قرص گریپین چیه

خواص دارویی و گیاهی


1) آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان Adult Cold است.

2) قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیل افرین و کلرفنیرامین.

3) استامینوفن که ضد تب و کاهنده درد است، فنیل افرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفنیرامین نیز ضد حساسیت است.

4) از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا، سینوزیت و آلرژی استفاده می شود.

5) میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر چهار تا شش ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده می شود. در بزرگسالان نباید روزانه از 12 قرص و در کودکان از 6 قرص مصرف شود.

6) اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندین ها موجب کاهش تب می شود. کلرفنیرامین با تاثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش می دهد و فنیل افرین نیز سبب انقباض سریع و طولانی مدت شریانچه ها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی می شود.

7) تحریک پذیری، گیجی و خواب آلودگی از مهمترین عوارض مصرف این دارو به شمار می رود.

8) این دارو با داروهایی همچون فنی توئین، ریفامپین، کاربامازپین تداخل دارویی دارد، بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری دارو تجویز کند.

9) این قرص به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین می تواند سبب خواب آلودگی شود، بنابراین توصیه می شود از رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو خودداری کنید.

1) بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماری های قلبی به ویژه بیماری های عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شده اند باید با مشورت پزشک و با احتیاط از این دارو استفاده کنند، زیرا این قرص دارای منقبض کننده های عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری های قلبی می شود.








منع مصرف:




▪ بیماران مسن

▪ بیماری های قلبی عروقی (برادی کاردی، بلوک قلبی یا آرتریواسکلروزیس شدید در صورت مصرف فنیل افرین)

▪ استامینوفن: ریسک واکنش های پوستی نادر اما جدی دارد که می تواند کشنده باشد؛ این واکنش ها عبارتند از سندروم استیونس جانسون (SJS)، نکرولیز اپیدرمال توکسیک (TEN) و acute generalized exanthematous pustulosis (AGEP)؛ علائم آن ها شامل قرمز شدن پوست، تاول و راش است.

▪ دیفن هیدرامین نباید در نوزادان استفاده شود

▪ در هایپووولمی شدید در مصرف استامینوفن احتیاط شود

▪ در استفاده از ترکیب حاوی کلرفنیرامین در بیمارانی که داروهای CNS depressant می گیرند یا کودکان زیر ۶ سال احتیاط شود



توصیه های دارویی سرماخوردگی بزرگسال


▪ بیش از مقدار توصیه شده و طولانی تر از زمان تعیین شده توسط پزشک، مصرف نشود.

▪ از رانندگی و اعمالی که نیاز به هوشیاری دارند حین مصرف این دارو پرهیز شود.

▪ از مصرف الکل همزمان با این دارو خودداری شود.

▪ ترکیبات دارویی دیگر که حاوی استامینوفن، دیفن هیدرامین یا فنیل افرین است مصرف نشود.

▪ دوز بالای ۴ گرم استامینوفن در روز می تواند آسیب کبدی شدید ایجاد کند. در صورت مصرف از این مقدار به پزشک اطلاع داده شود.

▪ این دارو را بدون مشورت با پزشک در کودکان مصرف نشود. برندهای مختلف این دارو مقادیر متفاوتی از ترکیبات را دارند.

▪ در صورت بارداری یا تصمیم به بارداری یا شیردهی به پزشک اطلاع داده شود.


برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

صلوات

استفاده از بسیاری از داروهای شیمیایی در دوران بارداری توصیه نمی شود. از جمله داروهایی که استفاده و کاربرد فراوانی دارد. داروهای سرماخوردگی است. در صورتی که تمایل دارید با ویژگی های مصرف قرص سرماخوردگی در بارداری آشنا شوید تا پایان همراه ما باشید.

بارداری دوره حساسی است که باید در آن هر کاری و از استفاده از هر دارو و غذای جدیدی با نظر و تجویز پزشک متخصص انجام شود تا سلامت مادر و جنین به خطر نیفتد. سرما خوردگی بیماری است که خیلی فصل خاصی نمی شناسد و در هر موقعی امکان دارد رخ بدهد و علایمش دامن گیر شخص شود. در بسیاری موارد علایم سرماخوردگی در بارداری تشدید می شود و این سبب می شود که مادر ناچارا به سمت داروهای شیمیایی برای خلاصی از این درد پناه ببرد چون استفاده از هیچ نوع دمنوش گیاهی در بارداری برای تسکین درد به خاطر عدم اطلاعات و تاثیرات آن پیشنهاد نمی شود. ما در ادامه این مطلب از مصرف قرص سرماخوردگی در بارداری نوشته ایم.

اول از همه برای اینکه خیالتان را از بابت سلامت جنین راحت کنم, باید بگویم که سرماخوردگی به تنهایی به جنین آسیب نمی رساند اما تب در سرماخوردگی را باید جدی گرفت و به درمان و برطرف کردن آن قبل از آسیب رساندن به جنین پرداخته شود. ذکر این نکته ضروری است که خانم باردار بدون تجویز پزشک نباید هیچ گونه دارویی مصرف کند حتی اگر آن دارو بی خطر باشد چون از تاثیراتش بر روی سلامت جنین اطلاعی ندارد.

مادر باردار برای استفاده از قرص سرماخوردگی در بارداری باید تحت معاینه پزشک قرار بگیرد و دارویی که پزشک متخصص آن را برایش تجویز کرده را سر ساعت و به همان مقداری که برایش تعیین شده است, مصرف کند. در هنگام سرماخوردگی جنین از ویروس این بیماری در امان است اما درجه حرارت بدن را باید به طور منظم برای جلوگیری از تب کردن, چک کرد.

خانمهایی که در کمتر از هفته دوازدهم و از هفته سی و هشتم بارداری قرار دارند, نباید سرخود هیچ دارویی را مصرف کنند. مصرف یک سری از آنتی بیوتیک ها بنا بر تشخیص پزشک در طول دوره بارداری مجاز است اما همه آنتی بیوتیک ها در بارداری مجوز مصرف ندارند. حتی استفاده از قرص سرماخوردگی بزرگسالان در بارداری بدون نظر پزشک منع مصرف دارد.

برای تسکین سرفه, درد گلو, آبریزش بینی, عطسه و برطرف کردن عفونت و تب در سرماخوردگی بارداری به پزشک متخصص خود مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید. خوب است بدانید گاهی اصلا بعضی علایم که اعلام می کند شما سرما خورده اید, ربطی به سرما خوردگی ندارد و نشان دهنده یک بیماری دیگر می باشد که باید تشخیص داده شود. در این دوره حتی استفاده از هر نوع گیاه دارویی نیز باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد.

به هر حال سرماخوردگی یک بیماری عمومی است و در هر فصلی امکان دارد رخ بدهد و با استراحت و استفاده مکرر از آب پرتقال و لیمو شیرین و شیر به همراه سوپ های رقیق و دیگر مایعات, در حالی که علایم آن شدید نباشد و بشود تحمل کرد می توان در منزل هم به سپری شدن دوره آن بدون استفاده از داروهای شیمیایی و قرص سرماخوردگی پرداخت.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



موزه پرنس ولز هند یک جاذبه توریستی متفاوت!



با بالون معده لاغر می شویم یا نه؟


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



با جزیره تماشایی ماک و تام موراکوت آشنا شوید

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


بالون معده با دکتر فرزاد فرامرزی – فوق تخصص گوارش, کبد و آندوسکوپی

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *