قرض خارجي

خواص دارویی و گیاهی

ئایار 1, 217

قرض خارجی و یك شروع خطرناك

نویسندە: شیخ عرفان علی عبدالعزیز

مترجم : ابراهیم زمناكویی

معلوم است ، فرهەنگ و سیاست تشویه و شیوە سازماندەهی و جلوەدادن حرفها آنقدر روشن است كە اگر آگاهی كافی نداشتە باشید زود بە هچل می افتید. جهان سرمایەداری بالاخص آن كارتلهای سرمایەدار كە جهان را در دست گرفتەاند ، آنقدر نرم و آهستە كار می كنند كە دهها میلیار دولار در راه گمراه كردن  رای عام صرف می كنند آن هم از طریق اجتماع و كنفرانسهای بین المللی و مراكز بین المللی و كارشناسان ذی ربط. همچنین از طریق هزاران كارشناس و متخصص شروع بە ساختن فرهنگی می كنند كە خودشان در نظر دارند ، برای اینكە كارهای پلید كارتلهای سرمایەدار را جلو دهند و چپاولهایشان را در دید مردم زیبا نشان دهند.

آمارها روزانه روی سیاه آنان را آشكار می كند.  تا اینكە انسان بە كلی  از نقشە و ستراتیژیك پلید كارتلهای سرمایەداری و چپاولهایشان در طول تاریخ مطمئن خواهد شد.

یكی از أهدافهایی كە این سوپرپاور برای كنترل جهان اقتصاد در دست می گیرد ، بخشیدن وام یا قرض است بە كشورها ، بالاخص كشورهای در حال بروز و تازە بدوران رسیدە . كە در این بارە دهها نمونە آشكار در دست است . كە می توان بە كشورهای آمریكای لاتین و دریای كاریبی اشارە كرد . این كشورها نە تنها زیر بار وام می نالند، بلكە كسی مثل ( جون بیركینز ) كە خودش یكی از شخصیتهای مهم این رشتە بودەاست ، پس از رویدادهای 11سپتامبر كە این حوادث روی او أثر می گذارد كتابی ب (قاتل اقتصادی ) می نویسد و در آن بە كارهای پلید زیادی اعتراف می كند كە چطور برای نابودی و از هم پاشیدن اقتصاد كشورهای اكوادور و شیلی و برزیل و آرجانتین از طریق بخشیدن قرض بە این كشورها نقشەكشیدەبودند و برای همیشە آن كشورها را زیر سلطە خود نگهدارند و آنان را بردە كارتلهای سرمایەداری كنند.

برای مثال كشور آرژانتین فقط بدهكاری سود قرضهایش تقریبا ( 5 ، 1 )ملیار دولار بود..! كە علاوە بر خود قرضها  مطمئنا نمی تواند فقط سود آنان را پرداخت كند. بە همین خاطر بود كە مورگان بە داخل بازی فرورفت و هر چە از معادن و ثروتهای طبیعی آن كشور بود در ازای سود قرضهایش پس گرفت ..علاوەبر اصل قرضها كە سالانە بەسود آن می افزاید.

 

كشور اكوداور قبل از سال 197 هیچ گونە قرضی در گردن نداشت و زندگی طبیعی خود را ادامە می داد . ولی پس از آنكە در جنگلهای امازون نفت زیادی كشف شد ، كارتلهای سرمایەداری بە ثروت و سامان آن كشور چشم دوختند، تا اینكە از طریق بخشیدن قرض در سال 197 قرض آن كشور بە 24 ملیون دولار رسید كە بعدها در سالهای اخیر دهه نود میلادی قرضهایش بە 16 ملیارد دولار رسید ، كە بعدا بە سبب آنكە نتوانست قرضهایش را پرداخت كند ناچار  قسمت وسیعی از جنگلهای آمازون را بە آن شركتها فروخت . كە همزمان ارزش پول آن كشور از 65 سوكوی بە 25 سوكوی برای یك دولار سقوط كرد و كە بعدا مجبور شد دولار را  جایگزین پول رسمی كشور كند.

علاوە بر پیش آمدهای زید خطرناك اقتصادی از قرض خارجی، پیش آمدهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خطرناكتر محسوب می شود. برای مثال برای آنكە این كارتلها آسودەخاطر باشند و سرمایەهایشان امنیت داشتەباشد بە آن احتیاج دارند كە سیستم سیاسی كشور طبق میل و آرزوهای آنان بچرخد. وگرنه از طریق خلیەها و شبكاتی كە در نهادهای سربازی و سازمانهای مجتمع مدنی در داخل كشورها فراهم آوردەاند و از آنان پشتیبانی اقتصادی می كنند برای تغیر نظام سیاسی بە آن شیوەای كە خود می خواهند دست بە كار می شوند و أهداف پلید خود را بە انجام می رسانند. همچون كشور شیلی، كە ارسطو بینوشە بە فرمان شركت آمریكایی یونایتدفروت ، ریس جمهور منتخب ملت پرور ( آلندی ) از طریق یك كودتای سربازی بركنار كرد.

از طریق  فرهنگی هم تلاش می كنند كە فرهنگ خود را كە برای احتیاجات و مداوم بودن چپاولهایشان ساختەاند ، از راه دهها مركز و دستگاه مجتمع مدنی مستقل میان كشورها پخش می كنند، تا از امنیت فرهنگی خود و ناراضی بودن مردم و گمراه كردنشان مطمئن شوند.

یكی دیگر از مخاطر قبول كردن قرض خارجی ، آوردن نیروی سربازی خارجی و دخالت سربازی در كشورها بە بهانە دفاع از هموطنان خود است. همچنین بازكردن درهای كشور بروی سازمانهای تبشیری و فراماسونی برای كار كردن در این كشورها است .

دهها نمونە از كشورهای آمریكای جنوبی و آسیا و آفریقا و اروپای شرقی كە بە قرض خارجی آلودە شدەاند، دلیل روشنی بر خطرناكی قرض خارجی هستند.كە بە علت نداشتن وقت كافی نمی توانیم همە آنها را مورد بحث قراردهیم، وگرنە  در آسیا می توانیم كشور اندوزی را مثال بزنیم كە چطور عمل خبیث و پلید كارتلهای سرمایەداری در آن كشور زبان زد عام و خاص شد. همینطور در آفریقا و آفریقای شمالی مثل كشورهای مصر و تونس و جزائرغیرە و كشورهای جهان سوم كە قرضهایشان بە 25 ملیار دولار( 2.5ترلیون ) رسید ، كە سود سالیانە این قرضها بە مرز 375 ملیار دولار می رسد.

این است عاقبت قرض خارجی و گرفتن آن از كارتلهای سرمایەداری كە اكثریت كشورها را نابود كردند. امروزە آن حوادث و بحث و پیشنهادهای در مورد گرفتن قرض خارجی  كە در كوردستان می گزرد، یك زنگ خیلی خطرناكی است برای آیندە این اقلیم تازە بدوران رسیدە. تا اینكە بوی نفت و گاز كوردستان بە مشام كارتلهای سرمایەداری رسید ، می بینیم كە چطور از طریق دستهای مخفیشان بر روی این اقلیم فشار وارد می كنند تا از راه گرفتن قرض خارجی كوردستان را نیزمثل كشورهای دیكە نابود كنند. آنكە تلاش می كنند كە از طریق پارلمان و بە شیوەی قانونی آن را بە نتیجە برسانند خیلی خطرناكتر است كە نسلهای بعدی باید سالیانی درازی بابت پس دادن آن قرضها و سودهایش زیر خط فقر زندگی كنند و بنالند. دستەای از شخصیات با وجدان و كارشناسان اقتصادی واژەای برای قرض خارجی انتخاب كردەاند و آنرا بە قرض بد گذاری كردەاند. كە لازم است ملتها از آن سود ببرند بە شرط آنكە برای پرداختن آن قرضهای بد سلطە سیاسی تا زمانی كە بر روی تخت است جریمە بشود و بە پرداخت آن بپردازد ،  و بعد از انتهای آن سلطە سیاسی قرضها را مسدود كنند. ولی آنكە در كوردستان بە عمل آوردند بر علیه آن پیشنهاد بود در آیندە وقتی آن را در پارلمان كوردستان بە تصویب رساندند.این خیلی خطرناك است و آن عضوهای پرلمان كە رای بە آن دادند مطمئنا تاریخ آنان را نمی بخشد. بهمین خاطر من از فراكسیونهای اسلامی داخل پرلمان كوردستان تشكر می كنم كە برای تاریخ كوردستان ثابت كردند كە آنان ضد قرض گرفتن خارجی بودند كە این راه در آیندە منجر بە نابودی كوردستان خواهد شد. باید از طریق كنفرانس و گردهمایها و سمینارها، خطر این فاجعە بزرگ را برای همه آشكار كنیم  و مردم را از خطر قرض خارجی آگاه سازیم و علمایان و مبلغان دینی در این كار نقش موثری  خواهند داشت و باید دور خود را اجرا كنند.

 

پۆستی ئەلکترۆنیکەت بڵاو ناکرێتەوە . خانە پێویستەکان دەستنیشانکراون بە *

لێدوان

ناو *

پۆستی ئەلکترۆنی *

ماڵپه‌ڕ

There are no images in this gallery.

Erweiterte SucheHilfe zur Suche Feedback geben

قاضی‌پور در مخالفت با کلیات لایحه بودجه:

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی عصر امروز یکشنبه در نشست علنی نوبت عصر پارلمان و در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 97 گفت: لایحه بودجه 97 بر مبنای استقراض بنا شده است و کمیسیون تلفیق به جای رفع مشکلات این لایحه، معضلات آن را دوچندان کرده است یعنی آنچه از سوی دولت به مجلس ارائه شده است بدتر از مصوبات کمیسیون تلفیق نبوده است.

وی با اشاره به افزایش 6 درصدی حجم بودجه 97 از بی‌توجهی به عدالت اقتصادی در آن انتقاد کرد و اظهارداشت: حجم جداول بودجه نشان می‌دهد که مردم از مشارکت در اقتصاد کشور محروم شده‌ و فقط غارت‌گران و رانت‌خواران از آن بهره‌مند شده‌اند.

قاضی‌پور با ذکر اینکه بزرگترین بودجه در لایحه دولت مربوط به اوراق مشارکت است، گفت: آیا با قرض خارجی می‌توان کشور را اداره کرد؟

وی با انتقاد از بی‌توجهی کمیسیون تلفیق به اصلاح قوانین مربوط به ایثارگران، جانبازان و معلمان اظهارداشت: چرا نسبت به وضعیت بازنشستگان لشکری و کشوری و همسان‌سازی بازنشستگان کشور بی‌توجهی شده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با طرح این احتمال که دولت چشم طمع به پول بازنشستگان دارد، گفت: آیا در بودجه 97 توسعه روستاها فراموش شده است؟

وی با یادآوری اینکه امسال کشور بیشترین خام‌فروشی نفت را داشته است، عنوان داشت: چرا برای خرید گندم انتشار اوراق پیش‌بینی شده است؟

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نیت دولت از ارائه این لایحه فقط خصولتی سازی است، گفت: دولت و مجلس باید به داد کارگران و حاشیه‌نشینان برسند.

منبع: فارس

بخوانید

شنبه 3 دی 1396

چهارشنبه 27 دی 1396

چهارشنبه 27 دی 1396

حسن کربلایی

حسن کربلایی

حسین شریعتمداری*

8

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *