عوارض مصرف الکل قبل از بارداری

عوارض مصرف الکل قبل از بارداری

محققان می‌گویند شواهد موجود برای اثبات این که نوشیدن مشروبات الکلی به مقدار کم از سوی مادر باردار ممکن است برای نوزاد خطر داشته باشد، “به طرز شگفت‌انگیزی محدود و ضعیف” است.

این پژوهشگران مطالعاتی را که در دهه ۱۹۵۰ میلادی در این زمینه انجام شده بررسی کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که هیچ شاهدی بر این مدعا که یک یا دو بار نوشیدن مشروبات الکلی در هفته زیان‌بار است وجود ندارد.

تیم تحقیقاتی دانشگاه بریستول بریتانیا تاکید کرده که همه اینها به این مفهوم نیست که نوشیدن الکل در طول مدت بارداری کاملا بی‌خطر و بلااشکال است. محققان می‌گویند به هر حال زنان برای پیروی از دستورالعمل‌های رسمی و صرفا برای پیشگیری از تاثیرات نادانسته و غیرقابل پیش‌بینی الکل، نباید در طول مدت بارداری مشروبات الکلی بنوشند.

سال گذشته پروفسور سالی دیویس مشاور ارشد دولت بریتانیا در امور پزشکی گفت که طرفدار نظریه پرهیز کامل زنان باردار از نوشیدن مشروبات الکلی است. تا قبل از آن به زنان باردار گفته می‌شد که می‌توانند در هفته یک یا دو واحد یا دو یونیت نوشیدنی الکلی بنوشند.

هر نوشیدنی حاوی ده میلی‌لیتر الکل یک واحد یا یک یونیت محسوب می‌‍‌شود. به عنوان مثال هر یک گیلاس کوچک شراب معادل یک یونیت یا یک واحد است.

محققان و پزشکان، خطرات زیاده‌روی در نوشیدن مشروبات الکلی در دوران بارداری را به خوبی می‌دانند اما هنوز مشخص نیست که نوشیدن دقیقا چه میزان الکل در طول مدت بارداری بدون اشکال است و به سلامت مادر و جنین لطمه نمی‌زند.

زیاده‌روی در نوشیدن مشروبات الکلی در مدت بارداری، خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات فیزیکی و جسمی در کودک شود. این در حالی است که خطرات ناشی از نوشیدن الکل به میزان کم هنوز روشن نیست.

دکتر لوئیزا زوکولو و همکارانش ۲۶ پژوهش در این حوزه یافته‌اند. بررسی این پژوهش‌ها هیچ نتیجه خاصی در مورد آسیبی که الکل ممکن است به مادر و جنین بزند، عایدشان نکرد.

در مقام مقایسه بین مادرانی که اصلا الکل ننوشیده بودند و مادرانی که به میزان کم از مشروبات الکلی استفاده کرده بودند، تنها ۷ مورد از این پژوهش‌ها نشان داده کهبه طور متوسط در ۸ درصد موارد، مادرانی که به شکل سبک از نوشیدنی‌های الکلی استفاده کرده بودند، نوزادانی با جثه کوچکتر به دنیا آورده‌اند.

این بررسی‌ها همچنین نشان داد که خطر زایمان زودرس هم ممکن است با نوشیدن الکل رابطه مستقیم داشته باشد.

امید می‌رود که یافته‌ها بالاخره به مادران کمک کند که بتوانند در حوزه نوشیدن مشروبات الکلی انتخابی آگاهانه داشته باشند.

پروفسور دیوید اسپیگل‌هارتر از دانشگاه کمبریج می‌گوید هنوز منطقی است که در این زمینه رویکرد احتیاطی داشته باشیم اما اگر شانس یارمان باشد، یافته‌ها می‌توانند باعث شوند مادران باردار، دیگر از نوشیدن گاه به گاه نوشیدنی‌های الکلی احساس عذاب وجدان نداشته باشند.

حدود نیمی از زنان باردار در ایالات متحده در تمام مدتِ اقدام به بارداری و یا در اوایل حاملگی، معمولاً قبل از خبردار شدن از بارداری خود به مصرف نوشیدنی الکلی ادامه می‌دهند. این مطالعه از طریق پرسش‌ه تلفنی، 5 زن را در شش هفته‌ی اول بارداری و بار دیگر در حدود سه‌ماهگی بررسی کرده است. در طول مصاحبه در مورد میزان مصرف الکل خود و مقدار آن، حدود 7 درصد از زنان از بره‌ریزی شده بودن بارداری خود و عدم مصرف الکل گفتند ولی در مصاحبه‌ی دوم در سه‌ماهگی بارداری بالای۵۰ درصد زنان از سابقه‌ی مصرف الکل در چهار ماه گذشته‌ی خود گفتند. اکثر آن‌ها از زمان بارداری خود اطلاع نداشتند.

 

با این حال، تقریباً همه‌ی آن‌ها در حدود چهار هفته از بارداری، نوشیدن الکل را متوقف نمودند. اطلاعات نشان می‌دهد که اکثریت زنان، صرف نظر از هدف بارداری، در زمان تست حاملگی مثبت مصرف الکل خود را متوقف کردند یا کاهش دادند.

 

در سال 216، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها به زنانی که قصد باردار شدن داشتند و همچنین زنانی که صرفاً از نظر جنسی فعال بودند و روش پیشگیری نداشتند، توصیه به پرهیز از مصرف الکل نمود. یافته‌های جدید نشان می‌دهد که یک جایگزین بهتر برای مشاوره، پرهیز کامل از الکل برای همه‌ی زنانی است که احتمال بارداری دارند.

عوارض مصرف الکل قبل از بارداری





الکل و مشروبات الکلی

الکل نوعی ماده مخدر است که در مقایسه با سایر مواد مخدر، راحت تر در اجتماع پذیرفته می شود. با این حال، قدرت اعتیادآوری آن به هیچ عنوان کمتر از سایر انواع مواد نیست. از لحاظ علمی، الکل در زمره موادی دسته بندی می شود که فعالیت بدن را کند کرده و سرعت عملکرد های حیاتی آن را کاهش می دهد.با دلگرم همراه باشید تا با عوارض مشروب آشنا شوید.


عوارض مصرف الکل قبل از بارداری

در نتیجه فردی که الکل مصرف می کند به سختی راه می رود، بریده بریده صحبت می کند، و قادر نیست که به سرعت از خود عکس العمل نشان دهد.الکل پس وارد شدن به بدن، از طریق مویرگ های موجود در دیواره معده و روده کوچک به آرامی وارد جریان خون شده و ظرف مدت چند دقیقه از زمان نوشیده شدن، از طریق سیستم گردش خون، به مغز می رسد. در این زمان تاثیرگذاری الکل بر بدن آغاز شده و سرعت عملکرد سلول های عصبی بدن کاهش پیدا می کند. همچنین الکل موجود در جریان خون به داخل کبد نیز وارد شده و در آنجا طی فرایندی تصفیه شده و به یک ماده غیر سمی تبدیل می شود.

در هر نوبت، کبد تنها قادر به تصفیه کردن میزان خاصی الکل می باشد و در صورتی که حجم الکل مصرف شده از آن مقدار باشد، تصفیه نشده و به گردش در جریان خون ادامه می دهد. مصرف بسیار زیاد الکل، باعث کند شدن فرایند تنفس شده و به علت کمبود و نرسیدن اکسیژن کافی به مغز، می تواند باعث کما و یا حتی مرگ شود.

الکل با اثرگذاری بر عملکرد پیام رسان های شیمیایی مغز (نوروترانسمیترها)، باعث بروز اختلال در عملکرد عادی آن می شود. از جمله مهمترین تاثیرات الکل در ساختار شیمیایی مغز، بر هم زدن تعادل بین پیام رسان های “مهار کننده” و “تحریک کننده” می باشد. استفاده کوتاه مدت از الکل باعث افزایش میزان پیام رسان های مهار کننده شده و تعداد پیام رسان های تحریک کننده را کاهش می دهد؛ بنابراین سرعت عملکرد بدن کاهش یافته و فرد رفتارهایی مانند آرام صحبت کردن، و یا تلو تلو خوردن موقع راه رفتن را از خود بروز می دهد که در اصطلاح به آن مست شدن گفته می شود. به طور همزمان، الکل میزان لذت در بدن را نیز افزایش داده و به فرد احساس رضایت می دهد.

در صورتی که مصرف الکل ادامه دار بوده و به یک عادت بلند مدت تبدیل شود، مغز وادار می شود تا تعدل بین این پیام رسان ها را مجددا برقرار کند و لذا با کاهش دادن میزان پیام رسان های مهار کننده، پیام رسان های تحریک کننده را افزایش می دهد که این کار باعث بروز حالتی می شود که از آن با عنوان “مقاوم شدن بدن” یا “تلورانس” یاد می شود. مقاوم شدن بدن به این معنی است که برای دستیابی به همان میزان لذت و رضایت قبلی، مقدار بسیار بیشتری الکل باید وارد جریان خون شود. در صورتی که نوشیدن الکل به طور مداوم تکرار شود، این مقاوم شدن بدن، باعث پیدایش و توسعه یافتن بیماری اعتیاد به الکل یا “الکلیسم” می شود.

الکل در انواع مختلف نوشیدنی ها یافت می شود اما مشروبات الکلی که از آنها با اسپیریت یاد می شود، میزان الکل بیشتری نسبت به شراب یا آبجو دارند. همچنین اگرچه که چنین به نظر نمی رسد، اما انواع نوشیدنی های تقطیری مخلوط با آب میوه که به آن کوکتل می گویند نیز، میزان الکل بیشتری نسبت به شراب و یا آبجو دارد. به طور کلی می توان گفت که مشروبات الکلی که با استفاده از فرایند تخمیر تولید می شوند مانند شراب، یا آبجو میزان الکلی در حدود ٢ الی ٢٠ درصد، و مشروباتی که به صورت تقطیری تهیه می شوند مانند ویسکی یا ودکا حاوی ٤٠ تا ٥٠ درصد الکل می باشند.



بخوانید:

هر آنچه باید در مورد مسمومیت با مشروبات الکلی بدانید






پـس مـصرف الـکـل در حـدود 2 درصـد آن از طـریق معـده جذب شده و 8 درصد مابقی در روده کوچک جـذب بـــدن میگردد.

سرعت جذب الکل و میزان قدرت مست کنندگی آن به عوامل زیر بستگی دارد:


پر و خالی بودن معده

چون الکل مصرفی از طـریــق روده کوچک جذب بدن میگردد، بنابراین اگر مـعـده شـما از غذا پر باشد، دریچه معده برای هضم غذا بـستـه شـده و عبـور الـکل بـه روده کــوچک کند می گردد و مـدت بیشتری الکل در معده باقی میماند.


وزن بدن

هـر چه فرد وزنش باشد، دیرتر تحت تاثیر الکل قرار میگیرد زیرا الکل پس از ورود به جریان خون در آب کل بدن حل شده و در واقع توزیع میگردد. بـنـابـراین افراد سنگین وزن تر به خاطر آب در بدنشان، دیرتر تـحت تاثیر الکل واقع میشوند.


چربی بدن

به علت آنکه الکل قادر به حل شدن در چربی نمیباشد، هـر چـه مـیزان چربی بدن باشد، فرد تحت تاثیر قرار می گیرد. عـکس مـوضـوع نـیز صـدق میکند افراد عضلانی دیرتر تحت تاثیر قرار میگیرند.


جنـســیت

زنـان زودتـر از مـردان تـحـت تـاثـیـر قــرار می گیـرند حـتـی اگـر وزنشـان بـرابر باشد. علت آن این اسـت کـه میـزان چـربـی بــدن زنان از بدن مردان میباشد. همچنین بافت عضلانی در زنان کمـتر از مردان اسـت. زنـان هـمچنین فاقد آنزیم تجزیه کننده الکل بوده(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل کرده و نقش تجزیه الکل را بعده دارد. همچنین زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، بیـشتر تحت تاثیر الکل هستند بـه عـلت آنـکـه قرصـهای ضـد بارداری متابولیسم الکل را کاهش میدهند.


غلضت الکل

هر چه غلظت الکل باشد، جـذب آن بیـشتـر و سـریـعتر است.

سرعت نوشیدن، محـیط مـصرف (خانه، میـهمانـی، محل کار)، خـستگی ( چون کبد آنزیم کمتری تولید میکند)، نوع مشروب (مشروبات گازدار جذب الکل را افزایش میدهند) نیز در سرعت جذب الکل و تاثیر آن، موثر میباشند.اگر الکل همراه با دیگر قرصهای روانگران (اکستازی) مـصرف گـردند قدرت سرکوبگری الکل افزایش یافته و میتواند بسیار خطرناک باشد.


افراد الکلی

افرادی که بطور مستمر الکل مصرف می کنند، نسـبـت به آن مقاومت پیدا کرده و در واقع بدنشان به مصرف الکل سازگاری پیدا می کند. بـنابـراین بـرای ایـجاد حالت مستی به الکل بیشتری نیاز دارند زیرا:

· کـلیـه 5 درصـد الـکل را از طریق ادرار از بـدن خارج
می کند

· ششـهـا 5 درصـد الـکـل را از طـریـق بـاز دم خـارج
می کنند


· مقدار بسیاراندکی از طریق تعریق دفع میگردد

· قسمت اعظم الکل توسط آنـزیمـهای کـبد اکسید شـده و به اسـیـد استـیـک، دی اکسید کربن و آب تبدیل می گردد.

بطور متوسط یک انسان معمولی قادر است 15 میلی لیـتـر الـکل را در طـی یـک ساعت دفع کند.



عوارض مصرف الکل قبل از بارداری

با اندازه گیری میزان الکل موجود در خون فرد میتوان تعیین کـرد چه میزان فرد تحت تاثیر الکل می باشـد. در زیــر حالات ایجاد شده در فرد بر اساس میزان درصد الکل درون خون بیان گردیده است:


· مرحله نشاط آور (%.12-.3)

افزایش اعتماد بنفس و شجاعت فرد، فرد پر حرف تر و اجتماعی تر می شـود، دقـتـش کـاهش مـی یـابد، چـهره افـروخته، قضاوتش مختل می گردد، معمولا اولین جمله ای که به ذهنش میـرسـد را بـیان میکند، در حرکات ظریف مانند نوشتن دچار مشکل می شود.


· مـرحله برانگیختگی (%.25-.9)

خـواب آلـوده، در درک و بـخـاطـــر آوردن موضوعات گذشته دچار مشکل می گردد، واکـنش وی در بـرابـر مـحرکات کاهش می یابد، حرکات بدن ناهماهنگ می شـود، بـیـنایـی مخـتـل مـی شــود. حـس چشایی و شنوایی کاهش می یابد.


· مرحله سرگشتگی (%.3-.18)

فرد گیج و مـبهوت است، شـایـد نـدانـد کجاست و مشغول چه کاریست، سرگیجه دارد و تلوتلو می خـورد، بـیـش از حد احـساساتی، خشن و یـا مـهربان مـی گـردد، خـواب آلـوده اسـت و درد را دیـرتـر احسـاس میکند، حرکات ناهماهنگ است، قادر به گرفتن شیئ که به سـمتـش پرتاب میگردد نیست.

· مرحله بهت (%.4-.25): قادر به حرکت نیست، به محـرکات واکنش نشان نمی دهد، قادر به نشستن و ایستادن نیست، استفراغ می کند، مـمکن است بیهوش گردد.


· مرحله کما (%.5-.35)

فرد بیهوش است، احساس شدید سرما،تنفس کم عمق و آهسته میگردد، ضربان قلب کاهش می یابد، امکان مرگ وجود دارد.


· مرحله مرگ

میزان .5 درصد و یا الکل در خون سبب مرگ می گردد.

ارتـباطهای بین سلولهای عصبی تداخل کرده و فــعـالـیـت گـذرگاه های مـحـرک عـصبـی را ســرکـوب و گـذرگاه هـای بازدارنده عصبی را افزایش می دهـد. در کـل یک سرکوبگر دستگاه عصبی می باشد. اتساع مردمک چشم، افزایش ضـربان قـلب، بـی خـوابـی، تـهـوع و اسـتفراق، سرگیجه، احـساس بـی قـراری، خستـگی و اضطراب، جـریـان خـون ســطحی افزایش یافته که موجب تعریق بدن میـشود امـا جریان خون عضلانی را کاهش داده و موجب درد عضلانی میـگردد. . کنترل رفتاری کاهش یافـتـه و مـمـکن اسـت فرد دست به عملی زده و یا حرفی بزند که بعدا پشیمان گردد.. تـعادل بدن کاهش می یابد، قوه تشخیص فرد کاهش می یابد، واکنش های کند به محرکات. چـون سبب دفع آب بدن میگردد، ایجاد تشنگی و نیاز به دفع ادرار افزایش مییابد. مـیـدان دیـد فرد کاهش یافته و گویی دچار نزدیک بینی می گـردد و تنـها اشـیـاء و افراد نزدیک بخود را دیده و به آنها توجه میکند.

از دست دادن حافظه، تغییر شخصیت، اختلال در سیستم عصبی،مشکلات پوسـتـــی، اسهال، سوء تـغـذیـه، مشـکـلات مـالی و خـانـوادگـی، رفتـار خـشونت آمـیــز، اضـطـراب و افسردگی شدید، آسیب به مخاط بینی، آسیب دائمی به کبد و مغز، سرطان سیـنه، حنجره، لب و مری، سقط جنین، ناباروری، بی میلی جنسی، زخم معده، فشـار خــون بالا و سکته قلبی، کم خونی، تورم کبد، اختلال در سیستم ایمنی بدن،خود کشی. پوکی استخوان
الکل تأثیر زیادی روی فعالیتهای جنسی دارد، از جمله:


نکته:


از این قرار است:


مرتکبین قتلهای عمومی 5%


خواهشمندیم اگر سوال یا نکته‌ای برای مطلب مصرف الکل خوب است یا بد؟

در ذهن شما باقی مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

———————————————————————————————–


مجله اینترنتی دلگرم


مرجان امینی


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *