عوارض قرص zoloft 50mg

خواص دارویی و گیاهی

عوارض قرص zoloft 50mg
عوارض قرص zoloft 50mg

ورود | عضویت

قرص زولوفت این قرص با نام کلی سرترالین یک داروی ضد افسردگی است که به بازجذب سروتونین کمک می کند در این مقاله به معرفی کامل این قرص و عوارض زولوفت پرداخته شده است

قرص زولوفت

این دارو برای درمان افسردگی، اختلالات obsessive – compulsive، اختلالات پانیک، اختلالات post trummatic stress (PTSD)، اختلالات خلقی دوران قاعدگی در زنان، اختلالات اضطرابی اجتماعی (ترس از اجتماعات) بکار میرود.

عوارض قرص zoloft 50mg

مکانیسم اثر زولوفت:

این دارو یک مهارکننده قوی و انتخابی بازجذب نورونی سروتونین (SSRI) میباشد و با تقویت فعالیت سروتونرژیک در CNS ومتعاقباً مهار فعالیت آدرنرژیک در ناحیه locus ceruleus میشود.

فارماکوکینتیک :

جذب گوارشی این دارو آهسته است ولی درصورت مصرف با غذا، سرعت جذب و فراهمی زیستی آن افزایش می یابد. پیوند پروتئینی آن خیلی زیاد وحدود 98درصد است. سرترالین درکبد متابولیزه میشود و بطور وسیع تحت تاثیر عبور اولیه قرارمیگیرد. نیمه عمر حذف آن 26-24 ساعت است ولی متابولیت فعال آن نیمه عمر 102-62 ساعت دارد. برای شروع اثر ضدافسردگی و ضدپانیک آن 4-2 هفته و برای اثر ضدوسواس آن ممکن است زمان بیشتری لازم باشد. درصورت مصرف یکبار در روز دارو،پس از 7 روز به غلظت پایدار سرمی میرسد. دارو بیشتر بصورت متابولیت از راه کلیه و همچنین از راه مدفوع دفع میشود.

موارد منع مصرف زولوفت:

درصورت وجود حساسیت به دارو از مصرف آن باید خودداری کرد.

هشدارها:

1- درموارد زیر با احتیاط فراوان تجویز شود

عیب عملکرد کبد، بیماریهای قلبی، سابقه حملات تشنجی،اختلالات انعقادی،گلوکوم با زاویه بسته و سابقه مانیا

2- بی ضرری و اثربخشی این دارو برای درمان افسردگی، اختلالات پانیک، موارد PTSD و اختلالات اضطرابی اجتماعی در کودکان اثبات نشده است.

داروی زولوفت عوارض و نحوه مصرف زولوفت

عوارض جانبی زولوفت:

اختلالات جنسی، خواب آلودگی، گیجی، خستگی یا ضعف، مشکلات گوارشی از جمله بی اشتهایی، اسهال، خشکی دهان، اختلال در هضم غذا، تهوع، دردشکمی، نفخ، کاهش وزن، سردرد، افزایش تعریق، اختلالات خواب،لرزش و در برخی موارد اختلالات انعقادی وخونریزی غیرعادی،واکنشهای تهاجمی، حالتهای جنونی، سندرم استیونس جانسون، زیادی فشارخون ریوی، واکنشهای الرژیک، تاکیکاردی بطنی، تاری دید، برافروختگی، سینوزیت، عفونت ادراری و خمیازه از عوارض جانبی این دارو میباشند.

تداخل های دارویی زولوفت:

سرترالین متابولیسم کبدی داروهای ضدافسردی سه حلقه ای، داروهای ضدآریتمی گروه 1C مانند پروپافنون را کاهش داده و اثرات آنها را تشدید میکند. سرترالین همچنین متابولیسم آستمیزول را مهارکرده و بدلیل افزایش خطر آریتمی مصرف همزمان آن دو ممنوع است. دیژیتوکسین و وارفارین ممکن است در سطح پیوند پروتئینی با سرترالین تداخل داشته باشند، بنابراین در مصرف همزمان آنها باید احتیاط کرد. مصرف همزمان مهارکننده های MAO از جمله فورازولیدون، پروکاربازین و سلژیلین با این دارو ممکن است موجب بروز عوارض جدی و خطرناک وگاهی مهلک قلبی – عروقی و CNS شود، بنابراین مصرف همزمان آنها ممنوع است. ازمصرف سرترالین همراه با پیموزاید به دلیل افزایش غلظت سرمی پیموزاید بایدخودداری نمود. مصرف سرترالین با داروهای سرتونرژیک میتواند باعث بروزسندرم سروتونین و تشدید عوارض شود. مصرف این دارو همزمان با فرآورده های گیاهی حاوی گیاه علف چای مانند هایپیران میتواند موجب افزایش احتمال بروز عوارض جانبی شود.

نکات قابل توصیه درباره زولوفت:

1- دوره درمان با این دارو باید بطور کامل رعایت شود و از مصرف بیش از مقدار تجویز شده باید خودداری شود.

2-برای دستیابی به اثر ضدافسردگی دارو ممکن است تا 4 هفته زمان لازم باشد، ولی برای دستیابی به اثر درمانی در بیماریهای obsessive compulsive ممکن است زمان بیشتری موردنیاز باشد.

3-درصورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو حتماًباید موضوع را با پزشک در میان گذاشت.

4-از قطع مصرف ناگهانی دارو باید خودداری کرد و بهتراست مصرف آن تحت نظر پزشک و بتدریج قطع شود.

5-به دلیل احتمال بروز سرگیجه، اختلال در تصمیم گیری، تفکر ومهارت های حرکتی، تاروشن شدن اثرات دارو در بیمار، هنگام رانندگی یا انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، باید احتیاط نمود.

6-بیمارانی که احتمال اقدام به خودکشی در آنها وجود دارد، نباید مقادیر زیاد دارو را بطور یک جا در اختیار داشته باشند.

7-به دلیل احتمال بیشتر بروز عوارض جانبی در سالمندان، بهتراست مقدارمصرف را با مقادیر کمتر شروع نمود.

داروی زولوفت عوارض و نحوه مصرف زولوفت

میزان مصرف زولوفت:

بزرگسالان: به عنوان ضدافسردگی و درمان بیماریهای obsessive – compulsive، ابتدا mg/day 50 یک بار در روز،صبح ها یا عصرها، تجویز میشودو پس از چندهفته، برای دستیابی به مقدارموثر یا حداکثر مقدار قابل تحمل توسط بیمار،درفواصل حداقل یک هفتهای به این مقدار میزان mg/day 50 افزوده میشود. عده ای از صاحبنظران معتقدند که در یک یا دو روز اول، بهتر است دارو را با مقدار mg/day 25 شروع نمود.

در درمان اختلالات پانیک، اختلالات استرس پس از تروما (PTSD)، اختلالات اضطرابی اجتماعی (ترس از اجتماعات)، ابتدا mg/day 25 به صورت یکبار در روز، صبح ها یا عصرها، تجویز میشود. پس از یک هفته مقدار مصرف را بر حسب نیاز به میزان mg/day 50 افزایش میدهند و سپس برحسب نیاز بیمار و یا برحسب تحمل بیمار در فواصل حداقل یک هفته ای،مقدار mg/day 50 به این مقدار اضافه میشود. برای درمان اختلالات خلقی دوران قاعدگی، دوروش مصرف وجود دارد. در روش اول مقدار mg/day 50 در طول دوره عادت ماهانه مصرف میشود. در روش دوم همین مقدار در طی دوران لوتئال یا سیکل ماهانه مصرف میشود. برحسب نظر پزشک میتوان مقدار مصرف را در ماه بعد mg/day 50 نیز افزایش داد.

بیشینه مقدارمصرف دارو در بزرگسالان برای درمان اختلالات خلقی دوران قاعدگی در صورتی که در طول دوره عادت ماهانه مصرف میشود مقدار mg/day 150 و اگر در فاز لوتئال تجویز میشود مقدار mg/day 100 است. در بقیه موارد مصرف، بیشینه مقدارمصرف دارو در بزرگسالان mg/day 200 است.عوارض قرص zoloft 50mg

کودکان: برای درمان اختلالات obsessive-compulsive درکودکان 12-6 ساله، ابتدا mg/day 25 و در نوجوانان 17-13 ساله mg/day 50، یکبار در روز، صبح یا عصر، تجویز میشود و در فواصل حداقل یک هفته ای مقدارمصرف برحسب نیاز یا تحمل بیمار افزایش می یابد.

اشکال دارویی زولوفت:

Tablet: 50, 100 mg

راهنمایی های عمومی زولوفت:

1- قبل از مصرف این دارو با پزشک معالج خود در موارد زیر مشورت نمائید :

در صورت وجود یا سابقه هر نوع حساسیت به این دارو .

در صورت بارداری و یا شیردهی

در صورتیکه بیمار کودک و یا فرد مسن باشد.

در صورت مصرف سایر داروها.

در صورت ابتلاء به سایر بیماریها مخصوصا” ابتلا به نارسایی کبدی.

2- جهت مصرف صحیح این دارو به نکات زیر دقت نمائید:

دارو را طبق نظر پزشک مصرف نموده و از تغییر مقدار آن بپرهیزید.

دارو را بر حسب نظر پزشک با غذا و یا بدون غذا مصرف نمایید. در صورت بروز عوارض گوارشی دارو را با غذا مصرف نمایید .

اثرات ضد افسردگی و ضد اضطراب دارو تقریبا” پس از 4 هفته ظاهر شده و ممکن است این زمان برای بروز اثرات ضد وسواس آن طولانی تر گردد.

در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف دارو، با پزشک مشورت نمایید زیرا برای برخی از بیماران مصرف دارو در صبح و برای برخی دیگر مصرف در بعد از ظهر توصیه می گردد .

دارو را در بسته بندی اصلی و در شرایط قید شده بر روی آن نگهداری نمایید .

3- در طول مصرف دارو به نکات زیر دقت نمائید:

جهت بررسی پیشرفت درمان مرتبا” با پزشک در ارتباط باشید.

در صورت نیاز به استفاده از داروهای دیگر، حتما” پزشک را مطلع نمایید.

از مصرف همزمان این دارو با ترکیبات حاوی الکل خودداری نمائید.

مصرف این دارو ممکن است سبب خواب آلودگی شود، بنابراین در طول مصرف دارو در هنگام رانندگی و یا اعمالی که نیاز به هشیاری دارد، احتیاط نمایید.

در صورت نیاز به قطع دارو حتما پزشک معالج را در جریان قراردهید زیرا ممکن است کاهش تدریجی دارو مورد نیاز باشد.

معرفی داروی زولوفت و آشنایی کامل با عوارض و نحوه مصرف زولوفت

مصاحبه با میلاد بیک خواننده

مصاحبه با محسن اورنگ

مصاحبه با سید رضا اورنگ

مصاحبه جنجالی با رضا ایرانمنش

از چه روش هایی برای تقویت مهارت مکالمه انگلیسی استفاده کنید؟

گردو را گران نخرید!

5 مکان با لذیذترین صبحانه ها در پوکت تایلند

3 جاذبه مذهبی فراموش نشدنی در کوالالامپور

بزرگترین فروشگاه اینترنتی محصولات شوینده بهداشتی

اجاره آپارتمان مبله در تهران : راهکاری برای اسکان در سفرهای تابستانی

جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:

۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

آفتاب وبسایت مرجع فارسی زبانان سراسر دنیا، از سال ۱۳۸۰ تا کنون است

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

تلگرام آفتاب

اینستاگرام آفتاب

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳

ایران، تهران، میدان نوبنیاد ، کوهستان سوم ، پلاک ۳

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

سرترالین چیست؟
سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.
سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.
سرترالین متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.
افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.
دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که سرترالین یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود. سرترالین به علت کاهش میل جنسی در درمان انزال زودرس نیز کاربرد دارد
پیش از شروع مصرف سرترالین
_در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه مشکلات کبدی ،کلیوی،قلبی(ضربان قلب نامنظم)،صرع،دیابت نوع ۲،مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)،مشکلات خونی(خون ریزی)،تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.
_اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.
_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
_در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین،راسلژیلین،ترانیل سیپرامین و…) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی، ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)
نحوه ی مصرف سرترالین
این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی ۵۰و۱۰۰میلی گرم موجود می باشد.
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
-در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید. معمولاً توصیه می شود این صبح یا عصرها مصرف گردد.
_در صورتی که از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سرترالین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.
_این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎
توصیه های داروی سرترالین
_ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
_در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
– مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از سرترالین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
_در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
_پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف سرترالین قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.
_مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.
_داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.
_در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
عوارض شایع سرترالين
-عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سرترالین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.
_در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سرترالين بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.
عوارض نادر اما مهم
-سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.
این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی، تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.عوارض قرص zoloft 50mg

 

 

چنانچه در خصوص “سرترالین ” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

کلیه حقوق وبسایت ستاره متعلق به شرکت تجارت الکترونیک ستاره است.

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C17H17Cl2N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.
عوارض قرص zoloft 50mg

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاو بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

این دارو می‌تواند برای جنین مضر باشد. مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند باعث مشکلات بسیار جدی ریوی در نوزاد شود. در دوره مصرف این دارو توصیه می‌شود از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید و در صورتی که در دوره مصرف سرترالین متوجه شدید که باردار هستید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و از قطع ناگهانی و بدون تجویز پزشک خودداری کنید. مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند علائم افسردگی شما را تشدید کرده و باعث بروز افسردگی شدید بعد از زایمان شود .

کاهش تمایلات جنسی، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست،اختلال در عملکرد .

زلفت (زولوفت) با نام ژنریک سرترالین یک داروی ضدافسردگی است که در دسته داروهای مهار کننده ی بازجذب سروتونین (SSRI) قرار می گیرد.

جهت آشنایی بیشتر با سرترالین به مقاله ی آشنایی با قرص سرترالین مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)

جهت آشنایی بیشتر با آسنترا به مقاله ی آشنایی با قرص آسنترا مراجعه نمایید. (جهت مطالعه مقاله کلیک کنید.)

از زلفت (زولوفت) برای درمان های زیر استفاده می شود:

* افسردگی

عوارض قرص zoloft 50mg

* اختلال وسواس فکری

* اختلال حمله ی پانیک (وحشت زدگی)

* اختلالات اضطرابی

* اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

* اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD)

همچنین ممکن است از این دارو بنابر تشخیص پزشک به منظور اهداف درمانی دیگری که در این لیست ذکر نشده است نیز استفاده شود.

 

 

در این مقاله به بررسی جزئی تر زلفت (زولوفت) پرداخته شده است.

لازم به یادآوری است موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جهت بالا بردن اطلاعات علمی افراد است.

تهیه دارو صرفا با مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است.

اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی شود.

 

* اگر به سرترالین آلرژی دارید، و یا اگر همزمان پیموزاید مصرف می کنید، نمی بایست زلفت (زولوفت) استفاده کنید.

* اگر تحت درمان با دیسولفیرام هستید و یا به دیسولفیرام حساسیت دارید، نمی بایست از لیکوئید زلفت (زولوفت) استفاده کنید.

* حداقل به مدت ۱۴ روز قبل و بعد از مصرف زلفت (زولوفت)، از مصرف داروهای مهار کننده ی مونوآمین اکسیداز (MAOi) پرهیز کنید. چراکه ممکن است نوعی تداخل دارویی خطرناک ایجاد کند. رایج ترین داروهای این دسته عبارت اند از: ایزوکاربکسازید، لینزولید، تزریق متیلن آبی، فنلزین، رازاگیلین، سلژیلین یا ترانیل سیپرومین

برای اطمینان از ایمنی مصرف زلفت (زولوفت)، موارد زیر را به پزشک اطلاع دهید:

* سابقه ی بیماری های قلبی، فشار خون بالا، یا سکته

* سابقه ی بیماری های کبدی یا کلیوی

* سابقه ی تشنج

* ابتلا به مشکلات خونریزی

* مصرف وارفارین

* ابتلا به اختلال دوقطبی (افسردگی مانیک)

* پائین بودن سطح سدیم خون

برخی داروها می توانند با زلفت (زولوفت) تداخل ایجاد کرده و باعث پدید آمدن وضعیتی جدی شوند که سندروم سروتونین نامیده می شود. به منظور پیشگیری از تداخلات دارویی خطرناک و جلوگیری از تهوع و استفراغ، اگر از داروهای محرک، مخدر، محصولات گیاهی، هر گونه داروی ضد افسردگی یا داروهای مخصوص بیماری های روانی، داروهای ضد پارکینسون و یا مسکن های مخصوص سردردهای میگرنی استفاده می کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید.

در برخی افراد، به خصوص جوانان، مصرف داروهای ضد افسردگی مثل زلفت (زولوفت)، در ابتدا، می تواند منجر به ایجاد افکار خودکشی شود. به همین خاطر پزشک طی برنامه ی منظمی، فرد را ویزیت کرده و وضعیت پیشرفت و سلامت روان وی را کنترل می کند. همچنین خانواده و اطرافیان نزدیک بیمار نیز می بایست نسبت به تغییرات خلقی او و نشانه ها هوشیار باشند.

 

 

* مصرف داروهای ضدافسردگی SSRI در طول دوران بارداری ممکن است عوارض خطرناکی برای جنین به همراه داشته و باعث ایجاد مشکلات جدی ریوی شود. با این حال قطع مصرف داروهای ضد افسردگی ممکن است باعث بازگشت علائم افسردگی شود. در صورت باردار شدن در طول مصرف دارو، فورا پزشک را مطلع کنید؛ هرگز بدون تایید پزشک، در طول دوران بارداری، شروع به مصرف یا قطع مصرف خودسرانه ی زولوفت نکنید.

* هنوز مشخص نیست زلفت (زولوفت) می تواند وارد شیر مادر شود و یا به نوزاد آسیب وارد می کند یا خیر؛ لذا در طول دوران شیردهی در خصوص ایمنی مصرف دارو می بایست با پزشک مشورت شود.

* مصرف زلفت (زولوفت) در افراد زیر ۱۸ سال ممنوع می باشد. (مگر با تشخیص پزشک)

* استفاده از زلفت (زولوفت) برای درمان کودکان مبتلا به اختلال وسواس فکری (OCD) توسط سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) تایید شده است. اما مصرف این دارو با هدف درمان افسردگی در کودکان (مگر با تشخیص پزشک) مورد تایید نیست.

 

عوارض قرص zoloft 50mg

 

* دارو را دقیقا مطابق دستور درج شده در نسخه ی پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های درج شده داخل بروشور یا روی لیبل محصول را رعایت کنید. ممکن است پزشک به تدریج دوز مصرفی داروی شما را تغییر دهد. هرگز مقدار مصرف دارو، یا طول دوره ی درمان خود را بدون تایید پزشک تغییر ندهید.

* زلفت (زولوفت) می تواند همراه غذا و یا با معده ی خالی استفاده شود. سعی کنید هر روز سر ساعت معینی دارو را میل کنید.

* لیکوئید (کنسانتره ی خوراکی) زلفت (زولوفت) می بایست قبل از مصرف رقیق شود. در مصرف لیکوئید، برای آنکه مطمئن شوید از دوز صحیح دارو استفاده می کنید، از یک قاشق مدرج کمک بگیرید. می توانید برای رقیق کردن دارو، هربار دوز تعیین شده را با نصف فنجان آب یا آبمیوه مخلوط کنید. برای رقیق کردن دارو از لیکوئیدهای دیگری استفاده نکنید. مخلوط تهیه شده را تکان دهید و تمام آن را فورا میل کنید. برای اطمینان از دریافت دوز کامل دارو، مقدار دیگری آب به مخلوط اضافه کنید و فورا کل آن را بنوشید.

* مصرف زلفت (زولوفت) می تواند منجر به خطا در نتایج آزمایشگاهی شود. حتما پیش از انجام هر نوع آزمایشی (بخصوص آزمایش ادرار) پزشک یا مسئول آزمایشگاه را در جریان مصرف زلفت (زولوفت) قرار دهید.

* برای مشاهده ی نتایج مصرف دارو و بهبود علائم، حداقل ۴ هفته زمان نیاز است. در طول این مدت مصرف دارو را مطابق دستور پزشک ادامه دهید.

* هرگز بطور ناگهانی مصرف دارو را متوقف نکنید، در غیر اینصورت ممکن است متوجه عوارض ناخوشایند قطع مصرف دارو شوید. در خصوص روش های ایمن قطع مصرف زلفت (زولوفت) حتما با پزشک مشورت کنید.

* دارو می بایست در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.

 

 

* در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن، دارو را استفاده کنید. اگر نزدیک به نوبت بعدی مصرف دارو است نیازی به استفاده از دوز فراموش شده وجود ندارد.

* هرگز به منظور جبران، دوز مصرف دارو را دو برابر نکنید.

* در صورت مصرف بیش از حد دارو، فورا با اورژانس تماس بگیرید.

 

* در طول مصرف قرص زلفت (زولوفت) از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید.

قبل از مصرف داروهای زیر حتما با پزشک مشورت کنید: (چراکه مصرف همزمان هر یک از این داروها همراه با زلفت (زولوفت) ممکن است منجر به کبودی و خونریزی شود.)

* داروهای موثر روی لخته شدن خون، مثل وارفارین

* داروهای ضد انعقاد خون

* داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) که برای تب، تورم، آرتریت و به عنوان مسکن تجویز می شوند؛ مثل: آسپرین، ایبوپروفن، ادویل، ناپروکسن، سلکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسی کام و…

مصرف زلفت (زولوفت) ممکن است منجر به تضعیف قدرت تفکر و واکنش شود. در طول مصرف دارو، هنگام رانندگی و یا کار با دستگاه هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، بیش از پیش هوشیار و مراقب باشید.

 

 

در صورت مشاهده ی علائم آلرژی دارویی فورا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید؛ رایج ترین نشانه های آلرژی دارویی عبارت اند از:

* ظاهر شدن راش پوستی یا کهیر (همراه یا بدون درد مفصلی و تب)

* سخت شدن تنفس

* تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو

اگر متوجه هرگونه علامت جدید و یا تشدید علائم بیماری خود شدید، پزشک را در جریان بگذارید، بخصوص در موارد زیر:

تغییرات خلقی و رفتاری، اضطراب، حملات پانیک، اختلالات خواب و یا هرگونه احساس تحریک پذیری، کج خلقی، اضطراب، خشم، بی قراری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، تشدید افسردگی، تفکرات خودکشی

در صورت مشاهده ی علائم زیر با پزشک تماس بگیرید:

* تشنج

* تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم ها

* کاهش سطح سدیم در بدن، سردرد، گیجی، مشکلات حافظه، ضعف شدید، احساس لرز

* دوره ی مانیک، افکار رقابتی، افزایش سطح انرژی، رفتارهای پرخطر غیر معمول، شادمانی بیش از حد، تحریک پذیری و یا پر حرفی

اگر متوجه علائم مربوط به سندروم سروتونین شدید، فورا به یکی از مراکز درمانی مراجعه کنید؛

مهمترین علائم سندروم سروتونین عبارت اند از هیجان، توهم، عرق کردن، لرز، افزایش ضربان قلب، سفت شدگی عضلات، پرش اندام ها، از دست دادن قدرت هماهنگی، تهوع، استفراغ، یا اسهال

رایج ترین عوارض احتمالی مصرف قرص زولوفت عبارت اند از:

* خواب آلودگی، خستگی، احساس گیجی، احساس دلواپسی یا اضطراب

* سوء هاضمه، حالت تهوع، اسهال، از دست دادن اشتها

* تعریق

* لرزش یا تکان شدید غیر ارادی

* مشکلات خواب

* ناتوانی جنسی یا کااهش میل جنسی

این لیست شامل تمام عوارض جانبی رایج زولوفت نمی باشد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

 

مصرف همزمان زلفت (زولوفت) همراه با داروهایی که سبب خواب آلودگی می شوند ممکن است منجر به تشدید این عارضه شود. پیش از مصرف داروهای خواب آور، داروهای مخدر، داروهای شل کننده عضلانی یا داروهای ضد اضطراب، افسردگی، یا تشنج با پزشک مشورت کنید.

به منظور ایمنی مصرف و جلوگیری از هرگونه تداخل دارویی، لیست کامل از تمام داروهای مصرفی اعم از داروهای نسخه ای و داروهای بدون نیاز به نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی که در حال حاضر مصرف می کنید و یا قصد استفاده از آنها را دارید، تهیه کرده و در اختیار پزشک قرار دهید.

 

فراموش نکنید، قرص زلفت (زولوفت)، همانند تمام داروهای دیگر می بایست دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

قرص زلفت (زولوفت) فقط برای شرایط فعلی بیماری شما تجویز شده است؛ از مصرف آن در موارد مشابه، و یا برای سایر اهداف درمانی، همچنین توصیه دارو به دیگران جدا خودداری کنید.

این مطلب فقط برای افزایش اطلاعات عمومی شما گردآوری شده است و هرگز برای تشخیص بیماری کافی نیست؛ برای اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری و یا دارو به پزشک متخصص مراجعه کنید.

تهیه دارو صرفا با مراجعه حضوری به داروخانه ها و با ارائه ی نسخه ی پزشک امکان پذیر است.

اویرو هیچگونه مسئولیتی در قبال مصرف خودسرانه این دارو نداشته و به غیر از مقاله درج شده در خصوص این دارو هیچگونه مشاوره ای ارائه نمی شود.

 

۰۹ مرداد ۱۳۹۸

۰۹ مرداد ۱۳۹۸

۰۶ مرداد ۱۳۹۸

آشنایی با قرص آسنترا (Asentra) نوعی داروی مهارکننده اختصاصی بازجذب سروتونین

تیر ۱۷, ۱۳۹۸ در ۵:۱۹ ب.ظ

سایت اویـرو در ابتدای سال 1387، با گردآوری گروهی از مشاوران مجرب اقدام به ارائه خدماتي نوين در زمينه مشاوره و فروش اینترنتی محصولات آرايشی و زيبايی آغاز به کار نمود. اعتبار ما بیش از 40 سال سـابقه و خدمت به شما عزیزان در قالب داروخـانه (عدالت) می باشد که خود تجربه ایست بسیار در زمینه فروش محصولات زیبایی و آرایشی.

معرفی سرم ضد چروک و لیفتینگ قوی رسوراترول کدلی

معرفی قرص اسید فولیک نیچرمید

قرص مکمل جوانساز اوله

قرص تقویت مو ریجن دایت ایزی

عوارض قرص سرترالین ( زلفت ، اسنترا )+مواد مصرف قرص سرترالین

عوارض قطع سرترالین و عوارض جانبی سرترالین چیست؟

موارد مصرف و مکانیسم اثر سرترالین چگونه است؟

 

موارد مصرف

عوارض قرص zoloft 50mg

سرترالین با نام‌های تجاری زلفت و اسنترا ، یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.

 

مکانیسم اثر

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزیاست. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است.

 

عوارض قطع درمان احتمال بروز گیجی، لرزش دستها، اضطراب، تهوع و طپش شدید قلب

 

عوارض جانبی

کاهش تمایلات جنسی، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی ، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان و یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست.

عوارض قرص سرترالین ( زلفت ، اسنترا )+مواد مصرف قرص سرترالین

این دارو برای درمان افسردگی، اختلالات obsessive – compulsive، اختلالات پانیک، اختلالات post trummatic stress (PTSD)، اختلالات خلقی دوران قاعدگی در زنان، اختلالات اضطرابی اجتماعی (ترس از اجتماعات) بکار میرود.

مکانیسم اثر سرترالین:

این دارو یک مهارکننده قوی و انتخابی بازجذب نورونی سروتونین (SSRI) میباشد و با تقویت فعالیت سروتونرژیک در CNS ومتعاقباً مهار فعالیت آدرنرژیک در ناحیه locus ceruleus میشود.

فارماکوکینتیک :

جذب گوارشی این دارو آهسته است ولی درصورت مصرف با غذا، سرعت جذب و فراهمی زیستی آن افزایش می یابد. پیوند پروتئینی آن خیلی زیاد وحدود ۹۸درصد است. سرترالین درکبد متابولیزه میشود و بطور وسیع تحت تاثیر عبور اولیه قرارمیگیرد. نیمه عمر حذف آن ۲۶-۲۴ ساعت است ولی متابولیت فعال آن نیمه عمر ۱۰۲-۶۲ ساعت دارد. برای شروع اثر ضدافسردگی و ضدپانیک آن ۴-۲ هفته و برای اثر ضدوسواس آن ممکن است زمان بیشتری لازم باشد. درصورت مصرف یکبار در روز دارو،پس از ۷ روز به غلظت پایدار سرمی میرسد. دارو بیشتر بصورت متابولیت از راه کلیه و همچنین از راه مدفوع دفع میشود.

موارد منع مصرف سرترالین: درصورت وجود حساسیت به دارو از مصرف آن باید خودداری کرد.

 

هشدارها:

۱- درموارد زیر با احتیاط فراوان تجویز شود عیب عملکرد کبد، بیماریهای قلبی، سابقه حملات تشنجی،اختلالات انعقادی،گلوکوم با زاویه بسته و سابقه مانیا

۲- بی ضرری و اثربخشی این دارو برای درمان افسردگی، اختلالات پانیک، موارد PTSD و اختلالات اضطرابی اجتماعی در کودکان اثبات نشده است.

عوارض جانبی سرترالین:

اختلالات جنسی، خواب آلودگی، گیجی، خستگی یا ضعف، مشکلات گوارشی از جمله بی اشتهایی، اسهال، خشکی دهان، اختلال در هضم غذا، تهوع، دردشکمی، نفخ، کاهش وزن، سردرد، افزایش تعریق، اختلالات خواب،لرزش و در برخی موارد اختلالات انعقادی وخونریزی غیرعادی،واکنشهای تهاجمی، حالتهای جنونی، سندرم استیونس جانسون، زیادی فشارخون ریوی، واکنشهای الرژیک، تاکیکاردی بطنی، تاری دید، برافروختگی، سینوزیت، عفونت ادراری و خمیازه از عوارض جانبی این دارو میباشند.

تداخل های دارویی سرترالین:

سرترالین متابولیسم کبدی داروهای ضدافسردی سه حلقه ای، داروهای ضدآریتمی گروه ۱C مانند پروپافنون را کاهش داده و اثرات آنها را تشدید میکند. سرترالین همچنین متابولیسم آستمیزول را مهارکرده و بدلیل افزایش خطر آریتمی مصرف همزمان آن دو ممنوع است. دیژیتوکسین و وارفارین ممکن است در سطح پیوند پروتئینی با سرترالین تداخل داشته باشند، بنابراین در مصرف همزمان آنها باید احتیاط کرد. مصرف همزمان مهارکننده های MAO از جمله فورازولیدون، پروکاربازین و سلژیلین با این دارو ممکن است موجب بروز عوارض جدی و خطرناک وگاهی مهلک قلبی – عروقی و CNS شود، بنابراین مصرف همزمان آنها ممنوع است. ازمصرف سرترالین همراه با پیموزاید به دلیل افزایش غلظت سرمی پیموزاید بایدخودداری نمود. مصرف سرترالین با داروهای سرتونرژیک میتواند باعث بروزسندرم سروتونین و تشدید عوارض شود. مصرف این دارو همزمان با فرآورده های گیاهی حاوی گیاه علف چای مانند هایپیران میتواند موجب افزایش احتمال بروز عوارض جانبی شود.

کات قابل توصیه درباره سرترالین:

۱- دوره درمان با این دارو باید بطور کامل رعایت شود و از مصرف بیش از مقدار تجویز شده باید خودداری شود.

۲-برای دستیابی به اثر ضدافسردگی دارو ممکن است تا ۴ هفته زمان لازم باشد، ولی برای دستیابی به اثر درمانی در بیماریهای obsessive compulsive ممکن است زمان بیشتری موردنیاز باشد.

۳-درصورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو حتماًباید موضوع را با پزشک در میان گذاشت.

۴-از قطع مصرف ناگهانی دارو باید خودداری کرد و بهتراست مصرف آن تحت نظر پزشک و بتدریج قطع شود.

۵-به دلیل احتمال بروز سرگیجه، اختلال در تصمیم گیری، تفکر ومهارت های حرکتی، تاروشن شدن اثرات دارو در بیمار، هنگام رانندگی یا انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، باید احتیاط نمود.

۶-بیمارانی که احتمال اقدام به خودکشی در آنها وجود دارد، نباید مقادیر زیاد دارو را بطور یک جا در اختیار داشته باشند.

۷-به دلیل احتمال بیشتر بروز عوارض جانبی در سالمندان، بهتراست مقدارمصرف را با مقادیر کمتر شروع نمود.

مقدار مصرف سرترالین:

بزرگسالان: به عنوان ضدافسردگی و درمان بیماریهای obsessive – compulsive، ابتدا mg/day 50 یک بار در روز،صبح ها یا عصرها، تجویز میشودو پس از چندهفته، برای دستیابی به مقدارموثر یا حداکثر مقدار قابل تحمل توسط بیمار،درفواصل حداقل یک هفتهای به این مقدار میزان mg/day 50 افزوده میشود. عده ای از صاحبنظران معتقدند که در یک یا دو روز اول، بهتر است دارو را با مقدار mg/day 25 شروع نمود.

در درمان اختلالات پانیک، اختلالات استرس پس از تروما (PTSD)، اختلالات اضطرابی اجتماعی (ترس از اجتماعات)، ابتدا mg/day 25 به صورت یکبار در روز، صبح ها یا عصرها، تجویز میشود. پس از یک هفته مقدار مصرف را بر حسب نیاز به میزان mg/day 50 افزایش میدهند و سپس برحسب نیاز بیمار و یا برحسب تحمل بیمار در فواصل حداقل یک هفته ای،مقدار mg/day 50 به این مقدار اضافه میشود. برای درمان اختلالات خلقی دوران قاعدگی، دوروش مصرف وجود دارد. در روش اول مقدار mg/day 50 در طول دوره عادت ماهانه مصرف میشود. در روش دوم همین مقدار در طی دوران لوتئال یا سیکل ماهانه مصرف میشود. برحسب نظر پزشک میتوان مقدار مصرف را در ماه بعد mg/day 50 نیز افزایش داد. بیشینه مقدارمصرف دارو در بزرگسالان برای درمان اختلالات خلقی دوران قاعدگی در صورتی که در طول دوره عادت ماهانه مصرف میشود مقدار mg/day 150 و اگر در فاز لوتئال تجویز میشود مقدار mg/day 100 است. در بقیه موارد مصرف، بیشینه مقدارمصرف دارو در بزرگسالان mg/day 200 است. کودکان: برای درمان اختلالات obsessive-compulsive درکودکان ۱۲-۶ ساله، ابتدا mg/day 25 و در نوجوانان ۱۷-۱۳ ساله mg/day 50، یکبار در روز، صبح یا عصر، تجویز میشود و در فواصل حداقل یک هفته ای مقدارمصرف برحسب نیاز یا تحمل بیمار افزایش می یابد.عوارض قرص zoloft 50mg

اشکال دارویی سرترالین:

Tablet: 50, 100 mg

راهنمایی های عمومی سرترالین:

۱- قبل از مصرف این دارو با پزشک معالج خود در موارد زیر مشورت نمائید :

::در صورت وجود یا سابقه هر نوع حساسیت به این دارو .

::در صورت بارداری و یا شیردهی

::در صورتیکه بیمار کودک و یا فرد مسن باشد.

::در صورت مصرف سایر داروها.

::در صورت ابتلاء به سایر بیماریها مخصوصا” ابتلا به نارسایی کبدی.

 

۲- جهت مصرف صحیح این دارو به نکات زیر دقت نمائید:

::دارو را طبق نظر پزشک مصرف نموده و از تغییر مقدار آن بپرهیزید.

::دارو را بر حسب نظر پزشک با غذا و یا بدون غذا مصرف نمایید. در صورت بروز عوارض گوارشی دارو را با غذا مصرف نمایید .

::اثرات ضد افسردگی و ضد اضطراب دارو تقریبا” پس از ۴ هفته ظاهر شده و ممکن است این زمان برای بروز اثرات ضد وسواس آن طولانی تر گردد.

::در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف دارو، با پزشک مشورت نمایید زیرا برای برخی از بیماران مصرف دارو در صبح و برای برخی دیگر مصرف در بعد از ظهر توصیه می گردد .

::دارو را در بسته بندی اصلی و در شرایط قید شده بر روی آن نگهداری نمایید .

 

۳- در طول مصرف دارو به نکات زیر دقت نمائید:

::جهت بررسی پیشرفت درمان مرتبا” با پزشک در ارتباط باشید.

::در صورت نیاز به استفاده از داروهای دیگر، حتما” پزشک را مطلع نمایید.

::از مصرف همزمان این دارو با ترکیبات حاوی الکل خودداری نمائید.

::مصرف این دارو ممکن است سبب خواب آلودگی شود، بنابراین در طول مصرف دارو در هنگام رانندگی و یا اعمالی که نیاز به هشیاری دارد، احتیاط نمایید.

::در صورت نیاز به قطع دارو حتما پزشک معالج را در جریان قراردهید زیرا ممکن است کاهش تدریجی دارو مورد نیاز باشد.

عوارض قرص سرترالین ( زلفت ، اسنترا )+مواد مصرف قرص سرترالین

پرسش:

اگر مثلا به جای قرص سرترالین ۱۰۰ دو تا ۵۰ بخوریم همان اثر را دارد؟؟ این قرص برای چی می باشد؟؟یعنی چه که می گویند ۱۰۰ یا ۵۰ ۱۰۰ تا چی ؟؟ ۵۰ تا چی ؟؟

با سلام سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. این دارو برای کاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب ، تشویش و اضطراب ، از دست دادن کشش و تمایل به فعالیت های رومره ، کاهش میل جنسی ، تفکر کُند یا اختلال یا تمرکز، یا افکار خودکشی یا اقدام به آن ، تجویز می شود. سرترالین یک مهارکننده بازجذب سروتونین است . علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی_جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می شود. اخیرا سرترالین بصورت موفقیت آمیزی در درمان نشانگان (syndrome) قبل از قاعدگی زنان، که علایمی از قبیل نوسانات خلقی، تحریک پذیری و حساسیت پستان ها ایجاد می کند، بکار رفته است. اصولا سرترالین باعث افزایش سطوح ماده ای طبیعی در مغز به نام سروتونین (serotonin) می گردد؛ این ماده در حفظ تعادل روحی نقش دارد. سرترالین در قالب قرص های پوشش دار تولید می شود. بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می کند. سرترالین روزی یک نوبت مصرف می شود. این دارو را می توان صبح قبل از هر کاری (تا فراموش نشود) یا شب پیش از خوابیدن مصرف نمود. هیچ گاه کمتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. برای جلوگیری از ناراحت شدن معده می توانید دارو را با غذا بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، اگر حداکثر تا یک ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش کنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها کرده ، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید. قرص ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید. در ضمن ممکن است روز ها و حتی هفته ها طول بکشد تا شما اثرات سرترالین را بطور کامل احساس کنید. حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع نکنید. اهمیت این مساله به خصوص در مواقعی است که دوزهای زیادی از سرترالین برای مدت طولانی استفاده کرده اید. اگر مصرف دارو را ناگهان قطع کنید، ممکن است دچار مشکلات جدی شوید. سرترالین ممکن است سبب بروز برخی عوارض ناخواسته شود. در صورت شدت یا ازمان علایم یا نشانه های زیر با پزشک خود مشورت کنید: سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، احساس سبکی سر، بی قراری، عصبانی شدن، هیجان پذیری، خستگی یا ضعف شدید، گزگز شدن دست یا پا، اختلال خواب، لرزش، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، تغییر در اشتها یا وزن، ناراحتی معده، اسهال یا یبوست، بثورات جلدی، تعریق شدید و مشکلات جنسی. اما اگر دچار هر یک از علایم یا نشانه های زیر شدید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید: توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارد)، تاری دید، تشنج، زردی پوست یا چشم ها و خونریزی یا کبودشدگی های خودبخودی. سرترالین را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگهدارید. قرص ها باید در دمای اتاق، دور از نور مستقیم، حرارت زیاد و رطوبت نگهداری شود. با گذشتن از تاریخ اعتبار یا نیاز به دارو، آن را دور بریزید. مصرف همزمان سایمتیدین و وارفارین با سرترالین می تواند باعث افزایش سطوح خونی این دارو و در نتیجه افزایش اثرات آن گردد. مصرف سرترالین با مهارکننده های مونوآمین اکسیداز نظیر فورازولیدون ، ایزوکربوکسازید، فنلزین ، پروکاربازین ، سلژیلین ، یا ترانیل سیپرومین خطر بروز عوارض بسیار وخیمی را به همراه دارد. اگر در حال استفاده از این داروها هستید، حتما پزشک خود را مطلع سازید. لازم است بین مصرف این داروها و سرترالین لااقل ۲ هفته فاصله باشد. مصرف سرترالین در حالی که همزمان مهارکننده های مونوآمین اکسیداز مصرف می کنید یا کمتر از ۲ هفته است که مصرف چنین داروهایی را قطع کرده اید، ممکن است موجب گیجی ، افزایش ناگهانی دمای بدن ، افزایش شدید فشارخون ، و بروز تشنج شود. مصرف سرترالین در کودکان باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. • در صورت بارداری یا قصد باردار شدن، حتما با پزشک خود در خصوص فواید و مضرات استفاده از این دارو حین حاملگی صحبت کنید. • این دارو در شیر مادر ترشح می گردد و مصرف آن در دوران شیردهی باید با احتیاط فراوان و تحت نظر پزشک باشد. سرترالین می تواند حالت خواب آلودگی ایجاد کند، بنابراین تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر آن در شما از رانندگی یا انجام کارهای پردقت پرهیز کنید. ضمنا الکل حالت خواب آلودگی و گیجی این دارو را تشدید می کند؛ تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر سرترالین از نوشیدن الکل نیز پرهیز کنید. • سعی کنید حین درمان با سرترالین از قرار گرفتن غیرضروری در برابر نور آفتاب پرهیز کرده، لباس مناسب بپوشید و از عینک آفتابی و کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید. سرترالین ممکن است باعث حساسیت پوست شما به آفتاب گردد. برای تسکین خشکی دهان از آدامس یا آب نبات های بدون قند استفاده کنید یا چند جرعه آب بنوشید. اگر این مشکل بیش از ۲ هفته ادامه پیدا کرد با پزشکتان مشورت کنید. از حالت خوابیده به نشسته یا ایستاده و نشسته به ایستاده به آرامی تغییر وضعیت دهید؛ در غیر این صورت ممکن است دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم شوید. یک برگه شناسایی پزشکی که نشان دهد سرترالین مصرف می کنید، همراه داشته باشید. سرترالین را دور از دسترس کودکان ، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط سرترالین فاسد می شود). سرترالین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید. هنگام مصرف سرترالین نباید نوشابه های الکلی بنوشید یا داروهای آرامبخش استفاده کنید؛ زیرا اینها خواب آلودگی و سرگیجه ای را که ممکن است در اثر سرترالین ایجاد شود، تشدید خواهند کرد در مورد اعدادی که بیان می شود هم بایدگفت که این اعداد نمایانگر مقدار داروی موجود در هر قرص می باشد . مقدار داروی موجود در داروها می تواند در دوزهای مختلفی تولید شود که با توجه به شرایط فرد و تجویز پزشک از دوز خاصی از دارو استفاده می شود . در مورد این دارو هم اعداد ۵۰ میلی گرم و ۱۰۰ میلی گرم مقدار داروی موجود در هر قرص را بیان می کند . بنابراین می توان به جای یک قرص ۱۰۰ میلی گرمی از دو قرص ۵۰ میلی گرمی استفاده کرد . مشکلی از نظر مصرف و تاثیر دارو ایجاد نخواهد شد .

مشاور : آقای دکتر واسعی

 

دیدگاه

تصویر امنیتی *

بهینه سازی : دلبرانه

اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است و کپی برداری فقط باذکر منبع با لینک مربوطه بلامانع است Copyright delbaraneh.com © 2019- Allrights Reserved.

اخبار داروسازی, اخبار علمی پزشکی, بهداشت روان, بهداشت عمومي, دارونامه

سرترالین SERTRALINE
 

سرترالین یک داروی ضد افسردگی است . این دارو برای کاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب ، تشویش و اضطراب ، از دست دادن کشش و تمایل به فعالیت های رومره ، کاهش میل جنسی ، تفکر کُند یا اختلال یا تمرکز، یا افکار خودکشی یا اقدام به آن ، تجویز می شود. سرترالین یک مهارکننده بازجذب سروتونین است .
سرترالین‌ ( sertraline ) با نامهای‌ تجارتی‌ Zoloft و Lustral جزو نسل‌ سوم‌ داروهای‌ ضد افسردگی‌ قلمداد می‌گردد و یك‌ مهاركننده‌ اختصاصی‌ جذب‌ مجدد سروتوئین‌ SSRIs ( Selective Serotonin Reuptake Inhibitor ) است‌.

این‌ دارو بطور معمول‌ در درمان‌ اختلالات‌ خلقی‌ واضطرابی‌ بزرگسالان‌ مصرف‌ می‌گردد ولی‌ مصرف‌ آن‌ در كودكان‌ از جانب‌ FDA ( Food and Drug Administration ) تأیید نگردیده‌ است‌(1). اثرات‌ ضد افسردگی‌ این‌ دارو مشابه‌ ضد افسردگیهای‌ سه‌ حلقوی‌ (TCA) می‌باشد. علی‌ رغم‌ مشابهت‌ مكانیسم‌ عمل‌ آنها SSRIs تفاوتهای‌ فارماكوكینتیك‌ مشخصی‌ با TCAs دارد.

سرترالین‌ پس‌ از تجویز خوراكی‌ به‌ آهستگی‌ جذب‌ می‌گردد و در عوض‌ 8-6 ساعت‌ به‌ پیك‌ پلاسمایی‌ خودش‌ می‌رسد (2و3). نیمه‌ عمر دفعی‌ آن‌ 32-26 ساعت‌ است‌ و مانند سایر SSRIs عمدتاً در كبد متابولیزه‌ شده‌ و به‌ متابولیت‌ غیر فعال‌ خود desmethylsertraline تبدیل‌ می‌گردد.عوارض قرص zoloft 50mg

برخلاف‌ فلوگزتین‌ و پاروگزتین‌، سرترالین‌ اثرات‌ فارماكوكینتیك‌ خطی‌ در محدوده‌ دوزهای‌ درمانی‌ 50 تا200 میلی‌گرم‌ روزانه‌ دارد(3). اغلب‌ یك‌ دوز ثابت‌ روزانه‌ توصیه‌ می‌گردد، در عرض‌ حدود یك‌ هفته‌ به‌ سطح‌ پایدار سرمی‌ می‌رسد و خواص‌ فارماكوكینتیك‌ آن‌ در افراد مسن‌ و كسانی‌ كه‌ نارسایی‌ كلیه‌ دارند با افراد جوان‌ و میان‌سال‌ تفاوتی‌ ندارد. بنابراین‌، دوزاژ آن‌ در افراد مسن‌ مشابه‌ افراد میانسال‌ است‌(2). تجویز سرترالین‌ به‌ افراد سالم‌ باعث‌ مهار انتخابی‌ جذب‌ 5-هیدروكسی‌ تریپ‌ تامین‌ ( 5-HT ) به‌ پلاكت‌های‌ خون‌ می‌گردد(2). با توجه‌ به‌ اثرات‌ درمانی‌ ضد افسردگی‌ این‌ دارو و كمتر بودن‌ عوارض‌ جانبی‌ آن‌ وتجویز راحتر آن‌ (دوز واحد روزانه‌) و با توجه‌ به‌ گزارشات‌ متعدد و متفاوت‌ راجع‌ به‌ كاربرد و عوارض‌ جانبی‌ آن‌ در كودكان‌، بررسی‌ آخرین‌ یافته‌ها و تحقیقات‌ علمی‌ در زمینه‌ مصرف‌ سرترالین‌ در كودكان‌ ضروری‌ به‌ نظر می‌رسد. در این‌ مقاله‌ با بررسی‌ بیش‌ از سی‌ مقاله‌ تحقیقی‌ منتشر شده‌ در مجلات‌ معتبر دنیا طی‌ سالهای‌ اخیر، به‌ اثرات‌ درمانی‌، كاربرد، عوارض‌ جانبی‌، مزیت‌ و عدم‌ مزیت‌ آن‌ و دوزاژ سرترالین‌ در كودكان‌ پرداخته‌ شده‌ است‌.

چگونگی مصرف
سرترالین روزی یک نوبت مصرف می شود. این دارو را می توان صبح قبل از هر کاری (تا فراموش نشود) یا شب پیش از خوابیدن مصرف نمود. هیچ گاه کمتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. برای جلوگیری از ناراحت شدن معده می توانید دارو را با غذا بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، اگر حداکثر تا یک ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش کنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها کرده ، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید.
هشدارها و عوارض جانبی
در صورت بروز هر یک از علایم نادر ولی جدی زیر، مصرف سرترالین را قطع کرده با پزشک تماس بگیرید: تب ، بثورات جلدی ، کهیر یا خارش ، یا احساس خارج از کنترل بودن . علایم زیر ممکن است رخ دهند ولی فقط اگر مشکل ساز شوند نیاز است با پزشکتان درمیان گذاشته شوند: کاهش اشتها یا کاهش وزن ؛ اضطراب ، تشویش ، بی قراری ؛ خواب آلودگی ؛ خشکی دهان ؛ تهوع ؛ اسهال یا یبوست ؛ ضربان قلب تند یا نامنظم ؛ مشکل در خواب رفتن ؛ کاهش میل یا توانایی جنسی ؛ احساس گرما یا حرارت ؛ برافروختگی یا قرمزی پوست ؛ افزایش اشتها؛ دل پیچه یا نفخ ؛ سردرد، یا تغییرات بینایی ، از جمله تاری دید.
موارد احتیاط
در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف سرترالین ، پزشکتان را مطلع سازید:
حساسیت به سرترالین یا دیگر مهارکننده های بازجذب سروتونین
بارداری یا شیردهی
مصرف داروهای دیگر، به ویژه ضد انعقادهای خوراکی (وارفارین )، الکل ، مسکن های تجویز شده توسط پزشک ، آرامبخش ها، داروهای ضد افسردگی ، شل کننده های عضلانی ، داروهای ضد تشنج ، یا مهارکننده های مونوآمین اکسیداز نظیر فورازولیدون ، ایزوکربوکسازید، فنلزین ، پروکاربازین ، سلژیلین ، یا ترانیل سیپرومین .

مصرف سرترالین در حالی که همزمان مهارکننده های مونوآمین اکسیداز مصرف می کنید یا کمتر از ۲ هفته است که مصرف چنین داروهایی را قطع کرده اید، ممکن است موجب گیجی ، افزایش ناگهانی دمای بدن ، افزایش شدید فشارخون ، و بروز تشنج شود.
سابقه یا ابتلا به بیماری های کلیوی یا دچار سوءمصرف موادمخدر.
هنگام مصرف سرترالین توصیه می شود
به طور منظم به پزشکتان مراجعه کنید تا بهبودتان را زیرنظر داشته باشد. ممکن است تا ۴ هفته طول بکشد تا اثر دارو ظاهر شود و به حداکثر برسد؛ ممکن است بخواهید در طی این مدت پزشکتان را ملاقات کنید.
به نظر برخی پزشکان مصرف این دارو افکار خودکشی را افزایش می دهد. در مورد هرگونه اقدامات احتیاطی لازم با پزشکتان مشورت کنید.
تا مشخص شدن پاسخ بدنتان به این دارو، هنگام رانندگی یا کار با وسایل خطرناک احتیاط کنید. این دارو در برخی افراد موجب خواب آلودگی و کاهش سطح هوشیاری می شود.
برای تسکین خشکی دهان از آدامس یا آب نبات های بدون قند استفاده کنید یا چند جرعه آب بنوشید. اگر این مشکل بیش از ۲ هفته ادامه پیدا کرد با پزشکتان مشورت کنید.
از حالت خوابیده به نشسته یا ایستاده و نشسته به ایستاده به آرامی تغییر وضعیت دهید؛ در غیر این صورت ممکن است دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم شوید.
یک برگه شناسایی پزشکی که نشان دهد سرترالین مصرف می کنید، همراه داشته باشید.

سرترالین را دور از دسترس کودکان ، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط سرترالین فاسد می شود).
سرترالین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید.
هنگام مصرف سرترالین نباید
نوشابه های الکلی بنوشید یا داروهای آرامبخش استفاده کنید؛ زیرا اینها خواب آلودگی و سرگیجه ای را که ممکن است در اثر سرترالین ایجاد شود، تشدید خواهند کرد.
 

الف‌ – سرترالین‌ برای‌ درمان‌ افسردگی‌ و وسواس‌ در كودكان‌

عمده‌ترین‌ مورد استفاده‌ سرترالین‌ در درمان‌ افسردگی‌ و وسواس‌ می‌باشد. Tierny . 33 مورد كودك‌ و نوجوان‌ 18-8 ساله‌ كه‌ مبتلا به‌ افسردگی‌ اساسی‌ بوده‌ وبرای‌ مدت‌ 10-2 هفته‌ تحت‌ درمان‌ با سرترالین‌ قرارگرفته‌ بودند را مورد مطالعه‌ قرار داده‌ است‌(4). دوز متوسط‌ مصرف‌ شده‌ در این‌ بیماران‌ 6/1 میلی‌گرم‌ به‌ ازای‌ كیلوگرم‌ یا 100 میلی‌گرم‌ روزانه‌ بود. وی‌ با استفاده‌ از ابزار سنجش‌ CGI ( Clinical Global Impression ) در 17 مورد بهبود مناسب‌ مشاهده‌ نمود و میانگین‌ در صد كلی‌ بهبودی‌ 65 درصد بود. هرچه‌ میزان‌ سن‌ بالاتر می‌ رفت‌، میزان‌ بهبودی‌ هم‌ بیشتر شده‌ بود. در16 مورد عوارض‌ جانبی‌ مشاهده‌ گردید. در هشت‌ مورد به‌ علت‌ بروز عوارض‌ شدید، دارو قطع‌ گردیده‌ بود. از این‌ میان‌ هفت‌ مورد عوارض‌ جانبی‌ رفتاری‌ داشتند. عمده‌ عوارض‌ جانبی‌ در طی‌ هفته‌ اوّل‌ درمان‌ مشاهده‌ گردید. همچنین‌ دو بیمار دچار حالت‌ مانیا شدند. در هیچ‌ كدام‌ از بیماران‌ بروز علائم‌ خودكشی‌ یا تهاجم‌ ( Violence ) یا بدتر شدن‌ علائم‌ افسردگی‌ مشاهده‌ نگردید(4). در یك‌ مطالعه‌ 12 هفته‌ای‌ بر روی‌ 13 نوجوان‌ مبتلا به‌ افسردگی‌ اساسی‌ كه‌ توسط‌ McConville و همكارانش‌ انجام‌ شد، كارایی‌ سرترالین‌ در درمان‌ افسردگی‌ مورد بررسی‌ قرار گرفت‌(5). نتایج‌ دلالت‌ برآن‌ داشت‌ كه‌ سرترالین‌ باعث‌ كاهش‌ قابل‌ ملاحظه‌ در علائم‌ افسردگی‌ واضطراب‌ در طی‌ 8-5 روز اوّل‌ درمان‌ می‌گردد و در عرض‌ 12 هفته‌ بهبودی‌ قابل‌ توجهی‌ را به‌ همراه‌ دارد. پروفایل‌ كلی‌ عوارض‌ جانبی‌ آن‌ پایین‌ بوده‌ (14 درصد) و مطرح‌ گردیده‌ است‌ كه‌ همراهی‌ افسردگی‌ با سایر اختلالات‌ روانپزشكی‌، نتیجه‌ درمان‌ را بدتر نمی‌كند. Alderman ، فارماكوكینتیك‌، بی‌خطر بودن‌ و كارایی‌ سرترالین‌ در 61 كودك‌ و نوجوان‌ 17-6 ساله‌ مبتلا به‌ افسردگی‌ اساسی‌ یا وسواس‌ را مورد بررسی‌ قرار داده‌ است‌(6). كلیه‌ بیماران‌ یك‌ دوز واحد ابتدایی‌ 50 میلی‌گرم‌ دریافت‌ می‌كردند و پس‌ از یك‌ هفته‌ توقف‌، دوره‌ پنج‌ هفته‌ای‌ درمان‌ به‌ یكی‌ از دو شكل‌ زیر شروع‌ می‌گردید: 25 میلی‌گرم‌ روزانه‌ و افزایش‌ دوز هر 25 میلی‌گرم‌ به‌ ازای‌ 4-3 روز و یا 50 میلی‌گرم‌ روزانه‌ وافزایش‌ 50 میلی‌گرم‌ به‌ ازای‌ هر هفته‌ تا حداكثر 200 میلی‌گرم‌. كلیه‌ بیماران‌ دوزاژ 50 میلی‌گرم‌ اوّلیه‌ و 65 درصد تا دوز 200 میلی‌گرم‌ را تحمل‌ نمودند. عمده‌ عوارض‌ جانبی‌ این‌ دارو شامل‌ عوارض‌ گوارشی‌ و شكایات‌ روانی‌ بود وتفاوتی‌ بر اساس‌ سن‌ در این‌ زمینه‌ مشاهده‌ نگردید. در بیماران‌ مبتلا به‌ وسواس‌، میانگین‌ نمره‌ CY-BOCS ( Children’s Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale ) از 25 به‌ 13 كاهش‌ و نمره‌ افسردگی‌ ( CGI ) به‌ 2/2 (بهبودی‌ زیاد) تقلیل‌ یافته‌ بود. پارامترهای‌ فارماكوكینتیك‌ دارو مشابه‌ بزرگسالان‌ بود(6). كارایی‌ بالینی‌ سرترالین‌ در هشت‌ نوجوانان‌ مبتلا به‌ وسواس‌ توسط‌ Rodrigues Rmos مورد مطالعه‌ قرار گرفته‌ است‌(7). بیماران‌ بین‌ 17-12 سال‌ سن‌ داشتند. دوز اثر به‌ كار رفته‌ بین‌ 50 تا200 میلی‌گرم‌ بود ودوز نگهدارنده‌ 150-50 میلی‌گرم‌ روزانه‌. هفت‌ بیمار در عرض‌ 6 ماه‌ با بهبودی‌ كامل‌ پاسخ‌ دادند و در یك‌ دختر 16 ساله‌ به‌ علت‌ عوارض‌ جانبی‌ غیر قابل‌ تحمل‌، دارو قطع‌ گردید. شروع‌ بهبودی‌ در هفت‌ مورد فوق‌ قبل‌ از هفته‌ هشتم‌ بود. در این‌ هفت‌ بیمار عوارض‌ ناخواسته‌ نداشتند. نتایج‌ در كسانی‌ كه‌ سرترالین‌ به‌ همراه‌ درمان‌ شناختی‌ دریافت‌ كرده‌ بودند، خیلی‌ مناسبتر بود(7). یك‌ مطالعه‌ 12 هفته‌ای‌ در چند مركز كه‌ به‌ صورت‌ دو سركور و یا كنترل‌- پلاسبو صورت‌ گرفت‌، بی‌ خطر بودن‌ و اثر بخشی‌ سرترالین‌ در 187 كودك‌ و نوجوان‌ 17-6 ساله‌ مبتلا به‌ وسواس‌ مورد بررسی‌ قرار گرفت‌(8). به‌ طور مشخص‌ كسانی‌ كه‌ سرترالین‌ دریافت‌ نمودند، بهبودی‌ بیشتری‌ نسبت‌ به‌ گروه‌ كنترل‌ نشان‌ دادند (بر اساس‌ معیار CY-BOCS و CGI ). بی‌خوابی‌، تهوع‌، بی‌قراری‌، و لرزش‌ در این‌ گروه‌ (سرترالین‌) بیشتر بود. در 11 درصد به‌ علت‌ عوارض‌ جانبی‌ گروه‌ سرترالین‌ و 2 درصد در گروه‌ كنترل‌ درمان‌ قطع‌ گردید، در نهایت‌ نتیجه‌ گرفتند كه‌ مصرف‌ سرترالین‌ برای‌ درمان‌ وسواس‌ كودكان‌ و نوجوانان‌ مفید وبی‌خطر است‌(8).

ب‌ – استفاده‌ سرترالین‌ در اسیكزوفرنیای‌ كودكان‌

یكی‌ از راههای‌ غلبه‌ بر علائم‌ منفی‌ در اسیكزوفرنی‌، استفاده‌ توام‌ نورولپتیك‌های‌ طولانی‌ اثر با ضد افسردگی‌ها است‌. در یك‌ مطالعه‌، 20 بیمار نوجوان‌ مبتلا به‌ اسیكزوفرنی‌ طی‌ 12 هفته‌ علاوه‌ بر داروی‌ ضد سایكوز تحت‌ درمان‌ با سرترالین‌ قرار گرفتند(9). نمرات‌ علائم‌ مثبت‌ و علائم‌ منفی‌ و عوارض‌ اكستراپیرامیدال‌ اندازه‌گیری‌ گردید. نتایج‌ نشان‌ داد كه‌ اضافه‌ نمودند سرترالین‌ به‌ درمان‌، منجر به‌ كاهش‌ قابل‌ ملاحظه‌ در علائم‌ مثبت‌ و منفی‌ شده‌. ولی‌ باعث‌ افزایش‌ عوارض‌ جانبی‌ نشده‌ است‌. سرترالین‌ ممكن‌ است‌ بطور غیر مستقیم‌ باعث‌ كاهش‌ فعالیت‌ دوپامینژیك‌ گردد(9). بر این‌ اساس‌ Thakore به‌ كارایی‌ درمان‌ كمكی‌ سرترالین‌ در درمان‌ اسكیزوفرین‌ مزمن‌ اشاره‌ نموده‌ است‌(10). اما مطالعه‌ Lee نتایج‌ متفاوتی‌ را ارائه‌ می‌دهد(11). او در یك‌ مطالعه‌ كنترل‌- پلاسبو دو سر كور هشت‌ هفته‌ای‌ ، به‌ این‌ نتیجه‌ رسید كه‌ هیچ‌ تفاوت‌ قابل‌ ملاحظه‌ای‌ در علائم‌ مثبت‌ و منفی‌ و سایكو پاتولوژی‌ كلی‌ بین‌ دو گروه‌ ( سرترالین‌+ هالوپریدول‌ و پلاسبو+ هالوپریدول‌) وجود ندارد. همچنین‌ در زمینه‌ عوارض‌ اكستراپیرامیدال‌ هم‌ بین‌ دو گروه‌ مورد مطالعه‌ او تفاوت‌ معنی‌داری‌ وجود نداشت‌(11).

ج‌- كاربرد سرترالین‌ در سایر اختلالات‌ روانپزشكی‌ كودكان‌

یك‌ نوجوان‌ 15 ساله‌ مبتلا به‌ سندرم‌ تورت‌، پس‌ از اینكه‌ درمانهای‌ مختلف‌ برای‌ او امتحان‌ گردید وتاثیری‌ نداشت‌، سرترالین‌ با دوز روزانه‌ 75 میلی‌گرم‌ همراه‌ با پیموزاید برای‌ وی‌ شروع‌ گردید. در عرض‌ 14 روز، علائم‌ تیك‌ صوتی‌ وتیك‌ حركتی‌ وافكار وسواسی‌ وی‌ كاهش‌ یافت‌(12). دیگران‌ نیز استفاده‌ از سرترالین‌ در درمان‌ سندرم‌ تورت‌ را توصیه‌ نموده‌اند(13). SSRIs برای‌ درمان‌ اختلالت‌ خوردن‌ ( Eating Disorders ) و چاقی‌ كودكان‌ و نوجوانان‌ توصیه‌ گردیده‌ است‌(14) . در مطالعه‌ دیگری‌ كه‌ اثرات‌ سرترالین‌ در افراد چاق‌، با یا بدون‌ اختلال‌ خلقی‌ بررسی‌ شده‌ است‌، در گروهی‌ كه‌ سرترالین‌ مصرف‌ می‌كردند نسبت‌ به‌ گروه‌ كنترل‌، كاهش‌ قابل‌ ملاحظه‌ای‌ در BMI ( Body Mass Index ) مشهود بود. آنها نتیجه‌ گرفتند كه‌ توام‌ ساختن‌ سرترالین‌ با رفتار درمانی‌- شناخت‌ درمانی‌ تاءثیر بیشتری‌ در كاهش‌ وزن‌ دارد(14). كارایی‌ سرترالین‌ را برای‌ درمان‌ گریه‌ و خنده‌ مرضی‌ Pathological ( Laughing and crying ) مورد بررسی‌ قرار گرفته‌ و بهبودی‌ در وضعیت‌ خواب‌، خوردن‌ و روابط‌ اجتماعی‌ علاوه‌ بر كاهش‌ علائم‌ گریه‌ وخنده‌ مرضی‌ مشاهده‌ شده‌ است‌(15). خشم‌ و به‌ خود آسیب‌ زدن‌ ( self-injury ) از موارد شایع‌ اورژانس‌ در كودكانی‌ است‌ كه‌ مبتلا به‌ عقب‌ ماندگی‌ ذهنی‌ و اختلال‌ اوتیسم‌ هستند. سرترالین‌ ممكن‌ است‌ منجر به‌ بهبودی‌ بالینی‌ در این‌ موارد گردد. Hellings سرترالین‌ را برای‌ نه‌ مورد كودك‌ عقب‌ مانده‌ ذهنی‌ كه‌ رفتارهای‌ خودآزارانه‌ داشتند، تجویز نموده‌ و به‌ جز در یك‌ مورد كه‌ به‌ علت‌ عوارض‌ جانبی‌ مجبور به‌ قطع‌ دارو گردید، در سایر موارد پاسخ‌ بالینی‌ مشهود و عوارض‌ جانبی‌ در این‌ افراد ناچیز بود(16). دوز 50 میلی‌گرم‌ روزانه‌ سرترالین‌ برای‌ مدت‌ 6-4 هفته‌ در 17 كودك‌ و نوجوان‌ مبتلا به‌ سنكوپ‌ نوروكاردیوژنیك‌ مقاوم‌ بكار رفته‌ است‌. سه‌ بیمار نتوانستند دارو را تحمل‌ كنند. در سایر موارد سرترالین‌ در جلوگیری‌ از حملات‌ افت‌ فشار خون‌ ایستاده‌ و برادی‌ كاردی‌ مفید بود. در پی‌گیری‌ یك‌ ساله‌ این‌ بیماران‌ و در حالیكه‌ سرترالین‌ دریافت‌ می‌كردند، همگی‌ بدون‌ علامت‌ بودند(17). بعضی‌ سرترالین‌ را در درمان‌ لكنت‌ زبان‌ مفید تشخیص‌ داده‌اند(18) در حالی‌ كه‌ دیگران‌ مواردی‌ از لكنت‌ زبان‌ ایجاد شده‌ توسط‌ سرترالین‌ را گزارش‌ نموده‌اند(19و20). سرترالین‌ برای‌ درمان‌ تعدادی‌ دیگر از اختلالات‌ روانپزشی‌ كودكان‌ و نوجوانان‌ هم‌ امتحان‌ گردیده‌ است‌. برای‌ بولیمیای‌ عصبی‌ ( nervosa Bulimia )(21)، اختلال‌ بیش‌ فعالی‌ ، اختلال‌ بعد از استرس‌ ( Posttraumatic stress disorder )(22)، ترس‌ اجتماعی‌(23)، اختلال‌ Feeding (24)، و برای‌ self-excoriation (25) از سرترالین‌ استفاده‌ شده‌ و نتایج‌ متفاوتی‌ بدست‌ آمده‌ است‌ ولی‌ كارایی‌ آن‌ برای‌ درمان‌ هیچ‌ كدام‌ از اختلالات‌ فوق‌ تائید نشده‌ است‌.

د- تداخل‌ داروئی‌ سرترالین‌

سرترالین‌ روی‌ كلیرانس‌ لیتیوم‌ اثر ندارد ولی‌ ممكن‌ است‌ با تداخل‌ فارماكودینامیك‌ منجر به‌ افزایش‌ نتض‌ ناشی‌ از لیتیوم‌ گردد(2). به‌ طور كلی‌ در به‌ كار بردن‌ سرترالین‌ تواءم‌ با داروهایی‌، نظیر: لیتیوم‌، كورتیكواستروئیدها، داروهای‌ ضد دیابت‌ خوراكی‌ و وارفارین‌ باید جانب‌ احتیاط‌ را رعایت‌ كنیم‌(2). تداخل‌ دارویی‌ سرترالین‌ نسبت‌ به‌ سایر داروهایی‌ ضد افسردگی‌ كمتر است‌ و اغلب‌ داروها را می‌توان‌ بدون‌ ترس‌ از تداخل‌ دارویی‌ همراه‌ سرترالین‌ تجویز نمود(3).

هـ – عوارض‌ جانبی‌ سرترالین‌ در كودكان‌

هیچ‌ گونه‌ عارضه‌ جانبی‌ روی‌ الكتروكاردیوگرام‌ و فشارخون‌ توسط‌ سرترالین‌ گزارش‌ نشده‌ است‌ و همچنین‌ این‌ دارو اثرات‌ آنتی‌ كلی‌ نرژیك‌ ندارد. احتمال‌ بروز اثرات‌ جانبی‌ روی‌ سیستم‌ اعصاب‌ مركزی‌ و قلبی‌ عروقی‌ بسیار كم‌ است‌(2). بطور كلی‌ خطرات‌ این‌ دارو در دوزهای‌ بسیار بالا overdose به‌ مراتب‌ كمتر از ضد افسردگیهای‌ سه‌ حلقوی‌ است‌. در مطالعه‌ای‌ اثرات‌ جانبی‌ سرترالین‌ را در دو گروه‌ سنی‌ كودكان‌ 12-6 ساله‌ و نوجوانان‌ 17-13 ساله‌ با هم‌ مقایسه‌ نموده‌اند. نتایج‌ این‌ بررسی‌ نشان‌ داده‌ است‌ كه‌ هر دو گروه‌ سنی‌ سرترالین‌ را بخوبی‌ تحمل‌ می‌كنند و از نظر شیوع‌ عوارض‌ جانبی‌ هم‌ بین‌ دو گروه‌ تفاوتی‌ مشاهده‌ نگردیده‌ به‌ جز سوء هاضمه‌ كه‌ در كودكان‌ شایع‌تر از نوجوانان‌ بود(6). معمولاً عوارض‌ خفیف‌ و گذرای‌ دارو با ادامه‌ درمان‌ بر طرف‌ می‌گردد. عوارضی‌، مانند: خشكی‌ دهان‌، خواب‌ آلودگی‌، یبوست‌، تاری‌ دید، سرگیجه‌ وضعیتی‌ و گیجی‌ در مصرف‌ با سرترالین‌ به‌ مراتب‌ كمتر از آمی‌ تریپ‌تیلین‌ و دزیپرامین‌ می‌باشد(6). در بعضی‌ از مطالعات‌، 14 مورد از عارضه‌ سندرم‌ خارج‌ هرمی‌ ( EPS ) با مصرف‌ سرترالین‌ گزارش‌ گردیده‌ است‌(26). در یك‌ گزارش‌ ، بیماری‌ معرفی‌ گردیده‌ است‌ كه‌ به‌ دنبال‌ هشت‌ روز مصرف‌ سرترالین‌ دچار كنفوزیون‌ و زمین‌ خوردن‌های‌ مكرر شده‌ بود. در معاینات‌ مشخص‌ گردید كه‌ وی‌ دچار هیپوناترمی‌ به‌ علت‌ ترشح‌ نامناسب‌ هورمون‌ آنتی‌دیورتیك‌ ( antidiuretic ) گردیده‌ است‌ و هیچ‌ علت‌ كلاسیك‌ برای‌ این‌ منظور یافت‌ نشده‌ و به‌ دنبال‌ قطع‌ دارو، علائم‌ بالینی‌ اصلاح‌ گردید. لذا توصیه‌ می‌شود كه‌ به‌ ویژه‌ در افراد مسن‌ در طی‌ درمان‌ با سرترالین‌ سطح‌ سدیم‌ سرمی‌ كنترل‌ گردد(27). یك‌ نوجوان‌ 16 ساله‌ كه‌ به‌ علت‌ افسردگی‌ تحت‌ درمان‌ 18 ماهه‌ با سرترالین‌ قرار گرفته‌ بود، به‌ علت‌ بی‌خوابی‌ در شب‌ و خواب‌ آلودگی‌ روزانه‌ وفقدان‌ انرژی‌، از نظر تیروئید بررسی‌ گردید و مشخص‌ شد كه‌ سطح‌ T4 پایین‌تر از حدّ نرمال‌ است‌. باقطع‌ دارو علائم‌ فوق‌ مرتفع‌ شده‌ و T4 به‌ حد نرمال‌ برگشت‌(28). در مطالعه‌ای‌، موردی‌ از مسمویت‌ غیر عمدی‌ با سرترالین‌ در یك‌ كودك‌ گزارش‌ شده‌ است‌ علائمی‌ كه‌ در وی‌ یافت‌ شده‌ بود، عبارت‌ بودند از: تاكیكاردی‌، افزایش‌ فشارخون‌، توهم‌، كما، هیپرترمی‌، لرزش‌ اندام‌ها و فلاشینگ‌ پوست‌. مجموعه‌ این‌ علائم‌ دلالت‌ بر یك‌ سندم‌ سرتونین‌ می‌كند(29). قاضی‌الدین‌ یك‌ مورد بروز علائم‌ مانیا را در یك‌ كودك‌ به‌ دنبال‌ مصرف‌ سرترالین‌ گزارش‌ كرده‌ است‌. این‌ كودك‌ به‌ علت‌ افسردگی‌ مقاوم‌ به‌ سایر داروها تحت‌ درمان‌ با 25 میلی‌گرم‌ روزانه‌ سرترالین‌ قرار گرفته‌ بود. در این‌ مورد چند روز پس‌ از قطع‌ دارو و درمان‌ جانشینی‌، عارضه‌ دارویی‌ بر طرف‌ گردید(30). افراد دیگری‌ هم‌ بروز علائم‌ مانیا را در كودكان‌ تحت‌ درمان‌ با سرترالین‌ گزارش‌ كرده‌اند(3و4).
بحث‌

مصرف‌ سرترالین‌ در كودكان‌ ونوجوانان‌ مورد بحث‌ است‌ و بعضی‌ از مولفین‌ دلیل‌ ممانعت‌ از مصرف‌ این‌ دارو در كودكان‌ رانبودن‌ تجربیات‌ كافی‌ در این‌ مورد و یا عوارض‌ جانبی‌ آن‌ ذكر می‌كنند. پروفایل‌ فارماكوكینتیك‌ این‌ دارو در كودكان‌ و نوجوانان‌ مشابه‌ برزگسالان‌ است‌. مطالعات‌ نشان‌ می‌دهند كه‌ این‌ دارو می‌تواند به‌ عنوان‌ یكی‌ از درمانهای‌ اساسی‌ درمان‌ افسردگی‌ و وسواس‌ كودكان‌ مطرح‌ باشد(8و4) . این‌ دارو به‌ لحاظ‌ مصرف‌ فقط‌ یك‌ دوز روزانه‌، سرعت‌ اثر بخشی‌ بیشتر، عوارض‌ جانبی‌ كمتر، خطر مسمویت‌ كمتر و نداشتن‌ عوارض‌ آنتی‌ كلی‌ نرژیك‌، می‌تواند به‌ عنوان‌ داروی‌ انتخابی‌ در افسردگی‌ و وسواس‌ كودكان‌ و نوجوانان‌ معرفی‌ گردد(2،6،26و29). اندیكاسیون‌ آن‌ در اسكیزوفرنی‌ كودكان‌ و نوجوانان‌ به‌ عنوان‌ یك‌ داروی‌ كمكی‌ جای‌ بررسی‌ و تحقیق‌ بیشتر دارد(12،14و17). كارایی‌ SSRIs در سایر اختلالات‌ روانپزشكی‌ كودكان‌ و نوجوانان‌، نظیر لكنت‌ زبان‌، بولیمیا، بیش‌ فعلای‌، PTSD ، و اضطراب‌ اجتماعی‌ به‌ اثبات‌ نرسیده‌ است‌ و تحقیقات‌ بیشتری‌ را می‌طلبد.

برای‌ درمان‌ خودآزاری‌ و خشم‌ در كودكان‌ مبتلا به‌ عقب‌ماندگی‌ ذهنی‌ و اوتیسم‌ می‌توان‌ از این‌ دارو استفاده‌ نمود(16). در مورد مصرف‌ توام‌ این‌ دارو با لیتیوم‌، كورتیكواستروئیدها، قرص‌های‌ ضد دیابت‌ و وارفارین‌ لازم‌ است‌ با احتیاط‌ بیشتری‌ تجویز گردد(2). متوسطه‌ نیمه‌ عمر سرترالین‌ 32-26 ساعت‌ است‌ و بنابراین‌ می‌توان‌ یك‌ دوز واحد، صبح‌ یا شب‌ مصرف‌ نمود و در كودكان‌ می‌توان‌ با دوز 25 میلی‌گرم‌ روزانه‌ شروع‌ نموده‌ و سپس‌ هر 4-3 روز 25 میلی‌گرم‌ به‌ دوزاژ اضافه‌ نمود. دوز متوسط‌ درمانی‌ در كودكان‌ و نوجوانان‌ 3-1 میلی‌گرم‌ بر كیلوگرم‌ روزانه‌ (حداكثر 200 میلی‌گرم‌) توصیه‌ می‌گردد. عوارض‌ شایع‌ این‌ دارومشابه‌ سایر SSRI است‌ و در كودكان‌ با بزرگسالان‌ تفاوتی‌ ندارد (31،26). در كسانی‌ كه‌ سابقه‌ اختلال‌ غددی‌ دارند و یا سابقه‌ مانیا یا سابقه‌ فامیلی‌ اختلال‌ دو قطبی‌ دارند، باید سرترالین‌ با احتیاط‌ مصرف‌ و در طی‌ دوره‌ درمان‌ از نظر سدیم‌ سرم‌ وتستهای‌ تیروئید باید كنترل‌ گردد. از مصرف‌ سرترالین‌ در افراد مبتلا اختلال‌ خلقی‌ دو قطبی‌ باید اجتناب‌ نمود با این‌ كه‌ در حال‌ حاضر این‌ دارو هنوز جزو فارماكوپه‌ دارویی‌ كشور نمی‌باشد.

باتوجه‌ به‌ اینكه‌ در بازار داروئی‌ ایران‌، در حال‌ حاضرتنها Fluoxetine از گروه‌ داروهای‌ SSRI ، با تولید داخلی‌ موجود می‌باشد در اینجا به‌ چند مقاله‌ كه‌ بین‌ دو داروی‌ فوگزتین‌ و سرترالین‌ مقایسه‌ نموده‌ اشاره‌ می‌شود: در مقایسه‌ بین‌ دو داروی‌ فوق‌ در درمان‌ افسردگی‌ اساسی‌، سرترالین‌ بر فلوگزتین‌ برتری‌ داشته‌ است‌ در حالیكه‌ میزان‌ تحمل‌ دو دارو تفاوتی‌ نداشت‌(33). در كسانی‌ كه‌ تحت‌ درمان‌ با فلوگزتین‌ بوده‌اند و به‌ علت‌ عارضه‌ داروئی‌ و عدم‌ تحمل‌ و یا عدم‌ پاسخ‌ مناسب‌ درمانی‌ آن‌ را قطع‌ كرده‌اند، تجویز سرترالین‌ منجر به‌ اثرات‌ درمانی‌ بهتر ولی‌ عوارض‌ جانبی‌ بیشتر گردیده‌ است‌(34) در یك‌ مطالعه‌ دیگر هیچ‌ تفاوتی‌ از نظر اثر ( Efficacy ) و تحمل‌ ( Tolerability ) بین‌ سه‌ داروی‌ فلوگزتین‌، سرترالین‌ و پاروكستین‌ در درمان‌ افسردگی‌ توأم‌ با اضطراب‌ مشاهده‌ نگردید(35).
References

1- Catalando G. Cooper DS. MC. Guttman JM, Pediatric sertraline overdose, Clinical Neuropharmacology, 21(1) 59-61; 1998.

2- Warrington SJ, Clinical implication of the pharmacology of sertraline, International Clinical Psyhopharnacology, 6(S2) 11-21; 1991.

3- Eckert A. Mannheim JR. Muller WE, The pharmacokinetics of sertraline, Psychopharmakotherapie, 4(3): 9-17; 1997.

4- Tierney E. Joshi PT. Llinas JF. Rosenberg LA. Ridle MA, Sertraline for major deperssion in children: perliminary clinical experience, Journal of Child 1995.

5- McConville BJ. Minnery KL. Sorter MT. West SA. Friedman LM, An open study of the effect of sertraline on adolescent major depression, Journal of Child and Adolescents psychopharmacology, 6(1): 4-51; 1996.

6- Alderman J. Wolkow R. Chung M. Johnston HF, Sertraline treatment of children and adolescents with obsessive compulsive disorder or depression: Pharmacokinetics, tolerability and efficacy, Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, 37(4): 386-394; 1998.

7- Rodrigues Ramos P. Sans MJM, Response to sertraline in adolescents with obsessive compulsive disorder, Acats Luso- Espanolas De Neurologia Psiquitria Y ciencias Afibes, 26(1): 17-21; 1998.

8- Wolkow R. Alderman J. Chung M. Hugh FJ, The safety and efficacy of sertraline in children and adolescent with OCD, Biological Psychiatry, 42(suppl.1): 213-214; 1997.

9- Thakore JH. Berti C. Dinan TG, An open trial of adjunctive sertraline in the treatment of chronic schizophrenia, Acta Psychiatrica Scandinvica, 94(3): 194-197; 1996.

10- Thakore JH. Berti C. Dinan TG, The efficacy of adjunctive sertraline in the treatment of chronic schizophrenia, Human Psychopharmacology clincical and Experimental, 12(2): 167; 1997.

11- Lee MS. Kim YK. Lee SK. Suh KY, A double blind study of adjunctive sertraline in haloperidol stabilised pateents with chronic schizophrenia, Journal of Clincal Psychopharmacology, 18(5): 399-403; 1998.

12- Buckingham D. Gaffney G, New tourette’s syndrome treatment, The Journal of American Academy of child snd Adolescent Psychiatry, 32(1): 224; 1993.

13- Frankenburg FR. Kando JC, Sertraline treatment of attention- deficit hyperactivity disorder and tourette’s syndrome, Journal of Clinical Psyhopharmacology, 14(5): 359-66; 1994.

14- Ricca V. Mannucci E. Dibernardo M. Rissello SM. Cabras PL. Rotella CM, Sertraline enhances the effects of cognitive behavioural treatment on weight reduction of obese patients, Journal of Endocrinological Investigation, 19(911): 727-33; 1996.

15- Mukand J. Kaplan M. Senno RG. Bishop DS. Patological crying and lauging: treatment with sertraline, Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, 77(12): 1309-11; 1996.

16- Hellings JA. Kelley LA. Gabrielli WF Kilgore E. Shah P, Sertraline response in adults with mental retardation and autistic disorder, Journal of clinical Psyciatry, 57(8): 333-36; 1996.

17- Grubb BP. The use of Lustral in the tretment of recurrent refractory nurocardiogenic syncope, Journal of American Coll, Cardiology, 24: 490-494; 1994.

18- Costa AD. kroll RM, Sertraline in stuttering, journal of clinical Psychopharmacology, 15(6): 443-444; 1995.عوارض قرص zoloft 50mg

19- Brewerton TD Markowits JS. Keller SG. Cochrane CE. Stuttering with sertraline, Journal of Clinical psychiatry, 57(2): 90-91; 1996.

20- Makela EH. Sullivan PA case of sertraline induced stuttering, Journal of Clinical Psychopharmacology, 16(1): 93; 1996.

21- Roberts JM. Lydiard RB, Sertraline in the treatment of Bulimia Nervosa, American Journal of Psychiatry, 150(11): 1753; 1993.

22- Kline NA. Dow BM. Brown SA. Matloff JL, Sertraline efficacy in depressed combat veterans with Posttraumatic Stress Disorder, American Journal of psychiatry, 151(4): 621; 1994.

23- Czepowicz VD. Johnson MR. Lydiard RB. Emmanuel NP. Ware MR. Mintzer OB. et al, Sertraline in social phobia , Journal of Clinical Psychopharmacology, 15(5): 372-373; 1995.

24- Lucki I. Kreider MS. Simansky KJ, Reduction of feeding behaviour by the serotonine uptake inibitor, sertraline, Journal of Psychopharmacology, 96(3); 284-295; 1988.

25- Kalivas J. Glman ED, Sertraline for treatment of self- excoriation, Journal of Psychosomatics, 37(2): 216; 1996.

26- Lambert MT. Trutia C. petty F, Extrapyramidal adverse effects associated with sertraline, Progress in neuro psychopharmacology 1998.

27- EIAsousi A. Boldron A. Asar T, Sertraline induced hyponatremia, Semaine Des Hopitaux, 74(19-20): 848-9; 1998.

28- Harel Z. Biro FM. Tedford WL, Effects of long term treatment with sertraline (Zoloft) simulating hypothyroidism in an asolescent, Journal of Adolescent health, 16(3): 232-4; 1995.

29- kaminski CA. Robbins MS. Weibley RE, Sertraline intoxication in a child, Annuals of Emergency Medicine, 23(6): 1371-4; 1994.

30- Ghaziuddin M, Mania induced by sertraline in a prepubertal child, American Journal of Psychiatry, 151(6): 944; 1994.

31- Minnery KL. West SA. McConville BJ. Sorter MT, Sertraline induced mania, Journal of child and Adolescent pschopharmacology, 5(2): 151-3; 1995.

32- Ronefeld RA. Wilner KD. Baris BA, Sertraline chronopharmacokinetics and the effect of coadministration with food, Clinical Pharmacolkinetics, 32(s1): 50-55; 1997.

33- Sechter D, Troy S. psternetti S. Boyer P, A double blind comparison of sertraline and fluoxetine in the treatment of major depressive episode in outpatients. Eur psychiatry. 14(1): 41-8; 1999.

34- Zarate CA, Kando JC, Tohen M, Weiss MK, Cole Jo, Does intolerance or lack of response with fluoxetine predict the same will happen with sertraline? J clin psychiatry, 57(2): 67-71; 1996.

35- Fava M, Rsenbaum JF, Hoog SL, Tepner RG, Kopp JB, Nilsson ME, Fluoxetine versus sertraline and paroxetine in major depression. J Affect Disordl, 59(2): 19-26; 2000.

شیوع تنبلی تخمدان در جوامع مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد جنس مونث در سنین …

روان‌آشفتگی یا دلیریوم (به انگلیسی: Delirium) درحقیقت اختلال کلیِ اعمالِ شناختی و عدم هشیاری است. …

Welcome, Login to your account.

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

جایروس – سایت تخصصی پزشکی و دارو | متخصص مغز و اعصاب |متخصص روانپزشکی | کلینیک روانشناسی | مرکز مشاوره ازدواج | زوج درمانی | تست خواب | درمان خروپف

عوارض قرص zoloft 50mg

محتوای صفحه (قابل کلیک)

نام های  تجاری

(زولوفت)  ZOLOFT

آسنترا Asentra

سرترالین برای درمان اختلال افسردگی، اختلال وسواسی اجباری (OCD) ، اختلال هراس ، اختلال ملال پیش از قاعدگی ( PMDD ) ، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال اضطراب اجتماعی ( SAD )  و انزال زودرس استفاده می شود.

سرترالین متعلق به یک گروه از داروهاست که به عنوان مهارکننده های بازجذب سروتونین ( SSRI ها ) شناخته میشوند. این داروباعث افزایش فعالیت ماده شیمیایی سروتونین در مغز می شود.

این دارو فقط با تجویز پزشک داده می شود.

چگونه خاطرات را تقویت یا سرکوب کنیم؟ بهترین مرکز نوروفیدبک…

ارتباط احتمالی بین اوتیسم و داروهای ضد افسردگی در دوران…

قبل از استفاده از این دارو

در تصمیم به استفاده ازدارو ، خطرات ناشی از مصرف دارو باید در برابر خوبیهای آن به دقت سنجیده شود که این کاربراساس تصمیم شما و پزشک شما خواهد بود. برای این دارو ، موارد زیر باید در نظر گرفته شود :

آلرژی

اگر شما تا کنون هر گونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید . اگر شما نوع دیگری از آلرژی ها، مانند آلرژی به مواد غذایی، رنگ ، مواد نگهدارنده، و یا حیوانات دارید حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

کودکان

مطالعات مناسب و کامل در رابطه با اثرات سرترالین در کودکان انجام نشده است . ایمنی و اثر بخشی آن در کودکان کوچکتر از 6 سال  نامعلوم است.

افراد مسن

افراد مسن ممکن است به اثرات این دارو نسبت به بزرگسالان جوان حساس ترباشند و بیشتراحتمال دارد که دچارهیپوناترمی (کمبود سدیم در خون)شوند که نیاز به تنظیم دوزو گاهی شروع دارو در بیمارستان دارد.

بارداری

رده C (مطالعات کافی در زنان باردار انجام نشده است).

تغذیه با شیر مادر

مطالعات انجام شده در زنان نشان می دهد که این دارو خطر بسیار اندکی برای نوزاد ، زمانی که در طول تغذیه با شیر مادر استفاده می شود دارد.

اگر چه برخی از داروها را نمی توان با هم استفاده نمود، در موارد دیگری داروهای مختلف ممکن است با هم استفاده می شود حتی ممکن است مصرف همزمان چند دارو بسیار مفیدتر از مجموع اثرات هر دارو باشد.

استفاده از سرترالین با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی شود:

( گاهی یندرت پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد که به شما درمان با این دارو را همزمان با دارویی از رده زیر نیز تجویز نماید):

Clorgyline

فورازولیدون

Iproniazid

Isocarboxazid

Levomethadyl

لینزولید

متیلن بلو

Moclobemide

Nialamide

Pargyline

فنلزین

عوارض قرص zoloft 50mg

پیموزاید

Procarbazine

Toloxatone

ترانیل سیپرومین

پزشکتان را حتما از بیماریهای طبی تان آگاه کنید ؛ به ویژه اختلالات و بیماریهای زیر:

اختلال دوقطبی ( اختلال خلق و خوی بصورت شادی و افسردگی یک در میان )

مشکلات خونریزی دهنده

دیابت

هیپوناترمی ( کمبود سدیم در خون )

شیدایی یا جنون خفیف

پورپورا ( تغییر رنگ پوست متمایل به رنگ ارغوانی یا قرمز مایل به قهوه ای)

تشنج(استفاده با احتیاط )ممکن است این دارو شرایط را بدتر کند.

بیماری های موثر بر سوخت و ساز بدن یا بیماری های مربوط به گردش خون.

سابقه اخیر حمله قلبی

بیماری های قلبی(اثرات احتمالی سرترالین در بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی هنوز به خوبی شناخته شده نیست).

در بیماری کبد با احتیاط استفاده کنید . اثرات آن ممکن است به دلیل حذف کندتر دارو از بدن افزایش یابد.

عوارض جانبی

هردارویی ممکن است درکنار عوارض سودمند،برخی عوارض جانبی داشته باشد که از میان اینها برخی عوارض جانبی مهمترند:

اگر هر یک از عوارض زیر رخ داد موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید :

بیخوابی یا خواب آلودگی

درد و سوزش معده

کاهش اشتها و کاهش وزن

اضطراب

تغییرات مختصری در دید

کاهش میل جنسی

عدم تخلیه مایع منی (در مردان)

واکنش های شدید

حساسیت به لمس پستان و یا بزرگ شدن آن

گیجی

تشنج

اسهال

خواب آلودگی

خشکی دهان

صحبت کردن سریع و هیجان زده و احساساتی و یا انجام اقداماتی خارج از کنترل!

ضربان قلب سریع ، تپش قلب ، ضربان نامنظم، و یا آهسته

تب

ناتوانی در نشستن هنوز

افزایش حرکات بدن

افزایش تعریق

افزایش تشنگی

فقدان انرژی

از دست دادن کنترل مثانه

تغییرات رفتاری

اسپاسم عضلات و یا حرکات تند و سریع و پرشی دست وپا

خون دماغ

ضربان قلب تند

لکه های قرمز یا بنفش بر روی پوست

لرز

بثورات پوستی ، کهیر، یا خارش

از دست دادن ناگهانی هوشیاری

ترشح غیر معمول از شیر ( در زنان )

درد شکمی یا معده

خونریزی لثه

کوری

تاول ، پوست کندن ، یا شل شدن پوست

نفخ

وجود خون در ادرار

 مدفوع قیری رنگ یا سفید

کوری رنگ آبی زرد

تاری دید

درد یا ناراحتی در قفسه سینه

لرز

مدفوع به رنگ خاک رس

اغماء

سرفه و خشونت صدا

ادرار تیره

کاهش حجم ده ادرار

کاهش بینایی

خلق افسرده

مشکل تنفسی

مشکل صحبت کردن

دشواری در بلع

سرازیر شدن آب دهان

خشکی پوست و مو

درد چشم

غش

احساس سرما

احساس ناراحتی

احساس  اینکه دیگران در حال تماشای شما و یا کنترل رفتار شما هستند

احساس این که که دیگران می توانند افکار خود را بشنود

احساس دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود ندارد

احساس عمومی ناراحتی ، بیماری، خستگی، یا ضعف

ریزش مو

تب بالا

فشار خون بالا یا پایین

خشونت صدا

خصومت و زود عصبانی شدن

افزایش زمان لخته شدن

سوء هاضمه

التهاب مفاصل

کج خلقی

درد مفاصل و عضلات

تورم در صورت، پلک ها ، لب ها، زبان، گلو، دستها، پاها، ساق پا، یا اندام های جنسی

بی حالی

سبکی سر

از دست دادن اشتها

از دست دادن کنترل تعادل

از دست دادن کنترل مثانه

درد پهلو یا پشت کمتر

درد های عضلانی

گرفتگی عضلانی و خشکی

لرزش عضلانی ، حرکات تند و سریع ، یا خشکی بدن

کشش عضلات

دردناک بودن یا اشکال در ادرار کردن

درد در معده یا شکم ، احتمالا با انتشار به پشت

پوست رنگ پریده

پف کردگی و تورم پلک ها و اطراف چشم ، صورت، لب ها، زبان یا

افزایش وزن سریع

جوش زدن

پوست قرمز ضایعات  پوستی قرمز با یک مرکز بنفش

قرمزی و تحریک چشم

قرمزی، درد، یا خارش پوست

درد در قسمت فوقانی شکم یا معده واحساس پری

خلق و خوی تند یا تغییرات رفتاری

نترسید! قرار نیست این عوارض در همه اتفاق بیوفتد! اینها عوارض ناشایع مصرف سرترالین هستند!

اگر دچار این عوارض شدید بلافاصله مصرف دارو را متوقف کنید و به پزشکتان اطلاع دهید :

احساس شوک الکتریکی

عدم تخلیه مایع منی (در مردان)

احساس حرکت خود و یا محیط اطراف بصورت دائم

مشکل راه رفتن و اختلال تعادل

 

دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب (بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران)

گروه پزشکان جایروس (آلومینا) حاصل بزرگترین کار گروهی فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان در ایران

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

ما از سال 1388 آغاز کردیم و اکنون گروه پزشکان جایروس با معرفی برترین کادر درمانی در مناطق مختلف تهران و شهرستان های مختلف کشور حضور دارند و در رفع مشکلات جسمی در حیطه های مغز و اعصاب و روان و ارتوپدی و توانبخشی و مشکلات روانپزشکی بزرگسالان و کودکان به شما مردم عزیز خدمت رسانی می کنند.

گروه پزشکان مغزواعصاب جایروس از سال 1388 با ترکیبی از اساتید دانشگاه و مجرب ترین کادر درمان حیطه مغز و اعصاب و روان کار خود را آغاز نموده است.

این مجموعه تخصصی متشکل از پزشکان متخصص مغز و اعصاب، اعصاب و روان (روانپزشک)، روانشناس ، روان درمانگر، نوروتراپیست ،گفتار درمانگر،کاردرمانگر،فیزیوتراپیست و…. با هدف ارائه خدمات تشخیصی، درمانی و بازتوانی در جهت ارتقا توانمندی ها و تسریع تشخیص و بهبود اختلالات مرتبط در حیطه اعصاب، روانشناسی و روانپزشکی و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی ها و روش های درمانی (نوروفیدبک ،بیوفیدبک، شناخت درمانی،رفتار درمانی، روان درمانی شناختی،بازی درمانی،دارو درمانی،رفتار درمانی دیالکتیکی و …) در خدمت شما عزیزان است.

مجموعه تخصصی جایروس با 4 مطب فعال در تهران و 9 مطب فعال دیگر در سراسر کشور،یکی از بزرگترین مراکز درمانی اختلالات حیطه مغز و اعصاب و روان در کشور می باشد.

—————————————-

برای دیدن نشانی و اطلاعات تمام شعب تهران و شهرستانها، اینجا کلیک کنید

نوشتار قبلی

چگونه باسن برزیلی داشته باشیم؟! ورزش هایی برای باسن زیباتر!

نوشتار بعدی

موارد استفاده،میزان مصرف و عوارض جانبی آمی تریپتیلین (amitriptyline)

داروی سرترالین یا زولوفت چه عوارضی دارد؟

آشنایی با بوپروپیون ، زیبان، ولبان

داروهای ضد افسردگی: آیا در طول زمان تاثیرشان از بین می رود!!!

10 نکته مهم در مورد سرترالین (زولوفت)

داروی ترازودون؛عوارض و اثرات

همه چیز در مورد داروی دوکسپین ؛ عوارض و اثرات

همه چیز در مورد داروی سیتالوپرام

با این راهکارها ، انگیزه درمان افسردگی خود را افزایش دهید ( قسمت 2)

با سلام من ٢٥ سال سن دارم و سندروم روده تحريك پذير دارم و مدام دچار دلدرد ميشم و خيلي روي روحيم تاثير گذاشته دكتر قرص زولامين ٢٠ تجويز كردن خواستم بدونم لازمه؟ عوارضش خيلي زياد نيست؟

سلام دوست عزیز بدون بررسی و معاینه طبی شما نمی توان توصیه پزشکی یا تجویزی در این خصوص ارائه کرد. بهتر است دارو طبق تجویز پزشک معالج مصرف گردد و در صورت بروز علائم خاص، با وی در میان بگذارید.

سلام خسته نباشید من یک دوره ۶ماه سیتالوپرام۲۰استفاده کردم زیر نظر پزشک بعد از قطع مصرف دارو مشکلم برگشت و بهبود پیدا نکردم الان میخوام سرترالین۵۰ خودم شروع به مصرف کنم از دوز پایین به بالا فقط میخواستم بدونم ۶ماه کافیه یا باید بیشتر استفاده کنم؟ مشکل من افکار منفی هست که دارم همیشه فکر میکنم قراره اتفاق بعدی بیفته

سلام دوست عزیز، به هیچ وجه مصرف خودسرانه این دارو توصیه نمی گردد. باید مجددا تحت نظر پزشک قرار گیرید تا داروی مناسب با دوز مناسب تجویز گردد. در صورت تمایل می توانید با یکی از مراکز جایروس کلینیک تماس بگیرید تا همکاران برای یکی از درمانگران این حوزه، تایم مشاوره هماهنگ نمایند. با آرزوی سلامتی شما دوست گرامی

سلام من دکترم حدود هشت سال است که مرطب برام زولفت تجویز میکنه بیماری من خیلی بهتر شده وازطرفی مشکلاتی نظیر بزرگ شدن سینه هام وبی میلی جنسی شدید گرفتارشدم من 45سالم است لطفا راهنمایی فرماییدت

سلام سوال شما کلی است و مسائلی از قبیل جنسیت،سن ،علت مصرف دارو و دوز تجویز شده حائز اهمیت می باشد پیشنهاد میشود این علائم را با پزشک خود بیان کرده تا دقیق تر شما را راهنمایی کنند و درصورتی که تمایل به تغییر پزشک دارید پیشنهاد ما خانم دکتر نیوشا محمدی است .

سلام من ۲۵ سالمه تقریبا ۱۶ماه پیش مادر و خواهر شوهرم توی سه مرحله دعوای وحشتناکی باهام کردند و من دچار بیماری دوقطبی شدم الان ۱۶ ماه گذشته و من از این بیماری رنج میبرم خیلی دوست دارم بمیرم شوهرم بهم توجه نمیکند هرچقدر شرایط روحیمو توضیح میدم متوجه نمیشود. مثلا انتظار داره هر روز بلند شم بگم پاشو بریم خونه خواهرت همونی که باعث این مریضیم شد همونی ازش میترسم یا بریم خونه مادرت.بخدا من خیلی ب خودم فشار آوردم تا جایی که تونستم رفتیم و گفتم اومدن ولی خوب بازم حرفایی میگه که باعث میشه فقط دنبال راه مردن بگردم. خوااهش میکنم کمکم کنید.ممنونم

سلام دوست عزیز توصیه می شود تحت نظر روانپزشک قرار گیرید. قطعا جلسات رواندرمانی و دارو درمانی در کنترل و بهبود این اختلال موثر می باشد. در صورت تمایل می توانید با یکی از مراکز تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند. با آرزوی سلامتی شما دوست گرامی

سلام دوست عزیز من روانکاوم و در پیچیده ترین شرایط به بیمارام کمک میکنم،حتی مورد های خیلی نادر،یا شایعی بوده که به حول قوه الهی ختم به خیر شده (حتی بدون دارو) خوشحال میشم کمکتون کنم و تا بهبودی کامل همراه شما باشم.

دوست عزیز از به روز رسانی و انتشار اطلاعات شما در سایت معذوریم

با سلام و خسته نباشید ، من فوبیا دارم . سه سال این اختلال رو دارم ،باعث افسردگیم شده ،باعث تیک عصبی شدیدی شده ام ، قبلا سرترالین و آلپرازولام و سیتالوپرام خوردم ،باز عود کرد اختلالم . فقط با آب سرد اینجور میشم، یعنی فوبیا ب آب سرد دارم حین خورذن . نمیدونم آیا بهتزه دارو مصرف کنم ؟ یا واقعا از آب سرد دوری کنم تا ابد؟ دلرو عوارض دلره و اعتیاد آوره بعضی وقتا پیش خودم میگم آب دمای مناسب ک بخورم بهتزه تا این اضطراب و عوارض دارو، روات درمانی رفتم بی تاثیر بود

سلام دوست عزیز توصیه می شود برای کنترل و بهبود این اختلال تحت نظر روانپزشک قرار گیرید. درمانگر با توجه به شرایط شما و میزان اختلال راهکارهای مناسب را اتخاذ می نماید، اگر صلاحدید پزشک دارو درمانی نیز باشد بهتر است حتما انجام شود. مصرف دارو تحت نظر پزشک معالج جای هیچ نگرانی نمی باشد زیرا در دوز مناسب و متناسب با اختلال تجویز می گردد و قطع مصرف دارو نیز به آرامی و در زمان مناسب صورت می گیرد.

سلام من 30سالمه مرد هستم برای یک سال داروی سرترالین برام تجویز شده برای درمان افسردگی دجار بی میلی جنسی شدم ایا بعد قطع دارو میل جنسی طبیعی میشود یا ممکن هست عوارض ماندگار شوند روزی 100میلی گرم مصرف میکنم ممنون از پاسخ گویی شما

سلام دوست عزیز اثرات جانبی جنسی داروهای ضدافسردگی هم در مردان هم در زنان بسیار رایج است. شدت تاثیرات جنسی به خود فرد و مقدار داروی ضد افسردگی مصرفی بستگی دارد. در برخی افراد اثرات جانبی جنسی خفیف بوده و با تطابق بدن با مقدار داروی مصرفی، برطرف می­شود. اما در برخی دیگر عوارض جنسی به صورت یک مشکل مداوم باقی می­ ماند. بهرحال اگر شما به واسطه خوردن داروهای ضدافسردگی دچار عوارض جنسی شده ­اید می­توانید یکی از راههای زیر را امتحان کنید: _ چند هفته صبر کنید و ببینید آیا اساسا مشکل شما به واسطه خوردن دارو است یا خیر. _ اگر داروی شما یکبار در روز است، فعالیت جنسی خود را قبل از خوردن دارو انجام دهید. _ با مشورت با پزشک از دارویی با عوارض کمتر استفاده کنید _ از داروهای محرک میل جنسی مثل ویاگرا استفاده کنید. گرچه ویاگرا و سایر داروهای مشابه برای مردان تجویز می­شود. بسیاری از بیماران به دلیل عوارض جنسی مصرف داروهای خود را متوقف می­کنند. این به معنای بازگشت دوباره افسردگی است. حتما در صورت بروز عوارض جانبی جنسی پیش از هر کار با پزشک خود در این زمینه مشورت کرده و سر خود دارو را قطع نکنید. با آرزوی سلامتی شما دوست گرامی

دوست گرامی البته همه داروها عوارض جانبی دارند اگر بعد از چند روز خود به خود از بین نرفت بهتر است در این خصوص به پزشک معالج خبر دهید ممکن است وی تغییراتی در دوز مصرفی ایجاد کند یا جایگزینی ارائه دهد

با سلام و خسته نباشید.پدر همسرم سکته مغزی کردن و الان که 2سال گذشته دچار اختلال در بلع هستن.و بعد خوردن هر لقمه غذا سرفه میکنن.دکتر نورولوژ ی براش آسنترا تجویز کردن و گفتن برای مشکل اختلال در بلع میباشد.ولی در بروشور داخل جعبه نوشته شده داروی ضد افسردگی .حال سوالم اینه ای دارو چه ربطی به مشکلشون داره.وآیا مصرف اون اعتیاد آور نیست .طوری که مجبور بشن مرتب استفاده کنن.؟باتشکر

سلام دوست عزیز از سرترالین برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس جبری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (هراس اجتماعی)، و شکل شدید سندرم پیش از قاعدگی (اختلال بی قراری پیش از قاعدگی) استفاده می شود. همچنین میتواند نیاز به انجام کارهای مکرر (وسواس عملی مانند شستن دست، حساب و کتاب، و چک کردن) که در زندگی روزمره تداخل ایجاد میکند، را کاهش دهد. بهتر است با پزشک معالج همسرتان در این زمینه صحبت نمایید. دوست گرامی مصرف دارو تحت نظر پزشک جای نگرانی نمی باشد زیرا در دوز مناسب تجویز می گردد و به آرامی و در زمان مناسب قطع می گردد. با آرزوی سلامتی شما

دوست گرامی آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد. سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. این دارو برای كاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب ، تشویش و اضطراب ، از دست دادن كشش و تمایل به فعالیت های رومره ، كاهش میل جنسی ، تفكر كُند یا اختلال یا تمركز، یا افكار خودكشی یا اقدام به آن ، تجویز می شود. سرترالین یك مهاركننده بازجذب سروتونین است . علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی_جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می شود. اما حتما پزشک با توجه به ارزیابی و شرایط بیمار این دارو را تجویز کرده است شمت زیر نظر پزشک استفاده کنیئد

سلام من 19 سالمه بنابر دلایلی چند ماه پیش خودکشی کردم خانوادم من رو بردن پیش دکتر مغزواعصاب روان دکتر به من قرص ترانکوپین و قرص اینوسترال رو داده.. من الان چند وقته میخورم 3 هفته یا 4 هفتس ک یه طرف سرم درد میکنه میزنه به گوشم و چشمم. گوشم حساس شده اهنگ گوش میدم بی نهایت سرم وگوشم درد میگیره چشمم تار شده.. نمیدونم بخاطر قرصا میتونه باشه یا یه دکتر دیگه بخاطراین مشکلم برم یا به دکترم بگم میشه کمکم کنین ممنون

سلام دوست عزیز ممکن است حالت های ایجاد شده از عوارض مصرف داروها باشد. توصیه می شود در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت نمایید تا در صورت امکان دوز دارو و یا خود دارو تغییر یابد. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

سلام من نزدیک یک سال و نیمه دچار اختلال دو قطبی شده ام .تاچند وقت پیش از راه طب سنتی معالجه میکردم که چون خیلی سخت بود و رژیمهای غدایی سختی داشت رو به روانپزشک اوردم .ایشون قرص زلفت ۱۰۰ و نورتریپتلین ۱۰ و ۲۵ میلی گرم و هالوپریدول تجویز کرد .۲ ماهی خوردم وتا حدی خوب شدم ولی متاسفانه ول کردم.الان باید چیکار کنم همونارو دوباره بخورم یا برم پیش روانپزشک دوباره برای تجویز نسخه جدید ؟ ممنون

دوست عزیز مصرف بی رویه داروها و یا قطع سرخود نباید صورت گیرد توصیه میکنیم برای ارزیابی مجدد به روانپزشک مراجعه کنید ممکن است تغییراتی در دوز مصرفی ایجاد کند یا جایگزینی ارائه دهد

سلام .من خارج از ایران هستم و دکتر روانپزشک به خاطر مشکلات من از جمله ترس و دلهره و لرزش و استرس و اضطراب برای من سرترالین ۱۰۰ تجویز کرد.که در اولین روزی که خوردم هر بلایی که فکر کنید سرم اومد.غش، تنگی نفس، تاری دید،لرزش شدید،سرگیجه،ضربان قلب بالا ،تعریق…یعنی بدترین حالی که در تمام عمرم داشتم.الان بعد از گذشت ۲ روز من هنوز حال خوبی ندارم.با اینکه خوردنش رو متوقف کردم.باید چی کار کنم.هنوز قلبم ضربانش بالاست.سرم سنگینه.نفس کشیدنم سخته و واقعا نمیدونم چیکار کنم.دکترم هم تعطیلات هست.

سلام دوست عزیز مواردی که ذکر کردید از عوارض دارو می باشد که در برخی افراد با شدت های متفاوت نمایان می گردد. توصیه می شود کمی صبور باشید، در صورتیکه علائم از بین نرفت و یا تشدید گردید با پزشک معالج خود در میان بگذارید. قطع مصرف دارو به صورت خودسرانه توصیه نمی گردد در این زمینه باید با پزشک خود صحبت نمایید تا متناسب با شدت علائم، راهکار مناسب اتخاذ گردد. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

سلام .خسته نباشید.19سالمه و چند سالی میشه که از بیماری اختلال وسواس فکری جبری و هراس رنج میبرم.یک سال پیش هم به روانپزشک مراجعه کردم ولی به محض بهبودی خیلی کم درمان رو رها کردم و هروقت حالم بد میشد قرص هارو میخوردم.امسال که وضعیتم وخیم تر شده بود دوباره به دکتر مراجعه کردم وایشون همون قرص های قبلی یعنی الانزاپین و سرترالین برام تجویز کردن.من به دکتر عرض کردم که همین مشکلاتی که دارم باعث میشه مشکل بلع در قرص هم داشته باشم اما ایشون گفتن که مجبورم و میتونم قرص رو هرجوری که میخوام بخورم.الان چند روزه قرص رو به همراه چای شیرین به صورت محلول میخورم اما جایی نوشته بود که حل شدن قرص باعث آسیب مری میشه و حتی خواص قرص رو از بین میبره.الان هیچ راهی برام نمونده.یعنی به جز قرص هیچ نوع درمان دیگه ای وجود نداره ؟؟؟خواهشا راهنماییم کنید

سلام دوست عزیز باید در نظر داشته باشید که برای کنترل و درمان هر اختلالی، دوره ی درمان باید تکمیل گردد پس بنابراین حین مصرف دارو، تغییر دوز مصرفی و یا قطع دارو به صورت خودسرانه به هیچ وجه توصیه نمی گردد. مشکل بلع و معده از عوارض مصرف این دارو ها می باشد، بنابراین در این زمینه باید با پزشک معالج مشورت شود تا در صورت امکان دوز دارو و یا خود دارو تغییر یابد. پیشنهاد میکنیم برای بررسی بیشتر و تجویز داروی مناسب تر، تحت نظر پزشک دیگری قرار بگیرید. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

سلام خسته نباشید من در حال ترک متادون هستم و تقریبا دردهای فیزیکی م تموم شده و بیخوابی و بیقراری و اضطراب شدید دارم . بنظرشما سرترالین میتونه حالت ناآرام و استرس و اضطراب منو آروم کنه ؟

سلام دوست عزیز توصیه می شود در مورد کنترل و بهبود حالت های ایجاد شده حتما تحت نظر روانپزشک (حوزه ترک اعتیاد) قرار گیرید. مصرف خودسرانه سرترالین به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا عوارض جسمی خواهد داشت. در صورت تمایل می توانید در این زمینه با مرکز آزادی یا قلهک تماس بگیرید و از دکتر قاسم زاده تایم ویزیت اخذ نمایید. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

امتیاز بینندگان:1 ستاره

امتیاز بینندگان:3 ستاره

سلام من ۲۴سالمه شیش سال افسردگی متوسط ب بالا داشتم سریع عصبی میشدم وقتی صدای بلندمیومد یهو شوک میشدم و بدنم شروع ب گزگز میکرد و قفل میشد وبلافاصله لمس میشد کل بدنم.کنترلمو ازدست میدادم ومیخوردم زمین تپش قلب شدید میگرفتم و بلافاصله شروع میکردم ب گریه کردن و برای چندثانیه بیهوش میشدم… رفتم پیش روانشناس منوفرستادن پیش دکتر مغزو اعصاب برام قرص سرترالین و الانزاپین و الپرازولام نوشتن ب مدت تقریبا یکسال خوردم و گفتن دیگه نمیخاد بخوری الان چهارماهه داروهامو قطع کردن ولی خوب نشدم اصلا نمیخام وابسته قرصا باشم میخام بدونم مشکل من چیه چراخوب نمیشم همیشه باید دارو بخورم؟؟؟؟؟؟

سلام دوست عزیز نیاز به معاینه و بررسی شما می باشد. بدون مشاوره و ارزیابی شما نمی توانیم راهکار مناسب و قطعی ارائه کنیم. در صورت تمایل می توانید با یکی از مراکز تماس بگیرید و از دکتر نیوشا محمدی (روانپزشک) تایم ویزیت اخذ نمایید. قطعا با راهکارهای عملی و در صورت نیاز دارو درمانی این حالت کنترل و بهبود بخشیده می شود. با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

امتیاز بینندگان:3 ستاره

دکترروانپزشک مراجعه کردم.سرترالین تجویز کرد به مدت دوسال ونیم استفاده کردم خیلی تاثیر خوبی داشت ولی به محض قطع مجددا مشکلات اضطراب پدیدار شد.آیا میتوانم همیشه استفاده نمایم؟؟؟؟لطفا پاسخ ندهید با مشاوره دکتر چون میخام نظرشمارا هم بدانم.

دوست عزیز تجویز دارو با توجه به نوع و شدت مشکل ،سن ،وزن و مشخصات فردی فرد و با توجه به صلاحدید پزشک متخصص مربوطه انجام میشود .حال از لحاظ حرفه پزشکی و اخلاقی نمیتوان در این مورد بددون بررسی بالینی و طبی تشخیص درست داد اما همیشه در اختلالات مربوط به روان پیشنهاد میشود علاوه بر درمان دارویی ،از درمانهای غیردارویی نیز بهره گیرید تا ماندگاری دارو بیشتر باشد.

سلام ببخشید من دچار افسردگی و وسواس فکری هستم و همچنین هفت ماهه باردارم دکتر برای من قرص اسنترا تجویز کرده ولی من میترسم استفاده کنم به دلیل اینکه ممکنه به جنین اسیب برسه من باید چکار کنم ایا قرص ها رو استفاده کنم

سلام دوست عزیز در مورد عوارض این دارو در زنان باردار مطالعات کافی انجام نشده است. بنابراین توصیه می شود در این خصوص حتما با پزشک معالج خود صحبت نمایید. قطع مصرف دارو به صورت خودسرانه به هبچ وجه توصیه نمی گردد. برای کنترل و درمان افسردگی و وسواس تحت نظر پزشک باشید و مواردی که توسط وی تجویز می گردد را انجام دهید.

سلام، وقت بخیر. من حدود سه ماه سرترالین 50 مصرف میکردم که پزشکم رفته رفته دوز دارو رو زیاد کردن تا اینکه رسید به دوتا سرترالین 50 در روز، الان سه هفته هست که خودسرانه مصرف دارو رو قطع کردم، دچار سرگیجه شدید و سردرد شدم، الان باید چیکار کنم؟ دوباره خوردن دارو رو با همون مقدار از سر بگیرم؟ فعلا شرایطم برای مراجعه به پزشک جور نیست. دختر 24 هستم.

سلام دوست عزیز حین مصرف دارو، تغییر دوز مصرفی و یا قطع دارو به صورت خودسرانه به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا عوارض جسمی مانند مواردی که ذکر کردید خواهد داشت. توصیه می شود در این زمینه با پزشک مشورت نمایید تا در مورد دوز مصرفی در حال حاضر نظر قطعی ارائه گردد. بدون معاینه و بررسی بالینی شما نمی توان نظر قطعی در این خصوص ارائه کرد.

امتیاز بینندگان:3 ستاره

سلام .دکتر برای من آسنترا تجویز کردن که از همون روز اول که یک چهارم خوردم دچار تاری دید شدم …یعنی از دیروز …ایا مشکل تاری دید به مرور برطرف میشه؟ سپاس

سلام دوست عزیز حالتی که ذکر کردید (تغییرات مختصری در دید) از عوارض مصرف این دارو در برخی افراد می باشد. توصیه می شود با پزشک معالج خود در میان بگذارید و از تغییر دوز مصرفی و یا قطع دارو به صورت خودسرانه پرهیز نمایید.

امتیاز بینندگان:4 ستاره

سلام من طبق دستور زشک روزانه یک عدد آسنترا استفاده میکنم و بعد از 2 ماه استفاده به علت کمبود تمرکز ایشون پیشنهاد دادند روزانه یک عدد کپسول ginko biloba هم استفاده کنم. ولی داروخانه به من کپسول gincosan دادن. که این کپسول جینسینگ هم داره. آیا جینسینگ با آسنترا تداخل نداره؟ یا فقط باید کپسول گیاه ginkobiloba استفاده کنم بدون جینسینگ؟

سلام دوست عزیز باید با پزشک معالج خود مشورت نمایید. در این خصوص نیاز به بررسی شرایط فعلی هر شخص و داروهای مصرفی می باشد. بدون بررسی و ارزیابی بالینی شما نمی توانیم نظر قطعی در این خصوص ارائه کنیم.

سلام خسته نباشید من 5 سال پیش به علت سرگیجه سرترالین و پرانول مصرف می کردم .یکسال پیش دکتر پرانول رو قطع کرد و به جاش متورال داد بعد ار مدتی حالم بد میشد که متورال رو قطع کرد و چون خیلی بی انرژی و سست بودم دکتر ولبان تجویز کرد.کم کم سرترالین رو کم کردم الان دو هفته هست قطع کردم فقط ولبان می خورم مشکل استرس و حال بد ندارم فقط احساس برق گرفتگی تو سرم دارم .این از عوارض قطع سرترالین هست میخواستم بپرسم تا کی این عوارض هست و چه مدت طول می کشه از بین بره؟

سلام دوست عزیز رفع عوارض مصرف برخی داروها نیاز به زمان دارد. جای نگرانی نمی باشد. بسته به دوز مصرفی و طول دوره درمان، پس از گذشت مدتی رفع خواهد شد.

سلام من مشکل زود انزالی دارم دکتر اول برای من قرص سرترالین 50تجویز کرد وبعد از یک ماه قرص سرترالین100تاثیرات خوبی رو زود انزالی من داشت میخاستم بدونم آیا بعد از دوره درمان دوباره به حالت اولیه زود انزالی دچار نمیشم با تشکر

سلام دوست عزیز علل متعدد روحی و جسمی موجب بروز اختلال زود انزالی می گردد. بنابراین متناسب با علت و شدت اختلال، درمانگر راهکار مناسب درمانی اتخاذ می نماید. برای پاسخ قطعی در این خصوص نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد اما جای نگرانی نمی باشد، تحت نظر پزشک معالج خود باشید تا دوره درمان کامل گردد.

سلام.من حدودا شش ماهه زیر نظر دکتر قرص پاروکستین مصرف کردم و به دستور دکتر ماه آخر قطعش کردم ولی بعداز یک هفته از قطعش الان چهار روزه سرگیجه شدید دارم و به شدت عصبیم باید چکار کنم؟ تا کی ای وضعیت را دارم

سلام دوست عزیز معولا قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر داشته باشد چنانچه با نظر پزشک معالج دارو قطع گردیده توصیه می شود با پزشک معالجتان مشورت نمایید تا راهکار مناسب اتخاذ گردد.

  در این پادکست ، من 3 نکته را به شما یاد میدم که بهتون کمک می کنه مقدار خواب متناسب خودتون را کشف کنید. همه این نکات علمی هستند و توسط دکتر مصطفی امیری، متخصص اختلالات خواب توصیه شده اند. اطلاعات بیشتر در  https://gyrusclinic.com   

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/4170103/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-7-10/20658011-44100-2-509e362b9ec28.m4a

  افرادی که کم می خوابند (افرادی که کمتر از شش ساعت خواب شبانه دارند) از میزان افسردگی شدید تری نسبت به افرادی که به طور صحیح بین شش تا نه ساعت در شب می خوابند، برخوردارند. اما ایراد کار کجاست؟ خواب مختل شده یا ذهن افسرده؟ اطلاعات بیشتر در  https://gyrusclinic.com 

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/4116438/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-7-6/20307781-48000-2-ca922d7eda72a.m4a

  اجازه ندهید گذشته تان، شما را عقب نگه دارد!  بیایید گذشته را از ذهن خود پاک کنیم و دلبستگی عاطفی به آن را رها کنیم. بگذارید خاطره، فقط خاطره باشد.

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/4032284/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-30/19845554-48000-2-2612a6718eb35.m4a

  در زندگی امروز تکنولوژی لازم و ضروری است، اما در عین حال ما را، به خصوص نسل جوان تر را مضطرب کرده. اما این اتفاق دقیقا چطور می افته؟  کدام جنبه مهم تکنولوژی منجر به اضطراب میشود؟ در اینجا پنج دلیل عمده وجود دارد.

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/4000641/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-27/19668179-44100-2-b6247727b48b6.m4a

  احتمالا تا کنون با نکات و ترفندهای روانشناسی زیادی مواجه شدید که بعضیاشون به دردتون خورده و بعضی هاشون هم هیچوقت به کارتون نیومده. اما من امروز تو این پادکست میخوام به شما 5 نکته ناب روانشناسی معرفی کنم که در هر سن و موقعیتی که باشید  همیشه به دردتون می خوره و حتما باید…

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3958207/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-23/19350054-44100-2-b132fad957768.m4a

  همه ما در این موقعیت ها قرار گرفته ایم: به تنهایی با رئیس خود در آسانسور بودن، وارد یک اتاق شدن و چرخش یکباره سر همه حضار به سمت شما، معرفی شدن به دوست دوستان خود و غیره … خوب چه اتفاقی می افتد؟ احساس می کنیم که دمای بدن مان شروع به افزایش می…

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3929839/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-20/——————————-0bfa2d7f546a9.m4a

 در این پادکست به بررسی مسائل مختلفی درباره یک عشق ماندگار پرداختیم. 

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3869210/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-30/——————————-e57fc2d988ff9.m4a

ساعت بیولوژیک یا ریتم سیرکادین

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/3859863/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-14/————————–2a181dcde20d4.m4a

احساس مرگ, احساس سرگیجه, احساس خفه شدن, حمله پنیک, درمان پنیک, ترس از مرگ, حس مرگ

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2028288/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————-ff74f09fdd39c.m4a

اضطراب و نگرانی از تشخیص تا درمان های جدید

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2003346/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————-f3ed6daf9acf7.m4a

چرا ما قبل از ازدواج مان احتمالا اشتباه می کنیم! و انتخاب اشتباهی می کنیم

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2062692/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/————————–fa9c455e546e3.m4a

رفتن به سرزمین های جدید چه تاثیری روی روده و مغز ما خواهد داشت؟

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2031461/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/——————————-8b711040187c3.m4a

چرا بقیه نمیتونن حرف مارو بفهمن؟ دکتر مصطفی امیری متخصص مغزواعصاب

https://anchor.fm/s/852b2fc/podcast/play/2027679/https://d3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net/staging/2019-6-10/—————————-141eb0b60262c.m4a

جواب همه سوالات شما در مورد خروپف اینجاست

درمان کلیه اختلالات خواب شامل :بی خوابی، خرخر ( خروپف ) ، پرخوابی ، راه رفتن در خواب ، آپنه خواب و…

خروپف فقط صدایی آزار دهنده نیست، خرخر شبانه در صورت همراهی با آپنه خواب ، ریسک سکته قلبی، سکته مغزی و حتی سرطان و دیابت و فشار خون و ضعف حافظه را چندین برابر افزایش می دهد.اگر خروپف می کنید توصیه می کنیم برای ارزیابی وجود آپنه خواب هرچه سریعتر مراجعه نمایید.

تهران,خیابان شریعتی, روبروی خیابان دولت, داخل کوچه امامزاده,جنب فروشگاه جامبو, پلاک ۱۴, طبقه دوم واحد ۶ یا ۸ (پذیرش فقط با وقت قبلی)

۰۲۱-۲۲۶۳۶۸۶۳    —–      ۰۲۱-۲۲۶۴۸۶۲۷

از هر 3 سرطان یکی قابل پیشگیری است.

اگر در خانواده و اقوام درجه یک سابقه بروز سرطان علی الخصوص در سنین پایین و در بیش از یکی از اقوام نزدیک تان دارید، بهتر است مشاوره و در صورت نیاز تست انجام دهید.

دکتر امینه واقفی جزو معدود افرادی است که با درجه فوق تخصص سرطان های ژنتیکی اخیرا از آمریکا به ایران آمده اند تا در این زمینه به مردم عزیز کشور خودشان خدمت کنند.

برای مشاوره با ایشان با شماره زیر تماس بگیرید: 021-22614237

مرکز شماره یک (شریعتی)

تهران خیابان دکتر شریعتی, تقاطع دولت ،کوچه امامزاده،پلاک 14 واحد 6 و 8، (پذیرش فقط با وقت قبلی)

22616377 – 22636863

************************************

مرکز شماره دو تهران (واحد شرق تهران)  تهران بزرگراه رسالت،بعد از ميدان رسالت،نرسيده به چهار راه سرسبز،روبه روى مسجد حجتيه،پلاك 686 ، طبقه 5، واحد 10

 77136229 _77091723

************************************

مرکز شماره سه تهران (واحد جنوب و غرب تهران) :

تهران، ميدان آزادی،به سمت بزرگراه محمد علی جناح، ابتدای بلوار صالحی، كوچه جعفرنیا ،پلاك ٢١ ،طبقه ٤ ، واحد ١٦

021-66038295

66158469_021

************************************

مرکز فوق تخصصی زوج درمانی و مشاوره زوجین (قبل و بعد از ازدواج) 

در این مرکز فوق تخصصی درمان مشکلات زوجین و مشاوره زناشویی،سکس تراپی، درمان دعواهای زوجین، مشاوره پیش از ازدواج و… انجام می شود.

تهران، خیابان شریعتی، تقاطع خیابات دولت و شریعتی، ابتدای کوچه امامزاده، پلاک 14 واحد 8

تماس : 02122636863

************************************

مرکز فوق تخصصی درمان درد، توانبخشی و ارتوپدی

مرکز تخصصی ارتوپدی ، فیزیوتراپی و توانبخشی جایروس یکی از بهترین مجموعه های فوق تخصصی درمان مشکلات استخوان ها، مفاصل، درمان درد (مانند کمردرد و گردن و زانو درد ) است که توسط متخصصین درد، ارتوپدی، توانبخشی اداره می شود.

تهران، خیابان شریعتی، تقاطع خیابات دولت و شریعتی، ابتدای کوچه امامزاده، پلاک 14 واحد 7 طبقه دوم

تماس :

02122614237

09338178807

************************************

برای دیدن نشانی و اطلاعات سایر شعب تهران و شهرستانها، اینجا کلیک کنید

مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان  جایروس (آلومینا) یکی از  بهترین و بزرگترین تیم های فوق تخصصی درمان و پیشگیری از اختلالات مغز،اعصاب و روانپزشکی در ایران است که به همت دهها متخصص مغز و اعصاب،روانپزشک و روانشناس در شهرهای بزرگ ایران فعالیت می کند.

مفتخریم که اعلام کنیم اخیرا چند نفر از بهترین پزشکان فوق تخصص مغزواعصاب ایران از آلمان (مرکز فوق تخصصی هانوفر آلمان که پروفسور سمیعی نیز در همین مرکز فعالیت دارند) و آمریکا به کشور بازگشته اند و در مجموعه بزرگ جایروس در کنار سایر پزشکان مشغول خدمت رسانی به شما مردم عزیز می باشند.لیست کامل پزشکان و درمانگران را میتوانید در صفحه درباره ما ببینید.

در مجموعه جایروس همیشه بهترین پزشکان در انتظار شما هستند.

مشکلات زیر در این مرکز فوق تخصصی قابل درمان اند:

نشانی : خیابان شریعتی ، تقاطع دولت ، کوچه امامزاده ، پلاک 14 ، واحد 7 ، طبقه دوم

تماس :   02122614237

Welcome, Login to your account.

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

آرشیو موضوعی وبسایت

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

عوارض قرص zoloft 50mg

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

سرترالین میتواند خلق و خوی، خواب، اشتها و سطح انرژی شما را بهبود بخشد و ممکن است به بازگرداندن علاقه شما به زندگی روزمره کمک کند. میتواند ترس، اضطراب، افکار ناخواسته، و تعداد حملات هراس را کاهش دهد.

نام عمومی: سرترالین HCL

از سرترالین برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس جبری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (هراس اجتماعی)، و شکل شدید سندرم پیش از قاعدگی (اختلال بی قراری پیش از قاعدگی) استفاده می شود. همچنین میتواند نیاز به انجام کارهای مکرر (وسواس عملی مانند شستن دست، حساب و کتاب، و چک کردن) که در زندگی روزمره تداخل ایجاد میکند، را کاهش دهد. سرترالین به عنوان یک مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته شده است. سرترالین با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاصی (سروتونین) در مغز کار می کند.

 

قبل از استفاده از سرترالین و هر بار شروع دوباره آن، بروشور اطلاعات بیمار و اطلاعات دارویی که توسط داروساز ارائه میشوند، را مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
سرترالین از طریق دهان طبق دستور پزشک یا صبح و یا شب ، معمولا یک بار در روز مصرف میشود. شکل قرص این دارو ممکن است یا همراه با غذا یا بدون غذا مصرف شود. شکل کپسول آن معمولا همراه با غذا پس از صرف صبحانه و یا پس از شام مصرف میشود.

اگر سرترالین را برای مشکلات پیش از قاعدگی مصرف میکنید، پزشک شما ممکن است دستور دهد این دارو را هر روز از ماه یا فقط ۲ هفته قبل از قاعدگی تا شروع دوره قاعدگی خود مصرف کنید.
دوز دارو براساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میشود. برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، پزشک ممکن است این دارو با دوز پایین شروع کند و به تدریج دوز شما را افزایش دهد. دستورالعمل پزشک خود را به دقت دنبال کنید. برای دریافت بیشترین فایده این دارو، آن را به طور منظم مصرف کنید. برای کمک برای یادآوری، دارو را هر روز در همان زمان مصرف کنید.

ادامه مصرف این دارو طبق تجویز حائز اهمیت است حتی اگر احساس کنید حالتان خوب شده است. مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. هنگامی که مصرف این دارو به صورت ناگهانی متوقف شود برخی از شرایط بدتر خواهند شد. همچنین، ممکن است علائمی مانند نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، مشکلات خواب، و احساسات مختصری مشابه شوک الکتریکی را تجربه کنید. ممکن است برای کاهش عوارض جانبی، نیاز باشد دوز شما به تدریج کاهش یابد. هر گونه نشانه جدید یا بدتر شدن وضعیت خود را فورا گزارش دهید.
در صورتی که وضعیت شما همچنان ادامه یافت و یا بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.

 

به بخش هشدار نیز مراجعه کنید.

با مصرف این دارو تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، اسهال، ناراحتی معده، یا مشکلات خواب ممکن است رخ دهند. اگر هر یک از این عوارض باقی ماندند یا بدتر شدند، فورا به پزشک یا داروساز خود بگویید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را بدین دلیل تجویز کرده است که او فایده آن را بیش از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی فورا پزشک خود را مطلع سازید: کبودی / خونریزی آسان، کاهش رابطه جنسی، کاهش توانایی جنسی (تاخیر انزال)، گرفتگی عضلات / ضعف، تکان دادن (لرزش)، کاهش وزن غیر معمول.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید: مدفوع خونی/سیاه، استفراغی که مانند دانه های قهوه باشد، درد / تورم / قرمزی چشم، گشاد شدن مردمک، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ در شب، تاری دید).

این دارو ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت باعث بیماری بسیار جدی تحت عنوان سندرم/سمیت سروتونین شود. این خطر در صورتی که شما داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را همزمان مصرف کنید، افزایش می یابد، بنابراین پزشک یا داروساز را از تمام داروهایی که مصرف میکنید مطلع سازید (بخش تداخلات دارویی را ببینید). در صورت بروز برخی از علائم زیر فورا کمک پزشکی دریافت کنید: ضربان قلب سریع، توهم، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه شدید، تهوع / استفراغ / اسهال شدید، کشش عضلات، تب با علت ناشناخته، تحریک / بی قراری غیر معمول.

به ندرت، مردان ممکن است دچار نعوظ دردناک یا طولانی مدت به مدت ۴ ساعت یا بیشتر شوند. در این صورت، مصرف این دارو را متوقف کنید و فورا کمک پزشکی دریافت کنید، و گرنه ممکن است مشکلات دائمی رخ دهند.

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه هر گونه نشانه واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.

در این مقاله از راستینه ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

داروهای ضد افسردگی برای درمان انواع بیماری ها، از جمله افسردگی و سایر اختلالات روانی / خلق و خوی استفاده می شوند. این داروها می توانند به جلوگیری از افکار /تلاش به خودکشی و ارائه دیگر فواید، کمک کنند. با این حال، تعداد کمی از افراد (به خصوص افراد جوان تر از ۲۵ سال) که از داروهای ضد افسردگی برای هر نوع بیماری استفاده میکنند ممکن است بدتر شدن افسردگی، سایر علائم روانی / خلق و خوی، و یا افکار خودکشی / تلاش را تجربه کنند. بنابراین، صحبت با پزشک در مورد خطرات و مزایای داروهای ضد افسردگی (به خصوص برای افراد جوان تر از ۲۵) اهمیت بسزایی دارد، حتی اگر درمان برای یک بیماری روانی / خلق و خوی باشد. اگر متوجه بدتر شدن افسردگی / شرایط دیگر روانی، تغییرات رفتاری غیر معمول (از جمله افکار /تلاش برای خودکشی)، و یا دیگر تغییرات ذهنی / خلق و خوی (از جمله بدتر شدن اضطراب یا اضطراب جدید، حملات هراس، مشکلات خواب، تحریک پذیری، خصمانه / احساسات خشم، اقدامات ضربه، بی قراری شدید، صحبت کردن بسیار سریع) شدید، فورا به پزشک اطلاع دهید. به خصوص زمانی که مصرف داروی ضد افسردگی جدید را آغاز میکنید و یا زمانی که دوز آن را تغییر میدهید، مراقب بروز این علائم باشید.

 

عوارض قرص zoloft 50mg

قبل از مصرف سرترالین، اگر به این دارو حساسیت دارید، و یا اگر هر گونه آلرژی دیگری دارید، با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده فعالی باشد، که می توانند موجب بروز واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک و یا داروساز را از سابقه پزشکی خود آگاه سازید، به ویژه سوابقی همچون: مشکلات خونریزی، بیماری کبد، اختلال تشنج، بیماری تیروئید، سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع زاویه بسته).

این دارو ممکن است موجب سرگیجه یا خواب آلودگی شود. تا زمانی که مطمئن نشدید که میتوانید فعالیت هایی که نیازمند هوشیاری هستند را با خیال راحت انجام دهید، از رانندگی، استفاده از ماشین آلات، و یا انجام هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری دارد خودداری کنید.

قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه، و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

افراد مسن ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به خصوص خونریزی یا از دست دادن هماهنگی حساس تر باشند. افراد مسن ممکن است محتمل ابتلا به یک نوع عدم تعادل نمک (هیپوناترمی) باشند، به خصوص اگر آنها در حال مصرف “قرص های آب” (دیورتیک ها) باشند. از دست دادن هماهنگی می تواند خطر سقوط را افزایش دهد.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به ویژه از دست دادن اشتها و کاهش وزن حساس تر باشند. نظارت بر وزن و قد در کودکانی که از این دارو مصرف میکنند ضروری است.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در صورت نیاز استفاده شود. این دارو میتواند به جنین آسیب برساند. همچنین، نوزادان متولد شده از مادرانی که این دارو را طی ۳ ماه آخر بارداری استفاده کرده اند ممکن است به ندرت علائم ترک مانند مشکلاتی در تغذیه / تنفس، تشنج، سفتی عضلات، یا گریه مداوم را نشان دهند. اگر متوجه هر یک از این نشانه ها در نوزاد خود شدید، فورا پزشک را مطلع سازید.

از آنجا که مشکلات روحی و روانی / خلق و خوی درمان نشده (مانند افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواسی جبری، اختلال استرس پس از سانحه) می توانند به یک بیماری جدی تبدیل شوند، مصرف این دارو را متوقف نکنید مگر اینکه پزشک چنین دستوری داده باشد.

اگر در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید، باردار شده اید، یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید، بلافاصله در مورد مزایا و خطرات ناشی از استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

این دارو به شیر مادر نفوذ می کند. قبل از تغذیه با شیر مادر با پزشک خود مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله از راستینه شامل تمام تداخلات دارویی امکان پذیر نیست. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای با نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را با پزشک و مسئول داروخانه به اشتراک بگذارید. بدون تایید پزشک، میزان مصرف هیچ دارویی را شروع، متوقف، و یا تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل ایجاد کنند عبارتنداز: پیموزاید، داروهای دیگری که می توانند موجب خونریزی / کبودی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکتی مانند کلوپیدوگرل، التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، “رقیق کننده خون” مانند وارفارین).

مصرف مهار کننده های MAO با این دارو ممکن است تداخل دارویی جدی ایجاد کند (احتمالا منجر به مرگ میشود). از مصرف مهار کننده های MAO (ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن آبی، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگیلین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین) در طول درمان با این دارو اجتناب کنید. همچنین اکثر مهار کننده های MAO باید به مدت دو هفته قبل و بعد از درمان با این دارو مصرف نشوند. از پزشک خود بپرسید چه موقع مصرف دارو را شروع و یا قطع کنید.

در صورتی که داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را مصرف میکنید، خطر سندرم / سمیت سروتونین افزایش می یابد. نمونه چنین داروهایی عبارتند از: داروهای خیابانی مانند MDMA / “اکستازی،” مخمر سنت جان، داروهای ضد افسردگی خاصی (از جمله داروهای SSRI دیگر مانند فلوکستین / پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین / ونلافاکسین)، تریپتوفان. احتمال خطر ابتلا به سندرم سروتونین / سمیت زمانی که شما این داروها را شروع یا دوز آنها را افزایش میدهید میتواند بیشتر شود.

در صورت مصرف سایر محصولاتی که باعث خواب آلودگی میشوند از جمله آنتی هیستامین ها (از قبیل ستیریزین، دیفن هیدرامین)، داروهایی برای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی، و داروهای ضد درد مخدر (مانند به عنوان کدئین)، پزشک یا داروساز را مطلع سازید.

برچسب روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید، چرا که آنها ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که باعث خواب آلودگی میشوند. از داروساز در مورد نحوه استفاده مطمئن داروها سوال کنید.

آسپرین زمانی که با این دارو مصرف شود، می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. با این حال، اگر پزشک شما مصرف آسپرین با دوز پایین را (معمولا در دوزهای ۸۱-۳۲۵ میلی گرم در روز) برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته تجویز کرده است، شما باید مصرف آن را ادامه دهید مگر اینکه پزشک شما غیر از این دستور داشته باشد.

این دارو ممکن است با آزمایش های پزشکی/ آزمایشگاهی خاص (از جمله اسکن مغز برای درمان بیماری پارکینسون) تداخل داشته باشد و احتمالا باعث نتایج اشتباه خواهد شد. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و پزشکان شما می دانند که شما از این دارو استفاده میکنید.

 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

 

سرترالین را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

کمک های اولیه

اعتیاد به سیگار و مواد مخدر

سلامت جنسی

اطلاعات پزشکی

سلامت جنسی

سلامت عمومی

تغذیه و سلامتی

سلامت مردان

تغذیه و سلامتی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

سلام خسته نباشید:پسرم ۶ سالشه پنج روز هست که بهش قرص سرترالین ۵۰ میدم البته پنج روز اول یک چهاروم میدم ولی کم اشتها شده می خواستم بدونم که اگر بهش اشتها آور بدم ضرر می کنه لطفا راهنمایی کنید. ممنون میشم

با سلام من افسردگی نداشتم و حالم خوب بود فقط وقتی عصبانی میشدم اعصاب معدم درد میگرفت به دکتر مراجعه کردم و برام هر روز نصف قرص سرترالین برام تجویز کرد از اون روز به بعد حالم هر روز بدتر میشه دست و پاهام شل میشه انگیزه و اعتماد به نفی و روحیه قبلی رو ندارم و روحیه ام رو کامل از دست دادم من ابن دارو رو یکـماه نصف قرص در روز مصرف میکردم وحالا ده روز هستش که قطعش کردم اما عوارض دارو هنوز از بین نرفته میخوام بدونمـ کی عوارض دارو از بین میره خواهش مبکنم بهم بگبن دارم دیووونه میشم خیلی ممنون

با سلام .بسیار جامع وعالی بود .تقدیر وتشکر از تنظیم بسیار کامل ودقیق متن مورد نظر.پیروز باشید

عوارض قرص zoloft 50mg
عوارض قرص zoloft 50mg
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *