فواید مصرف کدو حلوایی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

کدو حلوایی همان‌طور که از ش پیداست به خانواده‌ی کدو تعلق دارد. رنگ آن معمولا زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد. این کدو اشکال متفاوتی دارد اما معمولا قسمت پایینی آن از سرش بزرگ‌تر است. اندازه‌ی این میوه ممکن است خیلی بزرگ باشد. بزرگ‌ترین کدو حلوایی دنیا ۸۰۰ کیلوگرم وزن داشته است. کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و می‌توانید خوراکی‌های متنوعی با آن درست کنید.

فواید مصرف کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی، پوره‌ی کدو حلوایی، خورشت کدو حلوایی، کیک و انواع شیرینی با طعم‌های جذاب و شیرین، همگی خوردنی‌های متنوع و پرخاصیتی هستند که می‌توانید با کدو حلوایی درست کنید و از خوردن آنها لذت ببرید. همان‌طور که می‌دانید کدو حلوایی جزو سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در حال حاضر به وفور در بازار وجود دارد. پس حیف است که از خیر خواص آن بگذریم و این مجموعه‌ی نارنجی‌رنگ سرشار از عناصر قدرتمند و مفید برای سلامتی، مخصوصا سلامت قلب را نادیده بگیریم!

با ما و این مقاله همراه باشید، می‌خواهیم برخی از خواص کدو حلوایی را با هم مرور کنیم. حتما بخوانید: خواص سیب؛ ۱۴ خاصیتی که سلامتی شما را بیمه می‌کند

یک فنجان کدو حلوایی پخته یا پوره‌ی کدو حلوایی، بیش از ۲۰۰ درصدِ نیاز روزانه بدن به ویتامین A را دو دستی تقدیم شما می‌کند. این میزان ویتامین برای داشتن دید قدرتمند، حتی در نور کم هم کافی است.

کدو حلوایی سرشار از کاروتنوئیدهاست. ترکیباتی که سبب رنگ نارنجی کدو حلوایی می‌شوند؛ ترکیباتی مثل بتاکاروتن که بدن آنها را به‌صورت ویتامین A برای تقویت و محافظت حس بینایی به‌کار می‌گیرد.

نمی‌دانم می‌دانستید یا نه، اما کدو حلوایی هم یکی از پرچم‌داران فیبر است که متأسفانه چندان خوش‌‌اقبال نبوده است و نتوانسته مشهور شود. هر فنجان کدو حلوایی ۳ گرم فیبر و فقط ۴۹ کالری انرژی دارد. رفاقت با کدو حلوایی به نفع شما خواهد بود، چون برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارد و لازم نیست نگران کالری دریافتی خود باشید.

رژیم غذایی سرشار از فیبر زود سیرتان می‌کند و نمی‌گذارد آن‌قدر غذا بخورید که بلافاصله عذاب وجدان بگیرید و چه موهبتی بهتر از این برای لاغر شدن سراغ دارید؟! مطالعه‌ای مربوط به سال ۲۰۰۹ نشان می‌دهد افرادی که قبل از ناهار یک سیب کامل میل می‌کنند (می‌دانید که پوست سیب هم فیبر دارد) نسبت به کسانی ‌که ترجیح می‌دهند دسر سیب یا آب آن را مصرف کنند، کالری کمتری از غذای‌شان دریافت می‌کنند.

آجیل‌ و تخمه‌ها از جمله‌ تخمه‌ی کدو حلوایی، به‌طور طبیعی سرشار از برخی ترکیبات گیاهی و شیمیایی به‌ فیتواسترول هستند که کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهد. وقتی چربی خون‌تان نرمال باشد، از این بابت خطری قلب شما را تهدید نمی‌کند.

کدو حلوایی هم مانند سایر رفقای نارنجی رنگ خود از جمله سیب‌زمینی شیرین، هویج و کدو تنبل، آنتی‌اکسیدانی به بتاکاروتن را مدام به رخ همتایان دیگر خود می‌کشد و البته حق هم دارد چون این آنتی‌اکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا می‌کند.

به نظر می‌رسد منابع غذایی بتاکاروتن‌دار بیش از یک مکمل یاری‌رسان هستند و این بزرگ‌ترین دلیل فراوانی کدو حلوایی به‌عنوان یک سبزی‌ مفید است. از طرفی استرول‌های گیاهی تخمه‌ی کدو حلوایی اسلحه‌ی قدرتمند دیگری است که در مبارزات تن‌به‌تن با سلول‌های سرطانی خاص به یاری بدن می‌آید.

حالا معلوم شد چرا خانم‌ها علاقه‌ی بیشتری به کدو حلوایی و طعم آن دارند. همان قدرتی که رادیکال‌ها‌ی آزاد را خنثی می‌کند، یعنی همان کارتنوئیدهای دوست‌داشتنی موجود در کدو حلوایی که تن‌وبدن سلول‌های سرطانی را به لرزه درمی‌آورند، به جلوگیری از چروک پوست هم کمک می‌کنند.

غیر از خود کدو حلوایی، تخمه‌ی آن هم خوراکی مفرحی است. از آنجا که آجیل‌ و تخمه معمولا یکی از ملزومات معاشرت‌های فامیلی و دوستانه‌ی ما ایرانی‌هاست، باید یک خبر خوب به شما بدهم و آن هم این است که خوردن تخمه‌ی کدو حلوایی نیز می‌تواند حال ما را خوب کند! تخمه‌ی کدو حلوایی تریپتوفان آمینواسید دارد که خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد. هرچند محققان معتقدند که پرخوریِ بعد از غذا از آرامش حاصل از تریپتوفان باعث خواب‌آلودگی بعد از خوردن غذا می‌شود اما این آمینواسید در تولید سروتونین (یکی از مهمترین نقش‌آفرینان در چگونگی خلق‌وخوی ما) نقش مهمی دارد. یک مشت تخمه‌ کدو‌ی بوداده می‌تواند شما را خوشحال نگه دارد. می‌توانید امتحان کنید.

درست است که موز به‌عنوان منبع انرژی طرفداران زیادی دارد اما خوب است بدانید که در این مورد یک فنجان کدو حلوایی با ۵۴۶ میلی‌گرم پتاسیم از موز که ۴۲۲ میلی‌گرم پتاسیم دارد پیشی گرفته است. پتاسیمِ به بازگرداندن تعادل کامل الکترولیت‌ها‌ی بدن بعد از ورزش یا کارهای سنگین کمک می‌کند و عملکرد عضلات را در بهترین حالت خود نگه می‌دارد.

کدو حلوایی می‌تواند شما را روئین‌تن کند. هرچند اینکه آیا واقعا ویتامین C سرماخوردگی را دور می‌کند یا نه، هنوز هم جای بحث دارد اما به هر حال کدو حلوایی سبزی است که منبع نیرومند این ویتامین و مواد مغذی ضروری به شمار می‌رود. یک فنجان کدو حلوایی پخته حاوی بیش از ۱۱ میلی‌گرم مواد مغذی است و نزدیک به ۲۰ درصد از ۶۰ میلی‌گرم مواد مغذی ضروری را که یک زن روزانه به آن نیاز دارد، تأمین می‌کند. این مقدار برای مردان حدود ۷۵ میلی‌گرم در نظر گرفته شده است.

برگرفته از: huffingtonpost

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

با نکات ورزشی و تغذیه‌ای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.

1

14تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

کارشناسی ارشد، ادبیات نمایشی خوندم. نمایشه و فیلمه می نویسم و عاشق هنر و روانشناسی ام. خوش شانس بودم که با «چطور» آشنا شدم و حالا عضوی از تحریریه این مجموعه و در خدمت مخاطبین درجه یک این نشریه هستم.

سلام سرکار خانم جباری ضمن عرض خسته نباشید تشکر اینجانب از شما بابت مصالب مفید وگرانقدر شما که برای اینجانب بسیار مفید بوده وهست

سلام
ممنونم از اینهمه انرژی خوب شما و خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده ما از داشتن همراهانی مثل شما به خودمون می بالیم.
سپاس

عالي بود واقعا زحمت كشيدي هدي جون من قبلا از كدو بدم ميومد اما الان همينطوري خام هم ميخورمش:)

سلام
ممنونم از انرژی خیلی خیلی خوبتون که واقعا به ما انگیزه میده و خوشحالم که همراه چطور هستید. خیلی عالیه که براتون مفید بوده.
سپاس ?

فواید مصرف کدو حلوایی

خوب بود تشکر

سلام
ممنونم از حسن توجهتون و خوشحالم که مفید بوده

رژیم لاغری یک ماهه؛ چگونه در ۲۸ روز ۵ کیلوگرم وزن کم کنیم؟‌

ویتامین ب کمپلکس چیست؛ فواید، موارد مصرف و عوارض احتمالی آن

خواص چای کوهی؛ ۱۱ خاصیت اعجاب‌انگیز، عوارض و طرز تهیه آن

جوش صورت نوزاد؛ عوامل، راه‌های تشخیص و درمان

مطالب سخنرانی‌مان را با چه ترتیبی ارائه دهیم؟

علائم کبد چرب؛‌ هر مرحله از کبد چرب چه نشانه‌هایی دارد؟

فروش آنلاین لباس با ۱۹ توصیه که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها


بهترین کشورها برای زندگی در سال ۲۰۱۹

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷


بهترین دانشگاه های کانادا کدام‌اند؟

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند




خانه

موبایل

اسمش کدوتنبل است! البته به آن کدو حلوایی هم می‌گویند. قد و قواره‌ای ندارد: گرد و قلمبه و بامزه است. اما زیر آن پوست کلفت و نارنجی رنگ دنیایی از خاصیت وجود دارد که سلامتی را تضمین می‌کند اما اینکه چرا اسمش را تنبل گذاشته‌اند فلسفه‌اش را نمی‌دانم. کدوتنبل منبع فوق‌العاده‌ی بتاکاروتن است که برای سلامت چشم‌ها و پروستات مفید است و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کند. با ما باشید تا با دنیای این کدو آشنا شوید.تخمه‌ی کدو برای پروستاتالبته نباید انتظار معجزه داشت اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تخمه‌ی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد. در طب سنتی از تخمه‌ی کدوتنبل برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌کنند. ترکیبات موجود در تخمه‌ی کدو روی ادرار کردن تأثیر می‌گذارد اما روی حجم پروستات تأثیری ندارد. البته نتیجه‌ی پژوهش دیگری که در سال 26 روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که مصرف تخمه‌ی کدو روی این ارگان تأثیر مثبت دارد.کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهدکدوتنبل تقریباً به اندازه‌ی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی یا آفتاب‌سوختگی موثرند. نتایج پژوهش‌های اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد رابطه‌ای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.

فواید مصرف کدو حلوایی

علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلول‌های سرطان‌زا جلوگیری کنند. به نظر می‌رسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در بره‌ی غذایی‌تان بگنجانید.کدوتنبل برای مقابله با پیری چشم‌هاکدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانه‌ی کاروتنوئیدی برای سلامت چشم‌ها مفیدند. این رنگدانه‌ها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعه‌های خورشیدی عمل می‌کنند که برای سلامتی سلول‌های شبکیه مضر هستند. در سال 21 یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانه‌ی بدنشان زیاد است 82 درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار می‌گیرند. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکمل‌ها میزان این دو رنگدانه‌ی شبکیه را بالا می‌برد.

 

کدوتنبل و قند خونسال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی کدوتنبل می‌تواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلی‌ساکاریدهای آن مربوط می‌شود. البته واقعیت این است که کدوتنبل می‌تواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریه‌هامحققان آمریکایی بررسی‌های گسترده‌ای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتی‌اکسیدانی دارند بلکه می‌توانند به عملکرد برخی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم می‌شوند.اگر سیگار می‌کشید نیز می‌توانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن به سلامت ریه‌ها خدمت زیادی می‌کنند. توجه داشته باشید که برای سیگاری‌ها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید می‌باشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکمل‌ها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا می‌برد.مقایسه‌ی ارزش غذایی هویج و کدوتنبلهویج نیز مانند کدوتنبل جزو سبزیجات نارنجی و سرشار از بتاکاروتن می‌باشد. در جدول زیر مقایسه‌ی ارزش غذایی این دو ماده‌ی غذایی ارزشمند و پرخاصیت را ملاحظه می‌کنید. 

 

35

34

کالری

,76

1,1

پروتئین

,18

,28

لیپیده

5,52

5,19

گلوسید (g)

2,7

2,9

فیبر

8332

694

بتاکاروتن (mg)

3776

4795

آلفاکاروتن (mg)

14

12

ویتامین B9 (mg)

,645

,367

ویتامین B3 (mg)

,232

,4

ویتامین B5 (mg)

فواید مصرف کدو حلوایی

,44

,54

ویتامین B2 (mg)

,66

,24

ویتامین B1 (mg)

,153,6

,56

ویتامین B6 (mg)

3,6

4,2

ویتامین C (mg)

18

16

ویتامین K (mg)

1,3

1,6

ویتامین E (mg)

3

26

کلسیم (mg)

,34

1,39

آهن (mg)

1

23

منیزیم (mg)

3

35

فسفر (mg)

235

26

پتاسیم (mg)

58

5

سدیم (mg)

,2

,17

زینک (mg)

,17

,17

مس (mg)

,155

,149

منگنز (mg)

,7

,4

سلنیوم (mg)

 

منبع : tebyan.net


خوراکی های پرخاصیت

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

فواید مصرف کدو حلوایی

آرایش

مدل مو

مدل لباس

کدو حلوایی را خیلی ها خورده اند، اما شاید از خواص بسیار آن خبر نداشته باشند، در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا شما را با خواص کدو حلوایی آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

مردمان مایا( maya ) از کدو و تخم کدو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند؛ به خصوص در تهیه غذاهای مختلف از آن بهره می گرفتند. پس از گذشت چندین قرن برای اولین بار در سال 1492 میلادی کریستف کلمب در سفره خود از کاشت کدو به صورت جالیزی گزارش نمود. سپس 27 سال بعد کاسپرد اسپینوز در سفره به پاا از کاشت کدو در آن کشور گزارش نمود و آن را هندوانه ایندوها برد که بسیار خوشمزه بوده و از آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کرده اند. بذر کدو توسط او به اروپا آورده شد و کاشت این گیاه جالیزی برای اولین بار در اروپا آغاز شد. بذر کدو را در اوایل خرداد ماه می کارند و سپس در شهریورماه برداشت می کنند. میانگین وزن هر کدو 8 کیلوگرم است که به طور متوسط هر کدو حاوی 15-2 گرم تخم کدو می باشد.

 

کدو حلوایی

خواص دارویی کدو حلوایی

یرقان (زردی) را برطرف می کند.
انواع کدو، ادرار آور و تب بر است.
تخک کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. لذا مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.
اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا می نماید. خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.
خوردن کدو با عدس رقت و نرمی قلب می آورد. کدو برای درمان قولنج مفید است.
خوردن کدو مغز را تقویت می کند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.
جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است.خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود. خوردن کدو، خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند، کدو برای درمان کم خوابی آنها مؤثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد. کدو صفرا را تسکین می دهد.
شیره تخم کدو یبوست را برطرف می کند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.
ابن سینا پزشک شهر اسلامی، کدو را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز می کرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذای ملین خوبی است و برای دفع یبوست تأثیر زیادی دارد.
چون کدو به آسانی پخته می شود غذایی فوق العاده مفید برای معده های ضعیف است. کدوی پخته را به بچه ها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شده اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بدهید.
کدوی پخته با عدس، غذایی مناسب برای گرفتگی سینه است.
کمپوت کدو برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال مفید است؛ برای این منظور می توان ۱۰۰ گرم گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید. آب کدویی که به ترتیب بالا به دست می آید برای تسکین درد بواسیر مؤثر است. لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
بر اساس نتایج پژوهشهای متعدد، کدو سلولهای مغز را فعال می کند و به شکل چشمگیری حافظه را تقویت می کند. پزشکان می گویندکه کدو کار هضم غذا را آسانتر می کند.
اگر پوست کدوی خام را به صورت مرهم بر روی زخم های سطحی پوست یا سوختگی های شدید قرار دهید، یوست را نرم می کند.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است.آب کدوی پخته، ادرار آور خوبی است و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه است.
ضما (مرهم) کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است.
آب کدو که شیره آن کشیده شده برای بیماران مبتلا به یرقان (زردی) مفید است.
اگر سه روز صبح ناشتا، هر دفعه ۵ مثقال تخم کدو را بکوبید و شیره آن را بگیرید برای رفع کرم کدو داروی بی نظیری است.
مربای کدو تقویت کننده بدن و اعصاب است. ترشی کدو، اشتها آور و هضم کننده غذا است.
کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل مورد نظر قرار می دهند.
غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است. سوخته شده پوست کدو، برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریع دارد، به طوری که فوراً خونریزی را بند می آورد و دو لبه زخم را به هم می چسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین می دهد.
سوخته پوست کدو حلوایی برای درمان سوختگی ها مفید است بدین منظور باید پوست سوخته شده کدو را در روغن زیتون یا خوراکی مخلوط کرده و در محل سوختگی بمالید.
سوخته پوست کدو، پیسی و لکه های سفید پوست را درمان می کند، بدین منظور باید پوست کدو حلوایی را خشک کرده و بسوزانید سپس این پوست سوخته را در سرکه مخلوط کرده هر روز لااقل یک مرتبه در محل بمالید تا بهبودی حاصل شود.
پوست سوخته شده کدو حلوایی به ترتیبی که گفته شد برای درمان خونریزی احشاء و بواسیر مفید است.
خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی، غم و غصه، خمودگی اعصاب، مالیخولیا و تشنج بسیار مفید است.
خوردن مغز خام تخم کدو به مقدار ۳۵ گرم در روز برای درمان سوزش ادرار، زخم معده، خش خش سینه، اخلاط خونی، خونریزی ریه و تسکین صرفه مفید است.
روغن تخم کدو برای بی خوابی بسیار مفید است و مقدار استعمال این روغن در هر مرتبه حداکثر ۳۵ گرم است.
مغز تخم کدو برای درمان سل، تب های حاره، تشنگی و زخم روده مفید است.
انواع کدو دارای ویتامین های زیادی است و برای امراض قلبی بسیار مفید است.
مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است. ضمادها و مرهم هایی که با برگ های تازه یا گوشت تازه درست می کنند سوختگی سوداهای متورم، کوفتگی و خراش های جزئی روی پوست را تشکیل می دهد.
کدو تنبل سرشار از ویتامین (آ) است و اگر شیره کدو را بکوبند و در شیر یا آب بپزند، خنک است و برای رفع عطش ناشی از تب مصرف می شود.
ـ بر اساس نتایج پژوهشی جدید، کدو حلوایی علاوه بر خواص متعدد از پیری پوست جلوگیری می کند. کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان است.
خوردن ۱۵۰ گرم از آن در روز نیاز بدن به الیاف را تأمین می کند. کدو حلوایی به سبب داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن بسیار مغذی است./ع

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

کدو حلوایی یکی از میوه های بسیار خوشمزه است که علاوه بر طعم لذیذ, فواید بی شماری دارد. تخم کدو حلوایی و آب کدو حلوایی نیز مزایای زیادی برای سلامتی دارند. یکی از مهمترین خواص کدو حلوایی, تقویت بینایی است.

کدو حلوایی یکی از میوه های شناخته شده در سراسر دنیا است. از این میوه در برخی از جشن های ایرانی ها استفاده می شود. این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بدن انسان است. در این مطلب با خواص کدو حلوایی آشنا می شویم.

کدو حلوایی یکی از سالم ترین میوه ها به شمار می آید که در فصل زمستان دیده می شود. این میوه فواید زیادی برای سلامتی دارد که ناشی از وجود انواع ویتامین ها و مواد معدنی در آن می باشد. برخی از خواص کدو حلوایی به شرح زیر است.

فواید مصرف کدو حلوایی

بسیاری از بیماری ها با خواص کدو حلوایی قابل درمان است. در این قسمت به برخی از بیماری های قابل درمان با کدو حلوایی می پردازیم.

کدو حلوایی برای قلب فواید زیادی دارد. ویتامین C, فیبرها و پتاسیم موجود در این میوه, همه از سلامتی قلب پشتیبانی می کنند. مصرف سطح بالایی از پتاسیم در کنار سطح پایینی از سدیم, فشار خون بالا را درمان می کند. همچنین افزایش سطح پتاسیم در خون, خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد و از بدن در برابر از دست دادن توده عضلانی محافظت می کند. به علاوه افزایش پتاسیم موجب حفظ تراکم استخوان و کاهش تشکیل سنگ کلیه می شود.

وجود بتاکاروتن در کدو حلوایی, باعث شده است یکی از خواص کدو حلوایی پیشگیری از سرطان ها از جمله سرطان پروستات باشد. همچنین این ماده ارتباط معکوسی با رشد سرطان روده بزرگ دارد. از این رو کدو حلوایی با سلول های سرطانی مقابله می کند و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود, خطر ابتلا به سرطان ها را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده است ویتامین های ضروری برای حفظ سلامتی چشم, ویتامین C, ویتامین E و بتاکاروتن می باشند که این مواد در کدو حلوایی یافت می شوند. از این رو یکی از مهمترین خواص کدو حلوایی, حمایت از سلامتی چشم و جلوگیری از آسیب های دژنراتیو به چشم می باشد.

یکی از رژیم های لاغری مشهور و موثر, رژیم غذایی حاوی کدو حلوایی می باشد. این رژیم غذایی علاوه بر خوشمزه بودن, وزن را به سرعت کاهش می دهد و بدون درد است. کدو حلوایی از آن جایی که سرشار از انواع ویتامین ها و مواد ضروری بدن می باشد, رژیم حاوی آن موجب حفظ سلامتی بدن می شود و در عین حال که مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می کند, کم کالری بوده و موجب کاهش وزن می شود. نکته بسیار مهم این است که کدو حلوایی حاوی ویتامین کارنیتین است که این ویتامین سرعت سوخت و ساز بدن را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد که این مسئله به سوزاندن چربی ها و رشد توده های عضلانی کمک می کند. بنابراین یکی از موثرترین خواص کدو حلوایی, کاهش وزن می باشد.

کدو حلوایی یکی از میوه های مفید برای زنان باردار محسوب می شود. یکی از خواص کدو حلوایی در طول بارداری, تسکین گرفتگی عضلات شکم می باشد. از آن جایی که مهمترین خواص کدو حلوایی ناشی از وجود انواع ویتامین ها و مواد معدنی در آن می باشد, این ویتامین ها و مواد معدنی فواید زیادی برای مادر باردار و جنین درون رحمش دارد. یکی از ویتامین های مهم در طول بارداری, ویتامین A می باشد که کدو حلوایی یکی از منابع غنی از این ویتامین است.

همچنین دانه های این میوه فواید زیادی برای زنان باردار دارد و عملکرد کبد را بهبود بخشیده و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن آن ها می شود. روغن دانه های کدو حلوایی موجب عملکرد صحیح عروق خونی، بافت ها و اعصاب می شوند. علاوه بر این به دلیل فیبر بالای کدو حلوایی, این میوه عارضه شایع یبوست در طول بارداری را رفع می کند. خاصیت های کدو حلوایی و خواص تخم کدو حلوایی به طور خلاصه به شرح زیر است.

کدو حلوایی فواید بسیاری برای کودکان دارد. این میوه منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و ضروری برای رشد کودکان است. به طور خلاصه کدو حلوایی سیستم ایمنی بدن کودکان را قوی تر می کند و کرم های موجود در روده آن ها را از بین می برد. به علاوه این میوه خاصیت ضد میکروبی داشته و مزایای آنتی اکسیدانی آن برای کودکان بسیار مفید است. از 6 ماهگی به بعد می توان کدو حلوایی را وارد رژیم غذایی کودکان کرد. در ادامه برخی از خواص کدو حلوایی برای کودکان شرح داده شده است.

ویتامین ها و مواد معدنی که در کدو حلوایی موجود است, برای رشد نوزادان بسیار مفید است. کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین A، فولات، ریبوفلاوین، ویتامین E و ویتامین K برخی از این ویتامین ها و مواد معدنی می باشند. این مواد نقش بسیار مهمی در رشد نوزاد دارند. کلسیم و منیزیم در ساخت استخوان های قوی تر کودک کمک می کنند و آهن به تولید هموگلوبین و سلول های قرمز خون کمک می کند. فسفر و دیگر مواد در هضم غذا، کارکرد مغز، تشکیل پروتئین، تعادل هورمونی کودک نقش بسیار مفیدی دارند. ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدان های موجود در کدو حلوایی سیستم ایمنی بدن کودک را تقویت می کند و ویتامین A آن, برای بینایی کودک بسیار مفید است.

برخی مطالعات نشان داده اند, کدو حلوایی علاوه بر دارا بودن ویتامین C که یکی از منابع تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می باشد, دارای ترکیبات بیوشیمیایی مهمی است که سیستم ایمنی بدن کودک را تقویت می کنند. به علاوه این مطالعات نشان داده است, مصرف کدو حلوایی لنفوسیتی طحال و فعالیت سلول های کشنده طبیعی را گسترش می دهد.

نوزادان نه تنها در معرض عفونت های میکروبی هستند بلکه آن ها در معرض موجودات ماکروسکوپی و کرم ها نیز می باشند که این موجودات می توانند سبب بیماری های مختلفی در کودک شوند. در چنین مواردی کدو حلوایی بسیار کاربرد دارد چرا که این میوه دارای خواص انتهلمینتیک می باشد که نه تنها با این موجودات مقابله می کند, بلکه خاصیت پیشگیری از این موجودات را نیز داراست. از این رو برای کودکان بسیار مفید است.

بروز حمله میکروبی در کودکان و نوزادان به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنشان, از بزرگسالان است. یکی از مهمترین خواص کدو حلوایی, ضد میکروبی بودن آن است. بنابراین این میوه نه تنها سیستم ایمنی کودکان را تقویت می کند بلکه از حمله میکروب ها جلوگیری می کند.

یکی از مهمترین فرآورده های کدو حلوایی, آب آن است که فواید و مزیت های زیادی برای سلامتی و از جمله سلامتی پوست و مو دارد. در این قسمت با خواص کدو حلوایی برای پوست و مو آشنا می شویم.

یک فنجان کدو حلوایی حاوی 49 کالری, 1.76 گرم پروتئین, .17 گرم چربی, گرم کلسترول و 2.7 گرم فیبر و 5.1 گرم قند است. مصرف این مقدار کدو حلوایی, 1 درصد نیاز روزانه به ویتامین A و 2 درصد نیاز روزانه به ویتامین C و 1 درصد نیاز روزانه به ویتامین E و  ریبوفلاوین، پتاسیم، مس و منگنز و جداقل 5 درصد از نیاز روزانه به تیامین, ویتامین B6, فولات, اسید پانتوتنیک، نیاسین، آهن، منیزیم و فسفر را تامین می کند.

منبع : آرگا



روغن خراطین، جادوی جذابیت!


یک ایده شیک، انتخاب شاه گیوه پاشنه بلند با زیره و‌ پاشنه چرم



با بهترین مراکز خرید پاتایا آشنا شوید


غار نیاح مالزی شاهدی برای زندگی 4 هزار ساله انسان ها!



قبل از خانه تکانی و نظافت عید نوروز بخوانید



با انواع رنگ موی عید نوروز 98 آشنا شوید

فواید مصرف کدو حلوایی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *