فواید و مضرات خوردن پرتقال



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .


Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.

 

showdate شمسی
  

فواید و مضرات خوردن پرتقال

 خواص و مضرات پرتقال

شماره خبر
: 393    انتشار : 24/11/1394
   ساعت : 9:49

 خواص و مضرات پرتقال ———————————————————-پرتقال (به دری: مالته) ( علمی پرتقال: Citrus sinensis ) میوه‌ای از خانواده مرکبات می‌باشد. درخت آن همیشه سبز است و ارتفاع آن تا ۱۰ متر هم می‌رسد.ریشه پرتقال از جنوب شرقی آسیا (چین و هند) می‌باشد و یک میوه پیوندی است که در دوران باستان احتمالاً با پیوند نارنگی و پومیلو پرورش داده شد. نوع ایرانی Persian Orange که ایتالیایی‌ها از قرن ۱۱ میلادی کشت آن را در جنوب اروپا رایج کردند تلخ بود و جای خود را از قرن ۱۵ میلادی به نوع شیرین تر داد که تاجران کشور پرتغال از هندوستان وارد و کشت کردند.برای همین هم در بسیاری از زبان‌های دنیا (یونانی، ترکی، ایرانی، عربی، بلغاری، گرجی و زبان جنوب ایتالیا) امروزه هنوز لغت میوه پرتقال با کشور پرتغال تشابه اسمی دارد. البته ریشه لغت انگلیسی (Orange) از نارنگ (سانسکریت) آمده و هم‌ریشه واژه نارنج (فارسی) و واژه‌های مشابه در بسیاری از زبان‌های دیگر از جمله ارمنی، اسپانیایی، و عربی می‌باشد. در بعضی زبانها هم (نظیر هلندی و آلمانی) آن را سیب چینی (بواسطه مبداء این میوه) می‌خوانند.معروف‌ترین گونه اصلاح شده پرتقال در دنیا تامسون ناول می‌باشد. بیروت، پایتخت لبنان نیز یکی از معروفترین مکان‌های پرورش آن درجهان می‌باشد که پرتغال بیروتی آن نیز معروف است.پرتقال سرشار از ویتامین ث است. پرتقال درخت کوچکی است دارای برگ‌های سبز و گل‌های سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ، کمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش، زرد رنگ و یا قرمز می‌باشد.پرتقال یکی از قدیمی‌ترین میوه‌هایی است که بشر از آن استفاده می‌کرده‌است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن برده‌است. در حال حاضر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمریکا کشت می‌شود. پرتقال اولیه، کوچک، تلخ و پر از هسته بوده‌است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده‌است. پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافت.ارزش غذاییپرتقال، خام، تمامی گونه‌های تجاری مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)انرژی ۱۹۲ کیلوژول (۴۶ کیلوکالری)کربوهیدرات‌ها ۱۱٫۷۵ gقندها ۹٫۳۵ gچربی ۰٫۱۲ gپروتئین ۰٫۹۴ gآب ۸۶٫۷۵ gویتامین آی معادل ۱۱ میکروگرم (۱٪)تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۱۰۰ میلی‌گرم (۸٪)ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۰۴۰ میلی‌گرم (۳٪)نیاسین (ویتامین ب۳) ۰٫۴۰۰ میلی‌گرم (۳٪)پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۲۵۰ میلی‌گرم (۵٪)ویتامین ب۶ ۰٫۰۵۱ میلی‌گرم (۴٪)اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۳۰ میکروگرم (۸٪)ویتامین C ۵۳٫۲ میلی‌گرم (۸۹٪)ویتامین E ۰٫۱۸ میلی‌گرم (۱٪)کلسیم ۴۰ میلی‌گرم (۴٪)آهن ۰٫۱۰ میلی‌گرم (۱٪)منیزیم ۱۰ میلی‌گرم (۳٪)فسفر ۱۴ میلی‌گرم (۲٪)پتاسیم ۱۸۱ میلی‌گرم (۴٪)روی ۰٫۰۷ میلی‌گرم (۱٪)خواص پرتقالپرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامین‌های B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.آب پرتقال با مزه شیرین متمایل به ترش، سرشار از انواع ویتامین ها می باشد، مخصوصاً از نظر مقدار ویتامینC بسیار غنی است؛ بنابراین توصیه می شود به منظور تأمین ویتامینC و ایجاد نیرو و مقاومت در مقابل انواع بیماری ها، در طول ۲۴ ساعت به میزان یک تا دو لیوان از آب پرتقال بنوشید.پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .هر ۲۸ گرم پرتقال حاوی ۱۱ کیلوکالری ارزش انرژی زایی است.آب پرتقال به علت دارابودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب می شود که می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود.وجود هورمون های نمو، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامینA و ویتامین C در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند؛ برای تقویت و رشد اطفال و نیز تأمین موادلازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.مصرف پرتقال به دلیل این که حاوی موادمعدنی کافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد؛ در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.لازم به ذکر است آن عده از بیماران آسمی، رماتیسمی و پوستی که روزانه مقداری ترکیبات کورتون مصرف می کنند برای جلوگیری از خیز و عوارض دیگر، پیوسته باید مقداری پتاسیم مصرف کنند که البته طبیعی ترین راه، مصرف پرتقال است.خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .پرتقال خون را تمیز می کند .پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .آب پرتقال مقوی معده میباشد.جبران کننده کمبود ویتامین C در بدن است.ضد قی و ضد سم است.نرم کننده سینه، در فواصل غذاهای روزانه میل شود.پرتقال خون را تصفیه می‌کند و تشنگی را فرو می‌نشاند.آب پرتقال برای ناراحتی صفرایی مفید است.آب پرتقال به اضافه عسل یک نوشیدنی خوبی است برای کسانی که درد مفاصل دارند.افراد مسلول از خوردن آب پرتقال فراموش نکنند.کسانی که سرما خورده‌اند باید روزی سه عدد پرتقال بخورند.برای کسانی که در اثر مصرف زیاد گوشت و پروتئین خون خود را مسموم کرده‌اند هیچ چیز بهتر از پرتقال و مرکبات نیست.آب پرتقال برای درمان بیماریهای عفونی چون سفلیس، سوزاک، آبله، سرخک، مخملک، تیفوس، تب زرد و جوشهای صورت بسیار مفید است.پرتقال درمان کننده یبوست مخصوصاً در کودکان می‌باشد. هر ساعت ۱ عدد پرتقال میل کنید به مدت یک هفته یا اینکه پرتقال را با نان سبوس‌دار به عنوان غذا میل کنید. برای کودکان روزی یک عدد پرتقال مناسب است.کسانی که آسم دارند اگر هر روز پرتقال یا آب پرتقال مصرف کنند بیماری آنها کاهش می‌یابد. روزانه بین ۴ تا ۵ عدد پرتقال میل کنند.کسانی که کولیت دارند اگر رژیم غذایی بگیرند پرتقال به زودی بیماری آنها را رفع خواهد کرد. هر ۲ ساعت یک پرتقال همراه ۲ عدد خرما میل شود.برای درمان رماتیسم پرتقال با آلو یا سیب درختی و انجیر میل شود.کسانی که ترش میکنند اگر از پرتقال به عنوان غذا استفاده کننده خوب می‌شوند.پرتقال کرم روده را از بین می‌برد.پرتقال پائین آورنده تب است.پرتقال اخلاط و فضولاتی که در ریه ، گلو و حنجره جمع شده‌اند خارج می‌کند.پرتقال ادرار آور است در نتیجه کلیه‌ها، مثانه، پروستات و مجرای کلیه و مثانه را خوب شستشو می‌دهد.پرتقال باعث تقویت معده می‌شود. در فواصل غذا میل شود.پرتقال دندانها را تقویت می‌کند.پرتقال سنگ ریزه و شنهایی را که در بدن وجود دارد آب کرده و از رسوب آنها در اعضای مختلف بدن جلوگیری می‌کند.پرتقال به اشخاص کم خون اشتها می‌دهد و بخاطر ویتامین ث باعث رفع کم خونی می‌گردد.پرتقال تقویت کننده مغز و سیستم اعصاب است.پرتقال خواب آور و آرام کننده قلب و مرکز مغز می‌باشد.نوشیدن دم کرده شکوفه های پرتقال آشفتگی را برطرف می سازد، برای دل پیچه مفید است.مسکن و آرامبخش است.آب مروارید: عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از «ویتامین C» می باشد. افرادی كه كمتر از 125 میلی گرم «ویتامین C» در روز مصرف می كنند، 4 برابر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی كه بیش از 5 میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مركبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید كمك می كند.تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی بدنبدون شک شما می‌دانید که پرتقال منبع ویتامین C است. اما آیا می‌دانید که ویتامین C و پرتقال چه تأثیر شگرفی روی سلامت ما می‌گذارند؟ویتامین C آنتی اکسیدان بسیار قوی و مهمی است که رادیکال‌های آزاد را خلع سلاح می‌کند. متأسفانه آسیب‌هایی که رادیکال‌های آزاد به سلول و DNA می‌رساند باعث ابتلا به سرطان می‌شود. در عوض جذب میزان زیادی ویتامین C خطر ابتلا به این سرطان‌ها مانند سرطان کولون را کاهش می‌دهد.از این گذشته ویتامین C از التهاب‌هایی که همین رادیکال‌های آزاد در بدن ایجاد می‌کنند جلوگیری می‌کند. برای همین می‌تواند از شدت بیماری‌های التهابی مانند آسم، آرتروز و روماتیسم بکاهد. پس حواستان باشد برای کاهش التهاب سلول‌ها و آسیب‌های وارده به DNA میزان ویتامین C بدنتان را بالا ببرید. مصرف پرتقال یکی از بهترین روش‌های پر کردن باک این ویتامین می‌باشد.حواستان باشد رادیکال‌های آزاد همچنین باعث اکسید شدن کلسترول خون می‌شوند. در این صورت کلسترول به جداره‌ی رگ‌های خونی می‌چسبد و کم کم تبدیل به جرم‌هایی می‌شود که در نهایت رگ‌ها را مسدود کرده و جلوی گردش خون را می‌گیرد. متأسفانه زمانی که این اتفاق می‌افتد ایست قلبی یا سکته‌ی مغزی غیر قابل اجتناب است. از آنجایی که ویتامین C قادر است اثرات منفی رادیکال‌های آزاد را خنثی کند برای همین می‌تواند از اکسید شدن کلسترول نیز پیشگیری کند. اگر به سلامت رگ‌ها، قلب و مغزتان فکر می‌کنید پس بهتر است از این میوه‌ی آبدار خوشمزه غافل نشوید.خواص پرتقال در دیابت:به افراد دیابتی توصیه می شود روزانه یک پرتقال برای کنترل قندخون خود مصرف کنید.اما خوردن آب پرتقال توصیه نمی شود زیرا فاقد فیبر کافی است. آب میوۀ طبیعی با پالپ های خود پرتقال بهتر از آب پرتقال با اضافه شدن قند است.خواص پرتقال در مقابله با سرطان و بیماری های قلبی:نتایج بررسی‌هایی که محققان استرالیایی انجام دادند و در سال ۲۰۰۳ با عنوان «فواید مرکبات» در ۲۴۸ صفحه به چاپ رسید نشان می‌دهد مصرف مرکبات شما را در برابر برخی از انواع سرطان‌ها ایمن می‌کند. مرکبات که پرتقال هم جزوی از آن‌هاست از ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان مری، دهان، حلق و سرطان معده پیشگیری به عمل می‌آورد. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف پرتقال و مرکبات دیگر خطر ابتلا به سرطان‌ها را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.علاوه بر این گزارش سازمان جهانی سلامت با عنوان «تغذیه و پیشگیری از بیماری‌های مزمن» منتشر شده است نشان می‌دهد مصرف مرکبات همچنین از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند. به خاطر اینکه:* مرکبات حاوی فولات هستند که برای کاهش میزان هموسیستئین یکی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.* پتاسیم موجود در این میوه ها به کاهش میزان فشار خون کمک می‌کند. برای همین جلوی مشکلات قلبی عروقی را می‌گیرد.* ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات قادر هستند محافظ سلامت قلب و عروق ما باشند.نتایج پژوهش‌های آمریکایی هم نشان می‌دهد مصرف یک واحد میوه و سبزیجات در روز خطر سکته‌ی مغزی را ۴ درصد کاهش می‌دهد. این در حالی است که اگر یک واحد مرکبات بیشتری در روز مصرف شود خطر این بیماری به میزان ۱۹ درصد کاهش می‌یابد.از آنجایی که ویتامین C قادر است اثرات منفی رادیکال‌های آزاد را خنثی کند برای همین می‌تواند از اکسید شدن کلسترول نیز پیشگیری کند. اگر به سلامت رگ‌ها، قلب و مغزتان فکر می‌کنید پس بهتر است از این میوه‌ی آبدار خوشمزه غافل نشویداز این گذشته توجه داشته باشید که مصرف مرکبات تأثیر خوبی در بهبود آرتریت، آلزایمر، آسم، بیماری پارکینسون، دژنراسیون ماکولای چشم، دیابت، وبا، ورم لثه، آب مروارید و غیره دارد.به عقیده‌ی محققان مواد غذایی سرشار از مواد مغذی، کم چرب با شاخص گلیسمی پایین مانند مرکبات جلوی ابتلا به چاقی و چاقی مفرط را می‌گیرد و به این ترتیب خطر بیماری‌های قلبی، برخی از سرطان‌ها، دیابت، فشار خون بالا و سکته‌ی مغزی نیز کاهش می‌یابد.یک عدد پرتقال حاوی بیش از ۱۷۰ نوع مواد مغذی متفاوت است. این مواد مغذی خواص ضدالتهابی دارند، تومورها را نابود می‌کنند و از تشکیل لخته‌های خونی پیشگیری می‌کنند.مواد مغذی موجود در پرتقال به خصوص پولیفنول‌های آن خواص آنتی اکسیدانیِ بسیار قوی دارد، ضد ویروس و ضد آلرژی است و با سلول‌های سرطان زا مقابله می‌کند.موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .دانشمندان سوئدی کشف کرده اندکه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .پرتقال از سرطان معده جلوگیری می‌کند. دو ساعت بعد از غذا میل شود.کارشناسان مؤسسه ملی سرطان آمریکا معتقدند موارد سرطان معده در آمریکا تقریباً کم است، زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مرکبات در دسترس همه قرار دارد و مردم آنها را مصرف می کنند. ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها(Nitrosamies) می شناسند.مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده ، در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال می خورند، ۵۰ درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد.پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامینC موجود در آن نمی دانند، بلکه معتقدند که ممکن است یک ترکیب ناشناخته ضد ویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد.خواص پرتقال در کاهش کلسترول خون:محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین(Pectin) یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تأمین سلامت شریان ها باشد، برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود که پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.پرتقال کاهش دهنده کلسترول است (شب بعنوان شام).پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .خواص مصرف آب پرتقال در فشار خون بالا:افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف می کنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به دلیل بالابودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی(۵-۵/۳) پائین تر آمده و مشکلاتی در وضع سلامت آن به وجود می آورد. این بیماران باید به طور مرتب پتاسیم خونشان را مورد آزمایش قرارداده و کاملاً زیر نظر باشند.البته درمان کمبود پتاسیم به طور مصنوعی امکان پذیر است و با تجویز پزشک صورت می گیرد، ولی این بیماران باید همیشه در تغذیه روزانه خود از موادغذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده کنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد.میوه های زرد مانند موز- انواع مرکبات- زردآلو- هلو- انگور- خرما و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال کالری کمتری دارد مناسب تر است، زیرا مواد خوراکی که کالری زیاد تولید می کنند برای مبتلایان به فشار خون مناسب نیستند.خواص پرتقال برای پوست و مو:کسانی که می‌خواهند ناخنهای سالم، موهای زیبا، دندانهای براق و استخوانهای محکم داشته باشند خوردن پرتقال را فراموش نکنند.برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب بشوئید .تخم پرتقال له کرده را بصورت ماسک شبها روی پوست بگذارید چین و چروک پوست را برطرف می‌کند.این میوه سرشار از ویتامین C است و خواص دارویی و بهداشتی بسیاری برای پوست های چرب دارد.مالیدن پوست پرتقال پس از آرایش چین و چروک را از بین می برد.برای از بین بردن کک مک با پوست پرتقال موضع را مالش دهید و سپس گوجه فرنگی بر محل کک مک بمالید.اسانس پرتقال برای برطرف کردن چین و چروک، شادابی صورت و عفونت های میکروبی پوست صورت بکار می رود. (ماسک پرتقال، روشن کننده پوست است).جهت نرم کردن دست های خشن و تیره می توان از مخلوط آب پرتقال و عسل استفاده کرد.در اینجا چند نمونه از ماسک های پرتقال را برایتان گردآوری کرده ایم:ماسک پرتقال برای جوش ها غرور: یک پرتقال را پوست بکنید هسته ها و پوست های نازک پره های آن را جدا کنید روی پوست صورت خود بخوابانید و پس از ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید. این ماسک برای درمان جوشهای غرور جوانی (آکنه) موثر است ولی افرادی که پوست خشک دارند نباید ان را مصرف کنند.ماسک آب پرتقال: یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری آب پرتقال، یک قاشق مرباخوری روغن بادام و شیره نارگیل اضافه کرده به صورت بمالید و پس از ۲۰ دقیقه آن را بشویید. این ماسک برای پوست های معمولی استفاده می شود.اسکراب پرتقال: یک عدد پرتقال را آب بگیرید ۴ قاشق چایخوری جو را پخته و کوبیده و به آن اضافه کنید. اسکراپ را روی پوست صورت و بدن تان بمالید و ماساژ دهید پس از ۳-۲ دقیقه بشویید.ماسک عسل و پرتقال: قاشق غذاخوری عسل را با ۲ قاشق غذاخوری آب پرتقال مخلوط کنید و در حرارت ملایم هم بزنید. اکنون ماسک را روی صورت مالید و بعد از نیم ساعت با اب ولرم شسته و کرم مرطوب کننده بمالید.خواص مصرف پرتقال در بارداری و شیردهی:مادرانی که نمی خواهند کودکانشان دچار راشیتیسم و کمبود ویتامین ث شوند در دوران بارداری پرتقال را فراموش نکنندخستگی یکی از مهم ترین عوامل کاهش شیر مادران است که می توانند با پیروی از یک رژیم غذایی درست بر آن غلبه کنند. نیاز مادران شیرده به ویتامین C از نیاز مادران باردار به این ویتامین مفید و مغذی است. مصرف پرتقال و آب پرتقال، هم می تواند شیر مادران را کند و هم خستگی روزانه آنها را از بین ببرد. نوشیدن آب پرتقال همراه غذا، باعث افزایش جذب آهن غذا هم می شود که برای مادران شیرده و فرزندان آنها اهمیت زیادی دارد.و اینکه باعث میشود در بسته نشدن لوله عصبی در جنین: پرتقال دارای فولات است كه به همراه قرص های اسید فولیك به پیشگیری از بروز اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی) در جنین كمك می كند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسیدفولیك از جمله پرتقال توصیه می شود.تاثیر پرتقال در تناسب اندام:پرتقال در پرورش اندام و رشد ماهیچه‌ها بسیار مفید است.پرتقال بهترین محرک برای افزایش اشتها است؛ به همین دلیل سعی کنید آن را قبل از غذا میل کنید نه بعد از آن.میوه‌ها و سبزیجاتی چون پرتقال و کرفس به عنوان عامل کاهش وزن بیان می‌شوند در صورتی که این گونه نیست در رژیم‌های غذایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد تفاضل بین دریافت و مصرف انرژی در کاهش وزن تأثیر می‌گذارد.به افرادی که اضافه وزن شدیدی دارند مصرف پرتقال را به عنوان عامل کاهش وزن توصیه نمی‌کنیم، بلکه میوه و سبزیجات را می‌توان به عنوان جایگزین غذاهای پر کالری در رژیم غذایی معرفی کرد.خواص پوست پرتقال:گواتر را درمان می کند. هر روز پوست پرتقال را با پوست لیمو مخلوط کرده بکوبید و از خارج بر روی موضع گواتر بمالید.پوست پرتقال دارای بافتی چرمی شکل بوده و حاوی غدد روغنی فراوانی است و قرن‌های بسیاری است که از پوست این میوه و دیگر مرکبات در موارد پزشکی استفاده می‌شود.محققان می‌گویند پوست پرتقال مرکز تجمع بسیاری از خواص از جمله خواص آنتی‌اکسیدانی و آنزیم‌های اساسی است که در خود پرتقال کمتر وجود دارد.از پوست پرتقال برای مصارف آشپزی هم استفاده می‌شود. از پوست خوش طعم این میوه در تهیه کیک‌ها و شیرینی‌جات و نیز نان‌ها و موارد بسیاری دیگر استفاده می‌شود.پوست پرتقال دارای ویتامین‌های C و B1 و فولیک اسید، فلاوونوئید، آلفاکاروتن و بتاکاروتن است.از پوست پرتقال میتوان به صورت دمنوش نیز استفاده کرد:طرز تهیه دمنوش پرتقال و خواص آن:حدود یک قاشق غذاخوری پوست درشت خرد شده پرتقال را درون آب تازه جوش بریزید و پس از ۱۵- ۱۰ دقیقه آن را میل کنید.دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد باکتری و نیز ضد التهابی است.ممکن است از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله کند.سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان می‌کند.باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین می‌برد.سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد.استرس و تنش‌های عصبی را تسکین داده و بی‌خوابی را درمان می‌کند.خواص پوست سفید داخلی پرتقال:پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .خواص برگ درخت پرتقال:جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .خواص تخم پرتقال:تخم پرتقال له کرده را بصورت ماسک شبها روی پوست بگذارید چین و چروک پوست را برطرف می‌کند.تخم بوداده و سرخ شده پرتقال محرک است.اسانس پرتقال چیست و چه خواصی دارد؟قبل از این که پرتقال کاملاً رسیده شود، با فشردن قسمت خارجی پوست پرتقال تازه، اسانس پرتقال به رنگ زرد و بوی معطر و طعم ملایم جدا می شود که از آن در تهیه ادکلن، محلول های زیبایی و معطر کردن شربت های طبی استفاده می نمایند.اسانس پرتقال خاصیت ضدعفوی کنندگی دارد؛ بنابراین در تهیه پمادهای ضدعفونی کننده به کار می رود.اسانس پرتقال مسکن خوبی برای دردهای نقرس و رماتیسم می‌باشد.تذکرات مهم:خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند .لازم است بدانید که یک لیوان آب پرتقال دارای ۱۲۰ میلی گرم ویتامین Cیعنی دوبرابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری کلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیک است. آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با (Pulpe) یا گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین Cآن حفظ خواهد شد.برای استفاده از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .مضرات پرتقال:در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسائی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید ، بنابراین اینگونه اشخاص باید در مصرف پرتقال احتیاط کنندپرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست ، ۴ ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

گردآوری- نبض ما: مهدی آذری

آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با (Pulpe) یا گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین Cآن حفظ خواهد شد. اینوریتول، پکتین، لیگنین، هورمون های نمو، اسانس ها، آنزیم های پروکسیداز، موادمعدنی شامل: سدیم ۳ میلی گرم، منیزیوم ۱۲ میلی گرم، فسفر۲۲ میلی گرم، گوگرد۱۰ میلی گرم، کلر۳ میلی گرم، پتاسیم ۱۸۷ میلی گرم، کلسیم ۴۳ میلی گرم، منگنز۰/۰۵ میلی گرم، مس ۰/۰۴ میلی گرم و روی ۰/۱۷ میلی گرم.

کارشناسان مؤسسه ملی سرطان آمریکا معتقدند موارد سرطان معده در آمریکا تقریباً کم است، زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مرکبات در دسترس همه قرار دارد و مردم آنها را مصرف می کنند. ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها(Nitrosamies) می شناسند.

فواید و مضرات خوردن پرتقال

مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده، در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال می خورند، ۵۰ درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد.

نوشیدن حداقل ۲ لیوان آب پرتقال در روز، غلظت ویتامین C را در بدن بین ۴۰ تا ۶۴ درصد افزایش می دهد. ویتامین C، یکی از ویتامین های ضروری است، بنابراین مصرف روزانه آن برای بدن خیلی مهم است. این ویتامین، به عنوان یکی از آنتی اکسیدان های مهمی شناخته می شود که از بدن در مقابل مضرات رادیکال های آزاد محافظت می کند. باقی ماندن رادیکال های آزاد در بدن می تواند باعث آسیب دیدگی بافت های بدن شود و افراد را با پیری زودرس مواجه کند.

وعده های غذایی حاوی چربی و قند زیاد، باعث تشدید واکنش های التهابی در بدن می شود. واکنش های التهابی نیز شانس مقاومت به انسولین را افزایش می دهد که درنتیجه باعث ابتلا به بیماری دیابت نوع۲ و آترواسکلروزیس (تصلب شرایین) می شود. خوشبختانه، تحقیقات علمی نشان داده اند که مصرف آب پرتقال در کنار وعده های غذایی دارای چربی و کربوهیدرات زیاد، از شکل گیری واکنش های التهابی در بدن جلوگیری می کند بنابراین مصرف روزانه آب پرتقال، یکی از اقدامات پیشگیرانه موثر برای جلوگیری از ابتلا به مقاومت به انسولین و آترواسکلروزیس است.

تحقیقات علمی بسیاری نشان داده اند که مصرف منظم و روزانه آب پرتقال می تواند وضعیت فشارخون دیاستولیک را به سطح مطلوبی برساند. آب پرتقال حاوی نوعی رنگدانه گیاهی محلول در آب به «هسپریدین» است که مسئولیت این تاثیرگذاری را برعهده دارد. هسپریدین، فعالیت عروق خونی کوچک را بهبود می بخشد و به طور کلی فشارخون را به شرایط مناسبی می رساند. هسپریدین با توجه به همین اثربخشی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را در افراد مستعد کاهش می دهد.

نوشیدن منظم و روزانه آب پرتقال می تواند سطح کلسترول بد خون (LDL) را در افراد مبتلا به بیماری کلسترول بالای خون کاهش دهد. با این حال، مکانیسم پنهان در این اثربخشی بر وضعیت کلسترول خون هنوز روشن نشده است. محققان معتقدند که انجام تحقیقات تکمیلی و آزمایش های بالینی برای واکاوی این واقعیت علمی ضرورت دارد.

محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین(Pectin) یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تأمین سلامت شریان ها باشد، برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود که پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.

طبق یک مطالعه جدید، نوشیدن آب پرتقال می تواند به بهبود عملکرد مغز سالمندان کمک کند. پژوهشگران دریافتند که در آب پرتقال ماده ای موسوم به فلاونوئید وجود دارد که مصرف دائمی آن سبب افزایش سطح کارآئی مغر انسان می شود. این موضوع در افراد کهنسال نمود بیشتری داشته و حافظه و ادراک آنها را تقویت می کند.

آب پرتقال سرشار از ماده ای موسوم به فلاونوئید است که مطالعات جدید نشان می دهد این ماده نقش مهمی در بهبود عملکرد حافظه از طریق فعال کردن مسیرهای انتقال سیگنال های مغزی در بخش هیپوکامپ مغز دارد که عملکرد حافظه و یادگیری در انسان را مدیریت می کند.

 

آخرین تحقیقات علمی، اثربخشی آب پرتقال را در راستای جلوگیری از ابتلا به چند نوع از سرطان ها نشان داده اند. پرتقال، ماده ای به دی-لیمونن دارد که تا به امروز کمتر مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که این ماده، قابلیت های مثبتی در مقابله با سرطان پوست، پستان، دهان، کولون و ریه دارد. حتی تحقیقات دیگری نشان داده اند که مصرف آب پرتقال، خطر ابتلا به سرطان های کبد، حنجره و معده را هم کاهش می دهد. خود ویتامین C موجود در پرتقال و بالابودن سطح آنتی اکسیدان ها در آن به تاثیرگذاری بهتر دی-لیمونن کمک می کند.

کسانی که روزانه یک وعده مصرفی از آب پرتقال را برای بره غذایی خودشان در نظر می گیرند، خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهند. معمولا غلظت بیش از حد املاح و مواد شیمیایی به شکل گیری سنگ کلیه منجر می شود، اما آب پرتقال با این وضعیت مقابله می کند. آب پرتقال حاوی ماده ای به سیترات است که اسیدیته ادرار را کاهش می دهد و توانایی فوق العاده ای برای جلوگیری از این اختلال دارد.

شواهد علمی وجود دارد که نشان می دهد استفاده روزانه از آب پرتقال می تواند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با بیماری های مختلف تقویت کند و مدت زمان دوره های بیماری را کوتاه کند. پایین بودن سطح ویتامین C در بدن می تواند افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دهد، اما خوشبختانه ویتامین C موجود در آب پرتقال می تواند این کمبود را جبران کند و نقش موثری در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

پرتقال و آب پرتقال حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامینB1 هستند. اضافه کردن این ویتامین به رژیم غذایی، آنزیم های ضروری برای داشتن متابولیسم سالم را فعال می کند و درنتیجه به گرفتن انرژی از چربی ها و کربوهیدرات ها کمک می کند. پایین آمدن سطح ویتامینB1 در بدن، اثر مخربی برای سیستم های مختلف بدن دارد. پوست، سیستم قلبی-عروقی و سیستم عصبی از مهم ترین این موارد هستند.

کمبود فولات، یکی از علت های اصلی کم وزن شدن نوزاد و ابتلا به نقص لوله عصبی است که از مشکلات مادرزادی در مغز و نخاع محسوب می شود. با این حال، این نقص مادرزادی تا حد زیادی قابل پیشگیری است. فولات به عنوان یکی از ریزمغذی های مهمی شناخته می شود که از شکل گیری نقائص مادرزادی جلوگیری می کند. مصرف روزانه یک سوم فنجان آب پرتقال، ۴۰ میکروگرم فولات برای مادران باردار فراهم می کند. یک سوم فنجان از آب پرتقال، ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فولات را تامین می کند.

نوشیدن روزی یک لیوان آب پرتقال انسان را زیباتر می کند. کارشناسان سلامت می گویند: نوشیدن روزی یک لیوان آب پرتقال به تقویت پوست، مو و ناخن کمک می کند. کارشناسان این فواید را به ویتامین سی، پتاسیم و فولیک اسید موجود در آب پرتقال نسبت داده اند. ویتامین سی برای تولید کلاژن لازم و ضروری است.

رنگدانه های زرد موجود در آب پرتقال با کاهش آسیب های ناشی از تابش نور خورشید بر پوست ارتباط دارد و گفته می شود که قابلیت انعطاف پذیری پوست را تقویت می کند. معمولاً یک لیوان ۲۰۰ میلی لیتری آب پرتقال حاوی ۶۰ میلی گرم ویتامین سی است.

به گفته کارشناسان مواد مغذی مهمی که برای داشتن پوست، مو و ناخن سالم نیاز است زمانی که در بخشی از رژیم غذایی انسان مصرف می شوند، بیشترین تأثیر را دارند.

پرتقال به دلیل خاصیت ادرارآوری که دارد در گروه میوه هایی قرار می گیرد که برای پاکسازی درونی توصیه می شود. این میوه از آن رو که مزه ملایم و طبیعی خنک دارد علاوه بر آن که موجب رفع تشنگی می شود به دلیل خاصیت مدر بودنش موجب دفع مواد زائد و سموم به واسطه ادرار از بدن می شود. به اعتقاد بسیاری از درمانگران طب چینی مصرف پرتقال تازه در فصل زمستان یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت و شادابی عمومی بدن است.

بسیاری از ما بر این باوریم که نوشیدن آب پرتقال به همراه صبحانه تاثیر زیادی در حفظ سلامت، شادابی و تندرستی ما دارد، اما درمانگران طب سنتی چین اینگونه فکر نمی کنند. آن ها معتقدند، نوشیدن یا خوردن پرتقال به همراه وعده غذایی مناسب نیست و بهتر است این میوه را یک ساعت بعد از وعده غذایی میل کرد، زیرا همزمانی خوردن آب پرتقال یا پرتقال با وعده صبحانه موجب جذب نشدن مناسب مواد غذایی می شود زیرا اسید بالای این میوه موجب هضم زودهنگام غذا و دریافت نکردن مواد و ویتامین های لازم از وعده صبحانه یا دیگر وعده های غذایی می شود. همیشه آب پرتقال را یک ساعت پس از آن میل کنید.

زردچوبه برای لاغری؛ آیا زردچوبه برای کاهش وزن مفید است؟

7 خاصیت درمانی نارنج و تداخل آن با داروها

نکاتی درباره تغذیه پیش از بارداری که باید بدانید

طرز تهیه قهوه‌ ترک و خواص درمانی آن

5 خواص درمانی خرمالو که نمی دانید

12 فواید شگفت انگیز خرما

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

فواید و مضرات خوردن پرتقال

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

جشنواره 37/ معرفی فیلم قصر شیرین به کارگردانی سید رضا

ویدیو های سلامت

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مراحل لیفت صورت بدون جراحی

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *