فواید خوردن اب چغندر




خانه

موبایل

 

 

فواید خوردن اب چغندر

 

 

 

چغندر یک گیاه شلغمی شکل که به رنگ زیبا ی سرخ تیره مایل به سیاه آفریده شده و ما آن را جوشانده به عنوان لپوی بسیار شیرین و خوشمزه میل می کنیم سرشار از خواص غذایی است. حتی برگهای خوش رنگ این گیاه بی نظیر نیز بخش خوراکی هستند.

 

چغندر در اصل حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم، فسفر، کلسیم، گوگرد، ید، آهن، مس و عناصر بسیار کمیابی مثل روبید یوم و کاسیوم است. به علاوه این گیاه دارای کربوهیدرات کمی پروتئین و غنی از چندین ویتامین ها ی ویژه چو ن نیاسین است.

 

دانشمندان کشف کرده اند که نوشیدن روزانه دو لیوان آب چغندر فشار خون را دز میزان عمده ای کاهش می دهد. اخیرا ثابت شده که ماده ی مفیدی که باعث چنین خاصیت متحیر کننده ای در چغندر است نوع خاصی از نیترت است که در برخی از گیا هان خوراکی با برگهای سبز رنگ نیز وجود دارد. این نخستین پژوهشی است که تاثیر خاص آب چغندر را در کاهش فشار خون ثابت کرده است.

 

بر رسی ها کاملا نشان داده که یک ساعت بعد از مصرف آب چغندر کاهش تاثیر گذاری در فشار خون دیده می شود و بعد از سه تا چهار ساعت به میزان حد اکثر رسیده و حتی آثار شگفت انگیزآن بعد از 24 ساعت نیز باقی می ماند. این مطالعه ی جدید که در نشریه علمی چاپ شده را می توان به عنوان کم هزینه ترین راهی برای درمان بیماری فشار خون شمرد.

 

نوشیدن آب چغندر جذ ب اکسیژن را در بدن به میزان مناسبی کاهش می دهد که خیلی اکتشاف شایسته ای برای انسانهای مسن با بیماریهای قلبی-عروقی و تنفسی محسوب می شود. بعلاوه آزمایشات ثابت کرده که نوشید ن دو لیوان آب چغندر برای شش روز متوالی دوچرخه سواری را در جوانان به میانگین 11.25 دقیقه افزایش داده. این خاصیت مهم نیز برای نیترت خاص موجود در آب چغندر است. اگر چه مکانسیم نیترت در آب چغندر برای افزایش استقامت بدن به صورت علمی شناخته نشده اما مظنون شده که این از تبدیل نیترت به نیتریک اکسید که میزان اکسیژن را در بدن به حد طبیعی کاهش می دهد.

 

بدین گونه این اکتشاف را می توان به صورت علمی به شرح ذیل بیان کرد که گیا هان غنی از نیترت مثل چغندر پایداری بدن را در مقابل ورزش می افزایند. این یک اکتشاف بسیار مهمی برای ورزشکاران حر فه ایی است. آب چغندر که سرشار از انرژی است بهترین نوشیدنی برای اشخاصی که از داشتن تندرستی معدود رنج می برند مطرح می شود. این اشخاص می توانند آب چغندر را به عنوان مکملی مر بوط به رژیم غذایی استفاده کنند و نیروی حیا تی خود را افزایش دهند.

 

نیترت موجود در آب چغندر که مربوط به رژیم غذایی محسوب می شود بسیار ماده ی موثری است چون نه تنها فشار خون را کاهش می دهد بلکه برای محتوی کردن ویتامین های و ا جب مثل یک آنتی اکسیدان مقوی برای بدن رفتار می کند. آب چغندر برای دارا بودن از رنگ پر طراوت یک نوشید نی لذیذ و نیرو دهنده به شمار می رود. آب چغندر را نیز می توان با مرکبات یا همراه با آب هویج و کرفس نوشید که یک نوشیدنی عالی برای بهبود تندرستی ثا بت شده است.

 

من توسعه می کنم که روزانه با نوشیدن حداقل یک لیوان آب چغندرفشار خون خود را کنترل کرده و استقامت بدن خود را افزایش دهید.


خوراکی های پرخاصیت

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– چغندر در اصل حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم، فسفر، کلسیم، گوگرد، ید، آهن، مس و عناصر بسیار کمیابی مثل روبید یوم و کاسیوم است. به علاوه این گیاه دارای کربوهیدرات کمی پروتئین و غنی از چندین ویتامین ها ی ویژه چون نیاسین است. در این مطلب در خصوص خواص چغندر به خصوص به صورت نوشیدنی صحبت می کنیم.

چغندر حاوی خواص ضدالتهابی فوق العاده ای است و برای افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند مفید است. طبق یک مطالعه جدید، آب چغندر حاوی غلظت بالایی از نیترات است و می تواند به افزایش قدرت عضلات بیماران قلبی کمک کند. نیترات ها طی فرآیندی در بدن به اکسید نیتریت تبدیل می شوند که در کمک به شل شدن دیواره رگ های خونی و بهبود سوخت و ساز بدن نقش مهمی دارند.

فواید خوردن اب چغندر

طی بررسی اخیر در آمریکا که در ژورنال فشار خون به چاپ رسیده است، نوشیدن روزانه یک فنجان آب چغندر می تواند موجب کاهش فشار خون شود. آب چغندر محتوی ۲/۰ گرم نیترات رژیمی می باشد. نیترات در بدن ابتدا به نیتریت و سپس نیتریک اکسید خون تبدیل می شود. نیتریک اکسید گازی است که موجب گشاد شدن عروق خونی می شود و به جریان خون کمک می کند. در این مطالعه ۸ زن و ۷ مرد که فشار خون سیستولیک آن ها بین ۱۴۰ تا ۱۵۹ میلی متر جیوه بود و مشکل پزشکی دیگری نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد از داروهای کاهنده فشار خون استفاده نمی کردند.

شرکت کنندگان در این مطالعه روزانه ۲۵۰ میلی لیتر آب چغندر یا آب حاوی نیترات می نوشیدند و طی ۲۴ ساعت بعدی فشار خون آن ها اندازه گیری می شد. با توجه به نتایج این مطالعه، فشار خون در کسانی که از آب چغندر استفاده می کردند حتی پس از اتمام زمان گردش نیترات در بدن و برگشت سطح نیترات به میزان قبل از دریافت آب چغندر، نسبت به گروه دریافت کننده دارو پایین تر بود. اثر نوشیدن آب چغندر ۳ تا ۶ ساعت پس از دریافت آب چغندر مشهودتر بود اما اثرات مثبت آن تا ۲۴ ساعت کماکان وجود داشت. یافته های بررسی اخیر نشان داد که افراد با فشار خون بالا در صورت مصرف ۲۵۰ میلی لیتر آب چغندر (معادل یک لیوان) می توانند فشار خون خود را تا ۱۰ میلی متر جیوه کاهش دهند.

مطالعات نشان می دهد برای آنکه ورزش کردن نتیجه مثبتی داشته باشد، لازم است مصرف این نوشیدنی را در بره غذایی خود بگنجانید. بر اساس مطالعات جدید مصرف آب چغندر کمک می کند تا ورزش کردن برای افراد مثمرثمر گردد. طبق پژوهش های انجام شده در آمریکا، نیترات موجود در آب چغندر در بدن به اکسید نیتریت تبدیل می گردد، که این مولکول قادر است رگ های خونی را گشاد کرده و جریان خون را افزایش دهد. طبق مطالعات به عمل آمده مربیان ورزشی که از آب چغندر استفاده می کنند، در هر دو حالت استراحت و ورزش کردن این انفعالات را در بدن خود تجربه می کنند. همچنین با این اتفاق فشارخون کاهش یافته و باعث می شود در حین ورزش اکسیژن کمتری نیاز باشد.

این نوشیدنی شگفت انگیز کار قلب را سبک کرده و میزان اکسیژن  تحویلی را بالا می برد، با این حرکت می توانید پیش از آن که خسته شوید میزان فعالیت بالایی داشته باشید.

چغندر علاوه بر اینکه مغز را در سلامت نگه می دارد باعث کاهش روند پیری سلول ها و بخصوص سلول های پوست و دیگر ارگان های بدن می شود. با نوشیدن آب چغندر به التیام سریع زخم ها و جراحات کمک کرده و از بروز زودهنگام چین و چروک پوستی پیشگیری خواهید کرد. چغندر حاوی آنتی اکسیدان های قوی مانند بتالائین ها و پولیفنول ها است که اثرات مضر رادیکال های آزاد را خنثی می کند. بالا بودن رادیکال های آزاد در بدن باعث پیری زودهنگام سلول ها و افزایش خطر بیماری هایی مانند سرطان می شوند.

آب چغندر با رشد سلول های بدخیم که عامل سرطان هستند مقابله می کند. نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد که آب چغندر باعث کاهش رشد تومورها بخصوص در پانکراس، سینه و پروستات می شود.

آب چغندر به هضم برخی مواد غذایی کمک کرده و حالت سنگین شدن معده را کاهش می دهد. این سبزی قرمز رنگ مفید همچنین برای افزایش اشتهای افرادی که دوره نقاهت بیماری را می گذرانند نیز مفید است.

بروز گواتر به دلیل میزان کم ید بدن است. این مشکل با مصرف مواد غذایی حاوی ید مانند چغندر و همچنین سیر درمان یا بهتر کنترل می شود.

چغندر قرمز درمانی مناسب برای مقابله با کم خونی محسوب می شود. چون حاوی میزان زیادی اسیدفولیک و آهن است.

آب چغندر برای افرادی که دچار ادم (ورم) می شوند و یا از احتباس آب در پاها رنج می برند مفید است. چون این گیاه مفید سرشار از پتاسیم و میزان اندکی سدیم است و این مسئله باعث دفع مازاد آب بدن از طریق ادرار می شود.

چغندر حاوی کالری کمی بوده و احساس سیری ایجاد می کند. می توانید از آن به صورت رنده شده در سالادهایتان استفاده کنید. با این کار ساده فیبر زیادی دریافت می کنید که به رفع یبوست و همچنین کاهش وزن کمک زیادی می کند.

میزان بالای اسیدفولیک موجود در چغندر باعث رشد خوب جنین در هفته های اول بارداری می شود. این نوشیدنی برای مادر و جنین مفید است. البته توصیه می شود بعد از زایمان نیز خانم ها به مصرف چغندر ادامه دهند تا از انتقال برخی بیماری ها به نوزاد پیشگیری شود. به تدریج که نوزاد بزرگتر می شود بهتر است چغندر وارد بره غذایی وی شود تا کودک از برخی کمبودها دور مانده و سالمتر بماند.

نوشیدن آب چغندر به ویژه قبل از ورزش سبب کاهش فشارخون، بهبود گردش خون در بدن و خون‌رسانی به مغز می شود و از این‌ طریق در جوان‌سازی مغز موثر است.

همچنین افرادی که از بیماری هایی مانند نقرس، اسیداوریک بالا، کم ادراری یا اولیگوری و سنگ کلیه (به غیر از سنگ هایی که به دلیل مازاد اگزالات کلسیم تشکیل می شوند) مفید است. آب چغندر باعث افزایش حجم ادرار شده و مایعات و ترکیبات مضری مانند اوره یا اسیداوریک را دفع می کند.

نبض ما-گردآوری

زردچوبه برای لاغری؛ آیا زردچوبه برای کاهش وزن مفید است؟

7 خاصیت درمانی نارنج و تداخل آن با داروها

نکاتی درباره تغذیه پیش از بارداری که باید بدانید

طرز تهیه قهوه‌ ترک و خواص درمانی آن

5 خواص درمانی خرمالو که نمی دانید

12 فواید شگفت انگیز خرما

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

فواید خوردن اب چغندر

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

جشنواره 37/ معرفی فیلم قصر شیرین به کارگردانی سید رضا

جشنواره 37/ معرفی فیلم سمفونی نهم اثر محمدرضا هنرمند

جشنواره 37/ معرفی فیلم سال دوم دانشکده من به کارگردانی رسول

ویدیو های سلامت

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مراحل لیفت صورت بدون جراحی

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مرورگر شما امکان پخش صدا را ندارد. لطفا مرورگر خود را آپدیت کنید.

علی اسدی | کارشناس تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی

https://idealsho.com/از طریق لینک زیر برای دریافت رژیم غذایی و بره تمرینی به جهت افزایش وزن اقدام فرماییدhttp://bit.ly/2KFfPeVیا اینکه به صورت حضوری به مطب مراجعه داشته باشید

خیابان شریعتی،پشت حسینیه ارشاد،ابتدای خیابان قبا، پلاک ۶ ساختمان قبا، طبقه ی پنجم، واحد ۱۳تلفن تماس : ۲۲۸۷۴۸۹۹ساعات تماس : روزهای زوج ساعت ۱۴ تا ۱۸

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

چغندر قرمز، چگندر یا لبو یکی از سبزیجات خوشمزه از خانواده اسفناجیان است که با ریشه ی غده‌ ای و برگ‌ های درشت و پهن شناخته می شود.

امروزه چغندر به رنگ های قرمز، چغندر طلایی و چغندر سفید در طبیعت یافت می شود که می توان آن ها را به صورت خام و پخته استفاده کرد.
طبع لبو معتدل است. چغندر قرمز یا لبو از همان خانواده چغندر قند هستند با این تفاوت که چغندر قند سفید رنگ بوده و معمولا برای تولید قند استفاده می شود.

لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند.

آب چغندر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

هر روز صورت خود را با ترکیب آب چغندر و سرکه بشویید تا آکنه و جوش صورت و جای جوش را درمان کند.فواید خوردن اب چغندر

لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.

لبو در واقع شامل تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B و C، پروتئین و فسفر است که برای تقویت و افزایش رشد مو مفید هستند.

بتالین و آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای سم زدایی و پاک سازی کبد مفید بوده و به درمان خانگی کبد چرب کمک می کند.

فولات موجود در لبو برای جلوگیری از نقص مادرزادی قلب و مشکلات دیگر مانند نقص لوله های عصبی در جنین مفید می باشد.

اسید فولیک موجود در لبو برای زنان باردار بسیار مفید می باشد، همچنین لبو باعث افزایش انرژی در دوران بارداری و بهبود خلق و خو در زنان باردار می شود.

لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به اسید آلفا لیپوئیک است که می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.

آب چغندر با افزایش جریان خون به آلت تناسلی مردان برای درمان اختلالات نعوظ و افزایش عملکرد جنسی مردان مفید می باشد. همچنین مصرف چغندر قند سطح هورمون تستوسترون را در مردان افزایش می دهد.

بخوانید : خواص جینسینگ برای تقویت قوای جنسی مردان

لبو دارای بتینین و ویتامین C است که دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.

لبو غنی از فیبر است که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها در افراد شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

محققان بر این باورند که مقادیر بالای نیترات موجود در آب چغندر قرمز باعث کاهش فشار خون بالا شده و با بهبود جریان خون در رگ های خونی به درمان بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

همچنین لبو می تواند فشار خون سیستولیک را به طور متوسط 4-5 واحد کاهش دهد.

لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.

آب چغندر اکسیژن رسانی به عضلات در ورزشکاران را حین تمرینات بدنسازی بهبود بخشیده و نیتروژن بالای آن تحمل تمرینات طولانی مدت ورزشی را بهبود می بخشد.

ویتامین C و آهن موجود در لبو باعث افزایش تولید هموگلوبین شده و در نتیجه به درمان کم خونی یا آنمی کمک می کند.

تحقیقات نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای پیشگیری و درمان انواع سرطان به ویژه سرطان پانکراس، پستان و پروستات مفید می باشد.

لبو هضم غذا را بهبود می بخشد و برای درمان معده درد، زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد، همچنین فیبر موجود در لبو حرکات روده را بهبود می بخشد.

مصرف روزانه لبو و یک قاشق غذاخوری عسل به طور موثر زخم معده را درمان می کند.

نیترات و سیلیس موجود در لبو برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشد. بر اساس تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، بتائین موجود در آب چغندر به کاهش سطح هموسیستئین که عامل پوکی استخوان محسوب می شود، کمک می کند.

برگ چغندر حاوی مقادیر بالای پروتئین، فسفر، روی، فیبر، ویتامین B6، منیزیم، پتاسیم، مس و منگنز می باشد که از پوکی استخوان پیشگیری می کند، آلزایمر را درمان کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

منابع : medicalnewstoday – stylecraze – mercola – beautyticket

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

بگذارید با یک واقعیت شروع کنم که داستان‌های زیادی درباره چغندر قرمز و بعد هم شکل پخته شده و خوشمزه آن یعنی لبو در سراسر دنیا وجوددارد.به نقل از بازده مثلا یک باور وجود دارد که اگر یک مرد و یک زن از یک لبو بخورند، مقدر است که عاشق یک‌دیگر شوند.

گذشته از خاصیت عاشقانه‌ای که این سبزی دارد نباید از خواص لبو غافل شویم. لبو به عنوان گونه زیبایی از سبزیجات واقعا جالب‌ترین چیزی است که مادر طبیعت خلق کرده‌است. در ادامه ۲۰ فایده لبو یا چغندر قرمز برای سلامتی و بدن آمده است؛ و هم‌چنین یکی از مغذی‌ترین خوراکی‌ها است. بیش‌تر از این چیزی نمی‌گویم، باید خودتان بخوانید و پی ببرید چرا مقاومت در برابر لبو دشوار است.

لبو چیست?لبو به عنوان یکی از سالم‌ترین سبزیجات طرفداران خود را دارد. لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که طبخ شده و یکی از انواع مختلف چغندر است که آن‌ها به خاطر ریشه خوراکی‌شان پرورش داده می‌شود. لبو گذشته از این‌که خوراکی دلپذیری است، یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز هست.

دقیقا از زمان قرون وسطی لبو نه تنها یک خوراکی، بلکه درمان بیماری‌های مختلف بوده‌است.

آیا لبو برای شما خوب است?شاید برایتان جالب باشد که بدانید دیگر لبو، شلغم خونین است. میزان سدیم و چربی لبو کم است که نشان می‌دهد چرا لبو خوراکی خوبی است. هم‌چنین لبو منبع خوبی برای فولات است و از این رو برای بهبود سلامت روانی و هیجانی مناسب است.فواید خوردن اب چغندر

لبو سرشار از مواد مغذی دیگر مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم، و منیزیم است – که همه آن‌ها خواص خود را دارند. حتی چغندر خام نیز خواص بی‌نظیری دارد که یکی از آن‌ها پیشگیری از سرطان است.

نه فقط ریشه‌ی چغندر، بلکه برگ آن نیز چیز‌هایی برای ارائه دارد. برگ چغندر سرشار از فیبر و پروتئین است و نیز حاوی ویتامین K. (خاصیت انعقاد خون) و کلسیم (برای تقویت استخوان و دندان) است.

آب چغندر نیز می‌تواند سالم و مفید باشد. فقط ۲۰۰ میلی‌لیتر آب چغندر در روز شما را از تمام خواص آن بهره‌مند می‌کند. اما در این‌باره در ذهن بسیاری از آدم‌ها تردیدی وجود دارد – آیا آب چغندر را بگیریم یا نه?

هرچند آب چغندر منبع غنی‌تری برای بتالین است، اما چغندر پخته یا همان لبو فیبر بیش‌تری دارد؛ بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید فایده‌ی آب چغندر چیست. نکته این‌جا است: آب چغندر حاوی تمام مواد مغذی است که شاید در فرآیند پخت لبو از بین برود. هم‌چنین گوارش آب چغندر آسان‌تر است.

خواص لبو برای سلامتیدر ادامه برخی از مهم‌ترین خواص لبو برای سلامتی را بخوانید.

۱. فشار خون را پایین می‌آوردمن مطمئن نیستم که خورشید هر ۲۴ ساعت یک بار بالا می‌آید، اما فشار خون ما قطعا بالا می‌رود، حداقل در افراد این‌گونه است، به‌ویژه با شغلی که نیازمند تلاش بسیار زیاد است. پس چه باید کرد? ساده است، لبو بخورید.

آیا می‌خواهید رابطه‌ی بین لبو و فشار خون را بدانید? طی پژوهشی که در دانشگاه کوئین مری در لندن انجام شد، مشاهده شد آب چغندر فشار خون را در عرض ۴ هفته پایین می‌آورد. بر اساس گفته‌ی متخصصان علت‌اش وجود نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل می‌کند؛ و در این فرآیند عروق خونی باز می‌شود.

هم‌چنین مصرف مرتب آب لبو می‌تواند این اثرات خوب را ماندگار کند؛ بنابراین اگر تا به حال نمی‌دانستید عصر‌ها هنگام تماشای سریال تلویزیونی مورد علاقه‌تان چه چیزی را به عنوان تنقلات مصرف کنید، اکنون می‌دانید. مصرف ۲۵۰ میلی‌لیتر آب لبو در روز خیلی موثرتر از دارو‌های ضد فشار خون است. اما حتما قبل از آن با پزشک‌تان مشورت کنید.

پژوهش دیگری که در دانشگاه نیوکاسل لندن انجام شد یافته‌های مشابهی داشت – نیترات غیرارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک می‌کند. این می‌تواند برای کسانی که در معرض بیماری قلبی عروقی هستند مفید باشد.

۲: برای قلب خوب استنیترات موجود در لبو فشار خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

بر اساس یک پژوهش فقط یک هفته مصرف مرتب آب لبو می‌تواند ثبات فشار خون را در افراد سالمندی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، بهبود ببخشد.

پژوهش دیگری در امریکا حاکی از آن است که مصرف آب لبو از آنفارکتوس میوکارد (یا همان سکته‌ی قلبی در اثر انسداد خون در یکی از بافت‌های قلب) پیشگیری می‌کند.

۳. به پیشگیری از سرطان کمک می‌کندممکن است عصاره‌ی لبو این قابلیت را داشته‌باشد که از سرطان سینه و پروستات پیشگیری کند. شاید بتوان این خاصیت را به وجود بتانین (نوعی بتالین) در لبو نسبت داد.

در پژوهش دیگری که در دانشگاه هاروارد واشنگتن انجام شد، محققان مشاهده کردند مصرف لبو از سرطان ریه و پوست پیشگیری می‌کند.

آب لبو وقتی هم‌زمان با عصاره‌ی هویج مصرف شود به درمان سرطان خون کمک می‌کند. پژوهش‌های زیادی خواص ضدسرطانی لبو را تایید کرده‌است.

۴: برای کبد مفید استوجود کلسیم، بتائین، ویتامین‌های B، آهن، و آنتی اکسیدان لبو را به یکی از بهترین خوراکی‌ها برای کبد تبدیل کرده‌است. هم‌چنین لبو صفرا را رقیق کرده و باعث می‌شود به راحتی در کبد و روده‌ی کوچک جریان داشته‌باشد و این به بهبود سلامت کبد کمک می‌کند.

بتائین موجود در لبو به کبد کمک می‌کند سموم را از بین ببرد. فیبر سمومی را که از کبد دفع شده‌است پاکسازی می‌کند و اطمینان می‌دهد این سموم دوباره وارد بدن نمی‌شود.

به علاوه لبو حاوی روی و مس است که هر دو می‌توانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.

۵. سطح انرژی را بالا می‌بردپژوهش‌ها نشان داده‌است لبو باعث می‌شود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و به این طریق استقامت را بالا می‌برد. یکی از این پژوهش‌ها شامل ۱۰ مرد ۱۹ تا ۳۸ ساله بود که روی دوچرخه‌های ثابت رکاب می‌زدند. مصرف حدود نیم لیتر آب لبو آن‌ها را قادر می‌ساخت بدون این‌که خسته شوند ۱۶ درصد بیش‌تر رکاب بزنند؛ و یک بار دیگر نیترات شایسته‌ی تحسین است. دانشمندان باور دارند نیترات موجود در لبو به بهبود جریان خون، نشانه‌گذاری یاخته، و هورمون‌ها کمک می‌کند که همه‌ی این‌ها در افزایش سطح انرژی نقش دارد.

هم‌چنین مشاهده شده‌است لبو مصرف آدنوزین تری‌فسفات را در عضلات کاهش می‌دهد که منبع اصلی انرژی در بدن است. این ویژگی سبب ذخیره شدن انرژی می‌شود و کمک می‌کند فرد مدت طولانی‌تری فعال بماند.

۶: با التهاب مبارزه می‌کندوجود سخاوتمندانه‌ی فولات، فیبر، و بتالین در لبو آن را در گروه خوراکی‌های ضدالتهاب قرار داده‌است.

بر اساس پژوهشی که در ایران انجام شده‌است لبو، به ویژه آب لبو در درمان التهاب موثر است. پژوهش دیگری در مصر نشان داده‌است عصاره‌ی لبو می‌تواند التهاب کلیه‌ها را بهبود ببخشد.

۷. سلامت مغز را بهبود می‌بخشدگفته می‌شود لبو به واسطه‌ی اکسیژن‌رسانی به قشر حرکتی اولیه، یعنی آن بخش از مغز که معمولا در مراحل اولیه‌ی زوال عقل تحت تاثیر قرار می‌گیرد، انعطاف‌پذیری مغز را بالا می‌برد.

در پژوهشی دیگر، وقتی به سالمندانی که فشار خون بالا داشتند (علاوه بر ورزش) آب لبو داده شد، اتصالات مغزی‌شان به افراد جوان‌تر شباهت پیدا کرد.

همان‌طور که قبلا گفته شد نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود. اکسید نیتریک سلول‌های مغزی را قادر می‌سازد با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند، و به این طریق سلامت مغز را بهبود می‌بخشد. هم‌چنین نیترات جریان خون به مغز را بهبود می‌بخشد.

به علاوه مشاهده شده‌است آب لبو از آلزایمر پیشگیری می‌کند. بر اساس پژوهش‌های قطعی کسانی که آب لبو می‌نوشند مغزی سالم‌تر و عملکرد شناختی بهتری دارند.

۸: قند خون را تنظیم می‌کنداین بیش‌تر درباره‌ی چغندر قند صدق می‌کند. بر اساس پژوهشی که در ایسلند انجام شده‌است فیبر موجود در چغندر قند می‌تواند هیپرگلیسمی (به معنی افزایش قند خون، م.) را کاهش دهد؛ و بر اساس پژوهشی دیگر مصرف آب لبو مانع از افزایش قند خون بعد از نهار یا شام می‌شود.

۹. به گوارش کمک می‌کندفواید مصرف مرتب لبو چیست? مشاهده شده‌است مصرف مرتب لبو گوارش و کیفیت خون را بهبود می‌بخشد؛ و بر اساس گزارشی دیگر آب چغندر سفید می‌تواند انسداد‌های کبد و طحال را رفع کند. لبو می‌تواند برای درمان بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش و خون نیز مفید باشد.

در واقع وقتی صحبت از سلامت اندام‌های داخلی است، لبو جایگاه مهمی در طول تاریخ داشته است. رومیان از لبو برای درمان یبوست و بیماری‌های مرتبط با آن استفاده می‌کنند.

از آن‌جا که لبو سرشار از فیبر است می‌تواند به درمان دیورتیکولیت کمک کند. هم‌چنین فیبر برای تحرک روده و بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.

۱۰: کلسترول بد را کاهش می‌دهددر یک پژوهش حیوانی، در موش‌هایی که با عصاره‌ی لبو تغذیه شده بودند در میزان کلی کلسترول کاهش، و در میزان کلسترول بد افزایش مشاهده شد. هرچند در این زمینه به پژوهش بیش‌تری نیاز است، اما این محققان عقیده دارند فیبر محلول در لبو می‌تواند این خواص مفید را داشته‌باشد.

هم‌چنین لبو یکی از معدود خوراکی‌هایی است که کالری کمی دارد و کلسترول ندارد.

۱۱. برای زنان باردار مفید استیک پژوهش روی احتمال مفید بودن لبو برای زنان باردار، به‌ویژه به علت وجود نیترات در آن، متمرکز بود. البته هنوز پژوهش بیش‌تری لازم است.

هم‌چنین لبو سرشار از فولیک اسید است. این دلیل بسیار خوبی است که مادران باردار آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند. فولیک اسید به پیشگیری از نارسایی‌های لوله‌ی عصبی در نوزاد کمک می‌کند.

۱۲: به درمان کم‌خونی کمک می‌کندما می‌دانیم کمبود آهن سبب کم‌خونی می‌شود. مشاهده شده‌است لبو سرشار از آهن است و جذب آهن از لبو بهتر از سبزیجات دیگر صورت می‌گیرد.فواید خوردن اب چغندر

بر اساس گزارشی از سوی مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، برگ چغندر نیز سرشار از آهن است و می‌تواند برای مبارزه با کم‌خونی مفید باشد. هم‌چنین گفته می‌شود فولات موجود در لبو نیز برای کم‌خونی مفید است.

۱۳. سلامت جنسی را بهبود می‌بخشدباور کنید یا شما باید باور کنید – لبو از زمان رومیان باستان به عنوات تقویت‌کننده‌ی قوای جنسی مصرف می‌شده است. لبو حاوی مقدار زیادی بور است، یک ماده‌ی معدنی که مستقیما با تولید هورمون‌های جنسی در ارتباط است. لبو آرامش‌بخش نیز هست. بتائین موجود در لبو ذهن‌تان را آرام می‌کند، و تریپتوفان در احساس شادی موثر است. هر دوی این‌ها می‌تواند به سرزندگی شما کمک کند.

بر اساس پژوهشی که در عربستان سعودی انجام شده‌است، آب لبو نیز توانسته است به درمان ضعف جنسی کمک کند.

۱۴: از آب مروارید پیشگیری می‌کندلبو منبعی عالی برای کاروتنوئید است که می‌تواند خطر ایجاد آب مروارید را کاهش دهد. هم‌چنین برای پیشگیری از تباهی لکه‌ی زرد نیز مفید است.

۱۵. استخوان‌ها و دندان‌ها را تقویت می‌کندلبو سرشار از کلسیم است و ما می‌دانیم بدون مصرف مواد معدنی داشتن استخوان‌ها و دندان‌هایی محکم امکان ندارد.

۱۶: به کاهش وزن کمک می‌کندیکی از ویژگی‌های لبو که باعث می‌شود برای کاهش وزن عالی باشد، شیرینی طبیعی آن است. برای همین است که می‌توانید آن را جایگزین شیرین‌کننده‌های مصنوعی کنید. چون رژیم غذایی که سرشار از شکر افزودنی باشد می‌تواند به افزایش وزن منجر شود.

لبو سرشار از فیبر است و به همین دلیل یکی از خوراکی‌های عالی برای کاهش وزن است. برخی متخصصان می‌گویند مصرف آب لبو بهتر است، چون بدن بهتر می‌تواند مواد مغذی آن را جذب کند (در حالت کلی جذب مواد مغذی از آب میوه بیش‌تر است).

۱۷. میزان آنتی‌اکسیدان را افزایش می‌دهد‌می‌توان این ویژگی را به وجود ترکیبات پلی فنول و بتالین در لبو نسبت داد که به آن خاصیت آنتی‌اکسیدانی داده‌است. بر اساس یک پژوهش رنگدانه‌ی بتالین در لبو خواص ضدالتهابی قدرتمندی دارد. این خواص به درمان آسیب اکسیداتیو و بهبود عملکرد‌های شناختی کمک می‌کند.

۱۸: خواص ضد پیری داردبرگ چغندر حاوی ویتامین A. و کاروتنوئید است که می‌تواند برای بدن شما مفید باشد. هم‌چنین دارای مقدار ناچیزی لوتئین است که یک آنتی‌اکسیدان قوی است. این‌ها با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و می‌توانند برای مبارزه با چین و چروک مفید باشند.

۱۹. سلامت پوست را بهبود می‌بخشدفواید لبو برای پوست چیست? مشاهده شده‌است مصرف لبو از سرطان پوست پیشگیری می‌کند. هم‌چنین همان‌طور که قبلا اشاره شد لبو حاوی ویتامین A. است که غشای مخاطی را سالم نگه می‌دارد و سلامت غشای مخاطی را بهبود می‌بخشد.

۲۰. می‌تواند برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید باشدما قبلا مشاهده کرده‌ایم که نیترات موجود در لبو در درون بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود. پژوهشی در ژاپن حاکی از آن است که اکسید نیتریک می‌تواند برای پیشگیری از برخی بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی مفید باشد.

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

ما را دنبال کنید.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *