عوارض کلونازپام در دوران شیردهی

کلونازپام دارویی است که روی سلول های عصبی عمل می کند تا فعالیت الکتریکی غیر نرمال مغز را آرام کند بنابراین کلونازپام برای درمان تشنج استفاده می شود و به فرم قرص وجود دارد. کلونازپام برای کودکان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بثورات جلدی از جمله عوارض پوستی کلونازپام محسوب می شود. مصرف کلونازپام در بارداری و شیردهی خطرناک است. بنابراین اگر قصد بارداری دارید با پزشک مشورت کنید.

قرص آهسته رهش: 1 و 2 میلی گرم

بالغین:

.5 میلی گرم کلونازپام روزانه سه بار تجویز می شود. در صورت نیاز می توان دوز کلونازپام را به تدریج تا 2 میلی گرم در روز افزایش داد.

کودکان:

عوارض کلونازپام در دوران شیردهی

.1 تا .3 میلی گرم بر کیلوگرم کلونازپام به صورت روزانه در 2 تا 3 دوز نقسم تجویز می شود. در صورت نیاز می توان دوز کلونازپام را تدریجا به .1 تا .2 میلی گرم افزایش داد.

بالغین:

.5 میلی گرم کلونازپام سه بار در روز به طور خوراکی یا 1.5 میلی گرم کلونازپام قبل از خواب تجویز می شود.

تداخلات دارویی کلونازپام عبارت است از:

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض جانبی کلونازپام عبارت است از:

درسه جامع داروهای رسمی ایران- ایران فارما تالیف دکتر سعید شهراز- دکتر طاهره غازیانی

مرجع جامع داروهای ژنریک ایران با اقدامات پرستاری و مراقبت تالیف و ترجمه پوران سامی

داروهای ژنریک ایران تالیف دکتر رامین خدام

فارماکولوژی پایه و بالینی کاتزونگ

http://www.rxlist.com

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.

قرص کلونازپام Clonazepam یکی از داروهایی است که برای کنترل تشنج تجویز ی شود. این دارو علاوه بر مزیت هایی که دارد، عوارضی را نیز به همراه دارد.

تجاری : کلونوپین Klonopin عمومی : کلونازپام Clonazepamکلونازپام برای پیشگیری و کنترلتشنج استفاده می شود. این دارو به عنوان داروی ضد تشنج یا ضد صرع شناخته می شود. به علاوه کلونازپام برای درمان حملات هراس تجویز می شود. این دارو با آرام کردن مغز و عصب ها تاثیر می گذارد. کلونازپام به گروهی از داروها به بنزودیازپین ها benzodiazepine تعلق دارد.

قبل از شروع مصرف دارو راهنمای مصرف را با دقت مطالعه کنید و در هر مورد سوالی داشتید حتما از پزشک بپرسید. کلونازپام خوراکی است و باید درست طبق دستور پزشک مصرف شود، معمولا 2 تا 3 بار در روز. میزان مصرف دارو براساس شرایط پزشکی، سن و سال و واکنش بدن به درمان متفاوت خواهد بود. برای کودکان نیز میزان مصرف دارو براساس وزن خواهد بود. سالمندان معمولا با میزان کمتری مصرف دارو را شروع می کنند تا خطر بروز عوارض جانبی کاهش پیدا کند. میزان مصرف خود را افزایش ندهید، تعداد وعده های مصرفی را افزایش ندهید و یا دارو را از مدت توصیه شده مصرف نکنید. کلونازپام را به طور مرتب مصرف کنید تا بیشترین منفعت را از آن دریافت کنید. برای اینکه مصرف دارو را فراموش نکنید، هر روز در یک زمان خاص دارو را مصرف کنید. مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. قطع ناگهانی مصرف کلونازپام باعث می شود برخی شرایط بدتر شوند. برای توقف مصرف دارو لازم است میزان مصرف به تدریج کاهش پیدا کرده و مصرف دارو متوقف شود. داروی کلونازپام ممکن است باعث بروز واکنش های ترک شود، به ویژه اگر به طور منظم و برای مدت طولانی یا به میزان زیاد مصرف شده باشد. در این موارد اگر مصرف دارو را به طور ناگهانی متوقف کنید، علائم ترک دارو (مانند تشنج، تغییرات خلقی و روحی، لرز، گرفتگی معده یا گرفتگی عضلات) بروز می کنند. برای پیشگیری از علائم ترک، پزشک میزان مصرف را به تدریج کاهش خواهد داد. برای جزئیات با پزشک مشورت کنید و هر گونه نشانه ای را به پزشک اطلاع دهید. زمانی که دارو برای مدت طولانی مصرف می شود، ممکن است اثر بخشی خوبی نداشته باشد. اگر اثربخشی دارو کم شده حتما به پزشک اطلاع دهید. گرچه کلونازپام به درمان بسیاری از بیمارها کمک می کند، اما گاهی ممکن است باعث اعتیاد شود. اگر دچار اعتیاد به مواد مخدر باشید (سوء مصرف مواد مخدر یا الکل) خطر بروز این اعتیاد خواهد شد. دارو را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید تا خطر بروز اعتیاد کاهش پیدا کند. برای جزئیات با پزشک مشورت کنید. اگر دچار انواع مختلف اختلالات تشنج باشید، زمان شروع مصرف کلونازپام ممکن است تشنج های شما بدتر شوند. در صورت بروز این مشکل حتما به پزشک اطلاع دهید. ممکن است لازم شود پزشک میزان مصرف دیگر داروهایتان را تغییر دهد تا تشنج ها را کنترل کند. در صورتی که شرایط تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند، به پزشک اطلاع دهید.

برخی عوارض مربوط به کلونازپام عبارتند از :

عوارض کلونازپام در دوران شیردهی

در صورتی که هر یک از این عوارض تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که پزشک با علم به اینکه مزیت های کلونازپام برای شما از خطرات و عوارض آن است، این دارو را تجویز کرده است. بسیاری از افراد بدون هیچ عارضه جانبی کلونازپام مصرف می کنند.تعداد کمی از افرادی که بنا به دلایلی داروهای ضد تشنج مصرف می کنند (دلایل و شرایطی مانند صرع، اختلال دو قطبی یا درد)، ممکن است دچار افسردگی شوند، به خودکشی فکر کنند یا اقدام به خودکشی کنند و یا سایر مشکلات روحی و روانی را تجربه کنند. در صورت مشاهده هر گونه تغییر ناگهانی یا غیر عادی در خلق و خو، افکار یا رفتار فرد مصرف کننده از کلونازپام به پزشک اطلاع دهید، تغییراتی مانند گیجی، مشکل در حافظه، علائم افسردگی، فکر یا اقدام به خودکشی، آسیب رساندن به خود.

در صورت مشاهده هر یک از این عوارض نادر اما جدی کلونازپام بلافاصله به پزشک اطلاع دهید:

برخی عوارض خیلی جدی کلونازپام عبارتند از تنفس آهسته یا سطحی که در صورت بروز آن بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.واکنش حساسیتی به کلونازپام به ندرت بروز می کند، اما به هرحال در صورت مشاهده علائم واکنش حساسیتی بلافاصله به پزشک اطلاع دهید، علائم واکنش حساسیتی به کلونازپام عبارتند از: جوش های پوستی، خارش یا التهاب (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، خواب آلودگی شدید و مشکل تنفسی.موارد اشاره شده لیست کامل عوارض جانبی کلونازپام نیستند. در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگر که در اینجا به آنها اشاره نشده، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

قبل از شروع مصرف کلونازپام اگر به این دارو یا هر داروی بنزودیازپین دیگر (مانند دیازپام و لورازپام) یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید. کلونازپام ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی است که ممکن است باعث بروز واکنش های حساسیتی یا مشکلات دیگر شود. برای جزئیات با پزشک مشورت کنید. قبل از شروع مصرف کلونازپام سوابق پزشکی خود را در اختیار پزشک معالج قرار دهید، به ویژه اگر دچار هر یک مشکلات و بیماری های زیر بوده اید:

کلونازپام ممکن است باعث خواب آلودگی یا سرگیجه شود. الکل یا ماری جوانا خواب آلودگی و سرگیجه را بدتر می کنند. از رانندگی یا انجام هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، اجتناب کنید تا اینکه هوشیاری کامل را به دست آورید.قبل از انجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروهایی هستید (داروهای با نسخه یا بدون نسخه).

در مورد کودکان تاثیرات جسمی، روحی و رفتاری دارو شخص هستند و ممکن است تا سال ها بعد از مصرف دارو مشاهده نشوند. بنابراین در مورد خطرات و مزیت های درمان با کلونازپام با پزشک مشورت کنید.

سالمندان ممکن است نسبت به عوارض کلونازپام حساسیت بیشتری داشته باشند، به ویژه خواب آلودگی و گیجی. این عوارض خطر افتادن فرد را افزایش می دهد.

در دوران بارداری کلونازپام تنها در صورت نیاز باید مصرف شود. این دارو ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب بزند. از آنجایی که تشنج درمان نشده شرایط خیلی جدی است که ممکن است هم به نوزاد و هم به مادر آسیب بزند، مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید.اگر قصد باردار شدن دارید یا در زمان مصرف این دارو باردار شده یا فکر می کنید که باردار شده اید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید و در مورد مزیت ها و خطرات مصرف کلونازپام در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید.

کلونازپام وارد شیر مادر شده و می تواند تاثیرات ناخوشایندی بر روی مادر و نوزاد داشته باشد. قبل از شیردهی به نوزاد در مورد مصرف قرص کلونازپام با پزشک مشورت کنید. هشدارمصرف کلونازپام با داروهای مخدر (مانند کدوئین و هیدروکودون) خطر بروز عوارض جانبی خیلی جدی را افزایش می دهد و حتی ممکن است باعث مرگ شود. برای کاهش خطر بروز این مشکل پزشک توصیه خواهد کرد کمترین میزان موثر کلونازپام را در کوتاه ترین دوره ممکن مصرف کنید. در صورت بروز هر یک از این عوارض خیلی جدی بلافاصله به پزشک اطلاع دهید:

بدانید : اقدامات فوری در زمان تشنج کودکان و نوزادان

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ seemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

برخی بیماری ها در زنان دیر تشخیص داده می شوند و این امر مشکل آفرین است که بهتر است خانم ها علائم این بیماری ها را بدانند، در ادامه به این بیماری ها اشاره می شود

در اين مقاله با عسل و دارچين، درمان کننده بسياری از بيماری ها آشنا می شويم

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

pamuh.com – سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

فهرست

کلونازپام برای درمان برخی از تشنج ها تجویز می شود . این دارو مستقیما بر روی مغز تاثر می گذارد . استفاده از کلونازپام در درمان سندرم صرع لنوکس گاستو رایج تر است . همچنین کلونازپام ، برای درمان اختلال هراس (از جمله آگورافوبیا یا ترس از مکان های باز ) در بزرگسالان استفاده می شود .در صورتی که به کلونازپام حساسیت دارید ، گلوکوم دارید ، مبتلا به بیماری های شدید کبدی هستید و یا به والیوم و داروهای مشابه حساسیت دارید ، نباید از کلونازپام استفاده کنید .

قبل از تجویز کلونازپام توسط پزشک ، در صورتی که هریک از شرایط زیر را دارید ، به او اطلاع دهید :

عوارض کلونازپام در دوران شیردهی

این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود . اثرات جانبی clonazepam در کودک شیرخوار کاملا مشخص نیست . قبل از شیردادن به نوزاد ، با پزشک متخصص مشورت کنید .

کلونازپام به شدت اعتیاد آور است . هیچ گاه این دارو را به دیگران پیشنهاد نکنید . بدون نسخه پزشک اقدام به مصرف کلونازپام نکرده و هیچ وقت با توصیه و پیشنهاد دیگران از clonazepam استفاده نکنید . نباید به هیچ وجه ، مقدار و دوز از آن چیزی که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید . زمان مصرف کلونازپام نباید طولانی تر از تجویز پزشک باشد و ترک مصرف و قطع استفاده از کلونازپام باید به تدریج و تحت نظر پزشک باشد . هیچگاه کلونازپام را به صورت خودسرانه و یکباره قطع نکنید . قطع مصرف این دارو به صورت ناگهانی خطرناک است .

مصرف کلونازپام بیش از 9 هفته مجاز نیست مگر طبق تجویز و نظر پزشک . خرید اینترنتی کلونازپام بسیار خطرناک و ممنوع است . در زمان مصرف این دارو نباید از الکل استفاده کنید . در صورتی که مجبور به مصرف طولانی مدت کلونازپام هستید ، باید آزمایشات پزشکی مداوم و منظمی انجام دهید تا از عوارض جانبی خطرناک کلونازپام جلوگیری شود . کلونازپام را همیشه با یک لیوان پر از آب مصرف کنید.

در صورتی که به هر دلیلی مصرف یک وعده از داروی خود را فراموش کرده اید ، به محض یاداوری ، قرص خود را مصرف کنید . در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید ، دوز فراموش شده را رها کنید .

در صورتی که به صورت اشتباه و یا به قصد خودکشی با کلونازپام ، مقدار زیادی دارو مصرف کرده اید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مصرف بیش از حد کلونازپام کشنده است و میتواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد . خودکشی با این دارو روش مناسبی برای خودکشی نمایشی و جلب توجه نیست !

این دارو مانند سایر دارو ها ، عوارض جانبی به همراه دارد . شما ممکن است هیچکدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چندین عارضه به صورت هم زمان در شما مشاهده شود .

در صورتی که با مصرف کلونازپام هرگونه نشانه ای از الرژی و حساسیت مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : خارش و قرمز شدن چشم ها ،آبریزش بینی ، خشک شدن دهان و گلو ، عطسه و سرفه ، تنگی نفس ، خارش و تورم پوست ،، تورم لب و زبان و

در صورتی که با مصرف کلونازپام هرگونه تفکرات خودکشی و یا تمایل به تهاجم و آسیب رسانی به دیگران در شما ایجاد شد ، سریعا به پزشک اطلاع دهید .

مصرف کلونازپام با داروهای خواب آور و آرامبخش ممکن است باعث مرگ ناگهانی در خواب شود . همچنین  شل کننده های عضلات ، داروهای پارکینسون ، داروهای ضدافسردگی ، سایر داروهای ضدتشنج ، مکمل ها و ویتامین ها ، داروهای گیاهی و سنتی و میتوانند با کلونازپام تداخل ایجاد کنند. در زمان تجویز کلونازپام تمام داروهایی مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید .

لیست داروهایی که با کلونازپام تداخل دارند

کلونازپام ممکن است نتایج آزمون عملکرد کبد را افزایش دهد.

تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com

آدرس شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما خواهد شد.

این و آدرس را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

سلام.من شبی نصف کلونازپام ۱میلی و یک عدد قرص کاربامازپین ۲۰۰میخورم میخوام بدونم تا چند روز در بدنم است و تا چند روز در آزمایش اعتیاد نشان میدهد.

سلام خواهش میکنم جواب بدید
من ترامادول مصرف میکنم الان دکتری که در جریانش نبوده برام کلونازپام تجویز کرده اگر ترامادول رو هم هر چند با دوز کم مصرف نکنم بدنم نمیکشه
میخاستم بپرسم مصرف این دوتا در زمان های مختلف بازم موردی داره کلونازپام هم یک میلی هست

ایا کلونازپام مثبتی دارد؟
واسه ترک متادون بی خابم چه قرصی بخورم تا جواب بده و توی کیت و ازمایش مثبت نشه
لطفا جواب بدید

من یک ماهه ترک موادمخدرکردم بیخوابی خیلی اذیتم میکنه یعنی الان یک ماهه نخوابیدم ولی بازم بعضی شبهایه دونه میخورم لطفا راهنماییم کنیدچطوری ازش رهاشم

خوبه اینم خست وگرنه

من دیشب نصف کلونازپام خوردم میخوام بدونم تا چند روز در بدنم است و تا چند روز در آزمایش اعتیاد نشان میدهد

سلام من یک بسته کلونازپام کامل با هم نخوردم
هنوز گیجم
چی کار کنم

من حدود۱۵ سال است که کلونازپام مصرف میکنم الان تصمیم گرفتم کنار بگذارم.لطفا راهنمایی علمی بفرمایید.سپاسگزارم

با سلام و وقت بخیر
مصرف طولانی مدت این دارو می تونه عوارض جانبی براتون داشته باشه .برای ترک کردن کلونازپام باید به تدریج عمل کنید و بهتره حتما تحت نظر پزشک باشید تا آزمایشات لازم بر روی شما انجام بشه و مطمئن باشید که عوارض جانبی کبدی و . براتون ایجاد نشده باشه . در کل کلونازپام رو بهتر بود به صورت ۱۵ سال مدام مصرف نمی کردید.

سلام من به مدت ۶ سال قرص آلپرازلام مصرف میکردم به مرور دوزش بالا و بالاتر رفت تا اینکه کلونازپام دکتر بهم داد الان۷ روزه خودم یهویی قطعش کردم دو سه روز اول مشکلی نداشتم ولی الان سه شبانه روزه که نخوابیدم بدنم میلرزه چشمام رو میبندم دائم درحال فکر کردنم. انگار یکی توی سرم دائم حرف میزنه دائم صدای پسرمو میشنوم که صدام میزنه ولی اصلا اینطور نیس. زمانیکه مصرف میکردم حالتهای عادی دیگه نداشتم تمایلم به خودکشی یا تهدید کردن بچهام به کشتن رو داشتم اصلا حوصله هیچی وهیچکسیو نداشتم. الان فقط بیخوابی وحشتناک داره دیوونه م میکنه سرم درد گرفته چشام ورم کرده بسکه نخوابیدم. دلم میخواد بخوابم ولی نمیتونم. تروخدابهم بگید چیکارکنم نمیخوام دیگه قرص بخورم اصلا..

با سلام
دکتر من پاروکستین و کلونازپام را با هم برام تجویز کرده. آیا شامل “مصرف کلونازپام با داروهای خواب آور و آرامبخش ممکن است باعث مرگ ناگهانی در خواب شود . میشه?

با سلام و وقت بخیر
تمام عوارض جانبی یک دارو در همه افراد یکسان بروز نمیکنه . این تداخل و خطر مرگ در خواب یکی از عوارض جانبی احتمالی هست . اگر کسی دچار آپنه خواب باشه این عارضه احتمالش کمی میشه . همچنین اگر هر دو دارو به صورت هم زمان قبل از خواب مصرف بشه بازهم یه خورده احتمالش میشه ولی دلیل بر این نیست که حتما اگر کسی این دو دارو رو همزمان مصرف کنه دچار مرگ در خواب میشه .
در مطلب زیر اکثر تداخلات دارویی کلونازپام ذکر شده که یکی از تداخلات با داروی پاروکستین هست .
کدام داروها یا کلونازپام تداخل دارند
بهترین حالت اینه که زمان مصرف این دو دارو باهم فاصله داشته باشه . برای این منظور باید دقیقا طبق تجویز پزشک رفتار کنید و اگر دچار مشکلات خواب هستید ( مانند آپنه خواب و خروپف کردن ) به پزشک خودتون اطلاع بدید

پیشنهاد ویژه

لاغری با سرکه سیب – آیا کاهش وزن با سرکه سیب امکان پذیر است ؟

عوارض کلونازپام در دوران شیردهی

فلووکسامین – عوارض – تداخل – نحوه مصرف Fluvoxamine
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *