عوارض کمبود د3

عوارض کمبود د3
عوارض کمبود د3

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

ویتامین D برای سلامت استخوان و تعدادی دیگر از اندام‌های بدن مانند ماهیچه‌ها، دندان‌ها و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن، اهمیت بسیار زیادی دارد. اما مشکلی که وجود دارد این است که ویتامین دی به سختی از منابع غذایی معمولی به دست می‌آید و تامین اندازه مورد نیاز بدن، تنها از طریق مصرف منابع ویتامین D امکان پذیر نیست و باید از فرآورده‌هایی مثل شیر یا غلاتی که با این ویتامین غنی شده‌اند، استفاده نمود. اگر بدن شما این ویتامین را به مقدار کافی دریافت نکند، با طیف وسیعی از مشکلات سلامتی ناشی از کمبود ویتامین دی مواجه خواهد شد که برخی از آن‌ها را در این مقاله ذکر کرده‌ایم. پس با ما همراه باشید تا با عوارض کمبود ویتامین D و راه‌های درمان آن آشنا شوید.عوارض کمبود د3

ماهیچه‌ها برای داشتن عملکرد درست، به مقادیر معینی از ویتامین D نیاز دارند. کمبود ویتامین D می‌تواند منتهی به دردناک و ضعیف شدن ماهیچه‌ها شود. این همان حسی است که اغلب، زمانی آن را تجربه می‌کنید که به عفونتی ویروسی مانند آنفولانزا دچار شده‌اید. شدت این درد از نسبتا ملایم تا شدید متغیر است و اگر کمبود ویتامین دی جبران نشود، در طول زمان بدتر می‌شود.

سردرد و سرگیجه به‌عنوان یکی از علائم فشار خون بالا رایج است و معمولا کسانی که کمبود ویتامین D دارند، از فشار خون بالا شکایت می‌کنند. فشار خون بالا، یکی از «قاتلان خاموش» نامیده می‌شود، زیرا با وجود اینکه عامل خطری برای سکته قلبی و مغزی است، ولی در برخی افراد هیچ علائم هشداردهنده‌ای وجود ندارد و آنها متوجه بالا بودن فشار خون خود نمی‌شوند. اگر سردرد و سرگیجه دارید و گمان می‌کنید که شاید فشار خون‌تان بالا باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

اگر متوجه شده‌اید که به طور مکرر به عفونت ادراری یا مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا دچار می‌شوید، این احتمال وجود دارد که سیستم ایمنی بدن شما به اندازه‌ی کافی قوی نباشد. یکی از دلایل ضعف سیستم ایمنی بدن کمبود ویتامین D است که در سلول‌های سیستم ایمنی، در غلظت بالا یافت می‌شود و برای عملکرد مناسب آنها ضروری است. در مطالعه‌ای مشخص شد که احتمال مبتلا شدن به سرماخوردگی یا آنفولانزا در کودکانی که ویتامین D به میزان زیاد در سیستم ایمنی بدن آنها وجود دارد، کمتر است.

اگر وضعیت پزشکی خاصی مانند بیماری سلیاک یا بیماری التهاب روده (IBD) در مورد شما تشخیص داده شده است، یا اگر مشکلاتی مانند سوزش معده یا یبوست دارید، ویتامین D می‌تواند موجب کاهش سرعت عبور مواد غذایی در بدن شما شود. همچنین به خاطر داشته باشید که میان بیماری های گوارشی مانند سلیاک و سایر مشکلات سلامت، رابطه‌ای قطعی وجود دارد.

یکی از علایم کمبود ویتامین دی عرق کردن است. اگر متوجه شده‌اید که بیش از حد عرق می‌کنید، و هیچ دلیل واضحی مانند تب، هوای گرم یا تمرین ورزشی شدید، برای آن وجود ندارد، این مسئله را نیز باید با پزشک خود در میان بگذارید. هنوز مشخص نشده است که چرا کمبود ویتامین D منجر به این مشکلات می‌شود، ولی با این حال، این مسئله در تحقیقات پزشکی، تثبیت شده و قطعی است.

یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین D، افسردگی است. از علائم افسردگی می‌توان به وجود احساس ناراحتی، بی‌ارزش بودن یا صرفا افسردگی ساده اشاره کرد. اما خبر خوب این است که با جبران کمبود ویتامین دی در بیشتر موارد این مشکلات از میان می‌روند و می‌توانید دوباره به زندگی عادی بازگردید.

بین کمبود ویتامین D و ریزش مو ارتباطی قوی وجود دارد. اگر سطوح ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما برای مدت زیادی کمتر از حد معمول باشد، مواد غذایی حیاتی مورد نیاز برای طی شدن یک چرخه طبیعی رشد به فولیکول‌های مو نمی‌رسد. کمبود این مواد غذایی باعث می‌شود موهای شما شکننده و حساس شوند یا دچار ریزش شوند، چرا که بدن شما توانایی کامل کردن چرخه‌ی رشد موها را ندارد.

ویتامین دی یکی از مواد مغذی است که روی رشد مو تاثیر می‌گذارد. اما در کنار آن ویتامین C و بیوتین هم نقش مهمی در تغذیه مو دارند و باعث می‌شوند مو قوت خود را حفظ کند و ریزش موها کاهش یابد. به طور خلاصه،‌ نگه داشتن سطح این ویتامین‌ها در اندازه‌ی طبیعی خود، یکی از بهترین راه‌های مبارزه با ریزش مو بنا به دلایل تغذیه‌ای است.

اگر تردید دارید که شاید دچار کمبود ویتامین دی باشید، این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. با یک آزمایش خون ساده متوجه خواهید شد که آیا کمبود ویتامین D موجب مشکلات شما شده است یا خیر. خبر خوب این است که با تغییراتی ساده‌ در سبک زندگی، می‌توانید سطح این ویتامین خود را بالا ببرید، از جمله:

اگر می‌خواهید با عوارض کمبود ویتامین D به شکل تصویری آشنا شوید، می‌توانید ویدیوی زیر را ببینید.

به طور خلاصه، کمبود ویتامین D یکی از شایع‌ترین موارد کمبود ویتامین است که می‌تواند عواقبی جدی برای سلامتی داشته باشد. خبر خوب این است که داشتن رژیم غذایی غنی از این ویتامین، و چند بار در هفته قرار گرفتن در معرض نور خورشید، اغلب می‌تواند به بازیابی سطح این ویتامین کمک کند.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

فارغ‌التحصیل رشته‌ی مترجمی زبان انگلیسی و عاشق ترجمه و نوشتن هستم.

من خودم بخاطر کمبود این ویتامین دچار مشکلات زیادی شدم بعد از چند آزمایش متوجه شدم دچار پیش دیابت، کبدچرب، رماتیسم و آرتروز مهره های ۴و۵ شده ام، گویا ویتامین دی همانند یک دیواره محکم در مقابل بیماریهاست که با کمبود آن، انواع بیماریها به بدن حمله میکنند ، توصیه من به دوستان و همکاران این بوده و هست که حتما در آزمایشات خود بخصوص در فصل زمستان آزمایش ویتامین دی گنجانده شود، ممنون

خیلی ممنون از بیان تجربیات و نظرات مفیدتون. کاملا درسته این ویتامین، اهمیت زیادی برای بدن داره.

با سلام من چهار ساله ریزش مو دارم و نمیتونستم دلیلش رو پیدا کنم . که در نهایت در ازمایش تون معلوم شد ک ویتامین دی کم دارم و الان ک در حال بهبود هستم موهام به حالت عادی برگشته خیلیم خوب مرسی مقاله خوبی بود

عالی بود با توجه به اینکه دیابت دارم لطفا تاثیر ان روی این بیماری بیان کنید.

عالی و بی نظیر

عوارض کمبود د3

خیلی ممنون. خوشحالیم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته.

خیلی هم بدرد ام خورد ممنونم ازتون .

من به شخصه تشکر میکنم. امیدوارم که هیچ کس مریض نشه و برای شما نیز ارزوی موفقعیت میکنم.

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

آخرین مطالب

۱۱ ایده تولید محتوا که مخاطبان را به سمت شما سرازیر می‌کند

خواص روغن سبوس برنج برای سلامتی و زیبایی

گلوگاه کاری؛ چطور مشکلات سازمان‌مان را شناسایی و برطرف کنیم؟

درمان سنگ لوزه؛ هرآنچه باید درمورد علائم و علت سنگ لوزه بدانید

فواید ماساژ پا و ۱۲ تکنیک مؤثر برای انجام آن

ترین های جهان

بهترین فیلم های ترسناک دنیا که دلهره و ترس را به جان‌تان می‌اندازند


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

بهترین فیلم های علمی تخیلی از گذشته تا کنون

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند

پرفروش ترین فیلم های جهان؛ ۲۵ فیلمی که گیشه را از آن خود کرده‌اند

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

کمبود ویتامین D3 باعث ایجاد مشکلات زیادی در بدن می‌شود. شما می‌توانید این ویتامین را از مواد غذایی و همچنین نور خورشید دریافت کنید. ویتامین D3 با نام کلسیفرول هم شناخته می‌شود. این ویتامین به‌عنوان مکملی برای سلامت عمومی بدن و همچنین درمان بیماری پوکی استخوان شناخته می‌شود. از خواص ویتامین D3 می‌توان برای درمان بیماری‌های کم‌کاری غدد پاراتيروئيد و ثبات سطح ph خون نیز استفاده کرد. در این مقاله در مورد فواید ویتامین D3، عوارض کمبود ویتامین D3، میزان مصرف، مواد غذایی حاوی این ویتامین، عوارض جانبی ویتامین D3 و هر آنچه که لازم است در مورد این ویتامین بدانید صحبت خواهیم کرد.عوارض کمبود د3

از گذشته تا کنون، دانشمندان کمبود ویتامین D3 را با راشیتیسم (نرمی استخوان) که عموما کودکان را درگیر می‌کند، مرتبط دانسته‌اند. با اینکه بزرگسالانی که دچار کمبود این ویتامین هستنند، به راشیتیسم مبتلا نمی‌شوند، اما استخوان‌های آنها نیز شروع به نرم شدن می‌کند که به این شرایط پوکی استخوان می‌گویند.

افرادی که به بیماری‌های گوارشی همچون سلیاک، بیماری های کبدی یا بیماری کرون دچارند، اغلب از کمبود ویتامین D3 رنج می‌برند. نور خورشید منبعی طبیعی برای جذب این ویتامین است و افرادی که به‌ندرت از خانه بیرون می‌روند به‌احتمال زیاد دچار کمبود ویتامین D3 هستند.

هرچه پوست تیره‌تری داشته باشید، برای جذب ویتامین D3 از خورشید به نور بیشتری نیاز دارید؛ چرا که ملانین موجود در بخش‌های تیره‌تر پوست، جذب این ویتامین را به تأخیر می‌اندازد. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که جذب نور خورشید، میزان جذب این ویتامین را تحت‌شعاع قرار می‌دهد.

بسیاری از کارشناسان توصیه می‌کنند که بین ساعات ۱۰ صبح تا ۳ بعدازظهر از بدن خود دربرابر نور خورشید محافظت کنید، اما تحقیقات نشان می‌دهند که بدن در این ساعات ویتامین D3 را بهتر جذب می‌کند.

دو نوع ویتامین D داریم: ویتامین D2 و D3. ویتامین D3 به‌صورت طبیعی و درهنگام قرار گرفتن در معرض خورشید، تولید می‌شود. با اینکه اختلاف نظرهایی درمورد این موضوع وجود دارد، اما اکثر متخصصان بر این باورند که بهترین فرم مکمل ویتامین D، ویتامین D۳ است.

ویتامین D3 طبیعی‌تر و راحت‌تر جذب بدن می‌شود. از آنجا که بدن مانع ورود بیش‌ازحد ویتامین D3 به جریان خون می‌شود، مصرف آن نسبت به ویتامین D2 از ایمنی بیشتری برخوردار است.

ماهی‌های چرب مثل سالمون، ماهی کاد، ماهی خال‌مخالی و ماهی آبی بهترین منابع ویتامین D هستند. مواد غذایی غنی‌شده‌ای همچون شیر و غلات صبحانه و همچنین زرده‌ی تخم مرغ و قارچ خام حاوی ویتامین D هستند.

اختلاف نظرهایی درمورد تأثیر این ویتامین در درمان آکنه وجود دارد. عده‌ای باور دارند که کمبود نور خورشید می‌تواند باعث افزایش آکنه شود. آنها برای اثبات نظریه‌ی خود به بدتر شدن جوش‌ها درطول زمستان و بهبود آنها درطول تابستان اشاره می‌کنند.

بااین‌حال، هنوز هیچ‌یک از بررسی‌های علمی، تأثیر ویتامین D3 در درمان آکنه را اثبات نکرده‌اند. البته به نظر می‌رسد که استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین D یا استفاده از روغن‌های حاوی این ویتامین، باعث کاهش اثرات جای جوش‌ها می‌شود.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند افرادی که سطح ویتامین D بالاتری دارند، دارای اضافه وزن بیشتری هستند. از آنجا که ویتامین D دارای ترکیبات چربی است، تمایل دارد که در بافت‌های چربی بدن ذخیره شود؛ پس هرچه چربی بیشتری داشته باشید، ویتامین D بیشتری ذخیره می‌کنید. اگر وزن‌تان پایین است، احتمالا از کمبود ویتامین D هم رنج می‌برید، چرا که بافت‌های چربی کمتری دارید.

اگر دارای شرایط زیر هستید، قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید:

هنوز مشخص نیست که آیا ویتامین D3 به جنین آسیب می‌رساند یا نه. اگر باردار هستید یا در مرحله‌ی شیردهی به‌سر می‌برید، حتما پیش از مصرف این ویتامین با پزشک خود مشورت کنید. این ویتامین وارد شیر شما می‌شود، به همین دلیل برای مادران شیرده توصیه نمی‌شود.

به‌طور کلی بیشتر عوارض جانبی مصرف ویتامین D3، نادر هستند. ‌

عوارض جانبی جدی مصرف این ویتامین عبارتند از:

عوارض جانبی نادر عبارتند از:

بسیار مهم است که همیشه قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید. این موضوع شامل داروهای بدون نسخه‌ای مثل مکمل های غذایی و ویتامین‌ها نیز می‌شود.

اگر از داروهای زیر استفاده می‌کنید بهتر است ویتامین D3 مصرف نکنید:

دوکسرکالسیفرول

داروهای مذکور جلوی جذب ویتامین D و سایر ویتامین‌های وابسته به چربی مثل ویتامین A، ویتامین E و ویتامین K را می‌گیرند.

البته در مصرف داروهای زیر نیز احتیاط کنید:

این ویتامین در دُزهای ۴۰۰ و ۱۰۰۰ در دسترس است. شما می‌توانید از قرص‌هایی که ترکیبی از ویتامین D3 و کلسیم هستند، استفاده کنید. مصرف بیش از ۴۰۰۰ واحد درطول روز بدون اجازه‌ی پزشک مجاز نیست. به‌طور کلی، بهتر است ویتامین D را همراه با غذا مصرف کنید. البته اگر پزشک‌تان مصرف ویتامین را تجویز کرده است، حتما با او مشورت کنید.

اگر به پوکی استخوان مبتلا هستید و بیش از ۵۰ سال سن دارید، باید روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد از ویتامین D را به‌همراه کلسیم مصرف کنید. اگر ویتامین D را به‌خاطر کم‌کاری غدد پاراتيروئيد مصرف می‌کنید، درمورد میزان مصرف آن با پزشک مشورت کنید. ممکن است که پزشک برای درمان راشیتیسم کودکان، مصرف ۱۲,۰۰۰ تا ۵۰۰,۰۰۰ واحد (۰٫۳ تا ۱۲٫۵ میلی‌گرم در روز) از این ویتامین را توصیه کند.

اگر این ویتامین را بیش از اندازه مصرف کرده‌اید به اورژانس مراجعه کنید.

اگر مصرف یکی از دُزهای ویتامین‌تان را فراموش کردید، بلافاصله آن را مصرف نمایید. اگر نزدیک به وعده‌ی بعدی مصرف ویتامین‌تان هستید، دُز ازدست‌رفته را فراموش کنید. هرگز دو دُز را در یک وعده مصرف نکنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

با نکات ورزشی و تغذیه‌ای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.

17000تومان

14000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

عاشق بدنسازی و تناسب اندام

عوارض کمبود د3

رژیم و تغذیه

افزایش متابولیسم بدن و تر با ۱۰ راهکار علمی

خواص سمنو؛ طرز تهیه و خواص شگفت‌انگیز آن برای بدن

رژیم غذایی برای سیکس پک شدن شکم در ۶ قدم علمی و کاربردی

رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب چگونه به ‌تر کمک می‌کند

ویتامین ب کمپلکس چیست؛ فواید، موارد مصرف و عوارض احتمالی آن

آخرین مطالب

۱۱ ایده تولید محتوا که مخاطبان را به سمت شما سرازیر می‌کند

خواص روغن سبوس برنج برای سلامتی و زیبایی

گلوگاه کاری؛ چطور مشکلات سازمان‌مان را شناسایی و برطرف کنیم؟

درمان سنگ لوزه؛ هرآنچه باید درمورد علائم و علت سنگ لوزه بدانید

فواید ماساژ پا و ۱۲ تکنیک مؤثر برای انجام آن

ترین های جهان


بهترین کشور برای تحصیل کدام است؟


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

فراتاب‌ـ گروه سلامت/ثریامردانپور: ویتامین ها به دو دسته محلول در آب و محلول در چربی تقسیم می شوند. ویتامین D به همراه ویتامین های A،E،K جزء ویتامین های محلول در چربی می باشد.

ساختار ویتامین D3 مقداری متفاوت تر از سایر ویتامین هاست ودر واقع از هورمون استرویید در بدن ساخته می شودو کمبود آن در بدن احتمال بروزبیماریهای مربوط به هورمون های استروییدی را ا فزایش می دهد. این ویتامین از مهمترین ویتامین های لازم برای بدن می باشد. در بدن شامل دو نوع  D2و D3می باشد که در بدن نوع D3  مهمتر است وکارایی بیشتری دارد وعملکرد ان شبیه هورمون های استروییدی است.

بیشترین تاثیر این ویتامین بر روی استخوانها می باشد و این کار را با جذب بیشتر کلسیم وفسفر از روده انجام میدهد  علاوه بر این باعث توازون کلسیم وفسفر استخوانها می شود. هلالی شدن پای کودکان، پوکی استخوان در بزرگسالی، افزایش بیماریهای اتوایمنیون (بدن علیه خود) و…بیماریهایی هستند که مستقیم یا غیر مستقیم با حضور این ویتامین در بدن رابطه دارند. نقش غیر مستقیم آن در افزایش سیستم ایمنی  و مقابله با بیماریهای اتوایمنیون می باشد.

منابع ویتامین D3:

عوارض کمبود د3

تخم مرغ، شیر، جگر، بعضی از انواع ماهی ها، غذاهایی که در معرض نور آفتاب خشک می شوند و در نهایت منبع اصلی که نور خورشید می باشد.

عوارض کمبود ویتامین D3:

در جنینی و نوزادی:

در بزرگسالی:

فوائد ویتامین D3:

ویتامینی مفید برای قلب، مفاصل، مغز و ارگان هایی که به هورمون های استروییدی واکنش نشان می دهند و در پیشگیری از بیماری هایی مانند: سرطان، دیابت، ام اس و لوپوس موثر می باشد.

طبق تحقیقات اخیر کمبود این ویتامین در دوران حاملگی باعث افزایش تولد نوزادان  کم توجه و بیش فعال می شود.

علایم کمبود ویتامین D3:

تشخیص

با یک آزمایش ساده خون از میزان نرمال بودن این ویتامین در بدن خود مطلع شوید.

درمان کمبود ویتامین D3:

 ویتامین با در معرض قرارگرفتن دی هیدروکلسترول و در برابر نور مستقیم وبی واسطه خورشید ویتامین D3 تولید می شود. نور خورشید باید مستقیم باشد و نوری که از شیشه عبور میکند قادر به ساختن این ویتامین نیست. درضمن در استفاده از نور خورشید باید پوست بدن بدون واسطه (لباس، عینک آفتابی و کرم های ضد آفتاب)در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد. برای استفاده از نور خورشید باید سطح وسیعی از بدن در برابر نور مستقیم قرار گیرد و تنها صورت ودست ها کفایت نمی کند.

افراد در معرض کمبود:

شیرخواران، افراد مسن، بیماران کبدی، افراد با پوست تیره، بیماری های التهابی روده، سلیاک، زنان باردار و شیرده، بیمارانی که داروهای خاصی مصرف می کنند مانند:  فنوباربیتال وفنیتوئین، تغذیه نامناسب، کودکان در حال رشد، افراد در دوران نزدیک بلوغ وبلوغ

 

عوارض مصرف خودسرانه:

در ایران آمار افرادی که کمبود این ویتامین را دارند بسیار تکان دهنده است و بین 70%تا90% می باشد.

 

 

کلیه حقوق این وبگاه برای
فراتاب
محفوظ است

در این مطلب آمده است: درد مفصل ها امانش را بریده است. به پزشک مراجعه کرد و پس از آزمایش متوجه شد کمبود ویتامین D دارد. ریزش مو هم دارد که دکتر دلیلش را کمبود شدید ویتامین Dمی داند. «سارا. ی» که ماه های اول شیردهی خود را می گذراند می گوید: چهار ماه از تولد نوزادم می گذرد و در این مدت با شیر خودم او را تغذیه کردم و بیشتر اوقات در خانه به نگهداری از نوزادم مشغول بودم. اما مدتی است که زانوهایم درد می کند و موهایم دچار ریزش شدید شده است که پس از مراجعه به پزشک دلیل آن کمبود ویتامین D عنوان شد.«ناهید. پ» هم از بانوان خانه داری است که در آستانه 50 سالگی قرار دارد. او هم به گفته خودش تازگی دچار درد مفصل های دست و پا شده که دلیل آن در آزمایش ها کمبود ویتامین D تشخیص داده شده است و به تجویز پزشک باید آمپول بزند و قرص های لازم را مصرف کند تا میزان این ویتامین در بدنش متعادل شود.بیماری های ناشی از کمبود ویتامین Dیک کارشناس تغذیه در این باره به خبرنگار ما می گوید: ویتامین Dبرای حفظ تعادل مواد معدنی در بدن ضروری است. این ویتامین به شکل های D2 یا ارگوکلسیفرول با منشأ گیاهی و D3 یا کوله کلسی فرول با منشأ حیوانی وجود دارد. ویتامین D3 یا کوله کلسیفرول در پوست و زیر نور خورشید، با فعالیت اشعه ماورای بنفش ساخته می شود ودر اثر تماس با نور خورشید ویتامین D در پوست تولید و به نام ویتامین آفتاب هم شناخته می شود.«مسعود فیروزکوهی» ادامه می دهد: ویتامین D نقش گسترده ای برای سلامتی دارد و کمبود آن زمینه ساز بیماری های متعددی است. این ویتامین نقش بارزی در سلامت استخوان ها دارد و به جذب کلسیم و فسفر از روده کمک می کند و موجب به کارگیری این مواد معدنی در ساختمان استخوان ها و دندان ها می شود. راشیتیسم، نرمی استخوان یا استئومالاسی، پوکی استخوان از عوارض کمبود این ویتامین است. وی بیان می کند: ویتامین D خاصیت ضد التهابی دارد که درکنترل فشارخون بالا، دیابت، سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ، پستان، رحم و تخمدان مفید است. نقش مهمی در کاهش نوسان قند خون دارد و کمبود آن موجب می شود مقاومت بدن به انسولین بالا رود و زمینه دیابت در فرد ایجاد شود. حتی در دیابتی ها سطح ویتامین Dرا باید هر شش ماه یا حداقل سالی یک بار، چک کرد. اگر سطح آن در دیابتی ها کنترل شود، اثر بخشی دارو ها بیشتر می شود.وی خاطرنشان می کند: این ویتامین در بارداری موفق هم نقش مهمی دارد و کمبود آن در مادران، می تواند سبب سقط های خود به خودی شود و کمبود آن یکی از دلایل ناباروری است. ویتامین Dدر کم کاری تیروئید هم نقش دارد. کمبود آن احتمال ابتلا به ام اس را بالا می برد و اگر کسی مبتلا باشد، کمبود این ویتامین سبب تشدید بیماری می شود. کاهش آن می تواند موجب التهاب در عروق شود و زمینه را برای فشار خون بالا فراهم کند.وی اظهار می کند: کاهش ویتامین Dدر زنانی که مبتلا به کیست های تخمدانی هستند، می تواند سبب تشدید بیماری شود. این ویتامین در عملکرد مناسب عضلاتی مثل قلب و نیز اعصاب نقش غیر مستقیم دارد. ممکن است در فعالیت سلولی چند عضو شامل پانکراس و پوست دخالت داشته باشد. ویتامین Dنفوذپذیری غشاهای سلولی را تنظیم می کند، بنابراین در ایمنی بدن، رشد و تمایز سلولی به ویژه گلبول های سفید نقش دارد.وی ادامه می دهد: ویتامین Dموجود در غذا، برای هضم و جذب، به موادی مثل چربی ها و محیط گوارشی نیاز دارد و پس از جذب به گردش لنفاوی منتقل و وارد گردش خون می شود و به کبد می رود. این ویتامین Dتولید شده در پوست نیز به کبد انتقال می یابد. کبد و کلیه ویتامین Dرا به هورمون ویتامین D3 تبدیل می کند که فعال ترین شکل ویتامین است. خون، کبد و بافت چربی محل های ذخیره آن است.دلایل کمبود ویتامین Dاین کارشناس می گوید: دریافت نکردن نور مستقیم آفتاب در طول روز و به مقدار کافی، استفاده از کرم های ضد آفتاب با SPF بالای هشت، مصرف ناکافی شیر و لبنیات، کاهش سنتز ویتامین Dدر زمستان، پوشش افراد به ویژه در دختران که اکثر نقاط بدن آن ها پوشیده است، افزایش نیاز به ویتامین Dدر نوجوانی که اگر نیاز اضافه تامین نشود به صورت کمبود بروز می کند، آلودگی سنگین هوا، اشتغال به صورت شب کاری که این افراد، اغلب روزها را استراحت می کنند، سالمندی، شیرخوارگی به دلیل ناکافی بودن ویتامین Dشیر مادر و چاقی از دلایل کمبود این ویتامین در بدن است.وی بیان می کند: دریافت روزانه10 میکروگرم ویتامین Dبرای کودکان، دادن قطره آ + Dبه میزان 25 قطره در روز از پنج روز پس از تولد تا دو سالگی توصیه شده است. 15 میکروگرم برای بزرگ سالان و زنان باردار، 20 میکروگرم برای افراد بالای 70 سال توصیه می شود.نور خورشید منبع اصلی ویتامین Dفیروزکوهی، اظهار می کند: مهم ترین منبع ‌ویتامین‌ Dنور خورشید است‌ که‌ از طریق‌ تابش‌ مستقیم‌ خورشید بر پوست‌ بدن‌ به‌ دست‌ می‌آید. البته تابش نور از پشت شیشه مفید و موثر نیست. بهترین زمان از ساعت 10 تا 15 است و بهتر است دست ها، بازوها، صورت، گردن و پاها در معرض نور قرار گیرد و دریافت 15 دقیقه نور کافی، میزان مناسب این ویتامین را برای بدن تامین می کند. وی تصریح می کند: از غنی ترین منابع غذایی ویتامین دی، می توان به انواع ماهی مانند تن، ساردین، آزاد، میگو، روغن کبد ماهی، ماهی های چرب مثل آزاد، کپور، ساردین و قزل آلا، زرده تخم مرغ، قارچ هایی که در طبیعت یا زیر نور فرابنفش خورشید رشد می کند، شیر سویا، گوشت، شیر و کره اشاره کرد. وی بیان می کند: استفاده از مکمل های خوراکی و تزریقی ویتامین Dبرای جلوگیری از کمبود ضروری است که اغلب نوع خوراکی آن بر نوع تزریقی ارجحیت دارد، مگر این که ضرورت و فوریت درمان نیاز باشد یا شرایط حاد کمبود آن وجود داشته باشد که در این صورت از نوع تزریقی استفاده می شود.8006**3213 دریافت کننده: نرگس تیموری**انتشاردهنده: اکبر نوری

فرهنگي

رسانه

روزنامه محلي

سيستان و بلوچستان

عوارض کمبود د3

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

عوارض کمبود د3
عوارض کمبود د3
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *