قرص b6 برای تهوع بارداری

خواص دارویی و گیاهی

قرص b6 برای تهوع بارداری
قرص b6 برای تهوع بارداری




اگرچه در برخی بارداری‌ها که جنین و جفت رشد مناسبی ندارند و سطح هورمون‌های بارداری پایین است خانم‌ها دچار تهوع و استفراغ نمی‌شوند اما بسیاری از آن‌ها هم بدون ابتلا به تهوع و استفراغ، دوران بارداری را پشت سر می‌گذارند و صاحب فرزندی سالم می‌شوند. متخصصان می‌گویند هنوز درمانی قطعی برای بیماری صبحگاهی (تهوع و استفراغ 3 ماهه اول بارداری) کشف نشده و راه‌حل‌های موجود در برخی خانم‌ها موثر و در بعضی دیگر بی‌نتیجه‌اند اما به طور کلی این ناراحتی برای جنین خطری ندارد و خانم‌ها بعد از پایان 3 ماهه اول می‌توانند از تمام لحظه های خاطره‌انگیز بارداری لذت ببرند. گفت‌وگوی زیر با دکتر شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره روش‌های مقابله با این بیماری صبحگاهی است.

 

قرص b6 برای تهوع بارداری

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانم‌های باردار این است که تهوع و استفراغ مانع دریافت مواد غذایی به وسیله جنین شود. این نگرانی تا چه اندازه صحت دارد؟

این نگرانی بی مورد است. برخی خانم‌های باردار مدام خود را وزن می‌کنند و از اینکه باردارند اما افزایش وزن نداشته‌اند، نگران می‌شوند اما در 3 ماهه اول، جنین کوچک است و قرار نیست وزن خانم باردار بیشتر از 1 کیلوگرم زیاد شود اما اگر خانمی مشکل تهوع و استفراغ داشته باشد، باید مراقب وزنش باشد و اگر ناگهان چند کیلوگرم وزن کم کرد، حتماً به متخصص زنان مراجعه کند تا با تجویز مکمل و سرم آب و الکترولیت‌های از دست رفته بدنش جبران شود.

 

حالا اگر خانمی با بیشتر مواد غذایی مشکل داشته باشد چه کند؟

حتماً باید به متخصص زنان مراجعه کند تا مکمل‌های غذایی لازم برایش تجویز شود. غذاهای بی‌بو و بی‌مزه بخورد حتی می‌تواند هنگام غذا خوردن چشم‌هایش را ببندد.

 

به غیر از مهم‌ترین علت تهوع که همان هورمون‌های بارداری است چه عوامل دیگری می‌توانند این واکنش را تحریک کنند؟

گرما، خفقان‌آور بودن محیط، کوچکی یا به‌هم‌ریختگی اتاق، بوی تند و سنگین عطر، تکان‌های شدید در خودرو و نورهای زننده و چشمک‌زن می‌توانند باعث تحریک تهوع و استفراغ خانم باردار شوند.


تهوع در حالت خستگی، شدیدتر می‌شود بنابراین اگر خسته‌اید، استراحت کنید. می‌توانید یک فیلم خوشایند و انرژی دهنده تماشا کنید البته بهتر است فیلم در مورد غذا، رستوران یا چیزی که به آن حساسیت دارید، نباشد.


 

این روزها هوای تهران به شدت آلوده است. آیا این آلودگی می‌تواند باعث تشدید بیماری صبحگاهی خانم‌های باردار شود؟

تحقیق یا سندی علمی درباره تأثیر آلودگی هوا بر شدت بیماری صبحگاهی وجود ندارد اما مسلماً کاهش غلظت اکسیژن و میزان بالای آلاینده‌ها در هوای شهرهای صنعتی ایجاب می‌کند زنان باردار کمتر از منزل خارج شوند نه فقط برای کاهش تهوع بلکه این وضعیت هوا اصلاً برای سلامت زن باردار و جنینش مناسب نیست.

 

گاهی در فضای پر ازدحامی مثل مترو یا به طور کلی فضاهایی که غلظت اکسیژن آن پایین است، یک فرد عادی هم احساس ناخوشایندی پیدا می‌کند، آیا درست است که در این موارد خانم باردار برای پیشگیری از تهوع از اسپری‌های اکسیژن که در داروخانه‌ها عرضه می‌شود، استفاده کند؟

نه. هیچ نیازی به استفاده از این اسپری‌ها نیست. خانم باردار بهتر است در محل‌هایی که هوای مناسبی ندارد رفت و آمد نداشته باشد. اگر هم هوای محیط‌های پرازدحام مثل مترو، بانک یا… برای او سنگین است، سعی کند در ساعت‌های خلوت روز به آن مکان‌ها برود. این محیط‌ها می‌تواند باعث تشدید تهوع خانم باردار شود نه کمبود اکسیژن.

 

درمان طبی تهوع و استفراغ زنان باردار چیست؟

معمولاً ویتامین 6‌B باعث کاهش حالت تهوع می‌شود. البته این ویتامین و دیگر داروها نباید خودسرانه مصرف شوند زیرا مقادیر بیش از حد آن‌ها در دوران بارداری باعث کرختی و آسیب‌رسانی به بافت‌های عصبی بدن و جنین در حال رشد می‌شود.

 

درمان‌های گیاهی برای رفع تهوع و استفراغ بارداری وجود دارد؟

بله. مصرف زنجبیل در رفع حالت تهوع بسیار موثر است و می‌توان از انواع صنعتی، خشک یا تازه زنجبیل استفاده کرد. البته دمنوش زنجبیل تازه اثر بهتری دارد. این اثر زنجبیل در تمام منابع علمی درج شده اما در مورد تأثیر گیاهان دیگر چون اسطوخودوس، آویشن و رازیانه چیزی در منابع علمی ذکر نشده است.

مصرف زنجبیل در رفع حالت تهوع بسیار موثر است و می‌توان از انواع صنعتی،

خشک یا تازه زنجبیل استفاده کرد. البته دمنوش زنجبیل تازه اثر بهتری دارد


حالا اگر خانمی با هیچ‌یک از این درمان‌ها بهبود نیافت چه کند؟


تهوع و استفراغ درصد کمی از خانم‌های باردار آنقدر شدید است که مهار آن با روش‌های موجود به راحتی مقدور نیست. در این موارد متخصص زنان برای سنجش سطح الکترولیت‌های بدن خانم باردار از او آزمایش می‌گیرد و ممکن است در بیمارستان بستری‌اش کند.

 

آیا نکته‌های تغذیه‌ای می‌تواند این مشکل را تسکین دهد؟

بله، مثلاً با مصرف وعده‌های غذایی سبک و متعدد در طول روز به طوری که معده اصلاً خالی نماند، مصرف کربوهیدرات یا مواد غذایی پروتئینی، داشتن بیسکویت ساده کنار تخت و خوردن تکه‌ای از آن هنگام تهوع شبانه یا به محض بیداری صبحگاه و قبل از بلند شدن، اجتناب از مصرف خوراکی‌های بودار و محرک حالت تهوع، پرهیز از خوردن غذاهای چرب زیرا هضم آن‌ها طول می‌کشد، مصرف کافی مایعات (روزی 5/1 لیتر مایعات) و در صورت شدید بودن استفراغ، مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت (قند، نمک و پتاسیم) تا تعادل آب و الکترولیت‌های بدن برقرار شود اما خانم باردار نباید آنقدر آب بخورد که معده‌اش پر شود و حتی میل به غذا خوردن را هم از دست بدهد. مصرف مکمل‌ها همراه غذا نیز از تهوع پیشگیری می‌کند. مصرف مرکبات تازه با غذا و اجتناب از مصرف مکمل آهن در 3 ماهه اول نیز که باعث یبوست، تهوع و استفراغ می‌شود، تأثیر بسیاری دارد.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: هفته نامه سلامت – مهتاب کرلو

قرص b6 برای تهوع بارداری

 

تهوع دوران بارداری: مفید یا مضر؟

پیکا یا تمایلات نامعمول غذایی در بارداری

بهترین برخورد با ویار بارداری

3 خوراکی برای سه ماه اول بارداری

16 ماده ضد تهوع

بیماری صبحگاهی یا ویار – Morning Sickness

نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

8 توصیه‌ی تغذیه‌ای در دوران بارداری

9 سۆالی که زنان باردار می‌پرسند…

ضد تهوع‌های طبیعی را بشناسیم

راه های کاهش تهوع بیماری صبحگاهی

سلام، ممنون از توجه و لطف شما

ویتامین ب6 یک ماده مغذی مهم است، زیرا به ما کمک می کند موادمغذی و انرژی غذا را کسب و ذخیره کنیم. همچنین باعث رشد گلبول های قرمز می شود. یک رژیم سالم و متعادل، ویتامین ب6 را به اندازه کافی و مطابق نیازهای روزانه، بدون نیاز به مکمل جداگانه تامین می کند. منابع کلی و خوب ویتامین ب6 عبارتند از:

آجیل، گوشت بدون چربی و ماهی منبع خوبی از ویتامین ب6 هستند. نان غنی شده و غلات نیز می توانند منبع خوبی باشند.  بعضی از مواد غذایی خوب غنی از ویتامین ب6 عبارتند از:

التهاب زبان، زخم دهان، افسردگی و کم خونی ممکن است کمبود این ویتامین را نشان دهد. کمبود های خفیف غیر معمول نیست، اما کمبود های شدید نادر است.

برای بعضی از زنان مصرف مکمل های ویتامین ب 6 باعث بهبود بیماری صبحگاهی می شود. با این حال، کارشناسان مطمئن نیستند که چقدر ویتامین ب6 در  بارداری ایمن است، بنابراین به طور معمول به عنوان یک درمان توصیه نمی شود. مصرف بیش از 50 میلی گرم ویتامین ب6 در روز با عوارض جانبی مانند از دست دادن احساسات در دست و پا (نوروپاتی محیطی) همراه است.قرص b6 برای تهوع بارداری

ما نمی دانیم چگونه ویتامین ب6 ممکن است به کاهش بیماری کمک کند. ویتامین ب6 (پیریدوکسین) به بدن ما کمک می کند تا برخی از آمینو اسیدها (پروتئین ها) را پردازش کند، که ممکن است به نوعی تهوع را کاهش دهد.
برخی مطالعات نشان می دهد خانم هایی که بیماری صبحگاهی شدید دارند دارای سطح پایینی از ویتامین ب6 در خون خود می باشند. به همین دلیل مادرهایی که در بارداری به شدت بیمار هستند، در اثر مصرف مکمل ب6 بهبود می یابند. با این حال، این مکمل همیشه به جلوگیری از استفراغ کمک نمی کند.

ویتامین ب6 ، پیریدوکسین، برای مغز و سیستم عصبی جنین شما حیاتی است. ویتامین ب6 همچنین به کودک کمک می کند که پروتئین و کربوهیدرات را متابولیزه کند. تحقیقات نشان می دهد ویتامین ب6 دربرخی از زنان در دوران بارداری به کاهش تهوع یا استفراغ کمک می کند (حالت تهوع بارداری کی تموم میشه)، اما دلیل آن دقیقا مشخص نیست. ویتامین ب6 همچنین به بدن کمک می کند که پروتئین و کربوهیدرات را متابولیزه کند و به سلول های قرمز خون جدید، آنتی بادی ها و انتقال دهنده های عصبی کمک می کند.

مصرف ویتامین ب6 3 تا 4  بار در روز به میزان 10 تا 25 میلی گرم مجاز و علائم تهوع خفیف را کاهش می دهد ولی استفراغ را به طور چشمگیر کاهش نمی دهد. البته توصیه میشه با روزی یک یا دوعدد ویتامین شروع کنید و در صورت شدت حالت تهوع هر 8 ساعت هم میشه مصرف کرد. اگر در نظر دارید از مکمل در دوران بارداری استفاده کنید، ابتدا با پزشک یا ماما صحبت کنید. اکثر مولتی ویتامین های بارداری حاوی 10 میلی گرم ویتامین ب هستند که به صورت روزانه توصیه می شود. بنابراین اگر مولتی ویتامین مصرف می کنید، نباید از مکمل ویتامین ب 6 به صورت جداگانه مصرف کنید.

توجه کنید: اگر حالت تهوع شدید است و بیش از سه بار در روز استفراغ می کنید به پزشک مراجعه تا سرم بهمراه آمپول ب6 تزریق شود. در این حالت باید مصرف آب و دوغ و آبمیوه زیاد شود.

بهتر است تمام مواد غذایی را از رژیم خود دریافت کنید. بیشتر ویتامین های دوره بارداری نیز حاوی حداقل 100 درصد از میزان توصیه شده هستند. اگر از بیماری صبحگاهی رنج می برید، قبل از مصرف مکمل های ب 6 با متخصص خود مشورت کنید. او می تواند به شما بگوید چه دوزی از مکمل را باید مصرف کنید.  برخی از مولتی ویتامین های با قدرت بالا دارای مقادیر زیادی ویتامین ب 6 هستند. اما حتی بدون مصرف مکمل، می توانید مقدار زیادی ویتامین از غذاهای غنی شده دریافت کنید. برچسب های نوشیدنی ها و مواد انرژی زا را بخوانید – گاهی اوقات ویتامین ب 6 موجود در این مواد چند برابر مقدار توصیه شده می باشد. مقدار بیش از حد ویتامین ب6 می تواند باعث بیحسی و آسیب عصبی شود.

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع: www.babycenter.com و americanpregnancy.org

ویتامین B6 یکی از ویتامین های گروه B است. مصرف این ویتامین در برطرف شدن تهوع در «زنان باردار» نقش دارد. در این مقاله بیشتر درباره ی مصرف این ویتامین در «دوران بارداری» صحبت کرده ایم و همچنین خوراکی های دارای این ویتامین را معرفی کرده ایم.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف ویتامین B6 (پیریدوکسین) به برطرف کردن تهوع در زنان باردار کمک می‌کند، گرچه هنوز مشخص نشده است که این فرآیند چطور اتفاق افتاده است. زنان باردار، روزانه نیاز به ۱٫۹ میلی‌گرم ویتامین ب ۶ دارند تا کمک به آنتی بادی، سلول‌های قرمز خون و انتقال دهنده‌های عصبی لازم برای رشد جنین کند.

ویتامین ب ۶ در طیف گسترده‌ای از غذاها یافت می‌شود؛ بنابراین ممکن است شما با داشتن یک رژیم غذایی متنوع و مغذی نیاز خود را تامین کنید.

خوراکی های دارای ویتامین B6

آجیل،

قرص b6 برای تهوع بارداری

گوشت بدون چربی،

لوبیا سبز،

هویج،

موز،

گل کلم،

سیب زمینی،

ماهی.

البته مکمل‌های ویژه دوران بارداری نیز دارای این ویتامین هستند.

رژیم غذایی بارداری

با پزشک خود مشورت کنید، او می تواند به شما بگوید که چگونه و چقدر نیاز به این ویتامین دارید زیرا مقدار این ویتامین در مکمل‌های مختلف بارداری، متفاوت است. در نظر داشته باشید استفاده بیش از اندازه از این ویتامین می‌تواند سبب کرختی و آسیب به سیستم عصبی شما شود و همین‌طور برای جنین‌تان نیز می‌تواند مضر باشد.

برای بهبود تهوع و استفراغ، پزشک ممکن است پیشنهاد کند تا شما سه بار در روز، در هر وعده ۲۵ میلی گرم ویتامین ب ۶ مصرف کنید. حتی تا ۲۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۶ در روز، می‌تواند در درمان مشکلات و بیماری‌های صبحگاهی توصیه شود.

 

برچسب ها: بارداری, بارداری و تغذیه, تغذیه دوران بارداری

در اپ موبایل بارداری پرگ زمان بارداری شما از شما یکبار سوال شده و بر اساس روز بارداری، هفته ی بارداری و ماه بارداری کلیه ی اطلاعات روزانه به شما اطلاع داده میشود این اطلاعات شامل : تغذیه در دوران بارداری، وزن در دوران بارداری ، بارداری هفته به هفته و …

بارداری هفته به هفته

 

در شبکه‌های اجتماعی

بخش دیگری از نرم افراز موبایل بارداری پرگ است که با دریافت وزن مادر در دوره های زمانی خاص نموداری از رشد وزن و یا کاهش وزن فرد باردار رسم کرده و وزن فرد باردار را بررسی میکند

دانشنامه فرزند:
سوالی که در ادامه مطالعه می‌فرمایید توسط یکی از مخاطبان ارسال
شده است. شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به سامانه مشاوره
دکترهمراه با کارشناسان سامانه مشورت کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره دکترهمراه در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات
شما عزیزان هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال سوال کافیت به صفحه
«ارسال سوال»
در سامانه مراجعه نمایید.

من ۲۷ ساله هستم. قدم ۱۶۰ سانتیمتر است و وزن پیش از بارداری ام ۷۰ کیلوگرم بوده و اکنون ۷۰ کیلوگرم هستم. اولین روز آخرین قاعدگی من در تاریخ ۲.۱۹ بوده. اکنون در هفته ۸ بارداری هستم. داروهای مصرفی من عبارتند از لوبل ۵۰۰ روزی ۲ عدد، قرصb۶ و قرص آهن. بارداری های قبلی و نوع زایمان و سقط های قبلی: بارداری اولمه. سوال من این است که من روزی یک عدد قرص b6 قبل از بارداری هم میخوردم و ۳ روز پیش از استفراغ زیاد صبح که از خواب بیدار شدم یه قرص b6 خوردم و استفراغ نداشتم و حالت تهوعم بهتر شد و ۲ روزه که دارم روزی ۲ تا قرص b6 میخورم و میشه روزی ۸۰ میلی گرم میخوام ببینم مشکلی نداره؟

با سلام. خیر، مصرف دو بار ب ۶ مشکلی ندارد حتی در صورت تهوع زیاد میتوانید هر ۸ ساعت هم مصرف کنید و اینکه باید قرص اسیدفولیک هم روزانه یک عدد میل کنید.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع
«علایم و مشکلات»
واقع در بخش
«بارداری»
می‌باشد.

در ادامه مطالعه
تعدادی از مطالب
مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در

کانال تلگرام دانشنامه فرزند

هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.
قرص b6 برای تهوع بارداری

هشدار جدی:
پاسخ‌های ارسالی توسط کارشناسان، تنها جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی
داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. اگر شما هر گونه نگرانی
در مورد سلامتی خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با
یک پزشک حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. در
عموم موارد، تشخیص صحیح پزشکی تنها توسط معاینه حضوری و دقیق و انجام
آزمایش‌های مورد نیاز امکان‌پذیر است.

در ادامه، مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

کپی‌رایت © دانشنامه فرزند. ۱۳۸۸-۱۳۹۷ کلیه حقوق مادی و معنوی
این دانشنامه طبق قوانین حق تکثیر محفوظ بوده و متعلق به
پدید آورندگان می‌باشد. دانشنامه فرزند کاملاً مستقل است و وابسته
به هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی نمی‌باشد و توسط
گروه فرزند مدیریت می‌شود. این دانشنامه شامل کلیه اطلاعات مورد
نیاز برای بچه دار شدن بوده و تنها در راستای اهداف آموزشی
طراحی گردیده‌است. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی
خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک
حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. لطفاً قبل
از استفاده از مطالب این سایت کلیه قوانین، مقررات و شرایط استفاده
از آن را مطالعه نمایید، استفاده شما از مطالب این
سایت نشان دهنده توافق شما با کلیه
قوانین و مقررات
می باشد.

استفاده از مطالب و محتوای دانشنامه فرزند در دیگر سایت‌ها و
رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز بوده و
استفاده از مطالب دانشنامه فرزند در رسانه‌های چاپی تنها با کسب
موافقت‌نامه کتبی مجاز می‌باشد.
کلیه مطالب و محتوای تولید شده در دانشنامه فرزند تحت مجوز
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 در دسترس است.

All contents copyright ©
Farzand Encyclopedia.
2010-2019 All rights reserved.

This Internet site provides information of a general nature and is designed
for educational purposes only. If you have any concerns about your own health
or the health of your child, you should always consult with a physician or other
healthcare professional. Please review the Terms of Use before using this site.
Your use of the site indicates your agreement to be bound by the
Terms of Use.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0
International License.

Click here

to view a copy of this license.

For contact us, send email to info[a]farzand.net

سابقه و هدف: تهوع و استفراغ يکي از عوارض شايع دوران بارداري است که در 80 درصد موارد حاملگي مشاهده مي شود. از آنجا که روش هاي درماني مختلفي جهت تخفيف اين علايم توصيه مي شود، اين تحقيق به منظور مقايسه تاثير پرومتازين و ويتامين B6 بر تخفيف تهوع و استفراغ حاملگي در بيمارستان حکيم هيدجي زنجان طي سال هاي 78-1377 انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقيق به روش کارآزمايي باليني (clinical trial) بر روي 45 نفر زنان باردار 12-6 هفته صورت پذيرفت که به خاطر تهوع و استفراغ همراه کتوز اداري، کاهش وزن kg2 در يک ماه گذشته و عدم پاسخ به درمان سرپايي، بستري شده بودند. زنان باردار بر حسب مراجعه و به طور تصادفي به دو گروه 25 و 20 نفري که از نظر شرايط بارداري يکسان بودند، تقسيم شدند و به ترتيب تحت درمان با يک دوز پرومتازين عضلاني به ميزان mg50 و يک دوز ويتامين B6 عضلاني به ميزان mg100 قرار گرفتند. بهبود تهوع و استفراغ بر حسب ميزان تحمل رژيم غذايي خشک و خارج شدن از ناشتا بودن (NPO) در دو گروه با استفاده از آزمون آماري X2 مورد قضاوت قرار گرفت.يافته ها: در گروه پرومتازين عضلاني 80 درصد و در گروه ويتامين B6 به ميزان 40 درصد بهبودي حاصل شد که از نظر آماري معني دار بود (P<0.01). 40% افرادي که بهبودي اوليه با پرومتازين داشتند دچار عود علائم گرديدند ولي پس از حذف اين تعداد هنوز هم اثر پرومتازين در کاهش علائم بهتر از ويتامين B6 بود.نتيجه گيري و توصيه ها: پرومتازين در بهبود علايم تهوع و استفراغ حاملگي موثرتر از ويتامين B6 عضلاني بود. انجام تحقيقات وسيعتر با در نظر گرفتن عوامل موثر بر تهوع و استفراغ در دوران بارداري توصيه مي شود.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

قرص b6 برای تهوع بارداری

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

مقدمه: تهوع و استفراغ حاملگي شايع ترين شكايت در نيمه اول بارداري است و حدود 80% خانمهاي باردار آن را تجربه مي كنند. ما در اين مطالعه اثرات باليني ويتامين B6 را بر روي تهوع و استفراغ حاملگي بررسي كرده و آن را با متوكلوپراميد و دارونما مقايسه نموديم.روش كار: اين مطالعه يك كارآزمايي باليني بود كه به صورت تصادفي، آينده نگر، دوسوناآگاه و كنترل شده با دارونما انجام گرفت. نمونه ها شامل 77 خانم باردار با شكايت تهوع و استفراغ حاملگي بودند كه به سه مركز بهداشتي درماني مشهد (بيمارستان امام رضا (ع)، مركز بهداشت شهيد قدسي و آزادشهر 1) از مهر ماه 1378 تا آبان 1379 مراجعه كرده بودند.يافته ها: در طول پژوهش، بيماران به طور تصادفي در سه گروه آزمون (پيريدوكسين هيدروكلرايد)، شاهد مثبت (متوكلوپراميد) و دارونما (پودر نشاسته) تقسيم شدند. شدت تهوع استفراغ بيماران و دفعات آن ثبت شد و نتايج آماري با آزمون Paired-T.test، ANOVA، Tukey و Fisher مقايسه شدند (مقادير P معادل 0.05 يا كمتر معني دار در نظر گرفته شد). از مجموع 77 بيمار، 28 نفر پيريدوكسين، 25 نفر دارونما و 24 نفر متوكلوپراميد دريافت نمودند.نتيجه گيري: پيريدوكسين سبب كاهش شدت تهوع و استفراغ بارداري شد ولي در اين زمينه با دارونما اختلاف عمده اي نداشت و در كاهش دفعات تهوع و استفراغ بي اثر بود. در حالي كه متوكلوپراميد سبب كاهش شدت و دفعات تهوع و استفراغ شد.در اين مطالعه اثر پيريدوكسين بر تهوع و استفراغ بارداري مشابه يك دارونما بود و چون اين نوع تهوع و استفراغ به دارونما خوب پاسخ مي دهد، مي توان ويتامين B6 و يا هر دارونماي ديگري را تا هنگامي كه بيماري خطر جدي براي سلامت مادر و جنين ايجاد نكرده است به عنوان خط اول درمان تجويز نمود.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

قرص b6 برای تهوع بارداری

تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

قرص b6 برای تهوع بارداری
قرص b6 برای تهوع بارداری
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *