قرص های سه ماهه دوم بارداری

امام علی (ع) فرمودند: زن باردار هیچ خوراکی نمی خورد و هیچ دارویی به کار نمی گیرد که برتر از خرمای تازه باشد.

در طول سه ماهه دوم بارداری ، یعنی هفته های 15 تا 27 ، احساسات شما نسبت به سه ماهه اول از این دوران پایدارتر شده و بدنتان هم طیف وسیعی از تغییرات فیزیکی جدید را تجربه خواهد نمود. همچنین، اگر روند حاملگی شما به صورت طبیعی پیشرفت کند، تورم پاها مخصوصا ناحیه مچ پا در سه ماهه دوم بارداری ظاهر می­شود. اما یادتان باشد که در سه ماهه سوم از دوران بارداری، تورم پاهای مادران حامله باید از بین برود. بنابراین، اگر میزان ورم پاهای شما در ماه­های پایانی دوران بارداری، حتی با استراحت کافی کاهش نیافت، باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و با به­کار بردن مراقبت­های بهداشتی لازم، مشکل خود را درمان کنید. علاوه بر این موارد، بعضی از زنان حامله در سه ماهه دوم بارداری خود احساس می­کنند که مشکل احتقان و گرفتگی بینی آن­ها تثبیت شده و دیگر درمان نخواهد شد. ولی یادتان باشد که این مشکل پس از تولد نوزاد، خود به خود از بین خواهد رفت.

برخی دیگر از زنان حامله در سه ماهه دوم بارداری خود گزارش داده­اند که حالت تهوع آن­ها کاهش یافته، بدنشان انرژی بیشتری دارد و فشار مثانه نیز به میزان قابل توجهی کاهش ­یافته است. در نهایت، جالب است بدانید که اگر زنی بتواند بدون داشتن مشکلات خاص پزشکی، سه ماه اول از دوران  بارداری خود را به طور طبیعی پشت سر بگذارد، شانس سقط جنین در او بسیار کم شده و روند بارداری با مشکل خاصی مواجه نخواهد شد.

هر مادر بارداری باید درباره موقعیت جنین اطلاعاتی داشته باشد تا ناخواسته جنین خود را به خطر نیندازد، جلوگیری از قرار گرفتن جنین در موقعیت ناسب خلفی به شما در این راه کمک میکند. قرص های سه ماهه دوم بارداری

این ناراحتی زنان ناشی از تغییرات هورمونی بوده و با ایجاد پلاک در دندان­ها، لثه­ها را نیز دچار مشکل خواهد نمود. پس، زنان جوان و بی­تجربه باید سعی کنند تا با شروع دوران بارداری، دندان­های خود را به طور مرتب مسواک زده و با مراجعه به دندانپزشک، به بهداشت دهان و دندان خود برسند. البته در هنگام مراجعه به دندانپزشک مطمئن شوید که او از باردار شما باخبر است.

در چنین شرایطی بهتر است فرد با قرار دادن پدهای پستان در داخل سینه­بند خود، آن­ها را پوشش داده و از نشت مایع به لباس­های رویی خود جلوگیری کند.

بروز مشکلات جزئی در بینی زنان باردار از علائم شایع سه ماهه دوم است. این افراد باید سعی کنند تا سیگار نکشیده و از دود و دم دخانیات کاملا در امان باشند. همچنین، در مواردی که با خشکی داخل بینی مواجه شدید یا احساس کردید که راه­های تنفسی شما گرفته است، حوله گرم و مرطوبی را بر روی صورت خود قرار دهید. علاوه بر این موارد، استفاده از حمام بخار یا گرفتن دوش آب داغ در این شرایط بسیار تاثیرگذار است. البته زنانی که در سه ماهه دوم بارداری از مشکل احتقان و یا خونریزی بینی رنج می­برند، می­توانند با قرار دادن یک ظرف پر از آب جوش یا دستگاه  بخار در اتاق از خشک شدن راه­های تنفسی خود جلوگیری کنند. البته، فراموش نکنید این کار فقط زمانی جواب می­دهد که میزان رطوبت موجود در هوای محیط زندگی زن حامله کم بوده و یا هوا بسیار گرما یا سرد باشد.

علاوه بر این موارد، ماساژ دادن سینوس­ها که با مالش دادن لبه استخوانی بالا و زیر ابروها، زیر چشمان و سمت پایین ناحیه بینی میسر است، برای از بین بردن احتقان زنان حامله در سه ماهه دوم از این دوران بسیار مفید خواهد بود. زنان حامله باید سعی کنند تا در کل دوران بارداری خود، آب را به مقدار کافی بنوشند. همچنین، برای از بین بردن مشکل گرفتگی بینی، زنان حامله می­توانند از قطره بینی استفاده نموده و یا با آب-نمک که با 1/4 قاشق چای­خوری نمک حل­شده در یک فنجان آب گرم تهیه می­شود، داخل بینی خود را شستشو دهند. هرگز به عنوان یک زن حامله برای از بین بردن گرفتگی بینی خود از داوری آنتی­هیستامین استفاده نکنید، مگر اینکه مصرف آن  توسط پزشک متخصص زنان و زایمان توصیه شده باشد.

زنان با ورود به سه ماهه دوم بارداری خود، وجود حباب، لرزش یا ضربه زدن جنین به دیواره رحم را احساس خواهند کرد که میزان این حس­ها ممکن است بین زنان مختلف، متفاوت باشد.  سعی کنید تا در کل دوران بارداری، با جنین درون رحم خود ارتباط برقرار نموده و در این شادی، شریک زندگی خود را هم سهیم کنید. برای این کار، کافی است به همراه شریک زندگی خود با فرزندتان  صحبت کرده و آرام آرام شکم خود را ماساژ دهید. علاوه بر این، زنان حامله سعی کنند تا آلبومی تهیه نموده و همه عکس­های دوران بارداری خود را به همراه تصویر سونوگرافی در آن نگه دارند.

کشیده شدن پوست بدن زنان در دوران بارداری ممکن است با بنفش، صورتی یا قرمز شدن پوست نواحی شکم، سینه­ها و ران­ها همراه باشد. برای جلوگیری از بروز این مشکل یا کم کردن میزان کشش پوست، زنان حامله می­توانند کارهای مختلفی انجام دهند. برخی از ساده­ترین نکات در مورد بروز علائم کشش در بدن زنان در سه ماهه دوم بارداری عبارتند از:

همچنین، زنان با ورود به سه ماهه دوم بارداری خود، دردی را در ناحیه پایین کمر احساس می­کنند که با حفظ بدن در یک موقعیت خاص مانند نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی افزایش می­یابد. پس اگر به عنوا یک زن حامله مجبور هستید تا برای مدت طولانی در یک حالت قرار بگیرید، سعی کنید به عضلات شکم و باسن خود حرکت داده و حالت کششی ایجاد نمایید. این کار را بر روی صندلی، می­توان با چرخاندن بدن به طرفین یا عقب و صاف کردن دوباره آن انجام داد. زنان شاغل باید در دوران بارداری خود برای نشستن از صندلی­های پشتی­دار و ثابت استفاده نموده و از پوشیدن کفش­های پاشنه بلند خودداری کنند.

فراموش نکنید که خوابیدن بر روی سمت چپ بدن و قرار دادن یک بالش زیر پاها، برای پشتیبانی از شکم و کمر زنان در دوران حاملگی ضروری است. از بلند کردن و یا جابجایی وسایل سنگین در کل دوران بارداری اجتناب نمایید، زیرا این کار منجر به خونریزی و سقط جنین داخل رحم شما (حتی در سه ماهه دوم بارداری) خواهد شد. علاوه بر نکات ذکرشده، زن حامله باید سعی کنند تا با قرار دادن کیسه آب گرم یا سرد بر روی پشت بدن و ماساژ دادن این ناحیه، سبب خون­رسانی به داخل رحم و سایر قسمت­های بدن شوند.

یادتان باشد که به جای برداشتن مستقیم اشیاء از روی زمین، جهت تغییر دادن مکان آن­ها، سعی کنید تا اشیاء را بر روی زمین حرکت دهید. هیچ وقت برای حرکت دادن اشیا، آن­ها را با پای خود فشار ندهید. همچنین، شما باید از باز کردن و بستن کامل زانوهای خود در کل دوران بارداری اجتناب نمایید.

اگر در دوران حاملگی با درد پا و وریدهای واریسی مواجه شدید، به یاد داشته باشید که داشتن استراحت و خواب کافی با قرار دادن یک بالش بین پاها و طرفین بدن برای از بین بردن درد آن بسیار موثر خواهد بود. پیاده­روی و انجام انواع دیگر ورزش­ها نباید در سه ماهه دوم بارداری زنان فراموش شود. اگر پزشک متخصص زنان و زایمان به شما توصیه کرده است که از گن­های مخصوص دوران بارداری برای حمایت از شکم و پاهای خود استفاده کنید، حتما آن را در هنگام پیاده­روی کردن بپوشید. علاوه بر این موارد، در هنگام  بیکاری و یا نشستن بر روی صندلی، انجام تمرینات پاها و مچ پا را از یاد نبرید. این نکته مه را به خاطر داشته باشید که از قرار دادن یک بالش در زیر زانوها در هنگام ورزش خودداری کنید. در نهایت، اگر به عنوان یک زن حامله مجبور هستید تا برای مدت طولانی سرپا بایستیدید یا بنشینید، از یک پایه یا صندلی کوچک برای بلند نگه داشتن پاها در هنگام نشستن یا ایستاده استفاده کنید.

با مشکل تورم در ناحیه پاهای خود مواجه شدید، برای مدتی سعی کنید که پاهای خود را بالاتر از سطح بدن نگه دارید. حتما در هنگام استراحت کردن و خوابیدن در شب بر روی سمت چپ بدن خود قرار گیرید تا فشار خون در عضلات اصلی بدن شما کاهش یابد. همچنین، از پوشیدن لباس­های تنگ و یا استفاده بیش از حد از لوازم جانبی، از جمله ساعت، حلقه­ها و طلاجات و یا جوراب­های تنگ با توری­های الاستیک جدا خودداری نموده و از نظر جسمی همیشه فعال باشید.

سعی کنید آب بیشتری بنوشید. با پزشک معالج خود در مورد مراقبت­های بهداشتی و داشتن بره غذایی سالم و مغذی در این دوره از زندگی صحبت کنید، زیرا این امر می­تواند برای از بین بردن مشکل یبوست شما مفید باشد. علاوه بر این موارد، یادتان باشد که مصرف مکمل­های آهن نیز برای از بین بردن یبوست زنان در سه ماهه دوم بارداری بسیار کمک­کننده می­باشد. هرگز مصرف غذاهایی با فیبر بالا را فراموش نکنید. یک زن باردار باید سعی کند تا در نه ماه دوران حاملگی خود از نظر جسمی کاملا فعال باشد.

همچنین زنان حامله باید بلافاصله بعد از احساس حرکات روده­ در بدن خود به دستشویی مراجعه کنند، زیرا عقب انداختن این کار، او را با مشکل یبوست روبرو خواهد نمود. هرگز به عنوان یک زن باردار از مایعات ناشناخته، روغن­های معدنی و ملین­ها برای از بین بردن مشکل یبوست استفاده نکنید، مگر اینکه توسط پزشک متخصص زنان و زایمان توصیه شود.

همه شما می­دانید که بروز علائمی مانند ظاهر شدن لکه­های قهوه­ای رنگ بر روی پوست صورت و تغییر در ترشحات معده از جمله مشکلاتی است که بعضی از زنان در سه ماهه دوم بارداری خود با آن­ها روبرو می­شوند، اما جای هیچ نگرانی نیست! زیرا  پس از تولد نوزاد، همه این عوارض خود به خود ناپدید خواهند شد. ولی فراموش نکنید که خط­های تیره­ای که در اطراف ناف و شکم مادر حامله ایجاد شده، ممکن است برای همیشه باقی بماند.

در نهایت، در مورد هر یک از تغییرات جسمی خود در دوران بارداری نگران هستید حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان یا مامای معالج خود در مورد آن­ها صحبت کنید.

بعد از پایان سه ماه دوم شما وارد ماههای آخر میشوید، خواندن در سه ماهه سوم بارداری چه بر سر بدن مادر می آید؟ به شما کمک میکند تا رحتتر این دوران را پشت سر بگذارید.

سلام من هفته سیزده حاملگی هستم وخیلی دوس دارم هرچه سریع تر از جنسیت جنین خودم باخبر بشم.عوارض حاملگی مثه حالت تهوع ها بسیار کم شده واشتها بر خلاف قبلن بالا رفته.ممنون

سلام
باید تا هفته شانزده صبر کنید تا جنسیت فسقلیتون رو بدونین، همیشه سلامت باشین.

 گوگل پلاس  |    |   تویتر  |  پینترست  | بلاگ |  اینستاگرام  |  الکسا  |  کانال تلگرام


کدام یک از مواد غذایی در طول سه ماه دوم بارداری لازم و ضروری است؟
موارد غذایی مورد نیاز برای سه ماه دوم بارداری تا حدودی مشابه سه ماه اول بارداری است، اما در این زمان بر لزوم مصرف کلسیم و آهن تاکید می‌شود، زیرا این مواد در رشد مناسب استخوان و نیز انتقال اکسیژن به جنین از طریق جریان خون نقش تعیین کننده دارند.

جنین در حال رشد به کلسیم نیاز دارد تا بتواند استخوان ها و دندان های سالم و محکمی بسازد. علاوه بر این، کلسیم به رشد و تکامل قلب، اعصاب و عضله های جنین هم کمک می کند و نقش موثری در تنظیم ریتم طبیعی قلب و روند ایجاد لخته خون برعهده دارد. یکی از ویژگی های کلسیم این است که می تواند خطر ابتلا به بیماری فشارخون بالا یا پره اکلامپسی را کاهش بدهد. با این حال، اگر خانم ها در دوران بارداری، کلسیم کافی دریافت نکنند، بدن جنین مجبور می شود که کلسیم مورد نیازش را از استخوان های مادر بگیرد و همین روند می تواند به سلامت مادر در مراحل بعدی صدمه بزند.

همچنین برای پیشگیری از عوارض ناشی از فقر آهن در دوران بارداری لازم است که از شروع هفته شانزدهم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان روزی یک قرص آهن مصرف شود.

مرگ مادر، زایمان زودرس، عدم رشد کافی جنین و حتی خطر مرگ مادر از عوارض ناشی از کمبود آهن زنان باردار است. مصرف روزانه یک قرص آهن می‌تواند نیاز بدن را تامین کند، اما در صورتی‌ که بدن دچار فقر آهن شدید باشد، دارو با دز بالاتر و با تشخیص پزشک تجویز می‌شود.قرص های سه ماهه دوم بارداری

گاه مصرف قرص آهن در افراد باعث بروز تهوع، درد معده، اسهال یا یبوست می‌شود، اما توصیه اکید می‌شود در صورت بروز این حالات مصرف قرص متوقف نشود؛ چراکه بعد از مدت زمانی کوتاه یا عوارض کاملا رفع یا قابل تحمل‌تر می‌شود، اما به هیچ عنوان نباید مصرف قرص آهن را قطع کرد.

قرص آهن به هیچ عنوان نباید همراه با شیر یا فرآورده‌های لبنی مصرف شود؛ چراکه کلسیم موجود در آنها جذب آهن در بدن را مختل می‌کند.

معمولاً سه ماه دوم بارداری ساده‌ترین دوره بارداری برای اکثر خانم‌ها است. در حقیقت در طول سه ماه دوم مقدار حالت تهوع و استفراغ مادر کاهش یافته، سطح انرژی بدن به حالت طبیعی باز گشته و حال عمومی مادر بهتر از سه ماه اول بارداری خواهد بود. در صورتی که در طول این دوره مادر با خونریزی یا درد لثه مواجه شود، امکان مصرف مواد غذایی مناسب و نرم برای لثه‌ها وجود داشته و مادر می‌تواند دندان‌های خود را با مسواک دارای موهای نرم مسواک بزند. علاوه بر این مادر می‌تواند به آرامی از نخ دندان برای مواجه شدن با این شرایط استفاده نماید. معمولاً به منظور پیشگیری از این مشکل به مادر توصیه می‌شود در طول دوره بارداری میوه‌ها و سبزیجات تازه برای حفظ سلامت لثه‌ها مصرف کرده و به نکات لازم درباره مراقبت از بهداشت دهان و دندان توجه نماید.

صرف نظر از تعداد دفعات ادرار کردن، در این زمان لازم است سطح آب بدن حفظ شود تا به این ترتیب بتوان از کاهش نیافتن فشار خون و از دست ندادن آب بدن مادر اطمینان حاصل کرد (بطور خاص در هنگامی که مادر دچار مشکلات جدی در ارتباط با ویار باشد). استفاده از یک رژیم غذایی سالم، استراحت کافی و انجام معاینات منظم از اهمیت خاص در طول این دوره برخوردار است. سه ماه دوم بارداری زمانی است که مقدار مصرف کالری بدن به میزان 3 تا 35 کالری در روز افزایش می‌یابد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بررسی دقیق وضعیت مادر و در نظرگیری اهمیت سه ماه دوم بارداری رژیم جامع و مناسب این دوران را به شما پیشنهاد می‌دهد که می‌تواند شامل موارد زیر باشد. برای کنترل وزن در دوران بارداری میزان دقیق مصرف هر ماده غذایی و دفعات استفاده از آن نیز مشخص می‌شود:

در این زمان لازم است در طول روز 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف شود. این سبزیجات شامل مجموعه متنوعی از سبزیجات دارای برگ سبز (مثل، بروکلی، کلم پیچ، اسفناج و سایر سبزیجات مانند آن) است که می‌تواند سطح فولیک اسید و آهن بدن را افزایش دهد.

در هنگام غذا خوردن لازم است از مواد غذایی کامل حاوی نشاسته و کربوهیدرات همچون نان، حبوبات، سیب زمینی، ماکارونی و برنج استفاده شود (به منظور انتخاب مواد غذایی برای مصرف به عنوان صبحانه لازم است غلاتی انتخاب شود که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز همچون فولیک اسید باشند. به این ترتیب برای اطمینان از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در مواد غذایی می‌توان به برچسب روی محصول توجه کرد).
مصرف محصولات لبنی کم‌چرب به تعداد 2 تا 3 بار در روز تا به این ترتیب از مقدار مصرف کلسیم کافی اطمینان حاصل گردد.

مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین (برای مثال گوشت لخم کم چرب، ماهی، تخم‌مرغ، لوبیا، عدس و پنیر لوبیا) برای دو بار در یک روز. مصرف این مواد غذایی باعث می‌شود پروتئین و آهن مورد نیاز برای بدن مادر و جنین تامین شود.
مصرف روغن ماهی حداقل یک بار در هفته (اما نه از دو بار در یک هفته). انجام این کار باعث می‌شود از تامین مقدار مناسب اسیدهای چرب حاوی امگا 3 که نقش موثر در رشد مغز جنین دارند، اطمینان حاصل گردد.
مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های سالم به جای مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های سرشار از قند، چربی، و نمک. به این منظور می‌توان نان برشته، میوه، سبزیجات، ماست و غلات مصرف کرد.

احساس خانم‌های باردار در طول سه ماه دوم بارداری چگونه است و چگونه مواد غذایی می‌تواند به بهبود احساس مادر در طول این دوره کمک کند؟
سوزش سر دل (رفلکس اسیدی معده) و یبوست از علائم عادی در اواخر سه ماه اول و در طول سه ماه دوم بارداری هستند. به منظور اجتناب از این شرایط و بهبود شرایط مادر، لازم است از مصرف غذاهای تند، چرب و سرخ شده و نیز پرخوری خودداری شده و از وعده‌های غذایی زیاد با مقدار مصرف غذای کم در هر وعده استفاده شود. برای شرایط یبوست، لازم است مادر مواد غذایی حاوی سطح فیبر بالا از طریق میوه‌ها، سبزیجات (به خصوص آلو و انبه) و غلات کامل مصرف کند. علاوه بر این امکان مصرف برخی داروهای خاص نیز برای مادر در این شرایط وجود دارد. در صورتی که با وجود انجام این فعالیت‌ها شرایط یبوست مادر به صورت شدید و دردناک ادامه پیدا کرد، لازم است در این رابطه با پزشک ملاقات و صحبت شود.

خانم‌ها در بسیاری از موارد در طول دوره بارداری نسبت به مصرف برخی مواد غذایی بیزار شده یا اشتیاق خاص به مصرف مواد غذایی خاص پیدا می‌کنند. در بهترین شرایط لازم است مواد غذایی که علاقه خاص به مصرف آن‌ها وجود دارد با سایر مواد غذایی جایگزین گردد. همچنین همواره به مادر توصیه می‌شود در مصرف مواد غذایی جنبه اعتدال و میانه‌روی را مورد توجه قرار دهد.

افزایش وزن در طول سه ماه دوم بارداری در بین تمام خانم‌های باردار بطور مشخص مشاهده می‌شود و به همین خاطر همواره به خانم‌های باردار توصیه می‌شود سطح فعالیت خود را در طول این دوره حفظ کرده (به خصوص هنگامی که مادر قبل از بارداری فعالیت بدنی زیاد داشته است) و با انجام فعالیت‌های ورزشی آرام مثل راه رفتن یا شنا کردن وزن بدن خود را در سطح مناسب حفظ نمایند. در طول دوره بارداری، افزایش وزن طبیعی و سالم در حدود 5 تا 1 کیلوگرم (یا 2 کیلوگرم در مواردی که بارداری دو قلو باشد) است. علاوه بر این افزایش وزن زیاد می‌تواند نشان دهنده زیاده‌روی یا ایجاد مشکلات خاص برای مادر باشد.

در طول سه ماه دوم بارداری از مصرف کدامیک از مواد غذایی می‌بایست دوری و اجتناب شود؟
از مصرف برخی مواد غذایی لازم است از ابتدای بارداری تا انتهای آن خودداری شود. اجتناب از مصرف این مواد غذایی به خاطر خطر بالاتر ابتلای مادر به مشکلات خاص در طول دوره بارداری بوده و در عمل این مواد غذایی می‌تواند جنین متولد نشده را نیز دچار مشکل نماید. به این ترتیب همواره به خانم‌های باردار توصیه می‌شود از مصرف مواد غذایی که بطور کامل تمیز یا پخته نشده‌اند، خودداری کنند. برخی از مهم‌ترین مواد غذایی که لازم است در طول سه ماه دوم بارداری از مصرف آن‌ها خودداری شود به شرح زیر هستند:

هر گونه مواد غذایی خام (در این زمان لازم است از پخته شدن کامل گوشت و عدم وجود لکه‌های صورتی در آن مطمئن شد)
غذاهای دریایی خام (مثل سوشی، ساشیمی، صدف خوراکی، حلزون دریایی)
انواع مختلف پنیرها و گوشت‌ها و محصولات پروتئینی فرآوری شده
تخم‌مرغ نیم‌پز یا آب پز و نیز تخم‌مرغ همراه با مواد غذایی خام (مثل مایونز)
محصولات لبنی پاستوریزه نشده (شیر، بستنی و سایر محصولات مانند آن)
مواد غذایی نیم‌پز یا جوانه‌های گیاهی خام (شامل بروکلی، پیاز، نخود فرنگی، ماش، سویا)
هر گونه میوه یا سبزی که بطور کامل تمیز و ضد عفونی نشده باشد.
اجتناب از مصرف الکل زیرا این ماده تاثیر سمی بر بدن داشته و می‌تواند باعث نقص نوزاد، و ابتلا به سندرم الکل جنینی شود.
مصرف برخی ماهی‌های خاص همچون شمشیر ماهی، کاشی ماهی، شاه ماهی خال‌دار، و کوسه. علاوه بر این لازم است ماهی سالمون، گربه ماهی، ماهی روغن و ماهی تن بطور کامل پخته شوند تا مصرف آن‌ها برای مادر خطرناک نباشد.
اجتناب از مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین A (بطور خاص رتینول) یا مکمل‌های حاوی روغن کبد ماهی، زیرا مصرف آن‌ها می‌تواند برای وضعیت رشد نوزاد مضر بوده و باعث ایجاد نقص در بدن نوزاد به خصوص در صورت مصرف به مقدار زیاد شود.
اجتناب از مصرف منظم مواد غذایی حاوی سطح بالای قند زیرا این شرایط می‌تواند باعث ایجاد مشکل در فرآیند رشد نوزاد گردد.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید. نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

زمانی که وارد سه ماهه دوم بارداری می شوید، خستگی و حالت تهوع صبحگاهی که از علائم سه ماه اول بارداری بود، کاملا محو می شود و انرژی شما شده و دوباره مانند سابق می شوید.

سه ماهه دوم بارداری، برای بسیاری از زنان، راحت ترین سه ماه بارداری محسوب می شود. پس عجله کنید و اکنون که احساس بهتری دارید و انرژی شما است برای تولد نوزاد خود بره ریزی کنید.

در سه ماهه دوم بارداری کودک به سرعت رشد می کند. بین هفته هجدهم تا بیست و دوم بارداری باید سونوگرافی انجام دهید تا متخصص زنان از روند رشد کودک شما آگاه شود. همچنین در این مرحله می توان از جنسیت جنین مطلع شد مگر اینکه بخواهید غافلگیر شوید.

اگرچه اکنون احساس بهتری دارید، تغییرات زیادی در بدن شما در حال اتفاق افتادن است. در مطالب بعدی می توانید با علائم سه ماهه سوم بارداری هم آشنا شوید.

 

قرص های سه ماهه دوم بارداری

 

وزن اضافی که در ماه های اخیر اضافه کرده اید به کمرتان فشار وارد کرده و باعث درد و ناراحتی می شود. برای کاهش فشار صاف بنشینید و از صندلی که برای کمر مناسب است استفاده کنید. از بلند کردن و برداشتن هر چیز سنگینی خودداری کنید. از کفش های پاشنه دار نیز خودداری کنید. اگر کمر درد شما واقعا اذیت کننده است، از همسر یا اعضای خانواده خود بخواهید مناطق دردناک را ماساژ دهند یا اینکه از ماساژ های مخصوص بارداری استفاده کنید.

 

حدود نیمی از زنان باردار لثه های متورم و حساسی دارند. تغییرات هورمونی باعث جریان خون در لثه ها و در نهایت حساسیت و خونریزی راحت تر می شود. بعد از زایمان لثه ها به حالت اولیه خود باز می گردند. سعی کنید در دوران بارداری از مسواک نرم تر استفاده کرده و آرام تر نخ دندان را به کار ببرید. اما به هیچ وجه از بهداشت دهان و دندان غافل نشوید. تحقیقات نشان می دهند زنان بارداری که بیماری لثه (بیماری دهانی) دارند، در معرض زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم می شود.

 

ناراحتی های مربوط به سینه که در سه ماه اول بارداری تجربه می کنید کم کم محو شده اما همچنان سینه های شما به منظور آمادگی برای شیردهی به رشد خود ادامه می دهند. در این زمان می توانید با پوشیدن سینه بندهایی با سایز بزرگ تر احساس راحتی بیشتری کنید.

 

تغییرات هورمونی باعث می شود غشاهای مخاطی منجر به تورم بینی شده و نتیجه آن، گرفتگی بینی و خروپف شبانه است. این تغییرات همچنین باعث خون دماغ  نیز می شود.

قطره های نمکی و سایر روش های طبیعی برای برطرف کردن گرفتگی بینی در دوران بارداری امن ترند. همچنین می توانید از مرطوب کننده های هوا نیز کمک بگیرید. برای قطع خونریزی بینی سرتان را بالا بگیرید (به سمت عقب نکشید) و چند دقیقه سوراخ بینی را فشار دهید تا خونریزی قطع شود.

 

مشاهده ترشح شیری رنگ و کم به لوزوره در اوایل بارداری طبیعی است. در این دوران می توانید برای راحتی از پدهای یکبار مصرف استفاده کنید اما تامپون را فراموش کنید چرا که می تواند میکروب ها را به واژن منتقل کند. اگر ترشحات بارداری بد بو، سبز یا زرد رنگ، خونی یا زیاد بود حتما به دکتر مراجعه کنید.

 

رحم در سه ماهه دوم بارداری از حفره لگن خارج شده و مشکل تکرر ادرار شما بر طرف خواهد شد. اما خیلی طول نخواهد کشید و در سه ماهه آخر بارداری این تکرر ادرار دوباره باز خواهد گشت.

 

هورمون های بارداری باعث افزایش رشد مو می شوند البته نه جاهایی که دلتان می خواهد! موی سر در دوران بارداری ضخیم تر می شود. حتی ممکن است رویش مو را در نقاطی که قبلا مو نبوده است مانند صورت، دست ها و کمر نیز مشاهده کنید. بهترین و امن ترین راه برای از بین بردن موهای زائد در دوران بارداری استفاده از ژیلت است. دکتر ها هرگز لیزر موهای زائد را در دوران بارداری توصیه نمی کنند چرا که ممکن است روی جنین تاثیر داشته باشد.

 

سردرد یکی از رایج ترین و ناراحت کننده ترین علائم بارداری در سه ماهه دوم است. سعی کنید به میزان کافی استراحت کنید و تکنیک های ریلکسیشن مانند نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید. به خاطر داشته باشید که در دوران بارداری نباید آسپیرین و ایبوپروفن مصرف کنید.

 

معده درد و یبوست در دوران بارداری به دلیل ترشح زیاد هورمون پروژسترون است. این هورمون باعث شل شدن ماهیچه ها از جمله ماهیچه یپایین مری (طور طبیعی غذا و اسید را در معده نگه داشته و غذاهای هضم شده را به روده می فرستد) می شود. برای رهایی از معده درد سعی کنید وعده های غذایی کوچک و متعددی در طول روز داشته باشید و از غذاهای چرب، تند و اسیدی مانند مرکبات خودداری کنید. برای درمان یبوست در بارداری فیبر و مایعات بیشتری مصرف کنید. فعالیت فیزیکی نیز بسیار موثر است.

 

بواسیر یا هموروئید در واقع رگ های واریسی (رگ های آبی یا بنفش ورم کرده) اطراف ناحیه سوراخ مقعد است. این رگ ها ممکن است در دوران بارداری بزرگ تر شوند چرا که جریان خون در آن ها شده و فشار بیشتری را از ناحیه رحم در حال رشد متحمل می شوند. این رگ های واریسی ممکن است خارش دار یا ناراحت کننده باشند. برای درمان هموروئید در بارداری نشستن در وان آب گرم را امتحان کنید.

 

حالت تهوع صبحگاهی با پایان سه ماه اول بارداری کاهش می یابد. پس از آن اشتهای شما زیاد شده و شروع به افزایش وزن خواهید کرد. اما حتما توجه کنید که در خوردن زیاده روی نکنید. در سه ماهه دوم بارداری تقریبا 3 تا 5 کالری در روز نیاز دارید و باید در حدود 1 تا 1.2 پوند وزن در هفته اضافه کنید.

قرص های سه ماهه دوم بارداری

 

هر کدام از این علائم بارداری می توانند خطرناک و هشدار دهنده باشند. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم فورا با دکتر خود تماس بگیرید:

درد یا گرفتگی شدید شکم

خون ریزی

سرگیجه شدید

افزایش وزن (بیش از 6.5 پوند در ماه) یا افزایش وزن به مقدار خیلی کم (کم تر از 1 پوند تا هفته بیستم بارداری)

بعدی

قبلی

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *