تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می شود. به طور نادری باکتری عامل تب مالت می تواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.
علائم تب مالت می تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد. معمولاً عفونت می تواند با آنتی بیوتیک درمان شود. ممکن است درمان چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد با این حال دوره های عود شایع است.
اگرچه تب مالت در ایالات متحده آمریکا شایع نیست، اما این بیماری صدها هزار انسان و حیوان را در سرتاسر جهان درگیر کرده است. پرهیز از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و احتیاط کردن در برخورد با حیوانات می تواند به پیشگیری از تب مالت کمک کند.
نشانه ها
علائم تب مالت می تواند هر زمانی از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز نماید. علائم و نشانه ها مشابه آنفولانزا بوده و عبارتست از:
• تب
• لرز
• تعریق
• ضعف
• خستگی
• درد کمر، مفاصل و عضلات
• سردرد
علائم تب مالت می تواند پس از چند هفته تا چند ماه از بین رفته و مجدداً عود کند. در برخی افراد، تب مالت می تواند مزمن باشد و علائم تا چند سال حتی پس از درمان پایدار باقی بماند. علائم و نشانه های بلند مدت شامل خستگی، تب، آرتریت و ورم مهره های ستون فقرات است.
علت
تب مالت بر حیوانات وحشی و اهلی اثر می گذارد. گله های گاو، بزها، گوسفند، خوک، سگ، شتر، گراز، گوزن شمالی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قرار دارند. نوعی از تب مالت بر پورپوس، سیل بی گوش و نوع خاصی از وال ها اثر می گذارد. باکتری می تواند از حیوان به انسان به سه طریق انتقال یابد:
• محصولات لبنی غیرپاستوریزه. باکتری بروسلا در شیر حیوانات آلوده می تواند از طریق شیر، بستنی، کره و پنیر غیرپاستوریزه به انسان منتقل شود. همچنین باکتری می تواند از طریق گوشت خام یا نیم پز شده حیوانات آلوده به انسان منتقل گردد.
• اسنتشاق. باکتری بروسلا به راحتی در هوا پراکنده می شود. کشاورزان، تکنسین های آزمایشگاه و کارگران کشتارگاه ها می توانند این باکتری را استنشاق کنند.
• تماس مستقیم. باکتری در خون، مایع منی یا جفت حیوانات آلوده می تواند از طریق زخم وارد جریان خون شود. از آنجایی که تماس معمول با حیوانات – لمس کردن، شانه کردن موی حیوانات و بازی کردن با آنها – سبب آلودگی نمی شود، به ندرت افراد از طریق حیوانات اهلی خود آلوده می شوند. همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند هم باید از تماس با حیوانات آلوده پرهیز نمایند.
معمولاً تب مالت از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود، اما در موارد نادر زنان از طریق بارداری یا شیردهی می توانند بیماری را به نوزادان خود منتقل کنند. به طور نادری تب مالت از طریق تماس جنسی یا انتقال خون آلوده یا پیوند مغز استخوان انتقال می یابد.
عوامل خطر
تب مالت در ایالات متحده آمریکا نادر است. سایر مناطق جهان شیوع بالاتری از این بیماری دارند، به ویژه:
• مناطق اطراف دریای مدیترانه
• اروپای شرقی
• آمریکای لاتین
• آسیا
• آفریقا
• سرخپوستان
• خاورمیانه
در افرادی که در این مناطق زندگی کرده و یا به آنجا سفر می کنند، احتمال مصرف پنیر بز غیرپاستوریزه وجود دارد که به آن پنیر محلی نیز می گویند. پنیر غیرپاستوریزه از مکزیک وارد می شود و با بسیاری از انواع تب مالت در آمریکا در ارتباط است.
مشاغل در معرض خطر
افرادی که با حیوانات کار می کنند یا با خون آلوده تماس دارند، در معرض خطر بیشتری برای تب مالت قرار دارند، از جمله:
• دامپزشکان
• کارگران مزارع دامداری
• گاوچرانان
• کارگران کشتارگاه ها
• شکارچیان
• میکروبیولوژیست ها
عوارض
تب مالت می تواند بر هر عضوی از بدن از جمله سیستم باروری، کبد، قلب و سیستم اعصاب مرکزی اثر بگذارد. تب مالت مزمن می تواند سبب ایجاد عارضه در یک عضو یا در کل بدن شود. عارضه ممکن این بیماری عبارتست از:
• عفونت لایه درونی قلب (اندوکاردیت). این مشکل یکی از جدی ترین عوارض تب مالت است. اندوکاردیت درمان نشده می تواند به دریچه های قلب آسیب زده و یا آنها را تخریب کند که مهمترین عامل مرگ و میر مرتبط با تب مال است.
• آرتریت. عفونت مفاصل با درد، سفتی و تورم در مفاصل به ویژه در زانو، لگن، قوزک، مچ و کمر مشخص می گردد. درمان عفونت مفاصل بین مهره های کمری یا لگنی می تواند مشکل تر باشد و منجر به آسیب های دائمی گردد.
• التهاب و عفونت بیضه ها. باکتری هایی که سبب تب مالت می شوند می توانند منجر به عفونت بیضه ها و کلاف پیچیده ای شود که مجرای وابران را به بیضه ها متصل می کند. از این مسیر، عفونت به بیضه ها رسیده و سبب درد و تورم شود که گاهی شدید است.
• التهاب و عفونت کبد و طحال. تب مالت می تواند سبب آسیب به کبد و طحال گردد و سبب بزرگتر شدن آنها نسبت به اندازه نرمال گردد.
• عفونت سیستم اعصاب مرکزی. این مشکل شامل بیماری های تهدید کننده زندگی از جمله مننژیت (التهاب پرده اطراف مغز و نخاع) و انسفالیت (التهاب مغز) است.
آمادگی برای ویزیت پزشک
اگر احتمال می دهید که تب مالت دارید ابتدا به پزشک خانواده خود و یا یک پزشک عمومی مراجعه نمایید. ممکن است به متخصص بیماری های عفونی ارجاع داده شوید.
تشخیص تب مالت به فهمیدن زمان و چگونگی مواجهه با باکتری عامل بیماری بستگی دارد. شما می توانید با آمادگی برای پاسخگویی به اطلاعات مورد نیاز به پزشک کمک نمایید.
آنچه می تواند انجام دهید
پیش از ملاقات با پزشک، ممکن است از شما خواسته شود به چنین سؤالاتی پاسخ دهید:
• چه زمانی برای اولین بار متوجه علائم خود شدید؟
• آیا لبنیات غیرپاستوریزه از جمله پنیرهای محلی مصرف کرده اید؟
• آیا شغل شما به گونه ای است که با حیوانات یا امعاء و احشاء حیوانی در ارتباط هستید؟
• آیا طی سال گذشته به کشورهای خارجی سفر کرده اید؟
• آیا در آزمایشگاهی کار می کنید که ارگانیسم های عفونی وجود دارد؟
• آیا اخیراً به شکار رفته اید؟
آنچه از پزشک خود انتظار دارید
طی معاینات بالینی ممکن است پزشک چنین سؤالاتی بپرسد:
• از شما بخواهد مفاصل خود را تکان داده تا درد و سفتی را بررسی نماید.
• شکم شما را فشار می دهد تا بررسی کند آیا ارگان های شما بزرگ شده یا احساس درد دارید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
تشخیص تب مالت به ویژه در مراحل اولیه می تواند مشکل باشد، چرا که علائم آن مشابه بیماری های دیگر از جمله آنفولانزا است. اگر تب به شدت بالا رفت، درد یا ضعف عضلانی یا سایر عوامل خطر بیماری را داشتید یا تب شما پایدار بود به پزشک مراجعه نمایید.
آزمایش های تشخیصی
معمولاً پزشک تشخیص تب مالت را با استفاده از نمونه های خون یا مغز استخوان برای بررسی باکتری بروسلا تأیید می کند و یا با استفاده از آزمایشات خون آنتی بادی باکتری را بررسی می نماید. برای کمک به تشخیص عوارض تب مالت، ممکن است تست هایی از این قبیل لازم شود:
• اشعه ایکس. اشعه ایکس می تواند تغییرات مفاصل و استخوان ها را مشخص نماید.
• سی تی اسکن یا MRI. این روش های تصویربرداری به تعیین التهاب یا آبسه های در مغز یا سایر بافت ها کمک می کند.
• کشت مایع مغزی نخاعی. در این تست نمونه کوچکی از مایع اطراف مغز و نخاع برداشته می شود تا عفونت هایی از جمله مننژیت یا انسفالیت بررسی شود.
• اکوکاردیوگرافی. در این تست از امواج صوتی برای ایجاد تصویر از قلب استفاده می شود تا نشانه های عفونت یا آسیب قلبی بررسی شود.
درمان دارویی
درمان با هدف تسکین علائم، پیشگیری از عود بیماری و عوارض انجام می گیرد. احتمالاً لازم است بیمار برای حداقل 6 هفته آنتی بیوتیک دریافت نماید و علائم پس از چند ماه از بین می رود. البته ممکن است این بیماری پس از مدتی برگشته و مزمن شود.
پیشگیری
برای کاهش خطر ابتلا به تب مالت، به این نکات توجه نمایید:
• از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری نمایید. در سالهای اخیر در آمریکا، تعداد اندکی بیمار مبتلا به تب مالت شناسایی شد که با محصولات لبنی غیرپاستوریزه در ارتباط بود. هنوز بهترین راه پیشگیری از این بیماری پرهیز از مصرف شیر، پنیر و بستنی غیرپاستوریزه است. اگر به کشورهای خارجی سفر کرده اید از مصرف لبنیات پرهیز نمایید.
• گوشت ها را به طور کامل طبخ نمایید. تمام گوشت ها را تا زمانی حرارت دهید تا دمای درونی آن به 165-145 درجه فارنهایت (74-63 درجه سانتی گراد) برسد. در زمانی که بیرون غذا میل می کنید گوشت هایی را سفارش دهید که بخوبی پخته شده باشد. بعید است که گوشت حیوانات اهلی در آمریکا آلوده به باکتری بروسلا باشد اما طبخ صحیح سبب می شود باکتری های مضر مثل سالمونلا و اشریشیاکلی از بین برود. در زمانی که به کشورهای خارجی سفر می کنید از خرید گوشت از بقالی ها پرهیز نموده و گوشت هایی را سفارش دهید که بخوبی پخته شده باشد.
• دستکش بپوشید. اگر دامپزشک، کشاورز، شکارچی یا کارگر کشتارگاه هستید باید در زمان کار با حیوانات مرده یا بیمار و یا بافت حیوانات و همچنین در زمان کمک به تولد نوزاد حیوانات از دستکش های پلاستیکی استفاده نمایید.
• به نکات ایمنی در مکان های پرخطر دقت نمایید. اگر در آزمایشگاه هستید در شرایط ایمنی مناسب با نمونه ها کار کنید. تمام کارگرانی که با آلودگی مواجهه داشته اند را فوراً درمان نمایید. کشتارگاه ها نیز باید از اقدامات پیشگیرانه مثل جداسازی محل کشتار از سایر نواحی و استفاده از لباس محافظ پیروی نمایند.
• واکسیناسیون حیوانات اهلی. در آمریکا، برنامه های واکسیناسیون برای ریشه کنی تب مالت در گله ها انجام می شود. از آنجایی که واکسن تب مالت، باکتری زنده استفاده شده است می تواند سبب ایجاد بیماری در افراد شود. اگر شخصی به طور اتفاقی در زمان واکسیناسیون حیوانات با سوزن واکسن آلوده شود باید فوراً تحت درمان قرار گیرد.
کلید واژه ها:
تب مالتبیماری های مشترک انسان و حیوانبیماری های شایع
نشانی:
اراک،میدان حضرت ولیعصر (عج)، مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج)
پست الکترونیکی:
pr_valieasr@arakmu.ac.ir
تلفن:
086-32222003-8
عوامل ابتلا به تب مالت
دورنگار:
086-32231283
کد پستی:
3814957558
صندوق پستی:
411373671857
ساعات کاری:
به صورت تمام وقت
نشانههای سجاوندی
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
تب مالت یک بیماری مسری عفونی است که بهدلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم، به بیماری هزار چهره معروف است. این بیماری، یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام به حساب میآید. پیشگیری از تب مالت کار آسانی است اما درمانش میتواند چند ماه طول بکشد. به نظر شما آیا تب مالت کشنده است؟ پاسخ این است که این بیماری بهندرت موجب مرگ میشود اما در صورت درمان نشدن میتواند عوارض ناتوانکنندهای ایجاد کند و زندگی عادی فرد را تحتالشعاع قرار بدهد. در این مطلب، شما را با علائم، علل، عوارض و روشهای پیشگیری و درمان تب مالت آشنا میکنیم.
عوامل ابتلا به تب مالت
حتما بخوانید:انواع بیماری های کبد، علائم، روشهای تشخیص و درمانعلائم بیماری زونا، تشخیص، پیشگیری و درمان آنعلائم بیماری سلیاک، روشهای تشخیص و درمان آن
تب مالت یک عفونت باکتریایی است که اغلب از طریق شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی غیرپاستوریزه از حیوانات به انسانها منتقل میشود. باکتری مولد تب مالت، در موارد نادر میتواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیواناتِ آلوده پخش شود. علائم تب مالت میتواند شامل تب، درد مفصل و خستگی باشد. این عفونت معمولا با مصرف آنتیبیوتیک با موفقیت درمان میشود. با این حال، درمان آن از چند هفته تا چند ماه طول میکشد و احتمال عود مجدد آن نیز زیاد است.
بیماری تب مالت صدها هزار انسان و حیوان را در سراسر جهان مبتلا میکند. اجتناب از محصولات لبنی غیرپاستوریزه و رعایت احتیاط در هنگام کار کردن با حیوانات یا در آزمایشگاه به پیشگیری از تب مالت کمک میکند.
علائم تب مالت میتوانند از چند روز تا چند ماه پس از آلودهشدن فرد ظاهر شوند. علائم و نشانههای تب مالت شبیه علائم آنفولانزا هستند و عبارتاند از:
علائم تب مالت ممکن است برای هفتهها یا ماهها ناپدید شده و سپس دوباره ظاهر شوند. تب مالت در برخی از افراد مزمن میشود و علائم آن تا سالها حتی پس از درمان ادامه مییابند.
علائم و نشانههای طولانیمدت تب مالت عبارتاند از:
تشخیص تب مالت در مراحل اولیه میتواند دشوار باشد، چون در این زمان معمولا به بسیاری از بیماریهای دیگر مانند آنفولانزا شباهت دارد. اگر دچار تب شدهاید و دمای بدنتان بهسرعت در حال بالا رفتن است، درد عضلانی یا ضعف غیرعادی دارید و عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری یا یک تب مداوم دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
تب مالت میتواند بسیاری از حیوانات وحشی و اهلی را گرفتار کند. گلههای گاو، بزها، گوسفندان، خوکها، سگها، شترها، گرازهای وحشی و گوزنهای شمالی، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. یک نوع تب مالت نیز وجود دارد که بر فُک بندرگاه، خوک دریایی و برخی از نهنگها تأثیر میگذارد. باکتری مولد این بیماری (بروسلا) ممکن است از سه راه اصلی از حیوانات به انسانها سرایت کند:
باکتری تب مالت موجود در شیر حیوانات آلوده میتواند از طریق شیر، بستنی، کره و پنیرهای غیرپاستوریزه به انسانها منتقل شود. همچنین این باکتری میتواند از طریق گوشت خام یا نپختهی حیوانات آلوده نیز وارد بدن انسان شود.
باکتری بروسلا بهراحتی در هوا پخش میشود. کشاورزان، تکنسینهای آزمایشگاه و کارگران کشتارگاه ممکن است این باکتری را استنشاق کنند.
باکتری موجود در خون، اسپرم یا جفت یک حیوان آلوده میتواند از طریق یک بریدگی یا جراحت دیگر، وارد جریان خون شما شود. از آنجا که تماس طبیعی با حیوانات – لمس کردن، برس کشیدن یا بازی کردن – باعث سرایت مالت نمیشود، مردم بهندرت از حیوانات خانگی خود تب مالت میگیرند. با این حال افرادی که سیستمهای ایمنی ضعیفی دارند، باید از تماس با سگهای مبتلا به این بیماری اجتناب کنند.
تب مالت معمولا از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود اما در موارد معدود ممکن است زنان، این بیماری را در هنگام زایمان یا از طریق شیر دادن به نوزادانشان انتقال دهند. تب مالت بهندرت ممکن است از طریق فعالیت جنسی یا تزریق خون آلوده یا پیوند مغز استخوان انتقال یابد.
تب مالت در ایالات متحده بسیار نادر است. اما میزان ابتلا به عفونت تب مالت در سایر نقاط جهان بیشتر است، خصوصا مناطق زیر:
افرادی که در این نواحی زندگی یا به آنجا سفر میکنند، بیشتر احتمال دارد که پنیر بز غیرپاستوریزه – که گاهی اوقات پنیر روستایی نامیده میشود – مصرف کنند. پنیر بز غیرپاستوریزهی واردشده از مکزیک با بسیاری از موارد تب مالت در ایالات متحده مرتبط دانسته شده است.
افرادی که با حیوانات کار میکنند یا با خون آلوده تماس دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به تب مالت قرار دارند. ازجمله:
تب مالت میتواند تقریبا بر هر عضوی از بدن شما تأثیر بگذارد، ازجمله سیستم باروری، کبد، قلب و سیستم عصبی مرکزی. این بیماری ممکن است فقط در یک عضو یا در کل بدن عوارض ایجاد کند. عوارض احتمالی تب مالت عبارتاند از:
این یکی از جدیترین عوارض تب مالت است. اندوکاردیت درماننشده میتواند به دریچههای قلب آسیب بزند یا آنها را تخریب کند و علت اصلی مرگومیرهای مرتبط با تب مالت است.
عفونت مفصل بهوسیلهی درد، سفتی و تورم در مفاصل شما بهخصوص زانوها، مفصل ران، مچ پا، مچ دست و ستون فقرات مشخص میشود. درمان اسپوندیلیت – التهاب مفاصل بین استخوانهای ستون فقرات (استخوانهای مهرهای) یا بین ستون فقرات و لگن – میتواند بسیار دشوار باشد و ممکن است باعث آسیبهای دائمی شود.
عفونتی که باعث تب مالت میشود، میتواند اپیدیدیمیس (لولهی مارپیچی که لولهی منی و بیضه را به هم متصل میکند) را عفونی کند. این عفونت از آنجا ممکن است به خود بیضه گسترش یابد و درد و تورم شدیدی ایجاد کند.
تب مالت میتواند بر طحال و کبد نیز تأثیر بگذارد و باعث شود که بیشتر از حد عادی بزرگ شوند.
اینها شامل بیماریهای بالقوه خطرناکی مانند مننژیت (التهاب غشاهای اطراف مغز و نخاع) و انسفالیت (التهاب خود مغز) هستند.
برای کاهش خطر ابتلا به تب مالت، اقدامات احتیاطی زیر را انجام دهید:
در طول سالهای اخیر در ایالات متحده، موارد معدودی از تب مالت با محصولات لبنی خام بهدست آمده از گلههای بومی مرتبط دانسته شدهاند. با این حال همچنان بهتر است از شیر، بستنی و پنیر غیرپاستوریزه – صرفنظر از آنکه محصول کجاست – اجتناب کنید. اگر به کشورهای دیگر سفر میکنید، از مصرف تمام محصولات لبنی خام پرهیز نمایید.
تمام گوشت را تا زمانی که دمای داخلی آن به ۶۳ تا ۷۴ درجهی سانتیگراد برسد، بپزید. هنگام غذا خوردن در بیرون از خانه، استیک یا گوشتتان را حداقل بهصورت متوسط – مغزپخت (medium-well) سفارش دهید. پخت درست و کامل، باکتریهای مضر مانند سالمونلا و ایکولای را ازبین میبرد. هنگام سفر کردن به خارج از کشور، از خرید گوشت از فروشندههای خیابانی اجتناب کنید و همهی گوشتها را بهصورت کاملا پخته سفارش دهید.
اگر دامپزشک، کشاورز، شکارچی یا کارگر کشتارگاه هستید، در هنگام دست زدن به حیوانات مریض یا مرده یا بافت حیوانی یا در هنگام کمک کردن به وضع حمل یک حیوان حتما دستکشهای لاستیکی بپوشید.
اگر کارمند آزمایشگاه هستید، تحت شرایط زیستایمنی (biosafety) مناسب روی نمونههای آزمایش کار کنید. تمام کارمندانی که در معرض آلودگی بودهاند، باید فورا درمان شوند. کشتارگاهها نیز باید نکات حفاظتی لازم مانند جداسازی بخش کشتار از سایر قسمتهای کشتارگاه و استفاده از لباس محافظتی را رعایت کنند.
یک برنامهی واکسیناسیون تهاجمی در ایالات متحده تقریبا تب مالت را در گلههای احشام ازبین برده است. از آنجا که واکسن تب مالت زنده است، میتواند باعث بیماری در افراد شود. بنابراین اگر کسی در حین واکسینه کردن یک حیوان بهطور تصادفی دچار نیدل استیک (زخم سرسوزن) شد، باید تحت درمان قرار بگیرد.
پزشکان معمولا بهوسیلهی آزمایش کردن یک نمونه از خون یا مغز استخوان بهمنظور پیدا کردن باکتری بروسلا یا توسط آزمایش کردن خون برای یافتن آنتیبادیهای مربوط به این باکتری، تشخیص تب مالت را تأیید میکنند. ممکن است لازم باشد برای کمک به تشخیص عوارض تب مالت، آزمایشهای دیگری نیز انجام دهید، ازجمله:
هدف از درمان تب مالت، ازبین بردن علائم، جلوگیری از عود بیماری و اجتناب از عوارض است. شما باید حداقل به مدت ۶ هفته آنتیبیوتیک دریافت کنید و ممکن است علائمتان تا چند ماه بهطور کامل ازبین نروند. همچنین این بیماری میتواند بازگردد و ممکن است مزمن شود.
اگر فکر میکنید که ممکن است تب مالت گرفته باشید، لازم است اول به یک پزشک عمومی یا پزشک خانوادگیتان مراجعه کنید. آنها در صورت لزوم، شما را به متخصص بیماریهای عفونی معرفی خواهند کرد.
تشخیص تب مالت به این مسئله بستگی دارد که آیا در معرض باکتری مولد این بیماری قرار گرفتهاید یا نه و اگر این طور است، این اتفاق چگونه و چه زمانی رخ داده است. شما میتوانید با آماده کردن اطلاعات موردنیاز پزشکتان از قبل، در تشخیص بهتر بیماری به او کمک کنید.
بهتر است قبل از مراجعه به پزشک، پاسخ سؤالات زیر را آماده کنید:
عوامل ابتلا به تب مالت
در طول معاینهی فیزیکی، پزشکتان ممکن است:
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
9000تومان
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
کارشناس نرمافزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذتبخشه.
درخوردن لبنیات دقت کنیم تامبتلانشیم.انشااله.خسته نباشید.
ممنونم. سلامت باشید.
ممنون از زحماتتون.
لطف دارید دوست عزیز.
عجب. مفید بود. مرسی
باعث افتخاره که مطلب براتون مفید بوده.
خواص خوراکی ها
خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است
خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی
۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و
قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟
آخرین مطالب
ماساژ ریلکسی با ۵ روش ساده اما معجزهآسا
سردرد صبحگاهی و مهمترین دلایل آن
قرص باکلوفن چیست؛ عوارض و تداخل دارویی آن چگونه است؟
کتاب بهانه ممنوع؛ اثری از وین دایر برای رسیدن به موفقیت
نشانههای سوء استفاده عاطفی چیست و درمقابل آن چه باید کرد؟
ترین های جهان
بهترین دانشگاه های جهان که تحصیل در آنها آرزوی هرکسی است
بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی
جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان
گران ترین تصادف های دنیا؛ ۱۰ خودروی لوکس که در چند لحظه از بین رفتند
بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کداماند؟
زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود میکنند
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
مقدمه: تب مالت به علت درگيري انسان و حيوان و شيوع زياد آن در مناطق اندميك، از نظر اجتماعي و اقتصادي يك مشكل مهم بهداشتي ميباشد. به علت نادر بودن بيماري در كشورهاي پيشرفته، در كتب مرجع به اين بيماري گسترده بسيار مختصر اشاره شده است. لذا تحقيق در مورد تب مالت در ايران كه يكي از مناطق شايع بيماري است ضروري ميباشد .هدف از اين مطالعه تعيين مدل ابتلا به تب مالت در شهرستان اراك مي باشد.روش كار: اين مطالعه به صورت مورد – شاهدي در سال 1384 در شهرستان اراك انجام شد. در ابتدا با هماهنگي مركز بهداشت شهرستان اراك افراد مبتلا شناسايي شدند و در صورتي كه تشخيص تب مالت توسط پزشك مسوول با در نظر گرفتن اپيدميولوژي ، علايم باليني و سرولوژي تایيد مي شد بيمار وارد مطالعه ميگرديد. براي گروه كنترل از همسايگان فرد مبتلا كسي كه از نظر سني و جنسي با بيمار هماهنگي داشت انتخاب و در صورتي كه آزمايش رايت و 2MG وي منفي بود وارد مطالعه ميشد. حجم نمونه 300 نفر بود كه 150 نفر از مبتلايان به تب مالت و 150 نفر از گروه كنترل وارد مطالعه شدند. پرسشنامهاي حاوي سوالات مربوط به اطلاعات دموگرافيك، وضعيت دام و آگاهي افراد در مورد بيماري تكميل گرديد. براي بررسي ميزان تاثير متغيرهاي تحت مطالعه بر بيماري تب مالت از مدل رگرسيون لجستيك شرطي استفاده شد.نتايج: از ميان متغير هاي مورد بررسي، وجود بيماري در افراد خانواده با افزايش شانس 55/7 برابر، مهمترين عامل در ابتلا و ريسك فاكتور بعدي مصرف لبنيات غير پاستوريزه با افزايش شانس 7/3 برابربود. از ميان متغير هاي آگاهي، متغير عدم اطلاع از راه انتقال از طريق پنير تازه، بيش از بقيه موارد، در ابتلا موثر بود (OR=0.44). تعداد دام در مبتلايان بيش از 2 برابر گروه كنترل بود. از نظر تحصيلات و منبع كسب اطلاعات در مورد تب مالت، بين دو گروه تفاوت قابل ملاحظهاي وجود نداشت.نتيجهگيري: چون ريشهكني بيماري در حيوانات با شرايط موجود عملاً امكانپذير نميباشد با توجه به نتايج طرح به نظر ميرسد افزايش آگاهي در مورد راههاي انتقال بيماري خصوصا پنير تازه و لبنيات غير پاستوريزه در كاهش بيماري در جامعه موثر باشد و با توجه به شانس ابتلا چندين برابر در صورت وجود بيماري در افراد خانواده، مطالعهاي براي هزينه- كاربري تست رايت در افراد خانواده فرد مبتلا پيشنهاد ميگردد.
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1
کدپستی: 1461965381
تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)
عوامل ابتلا به تب مالت
کارگاه های آموزشی
اخبار
JCR
خبرگزاری سیناپرس
پیوندهای مرتبط
9