فواید مصرف روغن سبوس برنج

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

فواید مصرف روغن سبوس برنج

آرایش

مدل مو

مدل لباس

سلامت – پزشکی – فواید روغن سبوس برنجروغن سبوس برنج محصولی شگفت انگیز است که از پوسته خارجی و قهوه ای رنگ برنج  که متفاوت از شلتوک است تهیه می شود. تنها 8%  از مقدار برنج آسیاب نشده را پوسته یا سبوس  تشکیل می دهد اما همین مقدار حاوی 2-15% روغن است.

خواص تغذیه ای روغن سبوس برنج •    ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری است بالا می باشد.تحقیقات نشان داده است که مصرف این روغن در رژیم غذایی باعث کاهش چشمگیر کلسترول به ویژه کلسترول بد خون(LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL )می‌‌گردد بنابراین برای کسانی که از رژیم غذایی کم چربی پیروی می کنند، ایده آل است.•    تندی اکسایشی ( طعم تندی که به علت اکسیداسیون روغن ایجاد می شود) معمول ترین نوع فساد روغن است که واکنش اسیدهای چرب غیر اشباع با اکسیژن موجب بروز آن می گردد.سبوس برنج از نظر پایداری اکسیداسیونی بسیار عالی است، این پایداری مربوط به وجود آنتی اکسیدان های مختلف طبیعی موجود در آن است. •    از جمله آنتی اکسیدان های موجود در روغن سبوس برنج می توان به ویتامین E و اوریزانول  اشاره کرد .وجود این آنتی اکسیدان ها برای طولانی مدت پایداری اکسیداسیون را در هر دو دمای بالا و پایین حفظ می کنند و باعث ماندگاری بالای غذاهای پخته شده با روغن سبوس برنج می شوند. همچنین وجود این آنتی‌ اکسیدان‌ها به کاهش کلسترول خون کمک بسزایی می‌کند. •    از‌آنجاییکه این روغن نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن های گیاهی دارد (257-245 درجه سانتی‌گراد) استفاده از آن برای مصارف پخت و پز راحت است

اما نکته مهم دیگری که نباید فراموش شود این است که این روغن به دلیل مقدار نسبتا بالای اسید لینولنیک (یک نوع اسید چرب با چند پیوند دوگانه) نباید برای مدت زمان طولانی تحت حرارت بالا قرار بگیرد و یا در آشپزخانه و فروشگاه در مجاورت نور و حرارت باشد زیرا منجر به پدیده برگشت طعم  در روغن شده و بعضی از خواص ارزشمند خود را از دست می‌دهد.

کاربردهای روغن سبوس برنج  روغن تصفیه شده سبوس برنج با رنگ روشن و طعم مطلوب ، روغن مناسبی برای تولید سس مایونز و مارگارین سازی و مصرف در سالاد‌هاست و نیزتحت شرایط خاص روغن مطلوبی برای سرخ کردن محسوب می شود. همچنین به دلیل وجود آنتی اکسیدان های طبیعی در این روغن که تغذیه کننده پوست ، ضد پیری ، ضد چروک هستند  می‌توان از آن در تهیه و تولید ضد آفتاب ها و لوازم آرایشی استفاده‌های فراوانی کرد                                                                          رئیس این تحقیق می‌گوید: ویتامینE موجود در سبوس برنج، میزان کل کلسترول را تا 42 درصد و میزان کلسترول بد خون را تا 62 درصد در موش‌های صحرایی کاهش می‌دهد.

به نظر می‌رسد خواص آنتی ‌اکسیدان عصاره‌ی سبوس برنج که سرشار از ویتامین E یا A است از تمام ترکیبات ویتامین E که تا کنون آزمایش شده است، باشد. موثرترین مقدار ویتامین E برای شخص با وزن نسبی 77 کیلوگرم، 56 واحد روزانه است؛ در حالی که مقدار روزانه‌ی تجویزی این واکسن تاکنون 4 واحد بوده است.ویرایش و تلخیص:آکاایران

خواص تغذیه ای روغن سبوس برنج •    ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری است بالا می باشد.تحقیقات نشان داده است که مصرف این روغن در رژیم غذایی باعث کاهش چشمگیر کلسترول به ویژه کلسترول بد خون(LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL )می‌‌گردد بنابراین برای کسانی که از رژیم غذایی کم چربی پیروی می کنند، ایده آل است.•    تندی اکسایشی ( طعم تندی که به علت اکسیداسیون روغن ایجاد می شود) معمول ترین نوع فساد روغن است که واکنش اسیدهای چرب غیر اشباع با اکسیژن موجب بروز آن می گردد.سبوس برنج از نظر پایداری اکسیداسیونی بسیار عالی است، این پایداری مربوط به وجود آنتی اکسیدان های مختلف طبیعی موجود در آن است. •    از جمله آنتی اکسیدان های موجود در روغن سبوس برنج می توان به ویتامین E و اوریزانول  اشاره کرد .وجود این آنتی اکسیدان ها برای طولانی مدت پایداری اکسیداسیون را در هر دو دمای بالا و پایین حفظ می کنند و باعث ماندگاری بالای غذاهای پخته شده با روغن سبوس برنج می شوند. همچنین وجود این آنتی‌ اکسیدان‌ها به کاهش کلسترول خون کمک بسزایی می‌کند. •    از‌آنجاییکه این روغن نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن های گیاهی دارد (257-245 درجه سانتی‌گراد) استفاده از آن برای مصارف پخت و پز راحت است

اما نکته مهم دیگری که نباید فراموش شود این است که این روغن به دلیل مقدار نسبتا بالای اسید لینولنیک (یک نوع اسید چرب با چند پیوند دوگانه) نباید برای مدت زمان طولانی تحت حرارت بالا قرار بگیرد و یا در آشپزخانه و فروشگاه در مجاورت نور و حرارت باشد زیرا منجر به پدیده برگشت طعم  در روغن شده و بعضی از خواص ارزشمند خود را از دست می‌دهد.

کاربردهای روغن سبوس برنج  روغن تصفیه شده سبوس برنج با رنگ روشن و طعم مطلوب ، روغن مناسبی برای تولید سس مایونز و مارگارین سازی و مصرف در سالاد‌هاست و نیزتحت شرایط خاص روغن مطلوبی برای سرخ کردن محسوب می شود. همچنین به دلیل وجود آنتی اکسیدان های طبیعی در این روغن که تغذیه کننده پوست ، ضد پیری ، ضد چروک هستند  می‌توان از آن در تهیه و تولید ضد آفتاب ها و لوازم آرایشی استفاده‌های فراوانی کرد                                                                          رئیس این تحقیق می‌گوید: ویتامینE موجود در سبوس برنج، میزان کل کلسترول را تا 42 درصد و میزان کلسترول بد خون را تا 62 درصد در موش‌های صحرایی کاهش می‌دهد.

به نظر می‌رسد خواص آنتی ‌اکسیدان عصاره‌ی سبوس برنج که سرشار از ویتامین E یا A است از تمام ترکیبات ویتامین E که تا کنون آزمایش شده است، باشد. موثرترین مقدار ویتامین E برای شخص با وزن نسبی 77 کیلوگرم، 56 واحد روزانه است؛ در حالی که مقدار روزانه‌ی تجویزی این واکسن تاکنون 4 واحد بوده است.ویرایش و تلخیص:آکاایران

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.





روغن‌ها یکی از بحث برانگیزترین اقلام سبد غذایی خانوار هستند و همیشه این سۆال مطرح است که خوردن چه نوع و چه میزان از روغن مطلوب است؟ روغن آفتابگردان، پنبه دانه، سویا، کانولا و همگی از جمله روغن‌هایی هستند که مکرر در مورد خواص تغذیه‌ای آن مطالبی خوانده‌ایم. اما در میان این روغن‌ها، روغن سبوس برنج محصول جدیدی است که چند سالی است وارد بازار شده و اغلب خانواده‌ها بنا بر تبلیغات متعدد، این روغن را کم کالری، کم کلسترول و مناسب برای سرخ کردن می‌دانند. اما آیا این ویژگی‌ها واقعیت دارند؟فواید مصرف روغن سبوس برنج

ویتامین‌های گروه B سبوس طی فرآیند حرارتی روغن‌گیری، تا حدود زیادی تخریب می‌شوند، ولی ویتامین‌های E و D آن همچون روغن‌های دیگر در سطح بالایی قرار دارند. بنابراین به حفظ تعادل سیستم عصبی و مغزی کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال بروز بیماری‌های عفونی و امراض قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد و التیام‌دهنده خوب زخم‌ها، التهابات، تغذیه‌کننده پوست سر، ضد پیری و ضد چروک است.

 

* ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری است، بالا می‌باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف این روغن در رژیم غذایی باعث کاهش چشمگیر کلسترول به ویژه کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL )می‌گردد بنابراین برای کسانی که از رژیم غذایی کم چربی پیروی می‌کنند، ایده‌آل است.

 

* تندی اکسایشی (طعم تندی که به علت اکسیداسیون روغن ایجاد می‌شود) معمول‌ترین نوع فساد روغن است که واکنش اسیدهای چرب غیراشباع با اکسیژن موجب بروز آن می‌گردد. سبوس برنج از نظر پایداری اکسیداسیونی بسیار عالی است، این پایداری مربوط به وجود آنتی اکسیدان‌های مختلف طبیعی موجود در آن است.

 

* از جمله آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن سبوس برنج می‌توان به ویتامین E و اوریزانول اشاره کرد. وجود این آنتی‌اکسیدان‌ها برای طولانی مدت پایداری اکسیداسیون را در هر دو دمای بالا و پایین حفظ می‌کنند و باعث ماندگاری بالای غذاهای پخته شده با روغن سبوس برنج می‌شوند. همچنین وجود این آنتی اکسیدان‌ها به کاهش کلسترول خون کمک بسزایی می‌کند.


* از آنجایی که این روغن نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن‌های گیاهی دارد (257 – 245 درجه سانتی‌گراد) استفاده از آن برای مصارف پخت و پز راحت است.


 

* روغن تصفیه شده سبوس برنج با رنگ روشن و طعم مطلوب، روغن مناسبی برای تولید سس مایونز و مارگارین سازی و مصرف در سالادهاست.

 

* همچنین به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در این روغن که تغذیه کننده پوست، ضد پیری، ضد چروک هستند می‌توان از آن در تهیه و تولید ضد آفتاب‌ها و لوازم آرایشی استفاده‌های فراوانی کرد.

 

کالری این روغن در مقایسه با روغن‌های دیگر یکسان بوده و در هر گرم آن 9 کالری انرژی نهفته است. بنابراین افراط در مصرف آن چاقی و عوارض ناشی از آن را به همراه دارد.


1- روغن سبوس برای پخت و پز و افزودن به سالاد عالی است. این روغن به دلیل مقدار زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع (اسید لینولئیک) نباید به مدت طولانی تحت حرارت قرار گیرد. حرارت بالا با تجزیه اسیدهای چرب، از خواص و کیفیت این روغن کاسته و موجب سمی شدن آن می‌شود.

 

2- به دلیل آن که این روغن حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات، اسیدهای آمینه و آنزیم‌های متعددی است، نگهداری آن به مدت طولانی موجب تغییراتی در کیفیت آن و بروز مشکلاتی در مصرف‌کننده می‌شود، بنابراین به تاریخ مصرف آن توجه کنید.

 

3- این روغن در مجاورت با نور و حرارت بلافاصله تغییر طعم داده و به تدریج فاسد می‌شود. بنابراین از خرید روغن‌هایی که در مجاورت ویترین مغازه‌ها در مقابل نور خورشید قرار دارند، خودداری کنید و در آشپزخانه آن را در مکانی تاریک قرار دهید.

 

4- از آنجا که ممکن است نوع تقلبی این روغن در بازار عرضه شود، بهتر است آن را از اماکن معتبر خریداری و به مجوز بهداشت و ظاهر آن توجه کنید. روغن سبوس خوراکی باید شفاف، روشن، بدون بو، کمی شیرین و کم غلظت باشد.

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منابع:

جام جم آنلاین

بهسایت

 

سبوس برنج بهترین داروی ضد کلسترول

ارزش غذایی سبوس برنج

فواید مصرف سبوس برای بدن

روغن کنجد و خواص شگفت انگیز آن

فواید مصرف روغن سبوس برنج

روغن بادام و نکات مربوط به آن

بهترین و بدترین روغن‌های خوراکی

چه روغنی بخوریم؟

ارزش غذایی روغن ذرت

مقایسه روغن‌های مایع خوراکی

تاثیر روغن زیتون در بیماری‌ها

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *