قرص اهن یبوست می آورد

خواص دارویی و گیاهی

با این معجون خانگی سیستم ایمنی بدن را تقویت کردهف سموم بدن را از بین برده، دستگاه گوارش را تنظیم نموده و به بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان کمک کنید.

قسمت هایی از پوست هستند که در برابر اشعه های خورشید ضعیف ترند و زودتر آسیب می بینند

شوره سر به دلیل پوسته پوسته شدن سلول های خارجی روی سطح پوست سر ایجاد می شود که ممکن است به علت خشکی پوست باشد

شاید یکی از دلایل بروز تب‌خال‌ ناحیه‌ تناسلی‌ هم در مردان هم در زنان، رعایت نکردن بهداشت فردی باشد که گاهی در ممکن است در روابط زناشویی هم مشکلاتی را به وجود آورد.

 افزایش رشد فوق العاده موها نیاز به خرید شامپوهای گران قیمت ندارد و می توانید در خانه با استفاده از جوش شیرین به این هدف برسید.

اگر کبد این عضو حساس و مهم بدن در کارکردش دچار اختلال شده است کاسنی بهترین گیاه دارویی برای درمان آن می باشد البته باید میزان مصرف آن مناسب باشد

خواسته اکثر خانم ها و آقایان آب کردن سریع شکم می باشد بنابراین هر راه حلی را امتحان می کنند اما باید توجه داشته باشند که انتخاب یک روش ناسب می تواند آسیب های جدی به آن ها وارد کند

تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گرو های سنی خاصی توصیه نمی شود زیرا احتمال خطر زا بودن آن وجود دارد این واکسن در افرادی که سابقه آلرژی نیز دارند خطرناک می باشد

برای درمان دندان درد طاقت فرسا زمانی که نمی توانیم به پزشک مراجعه کنیم بی شمار هستند اما کدام را با کمترین عوارض همراه هستند و درد دندان ما را تسکین می دهند را باید جستجو کنیم

© کلیه حقوق متعلق به سایت نیک صالحی می باشد. باز نشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد .



آیا داروهای ضددرد یا همان مسکن ها باعث بروز یبوست می شوند؟

بله داروهایی مانند استامینوفن، ترامادول، متادون و پردینوزولون باعث بروز یبوست می شوند. برخی از داروهای ضددرد و ضدالتهاب به دلیل دارا بودن پاراستامول، مورفین، کودئین یا کورتون (کورتیزون) یبوست‌زا هستند.

 

این داروها درد را تسکین داده و بدن را به آرامش می رسانند. همین مسئله نیز روی قابلیت سلول های عصبی برای انقباض عضلات روده تاثیر گذاشته و باعث کند شدن کار آنها می شود. در نتیجه در کار دفع اختلال به وجود می‌آید.

 

این تاثیر طلوب در بین سالمندان دیده می شود. به خاطر اینکه این افراد به دلیل کم تحرکی و نداشتن تنوع غذایی کافی در معرض یبوست قرار دارند و مصرف این قبیل داروها مشکل را چندبرابر می‌کند.

 

چگونه می شود از این مشکل پیشگیری کرد؟

برای جلوگیری از یبوست ناشی از مصرف داروهای ضددرد و ضدالتهاب، پیاده روی روزانه بسیار موثر است.

 

این افراد باید موادغذایی مناسبی مانند میوه ها و سبزیجات تازه که سرشار فیبرهای غذایی هستند را مصرف کنند.

توصیه می شود همه افراد از مصرف بی‌رویه‌ی مسکن ها بپرهیزند.

 

گاهی در بین بیماران دیده می شود که قبل از شروع درد و به دلیل ترس ناشی از دردکشیدن، اقدام به مصرف مسکن می کنند. معمولا مشکل این افراد با تحرک و مصرف مواد غذایی حاوی فیبر حل می شود و در صورت یبوست طولانی مدت و مداوم، بهتر است با پزشک مشورت کنند.


داروهای ضدافسردگی با چه مکانیسمی باعث یبوست می شوند؟


داروهای ضد افسردگی مانند پروزاک، سروکسات، ایمی‌پرامین و غیره نیز باعث بروز یبوست می شوند. تاثیر این داروها به عملکردهای مغزی محدود نمی شود، بلکه روی عملکرد سلول های عصبی منقبض کننده‌ی‌ عضلات روده‌ها نیز اثر گذاشته و خطر بروز یبوست را افزایش می دهند.

 

افرادی که مجبور به مصرف داروهای ضدافسردگی هستند، باید از خانه نشینی و بی‌تحرکی دوری کنند.

مصرف مواد غذایی حاوی فیبرهای غذایی مانند غلات سبوس دار، سبزیجات سبزرنگ و همچنین برخی از میوه‌ها مانند آلو و گیلاس برای دفع راحت مفیدند.

 

این افراد همچنین باید مصرف آب را نیز افزایش دهند و روزانه یک و نیم لیتر مایعات مصرف کنند. درصورت عدم رفع مشکل به پزشک مراجعه کنند.

 

در مورد داروهای ضدسوزش معده چطور؟ آیا این داروها هم یبوست زا هستند؟

بله. نمک های آلومینیوم موجود در برخی از داروهای ضدسوزش معده که برای تسکین معده مناسب هستند، برای روده ها مشکل‌ساز می شوند، بخصوص زمانی که مصرف آنها بیش از یک هفته طول بکشد.از بین این داروها می توان به شربت گاویسکون، مالوکس و سوکرالفیت اشاره کرد.

 

افرادی که این داروها را مصرف می کنند، علاوه بر افزایش تحرک بدنی باید مصرف مواد نشاسته‌ای را کاهش دهند و سبزیجات و میوه‌هایی مانند آلو خشک (به مدت سه روز) را مصرف کنند. نوشیدن آب کافی نیز به این افراد توصیه می شود.

 

البته در برخی افراد، این داروها تاثیر کاملا عکسی دارند و به دلیل دارا بودن منیزیم باعث بروز اسهال می شود. توجه داشته باشید که سوزش معده طولانی مدت می تواند نشان دهنده‌ی زخم یا بیماری جدی‌تری مانند سرطان مری باشد. در نتیجه بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکل به طور دقیق تری بررسی شود.

 

افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند و دارو مصرف می کنند نیز از مشکل یبوست گله دارند. آیا داروهای مربوط به قلب نیز یبوست‌زا هستند؟

برخی از داروهایی که برای آریتمی (بی نظمی ضربان قلب) ، فشار خون بالا یا آنژین قفسه سینه تجویز می‌شوند، باعث کند شدن کار روده‌ها و بروز یبوست می شوند. از بین این داروها بخصوص به «مهار کننده‌های کانال کلسیم» مانند آدالات و قرص های دیلتیازم می توان اشاره کرد.

 

چه توصیه ای به این افراد دارید؟

اول اینکه به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک، داروهای خود را قطع نکنند، چون مصرف داروهای قلب مهم تر از مشکل یبوست است. دوم اینکه از بی تحرکی بپرهیزند. سوم اینکه فیبر بیشتری مصرف کنند. مصرف آلو خشک به شرطی که بیش از سه روز متوالی نباشد، توصیه می شود.

 

در نهایت اینکه این افراد نیز با مشورت پزشک آب بیشتری مصرف کنند و در صورت رفع نشدن مشکل به پزشک مراجعه کنند.

 

در مورد داروهای ضداسپاسم هم توضیح می دهید؟

دیتروپان و دریپتان و غیره جزو داروهای ضداسپاسم هستند که با جلوگیری از انقباض های عضلانی مسبب دل درد و غیره می توانند باعث بروز یبوست شوند.

در واقع انقباض های غیرارادی بدن در عملکرد خوب روده ها تاثیر دارند.

 

آیا داروهای دیورتیک نیز باعث بروز یبوست می شوند؟

داروهای دیورتیک (ادرارآور) معمولا برای افرادی که از فشار خون بالا و یا احتباس آب بدن رنج می برند، تجویز می شوند و امکان دارد که باعث بروز یبوست نیز شوند.

 

دیورتیک ها با افزایش حجم آب دفع شده از بدن، باعث خشک شدن مدفوع شده و دفع آن را مشکل تر می کنند، بخصوص زمانی که بیمار به اندازه کافی آب ننوشد.

 

این افراد باید مصرف آب را افزایش دهند. یبوست می تواند نشان دهنده کم آبی بدن نیز باشد. اگر بعد از افزایش مصرف آب، یبوست بیش از یک هفته طول کشید، با پزشک مشورت کنید.

 

از داروهای دیگر کدام یک باعث بروز این مشکل می شوند؟

برخی از شربت های سینه نیز باعث بروز یبوست می شوند. شربت های ضدسرفه که حاوی کدئین یا فولکودین هستند، معمولا مشکل دفع ایجاد می‌کنند و باعث بروز یبوست می شوند.

 

ترکیبات موجود در این شربت ها روی مغز اثر گذاشته و جلوی سرفه را می گیرند و همین مولکول ها نیز روی فعالیت روده ها تاثیر منفی می گذارند.

اگر مصرف شربت های سینه کوتاه مدت باشد، کافیست منتظر باشید تا دارو تمام شود.


اگر مصرف این داروها و به دنبال آن یبوست بیش از یک هفته طول بکشد، باید مصرف میوه و سبزیجات و همچنین میزان فعالیت بدنی و نوشیدن مایعات را افزایش دهید. اگر یبوست برطرف نشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.


 

از داروهای دیگر می‌توان به قرص آهن، قرص کلسیم، آنتی هیستامین‌ها، داروهای ضدپارکینسون، داروهای ضدصرع و داروهای ضدالتهاب استروییدی اشاره کرد.

 

آیا مصرف داروهای ملین روش بی خطری برای مقابله با یبوست حاصل از مصرف داروهاست؟

انواع مختلفی از ملین ها نیز وجود دارند که اثرات متفاوتی دارند. این داروها با هدف سهولت دفع، روی روده‌ها تاثیر می‌گذارند. با این وجود مصرف همزمان داروهای ملین به همراه داروهای دیگر می تواند خطرناک باشد.

 

این داروها با افزایش سرعت خارج کردن مدفوع باعث افزایش دفع داروهای دیگر نیز می شوند. در نتیجه اثرگذاری دارو را کاهش می دهند. بنابراین مصرف ملین‌ها به همراه داروهای مهمی مانند داروهای قلبی می تواند نتایج طلوب و حتی آسیب رسان برای قلب به بار بیاورد.

 

در نتیجه توصیه می کنیم در حین مصرف داروهای دیگر، ملین ها را مصرف نکنید و از روش هایی که اشاره شد، برای مقابله با مشکل استفاده کنید.

 

در چه صورتی فرد می تواند مطمئن باشد که دچار یبوست شده است؟

گاهی اوقات افراد به طور یقیین نمی‌دانند که دچار یبوست شده‌اند یا خیر. یبوست علائم متعددی دارد.

افرادی که در هفته فقط سه مرتبه یا کمتر دفع دارند، در حین و پایان دفع احساس فشار زیادی می‌کنند، از نفخ، باد شکم و درد رود‌ه‌ها رنج می برند، مدفوع آنها خشک و سفت است و یا احساس عدم دفع کامل و یا احساس گیر کردن مدفوع دارند مشکوک به یبوست هستند.

 

اگر دو مورد از علائم اشاره شده در بالا را در خودتان مشاهده کردید، می تواند نشان دهد که دچار یبوست شده اید.

البته جای نگرانی نیست. بهترین کار نوشیدن آب بیشتر، مصرف میوه ها، سبزیجات و موادغذایی سرشار از فیبر است.

توصیه می کنیم بدون نظر پزشک، اقدام به مصرف ملین نکنید.

اگر با انجام توصیه های بالا، مشکل شما رفع نشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.


فاطمه مهدی پور

بخش سلامت تبیان


یبوست می تواند موجب میگرن شود؟

داروهای ملین برای رفع یبوست

رفع یبوست مهم است

آشنایی با علل و علایم یبوست

عوارض یبوست چیست؟

آزمایش های تشخیصی یبوست

روش های درمانی در یبوست

یبوست و دردسرهای آن (1) و (2)

دردسرهای تأخیر در اجابت مزاج

تغییر اجابت مزاج و یبوست

درمان یبوست کودکان

یبوست کودک را درمان کنید

آیا نوزادتان یبوست دارد؟

یبوست در دوران بارداری

درمان یبوست ناشی از تنبلی روده

راه‌های درمان یبوست

یبوست، بیماری یا بی توجهی؟

یبوست بعد از 65 سالگی

 



مرداد۶۱۳۹۰

پريسا ترابي ، مدير اداره بهبود تغذيه ي وزارت بهداشت گفت: نياز زنان به آهن در دوران بارداري تا دو برابر نسبت به قبل از بارداري افزايش پيدا مي‌كند. اين افزايش نياز به آهن براي رشد جفت و جنين به حدي است كه به هيچ وجه از طريق مصرف مواد غذايي تامين نمي‌شود.

مصرف قرص آهن در زنان باردار براي پيشگيري از كم‌خوني فقر آهن و اثرات مضر آن بر رشد و تكامل جنين و سلامت مادر از جمله مرگ و مير مادران، زايمان زودرس، رشد ناكافي جنين و افزايش خطر مرگ و مير جنين ضروري است.

بهترين زمان براي مصرف مكمل آهن، شب قبل از خواب است. مصرف قرص آهن ممكن است عوارضي مانند تهوع، درد معده، اسهال و يبوست را در پي داشته باشد. به همين دليل توصيه مي‌شود قرص آهن بعد از غذا مصرف شود [البته توصيه به مصرف قرص آهن قبل از خواب و بعد از غذا، براي تمامي افراد صادق است و فقط مختص خانم هاي باردار نيست].

زنان باردار نبايد مصرف قرص آهن را به دليل بروز عوارض آن قطع كنند، زيرا بعد از گذشت چند روز معمولا اين عوارض قابل تحمل شده و يا كلا برطرف خواهد شد.

از مصرف همزمان شير و ساير فرآورده‌هاي لبني با قرص آهن بايد خودداري كرد، زيرا كلسيم موجود در لبنيات با جذب آهن در بدن تداخل مي‌كند [يعني باعث كاهش جذب آهن در بدن مي شود].

نياز به اسيد فوليك نيز در دوران بارداري افزايش مي‌يابد. به دليل نقش اسيد فوليك در پيشگيري از بروز نقص مادرزادي لوله عصبي در نوزاد (اسپينا بيفيدا)، بهتر است مصرف مكمل اسيد فوليك از سه ماه يا حداقل يك ماه قبل از بارداري شروع شود و تا آخر بارداري ادامه يابد .

نكته :
براي مصرف هر نوع مكمل دارويي هر چند كه مفيد است با يك پزشك مشورت كنيد حتي براي خوردن قرص‌هاي مكمل آهن، چرا كه مصرف اين قرص بدون مشورت با فرد متخصص صحيح نيست. اين قرص‌ها در دو نوع فروس و فريك ارائه مي ‌شوند. جذب فروس در بدن بهتر صورت مي‌ گيرد، اما اثرات جانبي مانند تهوع، استفراغ و اسهال در پي دارد با اين حال اين اثرات جانبي را مي‌ توان با كمك برخي اقدامات كاهش داد، از جمله اينكه ابتدا با نيمي از دوز تجويز شده شروع كرد و به تدريج آن را به دوز كامل رساند.

مدیر و صاحب امتیاز سایت زنان توانمند، هیپنوتیزور،دکترای تخصصی روانشناسی ،مدرس دانشگاه ،عضو انجمن علمی هیپنوتیزم آمریکا ،دارای مدرک مسترینگ اریکسونی و عضوانجمن روانشناسی سلامت وعضو انجمن روانشناسی اجتماعی ،عضو انجمن روانشناسی ایران ، نویسنده ی کتاب تاثیر شادمانی و آرمیدگی در اختلالات جنسی ،محقق در زمینه ی شادمانی درونی هشیاری حضور،معنویت درمانی ویوگادرمانی،مربی یوگاو مربی یوگای خنده ودارای چندین سال سابقه ی مدیریت گروه درمانی و توانمند کردن زنان

سلام.
من برای مشاوره پیش از بارداری به پزشک زنان مراجعه کردم و اول بهم گفتند روزی یک قرص اسید فولیک مصرف کنم. بعد جواب آزمایش خونم بهم گفتند که به جای اون فروفورت دئودنال مصرف کنم که حاوی اسید فولیک هم هست. میخواستم ببینم مصرف این قرص کافیه یا جداگانه اسید فولیک هم مصرف کنم؟

سلام .فرو فورت گاین حاوی اسید فولیک هست .اما بهتره همراه با فرو فورت دئودنال اسید فولیک هم مصرف کنید.

من هفته دیگه عمل دارم دکتر گفته روز سه تا ففول بخور من از یبوست میترسم

سلام ، می تونید ففول رو همراه با میوه های ملین و حاوی ویتامین ث مانند کیوی ، پرتقال ، آلو بخارا ، برگه زردآلو ، گوجه فرنگی و اسفناج وسایر سبزیجات و مصرف کنید .البته من برای شما کپسول آهن سیدرال فورت رو پیشنهاد میکنم که یبوست و عوارض گوارشیش حدا قل ممکن هست .

سلام خانم دکتر ، سوالم اینه ک ایا مصرف قرص اهن باعث زدن جوش میشه ؟؟ من کم خونی اهن دازم و فروفورت مصرف میکنم ، میخام بدونم مصرف این قرص با زدن جوش ارتباطی داره؟

، خیر برای شما که کمخونی دارید به هیچ وجه باعث جوش زدن نمیشه .حتما دوره مصرف فرو فورت رو کامل کنید .

واقعا مرسی از سایت خوبتون و اینکه کامل پاسخمون رو میدین????????

خواهش میکنم .اگه دچار آکنه هم هستید ، علاوه بر‌ رعایت بهداشت پوست و استفاده از درمانهای موضعی می تونید موقتا از مکملهای روی‌ مثل کپسول زینک پلاس با حداقل دوساعت فاصله از قرص آهن سود ببرید .همچنین علاوه بر مصرف مکمل آهن؛ گوشت بیشتری هم بخورید که حاوی ترکیب متناسبی از روی و آهنه .کافی بودن روی در بدن در‌سلامت پوست موثره .
از سایر فاکتورهای دخیل در آکنه ، استرس و مشکلات هورمونی هستند . برای بدست آوردن تعادل هورمونی از استرسهای روحی اجتناب کنید .امبدوارم همیشه تندرست و شاداب باشید .

مرررررسییی خیلی راهنمایی خوبی بود واقعاااا ممننونممممم حتما به توضیه هاتون عمل میکنم??????

سلام، ممنون از وقتی که میگذارید.
من ۳۴ سالمه و از روز سوم یا چهارم هر دوره قاعدگیم، احساس ضعف و سردرد یا سنگینی شدید سرم رو دارم، به طوری که واقعا هر ماه از نزدیک شدن به زمان پریود می ترسم، ولی در بقیه زمان ها این احساس رو ندارم و معمولی هستم. اگه برای این فقط دوران قرص فرفولیک مصرف کنم این عوارض ناشی از پریود کاهش پیدا میکنه؟ در ضمن نمیخوام همیشه از قرص فرفولیک استفاده کنم چون دچار عوارض یبوست میشم.

، میتونید قرص فرفولیک رو با میوه های ملینی مانند کیوی ، پرتقال ، آلو ، گوجه فرنگی و مصرف کنید که حاوی ویتامین ث هم هستند و جذب آهن رو بالا میبرند و مانع یبوست میشن .از انواع دیگری از مکملهای آهن مثل آهنهای لیپوزومال یا سیدرال استفاده کنید مانند کپسول سیدرال فورت یا ساشه سیدرال فولیکو و که یبوست ایجاد نمیکنن .فعلا شما مکمل آهن مصرف کنید .ولی اینم بدونید که خانمهایی که روحیه حساس دارند و‌مبتلا به سردرد میگرنی هستند بعلت تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی دچار میگرن میشن و یا سردردشون تشدید میشه .در این موارد هم یوگا و مدیتیشن و سایر راههایی که به تعادل هورمونی کمک میکنند ، معمو لا تاثیر مثبت دارند .

شمن تشکر از خانم دکتر که باعث شدندهمه ى ما از دانش و خرد فراوانشان حداکثر استفاده را بکنیم در این مورد علاوه بر فقر آهن و تغییرات هورمونى کمى هم اختلال سوماتوفرم یا اختلال سایکو سوماتیک یا روانى هم دیده میشه که صوت خالى شدن ذهن و آرامش درون هم کمک کننده است و تغذیه که نمک و چاى غلیظ هم نخورین

سلام واقعا ممنون از راهنمایی هاتون. به امید موفقیت های همیشگی تون

سلام هفته ۳۴ بارداری و چند روز هستم کم خونی داشتم ب مدت ی ماه شبی دوتا قرص اهن فروس خوردم الان دوباره ازمایش دادم ولی تغییری نکرده هموگلوبینم ۹٫۶ بود الان ۹٫۸ شده شبی سه تا فروس بخورم ضرر نداره؟؟

سلام‌ دوست عزیز ، بعلت افزایش حجم پلاسمای خون از سه ماهه دوم بارداری به بعد همه خانمهای باردار دچار کمخونی فیزیولوژیک میشن .یعنی در این ایام تا یه حدی کمخونی طبیعیه و باتوجه به اینکه هموگلوبین شما افت نکرده و افزایش مختصری هم داشته پس داروتون موثر بوده ،
اما این که میخواید دارو رو افزایش بدید بسته به اینه که برای ما مشخص باشه شما سایر انواع کمخونی مثل کمخونیهای ارثی و .. نداشتید .اگه آزمایشاتتون نشون میده فقر آهن دارید .بله می تونید قرص اهن رو مصرف کنید ؛ ویادتون باشه حداقل تا سه ماه بعد از زایمان ادامه بدین .

ممنون از توجهتون. ببخشید ی سوال دیگه داشتم اینکه برای زایمان سزارین بیهوشی بهتره یا بی حسی از کمر؟؟ اخه شنیدم بی حسی از کمر عوارض سر درد و کمر درد شدید داره!! بیهوشی میترسم بهوش نیام?

با سلام ، بطور کلی و در شرایط نرمال ، زایمان طبیعی بهتر از سزارینه و در مواقعی‌ که سزارین اجباری باشه ، در کل بی حسی کمری ( نوع اپیدورال ) بهتر از بیهوشیه ولی شرایط پزشکی هر کسی با افراد دیگه متفاوته . مثبت اندیش باشید و با توکل بخدا و با اعتماد به پزشک و متخصص بیهوشی ماهری که انتخاب می کنید ، اجازه بدید اونا بهترین تصمیم رو برای شرایط شما بگیرند . روی عوارض تمرکز نکنید ، بسیاری از افراد دچار عارضه نمیشن و راهکارهایی هم برای پیشگیری و درمان‌ سردرد و کمردرد احتمالی وجود داره .

سلام خسته نباشید ببخشید میخواستم بدونم برای سزارین عوارض بی حسی از کمر بیشتره یا بیهوشی؟؟

سلام ، روی هم رفته برای سزارین بیهوشی کمری بهتره .

در سزارین عوارض بی حسی کمری کمتره .

سلام
من برای ریزش مو میخوام فروس سولفات بخورم
البته خودم خریدم جویز نشده برام!
به نظرتون خوبه؟
و اینکه کی بخورم بهتره و تا کی ادامه بدم؟

سلام ، ریزش مو علل مختلفی داره ، پس اول علت ریزش مو باید مشخص بشه.البته فروس سولفات برای خانمهای زیر ۵۰ سال مجازه و بهترین زمان مصرف شب هنگام خوابه .اما طول درمان بستگی به نتایج آزمایشات همو گلوبین ، ذخایر آهن و .داره .

سلام خسته نباشید من ۱۶ ساله هستم قرص های ایرانی آهن که تو مدرسه میدن رو مصرف نمی کنم مصرف قرص خارجی اشکالی ایجاد می کنه؟و این که بهترین شرایط مصرف چیه؟

سلام ، با توجه به احتمال کم خونی در دخترخانمای‌ نوجوان ایرانی ، تعداد قرصی‌ که در مدارس توزیع میشه برای پیشگیری از کم خونیه و مصرفش توصیه میشه . اگه قرص خارجی در دسترس شماست .مصرف کنید .اشکالی ایجاد نمی کنه .ولی برای جمعیت عمومی و کل کشور قرص خارجی مقرون به صرفه نیست و لزومی هم نداره چون قرصهای ایرانی هم همون اثربخشی رو دارن .
بهترین زمان مصرف یکساعت قبل از غذا یا دوساعت بعد از غذاست .

سلام ، خانم دکتر ، فریتین خونم بعد از سه ماه مصرف از ٨ اومده به ٢٣. میخام بدونم بازم باید مصزف کنم ، فریتینم هنوز پایینه؟

سلام ، خدا رو شکر پاسخ مناسبی به درمان داشتید و بهبود پیدا کردید ، اما حداقل چند ماه دیگه ادامه بدید تا ذخایر آهن کاملا پر بشه .

سلام. من قرص فروس سولفات۵۰ میلی گرم میخام مصرف کنم میخام بدونم روزانه چندتا قرص بخورم؟ و اینکه قرص آهن پزشک برای ریزش مو برام نوشت اون قرصی که نوشت را پیدا نکردم بجاش فروس سولفات ۵۰ میلی گرفتم آیا خوردنش عوارض نداره؟

سلام .فعلا ازشبی یکعدد شروع کنید . انشالله که برای شما عارضه ای ایجاد نمیکنه ، ولی اگه به دستگاه گوارشتون سازگار نبود .از سایر انواعی که در این سایت معرفی شده مثل کپسول سیدرال فورت ، ففول ‌یا قرص گلوبیفر و می تونید استفاده کنید .میزان مصرف دارو همون مقداری باشه که پزشک خودتون تجویز کردن .

سلام خدمت شما ، یه سوال داشتم از حضورتون
من قصد بارداری دارم و طبق آزمایشی که انجام دادم و نظر دکترم کمخونی دارم و قرص ferrodin میخورم ولی الان خونریزی پیدا کردم . میشه بگید علتش چیه ؟

سلام ، به تجویز پزشکتون فرودین رو مصرف کنید .قرص آهن‌ باعث ایجاد خونریزی نمیشه .

سلام وقتتون بخیر
من کلا خیلی احساس ضعف سردرد و بی حالی دارم،تا اینکه امروز حالم بد شد و به دکتر مراجعه کردم ایشون روزی دو عدد قرص آهن تجویز کردن برام(تو دوره عادت ماهانه هستم) ،میخواستم بدونم این دوز طبیعیه؟مشکلی نداره مصرف روزانه دو عدد قرص آهن؟!

سلام ، دردوره عادت ماهیانه ، مصرف قرص آهن برای همه خانمها مفیده .با توجه به ضعف و بیحالی که داشته اید برای شما دوز بالاتری تجویز شده .اگه بخواید از دوز دقیق اهن مورد نیازتون مطمئن بشید ، بهتره ازمایشات هموگلوبین و ذخایر آهن رو انجام بدین .چون اگه کمخونی قطعی داشته باشید ، دوز درمانی روزی سه قرص آهنه .در سایر موارد مقادیر کمتر برای پیشگیری توصیه میشه .

سلام خسته نباشید من ۲۶سالمه دوهفته ای میشه هر قرص و دارویی میخورم حرارت بدنم بیش از اندازه میره بالا عرق سرد میکنم و رگ های گردنم میگیره و قفسه سینم سوزش پیدا میکنه ب دکترم گفتم گفت اشکالی نداره بخور عادت میکنی الان تقریبا یک ساعتی میشه شربت فروس سولفات خوردم باز بدنم داغ کرده و گلوم درد میکنه عرق میکنم و رگ گردنم درد میکنه سینم میسوزه خیلی میترسم احساس میکنم میمیرم توروخدا ب من جواب بدین

، نگفتید به چه علت و چه نوع داروهایی در این دوهفته مصرف کردید ؟ شربت فروس سولفات معمولا چنین عوارضی‌ که ذکر کردید نداره .با ارامش کامل ، مجددا به پرشکتون مراجعه کنید و از ایشون‌سوال کنید که بنظرشون‌ علایمی که گفتید به بیماری جسمی مثلا مشکل گلودرد عفونی یا مشکل تیروئید میتونه مربوط بشه یا صرفا مربوط به اضطراب و‌ نگرانی شدید شماست؟ انشالله مورد مهمی نیست ‌و با راهنمایی پزشک خودتون هر چی زودتر خوب می شید .

سلام.ممنون از وقتی گه می گذارید.من ۳ماهه زایمان سزارین کردم و از زمان بارداریم قرص فرو فورت مصرف میکنم و تقریبا از ۱۵ روز بعد از زایمانم مشکل شقاق پیدا کردم.دکتر هم رفتم و پماد زکتول مصرف کردم ولی مشکلم برطرف نشده.فقط در دوره عادت ماهیانه مسافرت رفته بودم که قرص رو قطع کردم.و ۳ ابی ۴ روز دردم برطرف شده بود.اما مجددا قرص رو شروع کردم و حالا که برگشتم تهران دوباره دردای شدیدم شروع شده.به نظرتون بخاطر قرص فروفورت میتونه باشه؟

سلام ، احتمالا درد شدید به فرو فورت مربوط نمیشه مگر اینکه بعلت مصرف دارو یبوست شدید پیدا کرده باشید درحال حاضر میوه و غذاها ی ملین و‌ پماد آنتی فیشر ، لگن‌ بتادین و استفاده کنید ؛ اما درصورت عدم بهبودی بهتره به پزشک متخصص جراحی عمومی برای معاینه و توصیه درمان مناسب مراجعه کنید .چون معمولا درد شقاق آزار دهنده است .

قرص اهن مدفوع را چه رنگی میکند

سلام ، معمولا تیره رنگ یا سیاه

سلام آهن خون من پارسال ۱۰۶وامسال ۴۸شده اما دکتر گفت نیازی به قرص آهن نداری و من خودم روزی یکی قرص ایزی آیرون میخورم چون احساس ضعف و خستگی دارم. مصرف قرص درسته؟

سلام ،ذخایر آهن شما طبیعیه و لازم نیست که مکمل آهن استفاده کنید در حال حاضر اگه تغذیه سالم و طبیعی حاوی مواد‌آهن دار مثل گوشت قرمز ، تخم مرغ و میوه های غنی‌از آهن و داشته باشید ، کافیه .خودتون دنبال سایر علل ضعف و خستگی در بره های روزانه زندگبتون بگردید .بعنوان مثال عرض میکنم شایعترین علت کمبود انرژی افسردگیه .اگه‌ براتون علت نا مشخصه حتما از مشاورین یا متخصصین کمک بگیرید .

هرخانم بطور معمول هرچند وقت یکبار باید قرص آهن بخورد؟ و چه قرصی؟ فروس سولفات؟

سلام ،افراد سالم که کمخونی ندارند با تغذیه طبیعی می تونن نیازهای بدنشون رو تامین کنند .اما در دوران‌بارداری و شیردهی بعلت افزایش نیاز مکمل آهن تجویز‌میشه .خانمهایی هم که در سنی هستند که با عادت ماهیانه مقداری از ذخایر اهن بدنشون رو از دست میدهند ، مجازند هفته ای دو عدد قرص اهن مثلا فروس سولفات یا سایر مکملهای آهن‌ مجاز در داروخانه ها که‌ باهاشون ساز گاری داشته باشه مصرف کنند .

سلام خانم دکتر من ۲۴ سالمه و در یک خانواده متولد شدم که همه سفیدن و خودم هم بچه بودم خیلی سفید بودم ولی وقتی بزرگتر شدم رنگ بدنم زرد شد به جز صورتم بقیه بدنم زرد شده نه سبزه ام نه سفید فقط زرد شدم و موهای بدنم به شدت زیاد شدن ازمایش کبد و کلیه و تیرویید رو دادم دکتر داخلی وزنان گفتن چیزیت نیست وکم خونی هم گفتن ندارم اهن بدنم هم گفتن به مقدار کافیه ولی وقتی پریود میشم عصبی میشم و دلدرد و ضعف شدید میگیرم میخوام بدونم علت. زردی پوستم به خاطر چیه و به چه دکتری مراجعه کنم

سلام، اگه متخصص داخلی و زنان و آزمایشات نشون دادن شما سالم هستین .پس جای نگرانی نیست .اما اگه حرفشون رو باور نمی کنید .به یه متخصص حاذق پوست هم مراجعه کنید تا ایشون نظر‌بده آیا این رنگ پوست طبیعی هست یا اینکه نیاز به بررسی داره ؟
تغییرات خلق و خو و درد و احساس ضعف در حوالی پرید ماهیانه شایع هستند و نباید اینقدر شما رو نگران کنن. غذاهای مقوی و آرامش اعصاب براتون مفید ن‌ .
ازجوونی ،سلامتی‌ و شادابی که دارید ؛ لذت ببرید و با حساسیت بیش از حد و دنبال بیماری گشتن ، زمان‌ ارزشمندتون رو از دست ندید .

باسلام و نهایت تشکر از سایت ارزشمندتون
سوالی که داشتم این بود که اوخر ماه اول بارداری هستم و دکتر با توجه به ازمایشاتی که دادم برام irovit و قرص پریناتال تجویز کرده اند و از قبل از بارداری نیز یودو فولیک مصرف میکنم ایا تلفیق دوز بالای فولیک اسید مسمومیت ایجاد نمیکند ؟
با تشکر

با سلام ، قرص یدو فولیک از قبل ازبارداری تا هفته ۱۶ بارداری به همه خانمهای باردار توصیه میشه و بعد قطع میشه و مکملهای حاوی اهن‌ مثل آیرو ویت و پریناتال در ماههای اول تنها در خانمهایی تجویز میشه که در آزمایشات فقر آهن داشته باشند و در سایر خانمهایی که سن بارداری کمتر از ۱۶ هفته دارند تجویز نمیشه .
اما نگران مسمومیت با اسید فولیک نباشید ، چون مسمومیت با اسید فولیک خیلی نادره و به میزانی که برای شما تجویز شده که چندان دوز بالایی هم نیست ؛ عوارضی نخواهد داشت .

ممنون خانم دکتر از راهنماییتون
موفق باشین .

خواهش می کنم .امیدوارم شما هم همیشه سلامت و شاد باشید .

سلام .بنده مرد هستم و مجرد و زندگی مجردی دارم و ۲۷ سالمه و چون احساس میکنم شاید تغدیه کاملی نداسته باشم از قرص های مکمل میتونم استفاده کنم؟برای مثال قرص آهن ۶۰ رو روزی چندتا باید بخورم ؟چون نیاز مردان رو نوشته بودن ۸ میلی گرم در روز.از طرفی احساس ریزش مو و خستگی هم دارم.و اینکه تا کی باید ادامه بدم‌؟بعضیا میگن یه دوره ی یه ماهه یا دوماهه.اخه مگه بعد دوماه بدن من نیاز نداره؟ممنون

سلام ، معمولا‌ آقایان در سن شما نیاز به مصرف مکمل آهن‌ برای تامین نیازهای روزانه شون ندارن و مصرف اضافی آهن هم عوارض داره .خستگی میتونه بعلل مختلفی ایجاد بشه که شایعترینش علل روحی و روانی هستن و ریزش مو هم در آقایان جوان معمولا علل ارثی و هورمونی داره و کمتر به کمبود آهن مربوط میشه .برای اطمینان از اینکه نیاز به مصرف مکملها منجمله آهن و روی دارید یا نه ، پیشنهاد می کنم آزمایش خون که شامل غلظت خون و ذخایر آهن و روی باشه رو انجام بدین .

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 + 
یک
  
1

.hide-if-no-js {
display: none !important
}

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *