عوارض ملوکسیکام 7/5

موارد مصرف و عوارض ملوکسیکام : امروزه داروهای مختلفی وجود دارد که شما می توانید برای رهایی از دردهایتان از آن استفاده نمایید. البته اگر پیش از استفاده دارو شناخت خوبی بر روی آن ها داشته باشید قطعا موفق تر خواهید بود. یکی از دارویهای که پزشکان برای بیماران در جهت کاهش درد و التهاب تجویز می نمایند ملوکسیکام می باشد.

این دارو با تجاری موبیک mobic می باشد که برای درمان علائم بیماریهای مثل پوکی استخوان، روماتیسم، اسپوندیلیت انکیلوزان تجویز می شود. در خصوص عوارض این دارو لازم است بدانید که نسبت به دیگر داروها مانند پیروکسیکام، دیکلوفناک و ناپروکسن  برای بیماران عوارض کمتری را به دنبال دارد.

شیوه ی ارائه این دارو به صورت قرصهای  ۷.۵ و ۱۵ میلی‌گرمی بوده است که سی دقیقه تا یک ساعت بعد از مصرف دارو اثربخشی آن شروع میگردد. می توانیم به صورت کلی بگوییم موارد مصرف این دارو شامل گزینه های زیر است:

در صورتی که شما فراموش کردید که یک دوز دارو مصرف نمایید به محض یادآوری سریعا آن را میل کنید ولی اگر یک روز گذشته است نباید میزان مصرف را 2برابر نمایید و دارو را همان روز مصرف کنید.

عوارض ملوکسیکام 7/5

میزان مصرف این دارو در روز یک  قرص ۷.۵ میلی‌گرمی می باشد ولی ممکن است پزشک به تدریج آن را تا 15 میلی گرم هم افزایش بدهد. اگر برای مدت طولانی این دارو مصرف شود یا اینکه فرد 12 تا 18 ساله با وزن پایین تر از پنجاه کیلو باشد نباید در روز از  ۷.۵ میلی گرم دارو مصرف گردد.

از جمله مواردی که باید به آن دقت داشته باشید، تداخل های دارویی می باشد که برای داروی فوق به شرح زیر است:

موارد مصرف و عوارض ملوکسیکام :  قبل از مصرف دارو بهتر است به موارد زیر دقت داشته باشید:

1)مصرف این دارو می تواند سبب بالا بردن سکته قلبی یا حمله قلبی شود و البته این شرایط زمانی حادتر می شود که فرد سابقه مبتلا شدن به بیماری قلبی نیز داشته باشد و برای زمان طولانی این دارو را مصرف نماید. 2)قبل یا بعد از جراحی بایپس قلب نباید از این دارو استفاده کرد.3) اگر در صورت مصرف این دارو با علائم خونریزی معده روبرو شده اید مثل سرفه خونی،مدفوع سیاه و سریعا باید با پزشک مشورت های لازم را در خصوص مصرف دارو داشته باشید 4)زمانی که قرص ملوکسیکام را مصرف می نماید باید از خوردن الکل دوری کنید 5)حتما قبل از مصرف دارو برای اینکه اطلاعات کامل تری را در خصوص آن بدست بیاورید با پزشک مشورت کرده و بروشور درون جعبه را به صورت دقیق مطالعه نمایید 6)اصلا داروی را به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. 7) مصرف ملوکسیکام در سه ماه پایان بارداری می تواند به نوزادی که متولد نشده آسیب وارد کند پس اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید حتما به پزشکتان اطلاع بدهید.

موارد مصرف و عوارض ملوکسیکام : 8)در زمان مصرف دارو باید از خوردن آسپرین خودداری نمایید 9)این دارو می تواند در شیرمادران تاثیر گذار باشد پس اگر ملوکسیکام می خورید به کودک خود شیر ندهید. 1) اگر شرایطی مثل سابقه حمله قلبی، سکته مغزی یا لخته شدن خون، سابقه زخم معده یا خونریزی، ابتلا به آسم و دارید برای مطمئن شدن از نتیجه دارو حتما به پزشک اطلاع دهید.

 

طراحی سایت و اجرا توسط اینتن

ملوکسیکام (Meloxicam) با تجاری موبیک mobic دارویی است که برای درمان دردهای استخوانی تجویز می شود.

ضعف و اسهال از عوارض ملوکسیکام است.

– مقدار مصرف ملوکسیکام معمولا یک قرص 7.

5 میلی گرمی در روز است ولی تحت نظر پزشک می توان استفاده از آن را تا 15 میلی گرم (یک عدد قرص ملوکسیکام 15 یا دو عدد قرص ملوکسیکام 7.

5) در روز هم رساند.

عوارض ملوکسیکام 7/5

توجه داشته باشید که قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد 12 تا 18 سال با وزن کمتر از 5 کیلوگرم نباید روزانه بیش از 7.

5 میلی گرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام 7.

5)، مصرف گردد.

توجه: اگر در یک روز، مصرف دارو را فراموش کرده اید به محض اینکه به یادتان آمد آن را مصرف کنید ولی در صورتی که 24 ساعت از زمانی که باید دارو را مصرف می کردید گذشته است مقدار مصرف را دو برابر نکرده و داروی همان روز را مصرف کنید.

توجه: قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد 12 تا 18 سال با وزن کمتر از 5 کیلوگرم نباید روزانه بیش از 7.

5 میلی گرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام 7.

5)، مصرف گردد.

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

ملوکسیکام
ملوکسی کام به دسته ای از داروها تعلق دارد ب داروهای ضد التهاب غیر کورتونی. ملوکسیکام در دراز مدت التهاب و درد را کاهش می دهد لذا در تسکین دردهای مزمن مانند درد روماتوئید آرتریت و سایر دردهاي مفصلي مزمن كاربرد دارد.همچنین در درمان کوتاه مدت دردهای استخوانی و مفصلی نیز می تواند موثر واقع شود.
ملوکسیکام با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.
ملوکسیکام با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز، منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به پروستاگلاندين در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندين،درد و التهاب کاهش می یابد.

عوارض ملوکسیکام 7/5

پيش از مصرف ملوکسیکام
_در صورت سابقه ی آسم، حساسیت، زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)، بیماری قلبی یا عروقی، لوپوس،مشکلات کبدی، کلیوی و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
_در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و يا وجود لخته در عروق، فشارخون و كلسترول بالا دارید، پزشک خود را مطلع نمایید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید
_در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین، ناپروکسن، ایندو متاسین و ایبوبروفن و)به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که سیگاری هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه ي مصرف ملوکسیکام
-در صورت مصرف طولانی مدت دارو را دقيقاً طبق تجویز پزشک مصرف نمایید.اما عموماً ۵۰مصرف این دارو بصورت ۱قرص ۷.۵ یا ۱۵ میلی گرم در روز می باشد.
-قرص را بطور کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید. مصرف این دارو همراه با غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از مصرف آن کمک می نماید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق بره مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.

توصیه های داروی ملوکسیکام
-در صورتی که مصرف این دارو برای مدت طولانی توسط پزشک به شما توصیه شده است، تحت نظر پزشک خود بمانید تا پیشرفت درمانی شما بررسی گردد.در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن، دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد.
-مصرف داروبطور منظم در ساعت مشخصی از روز می تواند باعث زودتر رسیدن به اثر درمانی مطلوب گردد.
_در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
عوارض شایع ملوکسیکام
_علائم گوارشی مانند سوء هاضمه ،سوزش سردل،معده درد و از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید.
_احساس تهوع ناشی از این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پرادویه کاهش می یابد.
-جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود.
-در صورت بروز یبوست، رژیم سرشار از فیبر(میوه و سبزیجات) و مصرف مایعات به اندازه ی کافی توصیه می شود.
_ در صورت مشکلات تنفسی و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان) به پزشک خود مراجعه نمایید.
_در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.
-در صورت بروز سردرد، سرگیجه یا گیجی شدید، تغییرات خلق و خو، اختلال در خواب، زنگ زدن گوش در مدت درمان با این دارو، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

خرید قرص کلترکس از داروخانه اینترنتی دارویاب
خرید کپسول پرفلکس از داروخانه اینترنتی دارویاب

Reference:https://www.drugs.com/meloxicam.html

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *