عوارض قرص فشار خون والسارتان



داروی رایج مورد استفاده برای کنترل فشار خون و کمک به پیشگیری از نارسایی قلبی موسوم به « والسارتان » به دلیل احتمال ارتباط با بیماری سرطان از ۲۲ کشور جهان جمع‌آوری می‌شود.

به گزارش شرکت دارویی نوارتیس، داروی «والسارتان» به دلیل دارا بودن یک نوع ماده شیمیایی خطرزا به NDMA و تاثیر احتمالی این ماده در بروز بیماری سرطان از ۲۲ کشور جمع‌آوری می‌شود.

بررسی‌های انجام شده روی نمونه‌های جانوری نشان می‌دهد ماده NDMA می‌تواند سمی باشد و به رشد تومورها در کبد، کلیه و مجاری تنفسی منجر شود. همچنین این ماده در مقدار مشخصی برای انسان مضر است.

این شرکت دارویی اعلام کرده قرار است داروهای ارسال شده به کشورهای آلمان، نروژ، فنلاند، سوئد، مجارستان، هلند، اتریش، ایرلند، بلغارستان، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، بلژیک، فرانسه، لهستان، کرواسی، لیتوانی، یونان، کانادا، بوسنی و هرزگوین، بحرین و مالتا جمع‌آوری شود.

عوارض قرص فشار خون والسارتان

قرص والسارتان چیست؟

والسارتان دارویی است که برای فشار خون بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دو شکل قرص و کپسول در بازار موجود است. این دارو به افزایش تراکم عملکرد قلب می‌پردازد.

والسارتان را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید و قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه کنید.

البته استفاده طولانی‌مدت از آن نیز می‌تواند به رگ‌های خونی مغز و قلب و همچنین کلیه آسیب برساند و سبب بروز سکته‌های مغزی و قلبی و همینطور نارسایی‌های کلیوی بشود. همچنین مصرف آن در در سه ماهه‌ی دوم یا سوم بارداری می‌تواند به آسیب جدی یا حتی مرگ نوزاد بینجامد.

والسارتان باعث انسداد گیرنده‌های آنژیتانین که عملکردش را با مسدود کردن ماده‌ای در بدن انجام می دهد موجب انقباض و گرفتگی رگ‌های خونی می‌شود. این قرص باعث شل شدن عروق خونی و در نتیجه کم کردن فشار خون می شود.

والسارتان همچنین در شرایط ایست قلبی و برای کاهش خطر مرگ بعد از یک حمله‌ی قلبی، تجویز می‌شود.

نحوه مصرف داروی والسارتان چگونه است؟

عوارض جانبی والسارتان چیست؟

اگر هر گونه علائم آلرژیکی زیر را نسبت به این دارو در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.

همچنین قرص والسارتان ممکن است مشکلات زیر را به وجود بیاورد:

درصورت مشاهده تک تک این علایم به همراه مصرف قرص والسارتان حتما به پزشک مراجعه کنید و با تجویز خود شروع به مصرف این دارو نکنید.

در موارد نادری، مصرف داروی والسارتان ممکن است باعث شکستگی بافت ماهیچه‌ی استخوانی شود و باعث نارسایی کلیوی گردد. در صورتی که درد ماهیچه‌ای که منشاء آن مشخص نیست دارید، یا حساس شده و یا احساس ضعف دارید، خصوصاً اگر این علائم به همراه تب، خستگی غیر معمول، و ادرار تیره‌رنگ باشد، بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

والسارتان دارویی است که برای فشار خون بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد

داروهایی که با والسارتان تداخل دارند

هر دارویی که مصرف می‌کنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با دکتر در میان گذارید؛ خصوصاً داروهای زیر:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) – شامل آسپرین، ایبوپروفن (Advil, Motrin)، ناپروکسن (Aleve)، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام

البته لیست بالا همه‌ی داروهایی که با والسارتان تداخل دارند را در بر ندارد و سایر داروها نیز ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند؛ اعم از داروهای با نسخه و بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی.

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای Rooziato (روزیاتو) محفوظ است.

عوارض قرص فشار خون والسارتان

داروی ضد فشار خون والزارتان (والسارتان، دیووان) که با استفاده از مواد اولیه تولیدی یک شرکت داروسازی چینی به ججیانگ هوآهی ساخته شده از بازار بیش از ٢٣ کشور جمع‌آوری شده است. در میان آنها شماری از کشورهای اروپایی و آمریکایی هم دیده می‌شود (۱۸ کشور اروپایی، آمریکا، کانادا، بحرین، مالت و بنگلادش).

در ایران هم به گفته سازمان غذا و دارو هفت شرکت از حدود سی شرکتی که این دارو را وارد بازار ایران می‌کنند از مواد اولیه چینی استفاده کرده بودند که این داروها جمع‌آوری شده‌اند. داروی یک شرکت خارجی هم از بازار جمع شده است.

به گفته مقامات بهداشتی ایران داروی والزارتان حدود شصت درصد داروهای فشار خون بازار ایران را تشکیل می‌دهد. در سال ١٣٩٥ حدود ٢٨٤ میلیون قرص و کپسول حاوی والزارتان در بازار ایران عرضه شده است.

علت جمع‌آوری این دارو این است که در ماده اولیه‌ای که شرکت چینی تولید می‌کند نوعی ترکیب وجود دارد که تحقیقات نشان داده در حیوانات آزمایشگاهی می‌تواند سرطان‌زا باشد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در ایران، هفت شرکت داخلی مورد نظر را شرکت‌های حکیم، جالینوس، داروپخش، ابوریحان، آوه سینا، پورسینا و دکتر عبیدی معرفی کرده است.

حدود ٣٧ درصد داروی والزارتان در ایران را این هفت شرکت وارد بازار می‌کنند.

به گفته سازمان غذا و دارو، ایران از چین دارو وارد نمی‌کند اما مواد اولیه دارو را وارد می‌کند. یک چهارم مواد اولیه داروی وارداتی از چین است.

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران اخیرا مسئله واردات داروی چینی را بررسی کرد و اعلام سازمان غذا و دارو را تایید کرد. قرار شده سازمان غذا و دارو گزارشی تهیه کند که از کدام شرکت‌های دارویی چینی و به چه میزان دارو وارد شده است.

توصیه به بیمارانی که داروی والزارتان مصرف می کنند

پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد. نخست آن که ناخالصی این دارو که ایجاد سرطان می‌کنند در تحقیق روی حیوانات شناسایی شده و معلوم نیست در مورد انسان هم همین باشد.

دوم آن که برای تحقیقات آزمایشگاهی از دوزهای بالای دارو استفاده می‌شود که این در مورد بیماران صادق نیست. بنابراین به نظر کارشناسان چنین خطری “قابل‌ توجه نیست.”

در ایران دارویی وجود دارد که ترکیبی از آملودیپین یا هیدروکلروتیازید با والزارتان است، اما این دارو را شرکت‌هایی وارد بازار ایران می‌کنند که در بین هفت شرکت مزبور نیستند.

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

نشریه اینترنتی آرگا در این مقاله در بخش سلامت خودش, از اطلاعات دارویی قرص والسارتان برای عزیزانی که این دارو را مصرف می کنند یا تازه شروع به مصرف این دارو کرده اند می نویسد.

قرص والسارتان دارویی است که برای فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به افزایش تراکم عملکرد قلب می پردازد. در حالی که این دارو به مدت مدید مورد استفاده قرار بگیرد موجب اختلال در عملکرد دستگاه قلب و عروق می شود. این دارو می تواند به رگ های خونی مغز و قلب و همچنین کلیه آسیب برساند و باعث بروز سکته های مغزی و قلبی و همینطور نارسایی های کلیوی بشود. برای آشنایی با این قرص و  موارد و مقادیر و منع مصرف آن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

از داروی والسارتان در درمان نارسایی های قلبی و بطن چپ بهره می گیرند. والسارتان باعث انسداد گیرنده های آنژیتانین که عملکردش را با مسدود کردن ماده ای در بدن که موجب انقباض و گرفتگی رگ های خونی میشود, انجام می دهد. این قرص باعث شل شدن عروق خونی و در نتیجه کم کردن فشار خون می شود. این دارو تنها با تجویز پزشک می تواند مصرف شود و به دو شکل قرص و کپسول در بازار موجود است.

عوارض قرص فشار خون والسارتان

قبل از مصرف این دارو, در صورت داشتن حساسیت به این دارو و یا داروهای دیگر, همچنین آلرژی به حیوانات خانگی, رنگ مو, مواد غذایی و یا ماده نگهدارنده خاصی با پزشکتان مشورت کنید. اثر بخشی و امنیت این دارو در اطفال و کودکان تایید نشده است و مصرف این قرص برای کودکان زیر شش سال بهتر است صورت نگیرد. مصرف قرص والسارتان در سالمندان مانعی ندارد, فقط چون بخاطر سن بالا درگیر بیماری های بیشتری هستند بهتر است در مصرف برای آنها احتیاط بیشتری لحاظ گردد. مصرف این قرص در بارداری و شیردهی چون تاثیرش بر شیر و جنین مشخص و تایید نشده است, توصیه نمی شود.

قرص والسارتان با داروهای ذکر شده در زیر برای مصرف تداخل دارویی دارد:( Aliskiren_ Benazepril_ Coptopril_ Enalapril_ Enalaprilt_ Fosinopril_ Lisinopril_ Lithium_ Moexipril_ Perindopril_ Quinapril_ Ramipril_ Simeprevir_ Trandolapril_ Trimethoprim)  و به علاوه مصرف این دارو به همراه غذا و الکل و تنباکو تداخل دارد.

برای مصرف این دارو اگر مشکلاتی از قبیل: واکنش های حساسیت زا به داروهای فشار خون, نارسایی های احتقانی قلب, دیابت, نداشتن و عدم تعادل در الکترولیت های بدن همانند سدیم و نداشتن, عدم توازن در مایعات مثل کم آبی بدن و همینطور ناراحتی و نارسایی های کلیوی دارید, با پزشکتان در میان بگذارید. تعیین میزان مصرف قرص والسارتان در هر شخص بستگی به قدرت دوز این دارو, دفعات مصرف این دارو در روز, فاصله تایم های مصرف و نوع بیماری, دارد.

مصرف داروی والسارتان در بیماری های برده شده در بزرگسالان به شکل زیر می باشد:

شرایط نگهداری این دارو, در دمای اتاق, به دور از دسترس کودکان و گرما و نور و رطوبت مستقیم و همچنین جلوگیری از یخ زدگی می باشد.

و  در آخر از عوارض جانبی قرص والسارتان بدانید که این قرص ممکن است مشکلات زیر را به وجود بیاورد:

درصورت مشاهده تک تک این علایم به همراه مصرف قرص والسارتان حتما به پزشک مراجعه کنید و با تجویز خود شروع به مصرف این دارو نکنید.

منبع : آرگا







با بهترین بهترین مراکز خرید استانبول آشنا شوید



قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *