فواید خوردن تخمه کدو

کوکا : تخمه کدو به انگلیسی (pumpkin seed)، که به عنوان pepita هم شناخته می شوند دارای اندازه ی کوچک و پر از مواد مغذی ارزشمند برای سلامتی می باشند. خوردن فقط مقدار کمی از آنها می تواند مقدار قابل توجهی از چربی های سالم، منیزیم و روی مورد نیاز شما را فراهم کند.

تخمه کدو تنبل و تخمه کدو حلوایی حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و مقدار قابل توجهی از اسیدهای چرب اشباع نشده، پتاسیم، ویتامین B2 و فولات می باشد.

کدو تنبل میوه‌ ای است به رنگ نارنجی اما کدو حلوایی شیرین و به رنگ زرد یا نارنجی است و یک طرف آن بزرگتر و پهن تر از طرف دیگر می باشد، تخمه کدو از هر دو نوع این کدو ها به دست می آید.

طبع تخمه کدو سرد و تر می باشد. امروزه تخمه کدو را به صورت تخمه کدو خام و یا تخمه کدو بوداده مصرف می کنند.

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 2 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

فواید خوردن تخمه کدو

تخمه کدو دارای اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا 3 می باشد که پوست را مرطوب نگه می دارند.

یک فنجان تخمه کدوی آسیب شده، یک عدد تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری کره را با هم مخلوط کرده و بر روی پوست بمالید، 1 تا 15 دقیقه بگذارید تا خشک شود و سپس با آب سرد بشویید.

تخمه کدو مقادیر بالایی روی دارد که برای درمان جوش صورت، آکنه و جای جوش مناسب می باشد.

مقداری تخمه کدو را پودر کرده و با آب ترکیب کنید و بنوشید.

تخمه کدو تنبل حاوی مقادیر بالای روی و ویتامین A می باشد که برای درمان زخم مناسب می باشد.

مصرف تخمه کدو چروک پوست صورت را از بین برده و باعث جوان سازی پوست می شود.

امگا -3 موجود در تخم کدو ی تواند برای پیشگیری و درمان سرطان پوست مفید باشد.

تخمه کدو تنبل دارای مقادیر بالایی آهن می باشد که برای جلوگیری از ریزش مو شوند و افزایش رشد مو مفید می باشد.

روغن تخمه کدو را بر روی پوست سر و مو های خود بمالید، بگذارید یک شب بماند و سپس بشویید.

روی موجود در تخمه کدو برای درمان شوره سر مفید می باشد.

روغن تخمه کدو را بر روی پوست سر و مو های خود بمالید، بگذارید یک شب بماند و سپس بشویید.

چربی های موجود در تخمه کدو می توانند متابولیسم بدن را افزایش دهند، میزان تعادل هورمونی را حفظ کنند و همچنین باعث کاهش اشتها و در نتیجه لاغری و کاهش وزن شما شوند.

مصرف یک مشت تخمه کدو صبح ناشتا می تواند برای کاهش وزن مناسب باشد.

تخمه کدو چاق کننده است؟

مصرف بیش از حد تخمه کدو می تواند برای افرادی با فعالیت کم چاق کننده باشد.

آهن فراوان موجود در تخمه کدو برای درمان کم خونی در زنان باردار مفید است و هیچ شواهدی علمی وجود ندارد که مصرف تخمه کدو در دوران بارداری و شیردهی برای زنان مضر باشد با این وجود بهتر است که در مصرف تخمه کدو در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنید و یا حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

دانه های کدو تنبل حاوی پروتئین و آهن فراوان هستند و می توانند برای نوزادان هم مفید باشند اما ممکن است باعث معده درد، استفراغ و حتی اسهال در آن ها شود.

تخمه کدو منبع غنی از روی بوده که به بهبود کیفیت اسپرم و افزایش میزان باروری مردان کمک می کند، علاوه بر این تخمه کدو تنبل دارای آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی است که سطح تستوسترون در مردان را افزایش داده و باعث بهبود تولید مثل مردان می شود.

تحقیقات نشان داده که تخمه کدو علائم هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا وضعیتی که در آن غده پروستات بزرگ شده و می تواند باعث مشکلات ادراری شود را کاهش می دهد. همچنین محققان می گویند که که مصرف تخمه کد می تواند به درمان بیماری های مثانه کمک کند.

مطالعات نشان داده که منیزیم موجود در تخمه کدو می تواند قند خون را کاهش دهد و به کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک کند.

قبل از مصرف تخمه کدو بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف مقدار مناسب تخمه کدو می تواند برای درمان اسید معده، ریفلاکس معده، سوزه سردل و معده درد مفید باشد.

تخمه کدو تنبل غنی از چربی های سالم و آنتی اکسیدان ها می باشد که برای سلامت کبد مفید می باشد، ترکیب تخمه کدو و تخم کتان برای درمان کبد چرب مفید می باشد.

تخمه کدو از تجمع مواد سمی در کلیه که باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند جلوگیری کرده و می تواند برای درمان سنگ کلیه مفید باشد.

تخمه کدو تنبل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، منیزیم، روی و اسیدهای چربی است که می تواند به کاهش فشار خون و کلسترول بالا کمک کرده و از بیماری قلبی پیشگیری کند.

مطالعات نشان می دهد که آنزیم نیتریک اکسید موجود در روغن تخمه کدو می تواند منجر به اثرات مثبت بر روی سلامت قلب شود، نیتریک اکسید عروق خونی را بهبود بخشیده، جریان خون را بالا می برد و خطر ابتلا به انسداد شریان ها را کاهش دهد.

تخمه کدو غنی از چربی اشباع نشده، فیبر و مواد مغذی شامل منیزیم و اسیدهای آمینه است که به افزایش سطح تستوسترون کمک می کند. تخمه کدو همچنین حاوی اسید آمینه لوسین است که برای کاهش چربی بدن مفید بوده و بنابراین یک مکمل غذایی محبوب برای بدنسازی در بین ورزشکاران و بدنسازان می باشد.

روغن تخمه کدو تنبل و تخمه کدو حلوایی حاوی اسید لینولئیک و اولئیک می باشد که برای سلامت کلیه و قلب مفید است.

روغن تخمه کدو تنبل برای بهبود خلق و خو و درمان افسردگی مفید می باشد.

روغن تخمه کدو برای افزایش رشد مو مفید است.

روغن تخمه کدو به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک کرده و از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

روغن تخمه کدو به کاهش برخی از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، درد مفاصل و سردرد کمک می کند.

از جمله تخمه های آجیلی و با ارزشی که امروزه به میزان قابل توجهی به فروش می رسد، تخمه کدو مرمری است. این محصول بر خلاف اکثر تخمه های دیگر، در کشور ما کشت نشده و همه ساله در حجم انبوهی به ایران وارد می گردد.
از جمله خواص درمانی ارزشمندی که می توانید برای این تخمه برد، کمک به درمان بیماری دیابت، افزایش استحکام استخوان ها و همچنین افزایش ایمنی بدن می باشد.

تخمه های کدو انواع مختلفی دارند که از جمله مرغوب ترین آن ها، نوع تخمه کدو گوشتی است. شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، مرکز اصلی کشت این محصول بوده و همه سالانه علاوه بر عرضه به سراسر کشور، به کشورهای همسایه نیز صادر می گردد.

زیاده روی در مصرف تخمه کدو ممکن است باعث عوارضی از جمله معده درد، سو هاضمه، تجمع گاز در روده ها، اسهال و یبوست و افزایش حملات میگرنی و کاهش شدید فشار خون در افرادی که داروی فشار خون مصرف می کنند، شود.

فواید خوردن تخمه کدو

همچنین احتمال واکنش های آلرژیک مانند سردرد، سرفه و تنگی نفس در افراد حساس به تخمه کدو تنبل و کدو حلوایی وجود دارد.

کالری : 446

فیبر : 18 گرم

کربوهیدرات : 54 گرم

پروتئین : 19 گرم

چربی: 19 گرم

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

تخم کدو باوجودِ اندازه‌ی کوچکش، سرشار از مواد مغذی است و مصرف مقدار کمی از آن می‌تواند مواد مغذی‌ای مانند چربی‌های سالم، منیزیم و روی را برای‌ بدن فراهم آورد. خواص مفید تخم کدو برای سلامتی به‌دلیلِ وجود همین مواد مغذی است. کمک به سلامت قلب، پروستات و پیشگیری از بروز برخی سرطان‌ها فقط تعدادی از خواص تخم کدو هستند. ما با شید تا در این مطلب با ۱۱ خاصیت اثبات‌شده‌ی تخم کدو آشنا شوید.

فواید خوردن تخمه کدو

تخم کدو پوسته‌ای زرد دارد و مغز آن سبز است. هر ۲۸ گرم تخم کدو (بدون پوست) محتوی ۱۵۱ کالری انرژی است. این کالری به‌خاطر وجود چربی و پروتئین در آن است. یک وعده‌ی ۲۸ گرمی تخم کدو محتوی مواد مغذی زیر است:

همچنین تخم کدو دارای مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب چندغیراشباعی، پتاسیم، ویتامین B۱۲ (ریبوفلاوین) و فولات است. وجود مواد مغذی مختلف در تخم کدو و روغن آن برای سلامت فرد بسیار مفید است.

وجود آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کاروتنوئیدها و ویتامین E از خواص تخم کدو است. آنتی‌اکسیدان‌ها با کاهش التهابات از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. به‌همین دلیل مصرف غذاهای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن در برابر بیماری‌های مختلف محافظت می‌کند.

بخش بزرگی از خواص تخم کدو به‌خاطر وجود مقادیر زیاد آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن است. در یک مطالعه بر روی موش‌های مبتلا به التهاب مفصل، روغن تخم کدو توانست از میزان التهابات در آنها بکاهد. در این مطالعه مصرف داروهای ضدالتهاب در موش‌ها عوارض جانبی منفی‌ای بر جای گذاشت، اما روغن تخم کدو بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی‌ توانست موجب کاهش علائم این بیماری شود.

رژیم‌های سرشار از تخم کدو احتمال ابتلا به سرطان معده، سرطان پستان، سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش می‌دهد. در یک مطالعه‌ی مشاهده‌ای، مصرف تخم کدو توانست احتمال ابتلا به سرطان پستان را در زنان یائسه کاهش دهد. همچنین لیگنان موجود در تخم کدو می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان پستان مؤثر باشد.

براساس یک مطالعه‌ی درون‌کشتگاهی (آزمایش‌هایی که به‌جای به‌کار بردن جانداران زنده، بخشی از بدن آنها مانند یاخته‌هایشان یا بافت‌هایشان را در محیط آزمایشگاهی کشت می‌دهند)، مکمل محتوی تخم کدو می‌تواند سرعت رشد سرطان پروستات را کاهش دهد.

تخم کدو می‌تواند در کاهش علائم هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH) مؤثر باشد. در این بیماری غده‌ی پروستات بزرگ و موجب بروز اختلالاتی در دفع ادرار می‌شود.

مصرف تخم کدو می‌تواند علائم ناشی از هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات را کاهش دهد. در مطالعه‌ای بر روی بیش از ۱۴۰۰۰ مرد، تأثیر مصرف تخم کدو بر این بیماری بررسی شد. پس از یک سال مصرف تخم کدو، علائم این بیماری در مردان کاهش یافت و کیفیت زندگی‌شان بهبود پیدا کرد.

مصرف تخم کدو یا مکمل‌های آن می‌تواند به درمان علائم سندروم مثانه‌ی بیش‌فعال کمک کند. براساس یک مطالعه، مصرف مکمل محتوی ۱۰ گرم از عصاره‌ی تخم کدو در روز توانست به بهبود عملکرد دستگاه ادراری در ۴۵ مرد و زن مبتلا به سندروم مثانه‌ی بیش‌فعال کمک کند.

تخم کدو یکی از بهترین منابع طبیعی منیزیم است. این موضوع اهمیت فراوانی دارد. زیرا کمبود منیزیم در جوامع غربی بسیار شایع است. در ایالات متحده امریکا مصرف منیزیم ۷۹٪ از بزرگسالان کمتر از مقدار توصیه‌ شده است.

منیزیم برای انجام بیش از ۶۰۰ واکنش شیمیایی در بدن ضروری است. وجود مقدار کافی منیزیم برای موارد زیر موردنیاز است:

تخم کدو منبع خوبی برای تأمین آنتی‌اکسیدان‌ها، منیزیم، روی و اسیدهای چرب سالم است که همه‌ی آنها به سلامت قلب کمک می‌کنند. مطالعات جانوری نشان می‌دهد روغن تخم کدو می‌تواند در کاهش فشار خون و کلسترول خونِ بالا مؤثر باشد که دو عامل مهم در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.

براساس مطالعه‌ای که روی ۳۵ زن یائسه انجام شد، مکمل‌های روغن تخم کدو توانست در بازه‌ی ۱۲ هفته‌ای فشار خون دیاستولیک را ۷٪ کاهش و کلسترول خوب خون (HDL) را ۱۶٪ افزایش دهد.

برخی مطالعات نشان می‌دهند که آنزیم‌های نیتریک اکسید موجود در روغن تخم کتان مسئول تأثیرات مثبت آن بر سلامت قلب است. نیتریک اکسید با انبساط رگ‌های خونی به گردش خون کمک و از رشد پلاک‌ها در سرخرگ‌ها جلوگیری می‌کند.

مطالعات جانوری نشان می‌دهند کدوتنبل، تخم کدو، پودر تخم کدو و آب کدوتنبل می‌تواند موجب کاهش قند خون شود. این امر در بیماران مبتلا به دیابت اهمیت چشمگیری دارد، زیرا این افراد سخت تلاش می‌کنند تا سطح قند خون‌شان را کنترل کنند.

براساس برخی مطالعات افزودن آب کدوتنبل یا پودر تخم کدو می‌تواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد. براساس مطالعه‌ی مشاهده‌ای که روی بیش از ۱۲۷۰۰۰ مرد و زن انجام گرفت، داشتن رژیم غذایی سرشار از منیزیم توانست احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را در مردان ۳۳٪ و در زنان ۳۴٪ کاهش دهد. البته برای تأیید تأثیرات مثبت تخم کدو روی قند خون به مطالعات بیشتری نیاز است.

وجود مقدار زیادی فیبر، از خواص تخم کدو است. هر وعده‌ی ۲۸ گرمی تخم کدوی کامل (با پوست) محتوی ۵٫۲ گرم فیبر است؛ البته با برداشتن پوست تخم کدو ۱٫۷ گرم از این مقدار کاسته می‌شود. ولی باز هم مقدار باقی‌مانده زیاد است و به سلامت فرد کمک شایانی می‌کند.

رژیم غذایی سرشار از فیبر به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین رژیم‌های غذایی سرشار از فیبر خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و چاقی را کاهش می‌دهد.

مقادیر کم عنصر روی موجب کاهش کیفیت اسپرم و افزایش خطر ناباروری مردان می‌شود. تخم کدو با دارابودن مقدار زیادی روی به افزایش کیفیت اسپرم کمک می‌کند.

براساس شواهد حاصل از مطالعه‌ای بر روی موش‌ها، به‌نظر می‌رسد تخم کدو می‌تواند از اسپرم انسان در برابر آسیب‌های ناشی از شیمی‌درمانی و بیماری‌های خودایمنی محافظت کند.

همچنین تخم کدو با دارابودن آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی موجب تنظیم سطح هورمون تستوسترون و درنهایت سلامت عمومی فرد می‌شود.

اگر مشکل خواب دارید، مصرف مقداری تخم کدو قبل از خوابیدن شاید بتواند به شما کمک کند. تخم کدو سرشار از تریپتوفان است. تریپتوفان اسید آمینه‌ای است که در خوابیدن مؤثر است. مصرف روزانه تقریبا ۱ گرم تریپتوفان می‌تواند به خوابیدن کمک کند. البته برای تأمین ۱ گرم تریپتوفان باید نزدیک به ۲۰۰ گرم تخم کدو بخورید.

زینک (روی) موجود در تخم کدو می‌تواند در تبدیل تریپتوفان به سروتونین و درنهایت تبدیل به ملاتونین مؤثر باشد. ملاتونین هورمونی است که موجب تنظیم چرخه‌های خواب‌ می‌شود.

همچنین تخم کدو منبع خوبی از منیزیم است. منیزیم خود به خواب راحت کمک می‌کند. برخی مطالعات جزئی نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های منیزیم می‌تواند کیفیت و کمیت خواب را در افرادی که سطح منیزیم پایینی دارند، بهبود دهد.

اگر می‌خواهید از خواص تخم کدو بهره‌مند شوید، گنجاندن آن در رژیم غذایی‌تان کار آسانی است. در کشورها تخم کدو یک میان‌وعده‌ی معروف است که می‌توان آن را به‌صورت خام، بوداده، بانمک‌ یا بی‌نمک مصرف کرد. می‌توان از تخم کدو در برخی سالادها، سوپ‌ها، ماست یونانی و فرآورده‌های غلات استفاده کرد. استفاده از تخم کدو بر روی برخی نان‌ها یا کیک‌ها می‌تواند طعم آنها را بهبود دهد.

البته تخم کدو نیز مانند بسیاری از دانه‌ها و مغزها محتوی «فیتیک اسید» است. فیتیک اسید می‌تواند فراهمی زیستی (درصدی از دارو یا سم که وارد جریان خون می‌شود) برخی مواد مغذی مصرفی‌تان را کاهش دهد.

اگر به‌طور منظم از مغزها و دانه‌ها استفاده می‌کنید، بهتر است آنها را پس از خیساندن یا جوانه‌زدن مصرف کنید تا میزان فیتیک اسید آنها کاهش یابد. البته بودادن نیز در کاهش فیتیک اسید مؤثر است.

تخم کدو مواد مغذی مختلفی دارد. به‌همین دلیل بهبود انرژی، بهبود حال روحی و تقویت دستگاه ایمنی نیز خواص تخم کدو محسوب می‌شود.

مصرف تخم کدو می‌تواند از کمبود برخی مواد مغذی جلوگیری و از فرد در برابر بسیاری از بیماری‌ها محافظت کند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

فواید خوردن تخمه کدو

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

کنترل اضطراب سخنرانی در ۶ گام مؤثر

علائم کبد چرب؛‌ هر مرحله از کبد چرب چه نشانه‌هایی دارد؟

لاغری شکم بعد از زایمان؛‌ ۹ حرکت ورزشی مؤثر در خانه

مطالب سخنرانی‌مان را با چه ترتیبی ارائه دهیم؟

فروش آنلاین لباس با ۱۹ توصیه که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند

بهترین برد گیم های دنیا؛ ۳۰ بازی جذاب برای تقویت هوش و ذهن


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

پایگاه فرهنگی هنری ایران ناز

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *