عوامل ابتلا به تبخال تناسلی

عوامل ابتلا به تبخال تناسلی
عوامل ابتلا به تبخال تناسلی

تبخال تناسلی یک بیماری مقاربتی شایع است که مردان و زنان را درگیر می‌کند. خصوصیات هرپس تناسلی شامل درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی است. اما ممکن است هیچ گونه علائم یا نشانه‌ای وجود نداشته باشد. این تبخال، حتی با وجود اینکه هیچ زخم قابل مشاهده‌ای نداشته باشد، می‌تواند واگیردار باشد. داروها می‌توانند علائم بیمار را تسکین داده و خطر آلوده کردن دیگران را کاهش دهند. کاندوم نیز می‌تواند در پیشگیری از انتقال ویروس موثر باشد.

 

ابتلا به تبخال تناسلی می‌تواند باعث شرمندگی، خجالت و عصبانیت شود. در صورتی که فکر کنید همسرتان این عفونت را به شما انتقال داده، ممکن است نسبت به وی مشکوک یا خشمگین باشید، یا ممکن است از طرد شدن توسط شریک خود هراس پیدا کنید. اگر مشکوک به داشتن تبخال تناسلی (یا هرگونه بیماری مقاربتی دیگر) هستید بلافاصله به یک پزشک مراجعه نمایید تا از عفونت بیشتر و عوارض دیگر پیشگیری شود.

علائم

عوامل ابتلا به تبخال تناسلی

 

بیشتر افراد مبتلا به ویروس هرپس سیمپلکس نمی‌دانند که دچار آن هستند زیرا هیچ گونه علائم یا نشانه‌ی مشخصی وجود ندارد و یا بسیار خفیف هستند.

علائم تبخال تناسلی در صورت وجود عبارتند از:

درد یا خارش که ظرف ۲ تا ۱۰ روز پس از قرار گرفتن در معرض شریک جنسی آلوده آغاز می‌شود.
برجستگی‌های قرمز کوچک یا تاول‌های سفید کوچک که ممکن است چند روز بعد ظاهر شوند.
زخم‌هایی که با پاره شدن تاول‌ها شکل می‌گیرند و از آنها خون یا چرک بیرون می‌آید.
دمل‌هایی که با بهبود یافتن زخم‌ها تشکیل می‌شوند.

زخم‌ها ممکن است باعث درد و سوزش هنگام ادرار شوند. همچنین ممکن است تا زمان از بین رفتن عفونت، درد و حساسیت در ناحیه‌ی تناسلی وجود داشته باشد. در اوایل بروز بیماری ممکن است علائم و نشانه‌هایی شبیه به آنفولانزا مانند تورم غدد لنفاوی در کشاله ران، سردرد، درد عضلانی و تب را تجربه کنید.

تفاوت‌ها در محل بروز علائم تبخال تناسلی

زخم‌ها جایی ظاهر می‌شوند که عفونت وارد بدن شده است. عفونت با لمس زخم و سپس مالیدن یا خاراندن ناحیه‌ی دیگری از بدن مانند چشم‌ها انتقال پیدا می‌کند.

زخم‌ها در مردان و زنان می‌تواند در نواحی زیر ایجاد شود:

نشیمن‌گاه
مقعد
دهان

زخم‌ها در زنان می‌تواند در نواحی زیر ایجاد شود:

ناحیه واژن
نواحی خارجی اندام تناسلی
دهانه رحم

زخم‌ها در مردان می‌تواند در نواحی زیر ایجاد شود:

آلت تناسلی
کیسه بیضه
ران‌ها
مجرای ادرار، کانال داخل آلت تناسلی که به مثانه منتهی می شود.

عود بیماری

هرپس تناسلی برای هر فردی متفاوت است. علائم و نشانه‌ها ممکن است برای سال‌ها عود کنند، برطرف شوند و مجدداً بروز پیدا کنند. برخی افراد هر سال بارها حملات این عفونت را تجربه می‌کنند. هر چند برای بسیاری از افراد شیوع تبخال‌ها با گذر زمان کمتر می‌شود.

در حین عود بیماری، مدت کوتاهی پیش از بروز زخم‌ها ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

سوزش، مور مور شدن و خارش در محلی که عفونت ابتدا از آنجا وارد بدن شده است.
درد در پایین کمر، باسن و پاها

دلایل

 

دو نوع از عفونت‌های ویروس هرپس سیمپلکس می‌توانند باعث هرپس تناسلی شوند:

HSV-1: این نوع معمولاً باعث تبخال یا تاول تب‌ها در اطراف دهان می‌شود، هرچند می‌تواند در حین رابطه جنسی دهانی به ناحیه تناسلی انتقال پیدا کند. عود این عفونت در مقایسه با نوع دیگر بسیار کمتر رخ می‌دهد.
HSV-2: این نوع بطور متداول باعث تبخال تناسلی می‌گردد. ویروس در حین رابطه جنسی و تماس پوست با پوست انتقال می‌یابد. HSV-2 چه در صورت وجود یا عدم وجود زخم باز، بسیار شایع و به شدت مسری است.

از آنجایی که ویروس در خارج از بدن به سرعت می‌میرد، ابتلا به عفونت از طریق تماس با توالت، حوله یا سایر لوازم مورد استفاده توسط شخص آلوده تقریباً غیر ممکن است.

عوامل خطر

خطر آلوده شده به تبخال تناسلی در شرایط زیر ممکن است افزایش یابد:

جنسیت زن: زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به تبخال تناسلی هستند. انتقال ویروس از مرد به زن در حین رابطه جنسی آسان‌تر از انتقال آن از زن به مرد است.
داشتن شرکای جنسی متعدد: هر شریک جنسی اضافه، خطر قرارگیری در معرض ویروسی که باعث تبخال تناسلی می‌شود را افزایش می‌دهد.

عوارض

عوارض مرتبط با هرپس تناسلی ممکن است شامل موارد زیر باند:

سایر بیماری‌های مقاربتی: وجود زخم در ناحیه تناسلی خطر انتقال یا ابتلا به سایر بیماری‌های مقاربتی از جمله ایدز را افزایش می‌دهد.
عفونت نوزاد: نوزادان متولد شده از مادر آلوده ممکن است در طول فرایند زایمان در معرض ابتلا به ویروس قرار بگیرند. این امر ممکن است منجر به آسیب مغزی، کوری یا مرگ نوزاد شود.
مشکلات مثانه: در برخی موارد زخم‌های ناشی از تبخال تناسلی می‌توانند باعث التهاب در اطراف لوله‌ای شوند که ادرار را از مثانه به بیرون می‌برد (مجرای ادرار). تورم می‌تواند برای چند روز مجرای ادرار را مسدود کند و نیاز به قرار دادن کاتتر برای تخلیه مثانه باشد.
مننژیت: در موارد نادر، عفونت ویروس هرپس سیمپلکس منجر به التهاب غشاها و مایع مغزی نخاعی اطراف مغز و نخاع می‌شود.
التهاب راست روده (پروکتیت): تبخال تناسلی می‌تواند منجر به التهاب پوشش راست روده گردد.

آزمایش‌ها و تشخیص

پزشک معمولاً با معاینه فیزیکی و نتایج برخی تست‌های آزمایشگاهی می‌تواند تبخال تناسلی را تشخیص دهد:

کشت ویروس: این تست شامل گرفتن یک نمونه‌ی بافت یا خراشیدن زخم‌ها برای بررسی در آزمایشگاه می‌باشد.
تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR): این آزمایش برای کپی گرفتن دی ان ای از یک نمونه خون، بافت زخم یا مایع نخاعی استفاده می‌شود. سپس می‌توان دی ان ای را برای بررسی وجود ویروس هرپس سیمپلکس و تعیین نوع آن آزمایش کرد.
آزمایش خون: این آزمایش نمونه خون را برای کنترل وجود پادتن‌های ویروس هرپس سیمپلکس و شناسایی عفونت تبخالی در گذشته بررسی می‌کند.

درمان‌ تبخال تناسلی

درمان با داروهای ضد ویروس نسخه‌ای ممکن است:

به بهبود سریع‌تر زخم‌ها در طول شیوع اولیه کمک کند.
شدت و مدت علائم را در شیوع مکرر تبخال کاهش دهد.
تعداد دفعات بروز تبخال را کمتر کند.
احتمال انتقال ویروس تبخال به شخص دیگر را به حداقل برساند.

داروهای ضد ویروس مورد استفاده برای تبخال تناسلی عبارتند از:

عوامل ابتلا به تبخال تناسلی

آسیکلوویر (Zovirax)
فامسیکلوویر (Famvir)
والاسیکلوویر (Valtrex)

ممکن است پزشک توصیه کند که تنها در زمان داشتن علائم تبخال تناسلی داروها را مصرف کنید و یا حتی در شرایطی که هیچ علائمی وجود ندارد یک داروی خاص را بطور روزانه مصرف کنید.

مقابله و حمایت

آنچه که حس می‌کنید طبیعی است. در ادامه روش‌های سالمی برای مقابله با تبخال تناسلی ارائه شده است:

با همسر خود ارتباط برقرار کنید: در مورد احساسات خود صادق و راحت باشید. به همسر خود اعتماد کنید و آنچه که وی به شما می‌گوید را باور کنید. به دنبال یافتن مقصر نباشید. تبخال تناسلی می‌تواند سال‌ها در بدن شما مخفی ماند، بنابراین تعیین اینکه چه زمانی آلوده شده‌اید، اغلب دشوار است.
اطلاعات کسب کنید: با پزشک یا مشاور صحبت کنید تا چگونگی زندگی در این شرایط و به حداقل رساندن احتمال آلوده کردن دیگران را یاد بگیرید. در مورد گزینه‌های درمانی و چگونگی کنترل شیوع تبخال‌ها اطلاعات لازم را کسب کنید.
به یک گروه حمایتی ملحق شوید: به دنبال گروه‌هایی باشید که بتوانید در مورد احساسات خود صحبت کنید و از تجربیات دیگران آگاه شوید.

پیشگیری

پیشنهادات برای پیشگیری از ابتلا به هرپس تناسلی مانند مواردی است که برای سایر بیماری‌های مقاربتی ذکر می‌شود؛ خودداری از فعالیت جنسی یا محدود کردن تماس جنسی به تنها یک نفر که بدون آلودگی است. بطور خلاصه می‌توانید:

خود یا شریکتان را ملزم به استفاده از کاندوم لاتکس در حین تماس جنسی کنید.
در صورتی که شما یا همسرتان دچار تبخال در ناحیه تناسلی یا ناحیه دیگری شده‌اید، از ارتباط جنسی اجتناب کنید.

کلید واژه ها:
تبخال تناسلیبیماری های شایعبیماری های مقاربتی

نشانی:
اراک،میدان حضرت ولیعصر (عج)، مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج)

پست الکترونیکی:

pr_valieasr@arakmu.ac.ir

تلفن:

086-32222003-8

دورنگار:

086-32231283

کد پستی:

3814957558

صندوق پستی:

411373671857

ساعات کاری:
به صورت تمام وقت

تب‌خال تناسلی عفونت شایع منتقله از راه جنسی است که به دلیل وجود ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود. پس از ابتلا به عفونت، ویروس در بدن شما غیر فعال شده ولی می‌تواند چندین‌بار در سال دوباره عود کند. تب‌خال تناسلی ممکن است باعث درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی شما شود. استفاده از داروها می‌توانند علائم این بیماری را کاهش دهند. استفاده از کاندوم برای جلوگیری از گسترش عفونت تبخال تناسلی در حین برقراری روابط جنسی ضروری است.

دو نوع عفونت ویروسی باعث ایجاد تبخال تناسلی می‌شود:

نکته 1: در طی شیوع بیماری ممکن است علائم و نشانه‌های بیماری آنفولانزا، تب و درد کشاله ران را تجربه کنید.

نکته 2: عفونت علاوه بر اینکه وارد بدن‌تان می‌شود بلکه با دست زدن و خاراندن نیز به قسمت‌های دیگر بدن منتقل می‌شود.

عوامل ابتلا به تبخال تناسلی

نکته 3: ابتلای نوزاد به این بیماری بسیار خطرناک است و ممکن است باعث سکته مغزی، کوری و مرگ نوزاد شود.

نکته 4: در بعضی موارد، زخم‌های مرتبط با تب‌خال تناسلی باعث التهاب اطراف مجاری ادرار شده و عفونت ادراری ایجاد می‌کند. تورم می‌تواند جلوی مجرای ادرار در مردان را بگیرد و دفع ادرار را متوقف کند.

نکته 5: در موارد نادر، عفونت HSV منجر به التهاب غشاها و مایع مغزی نخاعی اطراف مغز و نخاع می‌شود. 

نکته 6: تبخال تناسلی ممکن است منجر به التهاب پوشش رکتوم، به ویژه در مردان هم‌جنسگرا باشد.

تشخیص این بیماری بسیار ساده است. پزشک با یک معاینه ساده به راحتی متوجه خواهد شد اما در برخی موارد این بیماری خاموش است و تشخیص آن با آزمایش امکان‌پذیر است.

اگر باردار هستید و می‌دانید که تب‌خال ناحیه تناسلی دارید حتما آن را با پزشک درمیان بگذارید. پزشک ممکن است توصیه کند که در دوران بارداری داروهای ضد ویروسی مصرف کنید. احتمال سزارین در این حالت منطقی‌ترین راه است، زیرا شیوع این بیماری را کاهش خواهد داد.

درمان دارویی می‌تواند علائم تبخال را کاهش دهد ولی نمی‌تواند این بیماری را کاملا ریشه کن کند. در این موارد بهتر است نهایت تلاش‌تان را بکنید و بهداشت را کاملا رعایت کنید.

این داروها فقط و فقط باید با تجویز پزشک و تحت نظر او مصرف شود.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که گرما برای درمان عوارض جانبی تب‌خال مفید باشد. گرما ممکن است به کاهش درد و تورم کمک کند.

شما هم‌چنین می‌توانید از کمپرس سرد برای کاهش تورم استفاده کنید. یک بسته یخ را داخل پارچه یا ظرف مخصوص تمیز قرار داده و هر چهار ساعت روی زخم اعمال کنید.

استفاده موضعی از جوش شیرین باعث خشک شدن تبخال تناسلی خواهد شد. برای انجام این کار، یک توپ پنبه مرطوب را به یک مقدار کمی جوش شیرین مخلوط کرده و روی موضع بمالید

این ماده تبخال را خشک کرده و خارش آن را کاهش می‌دهد. کمی از نشاسته را در آب جوش ریخته و پس از قوام، آن را با پنبه مخلوط کرده و روی پوست بمالید.

سیر ممکن است خواص ضد ویروسی در برابر هر دو نوع سندرم تبخال داشته باشد. سیر تازه را خرد کرده و آن را با روغن زیتون مخلوط کنید تا رقیق شود. شما می‌توانید این مخلوط را برای درمان درد تا سه بار در روز به صورت موضعی استفاده کنید.

سرکه دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی است. کمی آن را با آب مخلوط کنید و روزی دوبار بر روی موضع بمالید.

خوردن غذاهای مناسب و اجتناب از مواد معدنی خاص می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را افزایش دهد و به نوبه خود به مبارزه با ویروس تبخال کمک کند. شواهد زیادی نشان می‌دهد که تغییر رژیم غذایی شما می‌تواند به جلوگیری از شیوع بیماری‌های مختلف کمک کند.

خوردن سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان قدرت سیستم ایمنی بدن شما را افزایش داده و التهاب را کاهش دهد. گل کلم، اسفناج، کلم و گوجه فرنگی غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند. آن‌ها هم‌چنین حاوی اسید آمینه هستند که برای درمان تبخال مهم است.

اسیدهای چرب امگا 3 سیستم ایمنی بدن‌تان را قوی کرده و به شما در مبارزه با بیماری‌های التهابی مزمن کمک کنند. ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، دانه کتان و دانه‌های چیا غنی از اسیدهای چرب امگا هستند.

استفاده از پروتئین برای مبارزه با ویروس تب‌خال و دیگر بیماری‌های حیاتی ضروری است. در رژیم غذایی خود، غذاهایی با پروتئین بالا و کم چربی اشباع شده بگنجانید. گوشت، بادام زمینی و تخم مرغ و جو از آن دسته هستند.

محققان ثابت کرده‌اند که ویتامین C می‌تواند به طور موثر باعث بهبودی شریان‌های تبخال شوند. میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگ مانند فلفل، پرتقال و توت فرنگی غنی از ویتامین C هستند. انبه و میوه‌های پاپایا نیز حاوی ویتامین c می‌باشند.

زینک نیز عوارض بیماری تب‌خال را کاهش می‌دهد و حتی از آن پیشگیری می‌کند. شما می‌توانید روی را در رژیم غذایی خود، با خوردن گندم، نخود، جوجه، بره و گوشت تامین کنید.

ویتامین‌های گروه B نیز از آن دسته از ویتامین‌هایی هستند که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. شما می‌توانید ویتامین B را از لوبیا سبز، تخم مرغ، اسفناج و کلم بروکلی دریافت کنید.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

عوامل ابتلا به تبخال تناسلی
عوامل ابتلا به تبخال تناسلی
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *