قرص euthyrox در بارداری

خواص دارویی و گیاهی

قرص euthyrox در بارداری
قرص euthyrox در بارداری

سلام و ممنون از توجهتونبرای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدhttps://moshavere.niniban.com/

قرص یوتیروکس (Euthyrox) با نام ژنریک لووتیروکسین سدیم برای تشخیص و درمان کم کاری تیروئید، پیشگیری و درمان گواتر و سرطان تیروئید و نیز بررسی عملکرد تیروئید به کار می رود.

طبقه‌بندي فارماكولوژيك: هورمون تيروئيدي.


طبقه‌بندي درماني: جانشين هورمون تيروئيد.


طبقه‌بندي مصرف در بارداري: رده A

قرص euthyrox در بارداری


نام‌هاي تجاري: Euthyrox, Synox, T4

یوتیروکس جانشين هورمون تيروئيد است و بر متابوليسم پروتئين و كربوهيدرات تأثير مي‌گذارد، گلوكونئوژنز را پيش مي‌برد، مصرف و انتقال از ذخاير گليكوژن را افزايش مي‌دهد، ساخت پروتئين را تحريك مي‌كند، و رشد و افتراق سلولي را تنظيم مي‌كند. اثر عمده لووتيروكسين یا یوتیروکس افزايش سرعت متابوليك بافتها است.


یوتیروکس را صبح با معده خالي، حداقل نيم ساعت قبل از صبحانه تجويز كنيد. قرص را مي‌توان خرد كرد و با يك يا دو قاشق چايخوري آب حل كرد كه بلافاصله بايد مصرف شود.

الف) هايپوتروئيديسم:

بزرگسالان با بیش از 65 سال: 12.5 تا 50 ميكرو ‌گرم خوراكي روزانه بسته به پاسخ مي‌توان دوز را هر 6 تا 8 هفته 12.5 الي 25 ميكرو گرم افزايش داد.

بزرگسالان: ابتدا 50-25 ميكروگرم خوراكي روزانه، سپس هر 8-4 هفته 25 ميكرو گرم اضافه كنيد تا به پاسخ دلخواه برسيد. دوز نگهدارنده 75 تا 200 ميكرو گرم روزانه است.

كودكان بزرگتر از 12 سال (رشد و بلوغ ناكافي) : 1.7-1.6 میکروگرم بر کیلوگرم خوراكي روزانه.

كودكان 6 تا 12 ساله: 100 تا 150 ميكروگرم يا 5-4 میکروگرم بر کیلوگرم خوراكي روزانه.

كودكان 1 تا 5 ساله: 75 تا 100 ميكروگرم يا 6-5 میکروگرم بر کیلوگرم خوراكي روزانه.

كودكان 6 تا يك سال: 50 تا 75 ميكرو گرم يا 8-6 میکروگرم بر کیلوگرم خوراكي روزانه.

كودكان 3 تا 6 ماهه: 25 تا 50 ميكرو گرم يا 10-8 میکروگرم بر کیلوگرم خوراكي روزانه.

كودكان كوچكتر از سه ماه: 15-10 میکروگرم بر کیلوگرم خوراكي روزانه.

ب) کوماي ميگزدم

یوتیروکس برداشت يد راديواكتيو (I131) توسط تيروئيد، غلظت يد پيوند يافته به پروتئين و برداشت ليوتيرونين را تغيير مي‌دهد.


توجه: در صورت بروز واكنشهاي آلرژيك يا علائم پر‌كاري تيروئيد، بايد مصرف دارو قطع شود.

تظاهرات باليني مسمومیت با یوتیروکس عبارتند از كاهش وزن، افزايش اشتها، طپش قلب، عصبانيت، اسهال، كرامپهاي شكمي، تعريق، تاكيكاردي، افزايش فشار خون، زياد شدن فشار نبض، آنژين، آريتمي قلبي، لرزش، سردرد، بي خوابي، عدم تحمل گرما، تب، بي نظمي قاعدگي.

درمان مسمومیت با یوتیروکس شامل كاهش جذب گوارش و خنثي كردن اثرات مركزي و محيطي دارو و عمدتاً فعاليت سمپاتيك آن مي‌شود. معده را شستشو داده يا ايجاد استفراغ مي‌كنند و به دنبال آن تا چهار ساعت بعد از بلع دارو به بيمار ذغال فعال مي‌دهند. در صورت بيهوش بودن بيمار، يا بروز حملات تشنجي، بايد از بروز آسپيراسيون جلوگيري كرد. براي حمايت تنفسي مي‌توان از اكسيژن يا تنفس مصنوعي استفاده كرد. همچنين، نارسايي احتقاني قلب و تب و زيادي قند خون را درمان، و كاهش مايعات بدن را جبران كرد. پروپرانولول (يا مهار كننده ديگر گيرنده بتا) ممكن است براي مقابله با بسياري از اثرات ناشي از افزايش فعاليت سمپاتيك به كار رود. مصرف یوتیروکس بايد طي 6-2 روز به تدريج كاهش يابد و سپس با مقدار كمتري مجدداً شروع مي‌شود.



بیشتر بخوانید:


علت پرکاری و کم کاری تیروئید چیست؟

تیروئید همراه با یک رژیم غذایی مناسب و تاثیر گذار

با رعایت این نکات دیگر نیازی به عمل تیروئید نیست




گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

%PDF-1.3
%쏢
5 0 obj
>
stream
x]g$q
x

خبرگزاري فارس: يك متخصص زنان گفت: مصرف قرص لووتيروكسين در دوران بارداري زنان مبتلا به كم كاري تيروئيد، اثري بر جنين آن‌ها ندارد.

سلامت نیوز: گاهی سوالات مختلفی همچون، چه چیزهایی جان مادر و جنین را به‌خطر می‌اندازند؟ آیا مراجعه به مشاوره قبل از بارداری نیاز است؟ آیا داروی خاصی باید مصرف کنیم؟ آیا کم‌خونی یا فشارخون بالا در زایمان زودرس تاثیر دارد؟ تاثیر کم‌کاری تیروئید در زایمان زودرس چیست؟ مصرف غذاهای یددار چه اثری بر زایمان دارد؟ برای جلوگیری از زایمان زودرس چه راه‌کارهایی وجود دارد؟ در ذهن زنان قبل از بارداری پیش می‌آید که برای دریافت پاسخ‌های خود مطلب زیر را مطالعه کنید.تاثیر تیروئید در زایمان زودرسبه گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه نسل فردا، به‌هم‌خوردن تعادل هورمون تیروئید روی سلامتی هر فردی تاثیر دارد. غده تیروئید، هورمون بسیار مهمی ترشح می‌کند و بر سیستم بدن تاثیر دارد. ازآنجا که تشخیص بیماری‌های تیروئیدی و درمان به‌موقع آن بر سلامت زنان موثر است، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید (به‌دلیل ترشح بیش‌ازحد هورمون‌ها) ممکن است باعث ایجاد عوارضی همچون اختلالات هورمونی، اختلال در تخمک‌گذاری، نازایی، زایمان زودرس و سقط جنین در زنان شود. بااشاره به این‌که پرکاری تیروئید باعث لاغری، افزایش اشتها و حالت لرزش می‌شود، کم‌کاری تیروئید باعث افزایش وزن، حالت خواب‌آلودگی، پف‌آلودگی وکم‌تحرکی، افزایش ضخامت پوست و تغییراتی در موی افراد می‌شود.

افزایش ید، کم‌کاری تیروئید را جبران می‌کندبهتر است زنان قبل از دوره بارداری آزمایش‌های تیروئیدی انجام دهند. معاینات غده تیروئیدی شامل کم‌کاری یا پرکاری تیروئید است تا هنگام نیاز، از سوی پزشک دارو تجویز شود. باتوجه به این‌که با افزودن ید به نمک تا حدودی کمبود ید در کشور کنترل شده است، درنتیجه با افزایش ید در نمک کم‌کاری تیروئید و گواتر تاحدی کنترل می‌شود که البته میزان شیوع این بیماری‌ها به‌ویژه کم‌کاری تیروئید در زنان بالاست و بعد از بررسی‌ها و آزمایش‌های قبل از بارداری و تشخیص اختلالات و بیماری‌های تیروئیدی باید درمان مناسب صورت گیرد. کم‌کاری تیروئید در زنان ممکن است باعث عقب‌افتادگی جنین شود. جنین مادران مبتلا به کم‌کاری تیروئید، امکان دارد دچار بیماری کرتینیسم شوند که به‌طورمعمول نوزادانی با زبان بزرگ و از نظر رشدی و آی‌کیو پایین هستند.

نشانه‌های جنین زودرساگر نوزادی قبل از هفته 37 حاملگی متولد شود، زایمان زودرس اتفاق می‌افتد و به‌طورمعمول نوزادان کم‌وزن هستند و آرگون‌های مختلف بدنشان ممکن است تکامل کامل نداشته باشد. نارس‌بودن ریه‌های جنین یکی دیگر از عوارض زایمان زودرس است. در این عارضه جنین دچار مشکلات تنفسی می‌شود؛ بنابراین به مراقبت و نگهداری بیشتر در بیمارستان نیاز دارد.‌‌‌‌

مصرف داروی تیروئیدی را به‌هیچ عنوان قطع نکنیداز دیگر عوامل زایمان زودرس کم‌کاری و پرکاری تیروئید است؛ بنابراین به خانم‌ها توصیه می‌شود قبل از بارداری حتما برای مشاوره به پزشک مراجعه کنند تا معاینه‌ها و آزمایش‌های کامل انجام شود؛ همچنین اگر کم‌کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید فرد درمان شود و در شرایطی که عملکرد غده تیروئید بهتر شده باشد به‌سمت حاملگی سوق داده شود، حاملگی سالمی را طی می‌کند. داروهایی بی‌ضرر برای غده تیروئید وجود دارد که به‌طورمعمول طی حاملگی باید ادامه پیدا کند و زنان به‌هیچ‌عنوان سرخود به این دلیل که مصرف دارو شاید در حاملگی ضرر داشته باشد، نباید این داروها را قطع کنند. زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند سه ماه قبل از دوران حاملگی از قرص اسید فولیک که سرشار ازویتامین B است، مصرف کنند و طی حاملگی نیز حداقل تا سه‌ماهه اول ادامه دهند؛ البته با تشخیص بعضی پزشکان استفاده از اسیدفولیک را تا نه ماهگی هم می‌توان ادامه داد.

یدفولیک جایگزینی برای اسیدفولیکدر بعضی از بیماری‌ها میزان مصرف اسیدفولیک باید بیشتر از معمول باشد. اگر به خانم‌هایی با وضعیت طبیعی یک میلی‌گرم یا 4 دهم میلی‌گرم اسید فولیک داده می‌شود، در بعضی موارد باید تا حدود 4 میلی‌گرم در روز اسید فولیک مصرف شود . اخیرا قرص‌های یدفولیک به بازار آمده که همراه اسید فولیک ید هم به‌میزان مورد نیاز وجود دارد و توصیه می‌شود خانم‌ها به جای اسیدفولیک از یدفولیک استفاده کنند. مصرف یدفولیک که مجموعه ید و اسیدفولیک است برای تمامی خانم‌ها در دوران بارداری توصیه می‌شود. به‌دلیل کمبود میزان ید در غذاها و کمبود اسیدفولیک که باعث ایجاد نقایص در مغز و جمجمه و نخاع جنین می‌شود، با مصرف یدفولیک تا حدی ید مورد نیاز بدن و خواص اسیدفولیک تامین می‌شود. باتوجه به نکات ارائه‌شده تشخیص و درمان به‌موقع کم‌کاری یا پرکاری تیروئید هم به سلامت جنین و هم مادر کمک بسزایی می‌کند و با تشخیص به‌موقع تا حدی می‌توان از زایمان زودرس جلوگیری کرد.

 

Euthyrox،
ساخت کشور آلمان، شرکت Merck

 

قرص لوتیروکسین سدیم با نام تجاری  Euthyrox برای تشخیص و درمان کم کاری تیروئید، پیشگیری و درمان گواتر و
سرطان تیروئید و نیز بررسی عملکرد تیروئید به کار می رود

قرص euthyrox در بارداری

موارد منع مصرف

این دارو در تیروتوکسیکوز، سابقه
پرکاری تیروئید، حساسیت به هورمون های تیروئیدی و بیماری های قلبی-عروقی( آنژین
صدری، آترواسکلروزیس، بیماری سرخک کرونر، زیادی فشار خون و انفارکتوس میوکارد)
نباید مصرف شود.

عوارض جانبی

معمولاً با مصرف مقادیر زیاد دارو
ایجاد شده و به صورت درد آنژینی، آریتمی قلبی، طپش قلب،
کرامپ های عضلانی، تاکی کاردی، اسهال، استفراغ، لرزش، بی قراری، تحریک
پذیری، بی خوابی، سردرد، گرگرفتگی، تعریق، کاهش وزن و ضعف عضلانی بروز می
نماید.

موارد احتیاط

در صورت تجویز
همزمان با داروهای ضد انعقاد، تنظیم مقدار مصرف آنها بر اساس زمان
پروترومبین لازم است. کلستیرامین سبب تأخیر و جلوگیری از جذب دارو می شود،
بنابراین بین تجویز دو دارو باید 5-4 ساعت فاصله باشد. مصرف همزمان با
داروهای مقلد سمپاتیک اثر دارو را زیاد می کند و در افراد مبتلا به بیماری
سرخگ کرونر که داروی مقلد سمپاتیک دریافت میکنند، خطر تشدید بیماری کرونر
وجود دارد.

اشکال دارویی

قرص 75،100،125،150، 50 میکروگرم

 

سلام من کم داری تیروئید دارم و دکتر
حدود سه ماه است برای من  Euthyrox100 تجویز
کرده هفته ای دو روز نصف و بقیه 
روزها رو یک عدد می خورم. مدتی هست که دچار خارش بدن شدم آیا می تواند
حساسیت به این دارو باشد؟

سلام

من این دارو رو برای لاغری میخورم ایا اثر داره یا نه ؟

قرص euthyrox در بارداری
قرص euthyrox در بارداری
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *