عوارض پروژسترون در بارداری

دانشه فرزند: پروژسترون یک نوع هورمون زنانه است. آمپول پروژسترون شبیه به همان پروژسترونی است که بدن شما به طور طبیعی تولید می کند.

تزریق درون ماهیچه ای پروژسترون به صورت شیشه های مولتی دوز 5 میلی گرم در میلی لیتر عرضه می شود. پروژسترون موجود در روغن را باید زیر هود مخصوص مخلوط کرد بنابراین فقط داروسازی که داروها را ترکیب می کند می تواند آن را بسازد، این ها معمولا در داروخانه های تخصصی در زمینه داروهای باروری موجودند و این آمپول به دلیل عدم وقوع قاعدگی و خونریزی های رحم به دلیل کمبود پروژسترون تجویز می شود.

در صورتی که این آمپول در مورد عدم وقوع قاعدگی و تاخیر در پریود تجویز شده باشد معمولا پس از گذشت 1 روز الی دو هفته از تزریق باید قاعدگی اتفاق بیوفتد.

عوارض جانبی معمول در اثر مصرف این دارو عبارتند از:

راهنمایی: در صورت مشاهده هرگونه عوارض مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. گاهی ممکن است پزشک تشخیص دهد نفع دارو برای شما مهم تر از خطر عوارض است.عوارض پروژسترون در بارداری

عوارض جانبی جدی مصرف این دارو عبارتند از:

تزریق آمپول پروژسترون به ندرت ممکن است باعث لخته شدن خون، تغییرات بینایی و شوک آنافیلاکسی گردد.

در موارد زیر بهتر است حتما قبل از تزریق با پزشک مشورت کنید:

هورمون پروژسترون برای لانه گزینی تخمک لقاح یافته در رحم و برای حفظ بارداری ضروری است. بنابراین پزشک ممکن است تشخیص دهد که شما برای حفظ بارداری خود نیاز به پروژسترون اضافی دارید و برای تان تزریق آمپول پروژسترون را در ابتدای بارداری تا هفته دوازدهم جهت پیشگیری از سقط جنین زودرس تجویز کند. بعد از هفته دوازدهم تزریق این آمپول می تواند خطرناک باشد. آمپول پرولوتون هم نوعی پروژسترون طولانی اثر است که بعد از هفته دوازدهم بارداری تزریق می شود.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع
«سه ماهه اول»
واقع در بخش
«بارداری»
می‌باشد.

در ادامه مطالعه
تعدادی از مطالب
مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در

کانال تلگرام دانشه فرزند

هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.

در ادامه، مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

کپی‌رایت © دانشه فرزند. ۱۳۸۸-۱۳۹۷ کلیه حقوق مادی و معنوی
این دانشه طبق قوانین حق تکثیر محفوظ بوده و متعلق به
پدید آورندگان می‌باشد. دانشه فرزند کاملاً مستقل است و وابسته
به هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی نمی‌باشد و توسط
گروه فرزند مدیریت می‌شود. این دانشه شامل کلیه اطلاعات مورد
نیاز برای بچه دار شدن بوده و تنها در راستای اهداف آموزشی
طراحی گردیده‌است. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی
خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک
حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. لطفاً قبل
از استفاده از مطالب این سایت کلیه قوانین، مقررات و شرایط استفاده
از آن را مطالعه نمایید، استفاده شما از مطالب این
سایت نشان دهنده توافق شما با کلیه
قوانین و مقررات
می باشد.

استفاده از مطالب و محتوای دانشه فرزند در دیگر سایت‌ها و
رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز بوده و
استفاده از مطالب دانشه فرزند در رسانه‌های چاپی تنها با کسب
موافقت‌ه کتبی مجاز می‌باشد.
کلیه مطالب و محتوای تولید شده در دانشه فرزند تحت مجوز
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4. در دسترس است.

All contents copyright ©
Farzand Encyclopedia.
21-219 All rights reserved.

This Internet site provides information of a general nature and is designed
for educational purposes only. If you have any concerns about your own health
or the health of your child, you should always consult with a physician or other
healthcare professional. Please review the Terms of Use before using this site.
Your use of the site indicates your agreement to be bound by the
Terms of Use.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.
International License.

Click here

to view a copy of this license.

For contact us, send email to info[a]farzand.net

اغلب از پروژسترون به عنوان هورمون بارداری یاد می شود و به معنای بهتر، هیچ یک از بانوان بدون پروژسترون قادر نخواهند بود که یک بارداری را به طور کامل پشت سر بگذارند، در حقیقت اصلا نمی توانند باردار شوند. این هورمون ضروری توسط تخمدان ها تولید می شود و به رحم شما کمک می کند تا برای بارداری آماده شود. در این مطلب 6 واقعیت راجع به سطوح پروژسترون در بارداری آورده شده که دانستن آن برای تمامی بانوان ضروری است.

 

 

پروژسترون progestrone بدن و بارداری شما را از راه های مختلفی تحت تاثیر قرار می دهد. این مسیر ها شامل:عوارض پروژسترون در بارداری

 

 

سطوح پروژسترون در اوایل بارداری متفاوت تر از سطوح آن در اوخر بارداری می باشد.

هفته ی 1 و 2

در طی اولین هفته ی بارداری، سطح پروژسترون ng/ml 1-1.5 (نانو گرم در میلی لیتر) خواهد بود. به یاد داشته باشید که سن جنینی شما از اولین روز آخرین قاعدگی محاسبه می شود، گرچه در این زمان شما باردار نبودید. در این زمان بدن خود را برای باردار شدن آماده می کند و تولید پروژسترون نقش حمایتی خواهد داشت.

 

هفته ی 3 و 4

هفته های 3 و 4 بعد از تخمک گذاری رخ خواهند داد. این زمانی است که تخمدان ها سطوح بالاتری از پروژسترون را تولید خواهند کرد. در طی این زمان سطوح پروژسترون شما به حدود ng/ml 2 افزایش پیدا خواهد کرد. تولید پروژسترون، اندومتر را ضخیم کرده و رحم شما را برای لانه گزینی آماده خواهد کرد.

 

در طی هفته ی سوم باروری رخ می دهد و سطوح پروژسترون هر روز یا از روزی به روز دیگر یک تا 3 نانوگرم در میلی لیتر افزایش خواهد یافت تا به حد اکثر 1 تا 29 نانوگرم در میلی لیتر می رسد.

 

هفته ی 5 و 6

سطح پروژسترون تا هفته ی ششم باید ng/ml.  29-1 باشد. پزشکان می خواهند که سطح پروژسترون در این زمان بالا تر از 6 تا 1 نانو گرم در میلی لیتر باشد. در این سطح پروژسترون عروق رحم را تحریک به رشد کرده که این به ساخت و نگه داری یک جفت سالم کمک خواهد کرد.

رشد عروق خونی نه تنها فقط در رحم بلکه در تمام بدن رخ خواهد داد. این همان چیزی است که به مادر درخشندگی بارداری را می دهد.

 

هفته ی 7 تا 14

بین هفته های 7 و 14، جفت شروع به تولید پروژسترون می کند و این وظیفه را به عهده می گیرد. برای بقای بارداری جفت به تولید پروژسترون ادامه می دهد.  

 پس از هفته ی دهم، سطح این هورمون دوباره شروع به افزایش می کند تا درست قبل از سه ماهه ی سوم به 15 تا 6  نانو گرم در میلی لیتر برسد. از این زمان تا پایان بارداری سطح این هورمون به افزایش ادامه خواهد داد. اگر حاملگی شما از نوع چند قلویی است، انتظار می رود که سطح این هورمون نیز بالاتر باشد.

 

به عنوان یک مرور سریع:

 

سطوح پایین پروژسترون در طی یک بارداری می تواند منجر به مشکلات پیچیده ای شود. در مراحل ابتدایی بارداری می تواند نشان دهنده  یک حاملگی خارج رحمی یا دلالت بر بالا بودن ریسک سقط داشته باشد. اگر در طی هفته ی ششم ام بارداری، سطح پروژسترون پایین تر از ng/ml 6 باشد بارداری معمولا پایدار نیست.

بدون سطوح کافی پروژسترون، بدن قادر به مراقبت از جنین تا پایان بارداری نخواهد بود.

 

در طی بارداری ممکن است که پزشک برای ارزیابی ریسک سقط، سطح پروژسترون شما را بررسی کند. ممکن است که شما برای افزایش سطح پروژسترون و حمایت از یک بارداری سالم، نیاز به دریافت شیاف پروژسترون داشته باشید.

توجه داشته باشید که این روش برای مادران موفقیت آمیز خواهد بود اما نه برای همه. شیاف ها سطح پروژسترون بدن شما را به مقدار کافی بالا نگه می دارد، تا زمانی که جفت شروع به تولید این هورمون از خود کند.

 

سطوح پایین پروژسترون توسط عوامل شناخته شده و ناشناخته ای ایجاد می شود. هورمون ها پیچیده بوده و هنوز به خوبی شناخته نشده اند. ممکن است برخی از بانوان برای باردار شدن هیچ مشکلی نداشته باشند، اما به دلایلی جفت قادر به تولید مقدار مناسبی از پروژسترون نباشد.

پزشکان معتقدند که مقدار کم پروژسترون ممکن است ناشی از عوامل زیر باشد:

 همچنین در برخی موارد داروهای خاصی می توانند با بدن شما برای تولید پروژسترون تداخل داشته باشند.

 

سطوح پایین پروژسترون صرفا به این معنی نیست که بارداری شما به سقط منجر خواهد شد. زمانی که از شیاف پروژسترون استفاده شود ممکن است که بارداری تا پایان ادامه یابد. پزشک شما برای اطمینان از سلامت بارداری و پیشرفت نرمال آن به دقت شرایط را بررسی خواهد کرد.

بسیاری از بانوان با وجود داشتن سطوح پایین پروژسترون در ابتدای بارداری، به تولد یک نوزاد سالم می رسند. شیاف های پروژسترون و مراقبت دقیق می تواند به معنی یک بارداری موفق و شاد باشد. 

 

 

عوارض پروژسترون در بارداری

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع: نی نی پلاس

سلامت مادر در بارداری

سلامت مادر در بارداری

سلامت مادر در بارداری

سلامت مادر در بارداری

سلامت مادر در بارداری

وزن و تغذیه در بارداری

وزن و تغذیه در بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

شیاف پروژسترون (Progesterone) با تجاری سیکلوژست از هورمون‌های زنانه است که به منظور درمان مشکلاتی نظیر ناباروری، سندروم پیش از قاعدگی، زایمان زودرس و افسردگی پس از زایمان ناشی از کمبود پروژسترون توسط پزشک تجویز شده و کمبود این هورمون را در بدن خانم‌ها جبران کند. شیاف پروژسترون با عملکردی که دارد حاملگی را حفظ کرده و از سقط جنین جلوگیری می‌کند. توجه داشته باشید که شیاف‌های سیکلوژست نباید در طی دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد.

پروژسترون از هورمون‌های جنسی زنانه است که در بارداری نقش مهمی ایفا می‌کند و در واقع کمبود این هورمون است که بارداری و حفظ جنین را با مشکل مواجه می‌سازد. علاوه بر این، سندروم پیش از قاعدگی از مشکلاتی است که با افزایش هورمون زنانه قابل حل می‌باشد. به هر حال در بسیاری از موارد ممکن است پزشک زنان برای برطرف شدن مشکلات شما شیاف پروژسترون را برایتان تجویز کند.

پروژسترون اصلي‌ترين پروژستين انساني با كاربردهاي متعدد است. اين هورمون با مهاركردن قاعدگي و كاهش انقباضات رحمي، نقش مهمي در حفظ حاملگي و پيشگيري از سقط عادتي و سقط تهديدكننده دارد. استفاده از شیاف پروژسترون در بارداری سبب افزایش و پایداری آندومتر و نگاهداشتن جنین در جدار آندومتر می شود.

میزان دقیق مصرف پروژسترون در افراد مختلف متفاوت بوده و باید حتما توسط پزشک تعیین گردد. شیاف‌های سیکلوژست را می‌توان داخل واژن و یا مقعد قرار داد. در هر دو مورد، شیاف‌ها ذوب می‌شوند و پروژسترون خروجی از طریق رگ‌های خونی فراوان موجود در این مناطق جذب می‌شود.عوارض پروژسترون در بارداری


در ابتدا واژن خود را بشوئید. برای این کار از یک صابون غیر معطر استفاده کرده و قسمت‌های بیرونی مهبل و ناحیه اطراف آن را به آرامی بشویید. ‌هرگز اقدام به شستشوی کانال واژن خود نکنید و قبل از شروع به این کار حتما دستان خود را بشویید. پس از شستشو به آرامی ناحیه‌ی واژن خود را با یک حوله کتان لطیف خشک نمائید.

در مرحله بعد شیاف را آماده کنید. اپلیکاتور شیاف (ابزاری که به وسیله آن شیاف را در بدن خود قرار می‌دهید.) را از جعبه خود در آورید و آن را آماده‌ی کار نمائید. برای این کار انتهای آن را با یک دست خود مابین انگشت شست و انگشت اشاره بگیرید و از دست دیگر خود برای قرار دادن قرص یا کرم در ورودی آن کمک بگیرید.

قرار گرفتن در پوزیشن مناسب بدنی. پاهای خود را حدود عرض شانه‌ها باز کنید؛ یک پای خود را بر روی سکویی همانند گوشه توالت فرنگی یا یک صندلی کوتاه قرار دهید تا قدری از زمین فاصله بگیرد. وضعیت مناسب دیگر دراز کشیدن بر روی کمر با زانوهای جمع شده می‌باشد.

دهانه واژن خود را باز کنید. با دست غیر عامل خود لبه‌های واژن (لابیا) را باز کنید و اپلیکاتور را در دهانه آن قرار دهید.

شیاف را به درون واژن خود فشار دهید. برای وارد کردن شیاف به درون واژن می‌توانید اهرم پیستون مانند اپلیکاتور شیاف را فشار دهید یا از انگشت اشاره خود برای این کار کمک بگیرید. تا جایی که احساس نارحتی نمی‌کنید شیاف را به درون فشار دهید. اگر از پیستون اپلیکاتور استفاده می‌کنید تا ورود کامل شیاف به واژن، پیستون آن را فشار دهید.

نگهداری از اپلیکاتور. اپلیکاتور را از دهانه واژن خود خارج کنید و اگر مجدا از آن استفاده می‌کنید آن را بخوبی با آب و صابون مایع بشویید؛ در غیر اینصورت آن را داخل سطل زباله بیندازید. پس از آن دست‌های خود را نیز با آب و صابون بشویید و خشک نمائید. ممکن است حدود یک ساعت طول بکشد تا شیاف استعمال شده جذب بدن شما شود. بنابراین اگر در این حین از جای خود بلند شوید ممکن است نشت مایع از واژن خود را احساس نمائید.

توجه کنید که بین زمان گذاشتن شیاف تا اجابت مزاج حداقل باید یک ساعت فاصله باشد وگرنه جذب مناسب صورت نمی گیرد. در صورت بروز چنین اتفاقی شیاف باید ۱۲ ساعت بعد مجددا گذاشته شود. اما اگر همیشه دچار چنین حالتی شده و به هیچ عنوان نمی توانید آن را تحمل کنید، شیاف بصورت واژینال استفاده شود.


هر داروی ممکن است برای افراد مختلف ،عوارض مختلفی نیز داشته باشد و تاثیرات آن نیز متفاوت می باشد. بر اثر مصرف شیاف های سیکلوژست ،عوارضی مثل بی خوابی ، درد پستان، ناراحتی های شکمی یا درد ، قرمزی پوست ، خستگی و یبوست را داشته باشد. دقت داشته باشید منظور این نیست که این عوارض برای همه بیماران به وجود می آید.

عوارض دیگری نیز وجود دارد که می تواند بر اثر مصرف این شیاف ها برای بیمار به وجود بیاید مانند :

در صورت وجود موارد زیر برای بانوان باید حتما با احتیاط کامل مصرف گردد :

از آنجایی که شیاف‌های واژینال برای شرایط مختلفی تجویز و استفاده می‌شوند (همانند عفونت باکتریایی یا عفونت قارچی، خشکی واژن، عدم تعادل هورمونی و) عوارض ناشی از آن می‌تواند متفاوت باشد. با این وجود عوارض خطرناک نمی‌باشند و نیاز به مراقبت‌های پزشکی ندارند. اگر احساس کردید که واکنش‌های آلرژیک در شما اتفاق افتاده است آن را با پزشک خود در میان بگذارید؛ واکنش‌های آلرژیک می‌تواند شامل تورم در ناحیه واژن یا اطراف آن و خارش، کهیر و احساس تنگی در ناحیه قفسه سینه باشد.



بخوانید:


همه چیز در مورد شیاف دیکلوفناک (Diclofenac)


موارد مصرف شیاف آنتی هموروئید


فواید شیاف ایندومتاسین(INDOMETHACIN)



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *