قرص ezipam چیست

خواص دارویی و گیاهی

قرص ezipam چیست
قرص ezipam چیست

ازیپم (Ezipam) نام تجاری داروی اس سیتالوپرام (Escitalopram) متعلق به خانواده داروهای ضدافسردگی مهارکننده پمپ جمع کننده سروتونین (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.

افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی، ضربه روحی یا یک بیماری رخ می دهد.

سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.

سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود. زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.

قرص ezipam چیست

دارو های مهار کننده پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs ) که ازیپم یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.

در افرادی که از افسردگی رنج می‌برند، مصرف ازیپم باعث موارد زیر می‌گردد:

در افرادی که از اختلالات اضطرابی رنج می‌برند، مصرف ازیپم باعث موارد زیر می‌گردد:


مصرف این دارو ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد و همچنین نباید به کودکانی که کمتر از ۱۲ سال دارند و دچار افسردگی هستند، یا بچه هایی که کمتر از ۱۸ سال دارند و دچار اضطراب هستند، داده شود.
اگر موارد زیر را دارید، هرگز نباید از داروی ازیپم استفاده کنید:

در صورتی که شما، یا هر کدام از اعضای خانواده‌تان یکی از موارد زیر را تجربه کرده‌اید، به دکتر خود اطلاع دهید: (زیرا داشتن این شرایط موجب افزایش احتمال رخدادن برخی از عوارض جانبی خاص در اثر مصرف ازیپم در شما می‌شود)

دوز مصرفی نوجوانان برای درمان افسردگی: دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی می‌تواند تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش پیدا کند.

دوز مصرفی بزرگسالان برای درمان افسردگی: دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۱ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی می‌تواند تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش پیدا کند.

دوز مصرفی بزرگسالان برای درمان اضطراب: دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی می‌تواند تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش پیدا کند.

دوز مصرفی افراد مسن یا افراد دارای بیماری کبدی، برای درمان افسردگی یا اضطراب: دوز اولیه: ۱۰ میلی‌گرم به صورت یک بار در روز؛ مصرف شود.


اگر یک بار مصرف ازیپم را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، اگر در همان روز قرار داشتید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه فردای آن روز به یاد آوردید که فراموش کرده‌اید دارویتان را مصرف کنید، نباید ۲ قرص خورده و اضافی مصرف کنید. بلکه به همان روال همیشگی، یک قرص در روز مورد استفاده قرار دهید.

چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، ازیپم را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید.


اگر موارد زیر را دارید، مصرف داروی ازیپم را بلافاصله قطع کرده و به دکتر مراجعه کنید:


لازم به ذکر است که این عوارض به همراه درصد شیوع آن‌ها آورده شده؛ به عنوان مثال، درصد شیوع ۱۰% به این معناست که از میان ۱۰۰ نفری که از داروی ازیپم استفاده کرده‌اند، به طور میانگین ۱۰ نفر آن‌ها به این عارضه‌ی جانبی دچار شده‌اند.


برخی از داروها مکن است با داروی ازیپم تداخل داشته باشند و باعث افزایش عوارض جانبی آن و یا افزایش یا کاهش میزان خون شوند. اگر یک دارو با ازیپم به شدت تداخل دارد، ترکیبات آن دارو را نیز نباید مصرف کنید.

الکل (اتانول)، می‌تواند عوارض جانبی در اثر مصرف این دارو را افزایش دهد. بنابراین نباید از نوشیدنی‌های الکلی استفاده کنید.

همواره قبل از اینکه هر گونه دارویی را در دوره مصرف ازیپم مورد استفاده قرار دهید – حتی داروهای بدون نسخه- از دکتر یا مسئول داروخانه در مورد امکان تداخل آن با ازیپم سوال کنید. تداخلات دارویی ازیپم باعث:


بیشتر بخوانید:


فواید داروی ضد افسردگی سرترالین

همه چیز در مورد قرص ضد افسردگی سیتالوپرام (Citalopram)

موارد مصرف و عوارض داروی ضد افسردگی آموکساپین


آشنایی با موارد مصرف قرص ضد افسردگی دوسولپین



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

چنانچه در خصوص “قرص روکشدار ازیپم 10 میلی گرم” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

اس سیتالوپرام
سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.
سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.
اس سيتالوپرام متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.
افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.
دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که اس سیتالو پرام یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.
پیش از شروع مصرف اس سیتالوپرام
_در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه مشکلات کبدی ،کلیوی،قلبی(ضربان قلب نامنظم)،صرع،دیابت نوع ۲،مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)،مشکلات خونی(خون ریزی)،تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.
_اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.
_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
_در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین،راسلژیلین،ترانیل سیپرامین و…) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.
-درصورت سابقه ی خونریزی معده،یا زخم دوازدهه به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی ،ضد صرع،آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)
نحوه ی مصرف اس سیتالوپرام
این دارو به صورت قرص خوراکی ۵،۱۰و ۲۰میلی گرم موجود می باشد.
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
_در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید.
_در صورتی که از این دارو جهت درمان حملات ترس (panic) استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سیتالوپرام امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.
_این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎
توصیه ها
_ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
_در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
_در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
_پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف اس سیتالوپرام قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.
_مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.
_داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.
_در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
عوارض شایع اس سیتالوپرام
-عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سیتالوپران شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.
_در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با اس سیتالوپرام بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.
عوارض نادر اما مهم
-سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.
این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی،تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

قرص ezipam چیست

چنانچه در خصوص “اس سیتالوپرام” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

3 روز قبل

4 روز قبل

6 روز قبل

1 هفته قبل

1 هفته قبل

قرص ezipam چیست

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

4 هفته قبل

4 هفته قبل

1 ماه قبل


نام کاربری و یا ایمیل:


رمز عبور:

من را به خاطر بسپار


کاربر جدید هستم!

0

موضوعات داغ

داروی اس سیتالوپرام (Escitalopram) چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در چه شرایطی و به چه صورت مصرف می شود؟ عوارض جانبی آن کدامند؟ چه داروهایی را نباید به طور همزمان با داروی اس سیتالوپرام (Escitalopram) مصرف کرد؟ قرص اس سیتالوپرام، چه فرقی با قرص سیتالوپرام دارد؟ این سوالات، به همراه نکات و اطلاعات مهم درباره‌ی این داروی جدید، در مطلب پیش‌رو بررسی خواهد شد.

داروی لکساپرو (Lexapro)، که با نام عمومی اس سیتالوپرام (Escitalopram) نیز شناخته می‌شود، برای درمان اختلالات افسردگی حاد و اختلال اضطراب عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هنوز به طور دقیق مشخص نیست که این دارو چه طور باعث بهبود افسردگی یا اضطراب می‌شود؛ اما گفته می‌شود که داروی اس‌سیتالوپرام باعث افزایش سروتونین (یک فرستنده‌ی شیمیایی در سیناپس‌های عصبی مغز) می‌شود. سروتونین در تنظیم خلق و خو، اشتها و خواب دخالت دارد.

در افرادی که از افسردگی رنج می‌برند، مصرف اس سیتالوپرام باعث موارد زیر می‌گردد:

 در افرادی که از اختلالات اضطرابی رنج می‌برند، مصرف اس سیتالوپرام باعث موارد زیر می‌گردد:

اگرچه ممکن است تغییرات اندکی در علائم مربوط به افسردگی یا اضطراب، در مدت زمان یک هفته مشاهده گردد، اما بین ۴ تا ۶ هفته بعد از مصرف اس سیتالوپرام، طول می‌کشد تا بهبود قابل توجهی مشاهده شود.

دوستان، اعضای خانواده یا همسر شما ممکن است متوجه تغییراتی در شما شود که حتی خودتان هم متوجه این تغییرات نشده باشید. داشتن یک دفترچه‌ی یادداشت برای نوشتن علائمتان قبل و بعد از مصرف اس سیتالوپرام، می‌تواند مفید واقع شود و پیشرفت و بهبود وضعیت سلامت شما را بهتر نشان دهد.

قبل از مصرف اس سیتالوپرام، چه نکاتی را باید بدانیم؟

مصرف این دارو ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد و همچنین نباید به کودکانی که کمتر از ۱۲ سال دارند و دچار افسردگی هستند، یا بچه هایی که کمتر از ۱۸ سال دارند و دچار اضطراب هستند، داده شود.

اگر موارد زیر را دارید، هرگز نباید از داروی اس سیتالوپرام استفاده کنید:

در صورتی که شما، یا هر کدام از اعضای خانواده‌تان یکی از موارد زیر را تجربه کرده‌اید، به دکتر خود اطلاع دهید: (زیرا داشتن این شرایط موجب افزایش احتمال رخدادن برخی از عوارض جانبی خاص در اثر مصرف اس سیتالوپرام در شما می‌شود)

قرص ezipam چیست

نکات مهم برای چگونگی مصرف این دارو

اس سیتالوپرام می‌تواند به همراه غذا و یا بدون آن مصرف شود؛

یک بار در روز، هنگام صبح و یا بعد از ظهر مصرف می‌شود؛

اگر افزایش دوز مصرفی در افراد بزرگسال با مصرف اس سیتالوپرام داشته باشیم، تقریباً یک هفته طول می‌کشد تا مواد موجود در خون، به سطح پایداری برسند.

به طور ناگهانی مصرف این دارو را قطع نکنید؛ مگر اینکه دکتر به شما تجویز کرده باشد. در غیر این صورت ممکن است علائم ناخوشایندی را تجربه کنید.

دوره‌ی درمان با این دارو معمولاً چندین ماه یا بیشتر به طول می‌انجامد. دکتر شما باید هر از گاهی میزان نیاز شما به دارو را مورد ارزیابی قرار دهد.

دوز مصرفی نوجوانان برای درمان افسردگی: دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی می‌تواند تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش پیدا کند.

دوز مصرفی بزرگسالان برای درمان افسردگی: دوز اولیه:  ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۱ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی می‌تواند تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش پیدا کند.

دوز مصرفی بزرگسالان برای درمان اضطراب: دوز اولیه:  ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی می‌تواند تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش پیدا کند.

دوز مصرفی افراد مسن یا افراد دارای بیماری کبدی، برای درمان افسردگی یا اضطراب: دوز اولیه: ۱۰ میلی‌گرم به صورت یک بار در روز؛ مصرف شود.

توصیه‌های عمومی در مورد دوز مصرفی

اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، اگر در همان روز قرار داشتید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه فردای آن روز به یاد آوردید که فراموش کرده‌اید دارویتان را مصرف کنید، نباید ۲ قرص خورده و اضافی مصرف کنید. بلکه به همان روال همیشگی، یک قرص در روز مورد استفاده قرار دهید.

چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، این دارو را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید.

نکات کلیدی

اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.

آلرژی‌ها و واکنش‌های آلرژیکی

آلرژی نسبت به این دارو زیاد مشاهده نمی‌شود و غیر رایج است. به ندرت مواردی مثل آنافیلاکسی، تورم، کهیر، و جوش زدن گزارش شده‌ است. در صورتی که نسبت به سیتالوپرام، اس سیتالوپرام و داروهای مشابه آن‌ها حساسیت دارید، از این دارو استفاده نکنید.

عوارض جانبی جدی

اگر موارد زیر را دارید، مصرف داروی اس سیتالوپرام را بلافاصله قطع کرده و به دکتر مراجعه کنید:

عوارض جانبی متداول

جدول زیر، تمامی عوارض جانبی که در طول مدت آزمایشی مصرف اس سیتالوپرام برای درمان افسردگی یا اضطراب گزارش شده است را نشان می‌دهد. افراد، ۲۰ میلی‌گرم در هر روز از این دارو استفاده کرده بودند و عوارض جانبی مشاهده شده در آن‌ها در جدول زیر آمده است.

لازم به ذکر است که این عوارض به همراه درصد شیوع آن‌ها آورده شده؛ به عنوان مثال، درصد شیوع ۱۰% به این معناست که از میان ۱۰۰ نفری که از داروی اس سیتالوپرام استفاده کرده‌اند، به طور میانگین ۱۰ نفر آن‌ها به این عارضه‌ی جانبی دچار شده‌اند.

        عوارض قلبی عروقی

          درصد شیوع

          درصد شیوع

 نکته‌ی مهم: لیست بالا، تمامی عوارض جانبی ممکن در اثر مصرف این دارو را نشان نمی‌دهد و ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز در صورت استفاده از این دارو رخ دهد. چنانچه موارد دیگری را مشاهده نمودید، به دکتر مراجعه کنید.

الکل (اتانول)، می‌تواند عوارض جانبی در اثر مصرف این دارو را افزایش دهد. بنابراین نباید از نوشیدنی‌های الکلی استفاده کنید.

از چه داروهایی در دوره مصرف اس سیتالوپرام باید خودداری کنیم؟

برخی از داروها مکن است با داروی اس سیتالوپرام تداخل داشته باشند و باعث افزایش عوارض جانبی آن و یا افزایش یا کاهش میزان خون شوند. اگر یک دارو با اس سیتالوپرام به شدت تداخل دارد، ترکیبات آن دارو را نیز نباید مصرف کنید. همواره قبل از اینکه هر گونه دارویی را در دوره مصرف اس سیتالوپرام مورد استفاده قرار دهید – حتی داروهای بدون نسخه- از دکتر یا مسئول داروخانه در مورد امکان تداخل آن با اس‌سیتالوپرام سوال کنید.

تداخلات دارویی با اس سیتالوپرام

(باید حداقل ۱۴ روز فاصله‌ی مصرفی باشد)

البته ممکن است برخی دیگر از داروها که در جدول بالا نیز نیامده، به شدت با داروی اس سیتالوپرام تداخل داشته باشند.

ترجمه ی اختصاصی مجله قرمز / با اندک تصرف و تلخیص

منبع : drugs.com

اگر این مطلب برای شما مفید بود، پیشنهاد می‌شود مطلب آشنایی با داروی سیتالوپرام را نیز مطالعه کنید.

کپی شد

مزخرفترین قرص

سلام میگم واسه چی میگی مزخرف ترین قرص

با سلام اخه چطور اس سیتا لوپرام برای درمان بی خوابی تجویز میشه اما عوارض بی خوابی داره؟

بسیار کامل و جامع .ممنون

خواهش می‌کنم. خوشحالم که مطلب مورد توجه شما قرار گرفته؛
شاد و سلامت باشید؛

بی نهایت ممنون
خیلی کامل و مفصل و با ارزش بود
خیلی بهم کمک کردید
تشکر

سلام دوست گرامی؛
ممنون از شما و اظهار لطفتون. خوشحالم که مطلب مورد نظر برای شما مفید بوده.
سالم و سلامت باشید.

تازه‌های دنیای مد

داغ ترین بحث ها

تازه‌های سلامت

مقالات زیبایی

مقالات سلامت

مقالات آشپزی

مقالات تغذیه

سلامت

۱۶ تیر ۱۳۹۸

۱۴ تیر ۱۳۹۸

۱۳ تیر ۱۳۹۸

دنیای مد

۲۰ خرداد ۱۳۹۸

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

داغ ترین بحث ها

بیشتر دیده شده

391,629

284,090

263,745

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت مجله قرمز می‌باشد. بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است.

قرص لکسوپرام Lexopramقرص لگزاتال LEXATALقرص روکشدار ازیپم Ezipam

نام علمی دارو (ژنریک): Escitalopramگروه دارویی: Antidepressantsداروهای ضد افسردگی شرکت های تامین کننده این دارو در کشور:داروسازی تدبیر کالای جم داروسازی سبحان دارو داروسازی عبیدی موارد مصرف:

موارد مصرف Unlabaled:

مکانیسم اثر:

قرص ezipam چیست

فارماکوکینتیک:

موارد منع مصرف:

هشدارها:

عوارض جانبی:

تداخل دارویی:

تداخل الکل/غذا/گیاه:

نکات قابل توصیه

مقدار مصرف:

اشکال دارویی: تولیدات این دارو (نام های فارسی):نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کنندهقرص لکسوپرام 10 میلی گرم داروسازی تدبیر کالای جم [ ایران ] قرص لگزاتال 10 میلی گرم داروسازی سبحان دارو [ ایران ] قرص روکشدار ازیپم 10 میلی گرم داروسازی عبیدی [ ایران ] تولیدات این دارو (نام های انگلیسی):نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کنندهLexopram 10 mg Tab داروسازی تدبیر کالای جم [ IRAN ] LEXATAL 10MG TAB داروسازی سبحان دارو [ IRAN ] Ezipam® 10MG FC.TAB داروسازی عبیدی [ IRAN ]



مهر ۲۰, ۱۳۹۷
داروها

قرص لگزوپرام ۱۰ با نام های تجاری لکسوپرام، لگزاتال و ازیپم موجود می باشد و نام علمی آن اس سیتالوپرام است لگزوپرام از دسته داروهای ضد افسردگی است و جزء داروهای مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) می باشد. لگزوپرام برای برای اختلالات روانی زیر تجویز می گردد: افسردگی  اختلال وسواسی جبری اختلال ترس سندرم ملال پیش …

بهمن ۱۷, ۱۳۹۵
روانشناسی

نام تجاری: lexapro   نام تجاری در بین تولید کننده های ایرانی: قرص  لکسوپرام     Lexopram داروسازی تدبیر کالای جم قرص لگزاتال LEXATAL داروسازی سبحان دارو قرص روکشدار ازیپم Ezipam داروسازی عبیدی   نام علمی دارو (ژنریک): Escitalopram اس سیتالوپرام   از گروه دارویی: Antidepressants داروهای ضد افسردگی   افراد زیادی این …

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

قرص ezipam چیست

Messenger

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

شماری از مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی از طریق فرم #ازمابپرس سوال‌هایی درباره کم‌خوابی و موارد مرتبط با آن و همچنین درباره عوارض جانبی مصرف قرص‌های ضد افسردگی برای ما فرستاده‌اند که بر اساس توصیه‌های نظام بهداشت و درمان ملی بریتانیا به آن پاسخ می‌دهیم.

قبل از این که به دلایل اختلال خواب یا کم‌خوابی بپردازیم، باید بدانیم آیا واقعا چنین مشکلی داریم یا نه.

اگر مدتی طولانی مرتبا دچار این علائم باشید، اختلال خواب دارید:

این علائم ممکن است در افراد ماه‌ها و حتی سال‌ها باقی بمانند.

به طور میانگین بزرگسالان به هفت تا نه ساعت، کودکان به نه تا سیزده ساعت و نوزادان و کودکان نوپا به دوازده تا هفده ساعت خواب نیاز دارند.

درباره اهمیت خواب بیشتر بخوانید: ۱۰ نکته حیاتی درباره اهمیت خواب

شایع ترین دلایل کم‌خوابی و بی‌خوابی عبارتند از:

دیر خوابیدن یادگیری کودکان را کاهش می‌دهد

کارهایی که باید انجام دهید:

کارهایی که نباید انجام دهید:

می‌توانید از قرص‌های خواب‌آور استفاده کنید اما این قرص‌ها عوارض جانبی دارند و ممکن است در طول روز خواب‌آلوده باشید. توصیه این است که اگر خوددرمانی موثر نبود حتما به پزشک مراجعه کنید و حتما با نظر پزشک داروی خواب مصرف کنید.

داروهای ضدافسردگی انواع مختلفی دارند اما در اینجا اختصاصا درباره پرمصرف‌ترین انواع آن یعنی مهارکننده‌های بازجذب انتخابی سروتونین ( SSRIs) و مهارکننده‌های بازجذب نورآدرنالین و سروتونین ( SNRIs) صحیت می‌کنیم. این دسته از داروهای ضدافسردگی در کنار عوارضی مثل کج خلقی، اسهال یا یبوست، سردرد و کم‌خوابی، ممکن است باعث کاهش میل جنسی هم بشوند.

به تاخیر افتادن ارگاسم حین رابطه جنسی و اختلال نعوظ در مردان از دیگر عوارض مصرف این داروهاست.

معمولا این عوارض جانبی در ظرف چند هفته پس از مصرف دارو کم کم از بین می‌روند اما در مواردی ممکن است باقی بمانند.

دلایل دیگری هم ممکن است در کاهش میل جنسی دخیل باشند؛ نارضایتی، دعوا و رابطه پرتنش‌ با شریک جنسی و مشکل جسمانی. در زنان ممکن است دلیل آن بارداری، زایمان و شیردهی باشد. بیماری‌های مزمن هم ممکن است باعث کاهش میل جنسی شوند. نوشیدن بیش از حد الکل برای مدت طولانی هم می‌تواند میل جنسی را کاهش دهد.

در نظر داشته باشید که این نوع داروهای ضدافسردگی خود ممکن است برای درمان مشکلات جنسی استفاده شوند، اگر علت آن افسردگی و اضطراب باشد و گاهی هم برای درمان انزال زودرس تجویز می‌شوند.

این مطلب برای پاسخ به سوال‌های شماری از مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی که از طریق صفحه #ازمابپرس و شبکه‌های اجتماعی فرستاده‌اند، تهیه شده است.

شما هم می‌توانید سوال‌های خود را از طریق این صفحه یا فرم‌هایی در مطالب دیگر وبسایت برای ما بفرستید، تا سوال‌های شما به مطالب و گزارش‌های بی‌بی‌سی فارسی تبدیل شوند.

اینجا درباره #ازمابپرس بیشتر بخوانید.

مطالب پر بازدید

مطالب پیشنهادی

به گزارش مدیکال نیوز تودی نتایج این بررسی که بوسیله پژوهشگران آلمانی انجام شد، نشان داد که یک دوز داروی ضدافسردگی در عرض سه ساعت تغییرات قابل توجهی در مغز ایجاد می‌کند.

در این مطالعه محققان از مغز های ۲۲ داوطلبان سالم پس از تجویز داروی سیتولاپرام اسکن کردند.

قرص ezipam چیست

در این بررسی ابتدا هر یکی از این افراد برای مدت ۱۵ دقیقه اسکن مغزی شدند تا میزان اکسیژناسیون جریان خون در مغزشان اندازه گرفته شود. سپس یک دوز واحد سیتالوپرام به آنها داده شد و سه ساعت بعد اسکن مغزی مجدد انجام شد.

این پژوهشگران شمار اتصالات میان «ووکسل‌ها»- معادل پیسکل‌ها در تصاویر دیجیتال- را در این اسکن‌ها را اندازه گرفتند تا یک تصویر سه‌بعدی از مغز هر یک از این افراد بسازند. این تصاویر سه‌بعدی از اسکن‌های مغزی پیش و پس از تجویز سیتالوپرام مورد مقایسه قرار گرفت.

این پژوهشگران در آنالیز شبکه اتصالی کل مغز، متوجه شدند که سیتالوپرام پس از سه ساعت باعث کاهش میزان اتصال درونی در اغلب نواحی مغز شده است، اما میزان اتصال دو منطقه خاص مغز یعنی مخچه و تالاموس موجب افزایش یافته بود.

سیتولاپرام که در انگلیس با نام سیپرالکس و در آمریکا با نام لکساپرو عرضه می‌شود یک بازدارنده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)
است. داروهای ضدافسردگی پرمصرف بسیاری در این گروه دارویی قرار دارند از جمله پروزاک، زولوفت و لکساپرو.

مشخص شده است که داروهای SSRI اتصالات در مغز را تغییر می‌دهند و میزان تولید ناقل عصبی سروتونین را بالا می‌برند، اما عموما تصور بر این بوده است که این تاثیر پس از گذشت چند هفته مشخص می‌شود.

دکتر جولیا ساچر از موسسه علوم شناختی و مغز ماکس پلانک در آلمان که سرپرست این تحقیق بود گفت: «انتظار نداشتیم که یک داروی SSRI در یک فاصله زمانی کوتاه تاثیر بزرگی بر کل مغز داشته باشد. امید ما این است که یافته‌های این تحقیق به هدایت پزشکان در تصمیم‌گیری‌های بهتر درمانی و انتخاب درست درمان برای بیماران مبتلا به افسردگی بینجامد.»

با وجود انجام مطالعات بسیار گسترده‌ای در مورد داروهای دسته SSRI چگونگی کارکرد این داروها هنوز کاملا مشخص نیست.

این پژوهشگران قصد دارند در آینده به انجام کارآزمایی بالینی در این مورد بپردازند و میزان اتصالات در مغز بیماران مبتلا به افسردگی را که به درمان با SSRI پاسخ داده‌ یا نداده‌اند، مقایسه کنند.

ساچر گفت: » ما قصد داریم اثرات حاد، تحت‌حاد و مزمن SSRI را بر ساختار کارکردی مغز افراد سالم و بیمار را مقایسه کنیم. و در حالت ایدآل هدف ما این است که راهبردهای دیگر درمان افسردگی مانند شناخت‌درمانی، محرومیت از خواب و نوردرمانی را وارد این بررسی کنیم. بیینیم آیا می‌توانیم الگوهای شاخصی در کارکرد اتصالی مغز برای هر یک از این گزینه‌های درمانی را شناسایی کنیم یا نه.»

این تحقیق در مجله Current Biology منتشر شده است.

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883 – 09128833237

شرکت سبحان دارو

محصولات

طبقه بندي درماني

اعصاب

گروه آنتي سايکوتيک

قرص ezipam چیست

گروه خواب آور و ضد اضطراب

گروه ضد آلزايمر

گروه ضد افسردگي

گروه ضد پارکينسون

ضد صرع

غيره

داخلي

گروه آنتي هيستامين وآلرژي

گروه ضد چربي خون

گروه ضددرد

گروه گوارشي

موضعي

مکمل غذايي

غيره

قلب و عروق

طبقه بندي براساس شکل دارويي

خوراکي

قرص

کپسول

قطره خوراکي

موضعي

ژل

کرم

پماد

طبقه بندي براساس حروف الفبا

ليست محصولات

ايمني دارو

فرصت هاي شغلي

ارسال رزومه

فـــرم ها

پيشنهاد داروي جديد

ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها(ADR)

ثبت شکايت

ثبت اطلاعات پزشکان

ارزيابي رضايت بيماران

قرص ezipam چیست

فعاليت هاي اجتماعي

انتشار کتاب

کمک هاي اجتماعي

درباره ما

پيام مدير عامل

هيات مديره

مديران

واحدها

تحقيق و توسعه

بازرگاني

فروش وبازاريابي

چارت سازماني واحد

توليد

مسئول فني

استانداردها

نشان هاي افتخار و گواهينامه ها

پرسش و پاسخ

سوالات متداول

طرح پرسش جديد

شکل دارويي لگزاتال® : قرص روكش دار خط دار

نام ژنريك: اس سيتالوپرام

مطالعه و درك اطلاعات ذيل براي شما بسيار سودمند مي باشد. اگر به نكته اي نامفهوم برخورد كرديد يا به اطلاعات بيشتري در مورد اين دارو نياز داريد با پزشك يا داروساز خود مشورت كنيد. قبل ازاستفاده از اين دارو نكات زير در نظر گرفته شود. اين دارو براي بيماري فعلي شما تجويز گرديده است، لذا از مصرف آن در موارد مشابه يا توصيه آن به ديگران خودداري كنيد. در تصميم گيري براي مصرف يك دارو بايد خطرات آن در مقابل فوايد حاصل از مصرف دارو سنجيده شود. در مورد لگزاتال ® موارد ذيل بايد در نظر گرفته شوند:

آلرژي و منع مصرف:  

در صورتيكه سابقة هر گونه واكنش غيرعادي يا آلرژيك به داروي لگزاتال ®داريد و همچنين در صورت داشتن حساسيت به هر ماده ديگري مانند غذاها، مواد نگهدارنده يا رنگها،به پزشك خود اطلاع دهيد. موارد منع مصرف: واكنش افزايش حساسيت به اس سيتالوپرام و يا ساير محتويات موجود در قرص، مصرف داروهايي همچون مهاركننده هاي مونو آمين اكسيداز )مانند سلژيلين جهت درمان پاركينسون(، مكلوبمايد  )جهت درمان افسردگي(  و لينزوليد  )آنتي بيوتيك( داشتن سابقه اي از ريتم نامنظم قلبي  )هنگام تولد يا بعد از آن(  مصرف داروهايي كه بر ريتم قلبي اثر مي گذارد .

حاملگي:  

در صورت بارداري و يا قصد باردار شدن پزشك خود را مطلع گردانيد و در هنگام بارداري از مصرف دارو خودداري نماييد مگر اينكه پزشكتان با توجه به مزايا و مضرات دارو چنين تصميمي را برايتان بگيرد.

شيردهي:  

اين دارو در شير مادر قابل ترشح مي باشد لذا مصرف آن در دوره شيردهي توصيه نمي شود و همچنين در صورت تصميم به شير دادن به كودك در حين مصرف اين دارو با پزشك خود مشورت کنيد.

 

اطفال:  

اين دارو به طور نرمال نبايد در سنين زير ۱۸ سال مورد استفاده قرار گيرد، زيرا ريسكخودكشي و رفتارهاي تهاجمي و متغير در آنها بالاتر است البته ممكن است پزشكتان در اين دوره سني دارو را تجويز نمايد ، لذا در صورت بروز علائم ذكر شده مجددا با پزشك خود مشورت نماييد.

مصرف همراه با ساير داروها:  

اگر همزمان با اين دارو، هر دارويي حتي داروهاي بدون نسخه،گياهي يا مكمل ويتاميني يا غذايي را مصرف مي كنيد يا اخيراً مصرف كرده ايد، به پزشك يا داروسازاطلاع دهيد. مخصوصاً مهم است كه پزشك شما از مصرف داروهاي زير اطلاع داشته باشد: • مهار كننده هاي غير انتخابي مونو آمين اكسيداز مانند فنلزين، ايپرونيازيد، ايزوكربوكسازيد، نيالميو ترنيل سيپرومين. در صورت تجويز اس سيتالوپرام حداقل بايد 14 روز از قطع مصرف اين داروها گذشته باشد و همچنين براي مصرف داروهاي ذكر شده بايد حداقل 7 روز از قطع مصرف اس سيتالوپرام گذشته باشد. • مهار كننده هاي مونو آمين اكسيداز نوع  A ( انتخابي و برگشت پذير)  مانند مكلوبمايد (جهت درمان افسردگي) • مهاركننده هاي مونو آمين اكسيداز نوع B غير برگشت پذير مانند سلژيلين ( جهت درمان پاركينسون) • آنتي بيوتيك لينزوليد • ليتيم (جهت درمان اختلالات دوقطبي) و تريپتوفان • ايمي پرامين و دزي پرامين • سوماتريپتان و ساير تريپتانها (جهت درمان ميگرن) و ترامادول (جهت درمان دردهاي شديد)•  سايمتيدين، لانسوپرازول، امپرازول (جهت درمان زخمهاي معده)، فلووكسامين (جهت درمان افسردگي) و تيكلوپيدين (جهت درمان سكته مغزي) سبب افزايش سطح خوني اس سيتالوپرام • گياه علف چاي يا هايپريكوم پرفورماتوم (داروي گياهي جهت درمان افسردگي)• آسپرين و داروهاي ضد درد غير استروئيدي  (ممكن است ريسك خونريزي را افزايش دهد) • وارفارين، ديپيريدامول و فنپروكومان  (داروهاي ضد انعقاد) مفلوكين (جهت درمان مالاريا)، بوپروپيون(جهت درمان افسردگي) و ترامادول ريسك بروز تشنج را بالا مي برند • نورولپتيك ها  (جهت درمان شيزوفرني و سايكوزها) ضدافسردگي ها سبب كاهش آستانه بروز تشنج مي گردد • در صورت مصرف فلكاينايد، پروپافنون و متوپرولول  (جهت درمان بيماريهاي قلبي)، كلوميپرامين و نورتريپتيلين (ضد افسردگي)، ريسپريدون، تيوريدازين وهالوپريدول  (آنتي سايكوتيكها)  دوز مصرفي اس سيتالوپرام مجددا تنظيم گردد • داروهايي كه سطح خوني منيزيم و پتاسيم را كاهش مي دهند ممكن است سبب ايجاد اختلالات ريتمي قلب شوند كه تهديدكننده حيات مي باشند.

ساير بيماريها:  

حضور ساير بيماريها و مشكلات پزشكي مي تواند مصرف لگزاتال ® را تحت تأثير قرار دهد. مطمئن شويد كه هر گونه مشكل پزشكي ديگر خود مخصوصاً موارد آمده در ذيل را به پزشك خود اطلاع دهيد: ?در صورت وجود صرع، درمان با لگزاتال ® بايد قطع گردد به خصوص اگر حمله براي اولين بار رخ دهد و يا اينكه دفعات بروز حمله تشديد شود ?در صورت وجود نارسايي عملكرد كليوي يا كبدي نياز به تنظيم مجدد دوز مصرفي توسط پزشك مي باشد . در صورت وجود ديابت و مصرف لگزاتال ® دوز مصرفي انسولين و يا داروهاي ضد ديابت بايد مجدداً تنظيم شود  (به دليل تغيير كنترل گليسميك) •  كاهش سديم خون • وجود افزايش ريسك خونريزي و كبودي • در صورت دريافت شوك الكتريكي جهت درمان • وجود بيماريهاي عروق كرونري (عروق تغذيه كننده خود قلب) •  وجود مشكلات قلبي و يا سابقه اي از حملات قلبي •در صورت وجود كاهش ضربان قلب در حالت استراحت كه ممكن است ناشي از دفع نمك در اثر اسهال شديد طولاني، استفراغ و يا مصرف داروهاي مدر باشد • داشتن سابقه اي از عملكرد نامناسب ضربان قلبي  (ضربان قلب نامنظم و سريع)  كه ممكن است خود را به صورت سرگيجه هنگام ايستادن نشان دهد ?داشتن سابقه اي از مشكلات چشمي مانند انواع گلوكوم ها (افزايش فشار داخل كره چشم).

روش مصرف مناسب اين دارو:  

هميشه اين دارو را دقيقاً طبق دستور پزشكتان مصرف نماييد و در صورت شبهه با پزشك يا داروساز خود مشورت نماييد • مي توان اين دارو را با يا بدون غذا مصرف نمود . اين دارو را همراه با يك ليوان آب ميل نماييد و از جويدن دارو خودداري كنيد . هرگز بدون دستور پزشكتان مصرف دارو را قطع ننماييد، زيرا ممكن است علائم بيماري برگردد.

دوز فراموش شده :

اگر مصرف يك دوز از دارو را فراموش كرديد، به محض به ياد آوردن قبل از خواب، آنرا مصرف نماييد و در ادامه به رژيم منظم قبلي برگرديد. هرگز دوز دارو را دو برابر نكنيد.

مصرف بيش از حد:  

در صورت مصرف اتفاقي بيش از مقدار توصيه شده سريعاً به پزشك يا مراكز درماني مراجعه نماييد.

هشدار ها و احتياطات:  

در بيماران داراي اختلالات دوقطبي ممكن است با مصرف لگزاتال  ®بيماري وارد فاز مانيا شود  (به صورت پرش افكار، شادي غير عادي، افزايش فعاليت بدني خود را نشان مي دهد در صورت بروز علائمي مانند بي قراري، اشكال در نشستن و ايستادن سريعاً پزشك خود را مطلع گردانيد .اگر افسردگي و يا اضطراب داريد ممكن است دچار تفكرات خودآزاري وخودكشي گرديد لذا حتماً پزشك خود را مطلع نماييد. همچنين اين افكار هنگام مصرف اولين بار ضدافسردگي ها شديدتر مي باشد . احتمال بروز افكار خودكشي و خودآزاري با توجه به داشتن سابقه اي از خودكشي يا خودآزاري و داشتن سنين زير ۲۵ سال، افزايش يافته و نياز مي باشد در صورت بروز چنين مشكلاتي حتماً با پزشك خود مشورت كنيد و يا سريعاً به مراكز درماني مراجعه نماييد . يكي از دوستان صميمي و يا نزديكان خود را در جريان افسردگي و يا اضطراب خود قرار داده تا با مطالعه اطلاعات دارويي هنگام مشاهده تغييرات رفتاري يا تشديد افسردگي يا اضطراب شما را مطلع گرداند . مصرف اين دارو در طي بارداري  (مخصوصاً سه ماهه آخر بارداري)  ممكن است سبب افزايش فشار خون ريوي در نوزاد گردد كه خود را به شكل تنفس سريع و كبودي نوزاد نشان مي دهد . همچنين مصرف اين دارو در دوره بارداري (خصوصاً سه ماهه آخر بارداري) ممكن است سبب ايجاد مشكلات تنفسي، كبودي پوست، غش، تغييرات دماي بدن، اشكال در تغذيه، افت قند خون، سفتي يا سستي عضلات، بازتاب ويويد (رفلكس)، لرزش، بي ثباتي، بي قراري، رخوت، گريه، خواب آلودگي و يا مشكلات خواب در نوزاد گردد.

عوارض جانبي:  

هر دارو در كنار اثرات مفيد خود داراي يك سري اثرات ناخواسته مي باشد. اگر چه تمام اين اثرات ناخواسته در يك فرد بروز نمي كند اما در صورت بروز هر مشكلي به پزشك خود مراجعه كنيد. عوارض جانبي اين دارو با آگاهي از آن و مشورت با پزشك قابل پيش بيني و قابل رفع مي باشد. به خاطر داشته باشيد كه عوارض داروها به مراتب كمتر از عوارض عدم مصرف آنها مي باشد.عوارض جانبي شايعتر (بيش از يك به ده مورد): تهوع و سردرد. عوارض جانبي با شيوع كمتر (يك به ده مورد):  آبريزش و انسداد بيني (سينوزيت)،كاهش يا افزايش اشتها، اضطراب، بي قراري، رويا هاي غير نرمال، اشكال در به خواب رفتن، خواب آلودگي، سرگيجه، خميازه، لرزش، سوزن سوزن شدن پوست، اسهال، يبوست، استفراغ، خشكي دهان، افزايش تعريق، درد عضلاني و مفصلي، مشكلات جنسي  (تاخير در نعوظ و ارگاسم و كاهش ميل جنسي)، خستگي، تب، افزايش وزن. در صورت بروز مشكلات ناخواسته زير حتما پزشك خود را مطلع گردانيد: خونريزي غيرعادي، تورم پوست، زبان، لبها و صورت )واكنش افزايش حساسيت(، تب بالا، بي قراري، گيجي و لرزش (نشانه هايي از سندرم سروتونين)، اشكال در ادرار نمودن، بروز حملات تشنج، زردي پوست (نشانه اي از سوء عملكرد كبدي)،ضربان قلب نامنظم و تند  (نشانه اي از يك سندرم قلبي است) ، تفكرات خودآزاري و خودكشي. نيازي به نگراني از ليست عوارض ذكر شده در مورد اين دارو نيست و اكثريت مردم اين دارو را بدون هيچ مشكلي مصرف مي كنند.عوارض ديگري كه در بالا نيامده است ممكن است در برخي از بيماران بروز كنند لذا اگر متوجه عوارض جانبي ديگري شديد به پزشك خود اطلاع دهيد.

شرايط نگهداري:  

در دماي كمتر از۳۰ درجه سانتيگراد، دور از نور و رطوبت و دور از ديد و دسترس اطفال نگهداري شود. دارو را از گرما و نور مستقيم حفظ كنيد و دارو را در دستشويي، نزديك ظرفشويي و ديگر مكانهاي مرطوب نگذاريد زيرا حرارت و رطوبت مي تواند باعث تجزيه دارو شود. داروهاي تاريخ مصرف گذشته يا داروهايي را كه ديگر نياز نداريد، نگهداري نكنيد.

 

 

قرص ezipam چیست
قرص ezipam چیست
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *