قرص یدوکینول 210 میلی گرم

خواص دارویی و گیاهی

قرص یدوکینول برای درمان آمیب روده ای مورد استفاده قرار می گیرد که نباید بدون تجویز پزشک از آن استفاده کرد. در این مطلب ما قصد داریم تا شما عزیزان را با کاربردها و عوارض جانبی قرص یدوکینول آشنا کنیم.

قرص یدوکینول در درمان آمیب روده ای تاثیر گذار می باشد. آمیب در واقع انگلی است که در روده انسان زندگی می کند به غشای روده آسیب رسانده و از سلول های خونی تغذیه کرده و موجب پاره شدن دیواره روده شده و اسهال خونی را به وجود می آورد. در این مطلب با کاربردها و عوارض قرص یدوکینول در خدمت شما دوستان عزیز می باشیم.

یدوکینول خودش به تنهایی در درمان آمیب روده ای در ناقلین بدون علامت و نشانه کیست آمیب و همراه با مترونیدازول برای درمان آمیب حاد مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو در درمان بالانتیدیاز و یا همان عفونت های ناشی از تک یاخته ها نیز استفاده می شود. در ادامه با عوارض و موارد استفاده قرص های یدوکینول با شما همراه خواهیم بود.

انگل آمیب بر خلاف بسیاری از میکروب هایی که عامل ایجاد اسهال می باشند با کلرزنی به آب از بین خواهند رفت، چون تک سلولی می باشد با کلر از بین نخواهد رفت و اگر در منطقه ای از بدن شایع شود و پراکنده شود برای مرگ انگل آن تنها راه جوشاندن آب است. یدوکینول در ترکیب شدن با مترونیدازول برای درمان بیماری روده ای مصرف می شود. این قرص فقط برای شکل کیست دار انگل مفید می باشد.

ضد آمیب روده ای ( اسهال خونی آمیبی )

داروی یدوکینول ضد تک یاخته است که بر تک یاخته ای ها مخصوصا آنتامبا هيستوليتيكا تاثیرگذار است. این دارو در مجرای داخلی روده و با مکانیسم ناشناخته ای اثر خود را می گذارد.

در بزرگسالان مقدار 63-65 میلی گرم و 3 بار در روز به مدت 2 روز باید مورد استفاده قرار گیرد و در کودکان 3-4 میلی گرم در 2 یا 3 مقدار به مدت 2 روز باید استفاده شود.

مهمترین عوارض جانبی که ممکن است مصرف یدوکینول به همراده داشته باشد عبارتند از:

اختلال حسی، سرگیجه حقیقی، فراموشی خاطره گذشته، آشفتگی، نوروپاتی محیطی، مسمومیت عصبی، ضعف و کسالت

کاهش بینایی، آتروفی چشمی، نوریت چشمی

کهیر، تغییر رنگ ناخن و موها، خارش پوست، پوستولی و پاپولی

یبوست، استفراغ، حالت تهوع، کرامپهای شکمی، اسهال،  بی اشتها شدن، خارش و تحریک ناحیه مقعد، گاستریت

آگرانولوسيتوز

تب و لرز، ریزش مو، بزرگ شدن تیروئید، دردهای عضلانی و کورک های منتشر

در این مقاله با کاربردها و عوارض قرص یدوکینول آشنا شدید. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات در زمینه انواع دارو به بخش اطلاعات دارویی مراجعه نمایید.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



موزه پرنس ولز هند یک جاذبه توریستی متفاوت!



با بالون معده لاغر می شویم یا نه؟


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



با جزیره تماشایی ماک و تام موراکوت آشنا شوید

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


بالون معده با دکتر فرزاد فرامرزی – فوق تخصص گوارش, کبد و آندوسکوپی

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

موارد و مقدار مصرف: ضد آمیب روده‌ایبزرگسالان: از راه خوراکی، مقدار ۶۵۰-۶۳۰ میلی گرم سه بار در روز به مدت ۲۰ روز مصرف می‌شود. حداکثر مقدار مصرف نباید از g/day 2 تجاوز کند.کودکان: مقدار معمول مصرف mg/kg/day 4-3 در دو یا سه مقدار منقسم است که به مدت ۲۰ روز مصرف می‌شود.
یدوکینول غالباً در ترکیب با مترونیدازول (۷۵۰ میلی گرم چهار بار در روز به مدت ۱۰-۵ روز از راه خوراکی) برای درمان بیماری خفیف تا متوسط روده‌ای و همراه با چند داروی دیگر برای درمان بیماری شدید مصرف می‌شود. این دارو فقط بر شکل کیست دار انگل مفید است. بنابراین ، مصرف آن فقط به موارد خفیف ناقلین بدون علامت محدود می‌شود.
فاصله زمانی دوره‌های اضافی درمان با یدوکینول نباید کمتر از ۳-۲ هفته باشد.
مکانیسم اثراثر ضد آمیب: یدوکینول یک ضد تک یاخته است که بر تک یاخته‌ای ها ، بخصوص آنتامبا هیستولیتیکا مؤثر است. این دارو عمدتاً در مجرای داخل روده و با یک مکانیسم ناشناخته اثر می‌کند.

اثر بر آزمایشهای تشخیصی
یدوکینول ممکن است غلظت ید پیوند یافته به پروتئین (PBI) را افزایش دهد و در نتیجه، با آزمونهای عملکرد تیروئید، تا شش ماه بعد از قطع مصرف دارو، تداخل کند.

اعصاب مرکزی: مسمومیت عصبی ، اختلال حسی، ضعف، سرگیجه حقیقی، کسالت، سردرد، آشفتگی، فراموشی خاطره گذشته، آتاکسی، نوروپاتی محیطی.پوست: خارش، کهیر، ضایعات پاپولی و پوستولی، تغییر رنگ مو و ناخنها.چشم: نوریت چشمی ، آتروفی چشمی، کاهش بینایی.دستگاه گوارش: بی اشتهایی ، تهوع، استفراغ، کرامپهای شکمی، اسهال، افزایش حرکات روده‌ای، یبوست، درد و سوزش در اپی‌گاستر، گاستریت، خارش و تحریک مقعد.خون: آگرانولوسیتوز.سایر عوارض: بزرگ شدن تیروئید، تب، لرز، کورکهای منتشر، ریزش مو، درد عضلانی.توجه: در صورت بروز علائم حساسیت مفرط یا مسمومیت، باید مصرف دارو قطع شود.

تظاهرات بالینی: تحت تأثیر قرار دادن عملکرد دستگاه تنفس و دستگاه قلبی ـ عروقی.
درمان: عمدتاً حمایتی است. اگر دارو به تازگی خورده شده باشد (طی چهار ساعت ) باید محتویات معده را با شستشوی معده یا ایجاد استفراغ تخلیه کرد. پس از آن، تجویز ذغال فعال جذب دارو را کاهش می‌دهد. مصرف مسهل ‌های نمکی یا اسموتیک ممکن است مؤثر باشد.

جذب: حدود هشت درصد مقدار مصرف شده جذب می‌شود.پخش: مشخص نیست.متابولیسم: به نظر می‌رسد بیشترین مقدار جذب شده در کبد به صورت گلوکورونید یا سولفات در می‌آید.دفع: عمدتاً به صورت تغییر نیافته از طریق مدفوع دفع می‌شود. ترشح این دارو در شیر مشخص نیست.

موارد منع مصرف و احتیاط
موارد منع مصرف: حساسیت مفرط شناخته شده به ۸ـ هیدروکسی کینولین یا فرآورده‌های حاوی ید (این دارو حاوی ید است)، بیماری کبدی یا کلیوی، نوروپاتی چشمی (ممکن است این حالتها را تشدید کند).موارد احتیاط:
الف ـ بیماری تیروئید.
ب ـ به دلیل خطر بالقوه آسیب عصبی و بینایی، مصرف طولانی مدت این دارو توصیه نمی‌ شود.

Tablet: 21mg

طبقه‌بندی فارماکولوژیک: (۸- هیدروکسی کینولین یددار).
طبقه‌بندی درمانی: ضد آمیب.
طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده C

عضویت در خبره مجله سلامت

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *