فواید خوردن قهوه بعد از ورزش

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

آیا می‌دانستید مصرف قهوه در زمان مناسب می‌تواند به سلامت و تناسب‌اندام شما کمک کند؟ قهوه را با چه هدفی باید قبل یا بعد از ورزش استفاده کرد؟ فواید مصرف قهوه پیش از ورزش چیست؟ رعایت نکردن چه نکاتی قهوه را از یک نوشیدنی مفید یه یک نوشیدنی مضر تبدیل می‌کند؟ آیا می‌توان در بارداری قهوه نوشید؟ در این مقاله با کمک اطلاعات به‌دست آمده از تحقیقات اخیر به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم و اطلاعات جالبی پیرامون این نوشیدنی شگفت‌انگیز در اختیارتان قرار می‌دهیم.فواید خوردن قهوه بعد از ورزش

ممکن است شما هم مانند خیلی از افراد، فارغ از هشدارهای معمول درباره‌ی اینکه شاید قهوه آنقدرها هم برای بدن خوب نباشد، همچنان روز خود را با نوشیدن قهوه آغاز کنید. وقتی با نویسنده‌ی کتاب‌‌ «رژیم سلحشور و کتاب گشودن قفل ژن‌های ماهیچه» (The Warrior Diet and Unlocking the Muscle Gene)، اُری هافمِکلر (Ori Hofmekler)، در سال ۲۰۱۱ مصاحبه کردم دانشم درباره‌ی فواید و ضررهای قهوه به طرز شگفت‌آوری افزایش پیدا کرد. اُری برایم توضیح داد که وقتی قهوه به شکلی درست مصرف شود می‌تواند ابزاری در جهت افزایش سلامتی و تناسب‌اندام باشد. در کنار اخطارهای مبتنی بر منع مصرف قهوه، عقاید متضاد آن نیز توجه انسان را به خود جلب می‌کند، مطالبی که کسی نتوانسته جزئیات ارائه شده در آن را رد کند.

به رغم این عقاید متضاد هنوز می‌توانم بگویم که از نوشیدن قهوه‌تان با کمترین احتمال خطر لذت ببرید. حتی می‌توانید با تغییرات جزئی در نحوه‌ی نوشیدن قهوه‌ از فواید ارزشمند این عادت خود بهره‌مند شوید. اُری به طور مشخص به فواید نوشیدن قهوه پیش از ورزش اشاره دارد و این چیزی است که تمرکز اصلی این مقاله بر آن است.

برخلاف توصیه‌های معمول که قهوه را مسبب بالا رفتن فشار خون می‌دانند، به نظر می‌رسد از نظر علمی فواید زیادی برای مصرف قهوه پیش از ورزش وجود دارد. در تحقیقی تازه در اسپانیا که در مجله‌ی «تغذیه ورزشی و متابولیسم تمرینات ورزشی» انتشار یافته، معلوم شده ورزشکارانی که پیش از تمرینات بدنی کافئین مصرف می‌کردند تا سه ساعت بعد از اتمام تمرین، ۱۵ درصد از گروه کنترلی که دارونما مصرف کرده‌ بودند، کالری سوزاندند.

مقدار کافئینی که این اثر را ایجاد می‌کرد ۴.۵ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بود. این مقدار در مورد یک زن ۶۸ کیلوگرمی، ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین است که در ۳۴۰ گرم قهوه‌ی دم‌شده یافت می‌شود. این مقدار قهوه را احتمالا همین حالا هم صبح‌ها می‌نوشید.

طبق تحقیقات اُری قهوه می‌تواند متابولیسم یا همان سوخت‌و‌ساز بدن شما را تا ۲۰ درصد بالا ببرد. این یافته در راستای تحقیق محققان اسپانیایی است که پیش‌تر به آن اشاره کردیم. علاوه بر افزایش موقتی متابولیسم، قهوه‌ی پیش از ورزش فواید دیگری هم دارد:

محققان ژاپنی اخیرا متوجه شده‌اند بدن افرادی که مصرف‌کننده‌ی دائمی قهوه نیستند، بعد از خوردن ۱۴۲ گرم قهوه‌ی معمولی، در مقایسه با گروهی که قهوه‌ی بدون کافئین نوشیده بودند، ۳۰ درصد افزایش جریان خون مویرگی (micro-circulation) داشته است.

افزایش جریان خون به طور معمول معادل افزایش اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن است که می‌تواند به افزایش عملکرد شما حین تمرینات ورزشی منجر شود.

در مقاله‌ای از دانشگاه ایلینوی به این یافته اشاره شده است که دوزی از کافئین (معادل دو تا سه فنجان قهوه‌) که یک ساعت پیش از ورزشی نیم ساعته نوشیده شود، میزان درد ادراک شده‌ی افراد را کاهش می‌دهد. این کاهش درد کمک می‌کند کمی سخت‌تر تمرین کنید، چنین استقامتی برای ورزش‌های با شدت بالا از اهمیت برخوردار است.

تحقیق دانشگاه جورجیا که در سال ۲۰۰۷ در مجله‌ی «مطالعات درد» (The Journal of Pain) منتشر شد، یافته‌های بسیار مشابهی را گزارش کرد. بر طبق این یافته‌ها، نوشیدن قهوه یک ساعت پیش از تمرین، درد ماهیچه‌ای پس از تمرین را تا ۴۸ درصد کاهش می‌دهد.

برای اینکه دید بهتری از میزان کاهش درد با نوشیدن قهوه به دست آورید باید بدانید پژوهشگران، در تحقیقاتی که در آن از ناپروکسن (الیو) ((naproxen (Aleve)) استفاده شده، فقط به کاهش ۳۰ درصدی درد و زمانی که از آسپرین استفاده شده، فقط به کاهش ۲۵ درصدی دست یافته‌اند.

در تحلیل جامعی که در سال ۲۰۰۵ بر روی مطالعات متعدد انجام شد محققان به این نتیجه رسیدند که کافئین می‌تواند سختی ادراک شده‌ی تمرین را تا ۱۱ درصد کاهش دهد، یعنی به طرز موثری تمرین را در نظرتان ساده‌تر جلوه می‌دهد.

علاوه بر این، کافئین عملکرد ورزشی را بیش از ۱۱ درصد افزایش می‌دهد که این امر می‌تواند مرتبط با کاهش سختی ادراک شده‌ی تمرین باشد.

بر اساس گفته‌های اُری، قهوه مکانیسمی را در مغز راه می‌اندازد که طی آن فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (Brain-Derived Neurotropic Factor) یا به اختصار BDNF در بدن آزاد می‌شود. این فاکتور علاوه بر مغز در ماهیچه‌ها خود را نشان می‌دهد و از عصب ‌حرکتی ماهیچه (حیاتی‌ترین عنصر در ماهیچه) پشتیبانی می‌کند. ماهیچه بدون عصب حرکتی مانند موتوری بدون کلید استارت است. تحلیل‌ رفتن اعصاب حرکتی بخشی از فرآیندی است که تحلیل عضلانی مرتبط با سن را سبب می‌شود. بنابراین از این جنبه نیز قهوه کمک می‌کند تا از مقدار بیشتری از بافت‌های ماهیچه‌ای جوان‌ محافظت شود.

تحقیق حمایت‌کننده‌ی دیگری از این یافته، توسط دانشگاه کاوِنتری (Coventry University) انجام شده است. طبق این تحقیق معلوم شد قهوه می‌تواند کاهش قدرت ماهیچه‌ای مرتبط با افزایش سن را جبران کند، این یافته نیز بدان معناست که کافئین می‌تواند در جلوگیری از تحلیل ماهیچه‌ها که با افزایش سن مرتبط است، به شما کمک کند و خطر جراحت‌ها را کاهش دهد.

علاوه بر آنچه گفته شد BDNF، سلول‌های بنیادی مغز را برای تبدیل شدن به نورون‌های جدید مغزی فعال می‌کند، که اثرات مفید قطعی بر عملکرد مغزی می‌گذارد. در واقع تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز نشان می‌دهد ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین می‌تواند حافظه‌ی افراد مصرف‌کننده را تا ۲۴ ساعت افزایش دهد.

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم هشدارهایی درباره‌ی مصرف قهوه وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید. برای مثال با اضافه کردن شیر، پودر خامه، شکر یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی به فنجان قهوه‌تان تمام مزایای سلامتی آن را از دست می‌دهید. درباره‌ی مصرف کافئین به جای قهوه، من هم با متخصصانی مانند اُری موافق هستم که کافئین جداسازی‌شده می‌تواند سمّی باشد. مهم است بدانیم که ترکیب طبیعی آنتی اکسیدان‌های پلی‌فنول (polyphenol) از جمله اسیدهای کلروژنیک (chlorogenic acids)، بیوفلاوُنوئیدها (bioflavonoids)، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در دانه‌ی قهوه، همگی در کنار هم به خنثی کردن اثرات طلوب‌تر کافئین کمک می‌کنند.

طبق تحقیقات جدید دانشگاه اسلو در نروژ، قهوه‌ی کامل اثرات قدرتمند ضدالتهابی، محافظت‌کنندگی در برابر مواد شیمیایی و ضدپیری دارد. در این تحقیقات نشان داده شده که قهوه مسیر ‌التهابیِ NFkβ (فاکتور هسته‌ای کاپا) را که مستقیما با التهاب و سرطان‌های خاص و تسریع پیری ماهیچه‌ها مرتبط است، مسدود می‌کند. لازم به ذکر است که این فاکتور توسط فنول‌های خاصی درون قهوه سد می‌شود تا به وسیله‌ی کافئین، این دلیل دیگری برای برتری قهوه‌ی کامل نسبت به قهوه‌ی صرفا کافئینی، از لحاظ سلامتی و محافظت از ماهیچه‌ها است.

مطابق تحقیقات علمی هزاران ماده‌ی طبیعی شیمیایی در قهوه‌ی دم‌شده‌ی شما وجود دارد که هم‌افزایی بین آنها می‌تواند مخلوطی مناسب از مواد مغذی را در کنار هم جمع کند. چنین اثر مفیدی را از نوشیدنی‌های کافئین‌دار‌شده مثل نوشابه‌های انرژی‌زا دریافت نخواهید کرد.

اُری تنها یک شات اسپرسو هنگام صبح یا پیش از ورزش، و احتمالا یک فنجان دیگر طی روز کاری را توصیه‌ می‌کند. قهوه ماده‌ای قوی است و در صورت مصرف زیاد ممکن است روی غدد‌ آدرنال اثرات سوء بگذارد. اگر تحت فشار هستید قهوه می‌تواند به شما در مقابله با خستگی، گرسنگی و سختی‌ها کمک کند، اما اگر یک قوری پر از قهوه را بنوشید در معرض خطر فرسودگی‌ غدد آدرنال (adrenal exhaustion) قرار می‌گیرید. همچنین به دلیل اثرات ادرارآور قهوه توجه کنید که به اندازه‌ی کافی آب به بدن‌تان برسانید.

کافئین علاوه بر اینها می‌تواند از فرآیند بازجذب گلوتامات در مغز جلوگیری کند. گلوتامات انتقال‌دهنده‌ای عصبی است که باعث هشیاری فرد می‌شود. مانند سایر انواع انتقال‌دهنده‌های عصبی لازم است که میزان گلوتامات به دقت تنظیم شود. اگر میزان کافئین دریافتی شما خیلی بالا و دائمی باشد، مانند آنچه در نوشابه‌های انرژی‌زا وجود دارد، ممکن است موجب سمیّت تحریکی گلوتامات شود، شرایطی که در آن در اثر تحریک بیش از حد، سیناپس‌ها از بین می‌روند.

زمانی که پیش از ورزش از قهوه استفاده می‌کنید، قهوه به عنوان تقویت‌کننده‌ای خوب عمل می‌کند و به اثرات مفید ورزش‌‌ شما سرعت می‌دهد، تولید انرژی و سوختن چربی را تحریک می‌کند. اما پس از انجام ورزش بدن نیاز به یک وعده‌ی غذایی دارد که در بهبود و بازیابی قوای بدن کمک‌کننده باشد نه کافئین؛ کافئین از فرایند افزایش تولید پروتئین در ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند و می‌دانید که شما حین ورزش نیست که عضله می‌سازید، بلکه عضله‌سازی بعد از ورزش کردن اتفاق می‌افتد. پس اگر قصد افزودن به بافت عضلانی بدن‌تان را دارید قطعا نباید بگذارید که کافئینِ مصرفیِ بعد از تمرینات، جلوی‌ ساخت ماهیچه‌های‌تان را بگیرد.

می‌توان این را هم گفت که اگر هدف اصلی شما از ورزش به حداکثر رساندن سوزاندن چربی‌ها و داشتن بدنی کم‌چربی‌تر است، خوردن قهوه بعد از ورزش دقیقا برای‌تان مفید خواهد بود زیرا به شما کمک می‌کند ذخایر چربی خود را برای به‌دست آوردن انرژی بسوزانید. تا زمانی که وعده‌ی غذایی بعدی را نخورید، قهوه‌ی بعد از تمرین، اثرات ورزش را در بدن تقلید می‌کند.

در هر حال اگر عصرها ورزش می‌کنید بهتر است قهوه‌ی پیش از تمرین را فراموش کنید زیرا قهوه روی چرخه‌ی خواب شما به شدت تاثیر می‌گذارد و در طی شب شما را هشیار نگه می‌دارد.

دانه‌های قهوه‌ی تازه آسیاب‌شده‌ی ارگانیک را می‌توان از لحاظ تغذیه‌ای یک غذای کامل ارزشمند با خواص محافظت کننده‌ی سلول‌های مغزی به شمار آورد. قهوه‌ی بدون کافئین تمام خواص این غذای کامل را نصیب‌تان نخواهد کرد چرا که در فرآ‌يند کافئین‌زدایی قهوه، آنتی‌اکسیدان‌های بیوفلونوئید به مقدار زیادی از بین می‌روند. بنابراین اگر می‌خواهید قهوه بنوشید نوع معمولی آن را انتخاب کنید.

علاوه بر این دانه‌های قهوه را درست پیش از دم کردن آن آسیاب کنید. امروزه قهوه‌های در دسترس تا به خانه‌ی شما برسند یا اکسیدشده‌اند یا در نزدیکی اکسید‌شدن‌ هستند زیرا سرعت اکسید شدن پس از آسیاب کردن دانه‌های قهوه به شدت بالا می‌رود. قهوه‌ای که بو یا مزه‌ی خوبی ندارد به احتمال بالا کهنه و فاقد خاصیت‌های مفید تغذیه‌ای است.

نکته‌ی آخر و مهم اینکه به جای قهوه‌های پرورش‌داده‌شده‌ی صنعتی که جزو محصولات به شدت سمپاشی‌شده هستند و فایده‌ای برای سلامتی ندارند، از قهوه‌های ارگانیک استفاده کنید. برای بررسی تطابق محصول با شرایط استاندارد صنایع ارگانیک، به دنبال علامت تضمین ٪۱۰۰ ارگانیک بودن وزارت کشاورزی ایالات متحده‌ی آمریکا (USDA 1% Organic seal) بر روی جعبه باشید. اگر در فروشگاه‌های محلی قهوه‌ی ارگانیک پیدا نکردید از اینترنت کمک بگیرید و از فروشگاه‌های آنلاین خرید کنید. هر زمان که امکان انتخاب داشتید از انواع قهوه‌های رشدیافته در سایه (shade-grown) خرید کنید تا از تخریب جنگل‌های بارانی مناطق گرمسیری و مرگ پرندگان ساکن در آن نواحی به دلیل کشت‌وکار‌های گسترده، جلوگیری کنید. علاوه بر این بسیاری معتقدند قهوه‌های رشد یافته در سایه طعم بهتری نیز دارند.

تا اینجا گفتیم که: یک تحقیق تازه معلوم کرد ورزشکارانی که پیش از تمرینات کافئین مصرف می‌کردند، تا سه ساعت بعد از تمرین ۱۵ درصد از گروه کنترل کالری سوزانده بودند. از مزایای دیگر یک فنجان قهوه پیش از ورزش، می‌توان به بهبود گردش خون و مایعات دیگر در سطح ریزجریانی به بافت‌ها، کاهش درد، استقامت بیشتر، حفظ بافت ماهیچه‌ای و بهبود حافظه اشاره کرد. قهوه‌ی پیش از تمرین مانند یک تقویت‌کننده عمل می‌کند و با تحریک فرآیند تولید انرژی و سوزاندن چربی‌ها فواید تمرینات ورزشی شما را به حداکثر می‌رساند. نوشیدن قهوه‌ پس از تمرین بدنی با احتمال بالاتری ترمیم بدن را به تاخیر می‌اندازد و اثرات ادامه‌ دادن ورزش را در بدن تقلید می‌کند. توجه داشته باشید که اگر عصرها ورزش می‌کنید بهتر است از قهوه‌ی پیش از ورزش اجتناب کنید، زیرا قهوه با هشیار نگه داشتن شما ممکن است در چرخه‌ی خواب‌تان اختلال ایجاد کند.

فواید خوردن قهوه بعد از ورزش

نحوه‌ی خشک‌ کردن و تفت دادن دانه‌های قهوه از دیگر مواردی است که بر میزان فایده‌ی آن برای سلامتی تاثیر می‌گذارد. در این فرآیندها آنتی‌اکسیدان‌های مفید قهوه و همچنین تشکیل سموم آکریلامیدی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در این مرحله ارائه‌ی هر نوع توصیه‌ی قاطعانه‌ای بسیار دشوار است.

به‌طور کلی وقتی صحبت بر سر مزایای دانه‌ی قهوه‌ی ارگانیک باشد، هرچه برشته‌تر شود بهتر است. معمولا خوراکی هرقدر رنگ‌دانه‌های تیره‌تری داشته باشد، اثر بیشتری روی سلامتی خواهد داشت. از همین رو قهوه‌ی تیره‌ی برشته‌شده به روش فرانسوی یا ایتالیایی، یا برشته شده برای قهوه‌ی اسپرسو و یا قهوه‌ی ترک، اثرات بیشتری بر سلامت دارند.

قهوه‌های برشته‌شده‌ نسبت به قهوه‌های سبز (برشته نشده) اثر حفاظتی قدرتمندتری روی سلول‌های مغزی دارند. در یک تحقیق معلوم شد که قهوه‌ی زیاد برشته‌شده‌ (dark roast) به نسبت قهوه‌ی کم برشته‌شده (light roast) با کارایی بالاتری آنتی‌اکسیدان‌های ویتامین ای و گلوتاتیون (glutathione) را در رگ‌های خونی به اندازه‌ی مناسب باز‌می‌گرداند. قهوه‌های برشته‌شده در افراد داوطلبی که در مرحله‌ی پیش از چاقی (pre-obese) قرار داشتند، سبب کاهش وزن شد، در حالی که قهوه‌های با درجات برشتگی کمتر، چنین اثری نداشتند.

تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که قهوه‌های با درجات بالای برشتگی ماده‌ای شیمیایی به ان-متیل‌پریدینیم (N-methylpyridinium) بیشتری تولید می‌کنند که از تولید مقدار اسید اضافه در معده جلوگیری می‌کند. بنابراین قهوه‌های برشته‌تر نسبت به قهوه‌های سبک‌تر در معده مشکلات کمتری ایجاد می‌کنند.

اما آکریلامیدها که موادی سمی هستند در مواجهه مواد غذایی با حرارت بالا به عنوان یک فرآورده‌ی فرعی در آنها تولید می‌شوند و با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارند. از نقطه‌نظر اجتناب کردن از این ماده‌ی سمی قهوه‌های سبک‌تر که کم‌تر برشته شده باشند مطلوب‌ترند. من در اینجا ادعا نمی‌کنم که پاسخ درست را در این معادله در اختیار دارم، اما شواهدی که از بالاتر بودن آنتی‌اکسیدان‌های قهوه‌های برشته‌تر حکایت می‌کند سراسر متقاعدکننده است.

با اینکه شواهدی برای دفاع از این حرف ندارم، اما می‌توان اینطور گفت که درصد بالاتر آنتی‌اکسیدان موجود در قهوه‌های برشته‌ترِ ارگانیک، ممکن است مهم‌تر از آکریلامیدهایی باشد که در فرآیند برشته کردن در آنها به‌وجود می‌آید.

در نهایت بهترین جمع‌بندی‌ای که می‌توانم به شما پیشنهاد بدهم این است که اغلب تحقیقات، فواید اضافی‌ای برای مصرف قهوه از حداکثر دو یا سه فنجان در روز، نیافته‌اند.

اگر از قهوه‌سازهای قطره‌ای استفاده می‌کنید حتما از فیلترهای قهوه‌ای سفید نشده‌ (non-bleached filters) آن استفاده کنید. فیلترهای سفید درخشان که اکثر مردم از آن استفاده می‌کنند با ماده‌ی کلرین (chlorine) سفید شده‌اند که در فرآیند دم کردن قهوه تا اندازه‌ای از فیلتر به قهوه وارد می‌شوند. این فیلترهای سفید همچنین به مواد ضدعفونی‌کننده‌ی خطرناکی مانند دی‌اکسین (dioxin) آغشته‌ هستند.

همچنین باید به ظرف نگهداری قهوه و فنجان‌های قهوه دقت کنید. از ظروف نگهداری و فنجان‌های پلاستیکی استفاده نکنید زیرا بیسفنول ای (BPA) موجود در ظروف پلاستیکی، می‌تواند به قهوه‌ انتقال پیدا کند.

همچنین از فنجان‌های یک‌بار مصرف (styrofoam) استفاده نکنید، زیرا مولکول‌های پلی‌استیرن (polystyrene) ازین طریق وارد خون‌تان می‌شود. بهترین انتخاب‌ برای شما ظروف شیشه‌ای، سرامیک یا ظروف و نگهدارنده‌های مسافرتی از جنس فولاد ضدزنگ (استن‌لس استیل) هستند.

امروزه استفاده از قهوه‌سازهای تک فنجانی که هربار یک فنجان پلاستیکی قهوه‌ی دم شده را تحویل می‌دهد افزایش پیدا کرده است. گرچه ادعا این است که این فنجان‌های پلاستیکی عاری از فتالات (phthalate) و BPA هستند، اما این قهوه‌سازها همچنان در مشکل رو به رشد انباشت زباله‌های تجزیه‌نشدنی در طبیعت نقش دارند.

خوشبختانه دستگاه‌های قهوه‌سازی که اجزای چندبار مصرف دارند، در بازار وجود داشته که انتخاب بهتری محسوب می‌شوند، با استفاده از آنها می‌توانید به جای استفاده از فنجان‌های یک‌بار مصرف پلاستیکی، از ته‌مانده‌ی قهوه‌ی دم شده‌ی خود نیز استفاده کنید. یکی از موثرترین قهوه‌سازها همان دستگاه‌های قدیمی فشاری فرانسویِ خوب هستند. برای کار با آنها کافی است قهوه‌ی تازه آسیاب‌شده را به همراه آب داغ درون محفظه بریزید و دسته را به پایین فشار دهید. قهوه‌ای که با این روش به‌دست می‌آورید رایحه‌ای قوی دارد که در معرض پلاستیک یا مواد شیمیایی دیگر قرار نداشته است.

با وجود تمام پتانسیل‌‌های مفید قهوه برای ارتقای سلامتی، در هنگام بارداری نباید از قهوه استفاده کرد، حتی اگر قهوه‌ ارگانیک باشد. کافئین به سادگی از جفت و از سد مغزی خونی عبور می‌کند و علاوه بر این از طریق شیردهی به نوزاد منتقل می‌شود. مصرف کافئین در زمان بارداری بر طبق تحقیقات می‌تواند دامنه‌ی وسیعی از مشکلات را برای جنین شما ایجاد کند:

زیاده‌روی در مصرف قهوه مانند بقیه‌ی خوراکی‌ها توصیه نمی‌شود. اما تحقیقات متعدد نتوانستند اثبات کنند که مصرف متعادل قهوه منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی یا بیماری‌های جدی دیگر می‌شود. مضاف بر اینکه در تحقیقات دیگری مشخص شده مصرف قهوه خواصی برای ارتقای سلامت دارد که پیش از این آنها را نمی‌شناختیم.

در حالی که کافئین به تنهایی ماده‌ای قوی و اعتیاد‌آور است، قهوه‌ی تهیه شده از دانه‌ی کامل و برشته شده‌ی قهوه، یک غذای کامل شامل طیف وسیعی از مواد ریزمغذی به همراه کافئین است، بخشی از سردرگمی میان مصرف یا عدم مصرف قهوه از همین واقعیت نشات می‌گیرد.

کلیدِ سالم بودن یک فنجان قهوه‌ در توجه به این نکته است که قهوه را باید به عنوان یک غذای کامل در نظر بگیرید و بدانید چطور نوع باکیفیت آن را انتخاب کرده و همچنین شکر و یا شیر به آن اضافه نکنید.

 

برگرفته از: mercola

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

با نکات ورزشی و تغذیه‌ای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.

1

14تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

نویسنده و عضو تیم تحریریه چطور

خخخخخخ
جالب بود قهوه اینهمه خاصیت

“۳۴۰ گرم قهوه‌ی دم‌شده چیزی نزدیک به نیم کیلو قهوه هست!
فکر می کنم ۳۴۰ میلی گرم درسته.

، «۳۴۰گرم قهوه‌ی دم‌شده» همونیه که در فنجان به صورت مایع و آماده‌ی نوش جان کردن شماست. منظور پودر قهوه نیست 🙂

ممنون خانم شهیدی. خیلی خوب بود. من مطالب زیادی در مورد قهوه خوندم اما این مقاله آموختنی های تازه زیادی داشت.
توضیح در مورد قهوه ارگانیک:
http://iliya.ir/coffee-articles/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%DA%A9/

، ممنون. درسته این مقاله از اینکه درباره‌ی چرایی مصرف قهوه پیش از ورزش باشه. اطلاعات جالبی درباره‌ی خود قهوه داره.

رژیم لاغری یک ماهه؛ چگونه در ۲۸ روز ۵ کیلوگرم وزن کم کنیم؟‌

متابولیسم چیست؛ ۳ روش افزایش متابولیسم بدن و کاهش وزن

ارائه‌ آسانسوری؛ چطور در کمتر از ۳۰ ثانیه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟

سخنرانی موفق با ۶ نکته‌ای که باید بدانید

خواص پاپایا؛ ۱۴ خاصیت فوق‌العاده پاپایا برای سلامت بدن

معرفی کتاب قدرت یک زن؛ راهنمای زنان برای داشتن زندگی ایده‌آل

برای ساخت پاورپوینت حرفه ای چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید

عجیب ترین مکان های دنیا که شما را شگفت‌زده خواهند کرد

بهترین کشورها برای مهاجرت در سال ۲۰۱۹ کدام‌اند؟

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

خانه » اخبار و حوادث » علمی » چند درصد از مغز انسان استفاده می شود؟

ممکن است شنیده باشید که انسان تنها از ده درصد مغز خود استفاده می‌کند و اگر شما بتوانید بقیه قدرت مغز خود را رمزگشایی کنید، می‌توانید کارهای بیشتری انجام دهید. شما می توانید تبدیل به یک نابغه فوق العاده شوید و یا قدرت‌های روانی مانند ذهن‌خوانی و حرکت اجسام با نیروی ذهن را به دست آورید.

این “افسانه ده درصد الهام‌بخش منابع بسیاری در خیالپردازی فرهنگی بوده است. به عنوان مثال، در فیلم لوسی محصول سال 214 ، یک زن با مصرف مواد مخدر، 9 درصد از مغزش را که قبلا غیرقابل دسترس بوده را رها می‌کند و قدرت‌های خدامانند را در خود پرورش می‌دهد.

بر اساس تحقیقات سال 213 که توسط بنیاد مایکل جی فاکس برای تحقیقات پارکینسون انجام شد، بسیاری از مردم، ازجمله حدود 65 درصد آمریکایی‌ها این افسانه را باور دارند. در مطالعه دیگری که از دانشجویان پرسیده شد انسان‌ها از چند درصد مغزشان استفاده می‌کنند، حدود یک سوم دانشجویان رشته‌های روانشناسی، پاسخ دادند.1 درصد.فواید خوردن قهوه بعد از ورزش

با این حال، بر خلاف اسطوره ده درصد، دانشمندان نشان داده‌اند که انسان هر روز از تمام ظرفیت مغز خود استفاده می‌کند.

چندین مورد از شواهد وجود دارد که افسانه ده درصد را رد می‌کند.

بخوانید:

بازسازی سلولهای مغزی

اندازه مغز با میزان هوش چه ارتباطی دارد؟

چند درصد از مغز انسان استفاده می شود؟

علم عصب‌شناسی بررسی می کند که چگونه آناتومی مغز بر رفتار، احساسات و شناخت افراد تاثیر می گذارد.

در طول سال‌ها، دانشمندان مغز نشان داده‌اند که قسمت‌های مختلف مغز مسئول اعمال خاصی هستند، از تشخیص رنگ گرفته تا حل مسائل. بر خلاف افسانه ده درصد، دانشمندان به لطف تکنیک‌های تصویربرداری مغز مانند توموگرافی انتشار پوزیترون و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی، ثابت کرده‌اند که همه بخش‌های مغز در فعالیت‌های روزانه ما به طور کامل استفاده می‌شود.

تا به حال تحقیقات درباره پیدا کردن یک منطقه مغز که کاملا غیر فعال باشد، به جایی نرسیده است. حتی مطالعاتی که فعالیت در سطح تک‌سلولی را اندازه گیری می کنند، هیچ بخش غیر فعال مغز را نشان نداده‌اند.

بسیاری از مطالعات تصویربرداری مغز که فعالیت مغز را هنگامی که فرد یک کار خاص را انجام می دهد، اندازه گیری می‌کنند، نشان می‌دهد که چگونه قسمت‌های مختلف مغز با یکدیگر کار می‌کنند.

به عنوان مثال، در حالی که شما این متن را در تلفن هوشمند خود می‌خوانید، برخی از قسمت‌های مغز شما، از جمله قسمت‌هایی که مسئول دید، درک مطلب و نگه داشتن گوشی شما هستند، فعالت‌ر خواهند بود.

با این حال، برخی از تصاویر مغز، به طور ناخواسته از افسانه ده درصد حمایت می‌کنند، زیرا این تصاویر، اغلب لکه‌های روشن کوچکی روی تصویر خاکستری مغز نشان می‌دهد. این ممکن است به این معنا باشد که تنها نقاط روشن در مغز فعالیت دارند، اما اینطور نیست. بلکه، لکه‌های رنگی نمایانگر مناطقی از مغز هستند که وقتی شخص کاری انجام می‌دهد، فعال‌ترند، و زمانی که شخص کاری انجام نمی‌دهد، نقاط خاکستری وجود دارد، یعنی مغز فعال است ولی به میزان کمتر.

مخالفت مستقیم با افسانه 1 درصد در افراد مبتلا به آسیب مغزی ،مثل سکته مغزی، ضربه به سر یا مسمومیت با مونواکسیدکربن، قرار می‌گیرد و کارهایی که به دلیل صدمات فوق دیگر قادر به انجام آن‌ها نیستند و یا نمی‌توانند مانند قبل انجام دهند. اگر افسانه 1 درصد درست باشد، پس آسیب به بسیاری از نقاط مغز ما، نباید بر عملکرد روزانه ما تأثیر بگذارد.

مطالعات نشان داده‌اند که آسیب رساندن به یک بخش بسیار کوچک مغز ممکن است عواقب ویرانگر داشته باشد. به عنوان مثال، اگر کسی تجربه آسیب به منطقه براکا را داشته باشد، میتواند زبان را درک کنند، اما نمیتواند به درستی کلمات را ادا کند یا به صورت روان صحبت کند.

در یک مورد بسیار افشا شده، یک زن در فلوریدا زمانی که کمبود اکسیژن نیمی از ناحیه پیشین مغزش_که 85 در از مغز را تشکیل می‌دهد_ را تخریب کرد به طور دائم “قابلیت تفکر، درک، خاطرات و احساسات که اساس انسان بودن است را از دست داد.

یکی دیگر از شواهد علیه افسانه ده درصد، تکامل است. مغز افراد بزرگسال تنها دو درصد از جرم بدن را تشکیل می‌دهد، اما بیش از 2 درصد از انرژی بدن را مصرف می‌کند. در مقایسه، مغز بسیاری از گونه‌های مهره دار – از جمله ماهی‌ها ، خزندگان، پرندگان و پستانداران – دو تا هشت درصد انرژی بدن خود را مصرف می کنند.

مغز به وسیله میلیون ها سال انتخاب طبیعی شکل گرفته است، که این موضوع ویژگی‌های مطلوب را برای افزایش احتمال زنده ماندن به ارمغان می آورد. بعید است بدن در صورتی که تنها از 1 درصد مغز استفاده کند، مقدار زیادی از انرژی خود را به مغز اختصاص دهد.

حتی با شواهد فراوان که خلاف آن را نشان می دهد، چرا بسیاری از مردم هنوز معتقدند که انسان تنها از ده درصد مغز خود استفاده می‌کند؟ مشخص نیست که چگونه در وهله اول اسطوره گسترش یافته است، اما ممکن است از طریق کتاب‌های خودآموز محبوب شده باشد و حتی ممکن است در مطالعات قدیمی و ناقص علوم عصب‌شناسی نیز وجود داشته باشد.

جذابیت اصلی اسطوره ده درصد این ایده است که اگر شما بتوانید بقیه قدرت مغز خود را رمزگشایی کنید، می‌توانید کارهای بیشتری انجام دهید. این ایده با پیامی که توسط کتاب های خودآموز بیان می‌شود مطابقت دارد که به شما راه‌هایی را می دهد که می توانید خودتان را بهبود ببخشید.

به عنوان مثال، مقدمه لوئل توماس در کتاب مشهور دیل کارنگی، چطور بر دوستانمان پیروز شویم و مردم را تحت تآثیر قرار دهیم، می‌گوید که فرد معمولی “تنها 1 درصد از توانایی ذهنی پنهانش را توسعه می‌دهد. این بیانیه که از ویلیام جیمز، روانشناس، بیان شده، اشاره می‌کند به پتانسیل فرد برای دستیابی بیشتر، نه اینکه چقدر از مغز آن‌ها استفاده می‌شودگفته می‌شود  که انیشتین، با استفاده از افسانه ده درصد، نبوغش را توضیح داد، هرچند این ادعاها بی اساس است.

یکی دیگر از منابع اسطوره موجود در زمینه‌های ‌ساکت مغز از پژوهش های علوم انسانی قدیمی است. به عنوان مثال، در دهه 193، ویلدر پنیفورد، جراح مغز و اعصاب، الکترودهای الکتریکی را به مغز بیماران مبتلا به صرع متصل کرد. او متوجه شد که برخی از نواحی مغز باعث شده بیماران احساسات مختلفی را تجربه کنند که دیگران نمی‌توانند تجربه کنند.

با تکامل تکنولوژی، محققان بعدا دریافتند که این مناطق “ساکت مغز، که شامل لوب پیشانی است،مطمئناٌ کارکردهایی داشته‌اند.

بخوانید:

هشت علامت تومور مغزی را بشناسید

مغز چگونه هشیاری را بوجود می آورد؟

عادات هفت گانه مضر برای سلامت مغز

صرف نظر از اینکه چگونه و کجا این افسانه ایجاد شده است و علی رغم فراوانی شواهد که نشان می‌دهد انسان از کل مغز خود استفاده می‌کند، این افسانه در تصورات فرهنگی نفوذ کرده است. با این حال، این فکر که شما می‌توانید با رمزگشایی بقیه مغزتان، تبدیل به یک نابغه یا فوق بشر با قدرت حرکت اجسام با ذهن شوید، بسیار وسوسه‌انگیز است.

thoughtco

ورزشکاران حرفه ای باید نسبت به آنچه که میخورند حساس باشند چراکه برخی از مواد غذایی ممکن است بر روی عملکرد ورزشی آنها تاثیر منفی بگذارد.

به گزارش آلامتو و به نقل از علم ورزش؛ اگر از آن دسته از ورزشکارانی هستید که علاقه زیادی به نوشیدن قهوه دارید لازم است نکات مهمی را در این خصوص بدانید، در این مطلب چند نکته مهم را برایتان توضیح می دهیم.

زیاده‌روی کردن در نوشیدن قهوه بعد از تمرینات سخت، اشتباه بزرگی است چون در روند ریکاوری بدن‌تان اختلال ایجاد می‌کند. وقتی ورزش می‌کنید، کورتیزول ترشح می‌شود تا با استرس و فشار ناشی از تمرین و ورزش کنار بیایید. این یک پروسه‌ی طبیعی حین ورزش است.

این اتفاق، بدن‌تان را در حالت کاتابولیک قرار می‌دهد. بدن‌تان همزمان تستوسترون هم تولید می‌کند. بهینه بودن نسبت تستوسترون به کورتیزول بعد از تمرین و برای ریکاوری اهمیت دارد. به محض اینکه جلسه‌ی تمرینی‌تان به پایان می‌رسد، باید میزان کورتیزول‌تان را پایین بیاورید تا بتوانید نسبت تستوسترون به کورتیزول را متعادل و مناسب کنید و این، دلیل اهمیت تغذیه‌ی بعد از تمرین است. تغذیه‌ی درست بعد از تمرین باعث می‌شود بدن‌تان را حالت کاتابولیک به حالت آنابولیک تغییر پیدا کند اما قهوه، عکس این کار را انجام می‌دهد.فواید خوردن قهوه بعد از ورزش

فراموش نکنید که شما صبح‌ها قهوه می‌نوشید تا هشیار و با انرژی شوید. وقتی قهوه می‌نوشید، غدد آدرنال، کورتیزول تولید می‌کنند. کورتیزول، هورمونی محرک است اما هورمون کاتابولیک نیز هست. زمان‌هایی که استرس دارید، کورتیزول دوست شماست و بدن‌تان را در وضعیت جنگ و گریز قرار می‌دهد. کورتیزول هورمونی است که جهت تأمین انرژی، پروتئین را تجزیه می‌کند و برای قبل از جلسات تمرینی سنگین ایده‌آل است. اما وقتی بعد از تمرین، قهوه می‌نوشید، وضعیت کاتابولیک را طولانی‌ می‌کنید.

قهوه، یک شمشیر دو لبه است؛ اگر از آن برای چربی سوزی استفاده کنید، می‌توانید به اندازه بنوشید اما اگر به خاطر خسته و کسل بودن چند بار در روز قهوه بنوشید، زیاده‌روی است. اگر مکرراً و به مقدار زیاد بنوشید، تأمین انرژی‌تان وابسته به آن خواهد شد و شاید احساس هیجان‌زده بودن کنید اما همچنان خسته خواهید بود. این‌ها نشان دهنده‌ی این هستند که شما باید مصرف قهوه را به حداقل برسانید.

یکی از راه‌های جلوگیری از تداوم حالت کاتابولیک این است که کاری کنید تا از غدد آدرنال‌تان حمایت کنید. کافئین می‌تواند به غدد آدرنال استرس وارد کرده و بدن‌تان را از مواد مغذی تهی کند. برای اینکه خیال‌تان راحت باشد که بدن‌تان دچار چنین حالتی نمی‌شود، می‌توانید گیاه رودیولا روزا (rhodiola rosecea) استفاده کنید. این گیاه، یکی از گیاهان اصلی است که می‌تواند به بدن‌تان کمک کند استرس را مدیریت کنید و از نوشیدن قهوه‌ هم لذت ببرید.

مطمئناً دوست ندارید خواب‌تان مختل شود. مطالعه‌ای نشان داده که تقریباً ۵۰ درصد آمریکایی‌ها، خواب خوب شبانه ندارند یا ندرتاً خوب می‌خوابند. اعتیاد به کافئین می‌تواند خواب‌تان را بهم بزند. ژنتیک هم می‌تواند در میزان قهوه‌ای که می‌توانید بنوشید، نقش داشته باشد. آنزیم CYP1A2، آنزیم اصلی مسئول در متابولیسم کافئین است.

آن‌هایی که متابولیسم سریع دارند، بعد از شام ساعت ۹ شب قهوه می‌نوشند و ۹ و نیم هم به خواب می‌روند! اما آن‌هایی که متابلویسم کُندی دارند، صبح نصف فنجان می‌نوشند و تمام روز را تحت اضطراب و هیجان ناشی از نوشیدن قهوه هستند و شب هم برای خوابیدن مشکل دارند!

اگر متابولیسم‌تان کُند است و نسبت به کافئین حساس هستید، بعد از ظهر قهوه ننوشید. حتی اگر متابولیسم تُند هم دارید بعد از ساعت ۳ بعد از ظهر قهوه ننوشید. نوشیدن قهوه در ساعات پایانی روز می‌تواند کورتیزول را بالا ببرد. یادتان باشد، با غروب خورشید، کورتیزول شما هم افت می‌کند. غروب خورشید هم علامتی است برای بدن که تولید کورتیزول را کاهش دهد و در نتیجه اجازه  تولید ملاتونین که هورمون خواب و ریکاروی است را می‌دهد.

اگر استفاده‌ی مناسبی از قهوه داشته باشید، کافئین به شما کمک می‌کند انگیزه و نیروی تمرین را پیدا کنید، انرژی بگیرید و متابولیسم‌تان را بالا ببرید. اگر هم استفاده‌ی ناسبی از قهوه داشته باشید، اعتیاد به کافئین باعث می‌شود در طول روز انرژی‌تان تحلیل برود و نهایتاً به جایی برسید که ببینید از کالری سوخت‌شده‌تان را دریافت کرده‌اید.

پس، مقدار مناسب چقدر است؟ آمریکایی‌ها به طور متوسط، در روز ۲۵۰ میلی‌گرم قهوه مصرف می‌کنند. این مقدار یعنی حدوداً دو فنجان کوچک یا سه شات اسپرسو. البته فراموش نکنید: یک فنجان متوسط قهوه می‌تواند از جنبه‌ی محتوای کافئین آن، بسیار متنوع باشد.

بهترین حالت برای شما این است که تا جایی که امکان دارد کمتر قهوه بنوشید تا از فوایدش هم بهره‌مند شوید. چون ابداً اینطور نیست که حتماً لازم باشد مقدار زیادی قهوه بنوشید تا فوایدش نصیب‌تان شود. مخصوصاً اگر نسبت به ان مقاومت پیدا نکرده باشید، از مقدار کم آن هم می‌توانید سود ببرید.

وزن بدن‌تان ( برحسب پوند) را تقسیم بر ۲ کنید. به مقدارعدد به دست آمده  بر حسب میلی‌گرم، در روز می‌توانید قهوه بنوشید. اگر هم بر حسب کیلوگرم حساب کنید، ۱ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن‌تان می‌شود مقداری که می‌توانید قهوه بنوشید.

شما می‌توانید حداکثر تا ۵ برابر عددی که در حداقل به دست آورید، قهوه بنوشید. هرگز نباید در عرض یک روز، از این مقدار فراتر بروید. چون در آن صورت قهوه روی شما تاثیر منفی خواهد گذاشت و موجب احساس بیقراری، حساسیت‌پذیری، اختلا خواب و ناراحتی معده خواهد شد.

از مقدار حداقل شروع کنید و تدریجا آن را افزایش دهید و مدام، تأثیر آن را روی خود بررسی کنید. اگر با مقدار کمی از آن عصبی یا هیجان‌زده شدید، دیگر همان کافیست چون اگر بخواهید بدون اینکه نیازی باشد مقدارش را افزایش بدهید، بدن‌تان را عادت خواهید داد که به مقادیر بیشتری نیاز پیدا کند. به هرحال، کافئین روی هر کسی تاثیر متفاوتی دارد و شما باید به بدن‌تان گوش دهید.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *