عوارض قرص سیتالوپرام برای بارداری

سيتالوپرام يک داروي ضد افسردگي است که براي درمان افسردگي در دوران بارداري و شيردهي تجويز مي شود. اين دارو در کبد متابوليزه شده و توسط کليه ها از بدن دفع مي شود. مطالعات نشان داده اند که سيتالوپرام و متابوليت هاي آن ازجفت عبور کرده و در خون بند ناف قابل رديابي هستند. در اين مطالعه اثرات داروي سيتالوپرام بر روي بافت کليه جنين هاي موش صحرايي نژاد ويستار که در دوران جنيني در معرض اين دارو بوده اند در دو دوز 1 mg/kg/day و 2 بررسي گرديد. جنين ها در روز 18 بارداري خارج شده و کليه آنها از نظر مورفولوژيکي و هيستولوژيکي با استفاده از رنگ آميزي هماتوکسيلين ائوزين مورد ارزيابي قرار گرفت. بررسي هاي آماري نشان داد که هيچ تفاوت معني داري در وزن کليه جنين هاي کنترل و تيمار در هيچ يک از دو دوز وجود ندارد. بررسي هاي هيستولوژيکي نيز هيچگونه تغييري در بافت کليه را نشان نداد. ساختار و تعداد گلومرول و مجاري جمع کننده ادراري در جنين ها در اثر مصرف سيتالوپرام توسط موش هاي باردار تغيير نکرده و شبيه گروه کنترل بود. بنابراين بر اساس نتايج تحقيق حاضر تجويز داروي سيتالوپرام در دوران بارداري اثر معني داري بر روي کليه جنين هاي مادران دريافت کننده دارو ندارد.

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

عوارض قرص سیتالوپرام برای بارداری

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

سیتالوپرام یک داروی ضد افسردگی است که در این مطلب هر آنچه لازم است در مورد این دارو بدانید بیان می شود.

سیتالوپرام هیدرو برومید  Citalopram Hydrobromide یا Citalopram HBR برای درمان افسردگی استفاده می شود. این دارو به بهبود سطح انرژی و بروز احساس خوشایند در فرد کمک می کند. سیتالوپرام به عنوان بازدارنده بازجذب سروتونین selective serotonin reuptake inhibitor یا SSRI شناخته می شود. این دارو از طریق بازگشت تعادل به یک ماده شیمیایی خاص به سروتونین serotonin در مغز عمل می کند.

اطلاعات دارویی و بروشور همراه با دارو را با دقت مطالعه کنید و هر بار که دارو را خریداری می کنید این مطالعه را انجام دهید. اگر سوالی در مورد دارو دارید، از پزشک داروخانه یا پزشک معالج خود بپرسید. این دارو را همراه با غذا یا بدون غذا و درست طبق دستور پزشکتان مصرف کنید. سیتالوپرام معمولا یک بار در روز صبح یا بعد از ظهر مصرف می شود. میزان مصرف دارو بر اساس شرایط پزشکی شما، واکنش بدنتان نسبت به درمان، سن و سال شما، آزمایش های انجام شده و دیگر داروهایی که ممکن است در حال مصرف آنها باشید، تعیین می شود.حتما در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، اعم از داروهای با نسخه و بدون نسخه و مکمل های گیاهی، با پزشک خود صحبت کنید. حداکثر میزان مصرف سیتالوپرام 4 میلی گرم در روز است. اگر در حال مصرف شکل مایع داروی سیتالوپرام هستید، در میزان مصرف آن دقت کنید و از قاشق های مخصوص استفاده کنید و برای مصرف از قاشق های معمول خانگی استفاده نکنید، ممکن است در میزان مصرف دچار اشتباه شوید.برای کاهش خطر عوارض جانبی احتمالا پزشک به شما توصیه می کند مصرف دارو را به میزان کم شروع کنید و به تدریج میزان مصرف را افزایش دهید. توصیه های پزشک را به دقت دنبال کنید. میزان مصرف را فزایش ندهید یا تعداد وعده های مصرفی را تغییر ندهید. با افزایش میزان مصرف بیماری سریعتر بهبود پیدا نخواهید کرد، اما خطر عوارض جانبی می شود. دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین سود را از دارو دریافت کنید.بسیار مهم است که مصرف دارو را حتی با وجود بهبود ادامه دهید. مصرف داروی سیتالوپرام را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. با قطع ناگهانی این دارو برخی شرایط بدتر خواهد شد. به علاوه در این شرایط ممکن است علائمی را مشاهده کنید، از جمله نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، احساساتی شبیه به شوک الکتریکی. پزشک برای پیشگیری از این علائم میزان مصرف دارو را به تدریج کاهش می دهد. برای جزئیات با پزشک مشورت کنید. هر گونه تغییر یا بدتر شدن علائم را به پزشک گزارش دهید. اثربخشی دارو بین 1 تا 4 هفته طول می کشد و تاثیر کامل دارو نیز چند هفته طول خواهد کشید. اگر شرایط شما بهبود پیدا نکرده یا بدتر شده است به پزشک اطلاع دهید.

برخی عوارضی که با مصرف سیتالوپرام ممکن است رخ دهند، عبارتند از:

عوارض قرص سیتالوپرام برای بارداری

اگر هر یک از این علائم تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند، به پزشک معالج یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.به یاد داشته باشید که پزشک با در نظر گرفتن تمام عوارض و مزیت های دارو آن را تجویز کرده و افرادی بسیاری بدون هیچ مشکل و عارضه ای سیتالوپرام مصرف می کنند.در صورتی که هر گونه عارضه جدی در خود مشاهده کردید، به پزشک اطلاع دهید، عوارض جدی عبارتند از:

در صورت مشاهده عوارض خیلی جدی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، برخی عوارض خیلی جدی قرص سیتالوپرام عبارتند از:

سیتالوپرام ممکن است به ندرت باعث افزایش سروتونین و بروز شرایطی بسیار جدی به سندروم سروتونین شود. اگر در حال مصرف دیگر داروهای حاوی سروتونین باشید، احتمال بروز این شرایط خواهد شد. بنابراین هر دارویی که در حال مصرف آن هستید، به اطلاع پزشک خود برسانید. در صورت مشاهده هر یک از عوارض زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

به ندرت ممکن است مردان دچار نعوظ طولانی شوند که ممکن است 4 ساعت یا به طول انجامد. اگر این حالت برای شما اتفاق افتاد مصرف قرص را قطع کرده و هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط ممکن است مشکلات مداوم و همیشگی بروز کند. بروز واکنش حساسیتی شدید به این دارو به ندرت رخ می دهد، با این حال در صورت مشاهده هر گونه علائم جدی مربوط به واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه کنید. برخی علائم واکنش حساسیتی به سیتالوپرام عبارتند از:

موارد بیان شده لیست کامل عوارض سیتالوپرام نیستند، در صورت بروز عوارض دیگر به پزشک مراجعه کنید.

قبل از شروع مصرف سیتالوپرام اگر به این دارو یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید، به ویژه اگر به اس سیتالوپرام escitalopram حساسیت دارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعال باشد که ممکن است باعث بروز واکنش های حساسیتی یا مشکلات دیگر شود. برای جزئیات با پزشک مشورت کنید. قبل از مصرف سیتالوپرام در مورد سوابق پزشکی خود با پزشکتان صحبت کنید، به ویژه اگر هر یک از این مشکلات را داشته اید:

سیتالوپرام ممکن است باعث بروز شرایطی شود که بر روی ریتم قلب تاثیر می گذارد و QT طولانی یده می شود. QT طولانی به ندرت ممکن است باعث سریع یا نظم شدن ضربان قلب شود و با علائم دیگری همراه باشد که نیاز به معالجه فوری دارند. خطر بروز QT طولانی در افرادی که شرایط خاصی دارند یا از داروهای خاصی استفاده می کنند، خواهد بود. قبل از مصرف سیتالوپرام تمام داروهایی را که مصرف می کنید به اطلاع پزشک برسانید یا اگر دچار شرایط خاصی هستید حتما با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه هر یک از مشکلات زیر: – مشکلات قلبی از جمله نارسایی قلبی، ضربان قلب آرام، حمله قلبی که به تازگی رخ داده و سابقه خانوادگی برخی مشکلات قلبی یا مرگ ناگهانی ناشی از ایست قلبی.- پایین بودن سطح پتاسیم یا منیزیم در خون خطر بروز QT طولانی را افزایش می دهد. اگر از داروهای خاصی مصرف می کنید، خطر بروز این مشکل خواهد شد یا برخی شرایط مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ خطر بروز این مشکل را می کند.- سیتالوپرام باعث خواب آلودگی یا تاری دید می شود. الکل یا مری جوانا خواب آلودگی شما را تشدید می کند. در این شرایط از رانندگی کردن، استفاده از ماشین آلات یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، اجتناب کنید.- قبل از هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که در حال مصرف سیتالوپرام هستید.- سالمندان نسبت به عوارض جانبی سیتالوپرام حساس تر هستند، به ویژه عوارضی مانند خونریزی، از دست دادن تعادل و QT طولانی. این افراد ممکن است دچار هیپوناترمی hyponatremia شوند. هیپوناترمی شرایطی است که بر اثر کاهش سطح سدیم در خون بروز می کند.- کودکان هم ممکن است به برخی عوارض سیتالوپرام حساسیت بیشتری نشان دهند، به ویژه از دست دادن اشتها و کاهش وزن. وزن و قد کودک خود را در زمان مصرف داروی سیتالوپرام بررسی کنید.

در زمان بارداری این دارو بهتر است تنها در صورت نیاز مصرف شود. این دارو به نوزاد متولد نشده آسیب می زند. به علاوه اگر مادر در دوران بارداری به ویژه سه ماهه آخر بارداری داروی سیتالوپرام مصرف کند، احتمال بروز علائم ترک دارو در نوزاد زیاد خواهد بود، علائم ترک عبارتند از: مشکل در تغذیه و تنفس، تشنج، سفتی عضلات یا گریه مداوم. اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.از آنجایی که عدم درمان مشکلات روحی (مانند افسردگی، اختلال وسواس فکری و اختلال هراس) مشکلات جدی در پی خواهد داشت، مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. اگر در زمان مصرف این دارو قصد باردار شدن دارید، یا باردار شده اید و یا فکر می کنید باردار هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید و در مورد خطرات و مزیت های مصرف این دارو در دوران بارداری با وی مشورت کنید.

سیتالوپرام ممکن است وارد شیر مادر شده و تاثیرات طلوبی بر روی نوزاد در حال تغذیه از شیر مادر داشته باشد.

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

BMI یا شاخص توده بدنی برای محاسبه وزن ایده آل مناسب است. در این مطلب در مورد BMI و روش های محاسبه وزن ایده آل نکاتی بیان می شود

كاهو یكی از پرمصرف‌ترین سبزی‌ها در میان ایرانی‌هاست؛ آن هم به شكل سالاد كاهو كه از بقیه سالادها متداول‌تر است.اما چه فوایدی دارد ؟

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

شماره ۹۶۳

دکترحسین نجمی –
روانپزشک

 داروهای ضدافسردگی antidepressant از گزینه‌های درمانی اولیه برای بسیاری از انواع افسردگی به شمار می‌روند. با مصرف این داروها، نشانه‌ها تسکین می‌یابند و حس بهتر بودن به بیمار دست می‌دهد. اما وقتی خانمی باردار است و یا به فکر باردار شدن است، داستان چیز دیگری خواهد بود.تأثیر بارداری بر افسردگیقبلاً تصور بر این بود که هورمون‌های بارداری از خانم‌ باردار در برابر افسردگی محافظت می‌کنند ولی اکنون پژوهشگران می‌گویند این موضوع، حقیقت ندارد، افزون براین، بارداری ممکن است سبب شعله‌وری یک دسته از عواطف شود که مقابله با افسردگی را دشوار می‌سازند.آیا در دوران بارداری، درمان افسردگی با اهمیت است؟درمان افسردگی در دوران بارداری، امری اساسی و مهم است. درصورتی که در دوران بارداری، افسردگی درمان نشده موجود باشد، ممکن است خانم‌باردار، انرژی کافی برای مراقبت از خود نداشته باشد و به این جهت به دنبال مراقبت مناسب دوران پیش از ولادت (پره‌ناتال prenatal) نرفته یا ازغذای سالم که برای رشد نوزاد نیاز است استفاده نکند. ممکن است سیگار بکشد یا از الکل استفاده نماید. نتیجه‌ ممکن است آن باشد که نوزاد پیش از موعد مقرر به دنیا آید، درزمان ولادت کمتر از معمول وزن داشته باشد یا دچار سایر مشکلات خاص نوزادان باشد. افسردگی دوران بارداری احتمال افسردگی بعد از ولادت نوزاد Post Partum depression را می‌افزاید و در پیوند و علاقه‌ی مادر نسبت به نوزاد اختلال ایجاد می‌کند.آیا در دوران بارداری، داروهای ضد افسردگی، یک گزینه به شمار می‌روند؟تصمیم به استفاده از داروهای ضدافسردگی در دوران بارداری براساس سنجش تعادل میان مضار و منافع این داروها انجام می‌شود. درمجموع، میزان خطر بروز نقص‌های‌تولد وسایر مشکلات نوزاد مادرانی که در دوران بارداری از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند پایین‌ است. اما، تعداد داروهایی که بدون ایجاد مسأله‌ می‌توان در دوران بارداری استفاده نمود وامنیت مصرف‌شان تأیید شده است اندک می‌باشد و مصرف بعضی انواع داروهای ضدافسردگی با مشکلات سلامت نوزاد مرتبط است.در دوران بارداری، استفاده از کدام ضدافسردگی مجاز است؟به‌طور معمول، داروهای ضدافسردگی زیر در دوران بارداری مجاز تلقی می‌شوند: ضدافسردگی‌های سه حلقه‌یی tricyclic antidepressant. این دسته داروها شامل است برآمی‌تریپ‌تیلین‌ amitriptyline و نورتریپ‌تیلین nortriptylineبعضی از مهارکننده‌های بازجذب گزینشی سروتونینSelective Serotonin reuptake inhibitors (باکوته نوشتSSRI). بعضی از داروهای SSRI معمولاً در دوران بارداری یک گزینه تلقی می‌شوند ازجمله سیتالوپرام citalopram، فلوکستین fluoxetine وسرترالین Sertralineبوپروپیون bupropion. این دارو هم در افسردگی وهم در ترک سیگار مورد استفاده است. با وجودی که بوپروپیون عموماً داروی خط اول درمان افسردگی در دوران بارداری تلقی نمی‌شود ولی برای خانم‌هایی که نسبت به داروهای دیگر عکس‌العمل‌نداشته‌اند و یا مایلند از این دارو برای ترک سیگار استفاده کنند گزینه‌ی خوبی است.خطرات بالقوه‌ی این داروهای ضدافسردگی در دوران بارداری متفاوت است. نتایج بررسی‌های اولیه حاکی از احتمال بروز بدسازی اندام‌ها ضمن مصرف داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌یی است ولی با نتایج بررسی‌هایی که تازه‌تر انجام شده‌اند، این احتمال بروز تأیید نشده است. دربعضی پژوهش‌ها، ارتباط مصرف سیتالوپرام، فلوکستین و سرترالین با یک بیماری نادر ولی جدی نوزادان (هیپرتانسیون دائمی ریه‌ی نوزاد یا PPHN) درصورت مصرف این داروها درنیمه‌ی آخر بارداری ونیز نقص‌های دیواره‌ی قلب راست و چپ گزارش شده است. دربعضی بررسی‌ها هم نقص‌های نادر ولادت به عنوان علت احتمالی حدس زده شده است ولی نتایج بررسی‌های دیگر چنین نیست. به هرحال،  احتمال مجموع بروز خطر بی‌نهایت پایین است.دردوران بارداری ازمصرف کدام داروی ضد افسردگی باید پرهیز کرد؟پاروکستین از SSRI‌ها عموماً در دوران بارداری نفی شده است. مصرف پاروکستین درصورتی که درسه ماه نخست بارداری استفاده شود با بروز نقص‌های قلب جنین ارتباط دارد.افزون بر این معمولاً مهار کننده‌های منوآمین اکسیداز monoamine oxidase inhibitors (باکوته نوشت MAOI) ازجمله فنلزین phenelzine و ترانیل سیپرومین tranylcypromine در دوران بارداری نهی می‌شود.این داروها سبب محدود شدن رشد جنین ووخامت فشارخون بالای مادر می‌شود.آیا احتمال بروز خطرات دیگری برای نوزاد متصور است؟درصورت مصرف داروی ضدافسردگی در دوران بارداری یا در سه ماهه‌ی آخر، ممکن است نوزاد در زمان ولادت دچار نشانه‌های موقت قطع دارو مثل تکان‌یا آغالش‌پذیری شود. معمولاً دراین موارد توصیه نمی‌شود که از میزان دارو به تدریج کاسته شود. تصور نمی‌شود این کار سبب به حداقل رسیدن نشانه‌های بازگیری درنوزاد شود وحتی ممکن است سبب بروز چالش‌های اضافی برای مادر ضمن وارد شدن به دوره‌ی بعد از ولادت شود، یعنی زمانی که احتمال بروز مشکلات مـــربــوط به خلـــق وخوی و اضطراب افزایش می‌یـابد.آیا می‌توان دارو را عوض کرد؟تصمیم به ادامه دادن یا تغییر داروی ضد افسردگی به خانم باردار و پزشک بستگی دارد. نگرانی‌های مربوط به خطرات بالقوه را باید با این احتمال ارزیابی کرد که ممکن است جانشین کردن یک دارو با داروی دیگر با شکست روبرو شده و به عود افسردگی بیانجامد. باید به خاطر داشت که شروع دارو در دوران بارداری به معنای آن خواهد بود که خانم باردار نوزاد را درمعرض داروی اضافی قرارمی‌دهد که خود سبــب افزایـــش احتـــمال بروز عــوارض جانبی و مشکلات مادرزادی می‌شود.اگر در دوران بارداری مصرف داروی ضد افسردگی متوقف شود، چه اتفاق خواهد افتاد؟درصورتی که در دوران بارداری، مصرف داروهای ضد افسردگی متوقف شود، احتمال عود افسردگی وجود دارد.افزون براین، توقف ناگهانی مصرف SSRI ممکن است سبب بروزشناسه‌ها ونشانه‌های مختلف شود ازجمله:ـ تهوع واستفراغـ لرزـ خستگیـ اضطرابـ آغالش‌پذیریدرنتیجه‌گیری چه می‌توان گفت؟درصورت وجود افسردگی و بارداری یا فکر به باردار شدن، باید با پزشک مشاوره کرد. گاهی می‌توان با رواندرمانی، شامل مشاوره یا سایر روش‌های درمانی افسردگی خفیف را درمان کرد. درصورتی که افسردگی شدید باشد یا سابقه‌ی‌ اخیر افسردگی وجود داشته باشد، ممکن است احتمال عود بیش از زمانی باشد که داروی ضد افسردگی مصرف می‌شود. اخذ تصمیم درمورد چگونگی درمان افسردگی در دوران بارداری آسان نیست. مضار و منافع استفاده ازدارو در دوران بارداری باید با دقت و براساس موردی ارزیابی شود. برای اطلاع ازگزینه‌یی که بهترین بخت سلامت دراز مدت برای خانم‌ باردار و نوزاد را فراهم می‌کند باید با گروه پزشکی تماس نزدیک داشت.

ارسال

عوارض قرص سیتالوپرام برای بارداری

در حال ارسال اطلاعات

خطا در ثبت اطلاعات، لطفا مجدد تلاش نمایید

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد

دربارۀ ما

نشریه پزشکی امروز اگرچه به هیچ نهاد ، سازمان ، ارگان وابسته نیست ولی وابسته محبت خوانندگان و همکاران گرانقدری است که از گذشته های دور تاکنون دست دراز شده نشریه را به گرمی فشرده اند و زیر بار منت آنان است.

شبکه های اجتماعی

تماس با ما

تلفن تماس : 21 – 8884632

: info@pezeshkyemrooz.com

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به هفته ه پزشکی امروز می باشد.

طراحی سایت
توسط ایده آل پردازش دایا
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *