عوارض مصرف قرص ديازپام

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

با دلگرم همراه باشید تا با دیازپام و عوارض مصرف بیش از حد این دارو آشنا شوید.

عوارض مصرف قرص ديازپام

قرص های 2 و 5 و 1 میلی گرمی در جعبه های 1 عددی .

با اثر برگيرنده‌ اختصاصی درغشای سلولی عصبی اثر مهاری گاماآمينوبوتيريک‌ اسيد (GABA) را که‌ در تمام‌نواحی CNS باعث‌ مهار پيش‌ سيناپسی وپس‌ سيناپسی می گردد، تسهيل‌ کرده‌ ياافزايش‌ می دهد.

فارماکونتیک

از راه‌ خوراکی سريع‌ و به‌خوبی جذب‌ می شود. جذب‌ آن‌ از راه‌عضلانی به‌ محل‌ تزريق‌ بستگی دارد وممکن‌ است‌ آهسته‌ و نظم‌ صورت‌ گيرد.

اگر به‌ عضله‌ دلتوئيد تزريق‌ گردد جذب‌ آن‌معمولا سريع‌ و کامل‌ خواهد بود. اتصال‌آن‌ به‌ پروتئين‌های پلاسمايی تا 99 درصدمی باشد. در کبد متابوليزه‌ شده‌ و به‌متابوليت‌ دزمتيل‌ ديازپام‌ و اگزازپام‌ تبديل‌ می شود.

نيمه‌ عمر ديازپام‌ در پلاسما 1-2 روز است‌ در حالی که‌ نيمه‌عمر دزمتيل‌ ديازپام‌ حدود 6 ساعت‌است‌. متابوليت‌ دارو از طريق‌ کليه‌ دفع‌می شود.

دیازپام دارویی مسکن و خواب‌آور است که در رده درمانی بنزودیازپین های طولانی اثر قرار می‌گیرد و متابولیتهای کبدی آن نیز فعال هستند. دیازپام برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلالات هراس تجویز می‌شود. این دارو همچنین به‌عنوان ضد تشنج و شل‌کننده ماهیچه اسکلتی، درمان انقباض عضلانی و تشنج (تب و تشنج در کودکان یا حمله صرع) نیز استفاده می‌شود.

بنزودیازپین‌ها مهم‌ترین گروه از داروهای ضد اضطراب و خواب‌آور هستند. این گروه داروها را می‌توان به 3 دسته کوتاه اثر، متوسط اثر و طولانی اثر تقسیم‌بندی كرد. از داروهای کوتاه اثر می‌توان اگزازپام، میدازولام و تریازولام را برد. داروهای متوسط اثر نیز شامل آلپرازولام، کلونازپام، نیترازپام و تمازپام هستند و در دسته داروهای طولانی اثر داروهایی نظیر دیازپام، کلردیازپوکساید و فلورازپام قرار می‌گیرند. البته ناگفته نماند که داروهای دیگری نیز از خانواده بنزودیازپین‌ها در این گروه‌ها قرار می‌گیرند و در اینجا تنها داروهای رایج را بردیم.

در جواب به این سؤال که آیا این داروها اعتیادآور هستند یا خیر باید بگویم بله؛ در حدود 4 نفر از هر 1 نفر که این ترکیبات را هر روز به مدت بیش از 8 هفته استفاده می‌کنند، دچار اعتیاد می‌شوند که نشانه‌های ساده‌ای برای تشخیص آن وجود دارد، از جمله:

1. فرد متوجه می‌شود بعد از مدتی باید دوز بیشتری استفاده کند تا همان اثر قبلی را دریافت کند.

2. احساس نیاز به داروی مورد نظر در طول روز.

3. تجربه نشانه‌های ترک دارو در صورت متوقف کردن مصرف که شامل بی‌خوابی، آشفتگی، اضطراب، سرگیجه، احساس طعم فلزی غیر عادی در دهان، احساس شوک الکتریکی در بازوها و پاها، تاری دید و حساسیت به نور می‌شود.

در بعضی افراد این نشانه‌ها شدیدتر است و حتی ممکن است شامل توهمات دیداری و شنیداری نیز بشود. البته این نکته نباید فراموش شود که این ترکیبات در صورتی که زیر نظر پزشک معالج تجویز شده باشند نه تنها ممکن است مضر نباشند بلکه سودمند هم هستند.

عوارض مصرف قرص ديازپام

برای درمان‌ اضطراب‌،2 ميلیگرم‌ سه‌ بار در روز و در صورت‌نياز تا mg/day 15-3 در مقاديرمنقسم‌ مصرف‌ می شود. در افراد کهنسال‌نصف‌ اين‌ مقدار مصرف‌ شود در درمان‌بیخوابی همراه‌ با اضطراب‌، 5-15ميلیگرم‌ در موقع‌ خواب‌ مصرف‌ می شود.مقدار مصرف‌ در افراد مسن‌ نصف‌ مقدار تجويز شده‌ برای افراد بالغ‌است‌.

در درمان‌ راه‌ رفتن‌ در خواب‌ وترس‌ بچه‌ها، 1-5 ميلیگرم‌ در موقع‌ خواب‌مصرف‌ می شود.

از راه‌ تزريق‌ وريدی در حمله‌مداوم‌ صرعی 1-2 ميلیگرم‌ با سرعت‌/5 ميلیليتر (2/5 ميلیگرم‌) طی 3 ثانيه‌،تجويز می شود و در صورت‌ لزوم‌ 3-6دقيقه‌ بعد تکرار میگردد.ممکن‌ است‌ پس‌از تزريق‌ اول‌، انفوزيون‌ وريدی تا حداکثرmg/kg 3 در طول‌ 24 ساعت‌ انجام‌ شود.دردرمان‌ اضطراب‌ حاد شديد، کنترل‌ حملات‌پانيک‌ حاد و درمان‌ علائم‌ حاد قطع‌ مصرف‌دارو، مقدار 1 ميلیگرم‌ مصرف‌ می شودکه‌ در صورت‌ نياز بعد از 4 ساعت‌ می توان‌آن‌ را تکرار کرد.

مقدار mcg/kg 2-3يا 1ميلیگرم‌ به‌ ازای هر سال‌ سن‌ مصرف‌می شود.موارد منع‌ مصرف‌: در ضعف‌ تنفسی،نارسايی حاد ريوی، حالات‌ فوبيک‌،نارسايی کبدی، سايکوز مزمن‌، دپرسيون‌و اضطراب‌ همراه‌ آن‌ نبايد مصرف‌ شود.

بنزودیازپین‌ها در افراد زیر نباید استفاده شوند:

خطر مرگ!

مصرف طولانی مدت بنزودیازپین‌ها می‌تواند باعث نقص ادراکی، مشکلات رفتاری و احساسی، احساس آشفتگی و هیاهو، مشکل در تفکر درست و منطقی، کاهش توان جنسی، ترس از اجتماع، افزایش اضطراب و افسردگی، کاهش توجه به کارهای مورد علاقه و عدم توانایی در بیان احساسات شود.

تمام این عوارض در افرادی که طولانی مدت این ترکیبات را استفاده می‌کنند به طور کامل بروز نمی‌کنند اما حداقل یک یا دو مورد در اکثر بیماران مشاهده می‌شود. مصرف خودسرانه این داروها بدون نظر پزشک بسیار اشتباه بوده و علاوه بر تشدید عوارض جانبی در بعضی موارد ممکن است باعث استفاده بیش از اندازه دارو (overdose) شده یا به علت تداخل با ترکیبات دیگر حتی به مرگ فرد منجر شود.

هشدار در مورد دیازپام

1 ـ در بيماری تنفسی، ضعف‌عضلانی، بيماران‌ با سابقه‌ مصرف‌ نابجای دارو يا افراد با اختلال‌ شخصيتی با احتياط مصرف‌ شود.

2 ـ در افراد مسن‌، نارسائی کبدی و کليوی مقدار مصرف‌ دارو بايد کاهش‌ داده‌ شود.

3 ـ از مصرف‌ طولانی مدت‌ خودداری گردد.

4 ـ در صورت‌ مصرف‌ طولانی مدت‌ برای جلوگيری از بروز عوارض‌ قطع‌ مصرف‌،دارو را بايد به‌تدريج‌ قطع‌ کرد.

5 ـ در موقع‌ تزريق‌ وريدی، وسايل‌ لازم‌برای برگرداندن‌ ضعف‌ تنفسی و تهويه‌مکانيکی، بايد در دسترس‌ باشد.

6 ـ در موقع‌ انفوزيون‌ وريدی اين‌ دارو بايدکاملا احتياط نمود چون‌ کاملا خطرناک‌است‌، بايد انفوزيون‌ وريدی ديازپام‌ درپخش‌ مراقبت‌های ويژه‌ انجام‌ شود.

7 ـ تزريق‌ سريع‌ وريدی آن‌ ممکن‌ است‌منجر به‌ بروز آپنه‌، کاهش‌ فشار خون‌،برادی کاردی يا ايست‌ قلبی شود. (تزريق‌هر پنج‌ ميلیگرم‌ دارو حداقل‌ بايد يک‌ دقيقه‌طول‌ بکشد).

8 ـ تزريق‌ وريدی ديازپام‌ نبايد دروريدهای کوچک‌ (مانند مچ‌ دست‌ و پا)انجام‌ شود و بايد دقت‌ نمود که‌ داخل‌شريان‌ تزريق‌ نشده‌ و سوزن‌ تزريق‌ نيز ازرگ‌ خارج‌ نشود تا از بروز ترومبوزوريدی، فلبيت‌، تحريک‌ موضعی، ورم‌ وبندرت‌ صدمه‌ عروقی جلوگيری شود.

9 ـ از تزريق‌ عضلانی، زمانی استفاده‌می شود که‌ مصرف‌ خوراکی و وريدی ممکن‌ نيست‌.

1 ـ در افراد کهنسال‌ با احتياط مصرف‌شود و مقادير مصرف‌ دارو با توجه‌ به‌کارکرد کبد و کليه‌ تنظيم‌ گردد.

تداخلات داروئی

خواب‌ آلودگی روز بعد ازمصرف‌، گيجی و آتاکسی (به‌خصوص‌ درافراد مسن‌) فراموشی، وابستگی،تحريک‌پذيری غيرعادی و در برخی مواردسردرد، سرگيجه‌، افت‌ فشار خون‌، افزايش‌ترشحات‌ بزاق‌، کرامپ‌ و درد در ناحيه‌شکم‌، بثورات‌ جلدی، اختلال‌ بينائی، تغييردر ميل‌ جنسی، احتباس‌ ادرار، اختلالات‌خونی و يرقان‌ از عوارض‌ احتمالی اين‌دارو است‌.درد، ترومبوفلبيت‌ و ندرتاً آپنه‌و افت‌ فشار خون‌ با تزريق‌ اين‌ داروگزارش‌ شده‌است‌.

چگونگی مصرف دیازپام

دیازپام بسته به شرایط متفاوت و در افراد متفاوت با مقادیر متفاوتی تجویز می شود. هیچگاه یا کمتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. شکل های مایع دیازپام را می توان با غذاهای مایع یا نیمه جامد مثل پوره مخلوط کرده نگذارید دیازپام مایع یخ بزند.

اگر یک نوبت را فراموش کردید ، به مجردی که آن را به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دارو رسیده است ، نوبت فراموش شده را رها کرده به بره دارویی منظمتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.

علایم ترک دارو عبارتند از:

موارد احتیاط

هنگام مصرف دیازپام توصیه می شود

راهنمائیهای عمومی

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمائید :

شرایط نگهداری دیازپام

نکاتی مهم در رابطه با دیازپام

* از آنجايی که‌ اين‌ داروايجاد وابستگی می کند، بايستی بيش‌ ازمقدار توصيه‌ شده‌ مصرف‌ نشود.

* اگر بعد از چند هفته‌ اثر درمانی داروکاهش‌ يافت‌ به‌ پزشک‌ مراجعه‌ شود.

* ـ ديازپام‌ به‌عنوان‌ ضدتشنج‌ بايد کامل‌ ومرتب‌ مصرف‌ شود.

* در صورت‌ بروز خواب‌آلودگی،سرگيجه‌، منگی، از دست‌ دادن‌ مهارت‌ درانجام‌ کار به‌خصوص‌ در افراد مسن‌، داروبا احتياط مصرف‌ شود.

اعتیادآوری دیازپام

عوامل متعددی در شکل گیری اعتیاد به دیازپام و سایر قرص‌های آرام بخش دخیل هستند. افرادی که به طور دائمی از این داروها استفاده می‌کنند به تدریج به آن وابسته شده و برای دستیابی به همان میزان آرامش قبلی، مجبور به مصرف میزان بیشتری از آن هستند.

با مصرف دوزهای بالاتر، فرد دچار تالورنس و مقاومت بدن شده و نه تنها به مصرف آرام بخش‌ها وابسته می‌شود، بلکه میزان مصرف خود را نیز دائماً افزایش می‌دهد. عامل دیگری که باعث وابستگی افراد می‌شود، بعد روانی نیاز به مصرف است. برای مثال افرادی که برای درمان عصبانیت تحت تجویز قرص‌های آرامبخش قرار می‌گیرند، از نظر روحی نیز به آن وابسته شده و عادت می‌کند تا برای پیشگیری از بروز عصبانیت، همواره به قرص‌های آرام بخش پناه ببرند.

این افراد به احساس آرامش و نئشگی ناشی از مصرف مواد وابسته شده و به سرعت باعث رشد و توسعه بیماری اعتیاد می‌شوند. معتادان به آرام بخش‌ها استفاده از این قرص‌ها را به عنوان یک راه حل موقت برای تسکین دردهای جسمی و روحی خود انتخاب کرده و خواه ناخواه مرز بین مصرف درمانی، و سوء استفاده از مواد را گم می‌کنند. همین امر سبب می‌شود که به راحتی در دام چرخه اعتیاد گرفتار شده و باعث گسترش هرچه این وابستگی شوند. .”

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

اخبار داروسازی, اخبار علمی پزشکی, بهداشت عمومي, داروه

دیازپام برای تسکین اضطراب ، اختلالات خواب ، و اختلالات هراس تجویز می شود. این دارو همچنین به عنوان ضد تشنج و شل کننده ماهیچه اسکلتی استفاده می شود.

اشکال دارویی :
قرص های 2 و 5 و 1 میلی گرمی در جعبه های 1 عددی .

مکانیزم اثر:

عوارض مصرف قرص ديازپام

با اثر برگيرنده‌ اختصاصی درغشای سلولی عصبی اثر مهاری گاماآمينوبوتيريک‌ اسيد (GABA) را که‌ در تمام‌نواحی CNS باعث‌ مهار پيش‌ سيناپسی وپس‌ سيناپسی می گردد، تسهيل‌ کرده‌ ياافزايش‌ می دهد.
 
فارماکونتیک:

از راه‌ خوراکی سريع‌ و به‌خوبی جذب‌ می شود. جذب‌ آن‌ از راه‌عضلانی به‌ محل‌ تزريق‌ بستگی دارد وممکن‌ است‌ آهسته‌ و نظم‌ صورت‌ گيرد.

اگر به‌ عضله‌ دلتوئيد تزريق‌ گردد جذب‌ آن‌معمولا سريع‌ و کامل‌ خواهد بود. اتصال‌آن‌ به‌ پروتئين‌های پلاسمايی تا 99 درصدمی باشد. در کبد متابوليزه‌ شده‌ و به‌متابوليت‌ دزمتيل‌ ديازپام‌ و اگزازپام‌ تبديل‌ می شود.

نيمه‌ عمر ديازپام‌ در پلاسما 1-2 روز است‌ در حالی که‌ نيمه‌عمر دزمتيل‌ ديازپام‌ حدود 6 ساعت‌است‌. متابوليت‌ دارو از طريق‌ کليه‌ دفع‌می شود.

مواردمصرف:

 این دارو برای اضطراب ، سندرم قطع مصرف الکل ، اختلالات تشنجی ، درمان اضافه صرع میوکلونیک ، درمان وحشت و ترس بیش از حد ، اسپاسم عضلات اسکلتی ، سردرد ، تکانهای غیر ارادی یا لرزش توصیه می شود .

در کوتاه‌ مدت‌ برای درمان‌اضطراب‌ و بیخوابی، و به‌عنوان‌ داروی کمکی در درمان‌ علائم‌ حاد قطع‌ مصرف‌داروها، حمله‌ مداوم‌ صرعی و تشنجات‌ناشی از تب‌ و مسموميت‌ها، گرفتگی عضلات‌ اسکلتی، مصرف‌ قبل‌ از جراحی(به‌عنوان‌ داروی پيش‌ بيهوشی) به‌کارمیرود.
 

مقدارمصرف:

خوراکی:

بزرگسالان‌:

برای درمان‌ اضطراب‌،2 ميلیگرم‌ سه‌ بار در روز و در صورت‌نياز تا mg/day 15-3 در مقادير

منقسم‌ مصرف‌ می شود. در افراد کهنسال‌نصف‌ اين‌ مقدار مصرف‌ شود در درمان‌بیخوابی همراه‌ با اضطراب‌، 5-15ميلیگرم‌ در موقع‌ خواب‌ مصرف‌ می شود.

مقدار مصرف‌ در افراد مسن‌ نصف‌ مقدار تجويز شده‌ برای افراد بالغ‌است‌.

کودکان‌:

در درمان‌ راه‌ رفتن‌ در خواب‌ وترس‌ بچه‌ها، 1-5 ميلیگرم‌ در موقع‌ خواب‌مصرف‌ می شود.

تزريقی:

بزرگسالان‌:

از راه‌ تزريق‌ وريدی در حمله‌مداوم‌ صرعی 1-2 ميلیگرم‌ با سرعت‌/5 ميلیليتر (2/5 ميلیگرم‌) طی 3 ثانيه‌،تجويز می شود و در صورت‌ لزوم‌ 3-6دقيقه‌ بعد تکرار میگردد.

ممکن‌ است‌ پس‌از تزريق‌ اول‌، انفوزيون‌ وريدی تا حداکثرmg/kg 3 در طول‌ 24 ساعت‌ انجام‌ شود.

دردرمان‌ اضطراب‌ حاد شديد، کنترل‌ حملات‌پانيک‌ حاد و درمان‌ علائم‌ حاد قطع‌ مصرف‌دارو، مقدار 1 ميلیگرم‌ مصرف‌ می شودکه‌ در صورت‌ نياز بعد از 4 ساعت‌ می توان‌آن‌ را تکرار کرد.

کودکان‌:

مقدار mcg/kg  2-3يا 1ميلیگرم‌ به‌ ازای هر سال‌ سن‌ مصرف‌می شود.
 
موارد منع‌ مصرف‌: در ضعف‌ تنفسی،نارسايی حاد ريوی، حالات‌ فوبيک‌،نارسايی کبدی، سايکوز مزمن‌، دپرسيون‌و اضطراب‌ همراه‌ آن‌ نبايد مصرف‌ شود.

  

هشدار:

 1 ـ در بيماری تنفسی، ضعف‌عضلانی، بيماران‌ با سابقه‌ مصرف‌ نابجای دارو يا افراد با اختلال‌ شخصيتی با احتياط مصرف‌ شود.

2 ـ در افراد مسن‌، نارسائی کبدی و کليوی مقدار مصرف‌ دارو بايد کاهش‌ داده‌ شود.

3 ـ از مصرف‌ طولانی مدت‌ خودداری گردد.

4 ـ در صورت‌ مصرف‌ طولانی مدت‌ برای جلوگيری از بروز عوارض‌ قطع‌ مصرف‌،دارو را بايد به‌تدريج‌ قطع‌ کرد.

5 ـ در موقع‌ تزريق‌ وريدی، وسايل‌ لازم‌برای برگرداندن‌ ضعف‌ تنفسی و تهويه‌مکانيکی، بايد در دسترس‌ باشد.

6 ـ در موقع‌ انفوزيون‌ وريدی اين‌ دارو بايدکاملا احتياط نمود چون‌ کاملا خطرناک‌است‌، بايد انفوزيون‌ وريدی ديازپام‌ درپخش‌ مراقبت‌های ويژه‌ انجام‌ شود.

7 ـ تزريق‌ سريع‌ وريدی آن‌ ممکن‌ است‌منجر به‌ بروز آپنه‌، کاهش‌ فشار خون‌،برادی کاردی يا ايست‌ قلبی شود. (تزريق‌هر پنج‌ ميلیگرم‌ دارو حداقل‌ بايد يک‌ دقيقه‌طول‌ بکشد).

8 ـ تزريق‌ وريدی ديازپام‌ نبايد دروريدهای کوچک‌ (مانند مچ‌ دست‌ و پا)انجام‌ شود و بايد دقت‌ نمود که‌ داخل‌شريان‌ تزريق‌ نشده‌ و سوزن‌ تزريق‌ نيز ازرگ‌ خارج‌ نشود تا از بروز ترومبوزوريدی، فلبيت‌، تحريک‌ موضعی، ورم‌ وبندرت‌ صدمه‌ عروقی جلوگيری شود.

9 ـ از تزريق‌ عضلانی، زمانی استفاده‌می شود که‌ مصرف‌ خوراکی و وريدی ممکن‌ نيست‌.

1 ـ در افراد کهنسال‌ با احتياط مصرف‌شود و مقادير مصرف‌ دارو با توجه‌ به‌کارکرد کبد و کليه‌ تنظيم‌ گردد.

موارداحتیاط:

عوارض مصرف قرص ديازپام

تداخلات داروئی:

مصرف‌ همزمان‌ باداروهای مضعف‌ CNS، ضد دردهای مخدر، بيهوش‌کننده‌های عمومی،مهارکننده‌های مونوآمينواکسيداز (MAO)،ضدافسردگیهای سه‌ حلقه‌ای و داروهای پايين‌آورنده‌ فشار خون‌ که‌ باعث‌ تضعيف‌CNS می شوند (مانند کلونيدين‌ و متيل‌دوپا) و رزرپين‌ ممکن‌ است‌ اثر مضعف‌CNS اين‌ دارو را تشديد نمايد.

آنتیاسيدهاجذب‌ ديازپام‌ را به‌ تأخير می اندازند، اماروی ميزان‌ جذب‌ تأثيری ندارند.

مصرف‌همزمان‌ با تریمتافان‌ قبل‌ از عمل‌ جراحی،باعث‌ تشديد اثر پايين‌آورنده‌ فشار خون‌شده‌ و خطر سقوط شديد فشار خون‌،شوک‌ و کلاپس‌ قلبی ـ عروقی را در طی جراحی افزايش‌ میدهد.

مصرف‌ همزمان‌ باکاربامازپين‌ سبب‌ افزايش‌ متابوليسم‌ وکاهش‌ غلظت‌ سرمی ديازپام‌ میگردد.

سايمتيدين‌ متابوليسم‌ ديازپام‌ را مهارنموده‌، سبب‌ تأخير دفع‌ ديازپام‌ و افزايش‌غلظت‌ پلاسمايی آن‌ می شود.

ايزونيازيدممکن‌ است‌ از طريق‌ مهار دفع‌ ديازپام‌غلظت‌ پلاسمايی آن‌ را افزايش‌ دهد.ريفامپين‌ ممکن‌ است‌ دفع‌ ديازپام‌ راافزايش‌ دهد و موجب‌ کاهش‌ غلظت‌ سرمی آن‌ می شود.

عوارض جانبی:

خواب‌ آلودگی روز بعد ازمصرف‌، گيجی و آتاکسی (به‌خصوص‌ درافراد مسن‌) فراموشی، وابستگی،تحريک‌پذيری غيرعادی و در برخی مواردسردرد، سرگيجه‌، افت‌ فشار خون‌، افزايش‌ترشحات‌ بزاق‌، کرامپ‌ و درد در ناحيه‌شکم‌، بثورات‌ جلدی، اختلال‌ بينائی، تغييردر ميل‌ جنسی، احتباس‌ ادرار، اختلالات‌خونی و يرقان‌ از عوارض‌ احتمالی اين‌دارو است‌.

درد، ترومبوفلبيت‌ و ندرتاً آپنه‌و افت‌ فشار خون‌ با تزريق‌ اين‌ داروگزارش‌ شده‌است‌.
 
چگونگی مصرف
دیازپام بسته به شرایط متفاوت و در افراد متفاوت با مقادیر متفاوتی تجویز می شود. هیچگاه یا کمتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.

از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. شکل های مایع دیازپام را می توان با غذاهای مایع یا نیمه جامد مثل پوره مخلوط کرده نگذارید دیازپام مایع یخ بزند.

اگر یک نوبت را فراموش کردید ، به مجردی که آن را به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دارو رسیده است ، نوبت فراموش شده را رها کرده به بره دارویی منظمتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
هشدارها و عوارض جانبی
در صورت بروز هریک از علایم نادر ولی جدی زیر، مصرف دیازپام را قطع کرده ، با پزشکتان تماس بگیرید:

 افت قوای ذهنی ؛ خواب آلودگی شدید؛ تکلم فهوم ؛ ضربان قلب کند؛ تنگی نفس ؛ عدم تعادل ؛ بثورات جلدی ؛ گلودرد؛ تب ؛ لرز؛ کبودی یا خونریزی غیرعادی ؛ زخم های دهانی ؛ زردی پوست یا چشمان ؛ از دست رفتن حافظه ؛ بی خوابی ؛ اضطراب ؛ یا تحریک پذیری .

دیازپام می تواند اعتیادآور باشد، و علایم ترک دارو ممکن است در صورت قطع ناگهانی آن روی دهد؛

علایم ترک دارو عبارتند از:

گیجی ، افت قوای ذهنی ، دردهای شکمی ، افزایش تعریق ، تهوع ، استفراغ ، حساسیت به نور و صدا، یا احساس سوزن سوزن شدن یا گزگز. اگر می خواهید مصرف دیازپام را قطع کنید با پزشکتان تماس بگیرید تا شاید این کار تدریجی انجام گیرد.

علایم زیر ممکن است مشاهده شوند اما فقط در صورتی که مشکل ساز شوند نیاز به گزارش دارند:

سرگیجه ، خواب آلودگی ، خشکی دهان ، سردرد، تهوع ، یبوست ، اسهال ، ضربان قلب سریع و شدید، یا لرزش .
موارد احتیاط
در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف دیازپام ، پزشکتان را مطلع سازید:
حساسیت به دیازپام ، بنزودیازپین های دیگر، یا هرگونه ماده غذایی ، رنگ های خوراکی ، یا نگه دارنده ها.
بارداری یا شیردهی .
مصرف داروهای دیگر، به ویژه الکل ، آرامبخش ها، داروهای ضدافسردگی ، یا داروهای ضدتشنج .
سابقه اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم )، میاستنی گراویس ، بیماری انسدادی ریوی مزمن شدید، یا آمفی زم یا ابتلا به این موارد.
هنگام مصرف دیازپام توصیه می شود

به پزشکتان به طور منظم مراجعه کنید تا بهبود شما را زیر نظر داشته باشد.
تا مشخص شدن پاسخ بدنتان به دارو در رانندگی و کار با وسایل خطرناک احتیاط کنید. برخی افراد با مصرف این دارو دچار خواب آلودگی و افت سطح هوشیاری می شوند.
در صورت شک به مصرف بیش از حد دارو، بلافاصله تقاضای کمک پزشکی کنید.
اگر در هنگام مصرف دیازپام دچار افکار یا احساسات عجیب شدید با پزشکتان مشورت کنید.
یک برگه شناسایی پزشکی به همراه داشته باشید که نشان دهد دیازپام مصرف می کنید.
دیازپام را دور از دسترس کودکان ، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگه دارید (در این شرایط دیازپام فاسد می شود).
دیازپام تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید.
هنگام مصرف دیازپام نباید
داروهای آرامبخش دیگری مصرف کنید.
الکل بنوشید.
دیازپام را به عنوان قرص خواب مصرف کنید، مگر اینکه بره شما اجازه دهد ۸-۷ ساعت خواب داشته باشید؛ در غیر این صورت ممکن است تا بی اثر شدن دارو خواب آلوده باشید و فراموشکار شوید .

دیازپام برای تسکین اضطراب ، اختلالات خواب ، و اختلالات هراس تجویز می شود. این دارو همچنین به عنوان ضد تشنج و شل کننده ماهیچه اسکلتی استفاده می شود.
چگونگی مصرف
دیازپام بسته به شرایط متفاوت و در افراد متفاوت با مقادیر متفاوتی تجویز می شود. هیچگاه یا کمتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.

از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. شکل های مایع دیازپام را می توان با غذاهای مایع یا نیمه جامد مثل پوره مخلوط کرده نگذارید دیازپام مایع یخ بزند.

اگر یک نوبت را فراموش کردید ، به مجردی که آن را به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دارو رسیده است ، نوبت فراموش شده را رها کرده به بره دارویی منظمتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
هشدارها و عوارض جانبی
در صورت بروز هریک از علایم نادر ولی جدی زیر، مصرف دیازپام را قطع کرده ، با پزشکتان تماس بگیرید:

افت قوای ذهنی ؛

خواب آلودگی شدید؛ تکلم فهوم ؛ ضربان قلب کند؛ تنگی نفس ؛ عدم تعادل ؛ بثورات جلدی ؛ گلودرد؛ تب ؛ لرز؛ کبودی یا خونریزی غیرعادی ؛ زخم های دهانی ؛ زردی پوست یا چشمان ؛ از دست رفتن حافظه ؛ بی خوابی ؛ اضطراب ؛ یا تحریک پذیری .

دیازپام می تواند اعتیادآور باشد، و علایم ترک دارو ممکن است در صورت قطع ناگهانی آن روی دهد؛

علایم ترک دارو عبارتند از:

گیجی ، افت قوای ذهنی ، دردهای شکمی ، افزایش تعریق ، تهوع ، استفراغ ، حساسیت به نور و صدا، یا احساس سوزن سوزن شدن یا گزگز. اگر می خواهید مصرف دیازپام را قطع کنید با پزشکتان تماس بگیرید تا شاید این کار تدریجی انجام گیرد.

علایم زیر ممکن است مشاهده شوند اما فقط در صورتی که مشکل ساز شوند نیاز به گزارش دارند:

سرگیجه ، خواب آلودگی ، خشکی دهان ، سردرد، تهوع ، یبوست ، اسهال ، ضربان قلب سریع و شدید، یا لرزش .
موارد احتیاط
در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف دیازپام ، پزشکتان را مطلع سازید:
حساسیت به دیازپام ، بنزودیازپین های دیگر، یا هرگونه ماده غذایی ، رنگ های خوراکی ، یا نگه دارنده ها.
بارداری یا شیردهی .
مصرف داروهای دیگر، به ویژه الکل ، آرامبخش ها، داروهای ضدافسردگی ، یا داروهای ضدتشنج .
سابقه اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم )، میاستنی گراویس ، بیماری انسدادی ریوی مزمن شدید، یا آمفی زم یا ابتلا به این موارد.
هنگام مصرف دیازپام توصیه می شود

به پزشکتان به طور منظم مراجعه کنید تا بهبود شما را زیر نظر داشته باشد.
تا مشخص شدن پاسخ بدنتان به دارو در رانندگی و کار با وسایل خطرناک احتیاط کنید. برخی افراد با مصرف این دارو دچار خواب آلودگی و افت سطح هوشیاری می شوند.
در صورت شک به مصرف بیش از حد دارو، بلافاصله تقاضای کمک پزشکی کنید.
اگر در هنگام مصرف دیازپام دچار افکار یا احساسات عجیب شدید با پزشکتان مشورت کنید.
یک برگه شناسایی پزشکی به همراه داشته باشید که نشان دهد دیازپام مصرف می کنید.
دیازپام را دور از دسترس کودکان ، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگه دارید (در این شرایط دیازپام فاسد می شود).
دیازپام تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید.
هنگام مصرف دیازپام نباید
داروهای آرامبخش دیگری مصرف کنید.
الکل بنوشید.
دیازپام را به عنوان قرص خواب مصرف کنید، مگر اینکه بره شما اجازه دهد ۸-۷ ساعت خواب داشته باشید؛ در غیر این صورت ممکن است تا بی اثر شدن دارو خواب آلوده باشید و فراموشکار شوید .
 

راهنمائیهای عمومی :
قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمائید :
وجود هر گونه سابقه حساسیت به دارو و یا داروهای دیگر از این خانواده به ویژه دیازپام ، کلردیازپوکساید ، کلونازپام و یا غذاها ، مواد محافظ و رنگ ها .
وجود هر نوع بیماری از جمله گلوکوم با زاویه بسته ، میاستنی گراو (ضعف شدید عضلانی) ، انسداد مزمن تنفسی .
در صورت مصرف داروهای دیگر  .
قبل از قطع دارو بعد از یک دوره مصرف طولانی با مقادیر زیاد .
حاملگی و شیر دهی .
مصرف در کودکان و سالمندان .
برای جلوگیری از ایجاد وابستگی ، دارو را بیش از مقدار و مدت زمان توصیه شده مصرف نکنید .

در صورتی استفاده از دارو به عنوان ضد تشنج ، تحت رژیم درمانی مشخص ، دوره درمان را کامل کنید و هیچ نوبتی از مصرف دارو را ترک نکنید .
در صورت عدم تاثیر دارو، مقدار مصرف را زیاد نکنید و با پزشک مشورت کنید.
در صورت فراموش کردن یک دوز از دارو در صورتی که تحت رژیم درمانی خاصی هستید چنانچه یک ساعت از زمان مصرف دار و گذشته باشد دارو را
مصرف کنید اما اگر از این زمان است دارو را مصرف نکنید و مقدار مصرف نوبت بعدی را دو برابر نکنید .

مصرف در حاملگی و شیر دهی :
مصرف این دارو  در زمان بارداری به خصوص سه ماهه اول و شیردهی غیر مجاز است مگر در موارد اضطراری و به تشخیص پزشک.
بزرگسالان :
به عنوان ضد اضطراب و ضد تشنج مقدار 2-1 میلی گرم, 2-4 بار در روز .
به عنوان تسکین بخش – خواب آور و رفع علائم حاد قطع  مصرف الکل در 24 ساعت بار اول مقدار 1 میلی گرم 3-4 بار در روز مصرف می شود که سپس مقدار مصرف  بر حسب نیاز به 5 میلی گرم 3-4 بار در روز کاهش  داده می شود به عنوان شل کننده عضلات اسکلتی 2-1 میلی گرم 3-4 بار در روز مصرف می شود.

توجه:
در بیماران سالخورده و ناتوان مقدار مصرف 2 تا 5/2 میلی گرم 1 تا 2 بار در روز است که به تدریج بر حسب نیاز تحمل بیمار افزایش می یابد .
کودکان : مقدار مصرف این دارو در کودکان با سن کمتر از شش ماه توصیه   نمی شود در کودکان بزرگتر از شش ماه ،  ابتدا  1تا 5/2 میلی گرم یا  4/ تا 2/  میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن سه یا چهار بار در روز مصرف می شود که به تدریج بر حسب نیاز و تحمل بیمار با نظر پزشک به مقدار آن افزوده می شود .
عوارض جانبی :

هر دارو به موازات اثرات مطلوب درمانی ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته گردد اگر چه تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از علائم زیر با پزشک مشورت نمائید .
عوارض با درجه وقوع کمتر و نادر :
درد و کرامپ  شکمی ،2 بینی و یا اختلال بینایی ،  تغییر در میل جنسی  ، اسهال ، یبوست ،  خشکی دهان ،  سرخوشی  ، سردرد ،  افزایش ترشحات بزاق و ریه ، گرفتگی عضلانی ، تهوع و استفراغ  ، لرز و خستگی غیر معمول ، مشکل ادراری ، اسپاسم عضلانی و یا ضعف عضلانی .
عوارض شایع دارو که تنها در صورت ادامه یافتن یا بدتر شدن نیاز به توجه پزشکی دارند:
سرگیجه یا احساس سبکی در سر, ناهماهنگی و بی نظمی در حرکت عضلات به ویژه در افراد مسن یا ناتوان , خواب آلودگی به ویژه در طول روز ( وقتی دارو به عنوان خواب آور مصرف می شود)

شرایط نگهداری:
دارو را در درجه حرارت پایین تر از 3 درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
– دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهید.
– از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری نمایید. 

نکاتی مهم در رابطه با دیازپام

*  از آنجايی که‌ اين‌ داروايجاد وابستگی می کند، بايستی بيش‌ ازمقدار توصيه‌ شده‌ مصرف‌ نشود.

*  اگر بعد از چند هفته‌ اثر درمانی داروکاهش‌ يافت‌ به‌ پزشک‌ مراجعه‌ شود.

* ـ ديازپام‌ به‌عنوان‌ ضدتشنج‌ بايد کامل‌ ومرتب‌ مصرف‌ شود.

*  در صورت‌ بروز خواب‌آلودگی،سرگيجه‌، منگی، از دست‌ دادن‌ مهارت‌ درانجام‌ کار به‌خصوص‌ در افراد مسن‌، داروبا احتياط مصرف‌ شود. 
 

▪ دیازپام برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلالات هراس تجویز می‌شود. این دارو همچنین به عنوان ضد تشنج و شل کننده ماهیچه اسکلتی استفاده می‌شود.
▪ اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که آن را به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دارو رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده به بره دارویی منظمتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
▪ در صورت بروز هریک از علایم نادر ولی جدی زیر، مصرف دیازپام را قطع کرده، با پزشکتان تماس بگیرید: افت قوای ذهنی، خواب آلودگی شدید، تکلم فهوم، ضربان قلب کند، تنگی نفس، عدم تعادل، بثورات‌جلدی، گلودرد، تب، لرز، کبودی یا خون‌ریزی غیرعادی، زخم‌های دهانی، زردی پوست یا چشمان، از دست رفتن حافظه، بی‌خوابی، اضطراب، یا تحریک پذیری .
▪ دیازپام می‌تواند اعتیادآور باشد، و علایم ترک دارو ممکن است در صورت قطع ناگهانی آن روی دهد.
▪ علایم ترک دارو عبارت‌اند از:

گیجی، افت قوای ذهنی، دردهای شکمی‌، افزایش تعریق، تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا یا احساس سوزن سوزن شدن یا گزگز. اگر می‌خواهید مصرف دیازپام را قطع کنید با پزشکتان تماس بگیرید تا شاید این کار تدریجی انجام گیرد.
▪ علایم زیر ممکن است مشاهده شوند اما فقط در صورتی که مشکل ساز شوند نیاز به گزارش دارند: سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، سردرد، تهوع، یبوست، اسهال، ضربان قلب سریع و شدید، یا لرزش .
▪ در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف دیازپام، پزشکتان را مطلع سازید: حساسیت به دیازپام، بنزودیازپین‌های دیگر یا هرگونه ماده غذایی، رنگ‌های خوراکی، یا نگه دارنده‌ها.
▪ ابتلا به گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم)، میاستنی گراویس، بیماری انسدادی ریوی مزمن شدید، یا آمفیزم یا ابتلا به این بیماری‌ها از مواردی است که باید در هنگام مصرف دیازپام احتیاط کرد.
▪ هنگام مصرف دیازپام توصیه می‌شود:

به پزشکتان به طور منظم مراجعه کنید تا بهبود شما را زیر نظر داشته باشد. تا مشخص شدن پاسخ بدنتان به دارو در رانندگی و کار با وسایل خطرناک احتیاط کنید. برخی افراد با مصرف این دارو دچار خواب آلودگی و افت سطح هوشیاری می‌شوند. در صورت شک به مصرف بیش از حد دارو، بلافاصله تقاضای کمک پزشکی کنید. اگر در هنگام مصرف دیازپام دچار افکار یا احساسات عجیب شدید با پزشکتان مشورت کنید. یک برگه شناسایی پزشکی به همراه داشته باشید که نشان دهد دیازپام مصرف می‌کنید.
▪ دیازپام را دور از دسترس کودکان و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگه دارید. در این شرایط دیازپام فاسد می‌شود.
▪ دیازپام تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید.  

ایمنی درمانی روشی است که در آن از بخش هایی از دستگاه ایمنی بدن برای

هر دارویی برای جذب بهتر زمان مخصوصی برای مصرف دارد و همچنین نباید داروها را

قرص دیازپام یکی از داروهای ضد اضطراب و تشنج است که در کنار فوایدش، عوارض خاص خود را هم دارد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعات دارویی درباره قرص دیازپام را در اختیارتان می گذاریم.

قرص دیازپام از گروه دارویی بنزودیازپین بوده و خاصیت دارویی آن شامل ضد اضطراب، ضد تشنج، شل کننده عضلات اسکلتی می باشد. در ادامه اطلاعات دیگری را درباره این دارو تقدیمتان می کنیم.

در صورت اختلال در عملکرد کبد و کلیه .

در صورت مصرف در سالمندان .

در صورت سابقه حساسیت به این دارو یا بنزودیازپین ها و یا داروهای مشابه .عوارض مصرف قرص ديازپام

قبل از انجام هر گونه تستهای آزمایشگاهی .

در صورت مصرف در کودکان .

در صورت اعتیاد به الکل .

در صورت اعتیاد به مواد مخدر .

در صورت مصرف هر نوع داروی دیگر ( داروهای با نسخه یا بدون نسخه ) باید قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت بکنید.

قرص دیازپام یا قرص diazepam جزء گروه D  بوده و در نتیجه مصرف آن در دوران بارداری غیر مجاز است .

در دوران شیردهی هم فقط در موارد اضطراری به تشخیص پزشک باید مصرف شود. دلیل آن هم ترشح در شیر مادر و احتمال داشتن عوارض سوء برای نوزاد است.

پس این موارد را حتما به ذهن بسپارید.

اگر این دارو را به عنوان داروی ضد تشنج مصرف می کنید، باید آن را بطور مرتب و کامل طبق تجویز پزشک استفاده کنید و وسط کار آن را قطع نکنید یا از حد مصرف نکنید.

اگر از این دارو طولانی مدت استفاده می کنید یادتان باشد که قبل از قطع مصرف دارو حتما باید با پزشک خود مشورت کنید.

قرص دیازپام اکثرا موجب خواب آلودگی و گیجی شود. پس هنگام رانندگی و کارکردن با وسایل خطرناک از خوردن آن اجتناب کنید.

این نکته را یادآوری می کنیم که این دارو در دوز 5 میلی گرم دارای رنگ زرد (شماره 5 اف دی سی ) تارترازین است و مصرف آن در افراد حساس باعث ایجاد واکنش های حساسیتی خواهد شد.

داروی دیازپام را با دیگر دارو ها ی تضعیف کننده مغز ( سیستم اعصاب مرکزی ) از جمله فرآورده های حاوی الکل ، بیهوش کننده های عمومی ، کاربامازپین ، کتو کونازول ، افسردگی های سه حلقه ای و داروهای پایین آورنده فشار خون مصرف نکنید.

در این قسمت درباره مقدار مصرف این دارو چه به نوع خوراکی و چه در نوع تزریقی برای گروه سنی بزرگسال و کودکان اطلاعاتی را تقدیمتان می کنیم :

برای درمان‌ اضطراب‌،2 میلیگرم‌ سه‌ بار در روز و در صورت‌نیاز تا mg/day 15-3 در مقادیر

منقسم‌ مصرف‌ می شود. در افراد کهنسال‌نصف‌ این‌ مقدار مصرف‌ شود در درمان‌بیخوابی همراه‌ با اضطراب‌، 5-15میلیگرم‌ در موقع‌ خواب‌ مصرف‌ می شود.

مقدار مصرف‌ در افراد مسن‌ نصف‌ مقدار تجویز شده‌ برای افراد بالغ‌است‌.

در درمان‌ راه‌ رفتن‌ در خواب‌ وترس‌ بچه‌ها، 1-5 میلیگرم‌ در موقع‌ خواب‌مصرف‌ می شود.

از راه‌ تزریق‌ وریدی در حمله‌ مداوم‌ صرعی 1-2 میلی گرم‌ با سرعت ‌/5 میلی لیتر (2/5 میلیگرم‌) طی 3 ثانیه‌،تجویز می شود و در صورت‌ لزوم‌ 3-6دقیقه‌ بعد تکرار میگردد.

ممکن‌ است‌ پس‌از تزریق‌ اول‌، انفوزیون‌ وریدی تا حداکثرmg/kg 3 در طول‌ 24 ساعت‌ انجام‌ شود.

دردرمان‌ اضطراب‌ حاد شدید، کنترل‌ حملات‌ پانیک‌ حاد و درمان‌ علائم‌ حاد قطع‌ مصرف‌ دارو، مقدار 1 میلی گرم‌ مصرف‌ می شود که‌ در صورت‌ نیاز بعد از 4 ساعت‌ می توان‌ آن‌ را تکرار کرد.

مقدار mcg/kg 2-3یا 1میلیگرم‌ به‌ ازای هر سال‌ سن‌ مصرف‌ می شود.

از عوارض شایع این دارو می توان به مواردی مانند خواب آلودگی ، گیجی ، بی حسی ، سستی ، حواس پرتی و اختلال تکلم و اشاره کرد.

همچنین از دیگر عوارض قرص دیازپام باید اسهال ، یبوست ، درد و گرفتگی عضلات شکم ، اختلال در دید ، خشکی دهان ، حالت تهوع ، اشکال در دفع ادرار ، لرزش و خستگی غیر عادی و را برد.

کسانی که این دارو را زیاد مصرف می کنند و سپس به صورت ناگهانی آن را قطع می کنند دچار علایمی مانند گیجی ، افت قوای ذهنی ، دردهای شکمی ، افزایش تعریق ، تهوع ، استفراغ ، حساسیت به نور و صدا، یا احساس سوزن سوزن شدن یا گزگز و خواهند شد.

پیشنهاد می کنیم اگر قصد دارید مصرف دیازپام را قطع کنید حتما قبل آن با پزشک مشورت کنید تا این علایم کمتر شود.

همچنین اگر در هنگام قطع دارو با علایمی مثل سرگیجه ، خواب آلودگی ، خشکی دهان ، سردرد، تهوع ، یبوست ، اسهال ، ضربان قلب سریع و شدید، یا لرزش( البته به صورت شدید و مشکل ساز ) مواجه شدید حتما با پزشک مشورت کنید.

 

 

 

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

عوارض مصرف قرص ديازپام

سایت آسان طب یک مجله پزشکی آنلاین است که همه روزه مقالات مرتبط با سلامت و تندرستی، بررسی علل و راه های درمان انواع بیماری ها، معرفی انواع داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین مقالات مربوط به سبک زندگی و مراقبت از حیوانات خانگی را برای بهتر زیستن ایرانیان سراسر دنیا ارائه می کند.

اگر چنانچه پیرامون بخش های مختف سایت پزشکی آسان طب نقطه نظرات یا مقالاتی دارید، آسان طب با کمال میل آماده همکاری با شما عزیزان می باشد. از طریق بخش تماس با ما می توانید مشخصات، درخواست و تجارب خود را به همراه اطلاعات تماس برای ما ارسال فرمائید.

یکی از داروهای که معمولا افراد زیادی برای رفع بی خوابی شان از آن استفاده می کنند دیازپام می باشد.این دارو کاربردهای مختلفی داشته است و در واقع بهتر است پیش از مصرف آن هم در مورد مصرف دارو و هم عوارض دارو به خوبی اطلاعاتی را داشته باشید و سپس برای مصرف آن اقدام نمایید. در ادامه این پست شما موارد مصرف و عوارض دیازپام را مطالعه می نمایید. با ما همراه باشید.

معمولا دیازپام به عنوان یک داروی خواب آور در میان افراد شناخته شده است که این داروی مسکن و خواب آور را پزشکان برای مواردی چون رفع اضطراب،برطرف کردن اختلال های بی خوابی و هراس تجویز می کنند.همچنین علاوه بر این موارد برای درمان انقباض عضلانی و تشنج و همچنین شل‌کننده ماهیچه اسکلتی نیز کاربرد داشته است.

موارد مصرف

همانطور که اشاره کرده ایم این دارو برای اضطراب و بی خوابی،سندرم قطع مصرف الکل،اختلال های تشنجی،درمان اضافه صرع میوکلونیک،درمان وحشت و ترس بیش از حد، اسپاسم عضلات اسکلتی،تکان های غیر ادرای و لرزش، سردرد استفاده می گردد.عوارض مصرف قرص ديازپام

این دارو به شکل قرص های 2 و 5 و 1 میلی‌گرمی در داروخانه ها موجود می باشد ولی در رابطه با دوز مصرف دارو بهتر است بدانید که حتما پزشک باید این میزان را برای شما تعیین کند. چرا که برخی از افراد به صورت دائمی و خودسرانه اقدام به مصرف این دارو می کنند و برای اینکه بتوانند به ارامش قبلی خود برسند این میزان دوز دارو را افزایش میدهند که اینکار موجب مقاومت بدن و همچنین فرد به تالورنس دچار می شود و به این ترتیب به مصرف آرامبخش ها عادت خواهد کرد و به صورت دائمی میزان آن را افزایش میدهد. به همین جهت باید حتما برای دوز مصرف دارو پزشک تجویزهای لازم را برای بیمار داشته باشد.

مصرف دیازپام چه عوارضی دارد؟

دقت داشته باشید که مصرف تقریبا تمام داروها می تواند برای بیمار عوارضی را داشته باشد. در صورت مصرف دیازپام ممکن است عوارض زیر برای شما پدید بیایند:

اگر از افراد زیر هستید نباید این دارو را مصرف نمایید:

دیازپام با موارد زیر تداخل دارویی داشته است:

طراحی سایت و اجرا توسط اینتن

دیازپام Diazepam دارویی است که برای درمان بیخوابی و اضطراب تجویز می شود، اما مصرف طولانی مدت آن عوارضی در پی دارد که به طور کامل به آنها اشاره می شود.

دیازپام Diazpam  یک بنزودیازپین* Benzodiazepine است، این دارو بر روی مواد شیمیایی مغز تاثیر می گذارد. این مواد شیمیایی در افرادی که دچار استرس هستند از حالت تعادل خارج شده اند. دیازپام گاهی به همراه دیگر داروها برای درمان تشنج استفاده می شود.

* بنزودیازپین Benzodiazepine : بنزودیازپین‌ها در درمان بی‌خوابی، آرامبخش، شل کننده عضلانی، اضطراب، حملات پانیک، صرع، محرومیت از الکل، یادزدودگی، خواب‌پریشی و غیره کاربرد دارند. بنزودیازپین‌ها بسته به سرعت اثر و نیمه‌عمر به انواع کوتاه‌اثر (مانند میدازولام و تریازولام)، متوسط اثر (مانند آلپرازولام، کلونازپام، تمازپام و لورازپام) و طولانی‌اثر (مانند دیازپام، فلورازپام و کلردیازپوکساید) تقسیم می‌شوند. این داروها اغلب متابولیسم کبدی دارند و به اشکال مختلفی مانند قرص، آمپول و حتی شیاف به کار می‌روند. مصرف طولانی مدت این دلروها باعث اعتیاد و وابستگی می شود.

اگر نسبت به دیازپام یا داروهای مشابه آن (مانند کلونوپین ، زاناکس و غیره) حساسیت دارید یا اگر مبتلا به میاستنی گراویس* myasthenia gravis ، بیماری شدید کبد ، آب سیاه یا آپنه خواب هستید، نباید دیازپام مصرف کنید.

* میاستنی گراویس myasthenia gravis :میاستنی گراو یک اختلال خود ایمنی است به این معنی که سیستم دفاعی بدن به بافت‌های خودی حمله می کند. این اختلال منجر به ضعف عضلات با درجات متفاوت می شود.عوارض مصرف قرص ديازپام

مصرف بیش از حد دیازپام باعث اعتیاد، اور دوز یا مرگ می شود، به ویژه در کودکان یا افرادی که داروی بدون نسخه مصرف می کنند. اگر دیازپام را با داروهای اپیوئید یا داروهای مخدر، الکل یا دیگر داروهایی که باعث خواب آلودگی و کم شدن سرعت تنفس می شوند، مصرف کنیدعوارض جانبی مرگبار در پی خاوهد داشت. داروی دیازپام برای کودکان زیر 6 ماه به هیچ عنوان توصیه نمی شود. برای اینکه اطمینان حاصل کنید داروی دیازپام برای شما بی خطر است، قبل از شروع مصرف اگر مبتلا به هر یک از بیماری های زیر هستید، حتما به پزشک اطلاع دهید:

* آمفیزم Emphysema :یک‌ بیماری‌ مزمن‌ ریه‌ است که‌ طی‌ آن‌ کیسه‌های‌ هوایی‌ (حبابچه‌ها) در ریه‌ بیش‌ از اندازه‌ گشاد می‌شوند و در نتیجه‌، خاصیت‌ ارتجاعی‌ رشته‌هایی‌ که‌ کیسه‌های‌ هوایی‌ را به‌ هنگام‌ تنفس‌ باز و بسته‌ می‌کنند از بین‌ می‌رود.

در زمان درمان تشنج و در دوران بارداری بدون مشورت با پزشک مصرف دیازپام را شروع یا متوقف نکنید. دیازپام ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب بزند، اما ابتلا به تشنج در دوران بارداری هم به مادر و هم به نوزاد آسیب می رساند. بنابراین اگر در حال مصرف داروی دیازپام هستید و باردار شده اید حتما بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.اگر برای درمان اضطراب، ترک الکل یا گرفتگی های عضلانی در دوران بارداری داروی دیازپام مصرف می کنید، ممکن است نوزادتان به این دارو وابستگی پیدا کنید. وابستگی نوزاد به این دارو بعد از تولد باعث بروز علائم ترک در نوزاد می شود که بسیار خطرناک هستند. رفع وابستگی نوزاد به این دارو به چند هفته درمان احتیاج دارد. بنابراین اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید. دیازپام ممکن است وارد شیر مادر شود و به نوزاد در حال تغذیه از شیر آسیب بزند.اگر در حال مصرف داروی دیازپام هستید، نباید به نوزاد خود شیر بدهید.دیازپام برای کودکان زیر 6 ماه توصیه نمی شود. بنابراین بدون مشورت با پزشک داروی دیازپام را به کودک ندهید.دیازپام را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید. پزشک معمولا میزان مصرف دارو را هر از گاهی تغییر خواهد داد. دیازپام را یا کمتر از میزان توصیه شده مصرف نکنید.

اوردوز کردن دیازپام کشنده خواهد بود. علائم اوردوز عبارتند از: سرگیجه شدید، از دست دادن تعادل یا هماهنگی، ضعف عضلانی یا ضعف. در صورت بروز هر یک از این علائم بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.

– در زمان مصرف دیازپام الکل ننوشید، عواض جانبی خطرناکی در پی خواهد داشت. – داروی دیازپام باعث تغییر افکار و عکس العمل های شما خواهد شد. بنابراین در زمان مصرف این دارو هنگام رانندگی یا انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری بالا دارند، احتیاط کنید. – گریپفروت و آب گریپفروت ممکن است با دیازپام تداخل داشته باشندو منجر به بروز عوارض جانبی شوند. در مورد مصرف محصولات و فراورده های گریپفروت در زمان مصرف دیازپام با پزشک مشورت کنید.

رایج ترین عوارض گزارش شده مربوط به دیازپام عبارتند از: خواب آلودگی و هیپوتونی hypotonia یا کاهش کشیدگی عضلات. در ادامه به دیگر عوارض دیازپام اشاره می کنیم. دیازپام در کنار تاثیرات اولیه و مورد نیاز خود دارای عوارض جانبی هم هست. گرچه همه این عوارض لزوما اتفاق نمی افتند، اما در صورت بروز هر یک نیاز به مراقبت های پزشکی خواهد بود.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم لازم است بلافاصله به اورژانس اطلاع دهید:

برخی عوارض داروها به مرور زمان و با سازگار شدن بدن با دارو رفع می شوند. به هرحال اگر این عوارض تداوم پیدا کرده و یا آزار دهنده شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید:

اگر می خواهید بدانید : عوارض قرص ریتالین و هر آنچه باید در مورد ریتالین بدانید

اگر می خواهید بدانید : عوارض قرص زولپیدم چیست؟

اگر می خواهید بدانید : گاباپنتین برای چیست؟ و گاباپنتین چه عوارضی دارد؟

اگر می خواهید بدانید : قرص آلپرازولام یا زاناکس چیست و چه عوارضی دارد؟

اگر می خواهید بدانید : ترامادول و هر آنچه باید در مورد ترامادول بدانید

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

«رهی معیری» عاشقی که هیچ‌وقت ازدواج نکرد + زیباترین اشعار

برای دیوارهای سفید با قرنیز قهوه ای تیره و درب قهوه ای روشن، چه رنگ چهارچوبی انتخاب کنم؟

رنگ مو زیتونی را چگونه نسکافه ای کنم؟

شکستگی استخوان داشتم برای جوش خوردن و ترمیم استخوان چی بخورم؟

عوارض قرص ریتالین و هر آنچه باید در مورد ریتالین بدانید

گر نظر پاک کنی کعبه و بتخانه یکیست!

ریمل خشک شده تان را مانند روز اول نو کنید!!!

آیا عطسه کردن در دوران بارداری خطرناک است؟

مدل پالتو زمستانی بلند، به سبک بازیگران زن ایرانی

این فیلم ها را موقع غذا خوردن نگاه نکنید!! (قسمت 2)

ساخت لوسترهای فانتزی با وسایلی که در خانه دارید!!

عکس حلقه زدی گرانقیمت پریانکا چوپرا Priyanka Chopra پخش شد!

خوشرنگ ترین ترکیب رنگ مو برای مامانها!+عکس

فرش سورمه ای را با چه رنگ مبل استیل ست کنیم؟

عوارض مصرف قرص ديازپام

7 نشانه که می گوید سرماخوردگی شما جدی تر از آن است که فکر می کنید

5 فیلم برتر هالیوود در مورد بارداری!! (+عکس)

سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله

تقویت مو با 5 روش طبیعی برای داشتن مو هایی پرپشت و زیبا!!

این فیلم ها را موقع غذا خوردن نگاه نکنید!!

با کدو تنبل یک گلدان زیبا درست کنید

بهترین زمان برای پیاده روی چه زمانی است ؟

بازیگران زن در ششمین روز جشنواره فجر 37 ( جشنواره فجر 97 )

پروبیوتیک و 7 نکته ای که قبل از مصرف پروبیوتیک باید بدانید

عکس های روز ششم جشنواره/عکاسی از بهرام رادان روی پله برقی!!

معکوس نخستین فیلم پولاد کیمیایی در مقام کارگردان به تهیه کنندگی پدرش مسعود کیمیایی محصول سال ۱۳۹۷ است این فیلم در بخش نگاه نو سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد

با ترکیب رنگ مو هایی که به شما پیشنهاد می شود می توانید هم سفیدی ها را خوب بپوشانید و هم رنگ بسیار زیبا و خوشرنگی را به مادر عزیزتان هدیه کنید

اگر در هر یک از زمینه های خانواده، ترس، اضطراب،افسردگی، روابط عاطفی، روابط زناشویی و مسائل جنسی نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *