عوارض قرص سرترالین بر بارداری

خواص دارویی و گیاهی

عوارض قرص سرترالین بر بارداری
عوارض قرص سرترالین بر بارداری


Username*


E-Mail*


Password*


Confirm Password*


Phone*

عوارض قرص سرترالین بر بارداری

Forgot ?

Enter your email to reset your password.


E-Mail*

ببخشید مصرف قرص ضد افسردگی سرترالین در بارداری برای جنین ضرر داره؟

 ۳۴ هفته ام عزیزم. واقعا چند وقتی میشه خیلی بهم ریخته هستم. هر کاری هم میکنم روحیه ام عوض شه، تاثیری نداره.

به خاطر افسردگی رفتم دکتر و ایشون قرص ضد افسردگی دادن.

فقط الان نگرانم برای جنین خطر نداشته باشه. آخه تو نت نوشته مشکل ریوی شاید برای جنین پیش بیاد.

خواستم از شما هم بپرسم. دوز سرترالین ۵۰ هست خانم دکتر.

خیلی میترسم برای نینی مشکلی به وجود بیاد. دوزش خوبه؟

سلام مامان عزیز. افسردگی در دوران بارداری بعضی از مامانا پیش میاد.

نگران نباش ان شاالله گذراست. در مورد مصرف قرص ضد افسردگی سرترالین در بارداری پرسیدی.

نازنین مصرف این قرص در بارداری در شرایطی که پزشک صلاح بدونه و منافعش رو ترجیح بده مساله ای نداره.

ایشون در جریان حال و احوال شما و وضعیت بارداری شما هستن. با خیال راحت مصرف کن.

با تجویز پزشک هیچ مشکلی نداره. حتی عوارض مصرف نکردنش برای شما بیشتر از مصرفشه جانم.

برای همین پزشک به شما این قرص رو در این دوز دادن. دقیقا مطابق تجویز ایشون مصرف کنید.

برای بعضی از خانم ها دوزهای بالاتر هم میدن جانم. نگران دوزش نباش. خود دکتر حواسش به این مسائل هست جانم.


E-Mail*


وبسایت

پاسخ*


 مطلب قبلی


مطلب بعدی 

سلام خسته نباشید من توی هفته ۱۱ هستم و اینکه دیروز رفتم …

سلام
من تو ۲۸ هفته و چهار روز بارداری هستم رفتم سونو …

شرکت حسابداری

ماه عسل

سیکس پک

مصرف هر دارویی می تواند در دوران بارداری عوارض جانبی بر روی مادر و جنین داشته باشد و باید در این دوران تمام داروهایی که مصرف می کنید تحت نظر پزشک بوده و از هرگونه مصرف خودسرانه خودداری کنید.

مصرف هر دارویی می تواند در دوران بارداری عوارض جانبی بر روی مادر و جنین داشته باشد و باید در این دوران تمام داروهایی که مصرف می کنید تحت نظر پزشک بوده و از هرگونه مصرف خودسرانه خودداری کنید.داروهای ضد افسردگی یکی از روش های اولیه درمان افسردگی و اضطراب در دوران بارداری است که می تواند عوارض و فوایدی در بر داشته باشد. بیشتر اوقات توصیه می شود در صورتی که تحت درمان با داروهای آرامبخش و ضد افسردگی هستید ، در طول دوره درمان از روش های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید.عوارض قرص سرترالین بر بارداری

در صورتی که در دوران درمان با داروهای ضد افسردگی متوجه بارداری ناخواسته خود شدید ، از قطع خودسرانه دارو خودداری کنید و سریعا با پزشک خود تماس بگیرید .در ادامه این مطلب به برخی از داروهای آرامبخش مجاز و غیر مجاز در دوران بارداری اشاره شده است.

چرا درمان افسردگی در دوران بارداری مهم است ؟

اگر افسردگی مادر در دوران بارداری درمان نشود می تواند عوارض جانبی زیادی در بر داشته باشد . برای مثال ممکن است مادر از خود و کودک خود در رفتار های روزانه به خوبی مراقبت نکند و باعث آسیب رسیدن به جنین شود.یا ممکن است رژیم غذایی خود را حفظ نکرده و خوراکی هایی مصرف کند که برای سلامت جنین مضر باشد .از طرفی اضطراب و استرس در دوران بارداری می تواند با ایجاد تغییراتی در بدن مادر باعث زایمان زودرس ، کم وزن بودن جنین ، مشکلات رشد جنین ، نقایص مادر زادی جنین و همچنین افزایش خطر افسردگی بعد از زایمان برای مادر شود.

داروهای آرامبخش و ضد افسردگی در دوران بارداری بی خطر هستند ؟

مصرف داروهای ضد افسردگی و آرامبخش در دوران بارداری  انتخاب بین بد و بدتر است .پزشک شما مزایا و عوارض جانبی این داروها را در نظر می گیرد و اگر تشخیص دهد که مصرف داروهای ضد افسردگی برای شما و جنین فوایدی بیشتر از عوارض جانبی آن دارد ، این داروها را برای شما تجویز خواهد کرد.از طرفی برخی از داروهای ضد افسردگی موجود عوارض جانبی خیلی کم و نادری بر روی جنین دارند.البته معمولا مصرف این داروها در سه ماهه اول بارداری باید با احتیاط و در کمترین دوز ممکن باشد.

کدام داروهای آرامبخش و ضد افسردگی در دوران بارداری مجاز هستند ؟

برخی از داروهای مهارکننده باز جذب سروتونین (SSRIs) در دوران بارداری گزینه مناسب تری هستند.مانند سیتالوپرام ، فلوکستین ، سرترالین  و… که عوارض جانبی بسیار کمتری برای جنین دارند و احتمال افزایش خونریزی زایمان و پس از زایمان با مصرف این گروه از داروهای ضد افسردگی بسیار کم است .بیشتر مطالعات و تحقیقات نشان داده اند که احتمال ایجاد نقایص مادرزادی در جنین با مصرف این گروه از داروها بسیار کم است.در بین داروهای .موجود در این گروه فقط پاروکستین ممکن است با احتمال کم موجب افزایش خطر نقص قلبی جنین شود

گروه دارویی بعدی داروهای ضد افسردگی مهارکننده بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI این گروه از داروهای ضد افسردگی هم گزینه خوبی برای مصرف در دوران بارداری هستند و در صورتی مورد استفاده قرار می گیرند که به هر دلیلی مصرف داروهای گروه اول ، برای مشکل شما جوابگو نباشد. تحقیقات نشان می دهد مصرف این گروه از داروهای آرامبخش ، با خطر افزایش خونریزی در زایمان و بعد از زایمان همراه است . .دولوکستین و ونلافاکسین از داروهای موجود در این گروه دارویی هستند

گزینه بعدی برای مصرف داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری بوپروپیون است .به طور کلی بوپروپیون جزو اولویت های درمانی نیست و فقط زمانی باید مصرف شود که سایر داروهای آرامبخش برای شما موثر نباشند. تحقیقات نشان داده است که مصرف بوپروپیون در دوران بارداری می تواند با .خطر نقص در قلب جنین همراه باشد 

گزینه آخر ،داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای هستند و این داروها نیز فقط زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که به هر دلیلی گزینه های قبلی برای مشکل شما پاسخ نداده باشند.داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای می تواند با نقص های مادر زادی جنین همراه باشند و در صورتی که این داروهای ضد .افسردگی در سه ماهه دوم و سوم بارداری مصرف شوند موجب افزایش خونریزی زایمان و بعد از زایمان خواهند شد

مصرف کدام داروهای آرامبخش و ضد افسردگی در دوران بارداری مجاز نیست ؟

برخی از تحقیقات نشان داده است که پاروکستین می تواند خطر نقص های قلبی جنین را کمی افزایش دهد.همچنین مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)  مانند : فنلزین می تواند عوارض جانبی در پی داشته باشد.

مصرف داروهای آرامبخش در دوران بارداری چه عوارض برای نوزاد بعد از زایمان دارند؟

این داروها اگر در طول سه ماهه آخر بارداری مصرف شوند می تواند بر روی نوزاد تاثیر گذار باشند و بعد از زایمان ، نوزاد باید برای مدتی تحت درمان ها و مراقبت های پزشکی باشد .ارتباط بسیار کمی بین مصرف داروهای آرامبخش و ابتلا نوزاد پسر به اوتیسم وجود دارد .

 آیا در دوران بارداری باید داروهای ضد افسردگی خود را تغییر دهم ؟

تصمیم گیری در این مورد بر عهده پزشک است و شما به صورت خودسرانه مجاز به تغییر و یا قطع مصرف داروهای ضد افسردگی در دوران حاملگی نیستید

:نکته

کارشناسان و متخصیص امریکایی توصیه می کنند که در دوران بارداری فقط در صورت ابتلا به افسردگی شدید از داروهای ضد افسردگی استفاده کنید و در موارد متوسط افسردگی از روش های غیر دارویی برای درمان بهره مند شوید. مانند ورزش کردن ، روان درمانی ، تغییر رژیم غذایی ، یوگا و …

 

 

پایگاه خبری افکارخبر توسط سرورهای

گروه نرم افزاری آسام

میزبانی می شود.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف داروهای ضد افسردگی “مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین”(SSRIs) در بارداری به طور قابل توجهی بر رشد مغز جنین تاثیر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تحقیقات جدید محققان “کالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا”(Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons) نشان می‌دهد مصرف داروهای ضد افسردگی به خصوص “مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین”(SSRIs) در طول بارداری می‌تواند به طور قابل توجهی بر رشد مغز جنین تاثیر بگذارد.

محققان می‌گویند این تغییرات می‌تواند خطر افسردگی کودک در دوران بلوغ را افزایش دهد. این مطالعه بر روی 98 نوزاد انجام شد. 16 نفر از آنها نوزادان مادرانی که “قرص‌های مهارکننده‌ انتخابی بازجذب سروتونین” مصرف می‌کردند، بودند و 21 نفر از آنها نوزادان مادرانی که افسردگی بدون درمان داشتند بودند و 61 نوزاد از مادران سالم بودند.

مادرانی که قرص‌های “مهارکننده‌ انتخابی بازجذب سروتونین” مصرف می‌کردند، بخش‌هایی از مغز مانند “بادامه”(amygdala) و “اینسولار”(insular) در نوزادان‌شان به طور قابل توجهی افزایش یافته بود. اینسولار قسمتی از چین خوردگی‌های عمیق کورتکس نیمکره مغز است.

“جی گینگریچ”(Jay Gingrich) یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: بادامه و اینسولار نقش مهمی در پردازش عواطف دارند.عوارض قرص سرترالین بر بارداری

ما این تغییرات را در موش‌ها پس از قرار گرفتن در معرض “مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین” در اوایل زندگی مشاهده کردیم و اکنون این تغییرات را به ناهنجاری‌های رفتاری که بعدا در نوجوانی ظاهر می‌شود، مرتبط می‌دانیم.

نتایج مطالعه‌ای که در سال 2016 انجام شد، نشان داد، افرادی که در معرض “مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین” قرار گرفته بودند، در سن 15 سالگی، احتمال افسردگی زیادی داشتند.

اکثر افرادی که داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند به مشکلات تشخیصی پزشکی یا روانپزشکی مانند افسردگی بالینی یا اضطراب مبتلا هستند و می‌توان گفت که داروهای ضد افسردگی عامل اصلی ناهنجاری در فرزندانشان است.

تحقیقات دیگری نیز نشان داده است که حجم بادامه در فرزندان مادران دارای افسردگی، بدون در نظر گرفتن مصرف داروهای ضد افسردگی، متفاوت است.

“جاناتان پوسنر”(Jonathan Posner)، یکی دیگر از محققان این مطالعه، می‌گوید: داروهای مهارکننده‌ غیرانتخابی بازجذب سروتونین می‌تواند گزینه خوبی باشد.

گینگریچ افزود : به نظر می‌رسد در ماه‌های اول و دوم، خطر کمتر باشد. بنابراین شما می‌توانید دوز را در سه ماهه سوم کاهش دهید و یا یک دارو ضد افسردگی مهارکننده غیرانتخابی بازجذب سروتونین مصرف کنید.

این مطالعه در مجله “JAMA Pediatrics” منتشر شد.

انتهای پیام

سرترالین یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده است. 

سرترالین در سال 2013 با تجویز بیش از 41 میلیون نسخه پرمصرف ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده است.

 

گرچه حساسیت دارویی شدید به داروی سرترالین عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایع ترین علایم حساسیت دارویی عبارتند از: 

  

عوارض قرص سرترالین بر بارداری

کم شدن میل جنسی شما ممکن است به دلیل مصرف سرترالین باشد. چرا که داروهای ضدافسردگی معمولا میل جنسی را کاهش می دهد. ضمن این که سرترالین به دلیل افسردگی برای شما تجویز شده است نه استرس. همچنین کم کاری تیروئید هم به تایید افسردگی و هم کم شدن میل جنسی کمک می کند.

اگر این موضوع به تنش در داخل خانه منجر می شود باید تمرین کنید تا به سمت یک رابطه جنسی خوب پیش بروید. به جای این که میل جنسی را ایجاد کنید، رفتارهای جنسی و عوامل تحریک کننده را ایجاد کنید. با همسرتان بیشتر باید معاشقه یا عشق بازی را در پیش بگیرید تا خود رابطه جنسی را نه حتما در معاشقه، بلکه برای لذت بخش بودن اتفاق بیفتد.

عوامل های افزایش میل جنسی را در خود شناسایی کنید و آن عوامل ها را در خودتان اجرا کنید و به آن ها پاسخ مثبت بدهید. مدام با خودتان نگویید که من میل جنسی ندارم. افکارتان را مثبت کنید و بگویید می توانم رابطه خوبی داشته باشم. از طرفی همسر هم نقش خیلی مهمی در این مسئله دارد.

بدعملکردی و رفتارهای بد جنسی همسرتان ممکن است میل جنسی شما را کم کند. ممکن است مشکل از عدم رضایتمندی یا عدم ارگاسم در ایشان باشد. شما باید این عوامل را شناسایی و برطرفش کنید تا میل جنسی شما برگردد.

 

قبل از شروع به مصرف سرترالین، در صورت وجود هر یک از موارد زیر پزشک خود را مطلع کنید: 

در صورت حساسیت به سرترالین، یا هر داروی دیگر 

در صورتی که داروهای بازدارنده منوآمین اکسیداز (MAO) دریافت می کنید، حتی اگر این داروها را در کمتر از 14 روز گذشته نیز دریافت کرده باشید. برخی از این دارو ها عبارتند از:ایزوکربوکسازید، فنلزین، سلژیلین، و ترانیل سیپرومین. بعد از قطع مصرف سرترالین نیز باید حداقل 14 روز تا شروع مصرف داروهای باز دارنده MAO صبر کنید. 

در طول دوره درمان با سرترالین نباید دی سولفیرام دریافت کنید. 

در صورتی که داروی دیگری نیز مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است لازم باشد پزشک، شما را از نظر بروز برخی عوارض جانبی تحت نظر داشته باشد. بخصوص داروهای زیر: 

داروهای مورد استفاده برای درمان میگرن مانند:

در صورت ابتلا به هر یک از بیماری های زیر (یا داشتن سابقه قبلی ابتلا به آنها) 

در صورت بارداری، به خصوص ماه های آخر بارداری، تصمیم به باردار شدن و یا شیردهی

 

سرترالین ممکن است موجب خواب آلودگی شود. بنابراین تا زمان مشخص شدن اثرات دارو از رانندگی و یا انجام کارهایی که نیازمند هوشیاری کامل است خودداری کنید. 

سرترالین ممکن است موجب ایجاد گلوکوم با زاویه بسته نماید (اختلالی که در آن مایع درون چشم نمی تواند جریان یابد و این کار باعث افزایش ناگهانی فشار داخل چشم و اختلال در بینایی می شود). قبل از دریافت سرترالین بهتر است تحت معاینه چشم پزشکی قرار بگیرید. 

سرترالین بارداری 

مصرف این دارو در زنان باردار مطالعه نشده است ولی بروز عوارض جانبی در نوزادانی که مادران آنها در طول دوران بارداری این دارو را مصرف می کنند مشاهده شده است. در صورت بارداری یا احتمال آن به پزشک اطلاع دهید. 

سرترالین شیردهی 

این دارو در شیر مادر ترشح می شود و گزارشاتی مبنی بر ایجاد عوارض جانبی در نوزادن شیرخواره که مادر آنها در دوران شیردهی این دارو را مصرف می کنند دیده شده است. در صورت مصرف این دارو در دوران شیردهی پزشک را مطلع سازید. 

1- پزشک معالج حتما باید طبق فواصل زمانی منظم پیشرفت بهبودی شما را کنترل کند تا تغییرات لازم را انجام دهد و احتمال بروز عوارض ناخواسته را کاهش دهد. 

2- از مصرف این دارو هم زمان یا 14 روز بعد از قطع مصرف داروهای مهارکننده های آنزیم مونوآمینواکسیداز خودداری کنید. هم چنین از مصرف داروهای مهارکننده MAO هم زمان یا 14 روز بعد از قطع مصرف این دارو خودداری کنید زیرا احتمال بروز فشار خون بسیار بالا یا تشنج افزایش می یابد. 

3- این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی، اختلالات فکری و اختلالات حرکتی شود. لذا ضمن درمان از رانندگی و یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارند و هر فعالیتی که ممکن است در صورت هوشیار نبودن یا عدم تعادل خطرناک باشند خودداری کنید. 

4- مصرف این دارو در بعضی از افراد سبب اضطراب، تحریک پذیری و رفتارهای غیر عادی دیگری می شود. هم چنین ممکن است سبب افزایش تمایل به خودکشی و افسردگی شود. در صورت بروز هر یک از عوارض فوق سریعا پزشک را مطلع سازید. 

5- قبل از قطع مصرف این دارو حتما پزشک را مطلع سازید. ممکن است پزشک قبل از قطع کامل مصرف دارو، مقدار آن را کاهش دهد تا از بروز عوارض قطع مصرف دارو مانند دلواپسی، اضطراب، گیجی، احساس حرکت مداوم خود و یا محیط اطراف، سردرد، افزایش تعریق، حالت تهوع، لرزش، اختلال در خوابیدن و راه رفتن و یا خستگی غیر عادی جلوگیری شود.

 

مقادیر ذکر شده در زیر مقدار متوسط مصرف است و مقدار دقیق را پزشک تعیین می کند. 

بزرگسالان 

• برای افسردگی و وسواس: 

برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای اختلال ترس، اضطراب بعد از ضربه (PTS) و اضطراب: 

برای شروع، 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای سندرم قبل از قاعدگی (PMS): 

عوارض قرص سرترالین بر بارداری

برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز در طول دوران قاعدگی و یا قبل از قاعدگی. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک افزایش داده شود. میزان مصرف در طول دوران قاعدگی نباید بیشتر از 150 میلی گرم در روز و در طول دوران قبل از قاعدگی نباید بیشتر از 100 میلی گرم در روز باشد. 

کودکان 

• برای افسردگی، اضطراب بعد از ضربه (PTS) یا ترس: 

مصرف و مقدار آن توسط پزشک تعیین می شود. 

• برای وسواس: 

– کودکان کمتر از 6 سال:مصرف و مقدار آن توسط پزشک تعیین می شود. 

– کودکان 6 تا 12 سال:برای شروع، 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

– نوجوانان 13 تا 17 سال:برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

سالمندان 

• برای افسردگی، وسواس، اختلال ترس، اضطراب بعد از ضربه (PTS)، اضطراب: 

برای شروع معمولا 5/12 تا 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. 

این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی 50و100میلی گرم موجود می باشد.

-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید . 

قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ی تشنجی برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع این دارو بایدبصورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود. 

ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود. 

در صورتی که این دارو بصورت 1 عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید. معمولاً توصیه می شود این صبح یا عصرها مصرف گردد. 

در صورتی که از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سرترالین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید. 

این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید. 

در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎ 

احتمال بروز گیجی،لرزش دستها،اضطراب،تهوع و طپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

 قرص سرترالین برای درمان برخی بیماری های روحی مانند افسردگی و اختلال هراس تجویز می شود که در ادامه هر آنچه لازم است در مورد قرص سرترالین و عوارض سرترالین بیان می شود.

اسامی تجاری : زولوفت Zoloftنام ژنریک :  Sertralineسرترالین Sertraline HCL زولوفت zoloft برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی و حالت شدید سندروم پیش از قاعدگی تجویز می شود. سرترالین به بهبود خلق و خو، خواب، اشتها و سطح انرژی و به بهبود علاقه فرد به زندگی روزمره کمک می کند. سرترالین در کاهش ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات هراس نیز موثر است. همچنین سرترالین نیاز به تکرار برخی فعالیت ها مانند شستن دست ها، شمردن و چک کردن اطراف را کاهش می دهد. سرترالین یک داروی مهار کننده بازجذب انتخابی سروتونین SSRI است و با بازگرداندن تعادل برخی مواد طبیعی مانند سروتونین در مغز اثر بخشی دارد.

ابتدا راهنمای مصرف دارو را با دقت مطالعه کنید و هر بار که دارو را خریداری می کنید، دوباره راهنمای مصرف دارو را بخوانید. اگر در مورد این دارو سوالی دارید از پزشک خود بپرسید. داروی سرترالین خوراکی است و باید طبق دستور پزشک مصرف شود، معمولا یک بار در صبح یا شب مصرف می شود. قرص سرترالین همراه با غذا یا بدون غذا  مصرف می شود و کپسول سرترالین معمولا با غذا بعد از صبحانه یا بعد از شام مصرف می شود. اگر سرترالین را برای سندروم پیش از قاعدگی مصرف می کنید، پزشک به شما توصیه می کند دو هفته قبل از شروع پریود مصرف سرترالین را آغاز کنید و تا پریود شدن آن را ادامه دهید. میزان مصرف دارو بر اساس شرایط پزشکی فرد و واکنش بدن وی به درمان تعیین می شود. برای کاهش خطر عوارض جانبی دارو پزشک توصیه می کند مصرف دارو را به میزان کم آغاز کرده و به تدریج میزان آن را افزایش دهید. دستورات پزشک را به دقت دنبال کنید و دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین فایده را از آن ببرید. لازم است دوره مصرف داروی سرترالین را کامل کنید، حتی اگر حس می کنید حالتان خوب شده است. مصرف سرترالین را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. توقف ناگهانی دارو باعث می شود برخی شرایط بدتر شوند. به علاوه ممکن است علائمی مانند نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، تغییر در الگوی خواب و احساسی شبیه به شوک الکتریکی بروز کند. میزان مصرف دارو باید به تدریج کاهش پیدا کند تا خطر بروز عوارض جانبی کمتر شود. هر گونه بدتر شدن علائم یا نشانه های جدید را به پزشک اطلاع دهید. اگر بیماری یا مشکل شما ادامه پیدا کرده یا بدتر شد به پزشک اطلاع دهید.

برخی عوارض احتمالی سرترالین عبارتند از:

عوارض قرص سرترالین بر بارداری

اگر هر یک از این عوارض ادامه پیدا کرده یا بدتر شدند، به پزشک اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که پزشک با بررسی مزیت ها و عوارض جانبی هر دارو آن را تجویز می کند. بسیاری از مصرف کنندگان داروی سرترالین هیچ عارضه جانبی در خود مشاهده نمی کنند.

در صورت مشاهده این عوارض جانبی جدی و کمیاب حتما به پزشک اطلاع دهید:

سرترالین باعث افزایش سروتونین می شود و به ندرت باعث بروز شرایطی جدی به نام سندروم سروتونین می شود. اگر داروهای دیگری که سروتونین را افزایش می دهند، مصرف کنید، خطر بروز این مشکل بیشتر می شود. بنابراین قبل از شروع مصرف سرترالین لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید را به پزشک اطلاع دهید. در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله به پزشک اطلاع دهید:

به ندرت پیش می آید که مردان در اثر مصرف سرترالین دچار نعوظ دردناک یا طولانی مدت شوند، نعوظی که  ساعت یا بیشتر طول می کشد. در صورت بروز این عارضه مصرف سرترالین را متوقف کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. واکنش حساسیتی به سرترالین به ندرت رخ می دهد. با این حال در صورت مشاهده علائم واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه کنید. علائم واکنش حساسیتی عبارتند از:

موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی سرترالین نیستند. در صورت مشاهده هر گونه عارضه دیگر به پزشک مراجعه کنید.

قبل از شروع مصرف سرترالین اگر به این دارو یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، به پزشک اطلاع دهید. سرترالین ممکن است دارای ترکیبات غیر فعال باشد که منجر به بروز واکنش های حساسیتی یا دیگر مشکلات می شوند. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید. قبل از شروع مصرف سرترالین سوابق پزشکی خود و خانواده تان را به اطلاع پزشک برسانید، به ویژه اگر دچار هر یک از موارد زیر بوده اید:

سرترالین باعث خواب آلودگی و سرگیجه می شود. الکل و ماری جوانا خواب آلودگی و سرگیجه را تشدید می کند. در زمان مصرف این دارو از رانندگی، کار با ماشین آلات حساس و یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد اجتناب کنید. در زمان مصرف سرترالین از نوشیدن الکل جدا خودداری کنید. قبل از انجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که در حال مصرف داروی سرترالین هستید. سالمندان ممکن است نسبت به عوارض سرترالین، به ویژه خونریزی یا عدم تعادل، حساس تر هستند. به علاوه سالمندان ممکن است دچار نوعی عدم تعادل در نمک شوند که هیپوناترمی hyponatremia نامیده می شود.کودکان نیز به برخی عوارض سرترالین حساس تر هستند، به ویژه کم شدن اشتها و کاهش وزن. وزن و قد کودکانی که از سرترالین مصرف می کنند باید به طور منظم چک شوند.

در دوران بارداری دارو تنها در صورت نیاز مصرف شود. سرترالین به نوزاد متولد نشده آسیب می زند. به علاوه مصرف سرترالین در سه ماهه آخر بارداری باعث بروز علائم ترک در نوزاد می شود، علائمی مانند مشکل تنفسی، مشکل در تغذیه، تشنج، گرفتگی عضلانی و گریه مداوم. در صورت مشاهده هر یک از این علائم در نوزاد خود به پزشک مراجعه کنید. از آنجایی که عدم درمان مشکلات روحی (مانند افسردگی، حمله هراس و اختلال وسواس فکری)می تواند شرایط جدی باشد، بدون مشورت و دستور پزشک مصرف دارو را متوقف نکنید. اگر قصد باردار شدن دارید یا تصور می کنید در زمان مصرف سرترالین باردار شده اید، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

داروی سرترالین وارد شیر مادر می شود. بنابراین در دوران شیردهی قبل از شروع مصرف سرترالین با پزشک مشورت کنید.

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ


نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

ورود / عضویت

آیا می دانید داروی شما به چه منظور تجویز شده است ؟ آیا از نحوه مصرف صحیح نگهداری، عوارض و تداخلات داروی خود مطلع هستید؟      آیا می دانید در هنگام مسمومیت دارویی یا غذایی چه باید کرد؟         شماره تلفن 1490 مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم کشوری به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به سؤالات دارویی همشهریان محترم می باشد. همچنین مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شماره تلفن 03155579000 در ساعات اداری پاسخگوی سؤالات دارویی شما می باشد                             مرکز اطلاع رسانی دارو و سمومDPIC                                     * برای حفظ سلامت خودمان آنتی بیوتیک را هوشمندانه استفاده کنیم .                                     * متاسفانه آمار ها نشان می دهد که کشور ایران بالاترین رتبه سرانه مصرف دارو در جهان را دارد.


“مصرف داروهای  SSRIs  در دوران بارداری”


مصرف داروهای SSRIsدر دوران بارداری می تواند سبب بروز فشار خون ریوی در نوزادان تازه متولد شده  شود.

زنان بارداری که داروهای اختصاصی مهار کننده بازجذب  سروتونین دردوران بارداری دریافت میکنند ممکن است فرزند تازه متولد شده خود را در ریسک بروز فشار خون ریوی که بیماری خطرناکی است قرار دهند که طبق آمار جدید از هر 1000 نوزاد متولد شده تنها 2 نفر درگیر آن هستند.عوارض قرص سرترالین بر بارداری

نوزادانی که از مادران مصرف کننده SSRIsدر اواخر دوران بارداری به دنیا آمدند، 2 برابر ریسک ابتلا به فشار خون ریوی بالاتری داشتند. ریسک ابتلا در این نوزادان از هر 1000 تولد، 3 نفر بوده که از آنجایی که ریسک همه داروهای SSRIsشامل سرترالین، سیتالوپرام، پاروکستین و فلوکستین یکسان بوده ، این افزایش ریسک کلی را به SSRIsنسبت داده اند.

در مطالعه ای 1104 مادر، در اواخر دوران بارداری و در مطالعه دیگر 17053مادر، در اوایل دوران بارداری SSRIsمصرف میکردند و 54184 قبل از بارداری تشخیص افسردگی برای آن ها داده شده بود و دارو مصرف میکردند، اما از شروع بارداری دارو مصرف نمی کردند ه اند. مطالعه نشان داده که 33 نوزاد از 1104نوزادی که در اواخر دوران بارداری که تحت تاثیر داروی SSRIsمصرفی توسط مادر بودند، دچار فشار خون ریوی شده بودند.از 17053 نوزادی که تنها در اوایل دوران بارداری مادر تحت تاثیر دارو بوده اند 32 نوزاد دچار مشکل شده اند، و از بین مادرانی که تشخیص بیماری اعصاب پیش از بارداری داشته اند، 114 نوزاد دچار بیماری فشار خون ریوی  پایدار شده بودند.

مکانیسم ایجاد این عارضه نامعلوم است ، ولی گفته می شود SSRIs  در ریه تجمع می یابند. سروتونین منجر به انقباض عروق شده و می تواند واسطه ای برای تکثیر سلول های عضله صاف سرخرگ ششی شود.

منطقی است که پزشکان بیمارشان را از این مسئله آگاه سازند همچنین آن ها را از نادر بودن احتمال بروز این عارضه در بیمارانی که مجبور به استفاده از SSRIsهستند، مطلع سازند.

در این مطالعه توصیه شده که در درمان زنان باردار با داروهای  SSRIsاحتیاط شود و توصیه می شود در صورت امکان از درمان های غیر دارویی در دوران بارداری استفاده شود.

اما همچنان این ابهام وجود دارد که مشکل به وجود آمده در نوزادان ممکن است در اثر بیمار زمینه ای مادر (افسردگی ) باشد ، نه به دلیل مصرف داروهای   SSRIs. 

گردآوری و تدوین : دکتر سارا خوش سرور- کارشناس مرکز ADR 

 منبع : دانشگاه علوم پزشکی شیراز- بیمارستان نمازی



سند علمی دانشگاه
برنامه استراتژیک دانشگاه
مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی
مـــاهنامه حـــیات
مرکز هم اندیشی اساتید
جشنواره شهید مطهری
حاکمیــت بالینـــــی
پورتال دستگاه های اجرایی استان
پرسش های متداول
Distance Learning College
مجمع خیرین سلامت

اعضای هیات علمی
کارکنان دانشگاه
گالری عکس دانشگاه
مرکز پاسخگویی 1490
نظام جامع پیشنهادات
کانون دانش آموختگان
ارتباط با مدیران
راهنمای ارباب رجوع
روش انجام خدمات
فهرست خدمات قابل ارائه
کمیته ها و شوراها

دریافت آنتی ویروس
امور مشترکین
ثبت نام و انتخاب واحد
نوبت دهی درمانگاه ها
رزرو شارژ اینترنتی غذا
فیلم های آموزش سلامت
روزنامه های ایران
ثبت نام متقاضیان طرح
پست الکترونیک دانشگاه
دانشگاه های علوم پزشکی
 


صفحه اول دانشگاه معرفی دانشگاه کارکنان  تماس با دانشگاه امور مشترکین تماس با مدیر سایت
 


  Copyright @2019″ KAUMS
دانشگاه علوم پزشکی کاشان 

بررسی اطلاعات آنلاین و گزارشاتی که در زمینه امنیت در دوران بارداری است ممکن است شما را گیج کند.

این مسأله مدت‌ها مورد بحث بوده است. نتایج برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف داروهای ضد افسردگی برای نوزادِ درون رحم می‌تواند خطرناک باشد. پژوهش‌های دیگری می‌گویند خطرات بسیار ناچیز هستند و در صورتِ عدم درمان افسردگی، مادر و کودک در معرض تهدید بزرگ‌تری قرار می‌گیرند.

دکتر جنیفر پین، مدیرِ مرکز اختلالات خلقی زنان در دانشگاه جانز هاپکینز گفت: «برخی معتقدند دارو‌های ضد افسردگی جزء داروهای تجملی محسوب می‌شوند و زنان باید بهتر عمل کنند و بدون مصرف دارو، دوران بارداری خود را بگذرانند. اکثر مردم درک نمی‌کنند که افسردگی می‌تواند به شکل قابل توجهی مادر و کودک را تهدید کند.»

اکثر زنان باردار از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند

میلیون‌ها زن باردار تحت تأثیر افسردگی هستند. این امر به علت ایجاد تغییر در مواد شیمیاییِ ارتقاء خلق‌و‌خو در مغز است. استفاده از داروهای ضد افسردگی می‌تواند تا حدی به ایجاد تعادل در این مواد شیمیایی کمک کند.عوارض قرص سرترالین بر بارداری

دکتر Krista Huybrechts، استادیار پزشکی در بریگهام و بیمارستان زنان گفت: «تقریباً حدود 1 زن از هر 10 زن در طول بارداری از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کند.» او در این زمینه پژوهش‌هایی دارد، این مقاله نیز از پژوهش های اوست.

استفاده از چنین دارو‌هایی توسط زنان باردار در دو دهه اخیر افزایش یافته است. یکی از انواع داروها، به نامِ مهار‌کننده‌ی بازجذبِ انتخابی سرتونین (SSRIs)، در حال حاضر جزءِ 20 دارویی است که بیشترین تجویز را در دوران بارداری داشته‌اند. طبق تفسیرِ اخیر در مجله بیماری‌های عصبی و روانی، در سال 1998 هیچ یک از داروهای ضد افسردگی در این فهرست قرار نداشت. علی‌رغم گستردگی در مصرف، در مورد خطرات مصرف دارو محدودیت‌هایی وجود دارد. این امر بدین علت است که زنان باردار به طور معمول در آزمایشاتِ ایمنی در نظر گرفته نمی‌شوند و از این زمایشات کنار گذاشته می‌شوند.

دکتر سیوبهان دولان، مشاور پزشکی و زنان و زایمان در March of Dimes گفت: «این امر یک معضلِ اخلاقی است. ما درک می کنیم که چرا زنان باردار از آزمایشات پزشکی حذف می‌شوند اما برای مشاوره دادن به آنها، اطلاعات لازم در اختیار نداریم. بنابراین آیا واقعاً ما در حال کمک به آنها هستیم؟»

چگونه مقالات مرتبط با این موضوع را بخوانیم؟

قبل از اینکه خطرات بالقوه‌ی داروهای ضد افسردگی در طول بارداری را بررسی کنید، مهم است بدانید چگونه اطلاعات حاصل از پژوهش ها را باید تفسیر کنید. اخبار منفی به ویژه در شبکه‌های اجتماعی، همیشه سریع‌‌تر پخش می‌شوند. در ابتدا بررسی کنید که آیا پژوهشگران، سایرِ شرایط مرتبط با سلامت مانند سیگار کشیدن و چاقی را در نظر گرفته‌اند؟ این عوامل نیز می‌توانند بر نتایج تأثیرگذار باشند.

دکتر دولان معتقد است: «زنانی که داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند با زنانی که مصرف نمی‌کنند متفاوت هستند. عوامل خطر دیگری نیز در آنها وجود دارد که منجر به مشکلاتی در طول بارداری می‌شود. پس آیا بیماری روانی یا دارویی خاص منجر به این خطرات می‌شود؟»

خطرات گزارش‌شده برای نوزادان

در بین خطراتِ مصرف داروهای ضد افسردگی در طول بارداری که عموم، بیشتر از آنها اطلاع دارند می‌توان به پرفشاری مداومِ خون ریوی در نوزاد (PPHN) اشاره کرد. این بیماری می‌تواند زندگی فرد را مورد تهدید قرار دهد. نوزادِ مبتلا به این بیماری، دچارِ فشار خون بالا در ریه‌ها می‌شود که باعثِ مشکلات تنفسی شدید خواهد شد.

در سال 2006، دانشمندان در ابتدا این بیماری را به استفاده از SSRIs ربط دادند و FDA در مورد آن هشدار داد. 5 سال بعد و بعد از اعلام نتایجِ متناقض از 5 مطالعه‌ی دیگر، FDA تجدید نظر کرد و اعلام داشت: «برای نتیجه‌گیری درباره‌ی وجود ارتباط بین استفاده از SSRI در بارداری با PPHN هنوز زود است.»

از آن زمان به بعد، تعداد انگشت‌شماری پژوهش به این نتیجه رسیدند که خطرِ استفاده از SSRI برای زنان باردار، قابل توجه است و از نظر آماری معنادار محسوب می‌شود.

Huybrechts، همکار نویسنده در پژوهش حاضر بیان داشت: «نتایج پژوهش ما نشان می‌دهد مصرف دارو‌های ضد افسردگی در طول بارداری ایمن است و ما در نتایج خود، افزایش خطرِ ابتلا به PPHN را مشاهده نکردیم.»

نگرانی دیگر برای زنانی که در آینده فرزند‌دار می‌شوند و داروی ضد افسردگی مصرف می‌کنند، احتمالِ ایجاد نقص قلبی در کودکان است. در سال 2005، FDA هشدار داد که مصرف پاروکتسین (Paxil) باعثِ ایجاد حفره و دیگر مشکلات ساختاری در قلب نوزاد می‌شود. البته مطالعه‌ای که در سال گذشته منتشر شده است، این خطر را تأیید نمی‌کند.

حدود 3 نوزاد از هر 10 نوزادی که مادرانشان داروی SSRI مصرف می کردند، به صورت موقت به سندروم انطباق ضعیف نوزاد مبتلا شدند.

نشانه های این سندروم عبارتند از:

با این حال، حداقل در یک مطالعه، پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که این اثرات در کودکان طولانی‌مدت نیستند.

دلایلی برای مصرف داروهای ضد افسردگی در زمان بارداری

پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌اند که افسردگی در طول بارداری برای سلامتی مادر و نوزاد خوب نیست. اگر به بیماری روانی مبتلا هستید و باردارید، بارداری شما پرخطر محسوب می‌شود.

زنان باردار که به افسردگی مبتلا هستند:

افسردگی در طول بارداری می‌تواند احتمالِ بروز شرایطی که منجر به مرگ نوزاد شود را افزایش دهد. همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های زیر نیز افزایش می‌یابد:

 

ایمن‌ترین داروی ضد افسردگی در دوران بارداری کدام است؟

پاسخ روشنی در این زمینه وجود ندارد. استفاده از هر دارویی در زمان بارداری می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد.

دکتر پین گفت: «ما تمایل به استفاده از داروهای ضد افسردگی قدیمی‌تر مانند Prozac یا Zoloft را داریم زیرا برای مدتی طولانی مورد استفاده قرار گرفته‌اند و اگر قرار بود مسأله‌ای ایجاد کنند، این موضوع مورد توجه قرار می‌گرفت.»

اگر باردار هستید و افسردگی دارید، با پزشک خود درزمینه خطرات و فوایدِ مصرف دارو مشورت کنید.

دکتر دولان گفت: «این مسأله، یک موضوعِ سیاه و سفید نیست. ملاحظات بسیاری در این بین وجود دارد. خطرات و فواید، زمان‌بندی در بارداری و مدیریت مطلوب پزشکی باید در نظر گرفته شوند. شاید شما دو تا سه داروی ضد افسردگی استفاده می‌کنید. باید بررسی کنید که آیا می‌توانید تعداد آنها را به یک دارو کاهش دهید یا خیر. زن باردار و پزشک‌ باید به درمانی اختصاصی برسند. یک پاسخ برای تمامِ موقعیت‌ها وجود ندارد.»

اگر باید داروی ضد افسردگی مصرف کنید و باردار هستید، تا زمانی که پزشک شما موافقت نکرده است مصرف آن را قطع نکنید. افسردگیِ حدود 90 درصد زنان که مصرف دارو را قطع کرده‌اند در طول 3 ماهه سوم بارداری برگشته است. اگر داروی خاصی مناسبِ شماست، متخصصانِ این پژوهش به شما توصیه می‌کنند تا آن را مصرف کنید و به منظور بررسی رشد کودک و نرخ ضربان قلب آنها، آزمایشات منظم انجام دهید.

دکتر پین معتقد است: «بهترین داروی ضد افسردگی در طول بارداری، همان دارویی است که حال مادر را خوب می‌کند.»

اشتراک

خيلي ممنون مطلب خوب و ارزنده اي بود من جواب كاملتر و منطقي تري نسبت به ساير مطالب از اين مطلب دريافت كردم…
اميدوارم هيچ مادري به داروي ضد افسردگي نياز نداشته باشه

ای کاش یه روش جدیدی بجای قرص ضدافسردگی بیاد که اضطراب و افسردگی رو درمان قطعی کنه و نیاز ب دارو نباشه دیگه .
همچنان منتظریم،

بسیار مطالب جالب و مفیدی بودند من به همه سوالاتم که در ذهنم بودند رسیدم سپاسگذارم ازشما

محققان دانشگاه کورنل با دستکاری یکی دو ژن، اقدام به تغییر الگوی موجود روی بال های یک نوع پروانه نمودند. طرحی که حاصل شده اثر هنری بزرگی نیست اما نشانه مهمی است برای شناخت نحوه تکامل پروانه ها و احتمالاً شناختی از نحوه تکامل الگوهای رنگ، اشکال و سایر الگو ها در گونه های جانوری دیگر.

همانطور که اعضای ارکستر نیازمند رهبری هستند که آنها را هدایت کند، نورون هایی که در مغز ما وجود دارد نیز محتاج موج های فعالیتی با زمان بندی دقیق می باشند تا بتوانند خاطرات را به مرور زمان سازماندهی نمایند و در هیپوکامپ که مرکز حافظه مغز می باشد، یک کد عصبی برای «مرتب سازی موقت» جهت ساخت نقشه ذهنی از مکانی که فرد در آن حضور داشته، جایی که الان در آن حضور دارد و جایی که قصد رفتن به آن را دارد، تولید کند. تحقیقی که به تازگی از سوی موسسه علم مغز RIKEN در ژاپن انجام شده و در نسخه 30 می Nature Neuroscience منتشر شده است، نشان می دهد که چگونه نورون هایی که نماینده فضا در ذهن موش هستند، طی زمان باقی می مانند.

امکان دارد در آینده، از امواج نوری برای توسعه فناوریِ ترانزیستورها استفاده شود. امواج الکترومغناطیسِ نوری در یک میلیاردم ثانیه تقریباً یک میلیون بار نوسان می کنند، بنابراین سرعت فرکانس های پتاهرتزی دارند. در اصل دستگاه های الکترونی آینده نیز می توانند به این سرعت دست پیدا کنند و 100 هزار بار سریع تر از ابزارهایِ دیجیتالی کنونی باشند. این امر نیازمند شناخت بهتر از حرکت زیراتمی الکترون ها دارد که بواسطه یک میدان الکتریکیِ نوریِ فوق سریع رخ می دهد. هم اکنون تیمی در لابراتوار فیزیک آتوثانیه (LAP) در انستیتوی اپتیک های کوانتومی مکس پلانک (MPQ) و دانشگاه لودویگ ماکسی میلیان (LMU) و نظریه پردازانی از دانشگاه تسوکابا تکنیک های نظری و تجربی منحصر به فردی را با هم ترکیب نموده اند که دسترسی مستقیم را برای اولین بار به این حرکت فراهم کرده است.عوارض قرص سرترالین بر بارداری

به تازگی پروپوزال طراحی جدیدی عرضه شده است که بر اساس آن، شمال آفریقا، نه تنها اثری از درگیری و بیابان زایی نخواهد داشت، بلکه با تنوع فرهنگی هم روبرو خواهد شد. اریک راندال مورسی و گالو سکانیزارس دست به کار طراحی دره غول ها شده اند که عبارت است از مجموعه ای از سازه های استوانه ای بلند و لاغر که تمام عناصر لازم برای بدل ساختن بیابان خشک به واحه ای حیات بخش را دارا هستند.

الکساندر شالین از لا تیبل (La Table) مدت زمانی است که به کار ساخت میزهای سفارشی و منحصر به فرد اشتغال داشته است، اما جدیدترین مجموعه عرضه شده توسط وی که لاگون نام دارد واقعا خیره کننده هستند.

برخی اوقات علم هم می تواند عرصه ای نامطلوب باشد. مثلا اسحاق نیوتن پرتره یکی از رقبای خودش را از روی دیوار جامعه سلطنتی پاره کرد. دکتر پتن کوفر به نشانه اعتراض خود ویالی حاوی ِ باکتری وبا را سرکشید و جیمز واتسون بالای 200 صفحه اختصاص به نوشتن مطالبی سخیف در مورد کشف زنجیره دی ان ای داد. در نهایت این قبیل اعمال در دنیای علم و دانش غیرقابل اجتناب هستند؛ می توانید برای امتحان هم که شده دست روی گروهی دانشمند از میان جامعه چند ده هزار نفریِ قدرتمند و صاحب نام علمی بگذارید، در کمال ناباوری این حقیقت تلخ را مشاهده می کنید که برخی از این افراد شخصیت هایی دارند که حاضرند احترام اجتماعی را فدای قدرت عریان کنند. با این حال در هفته جاری بعد از چندین دهه خودداری، صداهایی در فضای جامعه علمی طنین انداز شد (که اصلا زیبنده نبود)، آنهم از سوی مبدع ال ای دی که اظهار می دارد از بابت نادیده گرفته شدن اختراعش توسط کمیته اعطای جوایز نوبل ناراحت است.

هر چند که پژوهشهای اخیر به انگیزه‌های مبارزه با مالاریا امیدواری بخشیده است، گفته می‌شود این بیماری کشنده هنوز سالانه جان بیش از نیم میلیون نفر را در جهان تهدید می‌کند. مطالعه‌ای که توسط بیمارستان پژوهشی کودکان سنت جود در ممفیس انجام شده است، این موضوع را مطرح می‌کند که نتایج معینی که از عملکرد یک ترکیب جدید به دست آمده است، نشان می‌دهد این ترکیب در سیستم ایمنی بدن با سلول‌های عفونی همانند گلبول‌های قرمز خون سالخورده رفتار می‌کند. این ویژگی سبب می‌شود انگل در بدن موش تا مدت 48 ساعت قابل تشخیص نباشد.

گوگل در اندروید 5.0 یک ویژگی به نام “Smart Lock” عرضه کرد که به گوشی های هوشمند اجازه می دهد تا با دستگاهی که نزدیک آن قرار گرفته (مانند لپ تاپ، ساعت هوشمند و غیره) به وسیله NFC یا بلوتوث جفت شود و سپس تا زمانی که اتصال برقرار باشد قفل آن باز بماند.

Kiffy سه چرخه ای استثناییست که توسط patrick jouffret از “استودیو طراحی فرانسه ” با همکاری norbert peytour از موسسه نوآوری NP طراحی شده است. سه چرخه بر روی مشکلات شهری متمرکز است: چگونه اقلام حجیم را با وسیله ای که بتوان با آن اطراف خانه و مغازه مانور داد، خریداری و حمل کرد؟

عضویت در خبر نامه کویآخرین اخبار علمی دنیا را در ایمیل خود دریافت کنید


نام:


ایمیل:

برداشت ، بازنشر و استفاده از مطالب سایت بصورت کامل و یا صرفا بخشی از یک مطلب صرفا باقرار دادن لینک آن مطلب (Hyperlink) مجاز می باشد .

عوارض قرص سرترالین بر بارداری
عوارض قرص سرترالین بر بارداری
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *