عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد

عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد
عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد

همه چیز درباره کمر درد
اگر شما هم از جمله افرادی هستید که با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید پس پیشنهاد میکنم این مقاله را با دقت دنبال کنید:

کمردرد چیست؟

تقریبا همه انسان‌ها در طول زندگی خود کم و بیش کمردرد را تجربه خواهند کرد. کمر به قسمتی در پشت شکم از قفسه سینه تا لگن خاصره اطلاق می‌شود و گاهی نیز منظور ناحیه کمر یا مهره‌های کمر است. کمردرد از عمده دلایلیست که می‌تواند موجب از دست دادن شغل گردد. معمولا کمردرد خود به خود رفع می‌شود و به طور عادی در نتیجه‌ی آسیب‌های عضلانی نمایان می‌شود. روش‌های درمانی متعددی برای کمردرد وجود دارد.

علائم کمردرد

علائم کمردرد، از دردهای ناگهانی شدید و حاد تا گرفتگی و تیرکشیدن‌های دائم متغییر است. درد ممکن است ممتد یا متناوب و موضعی باشد. کمردردهای حاد بلافاصله پس از آسیب به کمر پدیدار می‌شوند. دردهای مزمن به دردهایی اطلاق می‌شود که بیش از 3 ماه به طول انجامد. در صورتی که کمردرد شما بیش از 72 ساعت ادامه یافت، به پزشک مراجعه نمائید.عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد

علائمی که به مراقبت‌های فوری نیاز دارند

کمردردهایی که در پی آسیب بوجود می‌آیند باید از سوی یک فوق متخصص مورد معاینه قرار گیرد. علائم هشداردهنده‌ی آسیب‌های جدی‌تر عبارتند از درد همراه سرفه یا ادرار، بی‌اختیاری روده یا مجاری ادرار، پیدایش ضعف در پاها و تب. این علائمِ مضاعف به طور قطع مستلزم معاینات پزشکی می‌باشند.

جنس درد ناشی از فشارهای عضلانیست یا دردهای سیاتیکی؟

کمردردهایی که پس از ورزش‌های بیش ازحد یا بلند کردن وزنه‌های سنگین پدیدار می‌شوند از جنس فشارهای عضلانیست. اما، گهگاه این فعالیت‌ها موجب آسیب و پارگی یا جابه‌جایی دیسک کمر می‌شود. هنگامی که جابه‌جایی دیسک به عصب سیاتیک صدمه بزند، دردی پدیدار می‌شود که پشت و کفل تا پاها را تحت شعاع قرار می‌دهد. جنس این درد از نوع سیاتیکی است.

علل کمردرد: شغل شما

شغلی که مستلزم کشیدن، بلند کردن اجسام و یا چرخش کمر باشد، می‌تواند منجر به آسیب و درد کمر گردد. حتی نشستن‌های طولانی مدت در وضعیت نامناسب از عوامل ایجاد کمر درد محسوب می‌شوند.

علل کمردرد: کیف شما

حمل کیف، کیف دستی یا ساک دستی مملو از وسایل می‌تواند فشار زیادی به کمر وارد نماید. در صورتی که مجبور به حمل وسایل سنگین هستید، از یک کیف‌‌ چرخ‌دار استفاده کنید.

علل کمردرد: تمرینات بدنی شدید

برخی از تمرینات ورزشی می‌توانند موجب آسیب‌ به عضلات کمر شده و در نهایت منجر به کمردرد شوند. این کمردرد بویژه در کسانی که ورزششان نه در طول هفته بلکه محدود به آخر هفته است شایع‌ می‌باشد.

علل کمردرد: وضعیت نشستن و ایستادن شما

هنگامی که قائم ایستاده‌اید و پشتتان در حالت خمیده نیست، کمر نقش مطلوب‌ترین تکیه‌گاه را برای بدن ایفا می‌کند. داشتن تکیه‌گاهی مناسب در حین نشستن در حالتی که کمر و شانه‌ها بتوانند به آن کاملا بچسبد و حتی جایگاهی برای استراحت پاها می‌تواند از بروز کمردرد پیشگیری نماید. تعادل کامل پاها هنگام ایستادن، خطر گسترش کمردرد را هنگامی که سرپا هستید به حداقل می‌رساند.

علل کمردرد: جابه‌جایی دیسک

مهره‌ها یا ساختار استخوانی ستون فقرات مجهز به تشکچه‌های بادی هستند که بین دیسک‌های ژل‌ مانند قرار گرفته‌اند. این دیسک‌ها با افزایش سن تحلیل رفته و در نتیجه بسیار آسیپ‌پذیر می‌شوند. هنگامی که یک دیسک پاره شود، به دیسک فتق‌دار (شرایطی که یک عضو نقش محافظ خود را از دست داده و به عضوی که باید آن را دربر گیرد فشار وارد آورد) بدل می‌گردد که می‌تواند موجب دردی شدید گردد.

علل کمردرد: مشکلات مزمن ستون فقرات.

از جمله مشکلاتی که می‌توانند منجر به کمردردهای مزمن شوند عبارتند از انقباضات ستون فقرات، التهاب مهره‌های ستون فقرات و سندرم فیبرومالژیا. انقباضات ستون فقرات به مفهوم تنگ شدن مجرای طبیعی ستون فقرات که رشته‌‌ی نخاعی از آن می‌گذرد، می‌باشد. تورم مزمنِ مهره‌های ستون فقرات، التهاب ستون فقرات خوانده می‌شود. سندرم فیبرومالژیا نوعی اختلال عضلانیست که به صورت دردهای عضلانی مزمن و شدید نمایان می‌شود.

چه کسانی در خطر ابتلا کمردرد قرار دارند؟

اغلب مواقع افراد در دهه‌ی سی یا چهل از زندگی خود برای نخستین بار با مشکل کمردرد مواجه می‌شوند. خطر تشدید کمردرد با افزایش سن بیشتر می‌شود. همچنین کمردرد ممکن است ناشی از کار سنگین، وزن زیاد و عدم فعالیت باشد.

تشخیص کمردرد

تشریحِ درد کمرتان برای پزشک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا منجر به تشخیص صحیح بیماری‌اتان خواهد شد. اطلاعاتی مبنی بر زمان آغاز کمردرد، نقطه‌ی شروع درد کمر، نحوه‌ی آغاز کمردرد پس از انجام چه فعالیتی بوده، علائم مربوط به آن و هر مشکل پزشکی مزمن دیگر، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. از جمله ابزارهای دیگری که پزشکان برای ارزیابی شدت و ضعف مشکل شما پیشنهاد می‌کنند عبارتند از اشعه‌ی ایکس، سی‌تی‌اسکن و ام آر‌آی.

درمان خانگی کمردرد

کمردردهای شدید ناشی از فشارهای عضلانی خود به خود برطرف می‌شوند. با این وجود، درمان‌های خانگی که می‌توانند تسکین دهنده باشند عبارتند از استحمام با آب گرم و استفاده از کیسه‌ی آب گرم.

منازعه‌ی استراحت مطلق

پزشکان اغلب توصیه می‌کنند تا هرچه سریع‌تر فعالیت‌های معمول و روزمره‌ی خود را از سر بگیرید. مطالعات اخیر حاکی از آن است که استراحت مطلق اغلب باعث طولانی شدن یا وخیم شدن کمردرد می‌گردد.

یوگا

یوگا نقش مفیدی در بهبود کمردردهای مزمن دارد. کشش‌های مرسوم نیز می‌توانند موثر واقع شوند. یک مربی با تجربه که درک صحیحی از مشکل کمردرد دارد، نیز می‌تواند با تعدیل حرکات ورزشی مفید کمک شایانی به کمردرد شما نماید.

دستکاری ستون فقرات

دستکاری ستون فقرات توسط پزشکانِ فن ماساژ ستون فقرات و متخصص ماساژِ استخوان مفاصل برای درمان کمردرد در بیمارانی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستکاری ستون فقرات با فشارهای دست بر نقاطی از کمر صورت می‌پذیرد تا عضلات آسیب‌دیده تسکین یابد و از شدت درد کاسته شود.

ماساژ درمانی

مطالعات نشان می‌دهد که درمان با ماساژ به تسکین کمردردهای مزمن کمک می‌نماید. ماساژ درمانی فرد را برای انجام فعالیت‌های معمولِ روزانه‌ احیا می‌کند و از شدت درد می‌کاهد.

طب سوزنی

گرچه نتایج حاصل از مطالعات علمی در باب بهبود کمردرد با طب سوزنی متفاوت است، این روش اغلب برای افرادی استفاده می‌شود که درمان‌های سنتی تاثیری در بهبودشان نداشته و فقط برای افرادی خاص می‌تواند موثر باشد.

داروهای خوراکی

برای تسکین کمردرد می‌توان بدون تجویز پزشک داروهایی را از داروخانه دریافت کرد، این داروها عبارتند از استامینوفن(تایلنول) و ناپروکسن(ادویل) . پمادهای مسکن نیز بی‌تاثیر نیستند. گاهی برای بهبودهای دردهای شدیدتر می‌توان از داروهای تجویزی بهره برد.

البته مطالعات جدید ادعا می‌کنند، استامینوفن تاثیری در بهبود کمردرد ندارد!

چهارشنبه، 23 جولای،2014 … بر اساس مطالعات اخیر در استرالیا ” اگرچه استفاده از استامینوفن با نام تجاری تاینلول به عنوان مسکن از سوی پزشکان توصیه می‌شود، اما این دارو تاثیری در درمان کمردرد ندارد…

داروهای تزریقی

تزریق داروهای خاصی از جمله شل‌کننده‌های عضلانی یا داروهای که موجب ترشح کورتیزون می‌شوند، می‌توانند در بهبود انواع خاصی از کمردرد موثر واقع شوند.

جراحیعوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد

در مواردی که کمردردهای مزمن عملکرد روزانه شخص را مختل نماید و درمان‌های دیگر( دارویی و تزریقی) موفقیت‌آمیز نباشد، جراحی ممکن است موثر واقع شود. گرچه عمل جراحی بر حسب مشکلات افراد متنوع است اما این تنوع تنها شامل برداشتن استخوان و نسوج اطراف نخاع، رفع دیسک و پیوند( چفت کردن با پیچ) مهره‌ها می‌شود.

درمان فیزیکی

روش‌های توانبخشی نه تنها در التیام درد بلکه در کاهش خطر آسیب‌های مجدد به کمر کمک شایانی می‌کند. درمان‌های فیزیکی هدایت شده با انجام حرکات کششی، تقویت عضلات و ورزش‌های سبک برای حصول نتایج بهینه در کوتاه مدت و طولانی مدت استفاده می‌شود.

تقویت کمر

ورزش‌هایی مبنی بر کشش مفاصل به سمت جلو وعقب از متعارف‌ترین حرکاتی هستند که در پیشگیری از ابتلا به کمردرد موثرند. پیش از هرگونه اقدام حتماْ با پزشک خود مشورت نمائید.

پیشگیری از کمردرد

از جمله گام‌های موثر در کاهش خطر ابتلا به کمردرد در راستای افزایش سن، می‌توان به انجام فعالیت‌های ورزشی منظم( و نه نامنظم)، حفظ تناسب اندام و وزن، بلندکردن اجسام با خم کردن پاها و نه خم کردن کمر و بهبود وضعیت و جایگاه نشستن اشاره نمود.
/ healthmag.ir


فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است


ابزارهای جانبی

باسمه تعالی

درد کمر یکی از مشکلات دوران معاصر است و درباره راههای پیشگیری از کمر درد اطلاعات قابلی در دسترس عموم قرار نمی گیرد. اگر هم چنین اطلاعاتی در دسترس باشد، تا زمانی که مشکلی پیش نیامده و صدمه ای پدید نیامده باشد، کمتر کسی به آن توجه میکند. بنابراین در حد توان مطالب مقدماتی را عرض میکنم و خوانندگان را به تحقیق بیشتر در این زمینه دعوت میکنم. به علاوه توصیه میکنم که چنین اطلاعاتی را حتما به نوجوانانی که میشناسید عرضه بفرمایید. چون اکثر صدمات به ستون فقرات، در همان سنین نوجوانی رخ میدهد و چند سال طول میکشد تا به شکل یک معضل دائمی (chronic) خود را نشان دهد.

شیوع درد کمر در جوامع مدرن، بعضی افراد را به این واداشت که در بین اقوامی که کمتر به این معضل دچار میشوند تحقیق کرده تا علت اصلی ابتلای جوامع مدرن به کمردرد را بیابند. نتیجه یافته ها مطابق همان چیزی بود که بررسی آناتومی مجسمه های قدیمی و اسکلتهای بجا مانده از قدیم نشان میداد. ستون فقرات اقوامی که کمر درد نداشتند، مطابق سمت راست شکل زیر صاف بود و فقط در ناحیه نشیمن گاه انحنا دارد. اما ستون فقرات جوامع امروزی، مطابق ستون فقرات سمت چپ، انحنای بیشتری دارد.

عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد

مجسمه های یونانی قدیم نیز نشان میدهد که ستون فقرات در آن دوران صافتر بوده است.

اگر به ستون فقرات کودکان هم دقت کنیم معمولادر اوایل کودکی صافتر است و به تدریج منحنی میشود. برای این امر چند دلیل میشود ذکر کرد:

اولا مردم قدیم کمتر فرصت اسراف در خوردن داشتند. برای همین معمولا شکم های بزرگی نداشتند. بزرگ بودن شکم فشار اضافه ای را به کمر وارد میکند و آنرا به جلو خم میکند. راه کوچک کردن شکم هم رژیم گرفتن و خوردن غذاهای گران قیمت تر نیست. بلکه باید مصرف مواد ناسالم مانند شکر، روغن های به اصطلاح نباتی، سرخ کردنی ها و امثالهم را محدود کرد.

دوما مردم قدیم فعالیت بدنی بیشتر میکردند و عضلات ناحیه شکم و همچنین عضلات محافظ ستون فقرات آنها قوی تر بود. ضعف عضلات شکم باعث جلو افتادگی شکم و ضعف عضلات کمر باعث بالا رفتن احتمال صدمه به کمر در حوادث مختلف میشود. تلاش مردم معاصر این است که از هر کار بدنی فرار کنند و یا آنرا با دستگاههای برقی انجام دهند. بعد هم برای جبران کم تحرکی خود با کمک دستگاههای برقی مانند Treadmill کمی بدوند. در حالی که اگر سعی کنند این دستگاههای برقی را کنار بگذارند و کارهای منزل را خود انجام دهند و رفت و آمدهای کوتاه را پیاده بروند، در مجموع سالمتر میمانند.

اول: بطور کلی نمیشود یک تکنیک بلند کردن بار را به همه توصیه کرد. هر فردی باید با توجه به نقاط قوت و ضعف بدن خود، میزان توانایی خود در بلند کردن و حمل و نقل بار را شناسایی کرده و تکنیک هایی متناسب با بدن خود را برگزیند.

دوم: به علاوه هنگام حمل بار باید دقت شود که بار نامتعادل نباشد و قابل کنترل باشد. تجربه نشان داده که بخش مهمی از صدمات به کمر به خاطر عدم تعادل بار و از کنترل خارج شدن آن است. بنابراین مسیری را که میخواهید طی کنید، اول بازرسی کنید تا مانعی در راه نباشد که باعث از کنترل خارج شدن بار و صدمات متعاقب آن شود.

سوم: اگر باری به قدری سنگین است که احتمال صدمه خوردن وجود دارد، بهتر است که کمی صبر کنید تا یا فرد دیگری را برای کمک پیدا کنید و یا ابزارهای مکانیکی لازم برای حمل بار را فراهم کنید. بسیاری از این ابزارهای مکانیکی را میشود با مصالح ساده ای ساخت و یا به قیمت کمی تهیه کرد.

چهارم: اگر قرار است بار سنگینی را چند نفری حمل کنید، قبل از بلند کردن آن همه هماهنگی های لازم انجام شود و نحوه همکاری تمرین شود. چون اگر افراد با هم هماهنگ عمل نکنند، احتمال صدمه خوردن بعضی از آنها وجود دارد. شخصا مواردی را دیده ام که منجر به صدمات شدید شده است. مثلا تیرآهنی را که دونفر حمل میکردند، یکی از آنها زودتر از دیگری و بدون هماهنگی رها میکند و به یکباره ضربه شدیدی به کمر دیگری وارد میشود.

پنجم: تا جایی که امکان دارد بار را نزدیک به بدن خود نگه دارید. هر چه فاصله بار زیادتر باشد، هم گشتاور و هم ارتعاش بیشتری به بدن وارد میکند.

تکنیک بلند کردن بار از روی زمین که در عکس ذیل نشان داده شده، فقط برای کسانی مناسب است که قدرت بازوهای آنها زیاد نیست و مشکل زانو ندارند.

تکنیک ذیل همان تکنیکی است که وزنه برداران استفاده میکنند. این تکنیک به این صورت است که پاها را دوطرف بار گذاشته و سعی میکنند که بار در زیر مرکز ثقل بدن باشد. بعد بار را بلند کرده و نزدیک به بدن نگه میدارند.

برای برداشتن یک شیء از داخل جعبه میتوانید مطابق شکل زیر اول سعی کنید با دست تعادل خود را نگه دارید و بعد یک پا را به طرف عقب بلند کنید تا فشار مضاعفی به مهره های پائین کمر نیاید.

اگر برای برداشتن باری مجبور هستید که خم شوید، تا جایی که ممکن است کمر و گردن را صاف نگه دارید و زانو را خم کنید.

سلام
من نه اضافه وزن دارم و نه بار سنگین زیاد بلند کردم البته به خاطر کارم مجبورم بیشتر بنشینم که سعی می کنم با راه رفتن زیاد اون رو هم جبران کنم
اما چند وقتی است که گودی کمر و در پی آن کمر درد دارم و حتی کف پاهام هم با کوچکترین فعالیت درد می گیره اما واقعا دلیلش رو نمی دونم
شما راه درمانی برای گودی کمر سراغ دارید؟

ضمن عرض سلام و تشکر از عنایت جنابعالی به این وبلاگ،
قصدم از نوشتن این مطلب این بود که این نکته را بگویم که راه اصلی حل مشکل کمر، پیدا کردن ابزار خاص و یا روش درمانی خاص نیست. مطالبی را که عرض کردم واقعا در حل این مسئله مفید میدانم. پیشنهادم این است که عکس مجسمه بالا و یا یک مجسمه که درست و راست قامت ایستاده را پرینت کنید و روی میز کار و یا جایی که زیاد در معرض دید است بچسبانید تا هر وقت که آنرا می بینید، سعی کنید که کمر و گردن خود را همانطور صاف و راست نگه دارید. بعد از چند ماه خواهید یافت که مشکلات مربوط به کمر و گردن کمرنگتر میشود و با گذر زمان مسئله گودی کمر هم رفع میشود.
ابزارهایی مانند گن کمر از آن جهت که وظیفه بخشی از عضلات شکم و کمر را به عهده میگیرد، در نهایت به تضعیف عضلات و جدی تر شدن مشکل منجر میشود. چند سالی است که مد شده است که بعضی ادارات میزهای کار ایستاده را به کارمندان خود میدهند تا فرصت ایستادن بیشتر و ننشستن را داشته باشند. میزهای کار جدیدی هم به بازار آمده که حدود 2000 دلار قیمت دارد و میشود آنرا هر چند دقیقه یکبار از حالت نشسته به ایستاده و برعکس درآورد. ایراد ایستادن زیاد هنگام کار این است که وقتی روی موضوعی دیگرآدم تمرکز میکند، به تدریج فراموش میکند که درست بایستد و به یک طرف متمایل میشود. برای همین اخیرا تخته ای به نام fluidstance به بازار آمده که باعث میشود آدم همیشه در تلاطم باشد.
اما اصل قضیه این است که خود آدم بخواهد فرم بدنش را راست قامت نگه دارد و هر چند دقیقه یکبار با نرمشی ساده بدن را از خمودی درآورد. به هیچکدام از این ابزار هم احتیاجی نیست.

Your email address will not be published.

Comment

You may use these HTML tags and attributes:

Name

Email

Website

8
 − 

 = 
four

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

Mailing lists:

Zad-Al-Mosafer, Copyright©2017

عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد
عوامل پیشگیری از ابتلا به کمردرد
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *