یه مطلب رو صد دفعه میگفت!!….فضای داخل گوش هم یه فضای چند میلیمتری هستش …این فرد به خاطر ریزبینی و دقت زیاد در جراحی هاش شخص موفقی بود… از طرفی چون سودایی ها دو دل و کمی شکاک هستن این استادمون همش ماها رو از شستن گوش بیماران می ترسوند هی می گفت :ممکنه پرده گوش بیمار سوراخ باشه و شماها ندونید و با شستن گوش اوضاع بدتر میشه….هر جلسه این حرفو تکرار میکرد تا جایی که دیگه اعتماد به نفسی برای شستن گوش بیمار نداشتیم… سودایی ها میتونن بازپرسها کارآگاهان و یا چشم پزشکان موفقی باشن و هر حرفه ای که خیلی به وسواس و دقت و توجه نیاز داره… همچین” دل گــُنده” نیستن و زود تصمیم نمیگیرن اول به همه چی شک میکنن بعد کم کم به نتیجه میرسن…عین یه باز پرس به قضایا نگاه میکنن

سودای ها ریزبین و نکته سنج هستن حتی این برخوردشون رو در اینترنت هم نشون میدن یه نکته ها و برداشت هایی از حرفها و ارسالهای دیگران دارن که طرف اصلا همچین منظوری نداشت مثالش کاربرانی که به ارسال همه شک دارن ….یه جور نگاه بدبینانه به نظرات دیگران دارن مرتب دچار سوء تفاهم میشن …بد برداشت میکنن…و به خاطر همین همش دیگران رو زیر سوال می برن نه که حالت بازجویی هم دارن…انگار داخل سایت همه باید بهشون جواب پس بدن!… مثلا به جای جناب! بهشون بگید عالیجناب!…بد برداشت میکنن.. پس یه ویژگی سودایی ها شده نکته سنجی ها در حدی که از اصل مطلب عقب میفتن .. انسانهای بد بین…بد تا!…ناراحت مزاج…حساس…خود خور ..غصه خور… هم خیلی زود بهشون بر می خوره هم کینه به دل میگیرن البته اینا همش مثاله!هر کی به خودش گرفت و ناراحت شد مطمئن باشه مزاجش سوداست…. افرادی که مرتب از گفتار و رفتار دیگران سوء برداشت دارند بدبینانه به اتفاقات نگاه میکنند مثلا کسی بهش سلام کنه توی دلش میگه:”منظورش چی بود؟ نکنه ازم پول قرض می خواد؟..” تا یه سوالی ازش می پرسی میگه:منظور؟ برخی این شک رو بروز میدن برخی نه!تو ذهنشون مرتب زیر و رو میکنن که فلانی منظورش از اون برخوردش چی بود؟ و این رو در مرحله ذهن نگه میدارن و دچار خوددرگیری میشن … مثلا تو محیط کار یه ارباب رجوع زیاد باهاش گرم بگیره خودش رو جمع و جور میکنه میگه این منظورش چیه ؟ …برای همین برخوردشون عین مزاجشون کمی سرد و خشکه… به خاطر بدبینی هایی که دارن جوری رفتار میکنن که به کسی رو ندن… عموما رفتاری شبیه باز پرسها و ارتشی ها دارن… تابع نظم و مقررات هستن اگه کسی بالای سرشون هم نباشه ساعت ورود و خروجشون رو دقیق می زنند بعضی سودایی ها توی خونه واسه خودشون رژه میرن ..یه نظم خاصی دارن

یه خاصیت خاک اینه که هر چیزی بالاخره یه روزی خاک میشه… درست؟ خوب!هر مزاجی هم روزی به سودا کشیده میشه… سودا سرنوشت هر مزاجیه… یعنی ممکنه خلق و خوی ادمهای سودایی رو هر کسی با هر مزاج دیگه ای هم داشته باشه ممکنه یه ادم صفراوی زیر چشماش کبود باشه….خوب!این یعنی چی؟ یعنی طرف مزاج پایه ش صفراست …حالا مقداری از صفراش سوخته و شده سودا….((مقداری سودا در حد اعتدال رو همه ادمها دارن …اما اگه در اثر سوختن سایر اخلاط ایجاد بشه دیگه چیز معتدلی نیست)) یعنی سودایی که در حد اعتدال داشته حالا شده خارج و بیش از حد اعتدال مثلا برای خودم یا هر کسی با یه حرفه پردردسر و خسته کننده:از سال آخر دانشگاه به این ور یعنی درست از وقتی که مستقیم با بیماران و دردسرهاشون ارتباط دارم خصوصا شبهای وحشتناک کشیک! سودایی شدم حالا یه سودای معتدل بودم و از اعتدال خارج شدم یا هر مزاج دیگه ای که بالاخره در اثر استرس و ترس و خستگی و غصه و…سودا بهم اضافه شد…. دقیقا از زمان انترنی به این ور ادم حساسی شدم به حرفهایی که اصلا قبلا برام پشیزی نمی ارزیدن الان کلی اهمیت میدم و ممکنه زودتر از قبل ناراحت بشم هر وقت هم خسته(خستگی) میشم یا مدتی بی خوابی میکشم دور چشمام تیره تر میشه و گود میفته این هم یعنی سودام در اثر خستگی رفته بالا…. پس ممکنه خصوصیات اخلاقی سودایی ها رو خیلی ها داشته باشن یه مثال از مزاج پایه سودا یادم میاد…همین پسره که توی سریال ترانه مادری نقش پویا رو بازی میکرد…سایز جمجمه ش نسبت به قد و قواره ش کمی کوچیک بود… این حتما سودایی مزاجه …حالا این دلیل نمیشه همه بدی های سودایی ها رو هم داشته باشه ….سودا اگه به جا و معتدل باشه اتفاقا چیز خوبی هم هست… در ضمن ممکنه یکی مزاجش اصلا سودایی نباشه اما زیر دست یه مادر یا پدر سودایی بزرگ بشه یا کافیه یه مادرشوهریا مادرزن سودایی نصیبش بشه: همنشینی با ادمهای سودایی باعث افزایش سودا در بدن میشه……البته سودایی های منفی نه مثبت همنشینی با ادمهای بد اخلاق و بد قیافه باعث افزایش سودا در بدن میشه یک غم فروخورده یه غصه ای که سالها در دل مانده و با کسی لام تا کام در مورد اون مشکل صحبت نشده ،این غم!باعث افزایش سودا در بدن میشه و هر کسی با هر مزاجی رو به سودایی شدن میکشونه شما از خصوصیات سودایی ها چیزی بهتون نماسیده؟؟یا کسی رو دور و برتون کشف نکردین؟

             یه پدر سودایی(سر نسبت به هیکل کوچیکتر) که تمام امور خونه رو زیر نظر داره..واسه هر اتفاقی یا هر وسیله ای که گم بشه همه رو بازجویی میکنه..مثلا میاد خونه میگه:صبح این آینه اینجا بود الان چرا اونجاست؟کار کی بود؟ چرا این کار رو کردید؟ ممکنه مرد سودایی بیاد هر ماه از تمام تماسهای تلفنی زن و بچه ش پرینت برداره ببینه کی به کی زنگ زد…یا اینکه مرتب آخرین تماسها رو چک میکنه ببینه هر کی چه مدت با تلفن حرف زده…               ممکنه مرتب به نظم آشپزخانه هم که به مرد ربطی نداره مرتب گیر بده …به اوضاع کابینتها گیر بده… اگه حریف زنش نشه خودش دست به کار میشه مرتب آشپزخانه رو ردیف میکنه کابینتها رو جابجا میکنه و بعضا به خاطر همین دخالتها خانمش باهاش درگیری داره             حتی اگه همه چی سر جاش باشه بازم میگرده یه گیری پیدا میکنه…که مثلا نوک چاقو کثیفه چرا خوب نشستین؟ اصلا چاقو رو کی شسته مادر یا دختر؟؟… یکی از دوستام یه پدر سودایی داشت میگفت گاهی میره بالای صندلی یواشکی از شیشه بالای در ببینه من توی اتاقم چی کار میکنم یا از سوراخ کلید در دید میزنه……میگفت مرتب مارو زیر نظر داشت ببینه واقعا درس می خونیم یا نه… به خاطر همین زیر نظر داشتنها و گیر دادنها اعتماد به نفس بچه ها سلب میشه عین اون استاد جراح گوش و حلق و بینی که اعتماد به نفسی برای شستشوی ساده گوش! برامون نذاشت….

             بعضی سودایی ها با خودشون حرف میزنن…خاطرات بد زندگی و بدیهای دیگران رو بارها برای خودشون تعریف میکنن …و بعضا در تنهایی میزنن زیر گریه ساعتها زانوی غم بغل میگیرن خودخوری میکنن و غصه های بی خود می خورن             بعضا به خاطر بدبینی و شک و وسواس دچار خوددرگیریهای فکری میشن جوری که مرتب صحنه ظلم و و آزار دیگران به خودشون رو تصور میکنن صحنه های غمناک از مرگ و تشیع جنازه خودشون یا دوستان و اقوام اینکه افتادن زندان و دارن کتک میخورن…صحنه دعوا و مشاجره و مظلوم واقع شدن خودشون (هنوز اتفاق نیفتاده نه حقی ازش ضایع شده نه کسی چیزی بهش گفته اما عین خاک روی همه چی رسوب میکنه و ریز ریز نکات منفی رو از وقایع استخراج میکنه)…..در افکارشون خودشون رو مرکز هر چی مظلومیت و بدبختی قرار میدن و دیگران و روزگار و رئیس شرکت و خواهر شوهر و مادر زن و…رو عامل بدبختی ها و فلاکت های خیالی خودشون میدونن…بعد تو ذهنشون در مقام دفاع بر میان …                خلاصه خیلی با خودشون در گیرن این درگیری هم شدت و ضعف داره بعضیها که از بس از اینجور افکار دارن آخرش افسردگی میگیرن و کم کم رابطه شون رو با بقیه کم رنگ میکنن تا آزاری از کسی بهشون نرسه…              گفتم،اینم شدت و ضعف داره و الزاما هر سودایی مزاجی تا این حد خوددرگیری نداره             اگه یه دختر سودایی زیر دست والدین سودایی بزرگ بشه یا مثلا در کودکی والدین ش رو از دست بده و سختی روزگار زیاد بکشه اوضاعش وخیم تره حتی بدبینی و نکته سنجیش به حدی میرسه که نمیتونه برای ازدواج دست به انتخاب بزنه(عدم قدرت انتخاب به خاطر ترس شک دودلی عدم اطمینان بدبینی) دختر سودایی مزاجی که لااقل یکی از والدینش دموی مزاج و خوش مشرب و مهربان باشه وضعش بهتره چون بهترین چیز برای جلوگیری از رسوب خاک، باد یا هوا هستش دموی ها مثل باد هستن (معادل دَم در طبیعت عنصر باد هست)              وقتی به سودایی مزاجها یا همون هایی که عنصر خاکی اونها از بقیه مزاجها بیشتره برخورد کنن اونها رو به اعتدال میرسونن و از سردی و خشکی و رسوب و افسردگی و منفی بافی نجاتشون میدن… پس تنهایی و غربت و خستگی و هر مصیبتی برای سودایی مزاجها رنج آورتره..این افراد هرگز نباید تنها بمونن..چون حسابی رسوب میکنن و وقتی پا به سن گذاشتن میشن عین سنگ قبر که دیگه هیچ بادی هم نمیتونه بلندش کنه. عدم قدرت انتخاب هم شدت و ضعف داره… ممکنه یکی یه هفته طول بکشه تا تصمیمی رو اجرا کنه

ممکنه یه سودایی هر وقت میره بازار دست خالی برگرده چون میترسه کفش و لباسی بخره…شک داره…هی میگه :بخرم؟ نخرم؟اگه خوب نباشه؟ اگه طرف سرم کلاه بذاره؟ هیچی ولش کن اصلا نمیخرم     ممکنه هم هر چی میخره هی پشیمون بشه که چرا فلان مدل رو نخریدم خلاصه یه خاطره خوش از خریدهاش نداره(بازم میگم،الزاما هر سودایی مزاجی تا این حد مشکلدار نیست دارم مثال میزنم…درک بیشتر مطلب به هوش خودتو بستگی داره) مثلا یه معلم سودایی داشتیم لیست دانش آموزا رو که میگرفت دستش تا اسم یکی رو بخونه بیاد پای تخته 2 سسسسسسساعت طول میکشید!تو دلمون میگفتیم:اه!بابا جون یه اسم انتخاب کن کلکش رو بکن دیگه!! یه زوج سودایی هم زندگی خوبی نخواهند داشت دیگه خودتون تصور کنید چرا…

بیماریهایی که سودایی ها مستعد ابتلا به اون ها هستن

و هر کسی در اثر عدم مراعات اگه سوداش زیاد بشه ممکنه به این بیماریها مبتلا بشه..: وسواس فوبیا(ترس شدید و بی مورد) اسکیزوفرنی یا مالیخولیا بواسیر واریس – واریکوسل پسوریازیس و انواع اگزماها – خشکی پوست و ترک خوردن پوست بی خوابی افسردگی خشکی ناخن کابوس پیرچشمی سرطانها             مادربزرگم یه خاله زاده سودایی مزاج داشت ..بنده خدا یه عمری با وسواس و بدبینی به دیگران سر کرد آخر عمری رابطه شرو با همه قطع کرده بود.یکی از غذاهای اصلیش هم متاسفانه گوشت گاو بود…سالها مبتلا بود به ناراحتی پوستی ای به اسم “لیکن سیمپلکس کرونیکوس” که پس گردنش رو مبتلا کرده بود و به هیچ دارویی هم جواب نمیداد این ادم شدیدا بد خواب بود وقتی میرفت رختخواب چندین ساعت عین جغد چشماش باز بود و فکر و خیال میکرد میگن از بچگی هم همیشه آخر از همه خوابش میبرد بی خوابی ها شون در فصل پاییز تشدید میشه

سودا سرد و خشکه: جریان داشتن خونی که سرد و خشک باشه در مغز باعث بی خوابی میشه مثل سگ! سگ هم مزاجش سوداییه.. مزاج شب هم سرده…برای همین سگ شبها نمیخوابه…چقدر هم بدبینه هر کی از کنارش رد شه اگه بوی آشنایی نداشته باشه زودی پاچه ش رو میگیره!! گفتم بو!…سودایی ها قدرت بویایی و شنوایی شون از هر مزاج دیگه ای بیشتره آرومترین صدا ها رو هم میشنون حتی اینقدر شدید که ممکنه دچار توهم بشن بوهایی که وجود نداره یا صداهایی که وجود نداره رو می شنون…ممکنه الکی حس کنن بوی گاز میاد…یا حس کنن یکی صداشون کرده …یا هی صدای پیامک و زنگ موبایلشون رو می شنون…(توهم بویایی و شنوایی) وقتی هم می خوان بخوابن کل دنیا باید ساکت باشه صدا از کسی در نیاد حتی تحمل تیک تاک ساعت رو ندارن و به دیوار اتاقشون ساعت آویزون نمیکنن با کوچکترین صدایی از خواب می پرن …با کوچکترین صدایی هم حواسشون پرت میشهحالا در موارد شدید تر ممکنه بشن آدمای شبگردی که شب تا صبح نمیتونن یه چشم روی هم بذارن… همه بی خوابی ها زیر سر سوداست.. البته صفراوی ها هم ممکنه گاهی بی خواب بشن چون صفرا هم خشکه…اما سودا یی ها بی خواب و بد خواب تر هستن..با کوچکترین وزوز پشه ای از خواب می پرن

متاسفانه درمان سودا مثل صفرا نیست که بشه با یه شربت آب لیمو خنکش کرد درمان سردی ها مثل سودا و بلغم طول میکشه یه مثال هست که میگه: سودا مثل گاویست که تا آرام است می توان با طفلی او را نگه داشت اما اگر وحشی شد پیل هم حریف اونیست هر کی علائمی از سودا درش ظهور پیدا کرد حتما باید تا دیر نشده بجنبه درمانش هم مفصله انشاء الله تو تاپیک سودایی مزاج شدی؟ کاملتر میگم اینجا تا حد امکان توصیه میکنم برنج سفید رو با زیتون یا سبزیجات مصرف کنی حتی الامکان چایی نخوری چون چایی سودازاست با خودت پودر آویشن داشته باش بریز روی غذای بیمارستان از عرق “باد رنجبویه”استفاده کن..نه فقط روزهای کشیک بلکه 40 روز پشت هم یه فنجون با یه استکان آب …خیلی برای غم و ترس ناشی از سودا مفیده خاکشیر هم باید حداقل یه ماه هرروز مصرف بشه نه اینکه با یه استکان راحت بشی وبری کشیک.. یه چیز اورژانسی هم اگه بخوای”یه قاشق مرباخوری فرنجمشک+یه استکان عرق بهار نارنج” یه ساعت قبل از شروع کشیک مصرف کن… فرنجمشک هر قاشق مرباخوریش 1000تومنه!!!…اما خوب اثر میکنه سیب زمینی و بادمجان و عدس هم اصلا نخور ورزش و پیاده روی رو بیشتر کن پشت کامپیوتر هم کمتر بشین!! سوسی و کالباس هم غم و غصه و فکر و خیال رو زیاد میکنه رب گوجه و آب یخ هم نخور… ..اینقدر میگم یخ نخورید بده چون سودای خون رو زیاد میکنه و عاقبتش میشه ترس و فکر و خیال

تمام افسردگی ها هم از صدقه سر سوداست….سودا ی نا بجا که ریشه کن بشه خلق طرف میره بالا طرف شاد میشه کابوسهای شبانه زیر سر سوداست…خواب های سیاه ..هیکلهای سیاه و عجیب و غریب و ترسناک…خواب سقوط از بلندی و صحنه های تاریک همه از سوداست یه همکار سودایی منفی داشتم که همه از دستش سودایی بودن!!!هر روز صبح میومد درمانگاه میگفت بازم دیشب کابوس دیدم!!… یه ادم افسرده نزدِ یکی از معصومین رفت و گفت هر چی دعا و نذر و نیاز و عبادت میکنم از فکر و خیال و افسردگی نجات پیدا نمیکنم و ممکنه از این غم هلاک بشم…امام لبخندی زدن و گفتن دعا به جا!! اما باید وسیله نجات از هر مشکلی رو هم در نظر داشت بعد یه رژیم غذایی به طرف دادن و طرف بهبود پیدا کرد

رسوب سودا در سیاهرگها باعث واریسی شدنه اون رگها میشه واریسهای پا واریکوسل(واریسی شدن عروق بیضه ها) در مردان که یکی از علل عقیمی در اونهاست همه زیر سر سوداست و با رژیم ضد سودا درمان میشه بواسیر یا همورویید هم در اثر رسوب سودا در وریدهای انتهای مقعد ایجاد میشه علامت اون درد و دفع چند قطره خون بعد از اجابت مزاج هست الانه میان بواسیریا واریکوسل رو جراحی میکنن…در صورتی که طب سنتی میگه با جراحی مشکلی حل نمیشه چون اون سودا میره جای دیگه ای از بدن رو خراب میکنه !توی طبیب باید سودا رو ریشه کن کنی ،نه اینه که چند سانت رگی که سودا درش رسوب کرده بود رو در بیاری… برخی ادمها بدون علت و علامت خاصی طحالشون بزرگه…ممکنه اتفاقی در سونوگرافی دیده بشه که طحال بزرگتر از نرماله…پزشکا میگن مهم نیست اما اطبای طب سنتی میگن این زنگ خطر افزایش سوداست …باید درمان بشه …

در سودایی ها تفکراتی که در کوردکی در مغز رسوب کردن مرتب بروز پیدا میکنن.آدم سودایی مرتب خاطرات بد کودکی رو یادآوری میکنه..مرتب بدیهایی که همکلاسی ها بهش کردن … مثلا الان 30 سال سنشه …هی با خودش فکر میکنه..کلاس پنجم بودم فلان معلم فلان حرفو بهم زد …هرچی بد بختی دارم از اونجاست …بدیهای دیگران گه گداری میان به ذهنش و توی ذهنش تاخت و تاز میکنن….

سودایی ها زودرنج و خود خور هستن …از کوچکترین حرف ادم برداشت بد و بی مورد میکنن …زودی به خودشون میگیرن افراد خودخور و ناراحت مزاجی هستن و زود ناامید میشن..یاس ..دودلی ..شک .. خیلی زود بهشون بر می خوره…جنبه حرف درشت رو ندارن چه بسا حرف معمولی و بی منظور رو هم ازش برداشت منفی میکنن… ممکنه ناراحتیشون رو بروز ندن و کسی متوجه نشه… اما تا مدتهای مدید خودخوری میکنن و فکرشون درگیره …مثل خاک که نقش پذیره ،نقش خاطرات و برخوردها در ذهنشون میمونه…کینه ای هستن…ول کن معامله نیستن …هی به یه قضیه گیر میدن…سمج و لجباز هستن یا در جنبه مثبت یا منفی… مثلا یه کاری رو شروع کردن ممکنه زود دلسرد و ناامید بشن اما به خاطر سماجت کار رو ادامه میدن توام با دو دلی و تردید… از نظر جسمی زود خسته میشن اما چهار دست و پا و چهار چنگولی هم که شده کار رو ادامه میدن ،به خاطر سماجتشون… از کاه کوه میسازن.. برخی افراد سودایی خودشون رو در مرکز هر چی بدبختی و مظلومیت قرار میدن تمام خاطرات و جنبه های زندگی رو طوری کنار هم می چینند انگار همه عالم باهاش بد هستن همه قصد بدی کردن و زور گفتن بهش دارن …به مدیران و سرپرستان محیط کاری خودشون بدبین هستن همش ابراز میکنن حقی از انها ضایع شده ….حقی از اونها خورده شده…کسی قدر اونها رو نمیدونه و از این قبیل افکار ریزبینی …موشکافی …دقت زیاد…در نظر گرفتن همه جوانب از ویژگیهای مثبت اونهاست که ممکنه درست پرورش پیدا کنه یا نه.. یاس ناامیدی و بدبینی و شک و تردید هم به صورت بالقوه درشون هست و بسته به محیط زندگی و نوع تربیت و هزار فاکتور ناشناخته دیگه، ممکنه بروز پیدا کنه با شدتهای متفاوت در افراد سودایی…یعنی اینطور نیست که بدبینی همه سودایی ها یه جور باشه یه همکار سودایی دارم یه خانم 25 ساله ! همش گیر داده به مدیرجدید درمانگاه ..مرتب پشت سرش نق میزنه که:”از وقتی این مدیر اومده بدبخت شدم …برنامه هام ریخته به هم …داره زور میگه…رییس بازی در میاره…نفهمه!!…هیچی حالیش نیست…” خلاصه این خانم خیلی شلوغش میکنه… تا وقتی مدیر جدید درمانگاه رو ندیده بودم تحت تاثیر این حرفا ،کمی نسبت به مدیر گارد میگرفتم.. بعد دیدم نه!مدیر که خیلی خوبه!برنامه ها و طرح های جدید داره اشکال از خوده این خانمه!… چون مزاجش سوداییه و سرده و خشک؛..پس نمیتونه با شرایط جدید ومقررات جدیدی که مدیر جدید آورده،خودش رو وفق بده..سودایی ها به شرایط جدید و ادمای جدید دیر عادت میکنن

 

 

هزاران آفرین برای شما بسیار عالی نوشتی
و من بهترین انرزی الهی را برای شما می فرستم که اینقدر دقیق و زیبا با قلم شیوا نوشتی و روز های درخشانی را از خدا ی یگا نه برای شما خواستارم .
روز های شاد و پر امیدی داشته باشی .
انسان های بزرگ به اگاهی می رسند که دیگران را یاری می نمایند .

عالی بود من سودایی هستم ولی سرم نسبت به بدنم کوچیک نیست

سلام دکتر جان
از مطالب قشنگتون کلی استفاده بردم، مخصوصا طرز نگارش و کلام صمیمانه و روشن شما. بخشی از تز من در رابطه با استعارات فرهنگی خوردنیها و ارتباط اونها با ویژگیهای خاص رفتاری افراد در زبان فارسیه که با زبان انگلیسی مقایسه میشه، بحث ارئه شده بسیار جالب و خوندنی بود، این مطالب رو در زبان انگلیسی خیلی خوندم ولی دونستنشون به فارسی بینهایت کمک کننده بود، موفق باشید دوست عزیز

خیلی عالی بود خداوند بشماسلامتی و توفیق بیشتری عنایت فرماید لطفا اگر ممکنه راههای درمان سودایی مزاجها را بیشتر توضیح دهید

يكي از عوارض استمنا خشكي مزاج مغز است بعد از ترك استمنا اصلاح مزاج راهكاري خوب براي جبران گذشته
لطفا در رابطه با انحراف جريان خون از مغز به اعضا تناسلي بر اثر ابتلا به خود ارضايي و درنتيجه خشكي مزاج مغز مطالب جديدي را محبت بفرماييد
باتشكر مشتاق خواندن مطالب جديدتان در ايميلم هستم

سلام
خسته نباشید!
چندین سال فکر میکردم چرا من اینقدر زود نا امید میشم
چرا برای چیزی که میخوام حتی در دور ترین نقطه اینقدر پا فشاری میکنم و هیچ وقت امیدمو از دست نمی دم
چرا در دفع مشکل دارم
چرا اینقدر فکر مرگ اطرافیانم هستم
چرا موهام که به طور ارثی لخت بوده وز شده… اینقدر دکتر و دوا کردن به کنار، دیشب پیش دکتر گیاهی رفتن و امروز مطلب شما را خواندن هم به کنار…. به عنوان ی دختر سودایی با یک پدر سودایی میخوام بگم که خیلی سخته که بخوای از این همه تردید و شک و فکرای منفی، برداشت های بد ، درک دنیا از نگاهی که هیچ کس نمی فهمتش، یعنی بقیه زبونتو نمیفهمنو..رو عوض کنی، ولی با همه ی بدی هاش اینقدر به امید خدا ادامه میدم (سماجت!) تا خوب شم، معتدل شم، واقعا برای همه ی سودایی هایی که تهشن! از خدا میخوام راه و روش خوب شدنشونو بهشون نشون بده و از شمام میخوام که دعا کنید منم معتدل شم… اجرتون با امام حسین.. یمی از مفیدترین مطالبی بود که در این چند سال در اینترنت خوندم

با سلام و خسته نباشید . من سودا مزاج هستم لطفا در رفع این مزاج راهنمایی کنید

واقعا مفید بود
واقعا هم جالب توضیح داده بودید

سلام ممنون .. واقعا درست بود ..
برای تغییر مزاجم بایذ چکار کنم .. سودایی ام

از اطلاعاتی گذاشتین کمال استفاده رو بردم و خیلی لذت بردم خدا خیرتون بده انشاالله همیشه سلامت باشید

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در رساله ذهبیه فرموده‌اند: خداوند متعال انسان را بر چهار طبیعت بنا کرده است که آن ها عبارتند از : صفرا، سودا، خون و بلغم.

دو تای آن ها گرم و دو تای دیگر سرد است و میان هر دو تای آن ها از لحاظ های دیگر نیز اختلاف است.

دکتر غیاث الدین جزایری متخصص علم غذاشناسی می گوید:

پزشکان قدیم معتقد بودند که وقتی شخصی غذا می خورد، آن غذا پس از معده به کبد می رود و به چهار جزء تقسیم می شود:

جزء اول که مایعی زرد رنگ و از سه جزء دیگر سبک تر است که در روده توقف می کند موسوم به صفراء است.

مزاج سودا

جزء دوم کمی سنگین تر است و بعد از صفرا واقع می شود و آن خون است.

جزء سوم مایع سفید لزجی است که آن را بلغم می نامند.

جزء چهارم که از همه این ها سنگین تر است، مانند گل و لای می ماند سودا نام دارد.

طبیعت صفرا، سرد و خشک است، طبیعت خون، گرم و تر، طبیعت سواد سرد و خشک و طبیعت بلغم گرم و تر است.

پس از آن طبایع را بر چهار جزء بدن تقسیم می کنند که سر، سینه ، پهلو و شکم هستند.

خون بر سر، صورت، چشمها، گوش ها، بینی و دهان مسلط است، بلغم بر سینه با نیروی باد استیلا می کند، صفرا بر دنده های پهلو غالب است و سودا را می توان بر شکم، امشا و احشا سیطره داد.

هر کدام از این ها بر بدن غلبه کند آثارش در جاهایی که بالا ذکر شد بیشتر مشهود است؛ به عنوان مثال، وقتی خون غلبه کند رنگ رخساره، زبان و چشم ها سرخ می شوند و بیمار بسیار خمیازه می کشد، بزاق دهان شیرین، رگهای گردن متورم می شود، پیشانی چروک بر می دارد و پوستش کلفت می شود و حواس پنجگانه تضعیف می شوند.

پیدایش انواع جوش ها و جریان خون از دندان ها و لثه ها نیز دلیل بر غلبه خون است.

وقتی صفرا غلبه می کند نیز دارای علائم بسیاری است که آشکارترینشان، عطش زیاد، درد پهلو و معده و احساس سوزش است.

وقتی سودا غلبه کند احساس گرسنگی زیادی به بیمار دست می دهد و هنگامی که بلغم چیره می شود شخص بسیار دچار باد گلو شده، به تنگی نفس دچار می شود.

بیمار بلغمی بسیار به سنگینی سینه مبتلا می شود، چنان چه که گاهی از تخیل جسمی را درون سینش احساس می کند که از آن به بختک تعبیر می کنند.

منبع:قدس آنلاین

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

مزاج سودا
مزاج سودا
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *