قرص asentra sertraline

خواص دارویی و گیاهی

قرص asentra sertraline
قرص asentra sertraline

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

سرترالین چیست؟
سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.
سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.
سرترالین متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.
افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.
دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که سرترالین یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود. سرترالین به علت کاهش میل جنسی در درمان انزال زودرس نیز کاربرد دارد
پیش از شروع مصرف سرترالین
_در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه مشکلات کبدی ،کلیوی،قلبی(ضربان قلب نامنظم)،صرع،دیابت نوع ۲،مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)،مشکلات خونی(خون ریزی)،تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.
_اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.
_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
_در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین،راسلژیلین،ترانیل سیپرامین و…) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی، ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)
نحوه ی مصرف سرترالین
این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی ۵۰و۱۰۰میلی گرم موجود می باشد.
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
-در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید. معمولاً توصیه می شود این صبح یا عصرها مصرف گردد.
_در صورتی که از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سرترالین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.
_این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎
توصیه های داروی سرترالین
_ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
_در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
– مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از سرترالین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
_در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
_پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف سرترالین قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.
_مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.
_داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.
_در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
عوارض شایع سرترالين
-عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سرترالین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.
_در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سرترالين بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.
عوارض نادر اما مهم
-سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.
این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی، تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.قرص asentra sertraline

 

 

چنانچه در خصوص “سرترالین ” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

(1S,4S)-4-(3,4-Dichlorphenyl)-­1,2,3,4-tetrahydro-­N-methyl-­1-naphthylamin

weiß – farblos[1][2][3]

N06AB06

Antidepressivum

Selektiver Serotonin-Wiederaufnahme-Inhibitor

قرص asentra sertraline

Hydrochlorid


Sertralin ist eine tricyclische chemische Verbindung, die zu den Halogenaromaten und Aminen zählt. Als Antidepressivum aus der Gruppe der selektiven Serotonin-Wiederaufnahmehemmer (SSRI) wird die Substanz gegen Depressionen, Angststörungen, Panikstörungen, posttraumatische Belastungsstörungen und Zwangsstörungen angewendet.

Im Jahr 2009 hat das Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM) den Indikationsbereich von Sertralin deutlich erweitert.

Sertralin kann bereits bei der ersten Einnahme antriebssteigernd wirken (aber auch Unruhe und Schwitzen verstärken). Nach frühestens sieben Tagen setzt die stimmungsaufhellende Wirkung ein. Dieser Effekt baut sich dann während der danach folgenden 7–21 Tage aus.

Die Verabreichung von Sertralin erfolgt ausschließlich als Filmtablette oral, wobei Sertralin-hydrochlorid verwendet wird. Die Plasmahalbwertszeit beträgt ca. 23 bis 26 Stunden. Sertralin wird über die Niere ausgeschieden. Die Einnahme von Sertralin sollte nach Möglichkeit am Morgen erfolgen, da das Medikament antriebssteigernd wirkt; die Einnahme ist jedoch nicht von den Mahlzeiten abhängig.

Die verwendeten Dosierungen in den Tabletten richten sich nach der Erkrankung und betragen 25 mg, 50 mg, 100 mg pro Tablette. Die zulässige Maximaldosis beträgt 200 mg Sertralin pro Tag, wobei die Einnahme mahlzeitenunabhängig als morgendliche oder abendliche Einmalgabe erfolgt.

Bei Patienten, die nicht auf eine Dosis von 50 mg ansprechen, könnten Dosissteigerungen von Nutzen sein. Dosisänderungen sollten in 50 mg Schritten in Abständen von mindestens einer Woche bis zu einer maximalen Tagesdosis von 200 mg erfolgen. Wegen der 24-stündigen Eliminationshalbwertszeit von Sertralin sollten Dosisänderungen nicht häufiger als einmal pro Woche vorgenommen werden. Zum Eintritt der therapeutischen Wirkung kann es innerhalb von sieben Tagen kommen. Allerdings lässt sich ein therapeutisches Ansprechen meist erst nach einem längeren Zeitraum nachweisen. Dies gilt insbesondere für Zwangsstörungen.

Patienten mit schwerer Depression konnten mit Sertralin erfolgreich behandelt werden.[14] Bei der kurzfristigen Behandlung (bis zwölf Wochen) der Dysthymie ist Sertralin dem Placebo überlegen.[15][16][17][18] Langfristig angewendet erwies sich Sertralin in einer Studie wirksamer als interpersonelle Psychotherapie.[19] Bei der Behandlung der von Zwängen begleiteten Depression ist Sertralin wirksamer als Desipramin.[20] Bei Patienten mit komorbider Panikstörung war Sertralin so wirkungsvoll wie Imipramin, hatte aber weniger Nebenwirkungen.[21] Die Beurteilung der Wirksamkeit wird jedoch durch nicht veröffentlichte Negativ-Studien erschwert.[22]
Die Sertralin-Behandlung wird üblicherweise mit einer Anfangsdosis von 50 mg/Tag begonnen.[23]

Bei der Behandlung von Zwangserkrankungen ist Sertralin sowohl bei Erwachsenen als auch bei Kindern wirksamer als ein Placebo.[24][25][26][27][28] Sertralin war bei der Behandlung von Zwängen wirksamer als Fluoxetin,[29] jedoch weniger wirksam als Clomipramin.[27] Sertralin ist zur Langzeitbehandlung bei Zwangserkrankungen geeignet.[30][31]

Bei der Behandlung von Panikstörungen ist Sertralin wirksamer als ein Placebo.[32][33] Es ist sowohl bei Patienten mit als auch bei Patienten ohne Agoraphobie wirksam.[34]
Die Therapie sollte mit 25 mg/Tag eingeleitet und die Dosis nach einer Woche auf einmal täglich 50 mg erhöht werden. Unter diesem Dosisschema verringerte sich die Inzidenz der Nebenwirkungen, die typischerweise bei Panikstörungen in der frühen Behandlungsphase auftreten.[23]

Sertralin kann erfolgreich zur Behandlung der sozialen Phobie eingesetzt werden.[35] Bei der Behandlung der sozialen Phobie mit Sertralin kann es sechs bis zwölf Wochen dauern, bis sich ein Behandlungserfolg einstellt.[36] Bei Patienten, die erst im Erwachsenenalter erkrankten, ist die Wirksamkeit höher als bei anderen Patienten.[37]
Die Therapie sollte mit 25 mg/Tag eingeleitet und die Dosis nach einer Woche auf einmal täglich 50 mg erhöht werden. Unter diesem Dosisschema verringerte sich die Inzidenz der Nebenwirkungen, die typischerweise bei Panikstörungen in der frühen Behandlungsphase auftreten.[38]

Sertralin ist bei der Behandlung der Posttraumatischen Belastungsstörung (kurz: PTBS) bei Zivilisten wirksamer als das Placebo.[39][40] Teilweise tritt der Behandlungserfolg erst nach der zwölften Woche ein. Patienten, deren Zustand sich in der zwölften Woche noch nicht gebessert hatte, erfuhren in 54 % der Fälle bis zur 24. Behandlungswoche eine Besserung der Beschwerden.[40] Je gravierender die Symptome, desto länger dauerte es, bis die Patienten auf die Behandlung ansprachen.[41] Eine Studie bei Kriegsveteranen lässt vermuten, dass Sertralin auch bei diesen wirksam ist.[42] Bei einer anderen Studie, die sich ebenfalls mit Kriegsveteranen beschäftigte, war Sertralin dem Placebo nicht überlegen.[43] Während die Wirksamkeit von Sertralin bei Frauen mit PTBS gut belegt ist, ist sie für Männer mit PTBS weniger gut belegt.[44]

Sertralin ist ein selektiver Serotonin-Wiederaufnahmehemmer, der die Konzentration von Serotonin im synaptischen Spalt im Zentralnervensystem erhöhen soll. Weitere Wirkmechanismen sind so schwach, dass sie vernachlässigt werden können (Dopamin-Wiederaufnahmehemmer mit einem Prozent seiner SSRI-Potenz; Antagonist am Sigma-1-Rezeptor mit fünf Prozent seiner SSRI-Potenz; α1-Adrenozeptorantagonist mit ein bis zehn Prozent seiner SSRI-Potenz). Sertralin wirkt zudem als FIASMA (funktioneller Hemmer der sauren Sphingomyelinase).[45]

Aus dem in der Tabelle dargestellten Bindungsprofil des Sertralins können dessen Haupt- und Nebenwirkungen abgeleitet werden. Sertralin blockiert selektiv überwiegend den Serotonintransporter (SERT), während es den Dopamintransporter (DAT) nur schwach hemmt.

Resorption

Beim Menschen werden nach einmal täglicher Einnahme von 50 bis 200 mg Sertralin über 14 Tage maximale Plasmaspiegel 4,5 bis 8,4 Stunden nach der täglichen Gabe erreicht. Durch Nahrungszufuhr wird die Bioverfügbarkeit von Sertralin-Tabletten nicht signifikant beeinflusst.[23]

Verteilung

Die Plasmaproteinbindung beträgt ungefähr 98 %.

Biotransformation

Sertralin unterliegt einem ausgeprägten First-Pass-Metabolismus durch die Leber. Aufgrund der klinischen und der In-vitro-Daten kann man davon ausgehen, dass Sertralin auf mehreren Wegen metabolisiert wird einschließlich CYP3A4, CYP2C19 und CYP2B6. In vitro sind Sertralin und sein Hauptmetabolit Desmethyl-Sertralin auch Substrate des P-Glykoproteins.[23]

Elimination

Die mittlere Halbwertszeit von Sertralin beträgt rund 26 Stunden (22 bis 36 Stunden). Entsprechend seiner terminalen Eliminationshalbwertszeit erfolgt eine etwa zweifache Akkumulation bis zur Steady-State-Konzentration, die bei einmal täglicher Einnahme nach etwa einer Woche erreicht wird. Die Halbwertszeit von N-Desmethyl-Sertralin beträgt 62 bis 104 Stunden.[23]

Sowohl Sertralin als auch N-Desmethyl-Sertralin werden im menschlichen Organismus stark metabolisiert, wobei die entstehenden Metaboliten zu gleichen Teilen in Fäzes und Urin ausgeschieden werden. Im Urin findet sich nur ein kleiner Anteil (unter 0,2 %) unverändertes Sertralin wieder.[23]

Linearität / Nicht-Linearität

Sertralin zeigt dosisproportionale Pharmakokinetik über einen Bereich von 50 bis 200 mg.[23]

Sehr häufig (bei mehr als zehn Prozent der Behandelten) wurden bei Einnahme von Sertralin zentralnervöse Störungen wie Schlaflosigkeit, Schläfrigkeit, Kopfschmerzen und Schwindel, Störungen des Magen-Darm-Systems wie Übelkeit, Durchfall und Mundtrockenheit sowie bei Männern ein Ejakulationsversagen beobachtet.[47]

Zu den häufig auftretenden Nebenwirkungen (bei ein bis zehn Prozent der Behandelten) zählen Erregung, Nervosität, Appetitstörungen, Tremor, verstärktes Schwitzen, Sehstörungen, Hautausschlag, Erbrechen, Dyspepsie, sexuelle Funktionsstörungen, Hitzewallungen, Miktionsstörungen, Herzklopfen und Schmerzen in der Brust. Weitere Nebenwirkungen auf das Herz-Kreislaufsystem wurden im Vergleich zu trizyklischen Antidepressiva nur selten beobachtet.

Daneben wurde seit Markteinführung über zahlreiche weitere negative Vorkommnisse berichtet, deren Häufigkeit auf Grundlage der verfügbaren Daten nicht abschätzbar ist (eventuell ohne Kausalzusammenhang mit Sertralin), darunter Halluzinationen, Psychosen, Koma, Konvulsionen, Spasmen, Hepatitis, Gelbsucht, Leberversagen, Stevens-Johnson-Syndrom, Erythema multiforme, epidermale Nekrolyse.[47]

Bei Patienten, die unter Manie (krankhafte Hochstimmung) oder Hypomanie (weniger starke Symptome) leiden oder gelitten haben, ist Vorsicht geboten. Bei 0,4 % der Testpatienten wurde über Manie/Hypomanie berichtet. Weiterhin kann es gelegentlich zu Euphorie, Halluzinationen oder depressiven Verstimmungen kommen.

Bei der Anwendung von Sertralin und anderen SSRI bei Kindern und Jugendlichen wurden in Studien suizidales Verhalten (Selbstmordgedanken und Selbstmordversuche) sowie Feindseligkeit (vorwiegend Aggression, oppositionelles Verhalten und Zorn) beobachtet. Aggressionen, suizidales und feindseliges Verhalten können als Nebenwirkung auch bei Erwachsenen auftreten.

Die serotonerge Wirkung des Sertralin kann durch einen MAO-Hemmer bis zum lebensbedrohlichen Serotonin-Syndrom verstärkt werden. Daher stellt die gleichzeitige Anwendung mit irreversiblen MAO-Hemmern eine absolute Kontraindikation dar. Die gleichzeitige Anwendung mit reversiblen MAO-Hemmern, einschließlich des Antibiotikums Linezolid, ist eine relative Kontraindikation und sollte vermieden werden. Bei einem Therapiewechsel wird eine ausreichend lange therapiefreie Phase (Auswaschphase) empfohlen.[47] Bei der gleichzeitigen Einnahme von weiteren serotoninergen Arzneistoffen, wie z. B. Triptane, konnten in einzelnen Fällen Symptome eines Serotonin-Syndroms beobachtet werden. Aus diesem Grund sollte auch die gleichzeitige Anwendung mit anderen Arzneistoffen mit einer unmittelbaren oder mittelbaren Wirkung auf das Serotoninsystem wie Tryptophan oder Johanniskraut gemieden werden.[47]

Das Blutungsrisiko kann erhöht sein, wenn Thrombozytenaggregationshemmer (beispielsweise NSAR, Acetylsalicylsäure und Ticlopidin) oder andere Arzneimittel, die das Blutungsrisiko steigern könnten, gleichzeitig mit Sertralin, gegeben werden.[48] Die gleichzeitige Gabe von Warfarin (4-Hydroxycumarin), führte zu einer geringen, jedoch statistisch signifikanten Erhöhung der Prothrombinzeit (um 7,9 %).[47]

Sertralin ist ein schwacher bis mäßiger Hemmer des Arzneistoffe verstoffwechselnden Cytochrom-P450-Isoenzyms CYP2D6.[49] Die gleichzeitige Anwendung mit Arzneistoffen, die über dieses Enzymsystem abgebaut werden, kann zu einer moderaten Erhöhung deren Plasmaspiegel führen. Eine klinische Relevanz können diese Interaktionen insbesondere bei gleichzeitiger Anwendung von hochdosiertem Sertralin mit Arzneistoffen mit enger therapeutischer Breite, beispielsweise Antiarrhythmika, wie Propafenon und Flecainid und trizyklischen Antidepressiva, erreichen. Andere Isoenzyme, einschließlich CYP3A4, CYP2C9, CYP2C19 und CYP1A2, werden durch Sertralin nicht in klinisch signifikanter Weise gehemmt.[49] Der Cytochrom-P450-Inhibitor Cimetidin hingegen führt zu einer erheblichen Abnahme der Eliminationsrate von Sertralin.[47]

Auch das in der Grapefruit natürlich vorkommenden Flavonoid Naringenin wird wie Sertralin über CYP3A4 verstoffwechselt. In einer an acht japanischen Personen durchgeführten Crossover-Studie erhöhte das Trinken von Grapefruitsaft (drei Gläser pro Tag) die Plasmaspiegel von Sertralin um ca. 100 Prozent, weswegen die Einnahme von Sertralin mit Grapefruitsaft nicht empfohlen wird.[23]
قرص asentra sertraline

Eine gleichzeitige Anwendung mit Phenytoin kann in einzelnen Fällen den Phenytoin-Plasmaspiegel erhöhen, während der Sertralinspiegel im Vergleich zur jeweiligen Monotherapie erniedrigt ist. Sertralin seinerseits kann die Wirkung des Antipsychotikums Pimozid potenzieren. Eine gleichzeitige Einnahme von Sertralin und Pimozid ist auf Grund von dessen geringer therapeutischer Breite kontraindiziert.[47] Auf den Konsum von Alkohol sollte während der Therapie verzichtet werden, wenngleich sich in Studien an gesunden Probanden keine Einschränkung der geistigen und psychomotorischen Fähigkeiten nach gleichzeitiger Gabe von Sertralin und Alkohol beobachten ließen. Die gleichzeitige Anwendung von Sertralin mit Lithium kann zu einer Zunahme von dessen Arzneimittelnebenwirkungen, insbesondere Tremor, führen.

→ Hauptartikel: SSRI-Absetzsyndrom

Ein abruptes Absetzen von Sertralin kann zu Symptomen wie Agitation, Schwindel, Kopfschmerzen, Schlafstörungen, Parästhesien, Erregung, Angst, Konfusion, Tremor, Übelkeit und Schwitzen, Empfindungen, die an leichte Stromschläge erinnern und meist ausgehend von der Mitte des Körpers in die Extremitäten ausstrahlen, oder auch am ganzen Körper auftreten („Brain zaps“), führen. Um dies zu vermeiden, wird ein Ausschleichen der Therapie empfohlen. Die beschriebenen Symptome sind nicht Zeichen einer psychischen Suchtentwicklung, sondern resultieren aus der körperlichen Abhängigkeit in Folge der Downregulation der Serotonin-Rezeptoren.[47]

Frauen im gebärfähigen Alter sollten Sertralin nur unter ausreichendem Konzeptionsschutz (Empfängnisverhütung) einnehmen.

Wenn eine Frau während der Schwangerschaft Sertralin einnimmt, so können Sertralin und sein Hauptmetabolit N-Desmethylsertralin im Nabelschnurblut nachgewiesen werden.[50][51] Es wurden keine kontrollierten klinischen Studien bei Schwangeren durchgeführt; die bestehende Datenlage liefert jedoch keine Hinweise darauf, dass Sertralin zu angeborenen Fehlbildungen führt. Bei stillenden Frauen treten Sertralin und N-Desmethylsertralin in kleinen Mengen in die Muttermilch über. Auch wenn bislang keine gesundheitsschädlichen Wirkungen bei gestillten Säuglingen beobachtet wurden, können sie nicht ausgeschlossen werden.[52]

Die Herstellung von Sertralin erfolgt in einer vielstufigen Synthese.[53][54] Im ersten Schritt wird ausgehend von 3,4-Dichlorbenzoylchlorid und Benzol in Gegenwart von Aluminiumchlorid in einer Friedel-Crafts-Acylierung das 3,4-Dichlorbenzophenon gebildet. Gefolgt von einer Aldolkondensation mit Bernsteinsäurediethylester, Decarboxylierung des Aldolprodukts mit Bromwasserstoffsäure und Hydrierung erhält man die 4-(3,4-Dichlorphenyl)-4-phenylbuttersäure als Racemat. Nach Umwandlung dieser in das Säurechlorid kann in einer Friedel-Crafts-Reaktion zur Tetrahydronaphthalinstruktur cyclisiert werden. In den folgenden Schritten wird nach Umsetzung mit Methylamin und anschließender Hydrierung des erhaltenen Azomethins die Zielstruktur erhalten. Das gewünschte Stereoisomer wird dann nach Auftrennung der Diastereomere mittels Kristallisation und anschließende Racematspaltung mit D-(−)-Mandelsäure erhalten.


Eine Synthese mit einer stereoselektiven Hydrierung einer Imin-Zwischenstufe beschrieben chinesische Autoren.[55]

Die Bestimmung der geringsten bekannten toxischen Dosis (TDLo) ergab beim Mann einen oralen Wert von 2,857 mg/kg,[12] bei der Frau 7 mg/kg bei Gabe über zwei Wochen.[13] Bei Mäusen und Ratten wurden letale Dosen von 336 mg/kg (Maus, oral, LDLo)[11] und 840 mg/kg (Ratte, oral, LDLo)[11] ermittelt. Toxische Effekte waren Halluzinationen und andere Wahrnehmungsstörungen, Übelkeit und Erbrechen, Schweißausbrüche bei Männern,[12] Kopfschmerzen, Veränderungen in Zähnen und Kiefer, Erregtheit bei Frauen.

Es konnte gezeigt werden, dass Sertralin über keine mutagene Wirkung verfügt. Bei Einnahme von niedrigen Dosen Sertralin bei trächtigen Ratten nahm die Überlebenswahrscheinlichkeit neugeborener Tiere ab. Eine ähnliche Wirkung konnte auch bei anderen Antidepressiva beobachtet werden.[47] Diese lediglich innerhalb der ersten Tage nach der Geburt beobachtete erhöhte Sterblichkeit war nachweislich auf die Exposition gegenüber Sertralin nach dem 15. Tag der Trächtigkeit zurückzuführen. Nach Verabreichung von Sertralin an trächtige Ratten beobachtete Entwicklungsverzögerungen der Jungtiere wurden wahrscheinlich durch die Sertralinwirkung auf die Muttertiere verursacht und daher für die Risikoeinschätzung beim Menschen als irrelevant angesehen.[52]

Monopräparate:

آسنترا
سرترالین
قرص روکشدار ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم

ترکیبات:
هر قرص روکشدار حاوی ۵۰ میلی گرم و یا ۱۰۰ میلی گرم سرترالین هیدروکلراید است.
سایر اجزاء: کلسیم هیدروژن فسفات دی هیدرات، سدیم استارچ گلیکولات، سلولز میکروکریستالین، هیدروکسی پروپیل سلولز، تالک، منیزیوم استثارات، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، تیتانیوم دی اکساید (E۱۷۱)، پروپیلن گلایکول.قرص asentra sertraline

خواص دارویی:
آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد.

موارد مصرف:
آسنترا در درمان اختلالات افسردگی توأم یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی (دوره های کوتاه اضطراب شدید یا حملات پانیک)، اختلالات وسواسی – اجباری compulsive – obsessive (تفکرات اجباری، رفتارهای تکراری مانند شستن مداوم دستها) بکار می رود.

موارد منع مصرف:
آسنترا در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا با مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) نیز ممنوع است.

احتیاط ها و هشدارها:
در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، وجود حساسیت بیش از حد به داروها و نیز مصرف سایر داروها حتما پزشک خود را مطلع سازید.
مواردی که باید به پزشک اطلاع داده شود:
• ابتلا به بیماری کبدی (اگر لازم باشد، پزشک مقدار داروی تجویز شده را کاهش داده و یا فواصل تجویز آن را افزایش می دهد).
• سابقه بروز حملات صرعی
• سن کمتر از ۱۶ سال

بارداری و شیردهی:
پیش از مصرف هر دارویی با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.
بی خطر بودن سرترالین در زمان بارداری یا شیردهی اثبات نشده است. اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید و یا اگر به کودک خود شیر می دهید، حتما با پزشک در مورد مصرف سرترالین مشورت کنید.

تأثیر بر روی رانندگی و کار با ماشین آلات:
سرترالین باعث کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی بیمار می شود، به خصوص اگر این دارو همراه الکل یا با داروهای خاص دیگری مصرف شود. از پزشک معالج خود درباره امکان کار با دستگاهها و رانندگی سوءال کنید. توصیه های پزشکتان با توجه به شدت بیماری، پاسخ شما به درمان و عوارض جانبی دارو خواهد بود.

تداخلات دارویی:
در صورت مصرف دارویی دیگر حتی داروهای بدون نسخه پزشکتان را از موضوع مطلع سازید. اهمیت این موضوع به این دلیل است که بعضی از داروها میزان اثر بخشی سرترالین را تحت تأثیر قرار می دهند و برعکس. داروهایی که با آسنترا تداخل اثر دارند عبارتند از: کاربامازپین، فنی توئین، سوماتریپتان، فن فلورامین، ترامادول، دیازپام، تولبوتامید و سایمتیدین، اگر لیتیوم یا وارفارین مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان توصیه به انجام آزمایش خون خواهد کرد.
مصرف همزمان سرترالین و الکل توصیه نمی شود.

مصرف آسنترا همراه غذا و نوشنیدنی ها:
مصرف آسنترا همراه با آب گریپ فروت ممنوع است.

مقدار و نحوه مصرف:
با دقت به توصیه های پزشک عمل کنید. شما نباید بدون مشورت با پزشک درمان را قطع کرده و یا مقدار مصرف دارو را تغییر دهید. از پزشکتان بپرسید که تا چه زمانی باید مصرف دارو را ادامه دهید. دارو را یک بار در روز صبح یا شب مصرف کنید.

مقدار مصرف دارو:
افسردگی
میزان معمول معمول شروع درمان ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین یک بار در روز می باشد. اگر درمان موءثر نبود، پزشک به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.

اختلالات وسواسی-اجباری:
دوز ابتدایی ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین یکبار در روز می باشد. در صورت مؤثر نبودن درمان پزشک ممکن است در باصله زمانی حداقل یک هفته ای دوز درمان را از ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) حداکثر تا حد ۲۰۰ میلی گرم (۴ قرص ۵۰ میلی گرمی و یا ۲ قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش دهد.
در کودکان سنین ۶ تا ۱۲ سال: دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک ممکن است دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش دهد.

اختلالات پانیک:
دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش می دهد و به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.
دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
دارو را با مقداری آب مصرف نمایید.
قرصها را نجوید یا خرد نکنید.
قرصها را هر روز به طور مرتب مصرف نمایید. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی کنید. در مواردی هم احساس بهبودی ۲ تا ۴ هفته پس از آغاز درمان به وجود می آید. در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. پزشکتان معین خواهد کرد که دارو را چه زمانی قطع کنید.
اگر احساس می کنید که تأثیر دارو بیش از حد زیاد و یا کم است با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.

مصرف مقادیر بیش از حد:
در صورت مصرف مقادیر بیش از حد دارو سریعاً با داروساز یا پزشک معالج خود تماس بگیرید.

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید:
مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید. مصرف آن را مطابق با دستور پزشکتان ادامه دهید.

عوارض قطع درمان با آسنترا:
در صورت قطع مصرف سرترالین احتمال بروز گیجی، لرزش دستها (ترمور)، اضطراب، تهوع و تپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

عوارض جانبی:
آسنترا مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی دارد. عوارض جانبی زیر ممکن است ایجاد شود: تهوع، اسهال، یبوست، لرزش دستها (ترمور)، تعریق، اختلالات جنسی (مانند تعویق در انزال)، گیجی، بی خوابی، خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله عوارض سرترالین هستند. این عوارض معمولاً خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند.

عوارض جانبی نادر:
کرامپ، واکنشهای آلرژیک (تنگی نفس، درد قفسه سینه، تورم پلکها، صورت و لبها، کهیر، خارش در تمام بدن) حرکات و تکان های غیر ارادی، حرکات پیچشی یا فشاری در اندام ها، درد شکم، بی نظمی در دوره قاعدگی، افزایش حجم و حساسیت پستانها و ترشح احتمالی شیر از آنها. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی از جمله مواردی که ممکن است در این بروشور ذکر نشده باشد، پزشکتان را مطلع سازید.

شرایط نگهداری دارو و تاریخ انقضاء:
از مصرف دارو بعد از انقضاء یا اتمام تاریخ مصرف درج شده بر روی بسته بندی خودداری کنید.
دارو را در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.

اطلاعات برای نسخه کردن:
فقط طبق دستور پزشک مصرف شود.

اشکال دارویی:
هر بسته حاوی ۲۸ قرص روکشدار ۵۰ میلی گرمی و یا ۱۰۰ میلی گرمی است.

✔ تکفال دات کام

درمان هیجانات منفی ، عصبانیت بیش از حد چیست؟

درمان هیجانات منفی،عصبانیت بیش از حد چیست؟
داروی آن را بنویسید.

سلام شوهر من الان بعد از ۳ هفته ۲ تا قرص میخوره هر روز دچار دیر انز*لی شده برای بچه دار شدن دکترقرص ری پرو ستاسیس رو که هر روز باید بخوره تجویز کرده آیا همزمانی این دوتا قرص باعث دیر انز*لی شده ؟ قرص اسنترا رو قطع کنم؟

سلام شوهر من الان بعد از ۳ هفته ۲ تا قرص میخوره هر روز دچار دیر انز*لی شده برای بچه دار شدن دکترقرص ری پرو ستاسیس رو که هر روز باید بخوره تجویز کرده آیا همزمانی این دوتا قرص باعث دیر انز*لی شده ؟ قرص اسنترا رو قطع کنم؟

ببخشید مادر من بعد یک هفته استفاده دچار ادم در گردن صورت و لبش شد و کهیر پاشیده قرص قطع کردم اما چون دیابتی هستن نمیتونم دهرو دیگه بهش بدم چکنم؟

مادرم سکته مغزی کرده ۴سال پیش وتهت درمان دکتردیگه ای بود.دکترجدیدش این داروروبراش تجویزکرده آیااین داروربطی به سکته داره آخه هرچی میخونم درباره سکته چیزی ننوشته.عجب متخصصای گاوی داریم ۴تاقرص بهش داده فقط یکیش بدردش میخوره اونم رقیق کننده خونه .میرم مطبشوروسرش خراب میکنم د**ث پدرسگ.

ایا باعث چاقی میشه این دارو؟
من شیش سال دارو مصرف میکردم و خودمو ترک دادم الان فقط اینو میخورم فقط
چاقی میاره؟

اگر مصرف روزی یک عدد ۵۰ باشه ۴روز نخورم، بعد الکل مشکلی ایجاد میکنه؟

حوردن ۱۰تا ازین قرص یکجا چی میشه؟؟؟باعث مرگ‌میشه؟؟

نه هیچ مشکلی نداره شما 20 تا بخور، مشکل نداره، فقط شاید بری اورژانس بیمارستان معده ت رو شست شو بدی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

قرص asentra sertraline

وب‌سایت

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Welcome, Login to your account.

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

جایروس – سایت تخصصی پزشکی و دارو | متخصص مغز و اعصاب |متخصص روانپزشکی | کلینیک روانشناسی | مرکز مشاوره ازدواج | زوج درمانی | تست خواب | درمان خروپف

قرص asentra sertraline

محتوای صفحه (قابل کلیک)

نام های  تجاری

(زولوفت)  ZOLOFT

آسنترا Asentra

سرترالین برای درمان اختلال افسردگی، اختلال وسواسی اجباری (OCD) ، اختلال هراس ، اختلال ملال پیش از قاعدگی ( PMDD ) ، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال اضطراب اجتماعی ( SAD )  و انزال زودرس استفاده می شود.

سرترالین متعلق به یک گروه از داروهاست که به عنوان مهارکننده های بازجذب سروتونین ( SSRI ها ) شناخته میشوند. این داروباعث افزایش فعالیت ماده شیمیایی سروتونین در مغز می شود.

این دارو فقط با تجویز پزشک داده می شود.

چگونه خاطرات را تقویت یا سرکوب کنیم؟ بهترین مرکز نوروفیدبک…

ارتباط احتمالی بین اوتیسم و داروهای ضد افسردگی در دوران…

قبل از استفاده از این دارو

در تصمیم به استفاده ازدارو ، خطرات ناشی از مصرف دارو باید در برابر خوبیهای آن به دقت سنجیده شود که این کاربراساس تصمیم شما و پزشک شما خواهد بود. برای این دارو ، موارد زیر باید در نظر گرفته شود :

آلرژی

اگر شما تا کنون هر گونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید . اگر شما نوع دیگری از آلرژی ها، مانند آلرژی به مواد غذایی، رنگ ، مواد نگهدارنده، و یا حیوانات دارید حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

کودکان

مطالعات مناسب و کامل در رابطه با اثرات سرترالین در کودکان انجام نشده است . ایمنی و اثر بخشی آن در کودکان کوچکتر از 6 سال  نامعلوم است.

افراد مسن

افراد مسن ممکن است به اثرات این دارو نسبت به بزرگسالان جوان حساس ترباشند و بیشتراحتمال دارد که دچارهیپوناترمی (کمبود سدیم در خون)شوند که نیاز به تنظیم دوزو گاهی شروع دارو در بیمارستان دارد.

بارداری

رده C (مطالعات کافی در زنان باردار انجام نشده است).

تغذیه با شیر مادر

مطالعات انجام شده در زنان نشان می دهد که این دارو خطر بسیار اندکی برای نوزاد ، زمانی که در طول تغذیه با شیر مادر استفاده می شود دارد.

اگر چه برخی از داروها را نمی توان با هم استفاده نمود، در موارد دیگری داروهای مختلف ممکن است با هم استفاده می شود حتی ممکن است مصرف همزمان چند دارو بسیار مفیدتر از مجموع اثرات هر دارو باشد.

استفاده از سرترالین با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی شود:

( گاهی یندرت پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد که به شما درمان با این دارو را همزمان با دارویی از رده زیر نیز تجویز نماید):

Clorgyline

فورازولیدون

Iproniazid

Isocarboxazid

Levomethadyl

لینزولید

متیلن بلو

Moclobemide

Nialamide

Pargyline

فنلزین

قرص asentra sertraline

پیموزاید

Procarbazine

Toloxatone

ترانیل سیپرومین

پزشکتان را حتما از بیماریهای طبی تان آگاه کنید ؛ به ویژه اختلالات و بیماریهای زیر:

اختلال دوقطبی ( اختلال خلق و خوی بصورت شادی و افسردگی یک در میان )

مشکلات خونریزی دهنده

دیابت

هیپوناترمی ( کمبود سدیم در خون )

شیدایی یا جنون خفیف

پورپورا ( تغییر رنگ پوست متمایل به رنگ ارغوانی یا قرمز مایل به قهوه ای)

تشنج(استفاده با احتیاط )ممکن است این دارو شرایط را بدتر کند.

بیماری های موثر بر سوخت و ساز بدن یا بیماری های مربوط به گردش خون.

سابقه اخیر حمله قلبی

بیماری های قلبی(اثرات احتمالی سرترالین در بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی هنوز به خوبی شناخته شده نیست).

در بیماری کبد با احتیاط استفاده کنید . اثرات آن ممکن است به دلیل حذف کندتر دارو از بدن افزایش یابد.

عوارض جانبی

هردارویی ممکن است درکنار عوارض سودمند،برخی عوارض جانبی داشته باشد که از میان اینها برخی عوارض جانبی مهمترند:

اگر هر یک از عوارض زیر رخ داد موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید :

بیخوابی یا خواب آلودگی

درد و سوزش معده

کاهش اشتها و کاهش وزن

اضطراب

تغییرات مختصری در دید

کاهش میل جنسی

عدم تخلیه مایع منی (در مردان)

واکنش های شدید

حساسیت به لمس پستان و یا بزرگ شدن آن

گیجی

تشنج

اسهال

خواب آلودگی

خشکی دهان

صحبت کردن سریع و هیجان زده و احساساتی و یا انجام اقداماتی خارج از کنترل!

ضربان قلب سریع ، تپش قلب ، ضربان نامنظم، و یا آهسته

تب

ناتوانی در نشستن هنوز

افزایش حرکات بدن

افزایش تعریق

افزایش تشنگی

فقدان انرژی

از دست دادن کنترل مثانه

تغییرات رفتاری

اسپاسم عضلات و یا حرکات تند و سریع و پرشی دست وپا

خون دماغ

ضربان قلب تند

لکه های قرمز یا بنفش بر روی پوست

لرز

بثورات پوستی ، کهیر، یا خارش

از دست دادن ناگهانی هوشیاری

ترشح غیر معمول از شیر ( در زنان )

درد شکمی یا معده

خونریزی لثه

کوری

تاول ، پوست کندن ، یا شل شدن پوست

نفخ

وجود خون در ادرار

 مدفوع قیری رنگ یا سفید

کوری رنگ آبی زرد

تاری دید

درد یا ناراحتی در قفسه سینه

لرز

مدفوع به رنگ خاک رس

اغماء

سرفه و خشونت صدا

ادرار تیره

کاهش حجم ده ادرار

کاهش بینایی

خلق افسرده

مشکل تنفسی

مشکل صحبت کردن

دشواری در بلع

سرازیر شدن آب دهان

خشکی پوست و مو

درد چشم

غش

احساس سرما

احساس ناراحتی

احساس  اینکه دیگران در حال تماشای شما و یا کنترل رفتار شما هستند

احساس این که که دیگران می توانند افکار خود را بشنود

احساس دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود ندارد

احساس عمومی ناراحتی ، بیماری، خستگی، یا ضعف

ریزش مو

تب بالا

فشار خون بالا یا پایین

خشونت صدا

خصومت و زود عصبانی شدن

افزایش زمان لخته شدن

سوء هاضمه

التهاب مفاصل

کج خلقی

درد مفاصل و عضلات

تورم در صورت، پلک ها ، لب ها، زبان، گلو، دستها، پاها، ساق پا، یا اندام های جنسی

بی حالی

سبکی سر

از دست دادن اشتها

از دست دادن کنترل تعادل

از دست دادن کنترل مثانه

درد پهلو یا پشت کمتر

درد های عضلانی

گرفتگی عضلانی و خشکی

لرزش عضلانی ، حرکات تند و سریع ، یا خشکی بدن

کشش عضلات

دردناک بودن یا اشکال در ادرار کردن

درد در معده یا شکم ، احتمالا با انتشار به پشت

پوست رنگ پریده

پف کردگی و تورم پلک ها و اطراف چشم ، صورت، لب ها، زبان یا

افزایش وزن سریع

جوش زدن

پوست قرمز ضایعات  پوستی قرمز با یک مرکز بنفش

قرمزی و تحریک چشم

قرمزی، درد، یا خارش پوست

درد در قسمت فوقانی شکم یا معده واحساس پری

خلق و خوی تند یا تغییرات رفتاری

نترسید! قرار نیست این عوارض در همه اتفاق بیوفتد! اینها عوارض ناشایع مصرف سرترالین هستند!

اگر دچار این عوارض شدید بلافاصله مصرف دارو را متوقف کنید و به پزشکتان اطلاع دهید :

احساس شوک الکتریکی

عدم تخلیه مایع منی (در مردان)

احساس حرکت خود و یا محیط اطراف بصورت دائم

مشکل راه رفتن و اختلال تعادل

 

دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب (بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران)

گروه پزشکان جایروس (آلومینا) حاصل بزرگترین کار گروهی فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان در ایران

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

ما از سال 1388 آغاز کردیم و اکنون گروه پزشکان جایروس با معرفی برترین کادر درمانی در مناطق مختلف تهران و شهرستان های مختلف کشور حضور دارند و در رفع مشکلات جسمی در حیطه های مغز و اعصاب و روان و ارتوپدی و توانبخشی و مشکلات روانپزشکی بزرگسالان و کودکان به شما مردم عزیز خدمت رسانی می کنند.

گروه پزشکان مغزواعصاب جایروس از سال 1388 با ترکیبی از اساتید دانشگاه و مجرب ترین کادر درمان حیطه مغز و اعصاب و روان کار خود را آغاز نموده است.

این مجموعه تخصصی متشکل از پزشکان متخصص مغز و اعصاب، اعصاب و روان (روانپزشک)، روانشناس ، روان درمانگر، نوروتراپیست ،گفتار درمانگر،کاردرمانگر،فیزیوتراپیست و…. با هدف ارائه خدمات تشخیصی، درمانی و بازتوانی در جهت ارتقا توانمندی ها و تسریع تشخیص و بهبود اختلالات مرتبط در حیطه اعصاب، روانشناسی و روانپزشکی و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی ها و روش های درمانی (نوروفیدبک ،بیوفیدبک، شناخت درمانی،رفتار درمانی، روان درمانی شناختی،بازی درمانی،دارو درمانی،رفتار درمانی دیالکتیکی و …) در خدمت شما عزیزان است.

مجموعه تخصصی جایروس با 4 مطب فعال در تهران و 9 مطب فعال دیگر در سراسر کشور،یکی از بزرگترین مراکز درمانی اختلالات حیطه مغز و اعصاب و روان در کشور می باشد.

—————————————-

برای دیدن نشانی و اطلاعات تمام شعب تهران و شهرستانها، اینجا کلیک کنید

نوشتار قبلی

چگونه باسن برزیلی داشته باشیم؟! ورزش هایی برای باسن زیباتر!

نوشتار بعدی

موارد استفاده،میزان مصرف و عوارض جانبی آمی تریپتیلین (amitriptyline)

داروی سرترالین یا زولوفت چه عوارضی دارد؟

آشنایی با بوپروپیون ، زیبان، ولبان

داروهای ضد افسردگی: آیا در طول زمان تاثیرشان از بین می رود!!!

10 نکته مهم در مورد سرترالین (زولوفت)

داروی ترازودون؛عوارض و اثرات

همه چیز در مورد داروی دوکسپین ؛ عوارض و اثرات

همه چیز در مورد داروی سیتالوپرام

با این راهکارها ، انگیزه درمان افسردگی خود را افزایش دهید ( قسمت 2)

با سلام من ٢٥ سال سن دارم و سندروم روده تحريك پذير دارم و مدام دچار دلدرد ميشم و خيلي روي روحيم تاثير گذاشته دكتر قرص زولامين ٢٠ تجويز كردن خواستم بدونم لازمه؟ عوارضش خيلي زياد نيست؟

سلام دوست عزیز بدون بررسی و معاینه طبی شما نمی توان توصیه پزشکی یا تجویزی در این خصوص ارائه کرد. بهتر است دارو طبق تجویز پزشک معالج مصرف گردد و در صورت بروز علائم خاص، با وی در میان بگذارید.

سلام خسته نباشید من یک دوره ۶ماه سیتالوپرام۲۰استفاده کردم زیر نظر پزشک بعد از قطع مصرف دارو مشکلم برگشت و بهبود پیدا نکردم الان میخوام سرترالین۵۰ خودم شروع به مصرف کنم از دوز پایین به بالا فقط میخواستم بدونم ۶ماه کافیه یا باید بیشتر استفاده کنم؟ مشکل من افکار منفی هست که دارم همیشه فکر میکنم قراره اتفاق بعدی بیفته

سلام دوست عزیز، به هیچ وجه مصرف خودسرانه این دارو توصیه نمی گردد. باید مجددا تحت نظر پزشک قرار گیرید تا داروی مناسب با دوز مناسب تجویز گردد. در صورت تمایل می توانید با یکی از مراکز جایروس کلینیک تماس بگیرید تا همکاران برای یکی از درمانگران این حوزه، تایم مشاوره هماهنگ نمایند. با آرزوی سلامتی شما دوست گرامی

سلام من دکترم حدود هشت سال است که مرطب برام زولفت تجویز میکنه بیماری من خیلی بهتر شده وازطرفی مشکلاتی نظیر بزرگ شدن سینه هام وبی میلی جنسی شدید گرفتارشدم من 45سالم است لطفا راهنمایی فرماییدت

سلام سوال شما کلی است و مسائلی از قبیل جنسیت،سن ،علت مصرف دارو و دوز تجویز شده حائز اهمیت می باشد پیشنهاد میشود این علائم را با پزشک خود بیان کرده تا دقیق تر شما را راهنمایی کنند و درصورتی که تمایل به تغییر پزشک دارید پیشنهاد ما خانم دکتر نیوشا محمدی است .

سلام من ۲۵ سالمه تقریبا ۱۶ماه پیش مادر و خواهر شوهرم توی سه مرحله دعوای وحشتناکی باهام کردند و من دچار بیماری دوقطبی شدم الان ۱۶ ماه گذشته و من از این بیماری رنج میبرم خیلی دوست دارم بمیرم شوهرم بهم توجه نمیکند هرچقدر شرایط روحیمو توضیح میدم متوجه نمیشود. مثلا انتظار داره هر روز بلند شم بگم پاشو بریم خونه خواهرت همونی که باعث این مریضیم شد همونی ازش میترسم یا بریم خونه مادرت.بخدا من خیلی ب خودم فشار آوردم تا جایی که تونستم رفتیم و گفتم اومدن ولی خوب بازم حرفایی میگه که باعث میشه فقط دنبال راه مردن بگردم. خوااهش میکنم کمکم کنید.ممنونم

سلام دوست عزیز توصیه می شود تحت نظر روانپزشک قرار گیرید. قطعا جلسات رواندرمانی و دارو درمانی در کنترل و بهبود این اختلال موثر می باشد. در صورت تمایل می توانید با یکی از مراکز تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند. با آرزوی سلامتی شما دوست گرامی

سلام دوست عزیز من روانکاوم و در پیچیده ترین شرایط به بیمارام کمک میکنم،حتی مورد های خیلی نادر،یا شایعی بوده که به حول قوه الهی ختم به خیر شده (حتی بدون دارو) خوشحال میشم کمکتون کنم و تا بهبودی کامل همراه شما باشم.

دوست عزیز از به روز رسانی و انتشار اطلاعات شما در سایت معذوریم

با سلام و خسته نباشید ، من فوبیا دارم . سه سال این اختلال رو دارم ،باعث افسردگیم شده ،باعث تیک عصبی شدیدی شده ام ، قبلا سرترالین و آلپرازولام و سیتالوپرام خوردم ،باز عود کرد اختلالم . فقط با آب سرد اینجور میشم، یعنی فوبیا ب آب سرد دارم حین خورذن . نمیدونم آیا بهتزه دارو مصرف کنم ؟ یا واقعا از آب سرد دوری کنم تا ابد؟ دلرو عوارض دلره و اعتیاد آوره بعضی وقتا پیش خودم میگم آب دمای مناسب ک بخورم بهتزه تا این اضطراب و عوارض دارو، روات درمانی رفتم بی تاثیر بود

سلام دوست عزیز توصیه می شود برای کنترل و بهبود این اختلال تحت نظر روانپزشک قرار گیرید. درمانگر با توجه به شرایط شما و میزان اختلال راهکارهای مناسب را اتخاذ می نماید، اگر صلاحدید پزشک دارو درمانی نیز باشد بهتر است حتما انجام شود. مصرف دارو تحت نظر پزشک معالج جای هیچ نگرانی نمی باشد زیرا در دوز مناسب و متناسب با اختلال تجویز می گردد و قطع مصرف دارو نیز به آرامی و در زمان مناسب صورت می گیرد.

سلام من 30سالمه مرد هستم برای یک سال داروی سرترالین برام تجویز شده برای درمان افسردگی دجار بی میلی جنسی شدم ایا بعد قطع دارو میل جنسی طبیعی میشود یا ممکن هست عوارض ماندگار شوند روزی 100میلی گرم مصرف میکنم ممنون از پاسخ گویی شما

سلام دوست عزیز اثرات جانبی جنسی داروهای ضدافسردگی هم در مردان هم در زنان بسیار رایج است. شدت تاثیرات جنسی به خود فرد و مقدار داروی ضد افسردگی مصرفی بستگی دارد. در برخی افراد اثرات جانبی جنسی خفیف بوده و با تطابق بدن با مقدار داروی مصرفی، برطرف می­شود. اما در برخی دیگر عوارض جنسی به صورت یک مشکل مداوم باقی می­ ماند. بهرحال اگر شما به واسطه خوردن داروهای ضدافسردگی دچار عوارض جنسی شده ­اید می­توانید یکی از راههای زیر را امتحان کنید: _ چند هفته صبر کنید و ببینید آیا اساسا مشکل شما به واسطه خوردن دارو است یا خیر. _ اگر داروی شما یکبار در روز است، فعالیت جنسی خود را قبل از خوردن دارو انجام دهید. _ با مشورت با پزشک از دارویی با عوارض کمتر استفاده کنید _ از داروهای محرک میل جنسی مثل ویاگرا استفاده کنید. گرچه ویاگرا و سایر داروهای مشابه برای مردان تجویز می­شود. بسیاری از بیماران به دلیل عوارض جنسی مصرف داروهای خود را متوقف می­کنند. این به معنای بازگشت دوباره افسردگی است. حتما در صورت بروز عوارض جانبی جنسی پیش از هر کار با پزشک خود در این زمینه مشورت کرده و سر خود دارو را قطع نکنید. با آرزوی سلامتی شما دوست گرامی

دوست گرامی البته همه داروها عوارض جانبی دارند اگر بعد از چند روز خود به خود از بین نرفت بهتر است در این خصوص به پزشک معالج خبر دهید ممکن است وی تغییراتی در دوز مصرفی ایجاد کند یا جایگزینی ارائه دهد

با سلام و خسته نباشید.پدر همسرم سکته مغزی کردن و الان که 2سال گذشته دچار اختلال در بلع هستن.و بعد خوردن هر لقمه غذا سرفه میکنن.دکتر نورولوژ ی براش آسنترا تجویز کردن و گفتن برای مشکل اختلال در بلع میباشد.ولی در بروشور داخل جعبه نوشته شده داروی ضد افسردگی .حال سوالم اینه ای دارو چه ربطی به مشکلشون داره.وآیا مصرف اون اعتیاد آور نیست .طوری که مجبور بشن مرتب استفاده کنن.؟باتشکر

سلام دوست عزیز از سرترالین برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس جبری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (هراس اجتماعی)، و شکل شدید سندرم پیش از قاعدگی (اختلال بی قراری پیش از قاعدگی) استفاده می شود. همچنین میتواند نیاز به انجام کارهای مکرر (وسواس عملی مانند شستن دست، حساب و کتاب، و چک کردن) که در زندگی روزمره تداخل ایجاد میکند، را کاهش دهد. بهتر است با پزشک معالج همسرتان در این زمینه صحبت نمایید. دوست گرامی مصرف دارو تحت نظر پزشک جای نگرانی نمی باشد زیرا در دوز مناسب تجویز می گردد و به آرامی و در زمان مناسب قطع می گردد. با آرزوی سلامتی شما

دوست گرامی آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد. سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. این دارو برای كاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب ، تشویش و اضطراب ، از دست دادن كشش و تمایل به فعالیت های رومره ، كاهش میل جنسی ، تفكر كُند یا اختلال یا تمركز، یا افكار خودكشی یا اقدام به آن ، تجویز می شود. سرترالین یك مهاركننده بازجذب سروتونین است . علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی_جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می شود. اما حتما پزشک با توجه به ارزیابی و شرایط بیمار این دارو را تجویز کرده است شمت زیر نظر پزشک استفاده کنیئد

سلام من 19 سالمه بنابر دلایلی چند ماه پیش خودکشی کردم خانوادم من رو بردن پیش دکتر مغزواعصاب روان دکتر به من قرص ترانکوپین و قرص اینوسترال رو داده.. من الان چند وقته میخورم 3 هفته یا 4 هفتس ک یه طرف سرم درد میکنه میزنه به گوشم و چشمم. گوشم حساس شده اهنگ گوش میدم بی نهایت سرم وگوشم درد میگیره چشمم تار شده.. نمیدونم بخاطر قرصا میتونه باشه یا یه دکتر دیگه بخاطراین مشکلم برم یا به دکترم بگم میشه کمکم کنین ممنون

سلام دوست عزیز ممکن است حالت های ایجاد شده از عوارض مصرف داروها باشد. توصیه می شود در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت نمایید تا در صورت امکان دوز دارو و یا خود دارو تغییر یابد. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

سلام من نزدیک یک سال و نیمه دچار اختلال دو قطبی شده ام .تاچند وقت پیش از راه طب سنتی معالجه میکردم که چون خیلی سخت بود و رژیمهای غدایی سختی داشت رو به روانپزشک اوردم .ایشون قرص زلفت ۱۰۰ و نورتریپتلین ۱۰ و ۲۵ میلی گرم و هالوپریدول تجویز کرد .۲ ماهی خوردم وتا حدی خوب شدم ولی متاسفانه ول کردم.الان باید چیکار کنم همونارو دوباره بخورم یا برم پیش روانپزشک دوباره برای تجویز نسخه جدید ؟ ممنون

دوست عزیز مصرف بی رویه داروها و یا قطع سرخود نباید صورت گیرد توصیه میکنیم برای ارزیابی مجدد به روانپزشک مراجعه کنید ممکن است تغییراتی در دوز مصرفی ایجاد کند یا جایگزینی ارائه دهد

سلام .من خارج از ایران هستم و دکتر روانپزشک به خاطر مشکلات من از جمله ترس و دلهره و لرزش و استرس و اضطراب برای من سرترالین ۱۰۰ تجویز کرد.که در اولین روزی که خوردم هر بلایی که فکر کنید سرم اومد.غش، تنگی نفس، تاری دید،لرزش شدید،سرگیجه،ضربان قلب بالا ،تعریق…یعنی بدترین حالی که در تمام عمرم داشتم.الان بعد از گذشت ۲ روز من هنوز حال خوبی ندارم.با اینکه خوردنش رو متوقف کردم.باید چی کار کنم.هنوز قلبم ضربانش بالاست.سرم سنگینه.نفس کشیدنم سخته و واقعا نمیدونم چیکار کنم.دکترم هم تعطیلات هست.

سلام دوست عزیز مواردی که ذکر کردید از عوارض دارو می باشد که در برخی افراد با شدت های متفاوت نمایان می گردد. توصیه می شود کمی صبور باشید، در صورتیکه علائم از بین نرفت و یا تشدید گردید با پزشک معالج خود در میان بگذارید. قطع مصرف دارو به صورت خودسرانه توصیه نمی گردد در این زمینه باید با پزشک خود صحبت نمایید تا متناسب با شدت علائم، راهکار مناسب اتخاذ گردد. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

سلام .خسته نباشید.19سالمه و چند سالی میشه که از بیماری اختلال وسواس فکری جبری و هراس رنج میبرم.یک سال پیش هم به روانپزشک مراجعه کردم ولی به محض بهبودی خیلی کم درمان رو رها کردم و هروقت حالم بد میشد قرص هارو میخوردم.امسال که وضعیتم وخیم تر شده بود دوباره به دکتر مراجعه کردم وایشون همون قرص های قبلی یعنی الانزاپین و سرترالین برام تجویز کردن.من به دکتر عرض کردم که همین مشکلاتی که دارم باعث میشه مشکل بلع در قرص هم داشته باشم اما ایشون گفتن که مجبورم و میتونم قرص رو هرجوری که میخوام بخورم.الان چند روزه قرص رو به همراه چای شیرین به صورت محلول میخورم اما جایی نوشته بود که حل شدن قرص باعث آسیب مری میشه و حتی خواص قرص رو از بین میبره.الان هیچ راهی برام نمونده.یعنی به جز قرص هیچ نوع درمان دیگه ای وجود نداره ؟؟؟خواهشا راهنماییم کنید

سلام دوست عزیز باید در نظر داشته باشید که برای کنترل و درمان هر اختلالی، دوره ی درمان باید تکمیل گردد پس بنابراین حین مصرف دارو، تغییر دوز مصرفی و یا قطع دارو به صورت خودسرانه به هیچ وجه توصیه نمی گردد. مشکل بلع و معده از عوارض مصرف این دارو ها می باشد، بنابراین در این زمینه باید با پزشک معالج مشورت شود تا در صورت امکان دوز دارو و یا خود دارو تغییر یابد. پیشنهاد میکنیم برای بررسی بیشتر و تجویز داروی مناسب تر، تحت نظر پزشک دیگری قرار بگیرید. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

سلام خسته نباشید من در حال ترک متادون هستم و تقریبا دردهای فیزیکی م تموم شده و بیخوابی و بیقراری و اضطراب شدید دارم . بنظرشما سرترالین میتونه حالت ناآرام و استرس و اضطراب منو آروم کنه ؟

سلام دوست عزیز توصیه می شود در مورد کنترل و بهبود حالت های ایجاد شده حتما تحت نظر روانپزشک (حوزه ترک اعتیاد) قرار گیرید. مصرف خودسرانه سرترالین به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا عوارض جسمی خواهد داشت. در صورت تمایل می توانید در این زمینه با مرکز آزادی یا قلهک تماس بگیرید و از دکتر قاسم زاده تایم ویزیت اخذ نمایید. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

امتیاز بینندگان:1 ستاره

امتیاز بینندگان:3 ستاره

سلام من ۲۴سالمه شیش سال افسردگی متوسط ب بالا داشتم سریع عصبی میشدم وقتی صدای بلندمیومد یهو شوک میشدم و بدنم شروع ب گزگز میکرد و قفل میشد وبلافاصله لمس میشد کل بدنم.کنترلمو ازدست میدادم ومیخوردم زمین تپش قلب شدید میگرفتم و بلافاصله شروع میکردم ب گریه کردن و برای چندثانیه بیهوش میشدم… رفتم پیش روانشناس منوفرستادن پیش دکتر مغزو اعصاب برام قرص سرترالین و الانزاپین و الپرازولام نوشتن ب مدت تقریبا یکسال خوردم و گفتن دیگه نمیخاد بخوری الان چهارماهه داروهامو قطع کردن ولی خوب نشدم اصلا نمیخام وابسته قرصا باشم میخام بدونم مشکل من چیه چراخوب نمیشم همیشه باید دارو بخورم؟؟؟؟؟؟

سلام دوست عزیز نیاز به معاینه و بررسی شما می باشد. بدون مشاوره و ارزیابی شما نمی توانیم راهکار مناسب و قطعی ارائه کنیم. در صورت تمایل می توانید با یکی از مراکز تماس بگیرید و از دکتر نیوشا محمدی (روانپزشک) تایم ویزیت اخذ نمایید. قطعا با راهکارهای عملی و در صورت نیاز دارو درمانی این حالت کنترل و بهبود بخشیده می شود. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

امتیاز بینندگان:3 ستاره

دکترروانپزشک مراجعه کردم.سرترالین تجویز کرد به مدت دوسال ونیم استفاده کردم خیلی تاثیر خوبی داشت ولی به محض قطع مجددا مشکلات اضطراب پدیدار شد.آیا میتوانم همیشه استفاده نمایم؟؟؟؟لطفا پاسخ ندهید با مشاوره دکتر چون میخام نظرشمارا هم بدانم.

دوست عزیز تجویز دارو با توجه به نوع و شدت مشکل ،سن ،وزن و مشخصات فردی فرد و با توجه به صلاحدید پزشک متخصص مربوطه انجام میشود .حال از لحاظ حرفه پزشکی و اخلاقی نمیتوان در این مورد بددون بررسی بالینی و طبی تشخیص درست داد اما همیشه در اختلالات مربوط به روان پیشنهاد میشود علاوه بر درمان دارویی ،از درمانهای غیردارویی نیز بهره گیرید تا ماندگاری دارو بیشتر باشد.

سلام ببخشید من دچار افسردگی و وسواس فکری هستم و همچنین هفت ماهه باردارم دکتر برای من قرص اسنترا تجویز کرده ولی من میترسم استفاده کنم به دلیل اینکه ممکنه به جنین اسیب برسه من باید چکار کنم ایا قرص ها رو استفاده کنم

سلام دوست عزیز در مورد عوارض این دارو در زنان باردار مطالعات کافی انجام نشده است. بنابراین توصیه می شود در این خصوص حتما با پزشک معالج خود صحبت نمایید. قطع مصرف دارو به صورت خودسرانه به هبچ وجه توصیه نمی گردد. برای کنترل و درمان افسردگی و وسواس تحت نظر پزشک باشید و مواردی که توسط وی تجویز می گردد را انجام دهید.

سلام، وقت بخیر. من حدود سه ماه سرترالین 50 مصرف میکردم که پزشکم رفته رفته دوز دارو رو زیاد کردن تا اینکه رسید به دوتا سرترالین 50 در روز، الان سه هفته هست که خودسرانه مصرف دارو رو قطع کردم، دچار سرگیجه شدید و سردرد شدم، الان باید چیکار کنم؟ دوباره خوردن دارو رو با همون مقدار از سر بگیرم؟ فعلا شرایطم برای مراجعه به پزشک جور نیست. دختر 24 هستم.

سلام دوست عزیز حین مصرف دارو، تغییر دوز مصرفی و یا قطع دارو به صورت خودسرانه به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا عوارض جسمی مانند مواردی که ذکر کردید خواهد داشت. توصیه می شود در این زمینه با پزشک مشورت نمایید تا در مورد دوز مصرفی در حال حاضر نظر قطعی ارائه گردد. بدون معاینه و بررسی بالینی شما نمی توان نظر قطعی در این خصوص ارائه کرد.

امتیاز بینندگان:3 ستاره

سلام .دکتر برای من آسنترا تجویز کردن که از همون روز اول که یک چهارم خوردم دچار تاری دید شدم …یعنی از دیروز …ایا مشکل تاری دید به مرور برطرف میشه؟ سپاس

سلام دوست عزیز حالتی که ذکر کردید (تغییرات مختصری در دید) از عوارض مصرف این دارو در برخی افراد می باشد. توصیه می شود با پزشک معالج خود در میان بگذارید و از تغییر دوز مصرفی و یا قطع دارو به صورت خودسرانه پرهیز نمایید.

امتیاز بینندگان:4 ستاره

سلام من طبق دستور زشک روزانه یک عدد آسنترا استفاده میکنم و بعد از 2 ماه استفاده به علت کمبود تمرکز ایشون پیشنهاد دادند روزانه یک عدد کپسول ginko biloba هم استفاده کنم. ولی داروخانه به من کپسول gincosan دادن. که این کپسول جینسینگ هم داره. آیا جینسینگ با آسنترا تداخل نداره؟ یا فقط باید کپسول گیاه ginkobiloba استفاده کنم بدون جینسینگ؟

سلام دوست عزیز باید با پزشک معالج خود مشورت نمایید. در این خصوص نیاز به بررسی شرایط فعلی هر شخص و داروهای مصرفی می باشد. بدون بررسی و ارزیابی بالینی شما نمی توانیم نظر قطعی در این خصوص ارائه کنیم.

سلام خسته نباشید من 5 سال پیش به علت سرگیجه سرترالین و پرانول مصرف می کردم .یکسال پیش دکتر پرانول رو قطع کرد و به جاش متورال داد بعد ار مدتی حالم بد میشد که متورال رو قطع کرد و چون خیلی بی انرژی و سست بودم دکتر ولبان تجویز کرد.کم کم سرترالین رو کم کردم الان دو هفته هست قطع کردم فقط ولبان می خورم مشکل استرس و حال بد ندارم فقط احساس برق گرفتگی تو سرم دارم .این از عوارض قطع سرترالین هست میخواستم بپرسم تا کی این عوارض هست و چه مدت طول می کشه از بین بره؟

سلام دوست عزیز رفع عوارض مصرف برخی داروها نیاز به زمان دارد. جای نگرانی نمی باشد. بسته به دوز مصرفی و طول دوره درمان، پس از گذشت مدتی رفع خواهد شد.

سلام من مشکل زود انزالی دارم دکتر اول برای من قرص سرترالین 50تجویز کرد وبعد از یک ماه قرص سرترالین100تاثیرات خوبی رو زود انزالی من داشت میخاستم بدونم آیا بعد از دوره درمان دوباره به حالت اولیه زود انزالی دچار نمیشم با تشکر

سلام دوست عزیز علل متعدد روحی و جسمی موجب بروز اختلال زود انزالی می گردد. بنابراین متناسب با علت و شدت اختلال، درمانگر راهکار مناسب درمانی اتخاذ می نماید. برای پاسخ قطعی در این خصوص نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد اما جای نگرانی نمی باشد، تحت نظر پزشک معالج خود باشید تا دوره درمان کامل گردد.

سلام.من حدودا شش ماهه زیر نظر دکتر قرص پاروکستین مصرف کردم و به دستور دکتر ماه آخر قطعش کردم ولی بعداز یک هفته از قطعش الان چهار روزه سرگیجه شدید دارم و به شدت عصبیم باید چکار کنم؟ تا کی ای وضعیت را دارم

سلام دوست عزیز معولا قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر داشته باشد چنانچه با نظر پزشک معالج دارو قطع گردیده توصیه می شود با پزشک معالجتان مشورت نمایید تا راهکار مناسب اتخاذ گردد.

  احتمالا تا کنون با نکات و ترفندهای روانشناسی زیادی مواجه شدید که بعضیاشون به دردتون خورده و بعضی هاشون هم هیچوقت به کارتون نیومده. اما من امروز تو این پادکست میخوام به شما 5 نکته ناب روانشناسی معرفی کنم که در هر سن و موقعیتی که باشید  همیشه به دردتون می خوره و حتما باید…

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3958207/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-23/19350054-44100-2-b132fad957768.m4a

  همه ما در این موقعیت ها قرار گرفته ایم: به تنهایی با رئیس خود در آسانسور بودن، وارد یک اتاق شدن و چرخش یکباره سر همه حضار به سمت شما، معرفی شدن به دوست دوستان خود و غیره … خوب چه اتفاقی می افتد؟ احساس می کنیم که دمای بدن مان شروع به افزایش می…

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3929839/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-20/——————————-0bfa2d7f546a9.m4a

 در این پادکست به بررسی مسائل مختلفی درباره یک عشق ماندگار پرداختیم. 

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3869210/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-15/——————————-b70a27c36c1fd.m4a

ساعت بیولوژیک یا ریتم سیرکادین

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3859863/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-14/————————–2a181dcde20d4.m4a

احساس مرگ, احساس سرگیجه, احساس خفه شدن, حمله پنیک, درمان پنیک, ترس از مرگ, حس مرگ

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2028288/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————-ff74f09fdd39c.m4a

اضطراب و نگرانی از تشخیص تا درمان های جدید

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2003346/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————-f3ed6daf9acf7.m4a

چرا ما قبل از ازدواج مان احتمالا اشتباه می کنیم! و انتخاب اشتباهی می کنیم

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2062692/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/————————–fa9c455e546e3.m4a

رفتن به سرزمین های جدید چه تاثیری روی روده و مغز ما خواهد داشت؟

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2031461/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————-8b711040187c3.m4a

چرا بقیه نمیتونن حرف مارو بفهمن؟ دکتر مصطفی امیری متخصص مغزواعصاب

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2027679/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/—————————-141eb0b60262c.m4a

تشخیص و درمان وحشت زدگی با مجموعه پزشکان و روانشناسان جایروس

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2006589/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/—————————c6745b185c91c.m4a

مراحل سوگ و غم فقدان در اطفال – پزشکان و روانشناسان جایروس

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2001314/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/————————-fff415097b65b.m4a

آموزش ذهن اگاهی برای کاهش خشم و آرامش ذهنی

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3349019/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/———————-b8e869e053be1.m4a

آموزش مراقبه اسکن بدن – جزو مجموعه آموزش های مراقیه توسط پزشکان و روانشناسان جایروس

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3320052/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————afcb23b0886a9.m4a

جواب همه سوالات شما در مورد خروپف اینجاست

درمان کلیه اختلالات خواب شامل :بی خوابی، خرخر ( خروپف ) ، پرخوابی ، راه رفتن در خواب ، آپنه خواب و…

خروپف فقط صدایی آزار دهنده نیست، خرخر شبانه در صورت همراهی با آپنه خواب ، ریسک سکته قلبی، سکته مغزی و حتی سرطان و دیابت و فشار خون و ضعف حافظه را چندین برابر افزایش می دهد.اگر خروپف می کنید توصیه می کنیم برای ارزیابی وجود آپنه خواب هرچه سریعتر مراجعه نمایید.

تهران,خیابان شریعتی, روبروی خیابان دولت, داخل کوچه امامزاده,جنب فروشگاه جامبو, پلاک ۱۴, طبقه دوم واحد ۶ یا ۸ (پذیرش فقط با وقت قبلی)

۰۲۱-۲۲۶۳۶۸۶۳    —–      ۰۲۱-۲۲۶۴۸۶۲۷

از هر 3 سرطان یکی قابل پیشگیری است.

اگر در خانواده و اقوام درجه یک سابقه بروز سرطان علی الخصوص در سنین پایین و در بیش از یکی از اقوام نزدیک تان دارید، بهتر است مشاوره و در صورت نیاز تست انجام دهید.

دکتر امینه واقفی جزو معدود افرادی است که با درجه فوق تخصص سرطان های ژنتیکی اخیرا از آمریکا به ایران آمده اند تا در این زمینه به مردم عزیز کشور خودشان خدمت کنند.

برای مشاوره با ایشان با شماره زیر تماس بگیرید: 021-22614237

مرکز شماره یک (شریعتی)

تهران خیابان دکتر شریعتی, تقاطع دولت ،کوچه امامزاده،پلاک 14 واحد 6 و 8، (پذیرش فقط با وقت قبلی)

22616377 – 22636863

************************************

مرکز شماره دو تهران (واحد شرق تهران)  تهران بزرگراه رسالت،بعد از ميدان رسالت،نرسيده به چهار راه سرسبز،روبه روى مسجد حجتيه،پلاك 686 ، طبقه 5، واحد 10

 77136229 _77091723

************************************

مرکز شماره سه تهران (واحد جنوب و غرب تهران) :

تهران، ميدان آزادی،به سمت بزرگراه محمد علی جناح، ابتدای بلوار صالحی، كوچه جعفرنیا ،پلاك ٢١ ،طبقه ٤ ، واحد ١٦

021-66038295

66158469_021

************************************

مرکز فوق تخصصی زوج درمانی و مشاوره زوجین (قبل و بعد از ازدواج) 

در این مرکز فوق تخصصی درمان مشکلات زوجین و مشاوره زناشویی،سکس تراپی، درمان دعواهای زوجین، مشاوره پیش از ازدواج و… انجام می شود.

تهران، خیابان شریعتی، تقاطع خیابات دولت و شریعتی، ابتدای کوچه امامزاده، پلاک 14 واحد 8

تماس : 02122636863

************************************

مرکز فوق تخصصی درمان درد، توانبخشی و ارتوپدی

مرکز تخصصی ارتوپدی ، فیزیوتراپی و توانبخشی جایروس یکی از بهترین مجموعه های فوق تخصصی درمان مشکلات استخوان ها، مفاصل، درمان درد (مانند کمردرد و گردن و زانو درد ) است که توسط متخصصین درد، ارتوپدی، توانبخشی اداره می شود.

تهران، خیابان شریعتی، تقاطع خیابات دولت و شریعتی، ابتدای کوچه امامزاده، پلاک 14 واحد 7 طبقه دوم

تماس :

02122614237

09338178807

************************************

برای دیدن نشانی و اطلاعات سایر شعب تهران و شهرستانها، اینجا کلیک کنید

مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان  جایروس (آلومینا) یکی از  بهترین و بزرگترین تیم های فوق تخصصی درمان و پیشگیری از اختلالات مغز،اعصاب و روانپزشکی در ایران است که به همت دهها متخصص مغز و اعصاب،روانپزشک و روانشناس در شهرهای بزرگ ایران فعالیت می کند.

مفتخریم که اعلام کنیم اخیرا چند نفر از بهترین پزشکان فوق تخصص مغزواعصاب ایران از آلمان (مرکز فوق تخصصی هانوفر آلمان که پروفسور سمیعی نیز در همین مرکز فعالیت دارند) و آمریکا به کشور بازگشته اند و در مجموعه بزرگ جایروس در کنار سایر پزشکان مشغول خدمت رسانی به شما مردم عزیز می باشند.لیست کامل پزشکان و درمانگران را میتوانید در صفحه درباره ما ببینید.

در مجموعه جایروس همیشه بهترین پزشکان در انتظار شما هستند.

مشکلات زیر در این مرکز فوق تخصصی قابل درمان اند:

نشانی : خیابان شریعتی ، تقاطع دولت ، کوچه امامزاده ، پلاک 14 ، واحد 7 ، طبقه دوم

تماس :   02122614237

Welcome, Login to your account.

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

مدپلاس

سرترالین (Sertraline) با نام تجاری زولوفت (Zoloft) یا آسنترا ( Asentra )یک داروی ضد افسردگی می باشد که در گروهی از داروها به نام مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI ها) قرار می گیرد.

سرترالین عواملی که باعث باعث بروز افسردگی، ترس، اضطراب، و یا نشانه های وسواس را تحت تاثیر قرار می دهد .

سرترالین برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری OCD، اختلال هراس، اختلال اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال ملال پیش از قاعدگی (PMDD) استفاده می شود.

نام ژنریک: سرترالین (Sertraline)

قرص asentra sertraline

نام تجاری:  زولوفت Zoloft و Asentra , Inostral , Sertrabiol , Sertrazine , Teraline , Zolamin

کلاس درمانی: ضد افسردگی

کلاس دارویی: مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)

 

مطمئن شوید که شما با خیال آسوده می ​​توانید این دارو را استفاده نمایید، اگر شما دارای هر یک از شرایط زیر می باشید با پزشک خود در جریان بگذارید :

بیماری کبد و یا کلیوی.
تشنج یا صرع؛
خونریزی و یا اختلال در لخته شدن خون.
اختلال دو قطبی (افسردگی شیدایی)؛
سابقه سوء مصرف مواد یا افکار خودکشی.

مصرف یک داروی ضد افسردگی SSRI در دوران بارداری ممکن است مشکلات شدید ریوی و یا سایر عوارض دیگری در نوزاد شما به وجود آورد ٬ در مورد مصرف این دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت نمایید .

هنوز مشخص نیست که سرترالین می تواند به شیر مادر منتقل شود یا به کودک شیرخوار آسیب برساند٬ در هر صورت قبل از مصرف این دارو در دوران شیردهی با پزشک خود مشورت نمایید .

از مشتقات نفتالنامین‌، از دسته SSRI ها دارای اثرات و موارد مصرف مشابه فلوکستین‌، دارای جذب آهسته گوارشی‌، ایجاد اوج غلظت پلاسمایی ٨.٥ ساعت پس از مصرف‌، متابولیسـم از طریق مسـیر اول کـبدی‌، تبدیل دارو به -Nمتیل دسمتیل سرترالین‌که غیرفعال است‌. دارای توزیع‌گسترده در بافت‌های بدن‌، دارای نیمه عمر حذف پـلاسمایی حدود ٢٦ سـاعت‌، دفـع بـا ادرار و مدفوع بـه خـصوص بـه صـورت متابولیت‌های دارو. قابل توزیع در شیر مادر.

درمان افسردگی، درمان اختلال پانیک با یا بدون‌ آکروفوبی و اختلال PTSD، درمان OCD، درمان اختلال‌ دیس‌ فوریک قبل از قاعدگی

توصیه به تجـویز دوزهای‌کاهش یافته در بیماران مبتلا به اختلالات‌کبدی‌.
قطع مصرف دارو به صورت تدریجی جهت پیشگیری از ایجاد سندرم‌های ناشی از ترک‌.

اگر شما پس از مصرف این دارو دچار هر یک از عارضه های جدی زیر شدید٬ با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید .

عضلات بسیار سفت (سفت و سخت) ، تب بالا، عرق کردن، گیجی، ضربان قلب سریع یا ناهموار .
اضطراب، توهم، تب، رفلکس بیش از حد فعال، لرزش.
تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن اشتها، احساس ناپایدار، از دست دادن هماهنگی.
سردرد، مشکل در تمرکز، مشکلات حافظه، ضعف، غش، تشنج، تنفس کم عمق و یا تنفس که متوقف می شود.

خواب آلودگی، سرگیجه، احساس خستگی.
تهوع خفیف، درد معده، ناراحتی معده، یبوست؛
خشکی دهان.
تغییر در اشتها یا وزن.
مشکلات خواب (بی خوابی)؛
کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی، و یا مشکل داشتن اوج لذت جنسی.

هر گونه داروی ضد افسردگی دیگر؛
بوسپیرون.
سایمتیدین.
digitoxin.
لیتیوم.
مخمر سنت جان.
تریپتوفان (گاهی اوقات L-تریپتوفان نامیده می شود)؛
وارفارین، کومادین؛
دارو سرفه حاوی دکسترومتورفان؛
دارو قلب یا فشار خون – flecainide، متوپرولول، propafenone، پروپرانولول، و غیره .
داروهای سردرد میگرنی – سوماتریپتان، zolmitriptan، و غیره .
دارو های مسکن- فنتانیل، ترامادول.
دارو تشنج – والپروئکس، فنی توئین.

مطلب قبلی

ریتالین

مطلب بعدی

زولپیدم Zolpidem

سوماتروپین

آلپرازولام Alprazolam

آمپی سیلین

جنتامایسین

کلرامفنيکل | Chloramphenicol

تهیه روغن گل سرخ در خانه

با سلام . پسر من اتیسمی است وروزانه داروهای لیتیوم 3 – ریسپریدون 3(یک میلی گرم)- نالتراکسان 2 (25 میلی گرم) – بی پریدین 3 (نیم میلی گرم) و زولوفت 50 میلی گرم یک عدد مصرف میکند. چند روزی است که دچار ترس شدیدی میباشد و حتی هنگامی که به دستشویی میرود هم میخواهد یک نفر همراهش باشد لطفا به سوال من پاسخ دهید لازم به ذکر است که سن پسرم 15 سال میباشد . با تشکر و سپاس

خیلی جالب بود اطلاعات بسیار کامل بود متشکرم استفاده کردم.

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد

مشخصات من را ذخیره کن

کد کپچا *

قرص asentra sertraline

دریافت مطالب جدید , اخبار و اطلاعیه ها در ایمیل شما

 

از عضویت شما سپاسگذاریم . ایمیل خود را جهت تایید بررسی کنید

مطالب تصادفی


استقبال از فصل بهار با رژیم غذایی مناسب

آنچه والدين بايد درباره بلوغ فرزندشان بدانند

مصرف سرخ کردنی ها باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر


عوارض استفاده از لنز رنگی

مشکلات لباس تنگ برای خانم ها – حتما بخوانید


چطور آلرژی کودکمان را کنترل کنیم ؟


عادت های مخرب کلیه


اصول مدیریت برای داروخانه داران


سرنخ هایی جدید از بیماری اوتیسم


چطور با فرزندمان درباره بلوغ صحبت كنيم؟

8 نکته از کمک های اولیه که باید بدانیم|بخش دوم

8 نکته از کمک های اولیه که باید بدانیم|بخش اول

ناخن هایی که در گوشت انگشتان پا فرو می روند


حساسیت پاییزی چگونه اتفاق می افتد؟


خودمراقبتی در بهداشت چشم

این ۹ خوراکی را از برنامه غذایی تان حذف کنید


جای میگو در سفره ایرانی ها خالیست


ارتباط بین رابطه جنسی و سرطان پروستات


حسادت کودک نسبت به میهمان تازه وارد

زمانی که سیســتم ایمنی پیام هــای غلطی را به پوســت می فرســتد و باعث رشــد بیشتر ســلول های آن می شــود؛ چندین لایه ســلول مرده به شکل پوســته های ســفید رنگ در سطح پوست تجمع پیدا می کنند.

(بیشتر بخوانید : پسوریازیس )

Sertralin gehört zu den wichtigsten Arzneistoffen gegen depressive Erkrankungen. Die Depression  ist eine ernstzunehmende, psychische Erkrankung, die nicht mit vorübergehender innerer Verstimmung oder Trauer verwechselt werden darf, die ihrerseits angemessene Reaktionen auf bestimmte äußere Ereignisse (wie Verluste oder nach dem Tod von Angehörigen) darstellen. Der Wirkstoff Sertralin hilft Patienten, indem er stimmungsaufhellend, aktivierend und angstlösend wirkt. Hier lesen Sie alles Wichtige über die Wirkung und Anwendung von Sertralin, Nebenwirkungen und Warnhinweise.

Wirkung

Im Gehirn und Rückenmark (Zentrales Nervensystem) sorgt das Zusammenspiel aus verschiedenen Botenstoffen (Neurotransmitter) dafür, dass man angemessen auf bestimmte Situationen (wie Freude, Aufregung etc.) reagieren kann. Dazu werden die verschiedenen Botenstoffe (wie Serotonin und Noradrenalin) je nach Bedarf von Nervenzellen ausgeschüttet und später wieder aufgenommen und gespeichert.

Dieses Gleichgewicht der Botenstoffe ist bei Menschen, die unter einer depressiven Erkrankung leiden, gestört. Es treten Symptome wie Niedergeschlagenheit, Schlaflosigkeit und Angstzustände auf, die dem Betroffenen eine aktive Teilnahme am normalen Lebensalltag erschweren.

Der Wirkstoff Sertralin gehört zur Gruppe der „Selektiven-Serotonin-Wiederaufnahme-Hemmer“ (SSRI): Er hemmt die Wiederaufnahme von Serotonin in seine Speicherzellen. Dadurch steigt die Menge an freiem und damit aktivem Serotonin zwischen den Gehirnzellen, was einen stimmungsaufhellenden, aktivierenden und angstlösenden Effekt hat.قرص asentra sertraline

Aufnahme, Abbau und Ausscheidung

Das Antidepressivum wird fast vollständig aus dem Darm aufgenommen und danach über die Leber verstoffwechselt. Die Wirkung tritt meist nach einer Anwendungsdauer von einer Woche ein, es kann aber bis zu einem Monat dauern, bis sich die Sertralin-Wirkung vollständig entfaltet.

Sertralin ist für langfristige Therapien gut geeignet. Zu den Anwendungsgebieten (Indikationen) von Sertralin gehören:

Sertralin wird in Form von Tabletten oder Kapseln einmal täglich morgens oder abends mit ausreichend Flüssigkeit (ein großes Glas Wasser) eingenommen. Die Sertralin-Dosierung beträgt in der Regel 50 Milligramm pro Tag. Wenn nötig, kann die Dosis auf bis zu 200 Milligramm täglich gesteigert werden. Möchte man Sertralin absetzen, muss dies – ebenso wie eine Dosissteigerung – schrittweise über einen Zeitraum von mehreren Wochen erfolgen.

Zu Beginn der Therapie wirkt Sertralin hauptsächlich antriebssteigernd, während die stimmungsaufhellende Wirkung meist erst später einsetzt. Deshalb muss bei Menschen, die suizidale Gedanken haben, am Anfang der Therapie zusätzlich ein beruhigendes Medikament gegeben werden. Dieses kann abgesetzt werden, sobald durch Sertralin eine ausreichende stimmungsaufhellende Wirkung eingetreten ist.

Zu den häufigsten Sertralin-Nebenwirkungen gehören Magen-Darm-Beschwerden (Durchfall, Übelkeit), Schwindel, Müdigkeit, Schlaflosigkeit, Kopfschmerzen, Mundtrockenheit und bei Männern ein verzögerter Samenerguss. Sie treten bei mehr als zehn Prozent der Behandelten auf. Häufig (also bei einem bis zehn Prozent der Patienten) kann es unter anderem zu Geschmacksveränderungen, Sehstörungen, vermehrtem Schwitzen und Hitzewallungen, Zwangsgähnen, Erbrechen, Verstopfung, Verdauungsstörungen und Ohrgeräusche (Tinnitus) ein. Darüber hinaus kann Sertralin Gewichtszunahme oder –abnahme und weitere unerwünschte Wirkungen auslösen.

Gegenanzeigen

Der Wirkstoff Sertralin darf nicht gleichzeitig mit Antidepressiva aus der Gruppe der Monoaminooxidasehemmern (MAO-Hemmer wie Tranylcypromin, Moclobemid oder Selegilin) angewendet werden, da es dabei zu einer für das Gehirn schädlichen Erhöhung der Serotonin-Konzentration kommen kann. Anzeichen einer solchen Vergiftung (Serotonin-Syndrom) sind Erregungszustände, Zittern, Muskelstarre, Temperaturanstieg und Bewusstseinstrübungen.

Auch bei schwerer Leber- oder Nierenfunktionsstörung, erhöhter Krampfbereitschaft oder akuter Vergiftung mit Alkohol oder Medikamenten (Schlaf-, Schmerzmittel, Psychopharmaka) darf Sertralin nicht eingenommen werden.

Wechselwirkungen

Sertralin erhöht bei gleichzeitiger Gabe die Konzentration von trizyklischen Antidepressiva, Haloperidol (bei Psychosen), Phenytoin und Carbamazepin (bei Epilepsie), Diazepam (bei Erregungs- und Angstzuständen, Epilepsie etc.) und Lithiumsalzen (bei manisch-depressiven Störungen). Steht keine Alternativtherapie zur Verfügung, muss die Dosis durch den behandelnden Arzt angepasst werden.

Experten empfehlen, während der Behandlung mit Sertralin Alkohol zu meiden.

Schwangerschaft und Stillzeit

Der Wirkstoff gehört zu den Antidepressiva der Wahl bei Frauen in der Schwangerschaft und Stillzeit. Zur Anwendung bei diesen Patientengruppen gibt es viel Erfahrung. Bei einer behandlungsbedürftigen Depression sollte eine Therapie mit Sertralin unverändert fortgesetzt werden. Vor der Entbindung sollte mit der Patientin ein Absetzen oder eine Dosisverminderung abgewogen werden, da so Anpassungsstörungen des Neugeborenen weitgehend verhindert werden können. Nach der Entbindung sollte die Therapie sofort wieder aufgenommen werden.

Altersbeschränkungen

Kinder und Jugendliche, die an einer depressiven Erkrankung leiden, dürfen nicht mit dem Wirkstoff Sertralin behandelt werden. Wie Studien zeigen, kann eine Behandlung in diesem Alter vermehrt zu Aggressionen, Verhaltensauffälligkeiten und Suizidgedanken führen.

Die Behandlung depressiver Erkrankungen gehört in die Hände eines erfahrenen Arztes. Deshalb sind Medikamente mit Sertralin verschreibungspflichtig, also nur mit einem Rezept vom Arzt in Apotheken erhältlich.

Sertralin wurde bereits 1997 in Deutschland zugelassen. Es gilt deshalb als wohlerprobtes Antidepressivum und wird als Mittel der Wahl bei depressiven Erkrankungen eingesetzt.

Die Informationen dürfen auf keinen Fall als Ersatz für professionelle Beratung oder Behandlung durch ausgebildete und anerkannte Ärzte angesehen werden. Der Inhalt von NetDoktor.de kann und darf nicht verwendet werden, um eigenständig Diagnosen zu stellen oder Behandlungen anzufangen. © Copyright 2019 NetDoktor.de – All rights reserved – NetDoktor.de is a trademark

قرص asentra sertraline
قرص asentra sertraline
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *