قرص yaz

خواص دارویی و گیاهی

قرص yaz
قرص yaz

بارداری تا بلوغ, دانستنیهای جنسی و زناشویی ۱۴ دیدگاه 66,846 بازدید

قرص های جدید ضد بارداری را بشناسید. با توجه به عوارض شایع قرصهای ال دی و اچ دی، که دارای لوونورژسترل و اتینیل استرادیول بودند، با تغییر جزء پروژستینی قرصهای ضد بارداری نسل سوم به بازار عرضه شدند.

این قرصها حاوی ۲۰-۳۰ میکروگرم اتینیل استرادیول و ژستودون یا دزوژسترل هستند.

بنابراین قرصهای نسل جدید در نوع پروژسترون ، با قرصهای قبلی متفاوت هستند.انواع جدید پروژسترونها، از نظر اثر در کاهش خونریزی و قطع پریود شبیه به قرصهای قبلی هستند ولی اثر آنها بر کربوهیدراتها متفاوت است.

این قرصها باعث افزایش گلوبولینهای متصل شونده به هورومنهای جنسی و کاهش میزان تستوسترون- هورمون مردانه آزاد- می شوند و بنابراین آکنه یا جوشهای سرسیاه و هیرسوتیسم یا پرمویی را کاهش می دهند. از این قرصها فعلا ۴ نوع در بازار ایران موجودند.

قرص yaz

قرص پیشگیری از بارداری حاوی دزوژسترل و اتینیل استرادیول- از نظر میزان هورمونی مشابه قرصهای LD است.روزانه یک قرص به مدت ۲۱ روز تجویز می‌شود. شروع دارو از روز پنجم قاعدگی یا روز هشتم پس‌از مصرف آخرین قرص دوره قبلی (هرکدام که زودتر رخ دهد) است.

قرص یاسمین نوعی قرص پیشگیری با دوز پایین مشابه ال دی است که نوع پروژسترون آن از نوع دسپیرونون می باشد این نوع پروژسترون عوارض کمتری نسبت به سایر انواع پروژسترون دارد.

عوارضی مانند افزایش وزن- عوارض پوستی و نیز تهوع و استفراغ براساس ادعای شرکت تولید کننده دارو -بایر- و نیز تجربه بالینی بسیار کمتر است.

موارد منع مصرف این قرص همانند تمام انواع قرصهای ترکیبی می باشد و در صورت سابقه بیماری کبدی و سنگ کیسه صفرا، بیمارهای فلبی و عروقی و نیز حاملگی نباید مصرف شود.

در صورتی که از قرص اسپیرونولاکتون به صورت همزمان استفاده می کنید نباید یاسمین مصرف کنید چون پروژسترون این قرص از انواع نگهدارنده پتاسیم است و می تواند عوارض قلبی و متابولیک داشته باشد.

 

قرص یاز ۲۸ قرص در هر بسته دارد که ۲۴ تای آن صورتی کمرنگ و ۴ تای ان سفید رنگ است برای شروع قرص در روز اول سیکل اولین قرص صورتی کمرنگ را بخورید

– به کلمه START پشت بسته قرص توجه کنید.

– ترجیحا در ساعتی معین- و سپس مصرف قرصها را به صورت شبی یکی ادامه دهید. پس از تمام شدن قرصهای صورتی قرصهای سفید را بخورید تا بسته قرص تمام شود حتی اگر در طی این مدت پریود بشوید یا نه باید شروع بسته جدید را آغاز کنید.

این قرص می تواند تا حدودی بد خلقی قبل از پریود PMDD را کاهش دهد.

به خاطر داشته باشید در یک هفته اول شروع بسته جدید و ترجیجا در یک ماه اول مصرف هر قرص پیشگیری از بارداری از یک روش کمکی مانند کاندوم نیز استفاده کنید.

موارد منع مصرف قرص و نیز تداخل با داروهای دیگر دقیقا مانند قرص یاسمین است.

اگر قبل از قرص یاز از یک قرص پیشگیری ۲۱ تایی استفاده می کرده اید برای شروع یاز ابتدا ۱ هفته بین این دو فاصله بیاندازید .

اما اگر از قرصهای ۲۸ تایی استفاده می کرده اید می توانید بلافاصله پس از بسته قبلی، قرص یاز را شروع کنید.

ساخت شرکت گروننتال ،هر قرص حاوی اتینیل استرادیول و کلرمادیونون است اثر پروزسترون این قرص در افزایش وزن کمتر از سایر انوع قرصهاست.

هر بسته بلارا حاوی ۲۱ قرص می باشد. مصرف بلارا، را باید از روز اول سیکل آغاز کرد.

در صورتیکه در دوره های قبل، نوع دیگر ضد بارداری را دریافت کرده اید. می توانید مصرف این قرص را آغاز کنید.

قرص ها را نجوید. برای افزایش کارایی، قرص ها باید به طور منظم در هر ۲۴ ساعت مصرف شود.

پس از مصرف آخرین قرص، برای یک دوره هفت روزه، نباید قرص ها مصرف شود.که ۴ – ۲ روز پس از مصرف آخرین قرص، خونریزی اتفاق می افتد.

پس از ۷ روز، مصرف قرص را باید ادامه داد.

ترکیباتی که باعث کاهش سریع هورمونهای استروئیدی می شوند، اثر پیشگیری بلارا، را تحت تأثیر قرار می دهند مانند باربیتوراتها، ریفامپین، گریزوفلوین، فنیل بوتازون، داروهای ضد صرع (باربکسالون، کاربامازپین، فنی توئین، پریمیدون) و همچنین مصرف آنتی بیوتیک هایی مثل آمپی سیلین، تتراسیکلین که باعث تغییر فلور روده می شوند، میزان فعالیت بلارا، را کاهش می دهد.

برچسببارداری جلوگیری از بارداری جنسی ضد بارداری قرص ضد بارداری

1 هفته پیش

۱۳۹۷-۱۲-۲۶

۱۳۹۷-۰۹-۲۲

این قر صا رو میشه در زمان شیر دهی،از ۶ ماهگی کودک ب بعد مصرف کرد؟تاثیری بر مقدار شیر نمیذاره؟!

سلام وقتتون بخیر! قرص یاز رو میتونم از روز پنجم قاعدگی استفاده کنم؟’

سلام میشه از یاز به عنوان تنها راه جلوگیری از بارداری استفاده کرد؟

روزتون خوش، منم یه سوال داشتم، از دسته قرصهای ضد بارداری، کدوماشون قابل مصرف در شخص مبتلا به میگرن هستن؟؟ چون اکثرا تو بروشورشون نوشته میگرن رو تشدید میکنن. با تشکر

با سلام می خواستم بدونم تفاوت قرص دزوسپتیو سفیدرنگ با سبز رنگش در چیه؟

سلام ببخشیدمیخواستم بپرسم من از یاز استفاده میکنم اگه بعداستفاده کامل ازقرصهای صورتی وسفید پریودنشدم چکاربایدکنم؟چون دسترسی به قرص یازخیلی سخته قرص جدیدازبلارا قراره استفاده کنم میشه راهنمایی کنین که بعدازیازچطوری استفاده کنم؟!ممنون

سلام. من دو سری ال دی مصرف کردم و یک هفته استراحت دادم. الان میتونم یاز استفاده کنم؟ فقط یکی دو روز سردرد داشتم و فشارم چهارده رو ده بود. ممکنه اثر قرص ال دی بوده؟ من میگرن خفیف دارم و ۳۵ سالمه و یک پسر یک و نیم ساله دارم. ممنون میشم جوابمو بدین.

خوردن قرص lenozhil ممکنه باعث بشه که روز دوم پریودی. پریودی قطع بشه؟

قرص یاز عوارض داره؟ باعث چاقی میشه؟

آیا قرص یاز و یاسمین باعث ایجاد لخته و درنتیجه سکته قلبی و مغزی میشه؟ من حدودا سه سال یاز مصرف می کنم برای درمان کیستم

قرص yaz

مممنون

کدام قرص بهتره

کدام یک ازاین قرص ها کمتر عوارض دارد؟

اطلاعاتم زیاد شد ممنونم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

“پارسی طب” یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند. ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، موضوع بحران جمعیتی در ایران که با ادامه روند کنونی کاهش جمعیت دور از انتظار نیست و بسیاری از کارشناسان جمعیتی بر این موضوع متفق‌القول هستند، موضوعی است که هر روزی که از آن می‌گذرد به نظر دیر می‌شود و هنوز که هنوز است ساختارهای لازم برای این اقدام ایجاد نشده است.

در این بین مجلس شورای اسلامی آزمون خوبی را پس نداده است؛ چرا که حدود 2 سال است طرح‌های جمعیتی در مجلس خاک می‌خورد و نوبت به طرح آنها نمی‌رسد یا اینکه فقط کلیاتی مطرح می شود برای بررسی نهایی، پشت سر هم عقب می‌افتد؛ دولت هم قرار بود سال گذشته بودجه مورد نیاز برای اجرای طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده را فراهم کند که این اتفاق هم نیفتاد.

در این بین اقداماتی هر چند کوچک اما مثبت از طریق برخی وزارتخانه‌ها انجام شد؛ اقداماتی مانند حذف ماجرای خانواده پردردسر و پرجمعیت آقای هاشمی از کتاب‌های درسی، توسط وزارت آموزش و پرورش یا اقدام اخیر وزیر بهداشت در زمینه کاهش زمان طرح زنان متخصص فرزندآور.

اما اتفاقاتی هم وجود دارد که شاید خیلی هم‌راستای با طرح افزایش جمعیت که توسط مسئولان امر تاکید شده است؛ نیست و یکی از این گونه موارد که کشمکش‌های زیادی را هم ایجاد کرده است، موضوع قرص‌های ضدبارداری است؛ اصل این موضوع که آیا باید این قرص‌ها به کلی جمع شود، یا اینکه به افرادی که درخواست کرده‌اند، با توجه به نیازشان ارائه شود یا اینکه وضعیت فعلی ادامه یابد را کنار می‌گذاریم و در مورد دو قرص ضدبارداری به نام «یاز و یاسمین» که این روزها رتبه اول را در بین استفاده‌کنندگان از این قرص دارند و نظرات متفاوتی از این قرص‌ها شنیده می‌شود؛ با دکتر مریم طباخی، دکترای داروسازی به گفت‌وگو نشستیم.

*تسنیم: در حال حاضر دو قرص ضدبارداری «یاز و یاسمین» مورداستفاده تعداد زیادی از زنان ایرانی قرار دارد؛ شنیده‌هایی حاکی از عوارض دارویی این قرص وجود دارد؛ نظر شما در این حوزه چیست؟

قرص yaz

*طباخی: در ابتدا باید بدانیم که بروز عوارض دارویی بعد از مدتی که از عرضه آنها به بازار می‌گذرد، مسأله عجیبی نیست؛ سازمان‌های زیادی در جهان از جمله وزارتخانه‌های بهداشت کشورها وجود دارند که مراکزی مثل سازمان غذا و داروی خودمان دارند که کار چک‌کردن این عوارض را بر عهده دارند؛ همچنین مراکزی مثل سازمان غذا و داروی امریکا در این زمینه مرجعیت جهانی پیدا کرده است؛ لذا اینکه یک دارویی بعد از عرضه به بازار، باز هم به خاطر اینکه از عوارض دارویی بلندمدت آن اطلاع‌ پیدا کنیم، مسأله عجیبی نیست و ما نمی‌توانیم بگوییم که صرفاً اینکه یک دارو مجوز فروش را پیدا می‌کند، هیچ وقت دیگر احتمال اینکه از بازار جمع شود، وجود ندارد؛ بلکه همانطور که نسخه می‌شود و در عرصه بازار مصرف می‌شود، این پایش‌های علمی هم انجام و تست‌هایی روی مصرف‌کنندگان به صورت غربالگری انجام می‌شود که خیلی هم رواج دارد.

اشکالی که در قرص‌های ضدبارداری در کشورما وجود دارد و متوجه وزارت بهداشت است، این است که فکر می‌کنیم تحقیقات جدایی به صورت ملی انجام نشده است و با توجه به اینکه حداقل 20 سال از مصرف این 2 قرص‌ در ایران می‌گذرد، انتظار می‌رود که نتیجه تحقیقات و غربالگری‌هایی که روی مصرف‌کننده‌ها انجام شده است به بازار بیایند.

موضوع مهم دیگر این است که هم‌اکنون، برخی از این تحقیقات در حال حاضر در برخی کشورهای جهان انجام شده است، لذا صرف اینکه ما تحقیقاتی را انجام ندادیم، نمی‌توانیم بگوییم که مورد مخاطب این جریان نیستیم و مجاز به ادامه مصرف در جامعه هستیم؛ پس یا ما باید خودمان تحقیق کنیم و بگوییم که آن نتایجی که روی جوامع امریکایی و اروپایی مشاهده شده، اینجا مشاهده نشده است و آن نتایج را رد کنیم یا اینکه تحقیقات آنها را جدی بگیریم؛ به عبارت دیگر یا جزئی از جامعه جهانی هستیم یا مستقل، خودمان را مرجع علمی قرار می‌دهیم و غیر از این نمی‌توان باشد.

*تسنیم: می‌تواند هر دو عمل در کنار هم انجام شود؟ یعنی هم خودمان تحقیق کنیم و هم به تحقیقات سایر کشورها توجه کنیم؟

*طباخی:‌ بله، در دنیا این موضوع بینابینی است و هم تحقیقات سایرین را پایش می‌کنند و هم خودشان به خاطر تغییرات موجود در هر جامعه‌ای بر اساس نوع متابولیسم بدن، ژن‌ها و نوع  تغذیه، تحقیقاتی روی مصرف‌کنندگان انجام می‌دهند که این تحقیقات متفاوت است ولی این درصد تفاوت اینطور نیست که همه تحقیقات مراکز بهداشتی جهانی دیگر را رد کنیم.

*تسنیم: به سراغ این دو قرص«یاز و یاسمین» برویم؛ گویا در دنیا تحقیقاتی روی آنها انجام شده که نتایجی عجیب را در پی داشته است، این موضوع چقدر صحت دارد و این نتایج چیست؟

*طباخی: در مورد یاز و یاسمین باید گفت که از سال 2008 هشدار FDA در مورد قرص‌های ضدبارداری حاوی ماده موثره «دروسپیرنون» منتشر شده است و تعجب ما این است که از آن سال تا سال 2015 که در آن هستیم، چطور تحقیقات مستقلی در ایران انجام نشده است و چطور هشداری از طریق مراجع بهداشتی قانونی کشور در مورد این داروها صادر نشده است و ما هنوز می‌بینیم که این دو قرص به عنوان برند شماره یک و بدون عارضه از طریق بسیاری از متخصصان به جامعه مصرف‌کننده زنانه ما توصیه می‌شود؛ این مقداری عجیب است.

*تسنیم: نتیجه این تحقیقات چه بوده است؟

*طباخی:تحقیقات متعددی انجام شد و نشان داد که از جمله مهمترین عوارض مصرف این داروها، تشکیل لخته‌های خونی خطرناک در عروق  است که می‌تواند منجر به سکته و مرگ شود، البته اینطور نیست که هر کس این داروها را مصرف کرده، در خطر مرگ قرار دارد، ولی به هر حال افرادی که از این داروها مصرف می‌کنند در مقایسه با جامعه زنانی که داروهای ضدربارداری فاقدماده موثره دروسپیرنون را مصرف می‌کنند، بیش از 3 برابر ریسک بروز لخته‌های خونی در عروقشان ثابت شده است.

حتی تحقیقات مستقلی را FDA «سازمان غذا و داروی امریکا» روی بیش از 800 هزار زن در جامه امریکا انجام و نشان داده است که این میزان در بین زنانی که بیش از 12 ماه قرص‌های یاز و یاسمین رمصرف کردند به 290 درصد ریسک‌افزایی منجر شده است که این می‌تواند منجر به عوارض هولناکی شود و انتظار می‌رود این موضوع بررسی شود.

*تسنیم: اینکه گفته می‌شود بعد از سه ماه مصرف، بدن عادت می‌کند و دیگر آن عوارض را ندارد، صحت دارد؟

* طباخی: یکی از عواملی که باعث شده است متخصصان زنان روی داروهای یاز و یاسمین تاکید کنند، این است که این داروها تهوع در مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کنند و موضوع دیگر اینکه عوارض مردانه‌زایی مثل موهای زائد که با مصرف‌ قرص‌های معمولی مثل LD و HD ایجاد می‌شود را نیز ندارد؛ این درست است، اما این باعث نمی‌شود عارضه بزرگتری را نادیده بگیریم که چون تهوع ایجاد نمی‌کند و عادتی در مریض ایجاد می‌کند، در بدنش اتفاق هولناکی ایجاد نمی‌کند، خیر.

تحقیقات متعددی که در کانادا، امریکا و فرانسه انجام شده نشان می‌دهد این سکوت بدن ما در برابر این دارو معنای آن این نیست که در عروق ما اتفاقی نمی‌افتد و چربی‌های بد تشکیل و منجر به حوادث خطرناکی مثل سکته نمی‌شود؛ این مهم است و نباید این را با هم مخلوط کنیم.

* تسنیم: ممکن است در پاسخ به این موارد شما گفته شود که یک جایی یک تحقیقی انجام شده و یک نتیجه‌ای هم داده است؛ ولی تحقیقات ادامه دارد و هنوز بررسی‌ها در حال انجام است و ممکن است جای دیگری، تحقیق دیگری انجام دهد و نتیجه دیگری هم بدهد؛ نظر شما در این زمینه چیست؟

*طباخی:این عوارض هولناکی که در مورد یاز و یاسمین جهانی شده، اینطور نبوده است که در حد یک مقاله و یک گزارش باشد و یک دانشگاهی انجام داده و هنوز هم در حال تحقیق باشد، بلکه خود FDA اعلام کرده است روی بیش از 800 هزار زن مصرف‌کننده یاز و یاسمین و سایر برندهایی که حاوی دروسپیرنون از سال 2008 تا 2012 انجام شده است و نتیجه این تحقیقات این بوده است که 3040 مورد منجر به دریافت غرامت از شرکت بایر«سازنده یاسمین» شده است و 750 میلیون دلار غرامتی بوده است که به این 3500 زنی که به سکته مبتلا و بستری شده بودند، پرداخت شده است.

خبرگزاری بلومبرگ گفته است، بیش از 1.2 میلیارد دلار از شرکت بایر به کمک صندوقی، دریافت شده است، برای رسیدگی به پیگردهای حقوقی یاز و بیش از 640 میلیون دلار برای رسیدگی به پیگرد حقوقی دارویی یاسمین تشکیل شده است؛ در فرانسه بیش از 20 پرونده مرگ بر اثر مصرف یاز و یاسمین ثبت شده است، در کانادا به صورت جدا وزارت بهداشت، علاوه بر اینکه اعلام ممنوعیت کرده است، 23 مورد مرگ بر این اثر ثبت شده است.

گزارش رسمی وزارت بهداشت کانادا

گزارش خبرگزاری بلومبرگ

با این وجود FDA در آخرین رای‌گیری صورت گرفته، فرمان ریکال«جمع‌آوری از بازار» را نداده است.

همچنین خبرگزاری رویترز اعلام کرده است در همان جلسه یک سری از مسئولان FDA از بقیه شکایت می‌کنند؛ نتیجه این می‌شود در حالی که با اختلاف 4 رأی ریکال یاز و یاسمین از بازار و سایر برندها رای نیاورده است، 4 نفر از همان 36 نفری که در رأی‌گیری شرکت داشتند، ارتباطات مالی با شرکت بایر داشتند که این موضوع برای دادگاه ثابت شده است و یک نفر هم جزء تیم آزمایشگاه تولیدکننده یاز بوده است؛ این موضوع پای فساد به FDA را نیز باز کرده است.

*تسنیم: ظاهراً این اسناد نشان می‌دهد که این موضوع جدی است.

*طباخی: بله؛ اما با وجود اینکه همه این تحقیقات متنوع را به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و مدیران آنها ارائه کردیم، می‌گویند:«نه خودمان تحقیق انجام می‌دهیم و چون هنوز ‌FDA هنوز فرمان ریکال را صادر نکرده است، فرمان هشدار را هم صادر نمی‌کنیم، در حالی که این سازمان هشدار سیاه اعلام کرده و همه برندها را مجبور کرده است که روی بسته‌های دارویی،  اعلام کنند که این برندها 3 برابر افرادی که قرص‌های دیگری ضدبارداری را مصرف می‌کنند، حوادث ترمبوز و آمبولی بیشتری ایجاد می‌کنند.

با این وجود سازمان غذا و دارو همکاری نکرده‌اند و گفتند باعث ترس و وحشت عمومی نشود.

انتهای پیام/

در میان قرص های ضدبارداری ، نوعی به نام یاز مصرف کنندگان بسیاری پیدا کرده ، چون خاصیت چاق کنندگی ندارد و خبری از جوش و آکنه کــه در اثرمصرف اینگونه قرص ها بوجود می آمد نیست. نسل کنونی قرص‌های خوراکی ضدبارداری شامل قرص‌های «سیزنال» و «سیزنیک» از گروه قرص‌های‌‌های ضدبارداری «سیکل طولانی» هستند کــه خون‌ریزی قاعدگی را به ۴ بار در سال کاهش ميدهند و قرص «لیبرل» یک قرص ضدبارداری با مصرف مداوم کــه با رساندن مداوم هورمون‌ها به بدن زن خون‌ریزی را به طور کلی متوقف ميکند.

 

قرص های ضدبارداری Loestrin 24 Fe و Yaz هم در بازار موجودند کــه گرچه خون‌ریزی قاعدگی را حفظ ميکنند، اما طول دوره خون‌ریزی با مصرف آنها کوتاه‌تر ميشود.

 

البته سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار داده کــه ممکن اســـت زنان به خصوص در اوایل مصرف این قرص‌های جدید دچار خون‌ریزی‌های نامنظم یا لکــه‌بینی شوند. همچنین با توجه به مهار قاعدگی به وسیله این قرص‌ها، زنان نميتوانند متوجه موارد بارداری به‌رغم مصرف قرص ضدبارداری شوند (اثر قرص‌ها در پیشگیری از بارداری صددرصد نیست). از طرف دیگر گروهی از منتقدان معتقدند حذف قاعدگی به عنوان یک «گزینه سبک زندگی» ممکن اســـت برای سلامتی زنان مفید نباشد و هنوز تحقیقات کافی در مورد آثار درازمدت مهار قاعدگی انجام نشده اســـت.

قرص yaz

قرص یاز yaz :

قرص یاز ۲۸ قرص در هر بسته دارد کــه ۲۴ تای آن صورتی کمرنگ و ۴ تای ان سفید رنگ اســـت برای شروع قرص در روز اول سیکل اولین قرص صورتی کمرنگ را بخورید- به کلمه START پشت بسته قرص توجه کنید.- ترجیحا در ساعتی معین- و سپس مصرف قرصها را به صورت شبی یکی ادامه دهید. پس از تمام شدن قرصهای صورتی قرصهای سفید را بخورید تا بسته قرص تمام شود حتی اگر در طی این مدت پریود بشوید یا نه باید شروع بسته جدید را آغاز کنید. این قرص می تواند تاحدودی بدخلقی قبل از پریود PMDDرا کاهش دهد. به خاطر داشته باشید در یک هفته اول شروع بسته جدید و ترجیجا در یک ماه اول مصرف هر قرص پیشگیری از بارداری از یک روش کمکی مانند کاندوم نیز اســـتفاده کنید.

 

موارد منع مصرف قرص و نیز تداخل با داروهای دیگر دقیقا مانند قرص یاسمین اســـت. اگر قبل از قرص یاز از یک قرص پیشگیری ۲۱ تایی اســـتفاده می کرده اید برای شروع یاز ابتدا ۱ هفته بین این دو فاصله بیاندازید . اما اگر از قرصهای ۲۸ تایی اســـتفاده می کرده اید می توانید بلافاصله پس از بسته قبلی، قرص یاز را شروع کنید.

قرص‌های جدید اثر مردانه‌زایی ندارند

قرص‌های ضدبارداری از ۲ بخش هورمونی کاملا متفاوت تشکیل شده‌اند. ماده موثر آنها اتینیل اســـترادیول اســـت و قسمت دوم آنها از پروژسترون تشکیل شده اســـت. از آنجایی کــه بخش اتینیل اســـترادیول معمولا در همه قرص‌ها ثابت اســـت، قرص‌ها برحسب اینکــه حاوی چه مقدار از این ماده باشند به قرص‌هایی با دوز بالا یا پایین تقسیم‌بندی ميشوند. قسمت پروژسترونی قرص‌ها هم قابل تغییر اســـت و انواع مختلفی دارد. برخی از آنها اثر ضد هورمون مردانه و برخی دیگر اثر مردانه‌زایی دارند.

 

اکثر قرص‌های ضدبارداری کــه در گذشته اســـتفاده ميشد دارای اثر مردانه‌زایی بودند به جز چند قرصی کــه اخیرا وارد بازار شده‌اند ازجمله یاسمین، یاز، دیان و مارولون. مکانیسم اثر بیشتر قرص‌های ضدبارداری از طریق توقف تخمک گذاری اســـت اما بخش پروژسترونی قرص نیز باعث کاهش ضخامت لایه داخلی آندومتر ميشود. این حالت باعث ميشود اگر هم تخمک‌گذاری انجام شد جنین به راحتی داخل رحم ننشیند. علاوه براین، کاهش ضخامت لایه داخلی رحم باعث مرتب شدن عادت ماهانه و کاهش خونریزی ماهانه ميشود.

آنهایی کــه نباید قرص بخورند

مصرف قرص‌های ضد بارداری به مدت کوتاه برای مثال ۳ تا ۶ ماه معمولا مشکلی ایجاد نميکند. بهتر اســـت همیشه از قرص‌هایی با دوز پایین از جمله یاسمین، یاز، مارولون، دیان ۳۵ یا نوع ایرانی آنها مانند سیپروترون کامپاند یا LD اســـتفاده شود. اگر این داروها در فرد جواب داد دیگر نیازی به اســـتفاده از قرص‌های قوی مثل HD وجود ندارد. قبل از تجویز قرص باید سابقه خانوادگی فرد پرسیده شود کــه نباید دیابت و فشار خون داشته باشد، وزنش خیلی بالا نباشد، بهتر اســـت سیگار نکشد و سابقه بیماری فلبیت یا لخته شدن خون هم نداشته باشد زیرا این قرص‌ها ميتوانند باعث افزایش لخته یا ترمبوز در بدن شود به خصوص در افراد مبتلا به فلبیت ميتوانند منجر به سکته مغزی، سکته قلبی یا ترومبوز در پاها شوند.

 

همچنین فردی کــه قرص ضدبارداری ميخورد و برای مثال دست یا پایش ميشکند و مجبور ميشود مدتی بی‌حرکت باشد بیشتر در خطر ترومبوز قرار دارد تا فردی کــه قرص مصرف نميکند. علاوه براین کسانی کــه ميخواهند عمل جراحی شوند حتما باید از يك ماه قبل مصرف قرص را قطع کنند چون ممکن اســـت احتمال ترومبوز بعد از جراحی در عروق شان زیاد شود.

 

 

 

 

کلیه حقوق محتوا محفوظ و مربوط به سایت نیک شو میباشد . All Rights Reserved – © 2019

تهیه و تولید : پارس وی پی

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.

انجمن های نوعروس وب سایتی است برای تبادل نظر عروس خانم های جوان درباره بهترین آرایشگاه ها ، لباس عروس ، آتلیه ها ، تشریفات ، تالارهای عروسی و هر آنچه برای برگزاری یک مراسم عروسی رویایی مورد نیاز میباشد.

کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد – قدرت گرفته از سرورهای نوعروس

برنامه نویسی و طراحی با توسط آرتاباز

قرص yaz
قرص yaz
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *