عوارض لجن صفراوی

مقدمه: اسلاژ صفراوي براي اولين بار با اولتراسونوگرافي در سال 197 شرح داده شد. طبق تعريف اسلاژ صفراوي مخلوطي از مواد بخصوص و صفرا بوده که زماني که مواد صفراوي در صفرا رسوب مي کنند ايجاد مي شوند. ترکيب آن متنوع بوده ولي کريستال هاي منوهيدرات کلسترولي، بيلروبينات کلسيم و ديگر املاح کلسيم شايع ترين اجزا آن هستند. تابلوي کلينيکي اسلاژ صفراوي نماهاي باليني متفاوتي دارد، گاهي به طور کامل برطرف مي شود و گاه بعد از دوره هاي توليد و تحليل به طرف سنگ کيسه صفرا سير مي کند. اسلاژ صفراوي ممکن است سبب عوارضي مثل کوليک صفراوي، پانکراتيت حاد و کوله سيستيت حاد شود. شرايط کلينيکي و عوامل منجر به تشکيل اسلاژ صفراوي شامل کاهش سريع وزن، حاملگي، درمان با سفترياکسون و اکترتايد و پيوند ارگان هاي Solid (توپر) يا مغز استخوان مي باشند.

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

عوارض لجن صفراوی

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

لجن صفراوي (Biliary sludge) يا سنگ كاذب در بيماراني كه دوزهاي بالا و طولاني مدت سفترياكسون دريافت مي كنند گزارش شده است كه معمولا بدون علامت است. ولي سنگ واقعي كيسه صفرا لجن صفراوي يا سنگ كاذب علامت دار نيز نادر است. بطور كلي اين اثرات جانبي Sludge) و سنگ كاذب ) ممكن است حتي 7 تا 1 روز بعد از درمان انجام شوند كه معمولا بدون علامت هستند. ما يك دختر 5/6 ساله را گزارش مي كنيم كه به خاطر عفونت ادراري در بيمارستان بستري شد و روي هم رفته مدت 14 روز با سفترياكسون تحت درمان قرار گرفت. در روز چهاردهم بعد از اولين دوز سفترياكسون دچار كوليك صفراوي ناشي از سنگ صفراوي شد. اولتراسونوگرافي كبد و كيسه صفرا، اكوهاي سطح بالا (High Level Echo) با سايه خلفي را در كيسه صفرا نشان داد كه به معني سنگ واقعي صفراوي است. ما توصيه مي كنيم بيماراني كه دوزهاي بالا و طولاني مدت سفترياكسون را دريافت مي كنند و دچار كوليك صفراوي مي شوند بهتر است به كمك اولتراسونوگرافي كبد و كيسه صفرا مورد بررسي قرار گيرد و در صورت نياز آنتي بيوتيك راتغيير دهيم .

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

عوارض لجن صفراوی

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط




همه ما توجه ویژه ای به قلب، مغز و حتی پوست خود داریم. چراکه همه می دانیم اینها عضوهای اصلی و مهمی از بدن هستند و بیماری آنها تهدید کننده زندگی ما خواهد بود. اما در مورد دیگر اندام های مبهم بدن چه؟ مثلا کیسه صفرا، درباره آن چه می دانید؟

 

عوارض لجن صفراوی

در اینجا می خواهیم علائم و نشانه های مشکلات و ناراحتی های کیسه صفرا را با هم بررسی کنیم، اما ابتدا آن را بهتر می شناسیم و با کارهایی که برای ما انجام می دهد آشنا می شویم.

 

کیسه صفرا چه کار می کند؟

کیسه صفرا، کیسه ای کوچک است که صفرای تولیدشده در کبد در آن نگهداری می شود. این کیسه در زیر کبد قرار گرفته و در پاسخ به غذایی که ما می خوریم، مخصوصا غذاهای پر چرب، مقداری صفرا را از طریق مجاری صفراوی به داخل روده کوچک می ریزد (تصویر بالا) و نقش بسیار مهمی در هضم و جذب چربی های غذایی بر عهده دارد.


به طور معمول، کیسه صفرا اندامی کوچک و بی آزار است که باعث ناراحتی و بیماری خاصی در فرد نمی شود، مگر زمانی که مشکل خاصی آزادسازی صفرا از آن را کاهش دهد و یا مجاری را مسدود کند. عوامل متعددی وجود دارند که می توانند منجر به ایجاد این مشکلات کیسه صفرا شوند.


 

از جمله عواملی که باعث بروز این مشکلات در کیسه صفرا می شوند:


1- سنگ صفرا

این وضعیت به شرایطی اطلاق می شود که سنگ های کوچک و یا گاهی یک سنگ بزرگ در داخل کیسه صفرا ایجاد شود.

در برخی موارد سنگ صفرا منجر به دردی شدید در فرد می شود، اما حدود 9 درصد مبتلایان به سنگ صفراوی هیچ گونه علامتی ندارند.

در برخی موارد، سنگ صفراوی برای بیش از 1 سال با فرد می ماند و هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

 

2- کولیک صفراوی

کولیک صفراوی به شرایط جدی تری اطلاق می شود که سنگ صفرا در مجرای صفراوی ایجاد یک انسداد می کند. دراین حالت کیسه صفرا برای از میان برداشتن این انسداد شدیدا منقبض می شود و فرد احساس دردی شدید خواهد داشت. این انقباضات شدید و دردهای همراه با کولیک صفراوی معمولا یک تا دو ساعت طول می کشد. اما از آنجایی که حمله ای و برگشت پذیر هستند تا زمانی که فرد به فکر درمان بیفتد، همچنان با فرد می مانند.

 

3- التهاب کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا می تواند در اثر وجود سنگ های صفراوی، مصرف الکل، عفونت ها و حتی تومور هایی که باعث ترشح بیش از حد صفرا می شوند ایجاد شود. اما باز هم شایع ترین علت ایجاد آن سنگ های صفراوی خواهد بود. التهاب کیسه صفرا می تواند دوره ی چند هفته ای داشته باشد. تب در این بیماری شایع نیست.

 

در 2 درصد از موارد ممکن است، کیسه صفرای ملتهب توسط باکتری های عفونی مورد حمله قرار بگیرد و عفونی شود. گاهی نیز پیش می آید که کیسه صفرا پاره شود که در این شرایط فورا توسط عمل جراحی خارج می شود.

فراموش نکنید حملات مکرر درد در این بیماری مراجعه به پزشک را ضروری خواهد کرد، مخصوصا زمانی که این دردها با تب نیز همراه باشد.

 

و اما علائم بیماری های کیسه صفرا

در اینجا می خواهیم به شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا بپردازیم. اگرچه علائم و نشانه های اختصاصی هر یک از بیماری ها برده با دیگری متفاوت اند، اما به طور کلی علائمی وجود دارد که مواجهه با آنها، نشانگر وجود یک مشکل و ناهنجاری در کیسه صفرا می باشد.

 

شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا از قرار زیر اند:

– درد شدید در ناحیه شکم

– دردی که به شانه راست می زند و گاهی کمر را نیز درگیر می کند.

– دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می شود، مخصوصا اگر غذایی چرب مصرف شده باشد.

– دردی که تیز و کرامپی است.

– دردی که با یک نفس عمیق تشدید می شود.

– درد در ناحیه قفسه سینه

عوارض لجن صفراوی

– سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده

– احساس پری در شکم

– تهوع، استفراغ و تب

– لرز

– احساس درد با لمس شکم، مخصوصا در قسمت راست فوقانی شکم

– زردی (پوست و چشم ها)

– تغییر رنگ غیر طبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن تر و خاکستری)

 

برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی کنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی کنند.

 

این نوع سنگ ها معمولا هنگاه عکسبرداری با اشعه ایکس برای یک بیماری دیگر و یا انجام عمل جراحی در ناحیه شکم و به طور اتفاقی تشخیص داده می شوند.

الهه گودرزی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

وقتی سنگ در کیسه صفرا پیدا می‌شود

درآوردن کیسه صفرا ضرری ندارد؟

سیروز صفراوی اولیه چیست؟

سنگی در صفرا

علائم و علل سنگ های صفراوی

عوارض سنگ های صفراوی

تشخیص و درمان سنگ های صفراوی

رژیم غذائی درسنگ های کیسه صفرا(1) و (2)

بالا آمدن صفرا تا گلو

برگشت صفرا تا گلو چه عوارضی دارد؟

 درمان برگشت صفرا به گلو

 

This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4. International License | Research in Medicine


سیم انلاکر ایفون     
انلاک ایفون


 

عوارض لجن صفراوی

همه مطالب در این شاخه &gt&gt&gt

 

برگه‌ها : صفحه 1 صفحه 2

می توانید از لغت مناسب لجن صفراوی، به جای لجن کیسه صفرا، استفاده کنید. ماده غلیظی که می تواند حاوی سنگ های ریز کلسترولی، همین طور سنگریزه های کریستالی از صفرا باشد. قطر این سنگریزه های میکروسکوپی می تواند به بیش از دو و نیم سانتی متر برسد. لجن صفراوی شرایطی است که تنها سنگهای میکروسکوپی و کریستالی دیده می شود. با این حال در نمونه ها، لجن صفراوی تبدیل به سنگ کیسه صفرا نمی شود و در کیسه صفرا حل می شود یا دفع می گردد.

لجن صفراوی ماده ای طبیعی است که در سونوگرافی تشخیص داده می شود و محتوای رسوبات و ذرات ریز بیلی روبینات کلسیمی و کریستال های کلسترولی است. در کنار آنها مخاط یا ماده لزج نیز وجود دارد. گویا لجن صفراوی مشکل ساز نیست مگر اینکه در زمان طولانی وجود داشته باشد. همین طور بیش از اندازه و ماندگار، دارای ذرات کلسترولی باشد که شاید سبب شکل گیری سنگ صفرا شود.

صفرایی که در کبد تولید می شود، در کیسه صفرا انباشته و به هنگام هضم غذا از آن خارج می شود. صفرا به خصوص در هضم چربی ها موثر است. بیمارانی که مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستند، سنگ کلسترولی دارند. اما لجن کیسه صفرا از بیلی روبینات کلسیمی و کلسترول تشکیل می شود.

بالا رفتن مقدار کلسترول در صفرا، چاقی، فقدان فعالیت فیزیکی، دیابت ها و مشکلات کبدی فاکتورهایی هستند که خطر سنگ کیسه صفرا را افزایش می دهند.

کیسه صفرا دائما صفرا را غلیظ می کند. شاید رسوبات بیلی روبین کلسیم و کلسترولی به سبب از دست رفتن آب صفرا باشد. در همین زمان، مخاط با رسوبات مخلوط می شود و در کیسه صفرا تجمع می یابند. البته بدانید که فرایندهای بدن در جهت صاف کردن کیسه صفرا حرکت می کند.

لجن صفراوی ممکن است در بارداری مهم تر باشد، چرا که در این دوران، مصرف غذا از حد معمول، تندتر خوردن و ویار به غذاهایی خاص، وجود دارد.

این مورد در افرادی که قادر به خوردن نیستند و تغذیه داخل وریدی دارند نیز دیده می شود. در این موارد، صفرا به اندازه معمول از کیسه صفرا دفع نمی شود.

چون که کیسه صفرا پیوسته در کبد تولید می شود، کیسه صفرا بایستی صفرا را غلیظ کند تا با توجه به ظرفیت محدود کیسه، بتواند مقدار بیشتری در خود ذخیره کند. تجمع از حد معمول این ماده به علت تغییر ظرفیت حل کردن صفرا، منجر به تشکیل رسوباتی می شود که لجن صفراوی دارد. البته دلایل دیگری مثل گرفتگی صفرا نیز می تواند داشته باشد.

معمولا هیچ علامتی که مستقیما وابسته به حضور لجن صفراوی باشد وجود ندارد. با این حال، اگر منجر به شکل گیری سنگ های کلسترولی شود، علائمی ظاهر می شود.

نخستین سنگ های مجاری صفرا، به رنگ قهوه ای که اغلب همراه با باکتریها یا عفونت های انگلی هستند.

درمان مشخصی برای لجن صفرا وجود ندارد.

لجن کیسه صفرا معمولا قبل از سنگ شکل می گیرد. اگر تجمع کلسترول در کیسه صفرا زیاد باشد، ابتدا لجن شکل می گیرد. اگر وضعیت تجمع کریستالهای کلسترولی شود منجر به سنگ کیسه صفرا می شود. همچنین لجن می تواند سبب التهاب و درد شود که به تشخیص پزشک کیسه برداشته می شود.

اگر سابقه سنگ صفرا دارید و سنگها مجرای صفراوی را مسدود کرده اند یا باعث عوارض و پیچیدگیهایی شده است، احتمالا پزشک تصمیم می گیرد که با عمل جراحی، کیسه صفرا را خارج کند.


صفحه بعد &gt&gt

((d) { id ‘click_sabavision_’ + ~~(Math.random * 999999), url location.protocol + ‘//click.sabavision.com/get_camp.php?id3873 d.write(‘

 

 

 


پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید

عوارض لجن صفراوی

*  

*


تصویر امنیتی
*


تبلیغات اینترنتی در یاد بگیر دات کام


بسته های تبلیغاتی ارزان قیمت

Useful Websites Directory

تماس با ما | پست الکترونیکی یا email ما :
&lt!–
name &quotcontact&quot domain &quotyadbegir.com&quot.write(&#39‘).write(name + ‘@’ + domain + ”)// –&gt
| تبلیغات در یاد بگیر دات کام

تمامی حقوق برای یاد بگیر دات کام محفوظ است.
Powerd by: WP

صفحه درخواستی شما وجود ندارد!

در سایت دکتر همه تلاش می شود تا با فراهم نمودن اطلاعات به روز، صحیح و کارشناسانه در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها و برطرف کردن تصورات نادرست به بالا بردن سطح سلامت کشور کمک کنیم.

تمامی حقوق این وب سایت برای دکترهمه مرجع بهداشت درمان، سلامت و تغذیه محفوظ است.

Powered and Protected by FIP-CO

عوارض لجن صفراوی

کاربری ندارید! ثبت کنید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *