بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
ذرت یکی از پرطرفدارترین و پرمصرفترین غلات در جهان است. پاپکُرن و ذرت شیرین شکلهای مختلفی از ذرت هستند که احتمالا بهعنوان پرمصرفترین شکل ذرت میشناسید. این روزها هم با آمدن فصل تابستان احتمالا با بوی هوسبرانگیز ذرتهای برشتهای که کنار خیابان به فروش میرسند وسوسه شوید. در این مقاله با ما همراه شوید تا با خواص ذرت، ارزش غذایی و تأثیرات مفید آن بر سلامتی آشنا شوید.
عوارض مصرف ذرت
ذرت کامل مثل سایر غلات کامل سرشار از خواص مختلف و دارای مقدار زیادی فیبر، ویتامینهای مختلف، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست. رنگ ذرت معمولا زرد است، اما رنگهای دیگری از ذرت مانند قرمز، نارنجی، بنفش، آبی، سفید و سیاه هم وجود دارد.
ارزش غذایی مواد عمدهی تشکیلدهندهی ذرت بهغیر از آب، کربوهیدراتها و مقدار کمی پروتئین و چربی است. جدول زیر تمام جزئیات ریزمغذیهای موجود در ۱۰۰ گرم ذرت پخته را نشان میدهد.
مجموع کالری: ۹۶
آب : ۷۳%
پروتئین: ۳٫۴ گرم
کربوهیدرات ها: ۲۱ گرم
قند: ۴٫۵ گرم
فیبر: ۲٫۴ گرم
چربی: ۱٫۵ گرم
چربی اشباع: ۰٫۲ گرم
چربی با یک حلقه اشباع: ۰۳۷ گرم
چربی با چند حلقه اشباع: ۰٫۶ گرم
امگا ۳: ۰٫۰۲ گرم
امگا ۶: ۰٫۵۹ گرم
اسید چرب ترانس: ~
ذرت هم مثل غلات دیگر از کربوهیدرات تشکیل شده است. نشاسته بیشترین کربوهیدرات موجود در ذرت را تشکیل میدهد و ۲۸ تا ۸۰ درصد از وزن خشک ذرت را تشکیل میدهد. علاوهبر نشاسته، ذرت مقدار کمی (حدود ۱ تا ۳ درصد) قند دارد.
ذرت شیرین نوع خاصی از ذرت است که نشاستهی کمتر (۲۸ درصد) در عوض قند بیشتری (۱۸ درصد) دارد. قند موجود در آن از نوع ساکارز (شکر معمولی) است.
شاخص گلیسمی معیاری است که براساس آن سرعت هضم کربوهیدراتهای مختلف مشخص میشود. غذاهایی که در این شاخص گلیسمی بالاتری دارند، ممکن است تأثیر طلوبی بر میزان قند خون بگذارند. ذرت شیرین با وجود مقدار بالای قند، عدد گلیسمی بالایی ندارد و در دستهبندی گلیسمی جزء غذاهای با عدد گلایسمی پایین یا متوسط قرار میگیرد.
ذرت مقدار زیادی فیبر دارد. یک بستهی متوسط پاپکرن (۱۱۲ گرم) حدود ۱۶ گرم فیبر دارد. این مقدار بهترتیب ۴۲ و ۶۴ درصد از نیاز روزانهی فیبر را در مردان و زنان تأمین میکند. میزان فیبر در انواع مختلف ذرت متفاوت است، اما معمولا عددی بین ۹ تا ۱۵ درصد است.
عمدهی فیبر ذرت از نوع حلول است مثل همی سلولز، سلولز و لیگنین.
ذرت منبع متوسطی از پروتئین است. بسته به گونهی ذرت، میزان پروتئین آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد متغیر است. فراوانترین پروتئین موجود در ذرت زئین دارد و ۴۴ تا ۷۹ درصد از کل پروتئین موجود در ذرت را تشکیل میدهد. پروتئین ذرت کیفیت خوبی ندارد، چون زئین فاقد بعضی آمینواسیدهای ضروری است.
زئین بهغیر از کاربرد غذایی، در صنایعی ازجمله ساخت چسب، روکش قرص، آبنبات و مغزها کاربرد دارد.
میزان چربی ذرت ۵ تا ۶ درصد و بنابراین ذرت جزء غذاهای کمچرب است. با این حال دانه ذرت، یکی از محصولات جانبی فراوان آسیاب ذرت، غنی از چربی است و از آن برای تولید روغن ذرت استفاده میشود که برای پختوپز کاربرد دارد.
روغن ذرت تصفیهشده از لینولئیک اسید تشکیل شده که یک اسید چرب با چند حلقهی اشباعنشده است و بقیهی چربیهای موجود در روغن ذرت را اسیدهای چرب با یک حلقهی اشباعنشده و اسیدهای چرب اشباع تشکیل میدهد.
روغن ذرت همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین E، یوبیکینون (Q1)، فیتواسترولها است که زمان نگهداری آن را افزایش میدهند و برای کاهش کلسترول خون مفید هستند.
بااینحال نگرانیهایی درمورد روغن تصفیهشدهی بعضی دانهها ازجمله ذرت وجود دارد. ذرت کامل سالم است، اما مصرف روغن ذرت توصیه نمیشود.
ذرت میتواند حاوی مقدار زیادی از ویتامینهای مختلف و مواد معدنی باشد. اما این مقدار با توجه به گونهی ذرت بسیار متغیر است. عموما پاپکرن غنی از مواد معدنی و ذرت سرشار از ویتامینها است.
ذرت حاوی تعدادی ترکیبات زیستی فعال گیاهی است که بعضی از آنها ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشند. درواقع ذرت نسبت به بسیاری از دانههای غلات حاوی مقدار بیشتری آنتیاکسیدان است.
پاپکرن نوع خاصی از ذرت است که در تماس با حرارت پف میکند. این اتفاق بر اثر بخار شدن آب ذخیرهشده در مرکز دانه میافتد که با ایجاد فشار از داخل دانه، باعث انفجار آن میشود. پاپکرن بهعنوان یکی از تنقلات پرطرفدار، یکی از پرمصرفترین غلات کامل در بسیاری از کشورهاست و یکی از معدود غلاتی است که بهتنهایی و بهعنوان غذای کامل مصرف میشود. غلات کامل خواص زیادی برای سلامتی ازجمله کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ دارند. البته رابطه ای بین مصرف پاپکرن معمولی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کشف نشده است.
هر چند پاپکرن بهتنهایی میتواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد، اما ازآنجاییکه معمولا بههمراه مقدار زیادی نمک اضافه و روغنهای پرکالری تهیه و گاهی با نوشیدنیهای پرشکر مصرف میشود، ممکن است بهمرور زمان تأثیر برعکس بر سلامت شما بگذارد.
مصرف مرتب ذرت کامل فوایدی برای سلامتی شما در پی دارد از جمله:
تخریب سلولهای مرکز بینایی شبکیه آب مروارید از معمولترین اختلالات چشمی و علت اصلی نابینایی افراد است. عفونت و کهولت سن دلایل اصلی این بیماریها هستند اما مواد مغذی هم میتوانند در این پدیده نقش داشته باشند. مصرف روزانهی آنتیاکسیدانها، به ویژه کاروتینوئیدهایی ازجمله زیزانتین و لوتئیمیتوانند تأثیر بسزایی بر سلامت چشم بگذارند.
زیزانتین لوتئین، کاروتینوئیدهای اصلی موجود در ذرت هستند و حدود ۷۰ درصد از کل کاروتینوئیدهای آن را شامل میشود، اما میزان آنها در ذرت سفید عموما کم است.
زیزانتین و لوتئین که معمولا بهعنوان رنگدانههای ماکولار شناخته میشوند، در شبکیهی چشم انسان (بخش درونی و حساس به نور چشم) حضور دارند و از چشم در مقابل خاصیت اکسیدکنندهی نور آبی محافظت میکنند. بین میزان فراوان این کاروتینوئیدها در خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای تخریب شبکیه و آب مروارید ارتباط قطعی کشف شده است. بررسیهای نشان دادهاند که مصرف فراوان لوتئین و زیزانتین میتواند اثر محافظتکننده داشته باشد، اما همهی تحقیقات از این نظریه پشتیبانی نمیکنند.
مطالعهای بر روی ۳۵۶ فرد میانسال و پیر نشان داد که افرادی که از طریق رژیم غذایی کاروتینوئیدهای بیشتری (بهویژه لوتئین و زیزانتین) دریافت کردند، نسبت به افرادی که مصرف آنتیاکسیدان کمتری داشتند، ۴۳ درصد کاهش خطر ابتلا به تخریب شبکیه کاهش مییابد.
نتیجهی کلی این است که مصرف مرتب غذاهای غنی از لوتئین و زیزانتین ازجمله ذرت زرد میتواند به سلامت چشم کمک کند.
دیورتیکولوز (diverticulosis) بیماریای است که باعث ایجاد کیسههایی در دیوارهی رودهی بزرگ میشود. علائم اصلی آن شامل گرفتگی، باد شکم، نفخ و علائم عمولتر شامل خونریزی و عفونت است.
خودداری از مصرف پاپکورن و سایر غذاهایی که فیبر بالایی دارند، مانند دانهها و مغزها، بهعنوان روشی برای پیشگیری از دایورتیکلوز (بيرونزدگی کوچک کیسهمانند جدارهی روده) توصیه میشود، اما مدرکی برای اثبات این خاصیت وجود ندارد. در واقع، طی مطالعهای که بر روی ۴۷۲۲۸ مرد در طول ۱۸ سال دنبال شد، خلاف این ادعا بهاثبات رسید. حتی مردانی که پاپکورن بیشتری نسبت به دیگران مصرف کرده بودند، ۲۸ درصد کمتر دچار دیورتیکولوز شدند.
برای تأیید این نتایج، تحقیقات بیشتری موردنیاز است.
مصرف ذرت معمولا بیخطر شناخته میشود. اما برای بعضی افراد، بهویژه جمعیتهایی که از آن بهعنوان غذای اصلی استفاده میکنند ممکن است نگرانیهایی وجود داشته باشد.
ذرت هم مثل سایر غلات حاوی فیتیک اسید (فیتات) است. فیتیک اسید در جذب مواد معدنی خوراکی موجود در همان وعدهی غذایی ازجمله مس و روی اختلال ایجاد میکند. این مسئله معمولا برای افرادی که رژیم متناسبی دارند و مرتب گوشت مصرف میکنند، مشکلی ایجاد نمیکند. اما در کشورهای درحالِ توسعه که غذای اصلی غلات و بقولات است میتواند مشکلات جدی در پی داشته باشد .
خیساندن، جوانه زدن و تخمیر ذرت میتواند از میزان ترکیبات فیتیک اسید آن بکاهد
بعضی دانههای غلات و بقولات میزبان قارچها هستند. قارچها سموم متعددی تولید میکنند که بهعنوان مایکوتوکسین شناخته میشود و تهدیدی جدی برای سلامت انسان است.
گروههای اصلی مایکوتوکسین ذرت، فیومونیسینها، افلاتوکسینها و تریچوتسینها هستند. باید به فیومونیسینها توجه بیشتری شود، زیرا این سموم در انواع غلات انبارشده در سراسر جهان وجود دارند، اما اثرات منفی آنها بر سلامت افراد در اثر مصرف ذرت، بهویژه در کشورهایی که به ذرت بهعنوان غذای اصلی وابسته هستند، مشاهده شده است.
مصرف زیاد ذرتِ آلوده، خطر ابتلا به سرطان و آسیب طناب عصبی (نوعی آسیب مادرزادی معمول که سبب معلولیت یا مرگ میشود) را افزایش میدهد. تحقیقی که در آفریقای جنوبی صورت گرفت، نشان داده است که مصرف مرتب خوراک ذرت، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.
عوارض مصرف ذرت
سایر مایکوتوکسیهای ذرت هم اثرات مخربی دارند. در سال ۲۰۰۴ در کنیا، ۱۲۵ نفر بر اثر مسمومیت افلاتوکسین به خاطر مصرف ذرتی که خودشان کاشته و به روش نادرست ذخیره کرده بودند مردند.
روشهای مؤثر پیشگیری از چنین مسمومیتهایی، استفاده از سموم قارچ و خشککردن کامل ذرت قبل از انبار کردن آن است. در کشورهای پیشرفته، سازمانهای سلامت غذا میزان مایکوتوکسینهای موجود در غذاهای موجود در بازار را بررسی میکنند و همهی انبارهای مواد غذایی سختگیرانه کنترل میشود.
در کل، مصرف ذرت، باعث ابتلا به سرطان نمیشود، اما در کشورهای درحالِ توسعه که افراد ذرت را کشت و نگهداری میکنند، اثرات طلوب بر سلامت افراد مشاهده شده است.
ذرت یکی از پرمصرفترین غلات در سطح جهان است. ذرت زرد یا رنگی بهعنوان منبعی مفید برای کاروتینوئیدهای آنتیاکسیدان میتواند به سلامت چشم کمک کند. همچنین منبع غنی مواد معدنی و ویتامینهاست. بنابراین مصرف متعادل ذرت کامل، پاپکرن و ذرت شیرین میتواند مکمل یک برهی غذایی سالم باشد.
((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ <g.indexOf('category-')
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
”
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”
خواص خوراکی ها
خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت
قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و
بهترین رمان های ایرانی؛ ۱۰ رمانی که حتما باید بخوانید
چطور به یک سخنران عالی تبدیل شویم؟
راهنمای جامع فروش اینترنتی محصولات
برفک دهان؛ علائم،دلایل، راههای تشخیص و درمان
خواص چای کوهی؛ ۱۱ خاصیت اعجابانگیز، عوارض و طرز تهیه آن
قهرمانان شطرنج جهان؛ با ۱۰ نابغه شطرنج دنیا آشنا شوید
مرگبارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی میگیرند
کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آنها را نشنیدهاید
سالم ترین میوه های جهان را بشناسید
خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آنها شما را خیره میکند
قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷
عوارض مصرف ذرت
آرایش
مدل مو
مدل لباس
ذرت یا همان بلال با خواص فراوان در بسیاری از غذاهای ایرانی ها جای گرفته است، ذرت را به طریقه های مختلف می توان میل کرد. طعم بی نظیره ذرت هر کسی را به وسوسه می اندارد. در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم شم را با فواید و خواص ذرت آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
اسم من ((بلال )) است ! از آمریکا آمده ام .از قند و نشاسته سرشارم . غذاى خوبى براى تقویت ناخن و مو هستم .در کاکل من خواص بسیارى نهفته است .براى اگزما داروى مفیدى هستم و تا مى توانید براى ورم روده از من استفاده کنید!
ذرت
اسم من بلال است ، زادگاه اولیه من آمریکاى مرکزى است ، ولى از قدیم الایام مرا در مکزیک و پرو مى کاشتند. پس از کشف آمریکا انواع من به هاى جوادى – گندم مکه – خندروس – جوى رومى و علس در ایران و سایر کشورهاى آسیایى کاشته شد، و غذاى اعراب مخصوصا مردم یمن گردید و هنوز هم در مکه و سایر کشورهاى عربى نان را با آرد من تهیه مى نمایند.در حال حاضر مرا در اکثر نقاط جهان مى کارند، و زمین زراعتى من باید داراى فسفر و کلسیم باشد، در دانه هاى من قند انگور – قند سمنو – مواد سفیده اى یک نوع موم و نشاسته موجود است و سرشار از املاح مختلف فلزات مخصوصا گوگرد – کلر – فسفر – سیلیس – آهن – کلسیم – منیزیم – سدیم و پتاسیم مى باشم و به همین جهت است که مردم مخصوصا خانم ها بطور ناخود آگاه به خوردن من علاقه زیاد دارند. زیرا به علت داشتن گوگرد – سیلیس و آهن و کلسیم غذاى خوبى براى مو و ناخن هاى آنها هستم .
خواص ذرت
از ریزش مو و شکسته شدن و ترکیدن و گوشه کردن ناخن ها جلوگیرى مى نمایم .من در بین غلات مقام سوم را دارم ، یعنى اگر گندم و جو وجود نداشتند، من قوت غالب مردم را تشکیل مى دادم – نانى که با آرد من پخته شود، سفیدتر از نان گندم بوده ، و بهترین غذا براى مبتلایان به سل و اسهال است .من سرشار از ویتامین ((ب )) هستم و تنها نقصى که دارم فقدان ویتامین ((پ )) است و کسانى که منحصرا از آرد من تغذیه مى کنند، و با غذاى خود سبزى و میوه نمى خورند، پس از چندى مبتلا به بیمارى برص برص کاذب خواهند شد.بر روى دانه هاى من قارچى به عمل مى آید که براى انعقاد خون مفید است .از میوه من یک نوع ژلاتین مى سازند که در داروسازى جهت ساختن جلد کپسول از آن استفاده میشود.کاکل من داراى چند نوع قند و سرشار از املاح کلسیم و پتاسیم است ، و به همین جهت یکى از بهترین داروهایى است که ادرار را زیاد مى کند، و براى مبتلایان به سنگ کلیه و مثانه و عفونت هاى مجارى ادرار و التهاب و ورم درد مثانه – نزله مثانه – باد یامان (نفریت ) پیدا شد آلبومین در ادرار – بیمارى هاى قلب و نقرس داروى مفیدى هستم .خوردن کاکل من خواه به صورت جوشانده خواه به صورت شربت و خواه به صورت دیگر دارویى ، جهت زیاد شدن ادرار نتایج نیکویى داشته و از جمله داروهایى است که هیچگونه ضرر نمى رساند و اعتیاد نمى آورد.از دانه هاى من روغنى استخراج مى نمایند که مصرف غذایى و صنعتى دارد و کسانى که از خوردن چربى منع مى شوند، مى توانند از این روغن استفاده نمایند.من بلغم و خون جامد را از معده دفع مى نمایم ، ضماد پخته من در سرکه جهت اگزما و سایر امراض جلدى مفید است – تنقیه مطبوخ آرد من جهت درمان ورم روده توصیه شده است .اگر مبتلا به یبوست مزمن هستید، و داروهاى دیگر نتوانسته اند بیمارى شما، را درمان کنند به سوى من بیایید و مرا نوش جان کنید، و اثر معجزه آساى مرا مشاهده فرمایید.زبان خوراکیهاغیاث الدین جزایری
سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی
نشانههای سجاوندی
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
1