عوارض قرص ضدبارداری مارولین


مارولون با مهار هورمونهاي گونـادوتروپين ( lh , fsh )، از تخمك گذاري جلوگيري مي نمايد. علاوه بر آن چسبندگي گــردن رحـم نيز افــزايش يافته كه اين مسئله بــاعث جلوگـيري از ورود اسپرم مي گردد .
اتنيل استراديول به سرعت ار دستگاه گــوارش جــذب شده و غـلظت سرمي آن ظرف 1 الي 2 ساعت به حداكثر مي رسد .
حدود 98 – 97 در صد آن به آلبومين پلاسما متصل ميگردد . عمدتاٌ در كبد متابوليزه شده از طريق صفرا و ادرار بصورت كونژوگه دفع مي شود . دزوژسترل نيز بسرعت و بـطور كــامل از دسـتگاه گــوارش جذب ميگردد و به متابوليت فعال خود 3- كتو – دزوژسترل تبديل ميگردد .
بطور عمده ( 95% – 79% ) به آلبومين و گلوبولين باند شونده به هورمونهاي جنسي متصل شده نيمه عمر نهايي آن 2 + 38 ساعت مي باشد . دفع پروژستين ها عمدتاٌ كبدي است .


موارد مصرف:

جلوگيري از بارداري-درمان آکنه ولگاريس-درمان آمنوره-ديسمنوره-هايپرمنوره و خونريزي
غيرطبيعي رحم-پيشگيري ودرمان اندومتريوزيس-درمان يا درمان کمکي هيرسوتيسم, هايپراندروژنيسم و, درمان پلي کيستيک تخمدان


موارد منع مصرف:

عوارض قرص ضدبارداری مارولین

ترومبوفلبيت ، ترمبوز يا اختلالات ترمبو آمبوليك ، بيماريهاي عروقي- مـغزي ، سكته قـلبي ، نـارسايي قلبي ، سرطان پستان يا احتمال ايجاد آن ، سرطان آندومـتر يا نئوپلازي وابــسته به اســتروژن ، تومور كبدي ( خوش خيم يا بد خيم ) ، بيماريهاي كولستاتيك كبدي ، بارداري يا موارد مشـكوك به بارداري ، حساسيت به هر يك از اجزاء دارو ، خونروي غير طبيعي يا بدون تشخيص .


هشدار ها و احتياط ها:

كشيدن سيگار ، خطر بروز عوارض قلبي – عروقي اين دارو را افزايش مي دهد . اين خـطر با افزايش سن ( خصوصاٌ بالاتر از 35 سال ) بيشتر ميگردد .
قبل از شروع مصرف ، انجام بعضي تستها مانند سنجش فشار خون ، معاينه پستانها و نيز تست پاپ اسمير توصيه مي گردد .همچنين لازم است در طي مدت مـصرف اين دارو تستهاي مذكور ساليانه انجام گردند .


تداخل اثر با ساير داروها:

ضد بارداريهاي ترکيبي خوراکي با بعضي از داروها من جمله استامينوفن- داروهاي آنتي کواگولانت –داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي-بنزوديازپين ها- بتابلاکرها-کافئين-کورتيکواستروئيدها- تئوفيلين-کلوفيبرات –ساليسيلات ها-انواع آنتي بيوتيک هاوباربيتورات ها تداخل دارند.


عوارض جانبي:

تهوع و استفراغ ، افزايش خطر ابتلا به ترمبوفلبيت ، ترمبوز عروق كرونر و ترمبوز مغزي ، افزايش فشار خون ، بيماري كيسه صفرا ، ميگرن ، افسردگي ، سردرد ، راش ، حـساس و دردنـاك شدن پستانها ، بزرگ شدن پستانها ، عدم تحمل به لنز هاي تماسي .


اطلاعات بيمار:

مصرف کننده محترم قرص ضد بارداري مارولون با داشتن دزوژسترل(پروژسترون نسل سوم وبسيار انتخابي براي گيرنده هاي پروژسترون)اين برتري را بر سايرداروهاي ضدبارداري رايج داراست که افزايش وزن وآکنه به همراه ندارد.
-در صورت فراموش کردن يک دوز بلافاصله آنرا مصرف کرده واز دوبرابر کردن دوز بعدي بپرهيزيد.
– در صورت فراموش کردن دودوز, فقط دوز آخري را
مصرف کرده واز دوبرابر کردن دوز بعدي بپرهيزيد.
-اگر از زمان مصرف آخرين دوز دارو بيش از 12 ساعت گذشته باشد به مدت 7 روز از يک روش ضد بارداري ديگر نيز استفاده کرده اگر اين 7روز مصادف با7روزشروع خونريزي وقطع دارو بود, بليستر بعدي را شروع کنيد.


بسته بندي:


21 قرص در هر بليستر .


چگونگي نگهداري:


 در مكان خشك و بدور از نور نگهداري گردد. 


مزیتهای استفاده از مارولون:

1) مارولون علاوه بر به وجود آوردن یک قاعدگی منظم (بدون لکه بینی)، مدت زمان و مقدار خونریزی را در زنان کاهش می­دهد و در نتیجه در کاهش و کنترل کم­خونی بسیار موثر است.

۲) مارولون عوارض شایع ضدبارداری­های ترکیبی خوراکی (شامل سردرد، تهوع و حساسیت سینه) را نسبت به ضدبارداریهای قدیمی­تر کاهش می­دهد. مطالعات بالینی ثابت کرده­اند که پس از گذشت 2 سال از شروع مصرف مارولون احتمال رخداد تهوع به 25% و حساسیت سینه­ها به 1% اولیه (سطح عارضه در اولین دوره مصرف) می­رسد.

3) مارولون علایم سندرم قبل از قاعدگی را بهبود می­بخشد. این سندرم شامل حساسیت سینه­ها، نفخ شکم، سردرد، تغییرات رفتاری و دیگر علایم می­باشد. مطالعات بالینی ثابت کرده است که مارولون نسبت به دیگر ضدبارداریهای قدیمی­تر، بهبود موثرتری را در این علایم نشان می­دهد.

4) مارولون برخلاف ضدبارداریهای خوراکی قدیمی هیچ اثری روی فشار خون ندارد و نیز دارای حداقل اثر روی متابولیسم کربوهیدارت­ها و فاقد اثری روی فشار خون ندارد و نیز دارای حداقل اثر روی متابولیسم کربوهیدراتها و فاقد اثر روی انسولین و گلوکزپلاسما می­باشد. علاوه بر این، مصرف مارولون در دراز مدت نسبت چربی مفید به چربی مضر را در خون افزایش می­دهد.

5) مارولون به دلیل دارا بودن پروژسترون نسل سوم و بسیار انتخابی دزوژسترول ایجاد جوش صورت، پوست چرب و پرمویی نمی­کند و در بهبود، کنترل و درمان موارد مذکور موثر است.

6) مارولون برخلاف داروهای دیگر ضدبارداری هیچ اثری روی وزن مصرف­ کنندگان ندارد. مطالعات انجام گرفته در مورد تغییرات وزنی نشان می­دهد 82% از مصرف­کنندگان مارولون پس از 6 دوره هیچ تغییر وزنی قابل توجهی را نشان نداده ­اند.

قرص مارولون چه تفاوتي با Ld دارد؟ مي‌توانم نوع قرصم را بدون نظر پزشک عوض کنم يا عوارض دارد؟

قرص مارولون و Ld هر دو داراي مقداري استروژن و مقداري پروژسترون هستند. استروژن اين دو قرص يکي است و مقدارش هم با هم مساوي است. آنچه در اين دو قرص با هم تفاوت دارد پروژسترون آنهاست. پروژسترون موجود در قرص مارولون نسبت به پروژسترون قرص Ld عوارض کمتري دارد. براي مثال، افزايش وزن که خانم‌ها هنگام مصرف قرص‌ها به‌طور مرتب از آن شاکي هستند با قرص مارولون بسيار کمتر است. تهوع و حساسيت سينه‌ها با مارولون کمتر است. آثار هورمون ضد هورمون مردانه در مارولون بيشتر است، در نتيجه موهاي زايد و جوش‌هاي صورت با مارولون بهتر مي‌شوند. براي اينکه قرص‌تان را عوض کنيد بايد با پزشک‌تان مشورت کنيد.


چگونه از این فرآورده دارویی استفاده كنیم ؟

بسته های قرص 21 روزه ( خوردن روزانه یك قرص تا 21 روز سپس استراحت و نخوردن قرص تا 7 روزو شروع بسته بعدی)

بسته های قرص 28 روزه ( خوردن روزانه یك قرص تا 21 روز ، سپس خوردن روزی یك قرص یادآور تا 7 روز و سپس شروع بسته های بعدی). با پزشك خود در خصوص بهترین زمان شروع قرصها صحبت كند ( مشورت كنید) اولین روز شروع خونریزی( انستورال پرید). به عنوان روز اول محسوب می شود. قرصها باید در یك زمان مشابه در هر روز خورده شود احتمال دارد وی یك روش كمكی دیگر مثل كاندوم های لاتكس ، كف یا ژل ضد اسپرم را در اولین نوبت استفاده از قرصها توصیه كند . بسیاری از زنان در طی سه ماهه اول استفاده از قرصها لكه بینی یا خونریزی ( به رنگ روشن) و یا احساس درد در شكم دارند ، در این صورت شما نباید خوردن قرصها را متوقف كنید . چرا كه مشكل معمولاً خود بخود برطرف خواهد شد . در صورت عدم برطرف شدن این مشكل با پزشك خود مراجعه كنید .

حالت تهوع و استفراغ و یا اسهال و نیز مصرف داروهای آنتی بیوتیك اثر قرص را كم خواهد كرد . اگر شما یك داروی جدید را در حین مصرف این قرصها شروع می كنید باید با پزشك یا یك دكتر داروساز مشورت كنید تا اثر بخشی قرصها را تحت تاثیر قرار ندهد . استفاده از یك روش كمكی به صورت همزمان با قرصها مثل كاندومهای لاتكس ، كف یا ژل یا ضد اسپرم را با مشورت پزشكان انتخاب كنید .

بسیاری از چیزها كه فرد به آنها نیا ز دارد مثل وزن بدن ، سایر شرایط دارویی و سایر داروها می تواند عملكرد و اثر قرص را تحت تاثیر قرار دهد ، شما روش مورد استفاده خود را بدون مشورت با پزشك تغییر ندهید.

نكته حائز اهمیت این است كه شما این قرص را با تجویز پزشكان مصرف كنید . عدم مصرف صحیح قرصها در زمان مقرر ریسك حاملگی را بالا می برد در صورت فراموش كردن یك قرص به محض یادآوری ، آن را بخورید و بقیه را در زمان معمول آن مصرف كنید . این بدان معناست كه ممكن است شما مجبور باشید دو قرص را یكجا بخورید .

اگر شما آن دو قرص را در روزیكه به یادآوردید مصرف كنید و در روز بعد نیز 2 قرص دیگر را مصرف كنید ، بقیه بسته را طبق روال معمول ادامه دهید و در صورت داشتن تماس جنسی در این مدت از یك روش كمكی دیگر تا 7 روز پس از فراموشی استفاده كنید .درصورت استفاده قرص در یك شنبه بعد از شروع پریودفراموشی دو قرص در طی هفته سوم سیكل ماهانه ویا فراموشی سه قرص یا در هر زمان از سیكل خوردن قرصهارا تا یك شنبه قطع كنید ، بقیه بسه را دور انداخته و بعد از 7 روز استراحت بسته بعدی را شروع كنید . در صورت شروع كردن قرصها در اولین روز قاعدگی ( خونریزی) و فراموشی 2 قرص در طی هفته سوم از سیكل ماهیانه یا سه قرص یا در هر زمان از سیكل ، بقیه قرصها را دور ریخته و بعد از هفت روز استراحت از یك بسته جدید استفاده از یك روش كمكی در صورت داشتن تماس جنسی در این روز ها تا هفت روز بعد از فراموشی قرصها شما احتمالاً در این ماه پریود نمی شوید ، اگر ماه بعد نیز پریود (سیكل ماهیانه) رخ ندهد باید با پزشك مشورت كرد .

چه فرمهایی از این محصول دارویی تولید شده است ؟

مارولون در بسته های 21 روزه و 28 روزه در دسترس می باشد.

بسته های قرص 21 روزه ، هر قرص سفید دایره شكل تشكیل شده است از 15% میلی گرم دایجسترول و 3/ میلی گرم اتینل استرادیول ، محتویات غیر دارویی : دیزوكسید سیلیكن كلوئیدال ، هیدروكسی پروپیل متیل سلولز ، لاكتوز ، پلی اتیلین گلیكول ، پوویدن ، استارك ، اسید استریك ، دی اكسید تیتانیوم و ویتامین E

قرصهای مارولن 28 روزه ( هر قرص سفید دایره شكل شامل : دیزوجسترول 15/ میلی گرم و اتینیل استرادیول 3/ میلی گرم، پلی اتیلن گلیكل ، پویدون ، استارك ، اسید استاریك ، دی اكسید تیتانیوم و ویتامین E

هر قرص سبز رنگ دایره شكل فقط حاوی محتویات غیر دارویی است و استروژن و پروژسترون ندارد و به جای ویتامین E، تالك در این قرصها وجود دارد .

 چه كساني نبايد از اين روش استفاده كنند ؟

۱. بيماري ترمبوفليبيت يا اختلال ترمبوآمبوليك و يا سابقه آنها

عوارض قرص ضدبارداری مارولین


۲. بيماريهاي اصلي عروقي و يا سابقه آنها


۳.سكته قلبي


۴. بيماري عروق كرونر و يا سابقه آن


۵. بيماري فعال كبدي


۵. تومورهاي خوش خيم يا بدخيم كبدي يا سابقه آن


۶. سرطان پستان يا احتمال يا سابقه آن


۷. تومورهاي وابسته به استروژن يا سابقه آن


۸. خونريزيهاي غير معمول از واژن

۹. هر ضايعه چشمي كه ناشي از ضايعه عروقي باشد مثل نقص نسبي يا كامل بينايي


۱۰. احتمال حاملگي

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید


لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید

 دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ 

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بسیاری از زوج‌ها در اوایل ازدواج به بچه‌دارشدن فکر نمی‌کنند و به‌دنبال روش مناسبی برای پیشگیری هستند. یکی از روش‌های بسیار ساده‌ و همچنین مطمئن‌ برای پیشگیری از بارداری، مصرف قرص‌های ضد بارداری است. قیمت این قرص‌ها نسبت‌به سایر روش‌های پیشگیری، بسیار ارزان‌تر است. همین موضوع باعث می‌شود اکثر خانم‌ها به آنها روی بیاورند. اما فراموش نکنید قرص ضد بارداری مانند شمشیر دولبه است، یعنی درعین‌حال که در پیشگیری از بارداری و درمانِ برخی شرایط دیگر پزشکی مؤثر است، ضررهای خاص خودش را دارد. در مطلب زیر با عوارض قرص ضد بارداری و همچنین سایر روش‌های پیشگیری از بارداری آشنا می‌شوید.

عوارض قرص ضدبارداری مارولین

قرص ضد بارداری، نوعی روش هورمونی برای پیشگیری از بارداری است که سالانه حدود ۱۲میلیون زن در ایالات متحده از آن برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند.

اگر قرص ضد بارداری به‌درستی مصرف شود، یعنی هر روز در زمانی مشخص، روشی بسیار مؤثر برای پیشگیری از بارداری است. به‌گفته‌ی انجمن متخصصان بهداشت باروری (ARHP) فقط ۰٫۱درصد از زنان علی‌رغم مصرف این قرص باردار می‌شوند. در نخستین سال مصرف این قرص‌ها، از هر ۱۰۰ زن تقریبا فقط ۱ نفر دچار حاملگی ناخواسته می‌شود. بااین‌حال نرخ بارداری در زنانی که بعضی اوقات مصرف قرص را فراموش می‌کنند، به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. به‌گفته‌ی ARHP، این میزان ۳۰ تا ۸۰ برابر می‌شود.

دو نوع قرص ضد بارداری وجود دارد که هر دوِ آنها حاوی فرم‌های مصنوعی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون (پروژستین) هستند. قرص‌های ترکیبی حاوی هر دوِ این هورمون‌ها هستند، درحالی‌که قرص‌های کوچک (mini pills) که به «قرص‌های شیردهی» معروف‌اند، فقط هورمون پروژسترون دارند.

قرص‌ ضد بارداری ممکن است برای سایر اهداف پزشکی، به‌جز پیشگیری از بارداری نیز مورد استفاده قرار گیرد، مواردی ازقبیل:

قرص‌های ضد بارداری به‌عنوان روشی برای پیشگیری از سرطان تخمدان و آندومتر (پوشش داخلی رحم) نیز به‌کار می‌روند. قرص‌های ضد بارداری از بیماری‌های مقاربتی پیشگیری نمی‌کنند.

عوارض جانبی رایج پس از مصرف قرص‌های ضد بارداری عبارت‌اند از: لکه‌بینی بین دو قاعدگی، تهوع، حساس‌شدن سینه‌ها، سردرد، افزایش وزن، تغییرات خُلقی، تأخیر در عادت ماهیانه، کاهش میل جنسی، ترشح واژن و تغییرات بینایی در هنگام استفاده از لنزهای تماسی.

در اینجا هریک از این عوارض جانبی را به‌طور کامل بررسی خواهیم کرد:

تقریبا ۵۰درصد افرادی که قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، بین دوره‌های قاعدگی‌شان دچار خون‌ریزی واژینال می‌شوند. این خون‌ریزیِ جزئی که به «لکه‌بینی» نیز معروف است، اغلب در طی ۳ ماه اول از شروع مصرف قرص ضد بارداری اتفاق می‌افتد. معمولا این مسئله در بیش از ۹۰درصد مواقع با مصرف سومین بسته‌ی قرص برطرف می‌شود. قرص ضد بارداری تا زمانی که به‌درستی مصرف شود و هیچ‌یک از دوزهای آن فراموش نشود، در طول لکه‌بینی نیز همچنان مؤثر است. افرادی که در حین مصرف قرص‌های فعال به‌مدت ۵ روز یا خون‌ریزی دارند یا ۳ روز یا دچار خون‌ریزی شدید می‌شوند، باید برای مشورت به پزشک زنان مراجعه کنند. لکه‌‌بینی بین قاعدگی‌ها ممکن است به‌علت سازگارشدن رحم با پوشش آندومتر نازک‌تر یا به‌خاطر عادت‌کردن بدن به داشتن سطوح متفاوتی از هورمون‌ها اتفاق بیفتد.

برخی افراد هنگامی که برای اولین بار قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، حالت تهوع خفیف پیدا می‌کنند، اما این حالت معمولا بعد از مدت کوتاهی برطرف می‌شود. مصرف قرص با غذا یا در هنگام خواب ممکن است به کاهش احتمال تهوع کمک کند. اگر با مصرف قرص ضد بارداری به تهوع مداوم یا شدید دچار می‌شوید، به پزشک مراجعه کنید.

قرص‌های ضد بارداری ممکن است باعث بزرگ‌شدن یا حساس‌شدن سینه‌ها شوند. این عارضه‌ی جانبی معمولا چند هفته پس از شروع قرص برطرف می‌شود، اما اگر متوجه شدید در سینه‌‌تان توده وجود دارد یا درد و حساسیت مداوم یا شدید داشتید، به پزشک مراجعه کنید. کاهش مصرف نمک و کافئین و همچنین پوشیدن سینه‌بند حمایت‌کننده (ساپورتیو) می‌تواند میزان حساسیت سینه‌ها را کاهش دهد.

هورمون‌های جنسی در بروز سردرد و میگرن نقش دارند. قرص‌هایی با انواع و دوزهای متفاوتی از هورمون ممکن است به سردردهای مختلف منجر شوند. قبلا برخی تحقیقات نشان داده‌اند قرص‌هایی که حاوی دوزهای پایینی از هورمون‌ها هستند، به‌احتمال بسیار کمتری باعث بروز سردرد می‌شوند. سردردهای ناشی از قرص‌های ضد بارداری احتمالا به‌مرورزمان بهبود می‌یابند، اما اگر در هنگام مصرف این قرص‌ها به سردردهای شدید یا مداوم دچار شدید، به پزشک مراجعه کنید.

پژوهش‌های بالینی هیچ‌گونه ارتباط واضحی بین استفاده از قرص‌های ضد بارداری و نوسانات وزنی پیدا نکرده‌اند. بااین‌حال بسیاری از افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند، از احتباس مایعات خصوصا در نواحی سینه و باسن شکایت می‌کنند. سلول‌های چربی نیز ممکن است تحت‌تأثیر استروژن موجود در قرص‌های ضد بارداری قرار بگیرند، هرچند این هورمون باعث می‌شود سلول‌های چربی صرفا بزرگ‌تر شوند و تعداد آنها را افزایش نمی‌دهد.

به افرادی که سابقه‌ی افسردگی دارند، توصیه می‌کنیم این مسئله را با پزشک‌شان در میان بگذارند، چون برخی افراد در هنگام مصرف قرص‌های ضد بارداری به افسردگی یا سایر تغییرات عاطفی دچار می‌شوند. اگر در طول استفاده از قرص‌های ضد بارداری به نوسانات خُلقی دچار شُدید، به پزشک مراجعه کنید.

در سال ۲۰۱۵ پژوهشی درباره‌ی ۹۰ زن انجام گرفت که نتیجه‌ی آن در مجله‌ی نقشه‌برداری انسانی منتشر شد. براساس این تحقیق، استفاده از قرص ضد بارداری با اندازه‌های کمترِ ضخامت قشری در قشر اوربیتوفرنتال جانبی و قشر خلفی سینگولت مرتبط است. این مناطق مغز به پاسخ پاداش و ارزیابی محرک‌های ورودی مربوط می‌شوند. این پژوهشگران می‌گویند برای تأیید ارتباط بین «ضخامت قشری در این نواحی مغز و تغییرات خلقی» و «استفاده از قرص‌های ضد بارداری» به تحقیقات بیشتری نیاز است.

بعضی اوقات ممکن است علی‌رغم استفاده‌ی درست از قرص‌های ضد بارداری، عادت ماهیانه به‌تأخیر بیفتد. عوامل متعددی می‌توانند بر این مسئله تأثیر بگذارند، ازجمله استرس، بیماری، مسافرت و اختلالات هورمونی یا تیروئید. اگر در حین مصرف قرص‌های ضد بارداری، یک دوره‌ی قاعدگی‌تان به‌تأخیر افتاد یا بسیار سبک بود، توصیه می‌کنیم قبل از شروع بسته‌ی بعدیِ قرص، حتما تست بارداری انجام دهید و اگر این روند، بیش از یک دوره ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید.

هورمون‌های موجود در قرص‌های ضد بارداری ممکن است بر میل جنسی برخی افراد تأثیر بگذارند. بااین‌حال بسیاری از عوامل دیگر نیز در این امر دخیل‌اند. اگر کاهش میل جنسی شما ادامه‌دار و آزاردهنده است، حتما دراین‌مورد با پزشک‌تان صحبت کنید. بااین‌حال قرص‌های ضد بارداری در برخی موارد باعث افزایش میل جنسی می‌شوند. این افزایش میل جنسی ممکن است به‌علت کاهش علائم دردناک مانند درد شکم در قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی، آندومتریوز و فیبروئیدهای رحم باشد.

برخی افراد در هنگام مصرف قرص ضد بارداری، تغییراتی در ترشحات واژن مشاهده می‌کنند. این مسئله ممکن است نمودهای متفاوتی داشته باشد: از افزایش یا کاهش میزان رطوبت واژن تا تغییر در نوع ترشحات و سایر تغییراتی که ممکن است بر رابطه‌ی جنسی اثر بگذارند. در صورت کاهش رطوبت واژن، استفاده از روان‌کننده‌های واژینال به داشتن رابطه‌ی جنسی راحت‌تر کمک می‌کند. معمولا تغییرات در ترشحات واژینال خطرناک نیستند، بااینحال اگر درمورد چنین تغییراتی نگرانید یا می‌ترسید دچار عفونت شده باشید، به پزشک مراجعه کنید.

تغییرات هورمونیِ ناشی از قرص ضد بارداری ممکن است به احتباس مایع منجر شود. این موضوع نیز ممکن است به‌نوبه‌ی‌خود باعث تورم یا تغییر شکل قرنیه شود. هنگامی که چنین تغییری در قرنیه اتفاق می‌افتد، ممکن است لنزهای تماسی، دیگر به‌خوبی روی چشم قرارنگیرند. افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، در صورت مشاهده‌ی هرگونه تغییر در بینایی یا در پذیرش لنز در طول استفاده از قرص ضد بارداری، باید به چشم‌پزشک مراجعه کنند.

اگر در حین مصرف قرص ضد بارداری به هریک از علائم زیر را برخوردید، با پزشک‌تان تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید، چون ممکن است نشان‌دهنده‌ی وضعیتی خطرناک باشند. عوارض جانبی زیر هنگام مصرف قرص ضد بارداری باید مورد بررسی قرار بگیرند:

قرص‌های ضد بارداری همچنین با علائمی همچون افزایش فشار خون، تومورهای خوش‌خیم کبدی و افزایش جزئی در خطر ابتلا به سرطان دهانه‌ی رحم نیز مرتبط‌اند.

قرص‌های ترکیبی، خطر عوارض قلبی‌-عروقی را اندکی افزایش می‌دهند، عوارضی مانند: حمله‌ی قلبی، سکته‌ی مغزی و لخته‌های خون که ممکن است باعث مرگ شوند. لخته‌های خون نادرند، اما اگر سابقه‌ی لخته‌ی خون، حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی دارید، توصیه می‌کنیم از قرص‌های ترکیبی استفاده نکنید و درمورد استفاده از روش جایگزین برای پیشگیری از بارداری با پزشک‌تان صحبت کنید. همچنین توجه داشته باشید که بارداری ناخواسته نیز عوارض جانبی خاص خودش را دارد.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) درمورد مصرف قرص‌های ترکیبی در زنان سیگاریِ بالای ۳۵ سال هشدار می‌دهد. سایر عواملی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند، عبارت‌اند از چاقی یا سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های قلبی. اگر سابقه‌ی بیماری قلبی یا کبدی، سرطان رحم یا سرطان سینه، فشار خون کنترل‌نشده یا میگرن با اورا (اختلال حسی‌بینایی) دارید، توصیه می‌کنیم از قرص‌های هورمونی ضد بارداری استفاده نکنید.

ممکن است قرص‌های ترکیبی از نوع پروژسترون مصنوعی که «دروسپیرنون» یده می‌شوند، خطرات بیشتری در ارتباط با لخته‌شدن خون ایجاد کنند، ازجمله ترومبوز ورید عمقی و آمبولیس ریوی. برای مشورت درمورد مناسب‌ترین روش پیشگیری از بارداری حتما به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های بسیارِ دیگری برای جلوگیری از بارداری وجود دارند که پزشک‌تان می‌تواند به شما توصیه کند، به‌خصوص اگر عوارض جانبی قرص ضد بارداری برای شما شدید باشند. موارد زیر فقط برخی از جایگزین‌های قرص ضد بارداری هستند.

کاندوم ازجمله وسایل پیشگیری از بارداری است که مانند سد، مانع تماس اسپرم با سلول‌های تخمک می‌شود. کاندوم‌های مردانه پوشش‌هایی هستند که روی آلت تناسلی مردان قرار می‌گیرند، درحالی‌که کاندوم‌های زنانه، کیسه‌های کوچکی هستند که در هر دو سرشان حلقه دارند و داخل واژن قرار می‌گیرند. کاندوم‌ها اغلب از جنس لاتکس هستند که ممکن است در برخی افراد باعث بروز آلرژی شود. بعضی کاندوم‌ها نیز از پُلی‌اورتان یا روده‌ی گوسفند ساخته می‌شوند.

عوارض قرص ضدبارداری مارولین

دیافراگم، یک کاپ (کلاهک) کم‌عمق، گنبدی‌شکل و لبه‌دار است که در وا‌ژن قرار می‌گیرد و دهانه‌ی رحم را مسدود می‌کند. دیافراگم را باید به‌همراه اسپرمیسید (اسپرم‌کُش) استفاده کرد. اسپرم‌کُش‌ها موادی شیمیایی هستند که جلوِ حرکت اسپرم‌ها را می‌گیرند و باعث می‌شوند آنها نتوانند با سلول‌های تخمک تماس پیدا کنند. افرادی که از دیافراگم استفاده می‌کنند، ممکن است به عفونت ادراری یا سوزش واژن دچار شوند. عارضه‌ی جانبی دوم ممکن است مربوط باشد به ماده‌ای که دیافراگم از آن ساخته می‌شود یا اسپرم‌کُشی که در کنار آن استفاده می شود.

حلقه‌‌ای پلاستیکی است که داخل واژن قرار می‌گیرد و هورمون‌هایی برای سرکوب تخمک‌گذاری آزاد می‌کند. عوارض جانبی حلقه‌ی واژنال ممکن است مشابه قرص‌های ضد بارداری باشد، ازجمله: لکه‌بینی بین دو قاعدگی، سردرد و کاهش میل جنسی.

آمپول‌هایی مانند دپوپروورا ممکن است تخمک‌گذاری را سرکوب و مخاط دهانه‌ی رحم را غلیظ کنند و از این طریق، امکان رسیدن اسپرم به سلول‌های تخمک را کاهش دهند. ممکن است عوارض جانبی این تزریق‌ها مانند قرص‌های ضد بارداری باشند. علاوه‌براین، دپوپروورا ممکن است باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان را در سال‌های بعد افزایش دهد.

میله‌ی پلاستیکی کوچکی است که زیر پوست بازو کاشته می‌شود و هورمونی برای غلیظ‌شدن مخاط دهانه‌ی رحم، نازک‌شدن پوشش آندومتر و سرکوب تخمک‌گذاری آزاد می‌کند. عوارض جانبی این کاشت‌ها نیز ممکن است مشابه قرص‌های ضد بارداری باشند. علاوه‌براین، کاشت‌های ضد بارداری ممکن است باعث ایجاد درد شکم و پشت شوند یا خطر کیست‌های غیرسرطانی تخمدان را افزایش دهند.

دستگاه کوچکی است که از پلاستیک و مس ساخته شده است و داخل رحم قرار می‌گیرد. آی‌یو‌دی‌ها دو نوع دارند: هورمونی و غیرهورمونی. آی‌یو‌دی‌های هورمونی، مخاط دهانه‌ی رحم را غلیظ و تخمک‌گذاری را سرکوب می‌کنند، درحالی‌که انواع غیرهورمونی موجب شکل‌گیری پاسخ یا واکنشی التهابی در رحم می‌شوند که برای اسپرم‌ها سمی است. آی‌یودی‌ها ممکن است باعث لکه‌بینی شوند و عادت ماهیانه‌ را نظم کنند. برخی از آی‌یو‌دی‌ها نیز ممکن است به پریودهای سنگین‌تر با گرفتگی عضلات شدیدتر منجر شوند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

مفید واقع شد. ممنون. ولی یه انتقادی داشتم از سایت.ربطی به ترجمه نداره. خیلی شلوغه. ایکونهای مزاحم و تبلیغات خیلی تو دست وپاست. لطفا درستش کنید. گاهی ادمو عصبی میکنه.

وقت بخیر. حتما نظر شما رو به اطلاع همکارام می رسونم. .

خیلی مطالب تون کامل و آموزنده بود ممنون

ممنون از شما فهیمه عزیز.

از مطالب مفيدتون

خوشحالم که براتون مفید بود..

جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

درمان خارش واژن؛ بهترین درمان‌های خانگی و علت خارش واژن

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید

علائم عفونت واژن؛ علت، انواع و درمان عفونت واژن

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

قرص پردنیزولون و هرآنچه که باید درباره آن بدانید

بهترین هتل های استانبول؛ ۲۰ هتل فوق‌العاده در مناطق مختلف استانبول

درمان سردرد با ماساژ؛ ۶ روش ماساژ و آموزش استفاده از نقطه های فشار

آموزش جامع ثبت آزمون GRE جنرال ۲۰۱۹ و کسب آمادگی برای آن

درمان کیست تخمدان؛ انواع روش‌های درمان و درمان خانگی

قهرمانان شطرنج جهان؛ با ۱۰ نابغه شطرنج دنیا آشنا شوید

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷



متاسفانه محتوای مورد در خواست شما در دانشه فرزند موجود نیست، البته ممکن
است آدرس محتوای درخواستی تغییر کرده باشد. لطفاً در مطالب دانشه جستجو کنید.

رجوع به صفحه نخست دانشه

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *