فواید مصرف تخمه آفتابگردان

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

تخمه آفتابگردان‌هایی که هنگام تماشای فیلم و فوتبال می‌خوریم، فواید و مضراتی‌ دارد. تخمه آفتابگردان حاوی تعداد زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که به حفظ کارکرد بهینه‌ی بدن شما کمک می‌کنند. تخمه آفتابگردان را می‌توان در مشت یا جیب ریخت و همه‌جا از آن به‌عنوان مکمل وعده‌های غذایی استفاده کرد. می‌توان آنها را به‌تنهایی خورد یا روی سالاد و غلات صبحانه ریخت. در این مقاله می‌خواهیم خواص تخمه آفتابگردان و خطرات مصرف بیش‌ازحد آن برای سلامتی را بررسی کنیم. با ما همراه‌ باشید.فواید مصرف تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان یکی از منابع خوب ویتامین E است. با خوردن هر ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان می‌توان ۷۶ درصد از ویتامین E توصیه‌شده را تأمین کرد. این ویتامین یک آنتی اکسیدان است که به حفاظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. طبق اعلام مرکز پزشکی مریلند، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر درمعرض بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند. این ویتامین برای سلامت چشم ها هم مفید است و آنها را در برابر دژناریسیون (تحلیل رفتن) ماکولا محافظت می‌کند.

سلنیوم یک ماده‌ی معدنی است که همراه با ویتامین E، به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان، سلول‌ها را از آسیب حفظ می‌کند. انجمن ملی تخمه آفتابگردان می‌گوید که ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان حاوی تقریبا ۲۴ درصد میزان توصیه‌شده‌ی سلنیوم برای مردان و ۳۱ درصد برای زنان است.

تخمه آفتابگردان حاوی چربی‌های تکثیرنشده و چربی‌های چندگانه‌ی غیراشباع است؛ ازآنجاکه اینها لیپوپروتئین پرچگالی یا کلسترول خوب را افزایش و درعین‌حال موجب کاهش کلسترول مضر و بد می‌شوند، اصطلاحا به آنها چربی‌های خوب می‌گویند. تقریبا ۹۰ درصد چربی‌های موجود در تخمه آفتابگردان چربی‌های غیراشباع یا سالم هستند. همچنین تخمه‌ها حاوی پروتئین هستند که به ساخت و استحکام عضلات و بافت‌های بدن کمک می‌کند. ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۱۲ درصد از میزان پروتئین توصیه‌شده‌ است.

اسید فولیک نوعی ویتامین B است که به‌طور طبیعی در غذا وجود دارد. این ویتامین به ساخت سلول‌های جدید DNA و RNA می‌پردازد و می‌تواند مانع تغییرات سرطان‌زا در DNA شود. وجود اسید فولیک همچنین برای ساخت گلبول‌های قرمز در بدن و نگه داشتن هموسیستئین در حالت عادی، که نوعی اسید آمینه است، ضرورت دارد. اسید فولیک برای زنانی که در دوران بارداری به‌سر می‌برند هم لازم است و به رشد و تکامل جنین کمک می‌کند. ۲۸ گرم تخمه آفتا‌بگردان حاوی ۱۷ درصد از اسید فولیک موردنیاز بدن است.

تخمه آفتابگردان همچنین حاوی مقادیر زیادی از مس، روی (زینک)، آهن و فیبر است. این مواد معدنی به رساندن اکسیژن به گلبول‌های قرمز خون و انرژی‌زایی، حفظ سیستم ایمنی بدن، ثابت نگه داشتن قند خون و کلسترول و جلوگیری از یبوست کمک می‌کنند.

همان‌طور که گفتیم، تخمه آفتابگردان علاوه‌بر مزایای متنوعی که برای سلامتی دارد، چنانچه بیش‌ازحد مصرف شود، ممکن است خطراتی برای سلامتی نظیر اضافه‌وزن و جذب بالای سدیم داشته باشد. بهترین کار این است که میزان استاندارد، یعنی ۲۸ گرم را مدنظر داشت.

مصرف بیش‌ازحد هر نوع ماده‌ی غذایی می‌تواند باعث اضافه‌وزن ناخواسته شود. افزایش وزن معمولا بر اثر مصرف کالریِ از حدی‌ست که بدن آن را می‌سوزاند. وقتی بدن شما توانایی سوزاندن کالری های جذب‌شده را نداشته باشد، آنها را به‌شکل چربی ذخیره می‌کند. میزان مصرف کالری شما بسته به عواملی نظیر جنسیت، سن و سطح فعالیت‌تان متغیر است. یک وعده‌ی ۲۸ تا ۳۰ گرمی تخمه آفتابگردان ۱۷۵ کالری تولید می‌کند که حدودا ۱۰ درصد میزان کالری مجاز (۲۰۰۰) را تشکیل می‌دهد. اگر بیش از این مقدار، یعنی یک تا چهار برابر تخمه آفتابگردان مصرف شود، در یک وعده تخمه‌خوردن حدود ۸۷۵ کالری وارد بدن خود کرده‌اید. خوردن این همه تخمه آفتابگردان علاوه‌بر وعده‌های غذایی دیگر در طی روز، کالری دریافتی بدن‌تان را افزایش می‌دهد که درنتیجه وزن‌تان بالا می‌رود.

تخمه آفتابگردان منبعی غنی از چربی‌های غیراشباع چندگانه و تکثیرنشده است. این چربی‌ها برای عملکرد قلب مفید هستند، اما باید درنظر داشت که تخمه آفتابگردان منبعی از اسیدهای چرب هم هستند که مصرف زیاد آنها می‌تواند منجر به افزایش سطح لیپوپروتئین کم‌چگالی و یا همان کلسترول بد شود. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که مصرف چربی اشباع‌شده باید از ۷ درصد کالری نباشد، زیرا از ۲۰۰۰ کالری، فقط ۱۴۰ کالری باید به چربی‌های اشباع‌شده اختصاص یابد. یک وعده‌ تخمه آفتابگردان حاوی ۱.۷ گرم چربی اشباع است، یعنی معادل ۱۵ کالری دارد، چراکه چربی‌ها به‌ازای هر گرم ۱۵ کالری دارند. اگر فقط در یک وعده ۱۵۰ گرم تخمه آفتابگردان بخورید، ۷۵ کالری از چربی‌های اشباع وارد بدن خود می‌کنید که از میزان مجاز چربی اشباع‌شده‌ی روزانه است. اگر علاوه‌بر تخمه آفتابگردان، غذاهای دیگرِ سرشار از چربی اشباع مصرف کنید، مشکلاتی برای سلامتی‌تان به وجود خواهد آمد.

در فرایند «بو دادن» به برخی از تخمه‌های آفتاب‌گردان‌ نمک افزوده می‌شود. بنابر اعلام سامانه داده‌های اداره‌ی کشاورزی ایالات متحده‌ی آمریکا تخمه آفتابگردان‌هایی که به آنها نمک زده شده است، ۱۷۰ میلی‌گرم سدیم دارند. این در حالی‌ست که انجمن سلامت آمریکا توصیه می‌کند، برای جلوگیری از فشار خون بالا و نیز جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، روزانه فقط ۱۵۰۰ میلی‌گرم مصرف شود.

۲۸ گرم تخمه آفتابگردان نمک‌زده شده ۱۲ درصد این میزان توصیه‌شده را برای بدن فراهم می‌کند، و اگر از سایر غذاهای شور پرهیز شود، این مقدار برای یک اسنک خوشمزه پذیرفتی است. هرچند اگر ۱۵۰ گرم تخمه آفتابگردان شور میل کنید، حدود ۶۰ درصد از میزان مجاز سدیم بدن خود را در یک اسنک مصرف کرده‌اید، یعنی در انتهای روز بیش‌ازحد مجاز، سدیم جذب بدن شما شده است.

تخمه‌های آفتابگردان سرشار از سایر مواد مغذی هستند که مصرف بیش‌ازحد آنها برای سلامتی زیان‌آور است. برای نمونه، ۱۵۰ گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۱۶۲۱ میلی‌گرم فسفر است که ۲۳۲ درصد میزان توصیه‌شده‌ است. ۱۵۰ گرم تخمه آفتابگردان نیز ۱۱۱ میکروگرم سلنیوم است که ۲۰۲ درصد میزان توصیه‌شده است.

مصرف بیش‌ازحد این دو ماده‌ی غذایی مشکلات جدی برای سلامتی دارد. مسمویت غذایی ناشی از فسفر می‌تواند به کلسیفیکاسیون (آهکی شدن) بافت‌های غیراسکلتی بینجامد و به کلیه‌ها آسیب بزند؛ مسمویت ناشی از سلنیوم نیز می‌تواند به علائم سلنوزیز مثل تردی و شکنندگی موها و ناخن‌ها، خارش پوست، خستگی و بی حوصلگی و حتی مرگ منجر شود. یک وعده‌ی ۱۵۰ گرمی تخمه آفتابگردان تقریبا ۳۰ درصد میزان مجاز فسفر و سلنیوم اعلام‌شده توسط مؤسسه‌ی سلامت آمریکا را فراهم می‌کند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

ازشما روی خواص تخمه افتاب گردان خیلی متشکرم

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

مطالب سخنرانی‌مان را با چه ترتیبی ارائه دهیم؟

فواید مصرف تخمه آفتابگردان

علائم کبد چرب؛‌ هر مرحله از کبد چرب چه نشانه‌هایی دارد؟

فروش آنلاین لباس با ۱۹ توصیه که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند

لاغری شکم بعد از زایمان؛‌ ۹ حرکت ورزشی مؤثر در خانه

کنترل اضطراب سخنرانی در ۶ گام مؤثر

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود می‌کنند


قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟


بهترین کشور برای تحصیل کدام است؟


شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸

تخمه آفتابگردان در واقع میوه گل آفتابگردان است که به رنگ های سبز تیره، خاکستری یا سیاه یافت می شود.

طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک می باشد. آفتابگردان در واقع بومی آمریکا بوده است، امروزه تخمه آفتابگردان را به صورت تخمه آفتابگردان خام در سالاد و تخمه آفتابگردان بو داده را به عنوان تنقلات استفاده می کنند.

تخمه آفتابگردان منبع عالی ویتامین E یا گاما توکوفرول که یک آنتی اکسیدان قوی است شناخته می شود، علاوه بر این تخمه آفتابگردان غنی از اسید لینولئیک، فیبر، اسید آمینه تریپتوفان، ویتامین های B، فیتواسترول، مس، تیامین، فسفر و سلنیوم می باشد.

تخمه آفتابگردان خام منبع خوبی از پروتئین است و می تواند به عنوان جایگزین گوشت در افراد گیاهخوار و خام گیاهخوار استفاده شود.

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای ویتامین E می باشد که رادیکال های آزاد را از بین برده و از چین و چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.فواید مصرف تخمه آفتابگردان

روغن آفتابگردان منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری مانند لینولئیک اسید و استریک اسید است که خواص ضد باکتریایی دارند و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کنند.

تخمه آفتابگردان یک منبع غنی از ویتامین E می باشد که پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش نور خورشید محافظت می کند و در واقع به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کند.

روی موجود در تخمه آفتابگردان باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود، همچنین ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان باعثبهبود گردش خون در پوست سر شده و رشد مو را افزایش می دهد.

تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین B6 و مس است که از ریزش مو جلوگیری می کنند.

روغن آفتابگردان حاوی اسید های چرب امگا 6 بوده که به عنوان یک نرم کننده طبیعی برای موها عمل می کند.

تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین های A ،D و املاح معدنی فراوانی است که به سلامت کبد کمک کرده و با افزایش سم زدایی کبد به درمان کبد چرب کمک می کند.

تخمه آفتابگردان دارای مقادیر زیادی فولات است که برای جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید بوده و از زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن پایین جلوگیری می کند.

مقادیر بالای روی موجود در تخمه آفتابگردان برای زنان باردار و زنان شیرده مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده تخمه آفتابگردان که منبع خوبی از روی می باشد باعث افزایش تعداد اسپرم شده و به افزایش باروری در مردان کمک می کند.

روغن آفتابگردان غنی از کاروتنوئید هاست که باعث بهبود سلامت چشم و بینایی می شود و از بیماری های چشمی مانند آب مروارید جلوگیری می کند.

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای روی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است.

تخمه آفتابگردان کالری بالایی دارد اما مقادیر بالایی فیبر رژیمی هم دارد که باعث بهبود هضم و کاهش اشتها شده که به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

تخمه آفتابگردان غنی از فیتوسترول هاست که باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و چربی خون بالا می شوند.

تخمه آفتابگردان غنی از ویتامین E و فولات می باشد، ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی بوده که رادیکال های آزاد را از بین می برد و از حمله ی قلبی جلوگیری می کند و فولات که یکی از مواد غذایی مفید برای قلب می باشد.

علاوه بر این مصرف تخمه آفتابگردان باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا شده و از بیماری های قلبی عروقی و سکته قلبی پیشگیری می کند.

تحقیقات نشان داده که مصرف تخمه آفتابگردان میزان هیپرگلیسمی را کاهش داده و باعث کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت می شود.

همچنین تخمه آفتابگردان احتمال ابتلا به سندرم متابولیک که با علائمی مانند دیابت، چاقی و بیماری های خود ایمنی می شود، جلوگیری می کند.

تخمه آفتابگردان مقادیر بالایی فیبر دارد که حرکات روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست و بیماری های دستگاه گوارش کمک می کند.

تخمه آفتابگردان خام حاوی مقادیر بالای منیزیم است که باعث تعادل الکترولیت ها در بدن می شود و بنابراین به عنوان یک درمان برای فشار خون بالا محسوب می شود.

تخمه آفتابگردان جاوی مقادیر زیادی پروتئین، اسید های چرب ضروری، مواد معدنی و ویتامین هاست و به عنوان یک میان وعده ی عالی برای بدنسازان محسوب می شود.

ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان از التهاب جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد در حین تمرینات بدنسازی می شود.

ریبوفلاوین کوجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی می شود.

خوشبختانه تخمه آفتابگردان عوارض جانبی و مضرات خاصی ندارد فقط در بعضی افراد ممکن است باعث ایجاد آلرژی شود.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان باعث افزایش وزن، مسمومیت کلیه و فشار خون بالا می شود.

منابع : draxe – organicfacts – stylecraze

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *