عوارض ورزش ژیمناستیک برای کودکان


سیم انلاکر ایفون     
انلاک ایفون


 

عوارض ورزش ژیمناستیک برای کودکان

همه مطالب در این شاخه &gt&gt&gt

 

صدمات می توانند در دوره های بعدی عمر پدیدار شوند.

ناتاشا ملاکرینیس، فیزیو تراپیستی از مرکز پزشکی ورزشی سیدنی و برگزیده سابق مسابقات ورزشی ایروبیک می گوید: شکستگی های ناشی از فشار زیاد در میان ژیمناستیک کارها بسیار رایج است.

بسیاری از خانم های ژیمناستیک کار، حجم استخوانی بسیار پائینی دارند. دوره های تمرین فیزیکی بسیار شدید می تواند منجر به شروع بلوغ شود، از اینرو سطح استروژن (هورمون جنسی زنانه) کمتری در بدن آن ها آزاد می شود. در نتیجه استخوان ها شروع به رشد می کنند تا به رشد سریع عضلات برسند.

دکتر مونیک کاستین متخصص غدد مترشحه داخلی، از مرکز غدد سیدنی شمالی می گوید: “استروژن برای رشد استخوان ها لازم و ضروری است.

تراکم بافتهای استخوانی در اواخر عمر کم می شود که همزمان با ضعف عضلات است و برای استخوان های ضعیف شده در دراز مدت، قابل جبران نیستند.

بعلاوه هنگامیکه بدن از تمرینات با شدت زیاد به ورزش معمول روزانه تغییر رویه می دهد، شکستگی هایی ناشی از فشار زیاد ممکن است اتفاق بیفتد. فرایند سازگاری و تطبیق برای بعضی از ژیمناستیک کارها می تواند تا آخر عمر طول بکشد.

خانم ملاکرینیس می گوید: “هر فردی بدنش متفاوت است، بدن بعضی از ژیمناستیک کارها عادت به تمرینات سخت و پرفشار دارد و نیازمند آنست که این تمرینات پا برجا بماند.

بین یک ورزشکار برگزیده و کسی که در یک پارک محلی به آهستگی می دود تفاوت های زیادی وجود دارد.

خانم ملاکرینیس همچنین می گوید، ژیمناستیک کارها در معرض خطر مربوط به ورم مفاصل و پوکی استخوان قرار دارند.

او می گوید: اکثرا در مچ ها، زانوها و قوزک پاهای آنها و جایی که شدت فشارها احساس می شود احتمال خطر بیشتری وجود دارد و هنگامیکه بدن پیرتر می شود یا در دوران های خاصی مثل بارداری، فشارهای بیشتری را تحمل میکند، بعضی افراد ممکن است حتی با شکستگی ها و یا دردهای شدیدی روبرو شوند.

درد مزمن مخصوصا درد کمر، دردی است که ژیمناست ها آکثرا آنرا تجربه می کنند. اگرچه ممکن است این درد با توانبخشی و فیز یوتراپی مدیریت شده و برطرف شود.

ملاکرینیس می گوید: ژیمناست های سابق بعضی از تمرینات عادی روزمره را تا پایان عمرشان ادامه می دهند بنابراین بدن آنها سالمتر باقی می ماند و مفصل ها و بافت های استخوانی آنها قویتر از سایر مردم همسن خودشان است.

رقص هیپ هاپ از جمله رقص هایی در نیوزیلند هستند و قدمت آنها به 79 سال میرسد. افرادی که رقص هیپ هاپ را انجام داده اند، به آنها هیپ هاپ باز میگویند. این رقص زیر شاخه های مختلفی دارد ولی در کل نیاز به قدرت بدنی بالایی است در جاهایی نیاز به حرکات روی زمین، حفظ تعادل روی یک دست یا روی سر، حرکات آکروباتیک و در برخی توقف های ناگهانی در میان حرکات سریع است. اکنون هیپ هاپ بازها مجبورند خانواده هایشان را متقاعد کنند که رشد مطلوب و مناسب را نخواهند کرد.

ورزش های با شدت بالا می تواند باعث عملکرد ناسب هورمون ها شود مخصوصا اگر درست قبل از شروع سن بلوغ یا در طول دوران بلوغ این ورزشها را انجام دهید.

دکتر کلاستین می گوید: تمرین های سخت در حدود 4 ساعت در هفته می تواند منجر به تاخیر در شروع بلوغ مخصوصا در دختران جوان شود.

اگرچه بلوغ خانم ها یک فرایند چند مرحله ایست، اما تخمک گذاری و شروع اولین قاعدگی آنها با تاخیر خواهد بود که از عوارض شایع در تمرینات ورزشکاران برگزیده است.

دکتر کاستین میگوید: بدن زن معمولی دارای 2 الی 3 درصد چربی است و وقتی که سطح آن چربی پائین می آید، همانطور که در مورد ورزشکاران برگزیده اتفاق می افتد سطح هورمون لپتین کاهش می یابد. لپتین نقش مهمی در شروع تخمک گذاری ایفا می کند که به نوبه خود موجب تقویت و تشویق تولید و آزاد سازی استروژن می شود که برای چندین نوع عملکرد رشد در بدن دختران جوان ضروری است.

برای هیپوتالاموس که غده هیپوفیز در آن قرار دارد و کارهای مربوط به تخمدان ها را انجام می دهد، هورمون لپتین ضروری است.

کاستین می گوید: به محض اینکه یک ژیمناست تمرینات شدید را متوقف می کند باید تخمک گذاری همانند روال عادی آن از سر گرفته شود، اما اگر چنین چیزی رخ نداد ژیمناست ها باید سایر گزینه های غالب در بلوغ را مورد توجه قرار دهند.

خانم ملاکرینیس می گوید: “من می گویم که همه اینها از ژنها سرچشمه می گیرد که می تواند موجب تفاوت های بزرگ زیادی در این موارد شود که چگونه بدن بعضی از ورزشکاران می تواند فشار زیادی را تحمل کند و چگونه به خوبی توانائیش را بازیابی کند.

خانم اوکسانا احتمالا مجبور است که در طول سالها بدنش را با فشار حاصل از تمرینات ورزشی سنگین تطبیق دهد و احتمالا بره فیزیکی و توانبخشی بزرگی بطور روزمره دارد.

ترجمه : سلام علی پناه


عوارض ورزش ژیمناستیک برای کودکان

 

 

 


پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید

*  

*


تصویر امنیتی
*


تبلیغات اینترنتی در یاد بگیر دات کام


بسته های تبلیغاتی ارزان قیمت

Useful Websites Directory

تماس با ما | پست الکترونیکی یا email ما :
&lt!–
name &quotcontact&quot domain &quotyadbegir.com&quot.write(&#39‘).write(name + ‘@’ + domain + ”)// –&gt
| تبلیغات در یاد بگیر دات کام

تمامی حقوق برای یاد بگیر دات کام محفوظ است.
Powerd by: WP


 آیا ورزش هایی مانند کشتی، وزنه برداری و حتی ژیمناستیک باعث کوتاه شدن قد می شوند؟ برای پاسخ به این پرسش بهتر است نگاهی به فرآیند استخوان سازی و رشد قد بیندازیم. در بدن 26 استخوان وجود دارد که به انواع مختلفی تقسیم می شوند؛ به عنوان مثال، استخوان های دراز از یک تنه تقریبا استوانه ای با یک قسمت پهن در 2 انتها تشکیل شده اند. این گروه استخوان های اندام فوقانی (مانند بازو) و اندام تحتانی (مانند ران) را دربر می گیرند.

در استخوان های دراز صفحات رشدی وجود دارد که صفحه ای غضروفی است که بین 2 قسمت اپی فیز و دیافیز استخوان های بدن قرار دارد و رشد طولی آنها را امکان پذیر می کند. این رشد از دوران جنینی آغاز و در انسان (حدود 2 سالگی) با استخوانی شدن کامل آن خاتمه می یابد. سلول های غضروفی موجود در عمقی ترین لایه صفحه رشد با تکثیر و نمو خود مقدمات تشکیل بافت استخوانی را فراهم می کنند و به طول استخوان می افزایند. البته عوامل متعدد محیطی، داخلی و هورمونی به خصوص هورمون رشد در فعالیت صفحه های رشد دخالت دارند. در این مطلب به آثار ورزش بر رشد قدی افراد اشاره خواهیم کرد.


1- عوامل افزایش دهنده قد کودکان

• تغذیه مناسب؛ یعنی مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم، ویتامین D و C.عوارض ورزش ژیمناستیک برای کودکان

• توجه به وضعیت بدنی: یعنی صاف ایستادن و درست نشستن و

• انجام ورزش های موثر: یعنی ورزش هایی که باعث تقویت استخوان ها و عضلات می شود.


2- عوامل کاهش دهنده قد کودکان


• تغذیه ناسب؛

• صدمه های دوران کودکی قبل از بسته شدن صفحه رشد که می تواند عوارضی مانند توقف رشد، کوتاهی اندام، انحراف محور طولی استخوان، پای پرانتزی یا پای ضربدری ایجاد کند؛

• برخی بیماری های متابولیک و مادرزادی؛ مانند راشیستیم، آکرومگالی و آکندروپلازی و

• وضعیت بدنی نادرست؛ مانند بدنشستن، بد ایستادن و راه رفتن به صورت خمیده.


3- تاثیر ورزش بر صفحات رشد

ورزش باعث وارد آمدن فشارهایی بر بدن می شود که این فشارها روی صفحات رشدی اثر می گذارند. اگر این فشارها شدید نباشد، باعث تحریک صفحات رشدی و رشد بهتر استخوان در نتیجه افزایش قد می شود ولی اگر این فشارها بیش از حد باشد، موجب تخریب صفحات رشدی و بسته شدن این صفحات خواهدشد. بنابراین فرد رشد نخواهد کرد، نه اینکه قدش کوتاه شود.

 برای مثل، اگر قد نوجوانی 15 سانتی متر است و دچار تخریب صفحات رشدی شده، قد او به 149 سانتی متر کاهش نمی یابد بلکه در همان 15 سانتی متر باقی خواهدماند و دیگر رشد نخواهدکرد. البته این موضوع تا سن 18 تا 2 سالگی صادق است و پس از این سن صفحات رشدی به حداکثر رشد خود می رسند و دیگر رشدی نخواهند داشت.


4- ورزشی که برای کودکان ضرر دارد

اگر کودکی 6 روز در هفته و هر روز بیش از 3 ساعت به یک فعالیت ورزشی شدید مانند فوتبال یا دو و میدانی بپردازد، فشارها شدیدی بر صفحات رشدش وارد می شود اما اگر کودک روزانه 3 دقیقه یا هفته ای 5-4 بار به مدت 1 ساعت ورزش های دو، والیبال، بسکتبال یا فوتبال انجام دهد، باعث تحریک صفحات رشدی اش می شود و به رشدش کمک می کند. در کل، ورزش کردن کاری بسیار مهم و حیاتی است که باید زیر نظر متخصصان علوم ورزشی انجام شود؛ به خصوص در رده های سنی زیر 18 سال و بالای 4 سال.


5- چه ورزشی در چه سنی مناسب است؟

به طور کلی، ورزش، بدن را در روند طبیعی طبیعت انسان قرار می دهد و باعث تکامل روانی و جسمانی اش می شود. به همین دلیل باید با توجه به فرآیند رشد، نمو و تکامل ورزش های مربوطه را نیز انجام دهیم. سازمان ورزش آمریکا در این باره دستورالعملی منتشر کرده که به آن اشاره می کنیم.

* شنا: اولین رشته ورزشی که می توان شروع کرد، شناست. این رشته ورزشی محدودیت سنی ندارد. حتی می توان در همان اوایل تولد نیز ورزش شنا را آغاز کرد که البته مستلزم استخر و مربی مخصوص نوزادان است. اما چرا این رشته بهترین رشته برای این رده سنی است؟ چون نوزاد و کودک احساس امنیت و آشنایی می کند. نوزاد در رحم ما در در کیسه آبی زندگی کرده و حالا آن محیط با فضای برای او شبیه سازی می شود و می تواند با تکان دادن اندام خود در آب عضلاتش را تقویت کند.

* ژیمناستیک: پس از 8 سالگی کودک می تواند ورزش ژیمناستیک را شروع کند. این ورزش موجب افزایش انعطاف بدنی و قوای جسمانی کودک می شود. همچنین به علت پرش ها و فرود هایی که در این رشته وجود دارد، صفحات رشدی وی تحریک می شود و موجب رشد قدی خوبی خواهدشد.

* ورزش های دیگر: از سنین 1 تا 15 سال رشته های والیبال، بسکتبال و هندبال نیز ورزش های مناسبی هستند و پس از 15 سالگی رشته هایی مانند فوتبال، رشته های رزمی، رشته های راکتی و ورزش های دیگر را می توان شروع کرد.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید


لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید

 دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ 

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *