عوارض مصرف زیاد قرص استامینوفن کدئین

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

به گزارش نبض ما، دکتر نوشین محمد حسینی در گفتگو با رادیو سلامت، گفت: اگر شما ۱، ۲ و ۳ روز استامینوفن مصرف کردید و سردردتان بهتر نشد و دلیل سردردتان را نمی دانید باید به پزشک مراجعه کنند. مشکل دیگر این است که وقتی شما مسکن را بی رویه مصرف می کنید ممکن است علائم یک بیماری را پوشش دهید.

وی با اشاره به تفاوت های استامینوفن کدئین دار و ساده، ادامه داد: ما در علم داروسازی، اصطلاحی داریم به سی نرژیسم یا هم افزایی برخی داروها یک تاثیر خودشان دارند و در کنار داروی دیگر اثرشان می شود.

محمد حسینی ادامه داد: به طور نمونه استامینوفن ساده ۳۲۵ میلی گرم یک اثر درمانی دارد وقتی به آن ۱۰ میلی گرم کدئین اضافه شود اثر آن ۳۲۵ میلی گرم بسیار زیاد می شود و اگر ما بر اثر استامینوفن نیاز داریم، اما نخواهیم از دوز استامینوفن به علت سمیت کبدی استفاده کنیم، در این موارد از استامینوفن کدئین دار استفاده می کنیم و این در هنگام دردهای شدیدتر استفاده می شود.عوارض مصرف زیاد قرص استامینوفن کدئین

وی اظهارکرد: استامینوفن کدئین دار otc نیست ولی استامینوفن ساده داروی otc است. به علت اینکه مصرف کدئین برای بسیاری از افراد مضر است.

این داروساز در پاسخ به این پرسش که چه افرادی نباید از کدئین استفاده کنند، گفت: افرادی که یبوست دارند. افرادی که احتمال وابستگی به کدئین دارند. افرادی که دوره پس از درمان ترک اعتیاد را می گذارنند و افرادی که از داروهای خاص استفاده می کنند که احتمالا این داروها با کدئین تداخل دارند.

وی تاکید کرد: در بیمارانی که شیمی درمانی می شوند پزشک ممکن است ترجیح دهد از استامینوفن ۵۰۰ میلی گرم استفاده کند ولی از استامینوفن کدئین دار استفاده نکند.

محمد حسینی ادامه داد: استامینوفن کدئین دار ممکن است روی دید فرد، رانندگی کردن، کار با دستگاه های دقیق، اثر گذار باشد. مصرف بی رویه و بدون حساب آن ممکن است وابستگی ایجاد کند.

این داروسار اظهارداشت: برخی از مسکن ها سمیّت کبدی دارند و برخی از آنها سمیّت کلیوی دارند. بنابراین هنگام مصرف مسکن ها، اگر امکان مراجعه به پزشک ندارید حتی الامکان با داروساز مشورت کنید و اگر بیماری زمینه ای دارید مثلا بیماری های قلبی، کلیوی یا کبدی هنگام خرید دارو otc با دارو ساز مشورت کنید

تمام نکات مهم در رابطه با “قرص آلوپورینول

قرص مجسترول برای چه بیماری هایی است؟

نکاتی درباره ماینوکسیدیل داروی ریزش مو

قرص زغال برای چه استفاده می شود؟

11 نکته مهم که درباره شربت و قرص زادیتن باید بدانید

تداخلات دارویی با قرص آهن چیست؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار عوارض مصرف زیاد قرص استامینوفن کدئین

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

«اگر چه به عنوان «ماده‌ای مخدر ضعیف و ایمن» در نظر گرفته شده و به عنوان داروی مسکن تجویز می‌شود اما همچنان اعتیادآور است. در واقع اعتیاد به کدئین سبب افزایش تمایل افراد برای مصرف دیگر مواد مخدر می‌شود.»

به گزارش ایسنا، فرادید در برگردان مقاله‌ای نوشت: «آیا می‌دانستید کدئین برای کودکان خطرناک است؟ پس از بررسی گزارش‌های ۵۰ سال گذشته، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نتیجه‌گیری کرد که کدئین و ترامادول به هیچ عنوان نباید برای کودکان و نوجوانان تجویز شود. پس از انجام بررسی‌های گسترده این سازمان متوجه ۶۴ مورد مشکلات تنفسی و ۲۴ مورد مرگ و میر ناشی از مصرف کدئین‌ها در کودکان شد. در حال حاضر سازمان FDA هشدار می‌دهد که کدئین نباید برای درد یا سرفه در کودکان زیر ۱۲ سال تجویز شود و توصیه می‌کند نوجوانان ۱۲ – ۱۸ ساله‌ای که چاق هستند یا از مشکلات تنفسی رنج می‌برند باید از مصرف کدئین اجتناب کنند.

کدئین چیست؟ آیا کدئین یک ماده مخدر است؟

ممکن است تعجب کنید، کدئین گونه‌ای ماده مخدر است و به عنوان یک داروی ضد درد مخدر شناخته می‌شود. بیشترین مصرف پزشکی کدئین در درمان درد‌های خفیف تا نسبتا شدید و به عنوان یک داروی موثر در تسکین سرفه است. در واقع بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت این ماده مخدر از پرمصرف‌ترین دارو‌های جهان است. کدئین ابتدا توسط شیمیدان فرانسوی پیر روبیکه در سال ۱۸۳۲ کشف شد.

در گذشته منبع تریاک، خشخاش بود. از مواد خام موجود در خشخاش برای ساخت کدئین، مورفین و دیگر مواد مخدر استفاده می‌کنند. در سال ۱۹۵۰ سازمان FDA کدئین را به عنوان داروی مسکن پذیرفت. بخش عمده‌ای از صنایع خشخاش و مواد مخدر در افغانستان تولید می‌شود. به دلیل برخی مسائل سیاسی در افغانستان، ایمن‌سازی این محصول به طور فزاینده‌ای دشوار شده است. اگر چه به عنوان «ماده‌ای مخدر ضعیف و ایمن» در نظر گرفته شده و به عنوان داروی مسکن تجویز می‌شود اما همچنان اعتیادآور است. در واقع اعتیاد به کدئین سبب افزایش تمایل افراد برای مصرف دیگر مواد مخدر می‌شود.عوارض مصرف زیاد قرص استامینوفن کدئین

مشتقات تریاک با گیرنده‌های درد در مغز ارتباط دارند – به همین دلیل است که سبب کاهش علائم درد می‌شوند – و می‌توانند حس رضایت و خوشایندی را در فرد ایجاد کنند. ممکن است برخی افراد برای دستیابی به این حس رضایت میزان بالایی از آنها را مصرف کنند و در نهایت به مواد مخدر قوی‌تر و حتی خطرناک‌تر از جمله هیدرو کودون، اکسی کدون یا دارو‌های خیابانی مانند هروئین روی بیاورند. همچنین این دارو ممکن است در فرمول برخی دارو‌های OTC، شربت‌های خوراکی (مانند شربت سرفه) موجود باشند.

کدئین و هیدروکودون

هیدروکودون برای درمان درد‌های شدید استفاده می‌شود. این دارو در گروهی به ضد درد‌های مخدر قرار می‌گیرد و روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد و درد را برطرف می‌کند. اگر هیدروکودون برای مدت طولانی مصرف شود، باعث وابستگی روانی یا جسمی خواهد شد. اگر مصرف دارو به طور ناگهانی متوقف شود، دارای عوارض جانبی خواهد بود که وابستگی جسمی مشکل‌ساز می‌شود. یک قرص هیدروکودون تاثیرات طولانی مدتی می‌تواند داشته باشد، به همین دلیل بهتر است با قرص‌های استامینوفن و کدئین مصرف نشود. هر دو دارو کدئین و هیدروکودون دارای عوارض جانبی هستند.

کدئین و هیدروکودون در درمان درد بسیار موثر عمل می‌کنند؛ از آنجایی که هر دو مواد مخدر هستند. با این حال مواد مخدر قوی هستند و ممکن است اعتیادآور باشند. این دارو‌ها را با توجه به دستورالعمل پزشک مصرف کنید و آنها را به هیچ عنوان با افراد دیگر به اشتراک نگذارید.

استفاده طولانی‌مدت هر یک از این دارو‌های مخدر می‌تواند باعث وابستگی جسمی و روانی فرد شود؛ به این معنی که اگر شما مصرف را متوقف کنید، ممکن است عوارضی را تجربه کنید. عوارض جانبی کدئین درست مشابه سایر مواد مخدر است که این علائم در کودکان می‌تواند شدید‌تر باشد. مصرف طولانی‌مدت هیدروکودون برای کودکان ممکن است بسیار خطرناک و حتی مرگبار باشد.

چند دلیل برای اجتناب در استفاده از کدئین

برخی از عوارض جانبی مصرف کدئین عبارتند از:

۱ – خواب‌آلودگی

۲ – یبوست

۳ – سرگیجه

۴ – گرفتگی عضلات معده

برخی عوارض جانبی نادر مصرف کدئین:

۵ – کاهش عملکرد ریه

۶ – مشکل تنفسی

۷ – خشکی دهان

۸ – تعریق بیش از حد

۹ – کهیر

۱۰ – خارش

۱۱ – ایجاد اختلال در غدد آدرنال

۱۲ – شوک

۱۳ – اسهال

جایگزین مناسب

اگر درد دارید یا دچار گلو درد شده‌اید، ممکن است راه‌های بهتری نیز برای تسکین درد وجود داشته باشند. در اینجا فهرستی از درمان‌های طبیعی را که خاصیت مسکن دارند، تهیه کرده‌ایم.

تسکین‌دهنده‌های درد عبارتند از:

• فلفل (Cayenne)

• روغن‌های ضروری

• نمک اپسوم

• طب سوزنی

تسکین‌دهنده گلو درد عبارتند از:

• عسل طبیعی

• سیر

• ویتامین ث

• ریشه شیرین بیان

• روی (Zinc)

• خواب کافی

عوارض مصرف زیاد قرص استامینوفن کدئین

• روغن ضروری

نتیجه‌گیری:

سازمان FDA هشدار می‌دهد که کدئین‌ها نباید برای کودکان زیر ۱۲ سال تجویز شود.

کدئین یک داروی مخدر ضد درد، ضد سرفه و ضد اسهال است و بنا بر بسیاری از گزارش‌ها یکی از پرمصرف‌ترین دارو‌های جهان است.

کدئین ماده‌ای مخدر است و سوء مصرف آن می‌تواند اعتیادآور باشد و عواقب جدی را به همراه داشته باشد.

این دارو را مطابق دستور نسخه پزشک خود مصرف کنید و به هیچ عنوان آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.

دارو‌ها را در یک کابینت و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

دارو‌های فراوان دیگری جهت تسکین درد و گلو درد وجود دارند.

انتهای پیام

اصلا تولید وفروش این دارو باید متوقف شود میلیونها ایرانی را بدبخت کرد.من بیسواد اینو میدونم تعجب میکنم چطور دکترای این مملکت نمیفهمن.

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *