قرصهای شب ادراری کودکان

خواص دارویی و گیاهی

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

طراحی و بره نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 218 All Rights Reserved | ZUMS Journal

فعالیت یک‌ هزار و 1 متخصص ارولوژی

دبیر دومین کنگره میان‌دوره‌ای انجمن ارولوژی ایران از فعالیت یک‌هزار و 1 متخصص ارولوژی در کشور خبر داد. ادامه

توصیه های غذایی برای سنگ کلیه

سایت علوم پزشکی ،سنگ کلیه دراثرکریستال حاصل از نمک و مواد موجود درادراربه وجود می آید، که به تدریج اندازه ی آن بزرگ می شود. سنگ های کلیه علایم و جنبه های بالینی مشابهی دارند، ولی نوع بیماری ودرمان

راه حل هایی ساده برای جلوگیری از سنگ کلیه

قرصهای شب ادراری کودکان

كسی نمی داند چرا ولی به هر حال خوردن آب انگور خطر ابتلا به سنگ كلیه رادر افرادی كه استعداد آن را دارند را تا ۴۴% افزایش میدهد.

تازه های هیپوسپادیاس

هیپوسپادیاس عوارض متنوعی دارد؛ و این عوارض علل مختلفی دارد.

آخرین مقالات

سوالات متداول

کلیپ هایپزشکی


سوال:

پاسخ دکتر:سلاملطفا تاریخ دقیق ارسال سوال را مشخص کنید چون به اسم سوسن ارسالی پیدا نکردم تا حذف کنم


سوال:

پاسخ دکتر:سلامبدون معاینه و دیدن عکس در حالت سفتی آلت نمیتوانم نظر دهم


سوال:

پاسخ دکتر:سلامامکان ختم بارداری وجود نداردآیا مثانه جنین نرمال است؟

حسین محمدی ۵ ماه قبل از ایران گفته است:

باعرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر محبوبی عزیز و بزرگوار، خواستیم در اینجا از زحمات و عنایات این دکتر توانا،متخصص و استاد در کار خود کمال قدردانی و تشکر را داشته باشیم که سه ماه قبل فرزندم رابا دستهای توانا و معجزه گر خود به نحو احسن جراحی کردند،پدرو مادر حسین محمدی

مهدی ملکی ۶ ماه قبل از ایران گفته است:

خدا راشاکریم که بندگانی پاکی چون دکتر محبوبی هستند که شادی را به قلب پدران ومادران هدیه میکنند و نگرانی انها را از سرتاسر ایران پاسخ میدهند با تمام وجود برای ایشان آرزوی موفقیت داریم ؛ والدین مهبد ملکی

محمد جواد ۶ ماه قبل از ایران گفته است:

باسلام خدمت اقای دکتر محبوبی انشالله همیشه سالم وسلامت وبقول ماسیستانی ها آبت سرد ونونت گرم ودست به خاک بزنی طلا بشه دستان پر از مهر ومحبتت را می بوسم وآرزوی ایامی شاد را برایتان از خداوند خواهانم



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

قرصهای شب ادراری کودکان

شب ادراری، بی‌اختیاری ادراری یا انوروزیس شبانه، خروج غیرارادی ادرار در طول خواب است. ادرارکردن در کودکان و نوزادان به‌طور غیرارادی صورت می‌گیرد و از همین روی، شب ادراری کودکان تلقی می‌شود. اغلب کودکان نیز با رسیدن به سن ۴ سالگی به سطحی از توانایی در کنترل مثانه می‌رسند. زمان رسیدن به کنترل کامل ادرار در هر شخص متفاوت است. همراه ما باشید، در این مقاله اطلاعات مفیدی درباره‌ی علت و راهکارهای درمان شب ادراری کودکان در اختیارتان می‌گذاریم.

همان‌طور که عنوان شد، پایان شب ادراری در افراد مختلف متفاوت است. برخی از والدین خیلی زودتر از موعد مطلوب، از فرزند خود انتظار دارند که با شب ادراری خداحافظی کند. خانواده‌ها و مراقبان کودک بنا به زمینه‌های فرهنگی و نگرش خاص خود، نظرات متفاوتی درباره‌ی زمان پایان شب ادراری دارند. عواملی که بر سن مناسب پایان شب ادراری کودکان تأثیر دارند، از قرار زیر هستند:

شب ادراری کودکان مشکلی شایع است. در گذشته برای رهایی از این مشکل انتخاب‌های متعددی پیش روی والدین و فرزندان‌شان قرار نداشت، اما اخیرا برای از بین‌رفتن این مسأله لازم به صبر نیست تا کودک بزرگ شود و مشکل خودبه‌‌خود حل شود. انواع ابزارها، درمان‌ها و تکنیک‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا در طول شب، رختخوابی خشک و تمیز داشته باشند.

این احتمال وجود دارد که شب ادراری کودکان نتیجه‌ی بیماری‌های پنهان در بدن آنها باشد. با این وجود بسیاری از کودکان بدون ابتلا به هیچ‌گونه بیماری خاصی صرفا دچار مشکل شب ادراری هستند. درواقع، تنها در بخش کمی از کودکان علت اساسی و حقیقی خیس‌کردن رختخواب قابل شناسایی است. با این وجود نمی‌توان تشخیص داد که بی‌اختیاری ادرار در افراد ناخودآگاه صورت می‌گیرد یا با کنترل و بنا به علتی مشخص به وقوع می‌پیوندد. در اینباره نمی‌توان احکام کلی صادر کرد یا افراد با این مشکل را خیره‌سر، نافرمان و تنبل خواند. همان‌طور که عنوان شد، علت اساسی و بنیادین این مسأله به سختی محرز می‌شود.

دو نوع کلی از شب ادراری وجود دارد:

در بی‌اختیاری ادراری اولیه، از سال‌های ابتدایی کودکی فرد بدون وقفه دچار این مشکل می‌شود و همیشه شب‌هایی خیس و مرطوب را در رختخوابش تجربه می‌کند. بی‌اختیاری ادراری ثانویه دومرتبه، زمانی آغاز می‌شود که کودک برای مدت مشخص و قابل توجهی (حداقل ۶ ماه) مشکل بی‌اختیاری را تجربه نکرده است. بعد از مدت زمانی دوباره اوضاع سابق تکرار می‌شود.

به‌طور کلی بی‌اختیاری ادراری اولیه نشان‌دهنده‌ی ضعف و نابالغ‌بودن سیستم عصبی است. کودکی که شب‌ها بی‌اراده ادرار می‌کند، قدرت تشخیص احساس پربودن مثانه در حین خواب را ندارد، بنابراین برای تخلیه‌ی مثانه‌ی خود در طول شب بیدار نمی‌شود.

دلایل شب ادراری می‌تواند از موارد زیر یا تلفیقی از آنها باشد:

شب ادراری ثانویه می‌تواند نشان از وجود مشکلی پنهان از نظر جسمی با عاطفی در فرد باشد. بچه‌هایی که دچار این نوع از بی‌اختیاری هستند، به احتمال زیاد نشانه‌های دیگری مانند بی‌اختیاری در طول روز را نیز به روز می‌دهند.

شب ادراری معمولا در خانواده‌ها ارثی است. والدین بسیاری از کودکانی که شب ادراری دارند، نیز در کودکی به این مشکل دچار بوده‌اند و در بسیاری از موارد کودکان در همان سنی که شب ادراری والدین‌شان متوقف شده، با این مشکل خداحافظی می‌کنند.

بسیاری از کودکانی که رختخواب‌شان را خیس می‌کنند، فقط در شب‌ها دچار این مشکل هستند و هیچ نشانه و مشکل دیگری به جز شب ادراری ندارند. سایر علائم و نشانه‌ها ممکن است نشان‌دهنده دلایل جسمانی یا مشکلات در سیستم عصبی و کلیه‌ها باشد. بعد از مشاهده‌ی این علائم باید با متخصص صحبت کرد، زیرا ظاهرا مشکل دیگر نوعی شب ادراری ساده نیست:

بسامد دفع ادرار در کودکان با بزرگسالان متفاوت است.

سفت‌شدگی مدفوع به شکل یبوست بروز پیدا می‌کند. یبوست و سفت‌شدگی مدفوع باعث ایجاد فشار و آسیب به اسفنگترهای ادراری می‌شوند. اسفنگترها، ماهیچه‌هایی هستند که کار کنترل جریان ادرار را در بدن عهده‌دار هستند.

ارزیابی و بررسی عادی بی‌اختیاری ادراری اولیه و ثانویه در حیطه‌ی تخصص پزشک اطفال یا پزشک خانوادگی است. اما اگر علتی پیچیده برای این مشکل شناسایی بشود یا درمان‌های متداول نتیجه‌ای نداشته باشند، باید به متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

زمان مراجعه به پزشک برای درمان شب ادراری کودکان بسته به شیوه‌ی اثرگذاری این مشکل بر کودک و والدین متغیر است. اگر کودک علائم خاصی بروز نمی‌دهد و فقط شب‌ها دچار بی‌اختیاری ادراری می‌شود، لزومی به مراجعه به پزشک وجود ندارد و این مراجعه وابسته به تصمیم والدین است.

در صورتی که نشانه‌های جسمی و رفتاری خاصی در کنار شب ادراری بروز پیدا می‌کند، باید سریعا به پزشک مراجعه و مشکل به‌طور جدی پیگیری بشود.

پزشک معالج معمولا پرسش‌های زیادی در مورد علائم و عوامل متعددی که با شب ادراری کودکان مرتبط است، مطرح می‌کند. مانند:

هیچ آزمایشی برای تشخیص علت بی‌اختیاری ادرار اولیه وجود ندارد. دلایل بی‌اختیاری ادراری ثانویه نیز معمولا مشکلات جسمی اساسی و پنهانی هستند که باید در آزمایشگاه و با ارزیابی رادیولوژی مورد بررسی قرار بگیرند.

به‌طور کلی، متخصصان شب ادراری کودکان را به ۲ نوع کلی: با عارضه و بی‌عارضه تقسیم می‌کنند.

کودکانی که دچار بی‌اختیاری ادراری باعارضه هستند، باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنند.

مشکل شب ادراری کودکان بیش از آنکه از نظر پزشکی و جسمی آزاردهنده باشد از لحاظ اجتماعی ناراحت‌کننده است. شب ادراری موجب شرم و اضطراب در کودک می‌شود و گاهی باعث درگیری و اختلاف میان والدین نیز می‌شود. مهم‌ترین وظیفه‌ی والدین، حمایت از کودک است. آنها باید به او اطمینان خاطر بدهند که همراهش هستند و از سرزنش و تنبیه کودک جدا بپرهیزند. درمان‌های متعددی برای بی‌اختیاری ادراری اولیه وجود دارد.

برای درمان بی‌اختیاری ادراری کودکان، طیف درمانی گسترده‌ای وجود دارد: از درمان‌های خانگی تا دارو و برای کودکانی که مشکلات تشریحی دارند، گاهی عمل جراحی تجویز می‌شود.

درمان شب ادراری بدون عارضه برای کودکان زیر ۵ سال مناسب نیست:

در ادامه تکنیک‌هایی برای توقف شب ادراری در کودکان معرفی شده‌اند. این تکنیک‌ها در موارد موفق عمل می‌کنند:

نگرش والدین در ایجاد انگیزه برای درمان شب ادراری نقش مهمی دارد:

روش بیدارشدن خود کودک در طول شب برای بچه‌هایی مفید است که می‌توانند به تنهایی در طول شب بیدار شوند و به دستشویی بروند و ضمنا متوجه اهمیت این کار نیستند. یعنی تأکیدی روی مسأله شب ادراری برای‌شان صورت نگرفته است.

روش دیگر این است که والدین نیز همراه کودک از خواب بیدار می‌شوند، این تکنیک در صورتی به کار گرفته می‌شود که کودک به تنهایی نتواند بره را اجرا کند. این کار نیز تنها در صورتی موفق خواهد شد که کودک با آن موافق باشد. ایجاد وقفه در خواب آخرین راه است.

استفاده از هشداردهنده‌های ادرار در طول خواب نیز بسیار درمان مؤثری است.

قرصهای شب ادراری کودکان

حواس‌تان باشد، بسیاری از درمان‌های موجود در بازار که بر بهبود کودک در مدت‌زمانی کوتاه تأکید دارند، قلابی هستند؛ زیرا درمان شب ادراری در کودکان نیازمند صرف زمان، حوصله و انگیزه است.

وقتی که وجود علتی پنهانی و پیچیده در وقوع شب ادراری در کودکان کنار رفت، لزوم و فوریتی به درمان کودک نیست. این نوع از شب ادراری خودبه‌خود درمان می‌شود و پیگیری درمان دیگر بسته به تصمیم والدین است و با مشورت با پزشک می‌توانند به نتیجه‌ی مطلوب برسند.

دارودرمانی به قرار زیر است:

درباره درمان دارویی شب ادراری مناقشاتی وجود دارد. زیرا برخی معتقدند که شب ادراری بالاخره رفع خواهد شد و استفاده از داروها فقط باعث تحمیل عوارض جانبی به بدن می‌شود. برخی از موقعیت‌های درمانی و فیزیکی خاص نیاز به جراحی دارند.

شکل ساختگی هورمون آنتی‌دیورتیک (ADH) است. یعنی ماده‌ای که به‌طور طبیعی در بدن مسئول محدودکردن تولید ادرار است.

نوعی تری‌سایکلیک ضد افسردگی است و بیش از ۳۰ سال در درمان شب ادراری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این داروها از انقباضات ناخواسته‌ی مثانه جلوگیری می‌کنند. آنها موجب کاهش و بسامد ادرار و رفع مشکل شب ادراری بی‌عارضه می‌شوند. خشکی دهان، خواب آلودگی، سرخ‌شدن، یبوست و حساسیت به گرما از جمله عوارض این داروها است.

تمرینات ورزشی مثانه گاهی برای بزرگسالانی که دچار شب ادراری یا بی‌اختیاری ادرار هستند، مفید واقع می‌شود. این ورزش‌ها برای کودکان مفید نیستند. مطالعات درباره درمان‌های مکمل و جایگزین مانند هیپنوتیزم و طب سوزنی نشان می‌دهد که این ورزش‌ها تأثیر چندانی در درمان ندارند.

برای کودکانی که دلایل روحی و پزشکی خاصی دارند، پزشکان درمان‌هایی مناسب شرایط‌شان تجویز می‌کنند.

شب ادراری اولیه معمولا خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند:

شب ادراری در کودکان می‌تواند منجر به تخریب اعتماد به نفس کودک و تصویرش از خود بشود. بهترین راه مقابله با چنین احساساتی، حمایت و همراهی است. والدین باید به کودک اطمینان خاطر بدهند که این مشکل در میان کودکان بسیار شایع است و به کمک هم می‌توانند از پس آن برایند. اگر در خانواده سابقه‌ی شب ادراری وجود داشته، در مورد آن با کودک حرف بزنید، برای مثال پدر از خاطرات و تجربه‌هایش بگوید.

سالانه بسیاری از کودکان دبستانی بدون انجام درمانی خاص با شب ادراری خداحافظی می‌کنند. برآورد اثربخشی درمان کمی دشوار است، اما داروها معمولا ۱۰ تا ۶۰ درصد مؤثر واقع می‌شوند و این رقم برای هشداردهنده‌ها و بیدارشدن در خلال خواب، حدودا ۷۰ تا ۹۰ درصد است.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

سلامت و تربیت کودک

علت اسهال نوزاد؛ پیشگیری و ۵ روش‌ درمان آن

علت دل درد کودکان؛ علائم و درمان‌های خانگی آن

علت یبوست کودکان؛ علائم، پیشگیری و درمان خانگی آن

بازی فکری کودکان؛ ۱۴ بازی برای تقویت ذهن و خلاقیت کودک

علائم اوتیسم در کودکان؛ ۹ نشانه که باید هرچه‌ زودتر شناسایی شود

معرفی کتاب دزیره؛ عاشقانه ای در دل تاریخ فرانسه

نظریه امید اسنایدر؛ آیا تفکر امیدوارانه در رسیدن به موفقیت نقش دارد؟

برگزاری جلسات به روش اساتید هاروارد؛ کتابی راهگشا برای مدیران و صاحبان کسب‌وکار

روانشناسی ایجاد انگیزه؛ ۱۲ راهکار برای اینکه همین الان باانگیزه شوید

خودنظم‌دهی؛ چطور اهداف بلندمدت‌مان را فدای لذت‌های کوتاه‌مدت نکنیم؟

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند


لباس‌خواب و ملافه خیس و یک کودک خجالت‌زده از صحنه‌های آشنای بسیاری از منازل است. اما ناامید نباشید. شب‌ ادراری نشانه‌ای از هدر رفتن آموزش‌های توالت‌رفتن کودکان نیست. این بیماری اغلب فقط بخشی از روند طبیعی رشد کودکان است. شب‌ ادراری تحت عنوان‌های بی‌اختیاری شبانه یا شب‌میزی نیز شناخته می‌شود. به‌طور‌کلی، خیس‌ کردن بستر قبل از 7 سالگی عامل نگران‌کننده‌ای نیست.

در این سن، ممکن است هنوز کودک شما در حال یادگیری کنترل شبانه مثانه باشد. اگر خیس‌کردن تخت ادامه‌ پیدا‌ کرد، با صبر و حوصله با بیمار رفتار کنید و او را درک‌کنید. آموزش مثانه، آژیر رطوبت یا دارو ممکن است به کاهش این عارضه کمک‌کنند.

کودکان برای تحریک پدر و مادر خود تخت را خیس نمی‌کنند. سعی کنید در این موارد خود را به‌جای بیمار بگذارید تا شما و کودکتان با همکاری هم با مشکل مواجه‌ شوید. اکثر کودکان با بزرگتر شدن به‌ تنهایی می‌توانند بر مشکل شب‌ ادراری غلبه‌ کنند، ولی برخی از آنها به کمک احتیاج‌ دارند. در دیگر موارد، ممکن است علامتی از یک عارضه باشد که به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارد. اگر مشکل شب‌ ادراری کودک شما با ادرار دردناک، تشنگی غیرعادی، ادرار صورتی یا قرمز، مدفوع سخت یا خروپف همراه بود، با پزشک اطفال مشورت‌ کنید. 

علل شب‌ ادراری کودکان
هیچکس نمی‌داند چه چیزی باعث ایجاد عارضه شب‌ ادراری در کودکان می‌شود، اما عوامل مختلفی ممکن است در بروز آن نقش داشته‌باشند:

قرصهای شب ادراری کودکان

مثانه کوچک: مثانه کودک ممکن است به‌اندازه کافی برای نگه‌داری ادرار تولید‌شده در طول شب گنجایش نداشته‌باشد.
ناتوانی در تشخیص مثانه پر: اگر عصب‌هایی که مثانه را کنترل‌می‌کنند آهسته به بلوغ برسند، پرشدن مثانه ممکن است کودک را بیدار‌نکند، به‌خصوص اگر کودک در یک خواب عمیق باشد.
عدم تعادل هورمون: ممکن است بعضی از بچه‌ها در دوران کودکی هورمون ضد ادرار یا آنتی‌دیورتیک کافی تولید نکنند که سرعت تولید ادرار شبانه را کاهش دهد.
استرس: حوادث ترسناك مانند خواهر یا برادر بزرگترشدن، شروع یک مدرسه جدید یا خوابیدن دور از خانه ممكن است موجب شب‌ ادراری در کودکان شود.
عفونت دستگاه ادراری: عفونت دستگاه ادراری می‌تواند کنترل ادرار را برای کودک دشوارسازد.
آپنه خواب: گاهی اوقات شب‌ ادراری نشانه‌ای از انسداد آپنه خواب است، وضعیتی که تنفس کودک در طول خواب متوقف می‌شود، اغلب به دلیل متورم یا بزرگ‌شدن لوزه‌ها.
دیابت: برای کودکی که در طول شب اغلب تشنه‌ است، شب‌ ادراری در کودکان می‌تواند اولین علامت ابتلا به دیابت باشد.
یبوست مزمن: عضلات یکسانی برای کنترل ادرار و دفع مدفوع مورداستفاده قرارمی‌گیرند. وقتی یبوست درازمدت باشد، ممکن است عضلات به‌خوبی کار خود را انجام ندهند و به بروز عارضه شب‌ ادراری کمک‌کنند.
یک مشکل ساختاری در دستگاه ادراری یا سیستم عصبی: به‌ندرت، شب‌ ادراری ناشی از نقص سیستم عصبی یا ادراری کودک است.

عوامل تشدید شب ادراری
عوامل متعددی در گروه فاکتورهای تشدید‌کننده شب‌ ادراری در کودکان قراردارند، از جمله:

عارضه شب‌ ادراری در کودکان ممکن است در هر فردی ایجاد شود، اما شیوع آن در پسران دو برابر دختران است.
سابقه خانوادگی: اگر یکی یا هر دو والدین فرزند در کودکی سابقه شب‌ ادراری داشته‌باشند، فرزند آنها نیز بیش‌تر در معرض احتمال ابتلا به شب‌ ادراری در کودکان قراردارد.
اختلال نقص توجه، بیش فعالی: شب‌ادراری در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجهی و بیش فعالی شایع‌تر است.

علائم شب ادراری
شب‌ ادراری در کودکان یک دفع ادرار غیر‌ارادی در سنی است که به‌طور منطقی بستری خشک در طول زمان خواب فرد مورد انتظار است. اغلب کودکان تا سن 5 سالگی دستشویی رفتن را به‌طور کامل یادمی‌گیرند، ولی زمان دقیقی برای تکمیل قدرت کنترل مثانه وجود ندارد. بین سن 5 تا 7 سالگی، شب‌ ادراری در کودکان همچنان به‌عنوان یک مشکل برای برخی کودکان باقی‌می‌ماند. پس از 7 سالگی تعداد اندکی از کودکان بستر خود را خیس می‌کنند.

عوارض شب ادراری
شب‌ ادراری در کودکان بدون علت جسمانی اگرچه عارضه‌ای خسته‌کننده است، اما هیچ خطری برای سلامتی ایجاد‌نمی‌کند. بااین‌حال، شب‌ ادراری در کودکان می‌تواند مشکلاتی را برای کودکان به‌همراه داشته‌باشد که عبارتند از:

احساس گناه و خجالت، که می‌تواند منجر به کاهش اعتماد‌ به‌ نفس شود.
ازدست‌ دادن فرصت تجربه فعالیت‌های اجتماعی از قبیل رفتن به خوابگاه یا اردوگاه
راش پوستی در پایین‌تنه و ناحیه تناسلی کودک، به‌ویژه اگر کودک با لباس خیس بخوابد.

تشخیص شب ادراری
کودک به معاینه فیزیکی احتیاج خواهدداشت. بسته به شرایط، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه‌کند:

آزمایش‌های ادرار برای بررسی علائم عفونت یا دیابت
تصوير برداری از كليه‌ها و مثانه: اگر پزشک به وجود یک مشکل ساختاری در دستگاه ادراری کودک یا دیگر عوارض نگران‌کننده برای سلامتی مشکوک باشد.
آزمایشات و بررسی‌های دیگر در صورت مشکوک بودن به وجود یک عارضه سلامتی، انجام خواهند‌شد.


درمان شب ادراری
هشداردهنده رطوبت

این دستگاه‌های کوچک باتری‌خور که بدون نسخه در اکثر داروخانه‌ها دردسترس هستند به یک پد حساس به رطوبت روی لباس‌خواب یا تخت کودک متصل هستند. هنگامی که این پد رطوبت را احساس کند، زنگ هشدار خاموش است. در حالت ایده‌آل، زنگ هشدار رطوبت فقط زمانی به‌صدا درمی‌آید که کودک شروع به ادرار می‌کند تا به بیدار شدن کودک، توقف جریان ادرار و دستشویی رفتن او کمک کند. اگر خواب کودک سنگین باشد باید فرد دیگری که صدای زنگ را می‌شوند به بیدار کردن او کمک کند. اگر بیمار یک هشداردهنده رطوبت را امتحان کند، باید زمان زیادی را صرف آن کند. معمولا حداقل دو هفته زمان می‌برد تا هر نوع پاسخی به این درمان مشاهده‌شود و بالای 16 هفته زمان می‌برد تا از شب‌های با رخت خواب خشک لذت ببرد. هشداردهنده رطوبت برای بسیاری از کودکان نتیجه‌بخش است، خطر عود بیماری و یا ابتلا به عوارض جانبی کمتری دارد و راه‌حل درازمدتی است که ممکن است نتایج بهتری از دارو را به‌ارمغان‌بیاورد.


داروی شب ادراری کودکان

به‌عنوان آخرین راه‌حل، پزشک کودک ممکن است برای جلوگیری از شب‌ ادراری دارو تجویز کند. برخی از انواع داروها عبارتند از:

کاهش سرعت تولید ادرار در شب
داروهای دسموپرسین سطح هورمون طبیعی (هورمون ضد دیورتیک) را افزایش می‌دهند که بدن را وادار می‌کند در طول شب ادرار کمتری تولیدکند. اما نوشیدن مایعات بیش‌ازحد همراه دارو می‌تواند به بروز مشکلاتی همچون کاهش سطح سدیم در خون و احتمال تشنج منجر شود. بنابراین نوشیدن فقط 8 اونس (237 میلی‌لیتر) مایعات به‌همراه دارو و پس از آن توصیه‌می‌شود. اگر کودک سردرد، حالت استفراغ، یا احساس تهوع داشت این دارو را به او نخورانید. دسموپسین همچنین ممکن است برای شرایط کوتاه‌مدت مانند رفتن به اردو استفاده شود.

آرام‌بخش مثانه
اگر مثانه کودک کوچک باشد، داروی آنتی‌کولینرژیک از جمله اکسی بوتينين (ديتروپان) ممکن است به کاهش انقباضات مثانه و افزایش ظرفیت مثانه کمک‌کند. این دارو معمولا در ترکیب با سایر داروها استفاده‌ می‌شود و معمولا تنها زمانی توصیه‌ می‌شود که درمان‌های دیگر شکست‌ خورده‌اند. یکی ديگر از داروها مورد استفاده در درمان شب ادراری نورتريپتيلين است كه فقط با صلاح ديد پزشک متخصص كودكان و روان‌پزشک برای مدت كوتاه می‌تواند استفاده شود.

درمان خانگی
در اینجا تغییراتی که والدین می‌توانند در خانه ایجادکنند، ارائه‌ شده‌ است که ممکن است به درمان عارضه کمک کنند:

محدودکردن میزان مصرف نوشیدنی‌های کودک در شب: مهم است که کودک به‌اندازه کافی مایعات دریافت‌کند، بنابراین نیازی به محدودکردن تعداد دفعات مصرف نوشیدنی کودک در یک روز نیست.
از نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی کافئین اجتناب کنید. نوشیدنی‌های کافئین‌دار در هر زمانی از روز می‌توانند مثانه کودک را تحریک‌کنند، به‌ ویژه در شب.
آموزش آداب توالت: کودک را تشویق‌کنید که در ابتدای ساعت خواب معمول و قبل از به‌خواب‌رفتن دستشویی برود. به کودک یادآوری کنید که در صورت لزوم استفاده از توالت در طول شب اشکالی‌ ندارد. از چراغ‌ خواب‌های کوچک استفاده‌ کنید، بنابراین کودک می‌تواند به‌ راحتی مسیر دستشویی به اتاق‌ خواب را پیدا کند.
تشویق کودک به استفاده منظم روزانه از توالت: در طول روز و شب هر دو ساعت یک‌بار یا یا حداقل به تعداد کافی برای جلوگیری از ایجاد احساس اضطرار در کودک، او را به دستشویی‌ رفتن تشویق‌ کنید.
جلوگیری از بثورات: برای جلوگیری از بثورات ناشی از لباس‌های مرطوب، به کودک کمک کنید هر روز صبح پایین‌ تنه و ناحیه تناسلی خود را بشوید. پوشاندن ناحیه تحریک‌ شده با پماد یا کرم محافظ رطوبت نیز می‌تواند کمک‌ کننده باشد.
جدول ستاره: مادر يا هر كدام از والدين با سيستم تشویقی جدول ستاره میتوانند كودك را تشويق به كاهش شب ادراری كنند كه برای آموزش آن بايد از پزشک متخصص كمك بگيرند.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید. نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *