عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی


قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) قرص اوژانسی است و نحوه مصرف آن در پیشگیری از بارداری مهم است. با نحوه مصرف و عوارض قرص لوونورژسترول آشنا شوید؛با دلگرم همراه باشید.روش جلوگیری از بارداری اورژانسی روش جلوگیری از بارداری بصورت اضطراری به مجموعه ای از روش ها و تکنیک هایی اطلاق می شود که در صورتی که نزدیکی بدون استفاده از یکی از راه های مطمئن پیشگیری از بارداری انجام شود و یا علیرغم استفاده از یک روش مشخص، اتفاقی مانند پاره شدن کاندوم و یا نظیر آن رخ دهد، می توان از آن استفاده کرد.



عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی



باید در نظر داشت که این روش به هیچ وجه از انتقال بیماری های مقاربتی جلوگیری نمی کند. رایج ترین روش پیشگیری بصورت اضطراری، مصرف قرص های معمولی خوراکی ضد بارداری HD است که به “قرص صبح روز بعد مشهور شده اند. البته این مناسبی نیست چون نیازی به صبر کردن تا صبح روز بعد نیست و بهتر است در اولین فرصت بعد از نزدیکی بدون محافظت، از این روش استفاده شود.


موارد استفاده از این روش زمانی است که نزدیکی از طریق واژن صورت گیرد در حالیکه هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا بطور ناصحیح و غیر کارآمد استفاده شده باشد. این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد: زمانی که علیرغم استفاده از کاندوم مردانه، در زمان ناسبی خارج شود یا پاره شود. زمانی که علیرغم استفاده از دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم، بطور زود هنگام بیرون آید و یا بعد از نزدیکی بلافاصله خارج شود. مقاربت بعد از فراموش کردن اتفاقی یک قرص از دوره قرص های جلوگیری از بارداری انجام شود.

در صورت استفاده از روش تقویمی، محاسبه زمان تخمک گذاری بطور ناصحیح انجام شود و نزدیکی کامل در زمان باروری زن انجام شده باشد.بره استفاده از روش طبیعی یا انقطاع در نزدیکی با شکست مواجه شود. نزدیکی بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری در حالیکه تصمیم برای بارداری وجود ندارد.




اثربخشی این روش به نحوه صحیح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگی دارد. این روش صد درصد موثر نیست، اما تقریبا در ۹۸% موارد از حاملگی پیشگیری می کند. یعنی از هر ۱۰۰ خانمی که از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند حدود ۲ نفر در طول یکسال حامله می شوند.



بارداری خطرناک چگونه است؟


اگرچند بار از این روش استفاده شود، تاثیر آن کمتر شده و احتمال بارداری بیشترمی شود.بنابراین این روش فقط برای موارداضطراری بکار می رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یک روش پیشگیری بکار رود. بلکه پس از استفاده از این روش، فرد باید به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و پس از مشاوره، یکی از روشها را بصورت دائمی انتخاب کند.


باید در دو نوبت با فاصله ۱۲ ساعت هر بار ۲ قرص HD خورده شود.در واقع بعد از مقاربتی که احتمال بارداری دارد در اولین فرصت ۲ قرص خوراکی HD همراه با شیر یآب زیاد مصرف می شود. باید دقت کرد که قرص نوبت اول در زمانی خورده شود که نوبت دوم را بتوان ۱۲ ساعت پس از آن مصرف کرد.

مصرف نوبت اول را نباید بی دلیل به تاخیر انداخت، زیرا میزان تاثیر ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ باید در هرنوبت ۴ قرص مصرف کرد.

نکته مهم: اگر بیش از ۷۲ ساعت (۳ روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی شود و باید در این موارد با پزشک مشورت کرد.


مصرف این قرص های هورمونی با متوقف کردن تخمک گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمک لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا که تخمک لقاح یافته ظرف مدت کوتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.


قرص های خوراکی اگر به روش اضطراری ذکر شده در بالا مصرف شوند، معمولا عارضه جانبی خطرناکی ندارند. با این حال ممکن است باعث عوارض جانبی موقتی شوند که رایج ترین آنها تهوع است و می توان برای پیشگیری یا برطرف کردن آن از یک داروی ضد تهوع نیز استفاده کرد. تقریبا در نیمی از مصرف کنندگان از این روش تهوع دیده می شود و ممکن است در تعدای از مصرف کنندگان استفراغ هم وجود داشته باشد. گاهی ممکن است سردرد، سرگیجه، گرفتگی شکم و یا احساس پری و درد در سینه ها نیز رخ دهد که البته همه عوارض جانبی گذرا بوده و معمولا‌ پس از یک تا دو روز رفع می شوند.


همچنین بخوانید:


سریع ترین راه پیشگیری از بارداری ناخواسته

پیشگیری از بارداری به روش تقویم و روش اورژانسی

با روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری آشنایی دارید؟


بعلاوه استفاده از این روش تاثیر در میزان باروری فرد در آینده نخواهد داشت. پیشنهاد ما » بهترین فاصله بین دو بارداری اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول یا دوم، دچار استفراغ شد، در اولین فرصت باید ۲ قرص دیگر HDمصرف کند. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهای نوبت دوم کماکان باید ۱۲ ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزریق یک آمپول ب ۶ بصورت عضلانی میتواند در کاهش تهوع موثر باشد. استفراغ اگر بیش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهمیتی ندارد زیرا دارو جذب شده است.





بعضی از داروهایی که بطور کلی اثربخشی قرص های ضدبارداری را کاهش می دهند ممکن است در کارآیی این روش نیز اختلال ایجاد کنند. برخی از این داروها عبارتند از ریفامپین (نوعی آنتی بیوتیک)، گریزوفولوین (داروی ضد قارچ خوراکی)، باربیتوراتها و برخی از داروهای ضد صرع.


چه مدت بعد از این روش باید پریود شوم؟

پس از مصرف هیچ علامت فوری که نشان دهد قرصها اثر کرده یا نکرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگی باید به موقع، چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یک هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگر وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. نکته مهم این است که اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود که احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، قرصهای قبلی خورده شده از بارداری مجدد جلوگیری نمی کنند.

عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی

آیا استفاده از این روش در دوران شیردهی بی‌خطر است؟

مقدار استروژن موجود در قرصهای ترکیبی ضد بارداری می تواند در مقدار و کیفیت شیر مادر تاثیر منفی داشته باشد. اما بنظر نمی رسد که استفاده کوتاه مدت آن این تاثیر را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شیر آثار طلوبی در شیرخوار نخواهد داشت.

در صورت استفاده از این روش چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک خواهم داشت؟

تاخیر در قاعدگی بیش از یک هفته ادامه خونریزی نظم یا وجود دردهای کرامپی شکم بطور مداوم درد شدید در ناحیه شکم یا لگن احتمال بارداری احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی.


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– علاوه بر جلوگیری از بارداری، قرص ضد بارداری تاثیرات دیگری هم بر بدن می گذارند که برخی از آنها خوشایند و برخی دیگر ناخوشایند هستند.

این قرص ها باعث تغییرات جدی در وضعیت هورمونی بدن می شوند. در برخی از این موارد، عوارض آنقدر آزاردهنده خواهند بود که فرد ترجیح می دهد مصرف آنها را قطع کند. همانطور که می دانید قرص‌های ضد بارداری حاوی هورمون هایی هستند که مانع آزاد شدن تخمک از تخمدان ها می‌شود.

عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی

مطالعات نشان می‌دهد که در بسیاری از زنان، مصرف این قرص‌ها عوارض جانبی را در پی دارد که اغلب این عوارض طی دو تا سه ماه پس از مصرف دارو کاهش یافته و از بین می‌روند.

شایع ترین عوارض انواع قرص ضد بارداری، قاعدگی های منقطع و لکه بینی است. این وضعیت معمولا در دوره های اول مصرف است و به مرور زمان معمولا بدن خود را با این قرص ها تطبیق خواهد داد.

از دیگر عوارض شایع قرص ضد بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرص ضد بارداری خوراکی به LD دارای دو جزء اصلی استروژن و پروژسترون است که هر جزء از این هورمو ن ها عوارضی بر بدن بر جای می گذارند.

عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در قرص LD است.

مصرف قرص LD بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی در افرادی که از این نوع قرص استفاده می کنند، بالا می رود.

بروز سکته های مغزی بر اثر مصرف قرص LD زمانی رخ می دهد که فرد پس از خوردن قرص، مایعات زیادی ننوشد. با تاثیر هورمون استروژن بر روی سیستم عصبی فرد، احتمال وقوع سردرد در افراد شده و تعداد حملات میگرن نیز افزایش می یابد.

همچنین مصرف این قرص موجب بروز سردردهای تنشی می شود. افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض قرص LD است که به نوعی هم زمینه ساز شروع پرفشاری خون است و هم در افرادی که فشار خون دارند موجب افزایش آن می شود.

زمانی که فشار خون سیستولیک افراد بالای ۱۴۰ میلی لیتر جیوه باشد توصیه می شود که از مصرف قرص های LD خودداری کنند.

استروژن موجود در قرص های LD احتمال بروز عفونت های واژینال را افزایش می دهد و اختلال در دوره های خونریزی قاعدگی را به دنبال دارد.

از دیگر عوارض مربوط به قرص LD افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است. همچنین مصرف این قرص باعث بزرگ شدن سینه ها می شود.

استفاده از قرص های LD در مواردی منجر به بروز یرقان و مشکلات کبدی می شود، در مواردی نیز تیره شدن رنگ پوست بر اثر مصرف LD در افراد رخ می دهد. جزء پروژسترون LD نیز عوارضی مانند افزایش LDL خون، ریفلاکس معده، یبوست، افزایش دمای بدن و ترشح شیر از سینه ها را به دنبال دارد.

همچنین قرص های LD با داروهای انعقاد خون کاملا تداخل دارند، قرص ها در داخل کبد دچار فعل و انفعالاتی می شوند که در اصطلاح پزشکی به آن متابولیزه شدن می گویند. این مساله باعث می شود داروهای انعقادی سریع تر دفع شوند و در نتیجه تاثیرشان بر روی بدن بیمار نیز کمتر می شود.

جلوگیری اورژانسی از بارداری یعنی : یک خانم و اقا،  روش جلوگیری از بارداری خودشان را  دارند مثلا کاندوم و حالا به هر دلیلی، این روش با شکست مواجه شده. (مثل پارگی کاندوم). حالا باید چکار کنند؟ از روشی خارج  از روتین، به جلوگیری پس از نزدیکی استفاده کنند.

– در کشورهای غربی، به این قرصهای پیشگیری اورژانسی از بارداری می گویند: قرص صبح روز بعد از نزدیکی.

– شما حق ندارید  قرص اورژانسی را  به عنوان یک روش ، “انتخاب کنید. قرص اورژانسی جلوگیری از حاملگی، اسم اش روش هست: یعنی اورژانسیدر شرایط اضطرار و اجبار نه اینکه شما از قبل نزدیکی برای خوردنش بره ریزی کنی !!

– شما فقط سالی ۱-۲ بار مجاز به استفاده از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری هستید.

– روش اورژانسی جلوگیری، یک شوک و تداخل بزرگ در کار تخمدان است و شما با این کار تخمدان خودتان را گیج می کنید.

برخی از خانم ها پس از مصرف قرص ضد بارداری خونریزی خفیفی را تجربه می کنند. این خونریزی سه روز پس از مصرف قرص ها قطع می شود. اگر خونریزی قطع نشد یا شدیدتر شد به پزشک مراجعه کنید. خونریزی نشانه مشکلات جدی تری است.

قرص ضد بارداری اورژانسی بر عادت ماهانه تاثیر می گذارد. عادت ماهانه بعدی ممکن است یک هفته زودتر یا یک هفته دیرتر اتفاق بیفتد. اگر عادت ماهانه شما بیش از یک هفته به تعویق افتاد حتما آزمایش بارداری انجام دهید.

استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانسی باعث خونریزی خفیفی می شود. اما در حالتی که خونریزی شدید باشد مسئله جدی است. اگر خونریزی دارید، احساس سرگیجه می کنید و شکم تان درد می کند با پزشک تماس بگیرید.

همچنین اگر خونریزی شما بعد از سه روز متوقف نشد یا شدیدتر شد با پزشک تماس بگیرید. علائم شما نشانه های شرایط جدی هستند که نیاز به درمان و معالجه با دارو دارد.

این قرص می تواند عوارضی شبیه تهوع، سرگیجه، نفخ ، ورم و ایجاد کند. این علایم را به بارداری ربط ندهید. بارداری شما فقط با آزمایش خون مشخص می شود.

هم اکنون مصرف برخی از برندهای خارجی قرص‌های ضد بارداری (یاسمین و یاز) حاوی ماده خطرناک دروسپیرنون در کشورهای توسعه یافته به علت تاثیر جدی آنها بر افزایش درصد بروز سکته‌های مغزی و قلبی در زنان، مورد تردید واقع شده است.

عرضه قرص‌های ضد بارداری «یاز» و «یاسمین» که حاوی ماده دروسپیرنون می‌باشند هم اکنون علی رغم مقاومت بسیار شدید شرکت آلمانی بایر در آمریکا و سایر کشورهای جهان با برچسب «هشدار جدی افزایش ریسک ایجاد لخته‌های خونی خطرناک» صورت می‌گیرد.

با این وجود شرکت بایر با سوء استفاده از بی‌اطلاعی و ضعف علمی مشهود در کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، بازار محصولات خطرناک خود را از آمریکا و اروپا به آسیا و آفریقا منتقل کرده است.

شایان ذکر است سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی این ماده را ممنوع نکرده، اما با ارائه «هشدار جدی»،  نصب برچسب، انجام تحقیقات اختصاصی و ارائه اطلاعات به مردم؛ نسبت به نگرانی‌های متخصصین در مورد عوارض جدی قرص‌های برندهایی همچون «یاسمین» و «یاز» واکنش نشان داده است.

تحقیقات نشان می دهد که استفاده مرتب و ناسب از قرص ضد بارداری اورژانسی می تواند عوارض خطرناکی برای فرد داشته باشد. البته مصرف قرص های اورژانسی ضد بارداری در برخی از زنان عوارض خاصی ایجاد نمی کند در صورتی که مصرف برخی از این قرص های اورژانسی می تواند در بلند مدت تاثیرات منفی داشته باشد.

قرص های ضدبارداری اورژانسی معمولا حاوی هورمون پروژسترون هستند و توصیه می شود که این قرص ها به طور مرتب مصرف نشود، زیرا در تمام موارد ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

باید توجه کنید که بهترین روش جلوگیری از بارداری، انتخاب یک روش مناسب و بره ریزی شده است و نباید تنها به قرص های اورژانسی تکیه کنید.

برخی از عوارض قرص های اورژانسی ضد بارداری عبارتند از:

عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی

البته باید اضافه کرد که این عوارض در همه زنان ایجاد نمی شود و در برخی خفیف تر از برخی دیگر است. علاوه بر این، اکثر این نشانه ها معمولا در طی سه تا چهار روز پس از استفاده از قرص های اورژانسی برطرف می شوند.

به طور کلی، برای جلوگیری از بارداری بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک، بهترین روش ضد بارداری را با توجه به شرایط شما به شما ارائه دهد. برای مصرف قرص های ضد بارداری اورژانسی هم بهتر است احتیاط کرده و تنها در مواقع ضروری مصرف شود.

علت مرگ جنین در ماههای مختلف بارداری

11 علت طولانی شدن پریود بیش از 1 روز

آیا تنبلی تخمدان درمان دارد؟

چه چیز باعث لکه بینی در دوران بارداری می شود؟

مسمومیت در بارداری چه علائمی دارد؟

چگونه دوقلو باردار شویم؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

سلام .امکان داره بعد از مصرف قرص اورژانسی خونریزی نداشته باشی .درصورتیکه قرص فوری مصرف شده

باعرض سلام و خسته نباشیدمن از قرض اورژانسی ضدبارداری استفاده کردم تازه پریودمو تموم کرده بودم وبعد 2 روز از مصرف قرص مجدد پریود شدم که الان 4 روز پریودم و درد شکم دارم همچنین روده هام قاطی کردن.چیکار کنم؟ممنون میشم راهنماییم کنین

سلام ندا خانم – جهت دریافت پاسخ سوالتون از متخصص زنان – لطفا در قسمت (از دکتر بپرسید ) سایت اقدام کنید تا متخصص زنان پاسخگوی شما باشندلینکش رو هم براتون اینجا گذاشتیم https://nabzema.com/faq

سلام من حدود چهار ماه یا سه ماه تاخیر پریودی داشتم به دو پزشک مراجعه کردم که هر کدوم با سونوگرافی فهمیدن که چیزی ندارم دارو هم ندادن الان که پریود شدم بعد از چهار ماه خونریزی بییت روز طول کشید که الان قرص ال دی خوردم قطع شده تقریبا نمیخوام قرص را ادامه بدم ایا باز به خونریزی می افتم ؟

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

سلام.در حال حاضر بهترین روش برای شما با توجه به طولانی مصرف کردن قرص آیودی است

سلام لطفا سوالتونو کامل مطرح کنید

 

سلام.داروهای مانند انتی بیوتیک ها اثرات قرص را کم میکند .ودر صورت استفراغ و اسهال هم اثرات قرص کم میشود.

سلام.طریقه مصرف قرص اشتباه است ودر صورت لکه بینی با قرص باید قرص استروژن ۷ روز اول استفاده شود به متخصص مراجعه کن تا اطلاعات کافی به شما بدهد.

اورژانسی, بارداری, بارداری ار باسن, بارداری از پشت, بعد از مقاربت جنسی, بعد از نزدیکی, پروژسترون, پیشگیری, تخمک گذاری, حامله, حامله شدن از باسن, حامله شدن از پشت, خونریزی, ریفامپین, شیردهی, عوارض, قاعدگی, قرص, قرص اورژانسی, لقاح, لونژیل, لوونورژسترل, لوونورژسترول

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

تاثیر قرص اورژانسی لونژیل در پریود ( خونریزی قاعدگی ) چیست ؟

نحوه مصرف و عوارض قرص لونژیل چیست؟

این دو سوال جزء سوالات متدوال بانوان در مورد این قرص هاست که پاسخ انها را برای شما شرح میدهیم.

عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی

 

نحوه مصرف

ـ مصرف قرص اول در۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی و قرص بعدی ۱۲ ساعت بعد ـ مصرف ۲ عدد یک جا در اولین فرصت در ۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک ـ هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا ۱۲۰ ساعت پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا ۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک است.

سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز ۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. پس از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف ۷ روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید. ظرف ۳ تا ۱۰ روز پس از روش اورژانس، دچار خونریزی می شوید ،این خونریزی به معنی ریزشاستر رحم -اندومتر- است بنابراین دیگر محصول حاملگی در رحم جایگزین نشده و بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین این خونریزی به معنی این است که شما در این سیکل باردار نشده اید. در صورت تعویق خونریزی پس از ۱ هفته تا ۱۰ روز برای آزمایش بارداری مراجعه کنید.

بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا ۲ ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید. ـ به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید. برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

 

استفاده از این قرص لونژیل می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از ۷ روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا ۹۷-۹۹ درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما از یک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

 

نظم شدن قاعدگی ، تهوع، استفراغ ، سردرد ، احساس ناراحتی در پستان ، افسردگی ، اختلالات پوستی ، تغییرات وزن بدن.

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری ـ قسمت اول

هیچ کدام از روشهای ضد بارداری کاملا بدون خطر و عارضه نیستند ، حتی لاتکس کاندوم نیز ممکن است باعث یک واکنش حساسیتی شود. با اینکه هیچ روش کاملا بی خطری وجود ندارد ، حامله شدن خطرناکتر از جلوگیری کردن است. در واقع برای زنان خطر جلوگیری کمتر از رانندگی درطول سال در جاده های کشور است.

ـ دانستن عوارض روشهای ضد بارداری برای به حداقل رساندن آنها ضروری است. باید به خاطر داشته باشیم که یکی از خطرات عمده شکست آنها بارداری ناخواسته است.

ـ چه کسی نیاز به پیشگیری از حاملگی دارد؟ ـ در ۹۰ درصد زوجهای باروری که از هیچ روش ضدبارداری استفاده نکنند ظرف یکسال ، باروری اتفاق می افتد. بنابراین تمام خانمهای جوانی که نمی خواهند باردار شوند باید بدون در نظر گرفتن سنشان ، با شروع فعالیت جنسی ، از یک روش جلوگیری استفاده کنند.

ـ بسیاری از دختران قبل از اولین قاعدگی تخمک گذاری می کنند. از سوی دیگر در خانمهای نزدیک به سن یائسگی حتی وجود علایمی مانند گر گرفتگی ، پریود نشدن بمدت کمتر از یکسال و سطح بالای گنادوتروپینها که از هیپوفیز در مغز ترشح می شوند ، به معنی این نیست که زن ، دیگر حامله نخواهد شد.

ـ روش های پیشگیری از بارداری ـ روشهای پیشگیری از بارداری که در حال حاضر در ایران استفاده می شوند ، عبارتند از : ـ قرصهای خوراکی پیشگیری از بارداری ـ روشهای تزریقی ـ وسایل داخل رحمی ( ای یو دی )

ـ روشهای فیزیکی مانند کاندوم ـ روشهای شیمیایی مانند اسپری های اسپرم کش ـ نزدیکی منقطع و روشهای تقویمی ـ روشهای جراحی و بستن لوله ها در زن و مرد

ـ در میان این روشها ، موثرترین روش بستن لوله ها و کم اثرترین روش ، نزدیکی منقطع یا همان جلوگیری طبیعی است. ـ به خاطر داشته باشید شکست یک روش ضد بارداری ، به معنی رخ دادن یک حاملگی ناخواسته و بدون بره ریزی است که عوارض بهداشتی و اجتماعی خاصی را در بر دارد. ـ در مقالاتی که از این به بعد بصورت پیوسته در سایت منتشر می شود ، روشهای مختلف پیشگیری از بارداری بحث می شود. در این قسمت با توجه به سوالات بسیار شما در مورد روش پیشگیری اورژانس در نزدیکی های مشکوک به این روش می پردازیم.

روش پیشگیری اورژانس ـ این روش را وقتی می توانید استفاده کنید که از سایر روشهای مطمئن پیشگیری از بارداری بصورت دائمی استفاده نکرده اید و یا وقتی که احتمال می دهید در طی آمیزش ، احتمال بارداری ناخواسته وجود دارد ، مثلا در هنگام پاره شدن کاندوم و یا وقتی در طی پیشگیری طبیعی ، نگرانید که حاملگی رخ دهد.

این روشها تا ۱۲۰ ساعت پس از یک نزدیکی مشکوک کاربرد دارند و با نزدیک شدن به پایان این ساعات ، احتمال شکست آنها می شود می توانید نحوه استفاده از این روشها را از یک ماما یا کارکنان مراکز بهداشتی بپرسید یا به همین سادگی با طرح سوال در این سایت بیاموزید. به خاطر داشته باشید به دلیل در صد بالاتر شکست این روش و مداوم نبودن مصرف آن در مقایسه با سایر روش های مطمئن ، فقط باید در موارد مشخص از آن استفاده کرد.

روش عملکرد این روشها دقیقا مشخص نیست ، ولی به موارد زیر تقسیم بندی می شود : ـ اختلال در اندومتر ـ دیواره داخلی رحم ـ ـ پیشگیری از تخمک گذاری ـ به تعویق انداختن تخمک گذاری ـ اختلال در نفوذ اسپرم

اختلال در حرکات لوله های رحمی ـ اختلال در لقاح اسپرم و تخمک ـ مجموعه ای از روش های بالا

ـ در چه شرایطی می توان از این روشها استفاده کرد : ـ وقتی از روش مطمئن و دائمی استفاده نمی کنید. ـ وقتی از یک روش پیشگیری بصورت نادرست استفاده کرده اید مثلا کاندوم پاره شده و یا قبل از مصرف و یا پس از آن سوراخ بوده است ، وقتی کاندوم در طی استفاده خارج شده است.

-وقتی مصرف قرصهای ترکیبی را به مدت ۳ روز فراموش کرده اید و نزدیکی داشته اید. ـ وقتی قرصهای شیردهی را به مدت بیش از ۳ ساعت فراموش کرده اید.

ـ وقتی بیش از دو هفته از نوبت تزریق آمپول DMPA گذشته است و شما برای تزریق اقدام نکرده اید. ـ وقتی از سه روز از نوبت تزریق آمپول سیکلوفم ـ آمپول ترکیبی ـ گذشته است. ـ استفاده نادرست از روش طبیعی و نزدیکی منقطع

ـ بیرون آوردن آی یو دی در زمانی بجز دوران قاعدگی ـ شک به تماس جنسی که می تواند موجب بارداری شود.

روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری- قسمت دوم

زمان شروع و چگونگی استفاده از EC در حال حاضر در ایران می توان از دو روش خوراکی پیشگیری اورژانس و ای یو دی حاوی مس در ۱۲۰ ساعت اول پس از یک نزدیکی مشکوک استفاده کرد. *روش اول استفاده از قرصهای خوراکی معمولی است که به چند شکل مصرف می شود. ـ قرص LD(قرصهای کرم رنگ یا همان قرصهای ضعیف تر ) : مصرف ۴ عدد در اولین فرصت و ۴ عدد ۱۲ ساعت بعد ـ قرصHD ( قرصهای سفید رنگ یا همان قرصهای قوی و حاوی هورمونهای ) : مصرف ۲ عدد قرص در اولین فرصت و ۲ عدد ۱۲ ساعت بعدـ – قرص تری فازیک یا سه مرحله ای : مصرف ۴ عدد قرص سفید در اولین فرصت و ۴ عدد قرص سفید دیگر ۱۲ ساعت بعد ( قرص های مرحله سوم ) *قرصهای پروژسترونی تنها یا همان قرصهای لوورنژسترلی که به دو صورت قابل استفاده استاین قرصها اسامی متفاوتی دارند. و حاوی۰.۷۵میلی گرم لونرژسترل می باشند:

قرصهای لونژیل – لونرژسترل یا اووسیز ـ مصرف قرص اول در۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی مشکوک و قرص بعدی ۱۲ ساعت بعد ـ مصرف ۲ عدد یک جا در اولین فرصت در۴۸ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک ـ هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا ۱۲۰ ساعت ـ ۵ روز ـ پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا۴۸ ساعت اول ـ۲ روز ـ پس از نزدیکی مشکوک است.

سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. پس از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف ۷ روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید. ظرف ۳ تا ۱۰ روز پس از روش اورژانس، دچار خونریزی می شوید ،این خونریزی به معنی ریزشاستر رحم-اندومتر- است بنابراین دیگر محصول حاملگی در رحم جایگزین نشده و بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین این خونریزی به معنی این است که شما در این سیکل باردار نشده اید.در صورت تعویق خونریزی پس از ۱ هفته تا ۱۰ روز برای آزمایش بارداری مراجعه کنید.

بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا ۲ ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید. ـ به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید.برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

ـ به خاطر داشته باشید استفاده از این روش می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از ۷ روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

ـ گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا ۹۷-۹۹درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما ازیک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

* روش کار گذاشتن آی یو دی مس دار در صورت نگرانی می توان از یک روش دیگر نیز استفاده کرد این روش ، کار گذاشتن آی یو دی مس دار است که در طی ۵ روز اول پس از نزدیکی مشکوک انجام می شود . در این صورت می توان این ای یو دی را به مدت ۵ تا ۱۰ سال نگه داشت که در این صورت خطر حاملگیهای ناخواسته بعدی نیز کاهش می یابد. برای این کار می توانید به یک مطب زنان و مامایی و یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

عوارض مصرف زیاد قرص جلوگیری اورژانسی

روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری- قسمت سوم

زمان شروع و چگونگی استفاده از روشهای اورژانس ـ در حال حاضر در ایران می توان از دو روش خوراکی پیشگیری اورژانس و ای یو دی حاوی مس در ۱۲۰ ساعت اول پس از یک نزدیکی مشکوک استفاده کرد. ـ روش اول استفاده از قرصهای خوراکی معمولی است که به چند شکل مصرف می شود. ـ قرص LD(قرصهای کرم رنگ یا همان قرصهای ضعیف تر ) : مصرف ۴ عدد در اولین فرصت و ۴ عدد ۱۲ ساعت بعد ـ قرصHD ( قرصهای سفید رنگ یا همان قرصهای قوی و حاوی هورمونهای ) : مصرف ۲ عدد قرص در اولین فرصت و ۲ عدد ۱۲ ساعت بعد

ـ قرص تری فازیک یا سه مرحله ای : مصرف ۴ عدد قرص سفید در اولین فرصت و ۴ عدد قرص سفید دیگر ۱۲ ساعت بعد ( قرص های مرحله سوم ) ـ قرصهای پروژسترونی تنها یا همان قرصهای لوورنژسترلی که به دو صورت قابل استفاده است : ـ مصرف قرص اول در ۷۲ ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی مشکوک و قرص بعدی ۱۲ ساعت بعد ـ مصرف ۲ عدد یک جا در اولین فرصت در ۷۲ ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک

ـ هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا ۱۲۰ ساعت ۵ روز ـ پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا ۷۲ ساعت اول ـ ۳ روز ـ پس از نزدیکی مشکوک است.سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. پ

س از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف ۷ روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید.بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا ۲ ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید.

ـ به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید.برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

ـ به خاطر داشته باشید استفاده از این روش می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از ۷ روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

ـ گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا ۹۷-۹۹درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما ازیک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.

ـ در صورت نگرانی می توان از یک روش دیگر نیز استفاده کرد این روش ، کار گذاشتن آی یو دی مس دار است که در طی ۵ روز اول پس از نزدیکی مشکوک انجام می شود . در این صورت می توان این ای یو دی را به مدت ۵ تا ۱۰ سال نگه داشت که در این صورت خطر حاملگیهای ناخواسته بعدی نیز کاهش می یابد. برای این کار می توانید به یک مطب زنان و مامایی و یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

این دارو از بارداری با مهار تخمک گذاری، یا تغییر پوشش رحم برای جلوگیری از لانه گزینی اگر لقاح اتفاق می افتد جلوگیری می کند.

لوونورژسترل برای پیشگیری از بارداری اضطراری و مقاربت محافظت نشده و یا شکست های پیشگیری از بارداری شناخته شده و یا مشکوک به کار می رود؛ برای به دست آوردن کارآیی، قرص باید در اسرع وقت ظرف ۷۲ ساعت پس از مقاربت مصرف گردد.

قرص لوونورژسترول تنها با نسخه پزشک برای زنان جوان تر از سن ۱۷ سال و بالاتر در دسترس می باشد؛ قرص لوونورژسترول برای استفاده روزمره به عنوان پیشگیری از بارداری تجویز می گردد.

ژنریک: لوونورژسترل یا  لوونورژسترول (Levonorgestrel)

تجاری:  My Way٬Next Choice٬Plan B٬Plan B One-Step

کلاس درمانی: پیشگیری از بارداری، پروژسترون

کلاس دارویی: پروژستین

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

مطمئن شوید که شما با خیال آسوده می توانید این دارو را استفاده نمایید، اگر شما دارای هر یک از شرایط زیر می باشید با پزشک خود در جریان بگذارید :

شما به هر عنصر در لوونورژسترول حساسیت دارند شما گمان می کنید که حامله هستید شما خونریزی غیر طبیعی واژینال دارید شما در حال استفاده nevirapine، ریفامپین، و یا مخمر سنت جان هستید شما یک سکته مغزی و یا سابقه خونریزی از مغز، شناخته شده و یا سرطان پستان مشکوک، و یا یک اختلال لخته شدن خون داشته اید

اگر شما سابقه حاملگی خارج رحمی و قبل از قاعدگی داشته اید اگر شما مبتلا به دیابت می باشید

اگر شما باردار هستید، قصد باردار شدن دارید ، یا در حال تغذیه کودک با شیر خود می باشید

اگر شما باردار هستید نباید از این دارو استفاده نمایید زیر لوونورژسترل میتواند به جنین شما آسیب برسانند و یا حتی ممکن است باعث نقض در هنگام تولد شود

هورمون های موجود در داروهای ضد بارداری می تواند به شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند. این دارو همچنین ممکن است باعث کاهش تولید شیر مادر شود.

اگر شما پس از مصرف این دارو دچار هر یک از عارضه های جدی زیر شدید٬ با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید .

خونریزی قاعدگی سنگین یا نور گرفتگی قاعدگی نظم درد درد در لگن توقف خونریزی قاعدگی

درد شکم یا معده سرگیجه سردرد تهوع حساسیت به لمس پستانها خستگی یا ضعف غیر معمول اسهال و استفراغ

داروهای دیگر ممکن است توسط این دارو تحت تاثیر قرار گیرند٬ قبل از استفاده از این دارو، با دکتر خود در مورد تمام نسخه ها و داروهایی که استفاده می کنید بگویید٬ به ویژه داروهای زیر. این شامل ویتامین ها، مواد معدنی، داروهای گیاهی و داروهای تجویز شده توسط پزشکان دیگر و است .

ترانگزامیک اسید کاربامازپین Dabrafenib فنتانیل ایزوترتینوئین Mitotane Piperaquine تئوفیلین تیزانیدین

فرمول شیمیایی:

لوونورژسترول را چگونه باید مصرف کرد؟ یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در مورد مصرف داروهای ضدبارداری فوری، عدم اطلاع خانم‌ها از طرز صحیح مصرف این‌ گونه ترکیبات است و همین مشکل در بسیاری اوقات، سبب بروز بارداری‌های ناخواسته در افراد می‌شود. داروی لوونورژسترول به شکل قرص و بسته های یک و دو تایی است. در بسته های دوتایی (۰.۷۵ میلی گرم) ، اولین دوز این دارو باید طی ۷۲ ساعت از مقاربت کنترل نشده، مصرف ‌شود. سپس ۱۲ ساعت بعد از مصرف اولین قرص، باید دومین قرص را میل کنید و در مورد بسته های یک عددی (۱.۵ میلی گرم) دارو باید طی ۷۲ ساعت از مقاربت کنترل نشده، مصرف ‌شود.  در این صورت، تا حد زیادی احتمال بارداری را کاهش می‌دهید .

عوارض قرص لونژیل + موارد مصرف قرص لونژیل

البته باید گفت که این دارو باید تحت نظر پزشک و با توصیه ایشان مصرف شود و از مصرف خودسرانه آن باید خودداری نمود. نکات لازم هنگام مصرف لوونورژسترول: ـ در طول یک ماه، بیش از یک بار از بسته‌های دو تایی لوونورژسترول استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد مشکلات هورمونی بسیاری می‌شود. ـ نظم شدن قاعدگی از جمله شایع‌ترین عوارض دارویی لوونورژسترول به شمار می‌رود. ـ سردرد، استفراغ، احساس ناراحتی در سینه‌ها، اضافه وزن و خونریزی‌های غیرطبیعی از عوارض دیگر لوونورژسترول به شمار می‌رود. ـ توصیه می‌شود یک تا دو ساعت پس از مصرف این دارو، یک داروی ضد تهوع هم برای پیشگیری از بروز عوارض ناخواسته آن مصرف شود.

دلایل مهم کاهش میل جنسی در خانم ها چیست؟

افسردگی پس از زایمان چیست و چقدر طول میکشد؟

تست حاملگی چیست و چه موقع باید انجام شود؟

آموزش چگونه صحبت کردن با دختر فرا بگیرید

بهبود زندگی جنسی خانم ها با درمان فیبروئیدهای رحمی

 

دیدگاه

تصویر امنیتی *

بهینه سازی : دلبرانه

کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است. اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم delbaraneh.com © 219- Allrights Reserved.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *