قرص کلسیم کربنات در بارداری

خواص دارویی و گیاهی


چه نوع کلسیمی مناسب است؟

همه ی افراد هر روز به مواد معدنی اساسی نیاز دارند. علاوه بر کمک به ساخت دندان ها و استخوان ها، کلسیم می تواند در خون ( روند انعقاد خون) و عضلات ( انقباض عضلانی) هم نقش داشته باشد و به انتقال پیام عصبی هم کمک کند.


کلسیم مورد نیاز در طی بارداری

بدن شما نمی تواند کلسیم بسازد، پس شما باید به صورت مکمل آن را دریافت کنید. در زمانی که باردار هستید، تلاش کنید تا حداقل 1 میلی گرم کلسیم هر روز استفاده کنید. اگر شما 18 سال و یا کمتر سن دارید، شما به حداقل 13 میلی گرم کلسیم روزانه نیاز دارید.


غذاهای غنی از کلسیم

لبنیات از جمله شیر، پنیر، ماست، از بهترین منابع برای کلسیم هستند. سبزیجات سبز تیره و پر برگ هم کلسیم دارند ولی مقدار کلسیم آن ها کم است. به برخی از غذاها هم کلسیم اضافه می شود، مثلا غلاتی که با کلسیم غنی شده باشند، نان، آب پرتقال، نوشیدنی ها. موارد زیادی از غذاهای غنی شده با کلسیم وجود دارد که شما بتوانید از آن ها استفاده کنید:

415 میلی گرم: ماست ساده و یا کم چرب
375 میلی گرم: آب پرتقال غنی شده با کلسیم
325 میلی گرم: ساردین
299 میلی گرم: شیر بدون چربی
181 میلی گرم: سالمون
1 تا 1 میلی گرم: غلات از نوعی غنی شدن با کلسیم


مطالب مهم در مورد مکمل های کلسیم

اگر شما به شیر حساسیت دارید و یا عدم تحمل لاکتوز دارید و یا گیاهخوار هستید، دریافت کلسیم کافی از غذا دشوار است. اگر شما به اندازه ی کافی غذا نمی خورید، پزشک شما ممکن است به شما مکمل های کلسیمی را توصیه کند. مشخص کنید که کدام یک برای شما سودمند است:

مکمل های کلسیمی در دو شکل تهیه می شوند: کربناتی و سیتراتی

کربنات کلسیم : ارزان تر است و اگر با غذا استفاده شود، بهترین اثر را دارد.سیترات کلسیم : هم بعد از غذا و هم با شکم خالی اثر دارد.
بسیاری از مکمل های کلسیمی حاوی ویتامین D هم هستند، که به بدن در جذب کلسیم کمک می کنند.

محدود کردن کلسیم به 5 میلی گرم: برای آن که مطمئن باشیم کلسیم جذب می شود، دریافت تنها 5 میلی گرم کلسیم کافی است.

برای مثال، این می تواند بدین معنی باشد که 5 میلی گرم مکمل با صبحانه و وعده ی بعدی مصرف شود. برای شیر دادن هم کلسیم بیشتری لازم است: وقتی که شما در حال شیر دادن هستید، به مکمل های کلسیمی بیشتری نیاز دارید. تحقیقات نشان می دهد که شما ممکن است وقتی که شیر می دهید، 3 تا 5 درصد توده ی استخوانی خود را از دست بدهید. اگر شما هشیار باشید و غذاهای کلسیمی کافی مصرف کنید و مکمل های توصیه شده را هم استفاده کنید، می بایست در مدت 6 ماه پس از توقف شیردهی ، توده ی استخوانی شما طبیعی شود.


عوارض جانبی مکمل کلسیم

مکمل های کلسیمی ممکن است باعث شوند تا شما احساس نفخ، پف کردن و یا یبوست داشته باشید. اگر این موارد وجود دارد، سعی کنید تا همراه با غذا از مکمل های کلسیمی هم استفاده کنید و یا با پزشک خود در مورد مصرف انواع مختلف و یا برند های دیگر مکمل های کلسیمی مشورت کنید.

مصرف بیش از حد کلسیم هم باعث ایجاد سنگ های کلیوی می شود و از جذب روی و آهن در بدن شما جلوگیری می کند، که این یون های معدنی وقتی که شما باردار هستید، برای سالم زیستن شما لازم هستند، بیش از 25 میلی گرم کلسیم در هر روز استفاده نکنید ( 3 میلی گرم، اگر شما 18 سال و یا کم تر سن دارید).

“لطفاً نظرات خود را درباره این مطلب با “نی نی نما” در میان بگذارید”

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

متاسفانه محتوای مورد در خواست شما در مجله ونوس موجود نیست، البته ممکن است آدرس محتوای درخواستی تغییر کرده باشد. لطفاً در مطالب مجله جستجو کنید.

مشاهده جدیدترین مطالب

وضعيت تغذيه دوران بارداري و دريافت مواد مغذي ضروري بر نتيجه بارداري و سلامتي كودك مؤثر است. در اكثر مطالعات انجام گرفته درمورد تاثير دريافت كلسيم و در دوران بارداري بر نتيجه بارداري از دوز بالاي كلسيم استفاده شده و نتايج حاصل از اين مطالعات نيز با هم بسيار متفاوت مي‌باشد. افزون بر آن، اين مطالعات عمدتا با هدف تأثير مكمل كلسيم بر خطر نسبي پره‌اكلامپسي انجام شده‌اند. هدف از اين كار‌آزمايي كنترل شده تصادفي دوسوكور، تعيين تاثير مصرف روزانه 1 گرم مكمل كلسيم (دو كپسول 5 ميلي‌گرم كربنات كلسيم) توسط زنان باردار سالم در سه ماهه سوم بارداري بر نتيجه بارداري بود. در اين مطالعه 68 زن باردار سالم از هفته 3-28 بارداري وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفي در يكي از دو گروه «مكمل كلسيم» (33 نفر) يا «دارونما» (35 نفر) قرار گرفتند. فشارخون، وزن و قد اندازه‌گيري و نمايه توده بدني (BMI) در دو گروه، محاسبه شد. غلظت هموگلوبين و قندخون ناشتا با استفاده از پروندة بهداشتي افراد ثبت و كلسيم دريافتي به‌وسيلة پرسش‌ه بسامد خوراك (FFQ) از طريق رژيم غذايي برآورد شد. اندازه‌گيري‌هاي تن سنجي نوزاد شامل وزن، قد و دور سر نيز انجام گرديد. براي بررسي متغيرهاي كمي پيوسته از t-test و براي متغيرهاي كيفي از خي‌دو استفاده و P.Value  كمتر از 5/ به‌عنوان اختلاف آماري معني‌دار در نظر گرفته شد. هيچ تفاوت معني‌دار بين دو گروه از نظر سن، تعداد زايمان قبلي، قد، وزن و نمايه توده بدن قبل از بارداري، فشار خون و دريافت كلسيم غذايي وجود نداشت. ميانگين ضريب پيروي از پروتكل پژوهش در هر دو گروه بالاتر از 8% بود و بين گروه‌ها تفاوت آماري معني‌دار ديده نشد. مصرف مكمل كلسيم تاثيري بر اندازه‌هاي قد و دور سر هنگام تولد نداشت؛ ولي ميانگين وزن هنگام تولد در گروه مكمل كلسيم (3241 گرم) 23 گرم بيشتر از گروه دارونما“ (311 گرم) بود .(P&lt.5) در هر گروه دو نوزاد با سن حاملگي كمتر از 37 هفته متولد شدند. پس از حذف اين چهار مورد، تاثير مكمل كلسيم بر وزن هنگام تولد همچنان باقي ماند .(P&lt.5) از يافته‌هاي اين كارآزمايي مي‌توان نتيجه‌گيري كرد كه مصرف مكمل كلسيم در بارداري مي‌تواند مستقل از طول مدت بارداري، وزن هنگام تولد را افزايش دهد.

 

نسخه قابل چاپ

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

پیوندهای مرتبط

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *