قرص سلکوکسیب 100 میلی گرم

خواص دارویی و گیاهی

سلکوکسیب چیست؟داروهای تسکین دهنده ی درد ضد التهاب مانند سلكوكسيب به ضد درد های NSAIDs معروف هستند .این دارو در تسکین دردهایی نظیر آرتریت (التهاب مفاصل)،دردهاي رماتيسمي، دردهاي ايتخواني و عصبي كاربرد دارد.
این دارو با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.
سلكوكسيب با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز،منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به پروستاگلاندين در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندين،درد و التهاب کاهش می یابد.

پیش از مصرف سلكوكسيب -در صورت بارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید تا داروی ضدحساسیت مناسب شرایط شما را برایتان تجویز نماید.
_در صورت سابقه ی آسم،حساسیت،زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)،بیماری قلبی یا عروقی،لوپوس،مشکلات کبدی،کلیوی ،بیماری پارکینسون ،صرع و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
_در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و يا وجود لخته در عروق را دارید ،پزشک خود را مطلع نمایید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
_در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین ،ايندومتاسين،سلکوکسیب و پوبروفن و)به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه ی قند یا کلسترول خون بالا به پزشک خود اطلاع دهید.
-در افراد بالای ۶۵سال و زير ١٨سال این دارو باید احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شود.
-در صورتی كه سيگاری هستيد،به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه ی صحیح مصرف سلكوكسيب _در صورت مصرف طولانی مدت ،مقدار و تعداد دفعات مصرف در روز را از پزشک خود بپرسید.نسبت به شرایط، يك تا دو قرص در روز نیاز داشته باشید.
_بهتر است سلكوكسيب را همراه با يك ليوان آب یا پس از یک وعده غذای سبک مصرف نمایید تا عوارض گوارشی ناشی از آن کمتر شود.
-در صورتي كه با بلع كپسول مشكل داريد مي توانيد آن را باز كرده و محتويات را در غذاي نرم،ماست،مارمالاد سيب،موز ومخلوط كرده و ميل كنيد.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق بره مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.

توصیه ها_ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما جهت کاهش احتمال بروز عوارض گوارشی،سلكوكسيب را با مقدار کم تجویز نماید.با این حال در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن،از دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد.
_در صورت مصرف طولانی مدت،تحت نظر پزشک خود بمانید تا آزمایشات و معاینات دوره ای لازم ،انجام شود.
-در صورتی که تا دوهفته پس از مصرف این دارو درد شما کاهش یا بهبود نیافت با پزشک خود مشورت نمایید تا داروی مناسب دیگری برایتان تجویز نماید.
_در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.عوارض شایع سلکوکسیب :-در صورت احساس سرگیجه، از رانندگی وانجام کارهایی که نیاز به احتیاط دارند خودداری نمایید.
_علائم گوارشی مانند سوء هاضمه ،سوزش سردل،معده درد و از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید.
-جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود.
– در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.در صورتیکه سردرد شما ادامه دار شد به پزشک مراجعه کنید.
-در صورت افزایش فشارخون، ورم مچ پا،درد مفصلی و علایم شبیه به آنفولانزا و اختلال در خواب به پزشک خود مراجعه نمایید.
_ در صورت مشکلات تنفسی،و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان)به پزشک خود مراجعه نمایید.
_در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.

خرید قرص کلسیم + منیزیم + زینک نیچرمید از داروخانه اینترنتی دارویابخرید کپسول پرفلکس از داروخانه اینترنتی دارویاب

Reference: www.Drugs.com
Reference2: https://www.medscape.com

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]



درد مفاصل، تورم بدن و روماتیسم از بیماری هایی هستند که در اکثر موارد نیاز به درمان های دارویی دارند. قرص سلکوکسیب یکی از داروهایی است که برای تسکین و درمان این بیماری ها تجویز می شود. در این مقاله درباره نحوه و موارد مصرف این دارو، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن به طور مفصل صحبت می کنیم.

کپسول و قرص سلکوکسیب یک داروی ضد التهابی است که برای درمان تورم و التهاب تجویز و مصرف می شود. عمده موارد مصرف آن در درمان دردهای روماتیسمی و درهای قاعدگی است. این دارو درد را کاهش داده و از بین می رود به همین خاطر در افرادی که درد مفاصل دارند و قادر به انجام فعالیت های روز مره نیستند مورد استفاده قرار می گیرد.

قرص سلکوکسیب باعث مهار آنزیم هایی می شود که مسئول بوجود آمدن درد هستند. این دارو بدون نسخه پزشک نیز در داروخانه ها عرضه می شود و برای مصارفی مانند بیماری های التهابی مزمن، دردهای سرماخوردگی، از بین بردن تورم اندام های بدن، از بین بردن درد قاعدگی و بیماری روماتیسم نیز به کار می رود.

مقدار مجاز مصرف قرص و کپسول سلکوکسیب در طی روز یک یا دوبار است. استفاده افراطی از آن می تواند باعث آسیب به بدن شود. برای کم کردن عوارض جانبی مصرف این قرص می توان آن را با یک لیوان شیر مصرف کرد. نکته ای که باید به آن توجه داشت که از مصرف الکل به همراه این دارو خودداری کنید زیرا آسیب شدید به اندام های بدن را در پی دارد.

مقدار مجاز مصرف این دارو در طی روز 2 تا 4 میلی گرم است. یک ساعت پس از مصرف تاثیراتش ظاهر می شود و تا مدت 8 ساعت در بدن می ماند. اگر یک وعده مصرف دارو را فراموش کردید به محض یاد آوری آن را مصرف کنید. البته اگر تا زمان مصرف بعدی مدت کمی مانده بود صبر کنید و مصرف آن را نیز دو برابر نکنید.

قطع مصرف قرص سلکوکسیب در مواردی که برای درمان های کوتاه مدت مورد استفاده قرار گرفته بود بعد از بهبودی می توان مصرف آن را قطع کرد اما در موارد استفاده طولانی مدت قطع مصرف باید با نظر و تشخیص پزشک صورت گیرد.

بعد از مصرف قرص سلکوکسیب ممکن است فرد دچار ناراحتی های گوارشی مانند معده درد یا تجمع گاز در معده شود. اگر این علائم طولانی بود و تشدید پیدا کرد باید مصرف دارو قطع و فرد سریعا به یک مرکز درمانی مراجعه کند.

مصرف سلکوکسیب ممکن است باعث افزایش فشار خون شود. بنابراین لازم است که میزان فشار خون در طی دوره مصرف این دارو کنترل شود.

از دیگر عوارض قرص های سلکوکسیب می توان به سر درد های شدید، تورم دست و پاها، افزایش وزن ناگهانی و علائمی که نشان دهنده آسیب دیدن کلیه ها و کبد است اشاره کرد.

در مواردی نادر ممکن است مصرف داروی سلکوکسیب باعث بروز حساسیت های پوستی شود. در صورت مشاهده علائمی مانند خشکی پوست، اگزما، تغییر رنگ پوست و جوش مصرف این دارو را قطع کرده و سریعا به پزشک مراجعه کنید.

از دیگر عوارض جانبی احتمالی مصرف این دارو می توان به تب شدید، خارش بدن، اختلال در تنفس، تورم لب ها و دهان و همچنین تورم غدد لنفاوی اشاره کرد.

در اکثر موارد مصرف همزمان بعضی داروها ممکن است علاوه بر بی اثر کردن آنها باعث بوجود آمدن عوارضی ناخوشایند شود و حتی سلامت فرد را به طور جدی به خطر اندازد. مصرف همزمان قرص سلکوکسیب با داروی کاپتوپریل و انالا پریل ممنوع است. همچنین از دیگر داروهای می توان به قرص لازیکس، سیدوفوویر، لیتیوم، قرص لوزارتان و والسارتان اشاره کرد.

افرادی که به بیماری های آسم و مشکلات تنفسی دچار هستند از مصرف این دارو منع می باشند. همچنین مبتلایان به بیماری ها قلبی، نارسایی های حاد قلبی، یا بیماری قلبی مادرزادی نیز نباید از این دارو استفاده کنند.

همچنین افرادی که بیماری های دستگاه گوارش از جمله التهاب روده یا خون ریزی معده دارند باید از مصرف این دارو اجتناب کنند.

مصرف این دارو در دوران بارداری در صورتی مجاز است که اجتناب ناپذیر بوده و در این صورت تحت نظر و تشخیص پزشک باید مصرف شود. اما توصیه می شود که تا حد امکان از مصرف آن حین بارداری جلوگیری شود.

مصرف قرص سلکوکسیب در دوران شیر دهی ممنوع است. اکثر داروها در دوران شیر دهی از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شوند و باعث بوجود آمدن عوارضی برای نوزاد می شوند. گفتنی است تا کنون عوارضی از مصرف این دارو و تاثیر نا مطلوب آن بر جنین گزارش نشده است با ایحال توصیه می شود که در دوران شیردهی از مصرف آن اجتناب شود.

برای بسیاری از سالمندان بالای 6 سال قرص سلکوکسیب تجویز می شود. نکته ایی که باید در نظر گرفته شود این است که دوز مصرف این دارو در افراد میانسال باید کم باشد تا از بروز عوارض و حساسیت های دارویی پیشگیری شود.

افرادی که حساسیت های دارویی مخصوصا حساسیت به آسپرین دارند باید قبل از مصرف قرص یا کپسول سلکوکسیب با پزشک مشورت کرده و از بی ضرر بودن آن اطمینان حاصل کنند.

اگر از داروهای ضد التهابی دیگر مثل ایبوبروفن استفاده می کنید نیز باید قبل از مصرف سلکوکسیب نظر پزشک را جویا شوید.

افرادی که دچار خون ریزی معده یا ناراحتی های گوارشی هستند ممکن است بعد از مصرف این قرص دچار عوارض بیشتری شوند و مشکلات گوارشی شان تشدید شود. یکی از نشانه ها برای تشخیص خون ریزی دستگاه گوارش بعد از مصرف قرص سلکوکسیب، سیاه شدن رنگ مدفوع است. در صورت مشاهده آن مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

در صورت مصرف قرص یا کپسول سلکوکسیب از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب خود داری کنید. زیرا در اثر مصرف این دارو پوست حساس می شود و نور آفتاب نیز این حساسیت را کرده و باعث آسیب به پوست می شود. توصیه می شود که از کرم های ضد آفتاب و کلاه و دستکش استفاده شود.

مصرف این دارو باعث احساس سرگیجه یا خواب آلودگی می شود لذا در هنگام رانندگی یا فعالیت هایی که احتیاج به هوشیاری بالا دارند از مصرف قرص سلکوکسیب خود داری کنید.

 

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



با فرودگاه بین المللی دبی آشنا شوید


برای انجام جراحی زیبایی به کدام دکترها اعتماد کنیم؟



سفر به چین و بازدید از کوه بودایی امی شان


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک





کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد

سلکوکسیب (celecoxib) با تجاری سلبرکس (Celebrex) متعلق به گروهی از داروها به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است. این دارو از طریق کاهش هورمون هایی که باعث التهاب و درد در بدن می شوند کار می کند.

سلکوکسیب یا سلبرکس نوعی داروی ضدالتهاب غیر استروئیدی است که با کاهش هورمون هایی که باعث التهاب در بدن می شوند ، از التهاب بدن می کاهد . سلکوکسیب برای درمان درد و یا التهاب ناشی از بسیاری از بیماری ها مانند : آرتریت ، اسپوندیلیت آنکیلوزان ، درمان درد قاعدگی و پریود ، آرتریت روماتوئید نوجوانان ، درمان پولیپ های ارثی در روده بزرگ و مورد استفاده قرار می گیرد .

این دارو فقط با تجویز پزشک شما در دسترس می باشد.

سلکوکسیب با مهار انتخابی آنزیم سیکلو اکسیژناز – 2 مانع سنتز پروستاگلاندین ها شده، و به این ترتیب اثرات ضد درد، ضد التهاب و ضد تب از خود بروز می نماید. سلکوکسیب تاثیری بر روی ایزوآنزیم سیکلواکسیژناز- 1 ندارد.

به دنبال مصرف خوراکی سلکوکسیب ظرف 3 ساعت به حداکثر غلظت پلاسمایی خود می رسد. مصرف آن همراه با غذا (به ویژه غذای چرب) باعث می گردد مدت زمان رسیدن به حداکثر غلظت دارو 1 تا 2 ساعت به تاخیر بیافتد، ولی میزان جذب دارو 2%-1% می شود. متابولیسم دارو عمدتاً کبدی بوده و متابولیت های آن غیرفعال می باشند.

نحوه و میزان مصرف هر دارویی توسط پزشک تعیین می شود و شما باید طبق تجویز و دستور دکتر رفتار کنید . سلکوکسیب را می توان با غذا و یا بدون مصرف غذا استفاده کرد . در صورتی که مصرف سلکوکسیب باعث سوزش سردل و شکم درد می شود ، می توانید دارو را با غذا مصرف کنید . در صورتی که مجبور هستید از این دارو به مدت طولانی استفاده کنید ممکن است برای جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی ، نیاز به آزمایش های پزشکی و تشخیصی منظم داشته باشید .


سلکوکسیب یا سلبرکس موارد مصرف گوناگونی دارد که از جمله می توان به این موارد اشاره نمود:

1- رفع علائم و نشانه های استئوآرتریت : 2 میلی گرم در روز به صورت تک دوز یا 1 میلی گرم، دو بار در روز .2- رفع علائم و نشانه های آرتریت روماتوئید در بالغین: 2-1 میلی گرم، دو بار در روز.3- رفع علائم و نشانه های آرتریت روماتوئید جوانان (JRA) در کودکان بالای 2 سال:

4- رفع علائم و نشانه های اسپوندیلیت آنکیلوزان :2 میلی گرم در روز به صورت تک دوز یا 1 میلی گرم، دو بار در روز. در صورت نیاز پس از 6 هفته می توان دوز دارو را تا میزان 4 میلی گرم در روز بالا برد.5- کنترل درد حاد در بالغین: دوز اولیه 4 میلی گرم، به صورت یکجا می باشد و در صورت نیاز می توان 2 میلی گرم دیگر در روز اول استفاده نمود. از روز دوم به بعد دوز پیشنهاد 2 میلی گرم، دو بار در روز است.6- درمان دیسمنوره اولیه : دوز اولیه 4 میلی گرم، به صورت یک جا می باشد و در صورت نیاز می توان 2 میلی گرم دیگر در روز اول استفاده نمود. از روز دوم به بعد دوز پیشنهادی 2 میلی گرم، دو بار در روز است.7- کاهش تعداد پولیپ های کولورکتال در آدنوماتوز پولیپوز فامیلی (FAP) در کنار درمان اصلی بیماری نظیر جراحی: 4 میلی گرم، دو بار در روز.

1- در صورت ابـتلاي بيمـار بـه آسـم، سـابقه زخـم يـا خونريزي گوارشي و براي افراد سـيگاري، وجـود نارسـايي كليوي و كبدي، اين دارو بايد با احتيـاط فـراوان مـصرف شود.
2- به دليل احتمال احتباس مايعات، در بيمـاران مبـتلا به نارسايي احتقاني قلب، ادم و فشارخون بالا، كـم كـاري قلبي و اعتياد به الكل، ايـن دارو بايـد بـا احتيـاط فـراوان استفاده شود.
3- درصورت كاهش حجم مـايع خـارج سـلولي، قبـل از شروع مصرف دارو بيمـار بايـد بـه ميـزان كـافي مايعـات دريافت كند.

4- سلکوسیب به شدت می تواند خطر حمله قلبی و یا سکته مغزی را افزایش دهد . به ویژه اگر به صورت طولانی مدت مصرف شود و یا فرد مصرف کننده ، بیماری قلبی و عروقی داشته باشد و یا بالای 55 سال سن داشته باشد . استفاده از سلکوکسیب قبل از جراحی قلب ممنوع است . در صورتی که از این دارو استفاده می کنید ، قبل از عمل قلب ، به پزشک خود اطلاع دهید .
5- سلکوکسیب می تواند باعث خونریزی معده و روده شود . در صورتی که سن بالایی دارید و یا به زخم معده و روده مبتلا هستید ، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید . در صورتی که به سلکوکسیب حساسیت دارید ، نباید ازاین دارو استفاده کنید .توجه: در دوره مصرف سلکوکسیب ، الکل مصرف نکنید . مصرف الکل در زمان مصرف سلکوکسیب می تواند خطر ابتلا به زخم معده و خونریزی معده را افزایش دهد .
6- در دوره مصرف سلکوکسیب ، از مصرف آسپیرین خودداری کنید. همچنین بسیاری از داروهای سرماخوردگی و مسکن می تواند حاوی آسپرین باشد . مصرف سایر داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی در دوره مصرف این دارو باید زیر نظر پزشک باشد .

در صورتی که هر کدام از شرایط زیر را دارید قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید :


سلکوکسیب در رده C بارداری قرار دارد و مصرف این دارو در دوران بارداری باید فقط با تجویز پزشک باشد . مصرف سلکوکسیب در سه ماهه آخر بارداری می تواند به جنین آسیب برساند .

این دارو از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل می شود و می تواند برای کودک مضر باشد . در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید ، قبل از مصرف سلکوکسیب با پزشک خود مشورت کنید.

اکثر اوقات این دارو در بره مشخصی قرار نمی گیرد و معمولا زمانی که احساس درد می کنید باید از این دارو استفاده کنید ولی اگر پزشک شما ، زمان مشخصی برای مصرف دارو تعیین کرده است و شما مصرف یک وعده از داروی خود را فراموش کرده اید ، به محض یاداوری ، دوز خود را مصرف کنید . اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک می شوید ، دوز فراموش شده را رها کنید.

در صورتی که به اشتباه و یا به قصد خودکشی با سلکوکسیب ، مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . اوردوز و مسمومیت با سلکوکسیب می تواند عوارض جانبی شدیدی در پی داشته باشد و حتی باعث مرگ شود . خودکشی نمایشی با سلکوکسیب روش مناسبی برای جلب توجه نیست .

اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.
در صورتی که علائم مربوط به سکته‌ قلبی یا مغزی – شامل: درد قفسه‌ سینه به طوری که تا قسمت فک و شانه امتداد بیابد، بی‌حسی یا ضعف ناگهانی در یک طرف بدن، لکنت زبان، احساس تنگی نفس – را در خود مشاهده کردید، به اورژانس زنگ بزنید .اگر موارد زیر را دارید، بلافاصله مصرف دارو را قطع کرده و به دکتر اطلاع دهید:


البته لازم است ذکر شود که ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز در صورت استفاده از این دارو رخ دهد. چنانچه موارد دیگری را مشاهده نمودید، به دکتر مراجعه کنید.

در صورتی که از یک داروی ضد افسردگی – مانند: سیتالوپرام، اسیلاتوپرام، فلوکستین (پروزاک)، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین (Zoloft)، ترازودون یا ویولوزدون – استفاده می‌کنید، قبل از مصرف سلبرکس دکتر خود را در جریان قرار دهید. مصرف هر یک از این داروها با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (از جمله همین داروی سلبرکس) ممکن است باعث شود شما به راحتی دچار کبودی یا خونریزی شوید.

هر دارویی که مصرف می‌کنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با دکتر در میان گذارید؛ خصوصاً داروهای زیر:



در مواردی که سابقه حساسیت شناخته شده به سلکوکسیب یا حساسیت به سولفویدها وجود داشت باشد. هچنین در صورت سابقه بروز حمله آسم، کهیر یا واکنش های حساسیتی دیگر به دنبال مصرف آسپرین یا سایر NSAIDها، کنترل درد بیمارانی که تحت عمل بای پس عروق کرونر (CABG) قرار می گیرند، مصرف این دارو ممنوع می باشد.

1- از آنجائي كه اين دارو باعث وخيم ترشدن كم خـوني ميشود، آزمايشات هماتوكريت و هموگلوبين در بيمـاران تحت درمان توصيه ميشود.
2- قطع مصرف دارو بايد به طور تدريجي صورت گيرد.


همچنین بخوانید:


فواید بی شمار و عوارض قرص آسپیرین (آ. اس .آ)


فواید شگفت انگیز مصرف قرص آرترواستاپ (ArthroStop)

موارد مصرف و عوارض قرص سیپروترون استات (Cyproterone Acetate)



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *