قرص متفورمین و جوش صورت

خواص دارویی و گیاهی

پرسش و پاسخ درباره لاپاروسکوپی

(52)

پرسش و پاسخ متفرقه

(924)

پرسش و پاسخ درباره اختلالات هورمونی

(85)

پرسش و پاسخ درباره بی نظمی در قاعدگی

(55)

پرسش و پاسخ درباره تخمدان پلی کیستیک

(8)

پرسش و پاسخ درباره عمل زیبایی ناحیه تناسلی

(11)

پرسش و پاسخ درباره بارداری های پر خطر

(12)

پرسش و پاسخ درباره فیبرم

(25)

پرسش و پاسخ درباره قرص های ضد بارداری

(5)

پرسش و پاسخ درباره IUD

(2)

پرسش و پاسخ درباره نازایی

(64)

پرسش و پاسخ درباره سونوگرافی

(11)

پرسش و پاسخ درباره عفونت

(14)

پرسش و پاسخ درباره نزدیکی های متعدد

(3)

پرسش و پاسخ درباره شیاف پروژسترون

(1)

پرسش و پاسخ درباره کیست

(37)

پرسش و پاسخ درباره مرگ جنین

(3)

پرسش و پاسخ درباره بارداری

(17)

پرسش و پاسخ درباره بی نظمی در قاعدگی

(18)

پرسش و پاسخ درباره فیبروم رحمی وزایمان طبیعی

(2)

پرسش و پاسخ درباره روش های پیشگیری از بیماریهای آمیزشی:بیماریهای ناشی از تماس جنسی

(19)

پرسش و پاسخ درباره بزرگی شکم بعد از زایمان

(1)

پرسش و پاسخ درباره کیسه تخمدان

(2)

پرسش و پاسخ درباره خونریزی حاملگی

(16)

پرسش و پاسخ درباره بیماری های مقاربتی

(48)

پرسش و پاسخ درباره بی اختیاری ادراری

(3)

پرسش و پاسخ درباره میوم رحمی

(3)

رویا امدادی

(1745)

سلام مدتیه بخاطر کیست تخمدان متفورمین میخورم، صورتم خیلی جوش زده، ممکنه بخاطر متفورمین باشه؟

پاسخ مشاور سایت افسانه گنجی کارشناس مامایی:

 

 م. ایجاد جوش و آکنه از عوارض قرص متفورمین نبوده و بالعکس این دارو با تنظیم هورمون های زنانه باعث کاهش آکنه می گردد. اگر این مشکل بسیار شدید و آزاردهنده است، توصیه می کنیم با پزشک معالجتان مشورت نمایید تا از نظر هورمونی بررسی شده و داروهای لازم در کنار متفورمین تجویز شوند.

جوش صورت از شایع ترین مشکلات در صورت است که البته جوش ها می توانند بر روی گردن، قفسه سینه، پشت و شانه ها نیز قرار گیرند. علت جوش صورت هنوز به طور کامل کشف نشده است. اگر چه استرس می تواند جوش را تشدید کند، اما به وضوح آن را ایجاد نمی کند.

تغییرات هورمونی یکی از عوامل مهم ایجاد جوش صورت بر روی پوست می باشند. برای آشنایی با دلایل جوش صورت هورمونی و راه های ساده درمان آن با اینفوسلامت همراه باشید.

جوش هورمونی دقیقا همان چیزی است که به نظر می رسد. جوش هایی که به نوسانات هورمون شما وابسته است.

اگرچه  این جوش ها معمولا با نوسانات هورمون در بلوغ ارتباط دارد، جوش هورمونی می تواند بزرگسالان هر سن را تحت تاثیر قرار دهد. این نوع آکنه در زنان رایج است. تعدادی از عوامل ممکن است  به ایجاد جوش صورت هورمونی کمک کنند، از جمله قاعدگی و یائسگی.

تخمین زده شده است که 5 درصد زنان 2 تا 29 ساله مبتلا به جوش صورت هستند. این حدود 25 درصد از زنان 4 تا 49 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد.

در دوران بلوغ، جوش صورت هورمونی اغلب در ناحیه T ظاهر می شود. این ناحیه شامل پیشانی، بینی و چانه شماست .جوش صورت هورمونی در بزرگسالان معمولا در قسمت پایین چهره  شکل می گیرد که شامل پایین گونه های شماست.

برای برخی از افراد، این نوع جوش صورت، به صورت جوش سر سیاه، سفید و سر سفید، جوش کوچک و یا کیست است. کیست ها در عمق زیر پوست تشکیل می شوند و به سطح پوست نمی رسند.

جوش صورت هورمونی ممکن است ناشی از هجوم هورمون ها به صورت های زیر  باشد:

به طور خاص، این نوسانات هورمون ممکن است باعث افزایش جوش صورت به کمک موارد زیر شوند:

بسیاری از زنان در بین 4 و 5 سالگی شروع به تجربه یائسگی می کنند. این باعث کاهش طبیعی هورمونهای تولید مثل شما می شود که منجر به پایان قاعدگی می شود.

بعضی از زنان در معرض جوش صورت هستند. این به احتمال زیاد به دلیل کاهش سطح استروژن و یا افزایش هورمون های آندروژن مانند تستسترون است.

شما حتی ممکن است در صورت استفاده از داروهای جایگزین هورمون (HRT) برای بهبود علائم یائسگی خود، جوش صورت یائسگی را تجربه کنید. معرفی این هورمون به سیستم شما می تواند برای پوست شما مشکل آفرین باشد.

در اکثر موارد، داروهای تجویزی می توانند جوش های صورت یائسگی را درمان کنند. برخی از زنان ممکن است با استفاده از روش های طبیعی موفق به درمان شوند. با پزشک خود در مورد گزینه هایی که ممکن است برای شما مناسب باشد صحبت کنید.

داروهای بدون نسخه موضعی برای درمان جوش های صورت خیلی خفیف معمولا موفق نیستند.

این به این علت است که جوش های صورت  هورمونی معمولا به صورت کیست هستند. کیست های زیر پوست، خارج از دسترس از بسیاری از داروهای موضعی است.

داروهای خوراکی می توانند از داخل بدن کار کنند تا هورمون ها را متعادل کنند و پوست را پاکسازی کنند. گزینه های رایج عبارتند از داروهای ضد بارداری دهان و داروهای ضد آندروژن.

در برخی از موارد، می توان برای از بین بردن جوش صورت ملایم از درمان مبتنی بر گیاه استفاده کرد.

درمان های طبیعی معمولا عوارض جانبی گزینه های تجویزی را ندارند. اما ممکن است آنقدر موثر نباشند. تحقیقات در مورد گزینه های طبیعی هنوز بسیار کم هستند،. با پزشک خود درباره خطرات احتمالی صحبت کنید و مطمئن شوید که درمان جوش صورت با داروی گیاهی با داروهایی که شما مصرف می کنید تداخلی ندارد.

چای سبز برای کاهش التهاب در بدن شناخته شده است. لوسیون ها و ژل ها حاوی حداقل 2 درصد عصاره چای سبز می تواند مفید باشد. همچنین نوشیدن روزانه چند فنجان چای سبز می تواند به  محافظت از پوست و درمان جوش صورت شما کمک کند.

 لیمو ترش برای از بین بردن جوش های صورت بسیار مفید است. لیموی تازه را روی صورت تان بمالید تا همه جای صورت تان کاملا به لیمو آغشته شود. این کار را به مدت 2 الی 3 هفته مداوم انجام دهید تا نتیجه را مشاهده کنید.

سیر می تواند به شما کمک کند تا دیگر جوش های صورتتان را نبینید. سیر دارای خاصیت آنتی باکتریال و سولفور  است که تأثیر شگفت انگیزی در از بین بردن جوش های صورت دارد. سیرها را له کنید و روی قسمت های دارای جوش پوستتان بگذارید و پس از چند دقیقه آنها را بشویید .

یکی از خواص بسیار مهم عسل، آنتی باکتریال بودن این ماده است. عسل ضمن از بین بردن آکنه های پوستی از بروز عفونت هم جلوگیری می کند. عسل را به کل صورتتان بمالید و بگذارید تا ۱۰ الی 15 دقیقه روی پوست شما بماند. این کار را حداقل دو بار در هفته انجام دهید.

روغن درخت چای با کاهش التهاب می تواند به درمان جوش صورت کمک کند. یک مطالعه نشان داد 5٪ روغن درخت چای موضعی علائم جوش را در افراد با جوش صورت خفیف تا متوسط کاهش می دهد. روغن درخت چای در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست مانند تمیزکننده ها و تونرها موجود است. شما همچنین می توانید اسانس روغن چای را به عنوان درمان جوش صورت فوری استفاده کنید.

همچنین قبل از استفاده از اسانس روغن چای رقیق شده، آزمایش پوستی نیز مهم است. برای انجام این کار، روغن رقیق را به داخل ساعد خود اعمال کنید. اگر در عرض 24 ساعت هیچ تحریک یا التهاب نداشته باشید، می توانید روی پوست صورتتان استفاده کنید.

 نعناع یکی از بهترین ماسک های صورت برای جوش صورت است. همچنین می توانید کمی نعناع را بصورت چای دم کنید و سپس آن را با تکه ای پنبه روی صورت خود بزنید. صبر کنید تا ۱۰ الی 12  دقیقه روی پوست تان بماند. سپس صورت تان را بشویید.

نقش دقیق میان رژیم غذایی و جوش صورت هورمونی در حال حاضر کاملا مشخص نیست. برخی مواد غذایی  به خصوص غذاهای ضدالتهاب می توانند از بروز جوش بر روی صورت جلوگیری کنید.

غذاهای گیاهی حاوی آنتی اکسیدان ها بالا می تواند باعث کاهش التهاب و افزایش پوستی شفاف شود. اسیدهای چرب امگا 3 همچنین ممکن است باعث التهاب پوست شود.

بر خلاف باور عمومی، غذای حاضری و فست فود به تنهایی باعث جوش صورت نمی شود. اما مصرف بیش از حد آن ها می تواند باعث التهاب می شود.

بهتر است شما مصرف موارد زیر را برای بهبود و جلوگیری از جوش صورت محدود کنید:

صورت خود را صبح و عصر شستشو دهید.

مقدار بیش از اندازه از هر نوع محصول ضد جوش را اعمال نکنید. اعمال بیش از حد می تواند پوست شما را خشک و باعث تحریک شود.

هر روز کرم ضدآفتاب بزنید.

در صورتی که پوست چرب  دارید و مستعد جوش زدن هسید، توصیه می شود از مواد آرایشی کمتر استفاده کنید.

بعدی

قبلی

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *