قرص برای عفونت مثانه زنان

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

عفونت مثانه همان‌طور که از ش مشخص است یک عفونت باکتریایی است که در مثانه رخ می‌دهد. به عفونت مثانه، عفونت مجاری ادرار نیز می‌گویند. این عفونت ممکن است در هر قسمت از دستگاه مجاری ادرار نظیر کلیه، مثانه یا پیشاب‌راه (لوله‌ای که ادرار را از مثانه خارج می‌کند) رخ بدهد. درحالی‌که عفونت مثانه اغلب ناگهانی رخ می‌دهد (عفونت‌های حاد)، بعضی عفونت‌های مثانه هم در طول زمان به‌وجود می‌آیند (عفونت‌های مزمن). درمان زودهنگام، اصل اساسی جلوگیری از گسترش عفونت است. اگر می‌خواهید با درمان عفونت مثانه و علل آن آشنا شوید لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

باکتری‌ای که وارد پیشاب‌راه شده و از آنجا به درون مثانه می‌رود، علت عفونت‌ مثانه است. بدن به‌طور طبیعی حین ادرار باکتری‌ها را دفع می‌کند. مردان به‌خاطر وجود غده‌ی پروستات در برابر این نوع عفونت مقاومت بیشتری دارند؛ غده‌ی پروستات هورمون‌هایی تولید می‌کند که در برابر باکتری‌ها مانند سپر عمل می‌کنند. با این حال گاهی باکتری‌ها به دیواره‌های مثانه می‌رسند و به‌سرعت تکثیر می‌شوند؛ این امر توانایی بدن را برای از بین بردن آنها کم می‌کند و به عفونت مثانه منجر می‌شود.

طبق گزارش مؤسسه‌ی ملی دیابت و بیماری‌های کلیوی، اکثر عفونت‌های مثانه ناشی از باکتری اشریشیاکلی (Escherichia coli) است. این نوع باکتری به‌طور طبیعی در روده‌‌ی بزرگ وجود دارد. اگر باکتری‌های زیادی در بدن وجود داشته باشد یا این باکتری‌ها از طریق ادرار از بدن دفع نشوند عفونت ایجاد خواهد شد.

از میان ساير باكتری‌هایی كه باعث عفونت مثانه می‌شوند می‌توان به کلامیدیا (Chlamydia) و میکوپلاسما (Mycoplasma) اشاره کرد. برخلاف اشریشیاکلی این باکتری‌ها تنها از طریق رابطه‌ی جنسی منتقل می‌شوند و ممکن است علاوه بر مثانه بر اندام‌های تناسلی نیز تأثیر بگذارند.

از میان کسانی که در معرض ابتلا به عفونت مثانه قرار دارند می‌توان به این افراد اشاره کرد:‌

در مجموع زنان از مردان در معرض ابتلا به عفونت مثانه قرار دارند، ولی مردان نیز کاملا در برابر این عفونت مقاوم نیستند. مؤسسه‌ی ملی دیابت و بیماری‌های کلیوی و گوارشی ایالات متحده‌ی آمریکا (NIDDK) می‌گوید علائم عفونت‌های مثانه در مردان پس از ابتلا به اولین عفونت مجدد عود می‌کند؛ به این علت که باکتری‌ها می‌توانند پس از ورود به بافت‌های غده‌ی پروستات در آنجا پنهان شوند.

علائم عفونت مثانه بسته به شدت آن متغیر است. چنانچه شما به عفونت مثانه مبتلا شده باشید بلافاصله حین ادرار متوجه می‌شوید. وقتی عفونت پیشرفت کند، درد هم به آن اضافه خواهد شد.

برخی از رایج‌ترین علائم عفونت مثانه عبارتند از:

عفونت‌های مثانه ممکن است به کمردرد هم منجر بشوند که با درد کلیه‌ها در ارتباط است. برخلاف کمردرد عضلانی این نوع کمردرد ممکن است در هر دو طرف کمر یا میانه‌ی آن احساس شود. چنین علائمی به این معنی است که عفونت مثانه به کلیه‌‌ها سرایت کرده است. عفونت کلیوی ممکن است باعث تب خفیف هم بشود.

پزشک با تحلیل نتیجه‌ی آزمایش ادرار شما، عفونت مثانه را تشخیص می‌دهد. او نمونه‌‌ی ادرار شما را آزمایش می‌کند تا متوجه شود که آیا موارد زیر در ادرارتان وجود دارد یا خیر:

پزشک همچنین کشت ادرار هم انجام می‌دهد تا نوع باکتری موجود در ادرار را تشخیص بدهد. وقتی نوع باکتری مشخص شد، آزمایش ادرار جهت حساسیت به آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود تا پزشک بداند که چه نوع آنتی‌بیوتیکی برای درمان عفونت شما مؤثرتر است.

عفونت‌ مثانه با داروهایی که برای از بین بردن باکتری و تسکین درد و سوزش تجویز می‌شوند، درمان می‌شود. درمان‌های خانگی نیز می‌توانند به تسکین درد و برطرف کردن علائم عفونت کمک کنند.

آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی برای از بین بردن باکتری‌هایی که موجب عفونت مثانه شده‌اند، تجویز می‌شوند. اگر هنگام ادرار درد و سوزش دارید، پزشک‌تان دارویی‌هایی را نیز برای تسکین این علائم تجویز خواهد کرد. رایج‌ترین دارو برای تسکین درد و سوزش مرتبط با عفونت مثانه فنازوپیریدین (‌phenazopyridine) است.

مصرف انواع مایعات به دفع باکتری از مثانه کمک می‌کند، اما بهترین این مایعات آب است. ممکن است پزشک‌تان به شما توصیه کند ویتامین C هم مصرف کنید. یکی از فواید نوشیدن مایعات این است که مانع چسبیدن باکتری به دیواره‌های مثانه می‌شود.

پاسخ این سؤال قطعا مثبت است. برخی تغییرات در سبک زندگی احتمال ابتلا به عفونت مثانه را کاهش می‌دهد. اگر زیاد به عفونت مثانه مبتلا می‌شوید پزشک شما ممکن است درمان پروفیلاکتیک (prophylactic) را توصیه کند. در این درمان از آنتی‌بیوتیک‌هایی با دُز پایین برای پیشگیری یا کنترل عفونت‌های مثانه استفاده می‌شود.

در زیر به تغییراتی در سبک زندگی اشاره می‌کنیم که احتمال بروز عفونت‌ مثانه را کاهش می‌دهد یا حتی از بین می‌برد:

چنانچه خانم هستید و مکرر عفونت‌های مثانه را تجربه می‌کنید ممکن است پزشک‌تان برای پیشگیری از ابتلا به عفونت، مصرف روزانه‌ی آنتی‌بیوتیک را برای‌تان تجویز کند.

اکثر عفونت‌های مثانه ظرف ۴۸ ساعت بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک از بین می‌روند، اما گاهی هم ممکن است عفونت به‌علت مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک یا سایر مشکلات سلامتی به کلیه‌ها سرایت کند.

عفونت‌های مثانه‌ی مزمن به ترکیبی از درمان‌ها و اقدامات پیشگیرانه نیاز دارند. در برخی موارد حاد، حتی ممکن است مصرف روزانه‌ی آنتی‌بیوتیک در بلندمدت الزامی باشد. پیشگیری از عفونت مثانه احتمال ابتلا به آن و نیز درد ناشی از آن را کاهش می‌دهد. هرچه زودتر درمان را شروع کنید، احتمال اینکه عفونت به سایر نقاط بدن‌تان گسترش بیابد کمتر خواهد بود.

حالا که با عفونت مثانه و علائم آن آشنا شدید، بد نیست با ۷ مورد از بهترین درمان‌های عفونت مثانه نیز آشنا شوید:

چرا؟ برای اینکه باکتری را از بدن‌تان دفع می‌کند و کمک می‌کند تا عفونت هرچه سریع‌تر دفع شود. به علاوه ادرارتان رقیق‌تر می‌شود و به این‌ ترتیب هنگام دفع ادرار درد کمتری را تجربه خواهید کرد. همان‌طور که می‌دانید ادرار از اسیدها و فراورده‌های دفع‌شده‌ی بدن تشکیل شده است. ادرار غلیظ و تیره اسیدی‌تر است و وقتی به عفونت مثانه مبتلا باشید دفع آن دردناک خواهد بود. ادرار رقیق کمرنگ‌تر است و معمولا هنگام دفع آن سوزشی حس نخواهید کرد.

همان‌طور که قبلا هم گفتیم، روزانه بین ۶ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. از نوشیدنی‌های کافئین‌دار ازجمله قهوه، چای و نوشابه پرهیز کنید؛ کافئین حتی وقتی که به عفونت مثانه مبتلا نباشید می‌تواند مثانه‌تان را تحریک کند.

چرا؟ برای اینکه کمک می‌کند تا با دفع باکتری از مثانه، عفونت را از بین ببرید. نگه داشتن ادرار به باکتری‌ها فرصت می‌دهد که درون مثانه تکثیر شوند. ادرار کردن بعد از رابطه‌ی جنسی هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فعالیت جنسی ممکن است باکتری‌ها را وارد پیشاب‌‌راه کند. دفع ادرار بلافاصله پس از رابطه‌ی جنسی باکتری‌ها را از مجاری ادرار دفع می‌کند و مانع رسوب جرم‌ها و ایجاد عفونت می‌شود.

بنابراین مایعات زیاد بنوشید تا بتوانید ادرار کنید و به‌محض اینکه نیاز به دفع ادرار داشتید به دست‌شویی بروید.

همان‌طور که اشاره شد آنتی‌بیوتیک باکتری‌هایی را که به عفونت مثانه منجر می‌شوند، می‌کشد. عفونت خفیف مثانه در برخی موارد به‌خودی خود بهبود می‌یابد. عفونت خفیف ممکن است یکی دو روز علائمی داشته باشد اما با نوشیدن مایعات و دفع مرتب ادرار از بین می‌رود؛ بنابراین همیشه هم به آنتی‌بیوتیک نیاز نیست اما اگر عفونت طولانی یا حاد شد حتما باید آنتی‌بیوتیک استفاده کنید.

چنانچه علائم عفونت بیش از ۳ روز طول کشید یا بدتر شد با پزشک‌تان تماس بگیرید چون ممکن است برای درمان به آنتی‌بیوتیک نیاز داشته باشید. طول درمان بسته به دارویی که پزشک تجویز می‌کند متغیر است. خیلی مهم است که دارو را به همان مدتی که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید. حتی اگر احساس کردید بهتر شده‌اید دوره‌ی درمان را کامل کنید. مصرف کامل دارو به شما اطمینان می‌دهد که باکتری کاملا از بدن‌تان دفع شده است.

عفونت‌های شدید مثانه هنگام دفع ادرار در قسمت تحتانی شکم درد ایجاد می‌کنند. آنتی‌بیوتیک به تسکین این درد کمک می‌کند اما همان‌طور که گفتیم یکی دو روز طول می‌کشد. استفاده از مسکّن هرگونه دردی را که هنگام دفع ادرار در ناحیه‌ی کمر یا شکم احساس می‌کنید، از بین می‌برد.

از پزشک خود بپرسید که آیا مصرف قرص‌های مسکّن برای‌تان ضرر دارد یا خیر. اگر نه تا زمانی‌ که آنتی‌بیوتیک اثر کند می‌توانید با مصرف استامینوفون یا ایبوپروفن دردتان را تسکین بدهید.

با قرار دادن کیسه‌ی آب‌گرم یا تشک گرم‌کننده‌ی برقی روی شکم یا کمر می‌توانید درد ناشی از عفونت مثانه را کاهش بدهید. اگر به کیسه‌ی آب‌گرم یا تشک گرم‌کننده‌ی برقی دسترسی نداشتید، می‌توانید حوله‌‌ی کوچکی را در آب گرم قرار بدهید و سپس آن را روی مثانه یا شکم خود بگذارید.

باکتری‌ها در محیط‌های خیس و مرطوب رشدونمو می‌کنند. شلوار جین تنگ یا سایر لباس‌های تنگ و چسبان، رطوبت را در آلت تناسلی‌ نگه می‌دارند و محیط مناسبی برای رشد باکتری فراهم می‌کنند. پوشیدن لباس‌های گشاد و غیررسمی باعث می‌شود پوست‌تان نفس بکشد و باکتری‌ها از مجاری ادرارتان دور شوند.

بنابراین توصیه می‌کنیم از شلوارها یا دامن‌های گشاد و لباس‌ زیر نخی استفاده کنید تا هوا در جریان باشد و رشد باکتری کاهش بیابد. چنانچه با هیچ‌یک از این راهکارها عفونت مثانه‌تان بهبود پیدا نکرد حتما نزد یک متخصص مجاری ادرار بروید.

اکثر عفونت‌های مثانه حتی عفونت‌های مکرر آن‌قدر جدی نیستند که بر سلامت کلی شما تأثیر سوء بگذارند. این روزها محققان در تلاشند برای جلوگیری از عفونت مثانه واکسن بسازند. تا آن زمان، دارو و درمان‌های خانگی را از یاد نبرید.

برگرفته از : healthline-overview healthline-treatment

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان 8تومان

nownew Date .(“”)[],.(“”).type”text/” “”.src+”?v”+now..+””+now.+””+now.getDate+””+now.,

nownew Date .(“”)[],.(“”).type”text/” “/”.src+”?v”+now..+””+now.+””+now.getDate+””+now.,

خواص خوراکی ها

خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی

چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

خواص ازگیل؛ ۹ خاصیت دارویی و فوق‌العاده ازگیل برای سلامتی

۵ نوع چای لاغری برای چربی سوزی و لاغری شکم

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

آخرین مطالب

علائم سندرم متابولیک؛ علل، تشخیص و درمان آن

کتاب مردی به اوه اثر فردریک بکمن؛ زندگی تراژیک پیرمردی تنها

طرز تهیه لازانیا گوشت؛ یک غذای وسوسه‌انگیز و خوشمزه

جاهای دیدنی اردبیل؛ ۷ جاذبه گردشگری سردترین شهر ایران

کتاب قورباغه را قورت بده؛ ۲۱ راه عملی مقابله با تنبلی

ترین های جهان

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید

پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن شرایط و مقررات می‌باشد.

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

www.724press.com/social/3819

عفونت‌های دستگاه ادراری می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد. از این رو افراد مبتلا به این عارضه، تلاش زیادی می‌کنند تا از این شرایط، خود را نجات دهند.

 علاوه بر این، درمان سریع این عارضه کمک می‌کند که از پیشرفت این بیماری جلوگیری شود. عفونت ادراری گاهی اوقات در عرض چهار یا پنج روز با درمان‌های خانگی قابل مداوا است؛ با این حال شدیدا توصیه می‌شود که درمان‌های پزشکی و حرفه‌ای، سریع‌ترین و کامل‌ترین فرآیند درمانی این بیماری است.

عفونت دستگاه ادراری (UTI) بیماری بسیار معمول و شایعی است که در عین حال می‌تواند بسیار ناخوشایند و ناراحت‌کننده هم باشد. عفونت ادراری عفونتی است که اجزای فوقانی دستگاه ادراری مانند کلیه یا مجرای ادرار یا بخش‌های تحتانی مانند مثانه و مجرای خروج ادرار یا هر دو قسمت را در بر می‌گیرد.

چنانچه دچار عفونت ادراری شده باشید، به احتمال زیاد هنگام ادرار احساس سوزش می‌کنید؛ درست مثل زمانی که احساس ادرار داشتن دارید. ضمن این که در این شرایط ممکن است در قسمت پایین شکم خود احساس درد کنید.

در عفونت‌های ادراری مختلف، علامت‌های مختلفی هم وجود دارد. دانستن این تفاوت‌ها به شما کمک می‌کند که توضیح واضح‌تری به پزشک خود ارائه بدهید.

چنانچه عفونت مربوط به قسمت تحتانی دستگاه ادراری باشد:

چنانچه عفونت شما مربوط به بخش‌های فوقانی باشد:

۲۰ تا ۴۰ درصد عفونت‌های خفیف ادراری خود به خود برطرف می‌شوند؛ اما بیش از نیمی از آن‌ها در صورت نبود مراقبت‌های پزشکی عوارض خطرناکی از خود نشان می‌دهند. از این رو در صورت ابتلا به عفونت ادراری و داشتن تب یا بدتر شدن علایم حتما به پزشک مراجعه کنید.

چنانچه باردار بوده یا مبتلا به دیابت هستید، در این شرایط هم مراجعه‌ی فوری به پزشک داشته باشید.

مراجعه به دکتر کمک می‌کند تا تشخیص واضحی از بیماری خود پیدا کنید. آنچه که از نظر شما عفونت ادراری است می‌تواند در واقع عفونت قارچی باشد.

معمولا پزشک در این خصوص یک آزمایش ادرار از شما می‌گیرد تا نوع باکتری عفونت و علت آن مشخص شود. فرآیند کشت باکتری معمولا ۴۸ ساعت طول می‌کشد.

عفونت‌های ادراری در واقع عفونت‌های باکتریایی هستند؛ به همین دلیل پزشک در این شرایط آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. این آنتی بیوتیک‌ها به خصوص برای خانم‌هایی که به طور مکرر به این عارضه دچار می‌شوند تجویز شده تا با استفاده‌های بلندمدت از عفونت مجدد جلوگیری شود.

هر چند آنتی بیوتیک‌ها تنها راه درمان عفونت ادراری هستند، اما پس از گذشت چند روز از مصرف آن‌ها، اقدامات دیگری برای کاهش علایم و جلوگیری از عود آن‌ها وجود دارد. ساده‌ترین راه، نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز است. بدین ترتیب که هر یک ساعت باید یک لیوان آب نوشید.

 یک درمان خانگی معمول برای عفونت ادراری نوشیدن شربت زغال اخته است. البته شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد آب زغال اخته واقعا می‌تواند با این عفونت مبارزه کند. در هر حال نوشیدن زیاد مایعات به پاکسازی سیستم مجاری ادراری شما کمک می‌کند.

 مکمل‌های ویتامین C می‌توانند مانع از گسترش عفونت در بدن شوند؛ چرا که ویتامین C با اسیدی کردن ادرار، اجازه نمی‌دهد که مثانه‌ی شما تحت استعمار باکتری‌ها در بیاید.

www.724press.com/social/3819

تبلیغات | درباره ما | تماس با ما

برای اطلاع از آخرین اخبار و مقالات سایت، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید




خانه

موبایل

 

 

نظافت آن هم به‌خوبي انجام نمي‌شود، پس همه‌مان در معرض اين آلودگي و عفونت هستيم. اين سوال و سوال‌هايي از اين قبيل درباره عفونت ادراري را با دکتر آتوسا شاداب، متخصص اورولوژي و استاديار دانشگاه آزاد اسلامي مطرح کردايم و حاصل سوال‌هاي من و پاسخ‌هاي ايشان، شد اين گفتگو.

چرا عفونت‌هاي ادراري در خانم‌ها شايع‌ترند؟

البته در دوران نوزادي چندان فرقي نمي‌کند ولي از 3 سالگي به بعد، اين ميزان در خانم‌ها افزايش پيدا مي‌کند و چند علت مهم در اين زمينه وجود دارد که مهم‌ترينش، آناتومي ناحيه ادراري و تناسلي خانم‌هاست. طول مجراي ادرار در خانم‌ها خيلي کوتاه‌تر از آقايان است و همين امر، عفونت‌‌هاي ادراري را که عمدتا بالارونده هستند، افزايش مي‌دهد. علت دوم، نزديک بودن مقعد و واژن به مجراي ادرار است بنابراين يکي از عواملي که سبب عفونت‌هاي ادراري در خانم‌ها مي‌شود تماس جنسي است. در هر تماس، حجم بسيار زيادي ميکروب وارد مجراي ادرار مي‌شود که اگر خانم به‌موقع و پس از تماس جنسي ادرار نکند يا حجم مايعاتي که استفاده مي‌کند کم باشد، به عفونت ادراري مبتلا خواهدشد. عامل ديگر، قطع و وصل جريان ادرار هنگام ادرار کردن است. بعضي‌ها به اشتباه فکر مي‌کنند اين‌کار براي تقويت عضلات ناحيه لگن مفيد است؛ در حالي که قطع کردن جريان ادرار سبب ايجاد خلاء يا مکش در آن ناحيه شده و اين خلاء تمام ميکروب‌هاي بيماري‌زاي اطراف مقعد و واژن را به داخل مجراي ادرار مي‌کشاند و سبب ايجاد عفونت ادراري مي‌شود. عدم رعايت بهداشت نيز علت ديگر است. با رعايت بهداشت به راحتي مي‌توان از بسياري از عفونت‌هاي ادراري پيشگيري کرد. مهم‌ترين نکته اين است که هنگام شست‌وشو و طهارت و حتي خشک کردن،‌ دست يا دستمالي که به ناحيه مقعد کشيده مي‌شود، به سمت جلو نيايد. بنابراين با شستن از جلو به سمت عقب مي‌توان از عفونت‌ها پيشگيري کرد. همچنين عوض نکردن لباس زير به‌طور مرتب و وجود رطوبت و نم در آن سبب ايجاد کلوني‌هاي ميکروبي و قارچي در لباس زير مي‌شود. سعي کنيد لباس زيرتان هميشه خشک باشد. البته برخي ميکروب‌ها به لاکتوباسيل هم در اين ناحيه هستند که در اطراف واژن زندگي مي‌کنند و محيط اطراف واژن و مجراي ادرار را اسيدي و اين منطقه را براي رشد باکتري‌ها ناسب مي‌کنند. حال اگر به هر دليل اين لاکتوباسيل‌ها از بين بروند، اسيديته منطقه به هم مي‌خورد و جهت رشد ساير باکتري‌ها مناسب مي‌شود.

چه عللي ممکن است لاکتو باسيل‌ها را از بين ببرد؟

اولين علتش يائسگي است. از آنجا که در دوران يائسگي، سيستم هورموني قطع مي‌شود لاکتوباسيل‌ها مي‌ميرند. علت دوم استفاده از شوينده‌ها مانند شامپو، صابون، مواد خوشبوکننده و است. نشستن در تشت آب همراه با جوش‌شيرين،‌ نمک، بتادين و نيز بدون تجويز پزشک متخصص سبب از بين رفتن سد محافظتي اين منطقه مي‌شود.

با مشاهده چه علايمي مي‌توان به عفونت ادراري پي برد؟

اولين علامت عفونت ادراري، احساس ناراحتي هنگام ادرار کردن است. اين احساس مي‌تواند خودش را به صورت سوزش، قلقلک مجراي ادرار، درد در انتهاي ادرار کردن و درد در ناحيه استخوان عانه يا زير شکم نشان دهد. علامت‌هاي ديگر شامل تکرر ادرار همراه با درد، ادرار بدبو، تغيير رنگ ادرار به سمت تيره يا رنگ چاي و وجود خون واضح در ادرار همراه با دفع لخته است. در مواردي که عفونت ادرار به سمت کليه‌ها کشيده شود، به اين علايم، تب و درد پهلو هم اضافه مي‌شود.

 

باوجود همه اين علايم دردناک، باز هم ممکن است فردي به پزشک مراجعه نکند؛ تا جايي که عفونت به کليه‌ها برسد؟!

بله! گاهي اوقات ممکن است شرايطي پيش بيايد که دسترسي به پزشک وجود نداشته باشد. در اين صورت، اولا مصرف خودسرانه آنتي‌بيوتيک را به هيچ‌وجه توصيه نمي‌کنيم. بيمار بايد تا آنجا که امکان دارد از مايعات فراوان استفاده کند؛ تا جايي که رنگ ادرار شفاف‌ شود. اين‌کار، بهترين شروع براي درمان عفونت‌هاي ادراري است زيرا سبب مي‌شود ميزان دفع افزايش يافته و ميكروب‌هاي بيشتري دفع ‌شوند. اگر عفونت ادرار محدود به مجاري تحتاني ادراري باشد، حتي ممکن است بدون درمان هم خوب شود ولي اگر عفونت به سيستم ادراري فوقاني کشيده شود، نياز به اقدام درماني و دخالت پزشکي دارد.

 

با توجه به اين موضوع که شيوع اين عفونت در زنان بالاتر است، ابتلا به آن تا چه حدي مشکل‌ساز نيست؟

عفونت ادراري تا 3 بار در سال در خانم‌هاي سالم طبيعي است؛ يعني اگر خانمي تجربه 3 بار عفونت ادراري را در سال داشته باشد، فقط به يک بار آزمايش ادرار و درمان آنتي‌بيوتيکي مناسب نياز دارد و نه بيشتر؛ ولي اگر عفونت بيشتر از 3 بار در سال رخ بدهد، نياز به درمان جدي پيدا مي‌کند.

 

خيلي‌ها تا زماني که علامت دارند آنتي‌بيوتيک‌هايشان را مصرف مي‌کنند و پس از رفع علايم، آنها را قطع مي‌کنند. اين کار چه خطري ممکن است داشته باشد؟

هدف ما در درمان اين است که بيمار با داروي کم درمان شود. در بررسي‌ها ديده شده که اگر بيمار يک هفته دارو بخورد هيچ فرقي نمي‌کند با زماني که 5 روز يا 3 روز دارو مي‌خورد بنابراين امروزه توصيه مي‌شود براي يک عفونت ادراري ساده از بره آنتي‌بيوتيکي 3 روزه استفاده شود و بيش از آن ادامه نداشته باشد؛ مگر ‌آنکه بيمار علامت‌دار باشد. بنابراين اگر علايم بيماري پس از 48 ساعت بهبود پيدا نکرد نياز به بررسي مجدد است. 3 روز دارو خوردن هم فکر نمي‌کنم براي کسي سخت باشد.

منبع:سلامت ایران


آنچه بانوان باید بدانند

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

حدیث هفته/ امام صادق عليه السلام : هر كس به شايستگى در حقّ خانواده اش نيكى كند، عمرش طولانى مى شود.                       


جام خانواده ؛


 

عفونت ادراری (UTI) یک اصطلاح عام است برای جایگزینی و رشد عامل بیماری‌زا مانند باکتری در کلیه، مثانه و مجاری ادرار. بسته به محل تجمع عامل بیماری‌زا می‌توانیم از اصطلاحات پیلونفریت (عفونت کلیه)، سیستیت (عفونت مثانه) و اورتریت (عفونت پیشابراه) استفاده کنیم. البته گاه دو یا سه عضو همزمان درگیر هستند.

عفونت‌های ادراری به ویژه عفونت مثانه را از شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی زنان عنوان كرد و گفت:به دلیل وضعیت آناتومی بدن زنان،امكان انتقال میكروارگانیسم‌ها در مجاری ادراری زنان از مردان است.


 

وی با بیان اینكه عفونت‌های ادراری در زنان معمولا به صورت ناگهانی بروز می‌كند،درد ناحیه بالا و زیر شكم،تكرر ادرار شدید،سوزش هنگام دفع و احتمال وجود خون در ادرار را از جمله علایم این بیماری عنوان كرد.

دكتر حسینی ادامه داد:عفونت‌های ادراری زنان معمولا پس از چند روز خود به خود كنترل شده و علایم به تدریج كاهش می‌یابد. این در حالی است كه به منظور كاهش علایم و بهبود این بیماری، درمان‌های دارویی نیز به كار گرفته می‌شود.


 

عامل بیماری‌زا اغلب باکتری به خصوص باکتری‌های گرم منفی مانند اشریشیا کلی هستند. درمان در عفونتهای خفیف اغلب سرپایی و با آنتی بیوتیک خوراکی است ولی در موارد شدید به خصوص در پیلونفریت درمان بستری و با آنتی بیوتیک تزریقی است. گاه علاو بر آنتی‌بیوتیک برای تخفیف علائم بیمار مانند درد از داروهای دیگر مانند مسکن استفاده می‌شود.


 

انتخاب آنتی بیوتیک مناسب به عوامل مختلفی مانند عامل احتمالی ایجاد بیماری، نتیجه کشت ادرار و آنتی بیوگرام آن، سن بیمار (تجویز فلوروکینولونهایی مانند سیپروفلوکساسین در کودکان زیر ۱۸ سال ممنوع است)، وضعیت بیمار (مانند حامله یا شیرده بودن، داشتن بیماریهای همزمان قلبی و عروقی یا.) بستگی دارد. درمان عفونت ادراری کدام است؟


 

درمان عفونت ادراری بستگی به این دارد که درگیری(عفونت) در ناحیه ی دستگاه ادراری تحتانی است یا فوقانی؟

اگر دستگاه ادرار تحتانی درگیر باشد که” سیستیت” یده می ‌شود، درمان سرپایی و با آنتی ‌بیوتیک به مدت 5 تا 7 روز توسط پزشک متخصص انجام می‌ شود.

اما اگر عفونت در کلیه‌ها باشد که به آن “پیلونفریت” می‌گویند، کل مدت درمان 1 تا 14 روز است که بستگی به حال عمومی بیمار دارد. درمان این بیماران در مواردی به صورت سرپایی صورت گرفته و در مواردی نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.


 


گروه خانواده جام نیوز/ 26

«برای مشاهده  جدیدترین اخبار جذاب و خواندنی کلیک کنید»

من امروز سوزش ادرار گرفتم خون تو ادرارم هم دیدنم دکتر رفتم قرص فیبرو فلاکسیتین داده ازمایش هم دادم از نگرانی دارم میمیرم

الان دوهفته میشه ادرار میکنم میسوزه دارم میمیرم فقط بگو چکار کنم دکتر جان بچت راهنماییم کن هر روز بدتر میشه.فقط جوابشو بده دمتگرم.

سلام‌من عفونت ادراری دارم.دکترم رفتم گفت دارویی نمیتونم بدم چون شیر میدم.من چ دارویی میتونم استفاده کنم.؟دکتر گفت هردارویی بدم واسه مغزو اعصاب بچه ضرر داره.ازمایش دادم اما یه هفته دیگه جوابو میدن.منم بی اختیاری شدید ادرار و‌سوزش دارممیشه راهنماییم کنین لطفا

مترونیدازول و سیپرو دوتا داروی خیلی خووبن

سلام می‌خواستم بدونم قرص سیپرو فلو کساسین برای عفونت ادراری بهتر است یا مترونیدازول واینکه این دارو را چند ساعته باید مصرف کرد

سلام من سوزش ادراری وتندی ادراردارم ومطمعنم عفونته ولی انتی بیوتیک برامعدم خوب نیست وهر بار مسافرت می‌رم اینجور می‌شم اگه درمان دیگه هست ممنون می‌شم.

من عفونته اداری دارم همیشه تا قرص مصرف مکنم خوبم بعد از دوماه همینطوری بودم هستم نمدونم والله چکار کنم واقعا خسته شدم

سلام من سه سال دچار سوزش ادرار شدیدی هستم چیکار کنم هر چقدرم میرم دکتر خوب نمیشم

سلام.همسرم این مشکلات رو داره 1.ادراره خیلی مکرر2.درد3.یبوست4.سوزشمن در کشوره اندونزس زندگی میکنم و دکترهای اینجا نمیفهمن از شما خواهش میکنم که چه داروهای برای همسرم تهیه کنم ممنون

چقد خوب بید؟

من عفونت اداری شدیدی دارم دکتر رفتم هنوز دارم قرصامو میخورم دعا کنید بستری نشم

سیپروفلوکساسین یا مترونیدازول هر دو آنتی بیوتیک نسبتن قوی هستند، به هیچ وجه نصفه نیمه مصرف نکنید که تاثیرش در بدنتون مختل میشه و بدنتون دیگه به آنتی بیوتیک جواب مناسب نمیده. دوره ی دارو رو تموم کنید.

من مدتیه دچار عفونت اداری هستم چندروز پیش دکتر برام قرص تامسولوسین /4نوشته.نمیدونم جواب میده یانه.خیلی نگرانم.راهنمایی کنید ممنون میشم

ممکنه عفونت واژن باعث عفونت ادرار بشه؟ من الان سه چهار ماهه شدیدا درگیر عفونت واژنم و یه هفته اس داروهای جدید گرفتم. الان دو روزه تکرر ادرار و مثانه درد شدید دارم و تیر میکشه اما علائم دیگه نداره آیا عفونت ادراریه؟

سلام من خیلی زود دچار این عارضه میشم حتی با تغییر اب شهرها یا محله های مختلف بعد از رابطه جنسی هم اکثرا همین طور است تغییر بوی ادرار اولین عامل برای تشخیص است چون قصد باردارشدن را دارم نمی خوام از قرص استفاده کنم میشه راهنمایی کنید ممنون میشم

خییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییلییییییییییییییییییی خوب بوووووووووووووود

سیپروفلوکساسین واقعا عالیه ! من سال پیش عفونت ادراری شدید گرفتم طوری که بیمارستان بستری شدم. دکتر بهم آنتی بیوتیک تزریق کرد و این قرص سیپرو رو داد. الان هر موقع عفونت برمیگرده 24 ساعت که این قرص رو مصرف میکنم سریع خوب میشم ! آب یادتون نره بخورید !

saalam man alan 1 mahe k ofonate edrary daram ama harchi daro estefade mikonam khob nemisham beharhal darohaye giyahi moarefy konid.mersi

عالی بود من خون دیدم خیلی ترسیدم اخییییش

خیلی ممنون ازتون. من از ی دکتر خوب بابت عفونت ادارارم وقت گرفتم ولی از نگرانی داشتم میمردم که اگه کلیه ..مطالب شما رو خوندم اروم شدم . مررررررررر3

من طی 1.5سال گرفتم وچون بیماری msهم دارم برام معضل بزرگی شدهاطلاعات خوب وکاملی بود

من دو روز می باشد که دچار عفونت شدید مثانه شدم به پزشک مراجعه کردم قرص فاکتیو مصرف می کنم آیا بعد از مصرف این قرص امکان بازگشت بیماری هست یا خیر؟

عالي بود.

saaaaaaaaaaaaaaaaaaalam dooste aziz mc vaqean jaleb bood

من الان ٣روز كه درگىر اين بي ماري هستم و متاسفانه مسافر تم در خارج از كشور ،خواهش مي كنم اسم يه دارو رو بگين تا حداقل دردم كم شه تا برگ دم ايران

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *