مجازات سرقت درون خودرو

خواص دارویی و گیاهی

مجازات سرقت درون خودرو
مجازات سرقت درون خودرو

يك سارق ضبط و لوازم داخلي خودروهاي جنوب پايتخت با حكم شعبه 1155 دادگاه عمومي جزايي تهران به حبس، شلاق و رد مال محكوم شد.

به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «مهرداد.ه» 37 ساله در زمستان سال 90 در حين سرقت لوازم داخلي يك خودرو در محله خاني‌آباد دستگير شد و پس از دستگيري به 41 فقره سرقت ضبط و ساير لوازم داخلي خودرو در مناطق جنوبي شهر اعتراف كرد.
مجازات سرقت درون خودرو

با ارجاع اين پرونده به شعبه 1155 دادگاه عمومي جزايي تهران مستقر در دادسراي امور جنايي پايتخت، قاضي محمد ايماندوست پس از برگزاري چند جلسه محاكمه، بزه انتسابي به «مهرداد» محرز تشخيص داده شد و اين متهم با استناد به مواد 47، 656 و 667 قانون مجازات اسلامي، به تحمل دو سال و نيم حبس، 35 ضربه شلاق و استرداد اموال مسروقه در حق شكات محكوم شد.


انتهاي پيام


سرقت یعنی دزدیدن، برداشتن و ربودن مالی که متعلق به دیگری است. در تمامی موارد مربوط به سرقت، سارق (فردی که مالی را دزدیده است) باید مالی را که دزدیده است را به صاحب اصلی آن برگرداند و در صورتیکه اصل مال موجود نباشد باید قیمت آن را پرداخت کند و قیمت مال دزدیده شده بر اساس قیمت روز میباشد.

سارقان در سرقت اموال دیگران انگیزه های مختلفی دارند، انگیزه برخی از سارقان، فروش مال دزدی شده و بدست آوردن پول است.

برخی از سارقان نیز برای انجام برخی از جرایم سرقت می کنند، مثلا سرقت خودرو و استفاده از آن در آدم ربایی یا قاچاق مواد مخدر و یا ارتکاب جرایم دیگر. انگیزه برخی از سارقان نیز استفاده از مال مسروقه است.

بنابراین پس از آنکه دزدی صورت گرفت، سارق یا سارقان قصد نقد کردن این اموال را دارند و غالباً هدف از سرقت، تحصیل و به دست آوردن وجه است.مجازات سرقت درون خودرو

سرقت تعزیری، سرقتی است که مجازات آن در قانون تعیین شده باشد.

در صورتی که سرقت شرایط حد را نداشته باشد و همراه با یکی از شرایط زیر باشد، سارق به حبس از شش ماه تا سه سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد:

حد، مجازاتی است که در شرع مشخص شده است و قانون آنرا تعیین نکرده است.

در صورتیکه تمامی شرایط زیر وجود داشته باشد سرقت حدی خواهد بود:

با این شرایط بسیار نادر و بعید است که بتوان این شرایط را در کنار هم دید و حد سرقت را بر سارق اجرا کنیم .البته باز هم شرایطی برای اجرای حد دارد مانند پیش از شکایت صاحب مال سارق را نبخشیده باشد یا سارق قبل از اثبات جرم از این گناه توبه نکرده باشد.

مجازات سرقت حدی در مرتبه اول، قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن، به طوری که انگشت شصت و کف دست باقی بماند.  در مرتبه دوم، قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی، به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند. درمرتبه سوم، حبس ابد. در مرتبه چهارم، اعدام هرچند سرقت در زندان باشد.

اگر سرقت همراه با اذیت و آزار باشد یا سارق اسلحه داشته باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم می‌شود و اگر جرمی هم انجام شده باشد، به مجازات آن جرم هم محکوم خواهد شد.
سرقت مسلحانه گروهی در شب

هرگاه سرقت در شب واقع شده باشد و سارقین دو نفر یا بیشتر باشند و لااقل یکی از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشد هر یک از مرتکبین به ۵ تا ۱۵ سال حبس و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم خواهد شد.

در صورتیکه سارق شرایط زیر را باهم داشته باشد، به ۵ تا ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود:

۱٫    سرقت در شب واقع شده باشد.
۲٫    سارقان دو نفر یا بیشتر باشند.
۳٫    یک یا چند نفر حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشند.
۴٫    از دیوار بالا رفته یا حصار را شکسته یا کلید ساختگی استفاده یا برخلاف واقعیت خود را مامور دولت معرفی کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی و توابع آن است سرقت کرده باشد.
۵٫    در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشد.

هر گاه یک یا چند نفر منزلی را سرقت کنند و حد اقل یک نفر از آنها مسلح باشد و یا هیچ یک مسلح نباشد اما در موقع سرقت در مقام هتک ناموس برایند به مجازات اعدام یا حبس ابد محکوم می شوند.

در صورتی که ساکنان منزل قصد دفاع از مال یا ناموس داشته باشند و در این میان مرتکب قتل یا جرح یا ضرب سارقین شوند، از مجازات معاف هستند.

ماموران در هنگام دستگیری سارقین اگر باعث قتل یا جرح یا ضرب سارقین شوند، از مجازات معاف هستند.

هر گاه دو یا چند نفر با برنامه ریزی و نقشه قبلی، وجه نقد یا اوراق بهادار یا جواهرات را از بانکها و صرافیها دزدی کنند و لااقل یک نفر از سارقین مسلح به سلاح سرد یا گرم ظاهر یا مخفی، پر یا خالی باشد، چه از آن استفاده بکند چه نکند، در صورت وقوع سرقت به حبس ابد و در صورت وقوع قتل به اعدام محکوم خواهد شد.

هرگاه علی رغم میل سارقین، هیچ یک از اهداف عینی قتل و سرقت اتفاق نیفتد به حبس از ۵ تا ۱۰ سال محکوم میشوند.

محاربه عبارت است از کشیدن سلاح به قصد جان، مال و ناموس مردم یا ترساندن آنها به نحوی که باعث ناامنی در محیط شود.

هرگاه فردی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند شخص خاصی سلاح بکشد و عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد ولی بر اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارب محسوب نمی‌شود.

راهزنی، توسل به زور برای خارج کردن اموال دیگران از تسلطشان در جاده های برون شهری است.

سارق مسلح و قطاع الطریق (قطع کننده راه) هر گاه با اسلحه امنیت مردم یا جاده را بر هم زند و رعب و وحشت ایجاد کند محارب است.

در این صورت به مجازات اعدام یا قطع دست راست یا پای چب یا تبعید محکوم میشود و اگر کسی راهزنی بکند و محارب محسوب نشود به ۳ تا ۱۵ سال حبس و شلاق تا۷۴ ضربه محکوم میشود.

هرکس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به زور یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصا یا توسط دیگری شخصی را برباید (بدزدد) یا مخفی کند به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم خواهد شد.

در صورتی که سن قربانی کمتر از ۱۵ سال تمام باشد یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به قربانی آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می‌شود.

در صورتیکه دزدیدن شخص با رضایت خود او باشد، آدم ربایی نخواهد بود.

برابر قانون در کلیه موارد دزدی و ربودن اموال، دادگاه علاوه بر تعیین مجازات، سارق یا رباینده را به رد (بازگردان) عین مال مسروقه محکوم می کند و اگر عین آن وجود نداشته باشد، سارق به رد مثل یا قیمت مال مسروقه یا ربوده شده و جبران خسارت وارده محکوم خواهد شد.

اگر سارق عین مال را برنگرداند یا قیمت آن را نپردازد، چنانچه مالی از او در دسترس باشد ضبط و به میزان محکومیت از مال ضبط شده برداشت می شود؛ در غیر این صورت، به تقاضای مال باخته تا زمان پرداخت در حبس باقی خواهد ماند حتی اگر مدت محکومیت مجازات اصلی او تمام شده باشد.

مدارک لازم برای شکایت سرقت

همکاری با گروه وکلای یاسا، تجربه ای زیبا در زمینه تحقق عدالت در هر ابعادی برای من بوده است.

۱۵ سال خیانت دزدی و واریز به حساب شخص دیگر(ارائه فیش بانکی) ربودن مدارک سکه -پول{وانتقال ان } غیبت شب از منزل روابط تلفنی طولانی مدت با شخص خاص(پرینت -عکس ونامه موجود) ساخت کلید وربودن وسایل کار (گرانقیمت) باز کردن گاو صندوق وربودن اسناد مهر و….شناسایی شخص توسط دوربین وصورت جلسه کارشناسان پلیس فتاح فروختن وسایل منزل چند بار گزارش ازمردم دال بر کار کردن در شرکتهای کلاهبردار و…… شکایت خانمی که عکس و…روی گوشی دارد و…….

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

مجازات سرقت درون خودرو

۸۷۱۳۲ (۰۲۱)


سرقت لوازم و محتويات داخل خودرو از جمله جرايم مالي است که در مقايسه با ساير سرقت ها داراي فراواني قابل توجهي است. نرخ بالاي وقوع اين جرم موجب ناامني در بين شهروندان مي گردد. مرتکبان آن معمولا به صورت مکرر و گسترده به ارتکاب اين جرم تمايل دارند و با انگيزه اي پايان ناپذير بر تداوم جرايم خود اصرار دارند. پليس نيز به عنوان متولي اصلي مبارزه با اين جرم با توسل به نيروي انساني کارآمد، تجهيزات، امکانات فني و با بهره گيري از جديدترين شيوه هاي علمي سعي در کشف و دستگيري مرتکبان اين جرايم با هدف کشف اموال مسروقه، استرداد آن به مالباختگان و به تبع آن کاهش ميزان وقوع اين جرم را دارد. اين پژوهش از نظر هدف کابردي و از نظر گردآوري داده ها، توصيفي از نوع پيمايشي است. جامعه آماري اين تحقيق را کليه درجه داران و افسران (کارآگاهان و کمک کارآگان) پليس آگاهي تهران تشکيل مي دهد که به روش نمونه گيري تصادفي تعداد 61 نفر از اين کارآگاهان که در اداره تخصصي مبارزه با سرقت لوازم و محتويات داخل خودرو داراي سابقه خدمت بودند انتخاب و مورد تحليل قرار گرفته اند. ابزار گردآوري داده هاي اين پژوهش از طريق پرسش نامه محقق ساخته بوده است. نتايج اين تحقيق نشان مي دهد اقدامات عملياتي پليس از جمله دستگيري سارقان، انهدام باندهاي حرفه اي، بازرسي از اماکن مسکوني و تجاري و کشف اموال مسروقه در فرآيند کشف نسبت به اقدامات اطلاعاتي و خدماتي بيشترين تاثير بر کاهش وقوع سرقت لوازم و محتويات داخل خودرو را دارد.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

مجازات سرقت درون خودرو

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

 

 نمونه رای تخفیف مجازات سرقت خودرو به همراه تحلیل 

رأی صادره از شعبه ۱۱۵۵ دادگاه کیفری ۲ مجتمع قضایی بعثت تهران

-متهم:آقای ح.ا  با وکالت وکلای معراج

-خواسته:درخواست تخفیف موضوع ماده ۴۸۳

مجازات سرقت درون خودرو

-اتهام:مشارکت در سه فقره سرقت عادی داخل خودرو

-رأی دادگاه بدوی:

تحمل سه فقره دوسال حبس و۵۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده است که با درخواست اعمال ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری یک چهارم از مجازات وی اعم از حبس وشلاق تحلیل یافته است.

-رأی دادگاه تجدید نظر:

از آنجاییکه متهم رضایت تمامی شکات را جلب نموده است،پرونده جهت اعمال ماده۴۸۳ قانون آئین دادرسی کیفری به دادگاه ارسال گردیده است.لذا در راستای ایجادانگیزه در این رابطه ،با درخواست متهم مبنی برتخفیف مجازات موافقت می شود ومجازات حبس وی به ۶ ماه ومجازات شلاق وی به ۲۰ ضربه کاهش می یابد،این رأی قطعی است.

-تحلیل رأی:

به موجب ماده۴۴۲ قانون آئین دادرسی کیفری،در تمام محکومیت های تعزیری در صورتیکه دادستان از حکم درخواست تجدید نظر کند،محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظر خواهی ،حق تجدید نظر خواهی خود را اسقاط ویا اگر درخواست تجدید نظر کرده است آن را مسترد کند ودر این صورت از دادگاه صادر کننده حکم تقاضای تخفیف مجازات کند.در این حالت دادگاه تا ۴/۱ مجازات تعیین شده را کسر می کند.در این پرونده متهم به سه فقره ۲۴ ماه حبس محکوم شده بود که با اعمال این ماده ۶ ماه از هر فقره کسر وبه ۱۸ ماه تقلیل یافته است.

-سرقت از جمله جرائم تعزیری غیرقابل گذشت که اگر شکات در آن رضایت دهند از عوامل تخفیف مجازات می باشد. از آنجائیکه متهم توانسته است رضایت شکات را جلب کند تقاضای اعمال ماده۴۸۳ قانون مجازات اسلامی را دارد.به موجب این ماده هرگاه شکات پس از صدور رأی قطعی از شکایت خود صرفنظر کنندمتهم می تواند از دادگاه صادر کننده حکم قطعی تقاضای تجدید نظر در میزان مجازات خودراکند.که در این حالت دادگاه مجازات متهم را یا تبدیل می کند به مجازات مناسب تر ویا تخفیف می دهد در میزان آن. در این موضوع،۱۸ ماه حبس به ۶ ماه تقلیل پیدا کرده است.رأی دادگاه صحیح صادر شده است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

بنظرم این سبک مقاله که نظرات افراد مختلف گرد آوری شده (در سن…

سلام… 1.مدارک و مستندات پزشکی خود اعم از عکس رادیولوژی که…

سلام… اگر موضوع را به پلیس راهور ارجاع میدادید قطعا بهتر ب…

سلام… از شرایط معافیت کفالت نداشتن غیبت است همچنین برای کف…

سلام… مجازات قانونی ملاک است نه مجازات مذکور در دادنامه…

مجله حقوقی معراج با هدف ایجاد منبعی برای دانشجویان و علاقمندان حقوق، در زمینه تولید محتوای حقوقی، مقالات حقوقی، تحلیل آرای محاکم قضایی، بررسی دادخواست و شکوائیه و ایجاد مجموعه قوانین و مقررات حقوقی فعالیت می‌کند.

حساب کاربری ندارید؟

مجازات سرقت درون خودرو
مجازات سرقت درون خودرو
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *