عوارض قرص خواب اور الپرازولام

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

گردآوری – نبض ما

داروی آلپرازولام معمولا برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلالات هراس تجویز می شود. همچنین با توجه به خواص ضد افسردگی در برخی موارد برای افراد افسرده هم مورد استفاده قرار می گیرد.

این دارو دارای های تجاری مختلفی است. ازجملهApo-alperaz ،زانلXanal ،رازو آلپرازولام Razoalperazolam، زنکس (Xanax)، نیراوام (Niravam)، آلپرازولام تی اس (Alprazolam-ts) و آلپرازولام تی دی (Alprazolam-td) است.عوارض قرص خواب اور الپرازولام

آلپرازولام از دسته بنزودیازپین ها است. اثرات بنزودیازپین ها در بدن را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود.

در دوزهای پایین، بنزودیازپین ها داروهای ضد اضطراب خوبی هستند. این داروها اثر ضد اضطراب خود را عمدتا از طریق افزایش انتقال گابا و در نتیجه مهار مدارهای عصبی در سیستم لیمبیک مغز اعمال می کنند.

همه بنزودیازپین ها در دوزهای بالاتر دارای خواص آرام بخش و خواب آور هستند.

اختلال موقت حافظه با استفاده از بنزودیازپین ها بسیار شایع است ولی تقریبا همیشه موقت است و با قطع دارو این حالت برطرف می شود.

بسیاری از بنزودیازپین ها فعالیت ضد تشنجی دارند و برخی از آن ها برای درمان صرع و سایر اختلالات تشنجی استفاده می شود.

در دوزهای بالا بنزودیازپین ها باعث شل شدن اسپاسم های ماهیچه های اسکلتی می شوند و این اثر را احتمالا با افزایش مهار پیش سیناپس در طناب نخاعی اعمال می کنند.

۰.۲۵-۰.۵ میلی‌ گرم‌ ۳ باردر روز (در سالمندان‌ ۰.۲۵ میلی‌گرم‌ ۲ تا ۳بار در روز) که‌ در صورت‌ نیاز تا حداکثر ۳میلی‌گرم‌ در روز افزایش‌ می‌یابد. مصرف آین‌ دارو در کودکان‌ توصیه‌  نمی‌شود.

در صورت مصرف قرص آلپراوزلام با خاصیت رهایش دهانی(قرص نیراوام) موارد زیر را رعایت کنید:

در صورت فراموش کردن یک دوز مصرف، بلافاصله آن را مصرف کنید. اگر تقریبا نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی، دوز فراموش شده را به خاطرآوردید، بهتر است دوز فراموش شده را حذف کنید. از مصرف بیش از اندازه دارو به یکباره حذر کنید.

– در صورت مصرف بیش از اندازه دارو ، سریعا به اورژانس خبر دهید زیرا کشنده است.

– علائم ناشی از مصرف زیاد دارو عبارتند از گیجی، خواب آلودگی، ضعف ماهیچه ای، از دست دادن تعادل، احساس سبک سری، غش و کما.

– از مصرف میوه یا آب میوه گریپ فروت(دارابی) همزمان با  مصرف این دارو اجتناب کنید. زیرا عوارض خطرناکی دارد.

– مصرف دارو را یکباره و بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. شاید لازم باشد که ترک دارو به آرامی و با کاهش گام به گام میزان مصرف صورت بگیرد.

– علائم بیماری بعد از توقف مصرف دارو ممکن است بازگشت کند. همچنین علائم خاص ترک دارو ممکن است مشاهده شود. مثل تاری دید، مشکل تمرکز، از دست دادن اشتها، اسهال، درد، کرختی و سوزن سوزن شدن ماهیچه ها، افزایش هیجان و شور.

– مصرف‌کننده آلپرازولام نباید نوشیدنی های الکلی یا دیگر داروهای خواب آور استفاده کند. این کار، خواب آلودگی را افزایش و سطح هشیاری را کاهش می‌دهد.

– مصرف همزمان آلپرازولام و داروهایی نظیر (استامینوفن، کتوکانازول، آسپرین) باعث ایجاد تداخل شدید دارویی خواهد شد. لذا قبل از مصرف حتماً با پزشک خود در موارد تداخل دارویی مشورت کنید

– مصرف بیش از ۲ میلی گرم آلپرازولام در اوایل دوره درمان (هفته اول) باعث سرکوب خفیف سیستم تنفسی و در بیماران دچار آپنه خواب باعث تنگی نفس در خواب و یا قطع کامل تنفس خواهد شد.

– با توجه به مصرف خودسرانه آلپرازولام در ایران، در صورتی که دچار مشکل بی خوابی شدید هستید ابتدا با روانپزشک خود مشورت کنید سپس اقدام به استفاده بنزودیازپین ها کنید. موارد جایگزین مانند زولپیدم (Ambien) توسط روانپزشک تجویز خواهد شد. در موارد شدید تر استفاده از کلونازپام و لورازپام الزامی است. لذا از مصرف خودسرانه آلپرازولام برای خواب جدا خودداری فرمایید.

زولپیدم با تجاری آمبین خواص یکسانی مانند آلپرازولام دارد. مشخصه آن برای کمک به خواب است. در موارد شدید تر استفاده از کلونازپام و لورازپام توصیه می شود.

افرادی که برای مدت طولانی بنزودیازپین هایی مثل زاناکس مصرف می کنند به طور فیزیکی به این دارو وابسته می شوند. زمانی که این افراد تلاش می کنند که این دارو را قطع کنند ممکن است علائمی از جمله روان پریشی(سایکوز)،اضطراب و حتی حملات صرع را تجربه کنند.

دکتر زهرا کلاهدوز، داروساز در این باره به نبض ما می گوید: افرادی که وابسته به زاناکس هستند با یک پزشک جهت کاهش دوز تدریجی آن طی یک بره مطمئن مشورت کنند. نحوه صحیح کاهش دوز و طول دوره پروسه کاهش دوز، کاملا وابسته به این است که فرد چه مدت و چه مقدار زاناکس مصرف کرده و زاناکس چه عوارضی برای او در پی داشته است.

به گفته دکتر کلاهدوز افراد باید این نکات را در زمان ترک رعایت کنند:

– فرد از نظر مایعات تامین باشد و بسیار اهمیت دارد.کم آبی(دهیدراتاسیون) به طور جدی علائم ترک را بدتر می کند.

– از مصرف محرک هایی مثل کافئین باید اجتناب شود، چرا که موجب تشدید علائم ترک می شود.

– از مصرف الکل هم باید شدیدا اجتناب شود.

– به علت احتمال بروز تهوع در افرادی که در حال گذراندن دوره ترک دارو هستند، مصرف غذاهای کم ادویه یا بی ادویه توصیه می شود.

– غذاهای با پروتئین بالا می تواند باعث افزایش قدرت بیمار شود و انرژی کافی برای او تامین کند.

وی می گوید: اولین قدم برای کاهش دوز دارو این است که تصمیم گرفته شود با چه دوزی شروع شود. این امر نیاز به نظارت پزشکی دارد که دوز مصرفی بیمار و طول دوره مصرف دارو برای بیمار را در نظر بگیرد.

دکتر کلاهدوز با اشاره به اینکه هیچ محلول خوراکی برای علائم ترک ناشی از بنزودیازپین ها وجود ندارد، می گوید: داروها و نوشیدنی های خوراکی که ادعا می شود برای ترک و سم زدایی موثر هستند، طبق مطالعات علمی اثر به اثبات رسیده ای ندارند و نباید همراه با سایر داروهایی که برای سم زدایی مصرف شوند. مصرف توام این دارو با هم به دو دلیل توصیه نمی شود و از نظر علمی، اطلاعات محدود درباره آنها وجود دارد و دیگر اینکه احتمال تداخلات خطرناکی برای آنها متصور است.

اگر در حال ترک آلپرازولام هستید بهتر است مقاله چگونه آلپرازولام را ترک کنیم؟ را نیز مطالعه کنید.

شما می توانید سوالات خود را از طریق لینک پرسش از دکتر با پزشکان ما مطرح نمایید.

 

عوارض قرص خواب اور الپرازولام

تمام نکات مهم در رابطه با “قرص آلوپورینول

بوتاکس و کاربردهای بوتاکس در جوانسازی

قرص مجسترول برای چه بیماری هایی است؟

نکاتی درباره ماینوکسیدیل داروی ریزش مو

قرص زغال برای چه استفاده می شود؟

11 نکته مهم که درباره شربت و قرص زادیتن باید بدانید

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

یه جا نوشتین یک باره ببلعید دو خط بعدش یه جمله مبهم نوشتین که باعث برداشت نادرست میشه.!!!!

تا هشتاش هیچ اتفاقی نمی افته اممم البته من فردا دوبسته میخورم راستش داروی خیلی خوبیه میخوابی بدونی اینکه بدونی چه اتفاقی افتاده

سلام دوستای که قصدترک دارن حتمابخونندامرو ۲۴بهمن ۹۷هستش می‌خوام از خودم واین دارو بگم وبگم چجورترک کردم شایدیک نفربتونه ازاین قرص کثیف رهایی پیدا کنه من ۳۵سالمه چندسال این قرصو مصرف میکردم با مادول می‌خوردم یجورهایی مکمل هم بودند وحال خوبی میداد ۵سال جلوتر هردوتارو ترک کردم یکسال بعدهردوروباهم شروع کردم مغازه داشتم از بس این قرص بیحالم میکرد نمی‌تونستم برم دره مغازه افسردگی‌ها شدید گرفتم همش صحبت خودکشی میکردم تا اینکه خانوادم مغازه ابزار فروشی زدن واسم اونم پارسال برج ۱۱جمع کردم اصلا دره مغازه نمی‌رفتم هرجورکه بگی اقدام به ترک کردم رمضان گذشته کمش کردم بروز گفتم دیگه نمی‌خورم ونخوردم فشارم رفت ۱۸تویروز ۴باربردنم دکتر اینم بگم اوایل که شروع کردم هرسه چهرساعت ۵یا۶تایک می‌خوردم کم کم کمش کردم تارسیدبا ۳ساعتی یه یک میل خیلی تحقیق کردم آرزو داشتم ۴ساعت بدون این قرص سر کنم تواین ۴سال هر روز وهرساعت سرگیجه داشتم فکر میکردم درد بی درمون گرفتمه باید زیادمیخوردم تا یکم سرگیجم خوب بشه نمی‌دونستم صددرصد سرگیجم از این لعنتیه بجز سرگیجه همه چیز یادم می‌رفت لرزش دست گرفته بودم میخواستم حرف بزنم هته پته میکردم همیشه حس میکردم چشام چپ میشن وبیهوش میشم تکرر ادارداشتم خلاصه منم مثل تو که داری می‌خوری ومیگی نمیتونم ترک کنم میگفتم هرگز ازشراین لعنتی خلاص نمیشم از دوسال توفکرترکش بودم به هردری میزدم مرتب توسایتها بودم فقط به یه نتیجه رسیدم که باید دزشو کم کنم شروع کردم به کم کردن دو یک میل رو نصف کردم اگه چهارساعتی یک میل می‌خوردم کردمش ۲ساعتی یه نصف میل تا یک هفته کمتر که بدنم عادت میکرد رفتم قرص نیم گرفتم نیم کیلو نصف کردم به همین ترتیب تا به ربع بعد به ثلث رسیدم الان که دارم می‌نویسم یادم نیست کی ترکش کردم فک کنم برج دوبود ولی تونستم توهم میتونی رفیق تا دوسه ماه عوارض شدید داره مثل تکرر ادرار وغیره ولی نترسید اصلا مهم نیست امیدوارم تونسته باشم حتی به یکنفرکمک کنم یاحق

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

در حال حاضر بهداشت عمومی انگلستان مصرف قرص های تقلبی Xanax یا همان آلپرازولام Alprazolam که در بین بسیاری از جوان

عوارض آلپرازولام

چندی است که عوارض آلپرازولام توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. داروهای ضد افسردگی مانند آلپرازولام ، ضددرد، مسکن های بسیاری قوی و یا آرام بخش راه کار مناسبی برای درمان مشکلات نخواهند بود. این داروها به صورت سطحی و گذرا می توانند بیماری و عوارض آن را خاموش کنند اما مصرف آن ها در طولانی مدت عوارض شدید و بسیار خطرناکی در بر دارد که به ساکت شدن درد در آن لحظه اصلا نمی ارزد. البته به تازگی نیز داروهای ضد افسردگی تقلبی هم بسیار تولید و وارد بازار شده است که آن ها عوارضی دو برابر و سخت تر در بر دارند. نت نوشت شما را با یکی از بدترین این داروها و عوارض آلپرازولام  آشنا می سازد. در حال حاضر بهداشت عمومی انگلستان مصرف قرص های تقلبی Xanax یا همان آلپرازولام Alprazolam که در بین بسیاری از جوان ها به راحتی مصرف می شود را منع کرده است. این قرص ها بسیار مضر است و ممکن است عوارض آلپرازولام تا سر حد مرگ برای مصرف کننده خطرناک باشد.

بسیاری از افراد نیز بوده اند که با مصرف این قرص دچار اعتیاد به آن شده اند که هنگام از بین بردن این وابستگی به پارانویسی شدید دچار شده اند.

افرادی که برای نخستین مرتبه از قرص های ضد افسردگی مانند آلپرازولام یا حتی به عنوان یک آرام بخش استفاده می کنند ممکن است به مشکلی بر نخوردند اما این مصرف کم کم به یک اعتیاد تبدیل شده و تا جایی پیش می رود که مصرف آن به صورت هر شب یک قرص در می آید. مصرف کنندگان این قرص اعلام کرده اند که از عوارض آلپرازولام این است که با خوردن Alprazolam احساس شناور بودن و گونه ای خلسه پیدا کرده اند که این حالت نشان از تغییرات ناخوشایندی در مغز است. حتی بسیاری از افراد نیز بوده اند که با مصرف این قرص دچار اعتیاد به آن شده اند که هنگام از بین بردن این وابستگی به پارانویسی شدید دچار شده اند.عوارض قرص خواب اور الپرازولام

مصرف Alprazolam معمولا از یک شب بیداری طولانی شروع می شود. افرادی که برای خوابیدن راحت بسیار تلاش می کنند و یا درد هایی همچون درد معده اجازه یک خواب راحت و بی دغدغه را به آن ها نمی دهد به سراغ قرص های آرام بخش از جمله آلپرازولام می روند بی آنکه از عوارض آلپرازولام مطلع باشند. با نتیجه مناسبی که از این قرص به دست می آورند شب های بعدی و شب های بعد هم از آن استفاده می کنند. تا حدی که اعتیاد به دارو شروع می شود. عوارض این قرص نیز کم کم ظاهر شده و شخص را به بیماری های متفاوتی مبتلا می سازد. عوارض آلپرازولام در ابتدا به صورت خفگی، از دست دادن حافظه می باشد و در مراحل حاد می تواند بر روی حافظه بلند تاثیرات مخربی داشته باشد. مصرف بیش از حد این قرص یا این که تداخل آن با فنتانیل می تواند منجر به مرگ شود.

احساس سبکی، خواب آلودگی و راحتی بسیاری پس از مصرف Alprazolam احساس می شود که نبایست به عنوان یک آرام بخش از آن یاد کرد

از جمله ترکیبات کشنده ای که از داروها به دست می آید مصرف قرص Alprazolam است که انگلستان جان ۱۱۳ نفر را گرفته است. این دارو به دلیل آن که اثراتی همانند یک ماده مخدر را دارد به طور کلی منسوخ و رد شده است. معمولا این قرص توسط اطرافیان توصیه می شود و یا حتی توسط آنان به راحتی تجویز و مصرف می شود. این کار که مانند مصرف الکل می تواند به عنوان مصرف مواد مخدر به حساب آید کاملا غیر قانونی است. احساس سبکی، خواب آلودگی و راحتی بسیاری پس از مصرف آلپرازولام احساس می شود که نبایست به عنوان یک آرام بخش از آن یاد کرد. بلکه این تفاسیر شروع بیماری های مغزی و مشکلات روانی خواهد بود.

طبق گفته رئیس بهداشت عمومی انگلستان مصرف الکل، مواد مخدر و تنباکو به عنوان یک نگرانی واقعی و سریع بین جوانان است که آن ها به عنوان یک دارو تجویز می شود. در صورتی که این دارو تقلبی باشد که از خطرات احتمالی بسیار بدتری بر خوردار است و بی شک احتمال مرگ و میر را بالاتر می برد.

دستی بر قلم دارم و از زوایای مختلف دنیا را زندگی می کنم.

فعلا که به سلامتی تمامی پزشکان مغز و اعصاب چپ و راست برای همه الپرازولام تجویز میکنند بخصوص برای جانبازان اعصاب و روان

برای خواهر ۲۵ ساله ام آلپرازولام توسط پزشک اعصاب تجویز شده بنده خودم هم سالها به دلیل مشکل بی خوابی کلونازپام و الپرازولام استفاده کرده ام اکثرا در حین صحبت حرفم یادم می رود و شماره موبایل خودم را هم با تاخیر به خاطر میاورم و در یادگیری اسم اشخاص جدید و ادرس با مشکل زیادی روبه رو می شوم

من تو ۱۷سالگی مشکل داشتم تو خوابیدن یه دکتری بهم داد الان ک ۱۹سالمه هم هنوز میخورم ???اصلا توصیه نمیکنم ک بخورید جدی

اگر کنترل شده استفاده بشه به بهبودی بسیاری از بیماری ها کمک هم میکند.

این مقاله خیلی عوارض جانبی را بزرگ و منفی اعلام کرده بیمارانی را که احتیاج به این دارو جهت درمان دارند نگران کرده بله عوارض داره ولی درصورت مصرف درست و تحت نظر پزشک زاناکس خیلی از مشکلات بیماران را درمان و عوارض آن خیلی کمتر از مزایای ان میباشد ضمنا کم حواسی در مقطع مصرف بوده و برای قطع دارو به علت وابستگی باید با روش دستور پزشک و کم کم انجام شود لطفا نیازمندان به این دارو را نگران نکنید

الپرازولام نیم بگیرید نصفشو مصرف کنید عوارضش کاملا قابل چشم پوشیه درحالی که اثرش از داروهای هم رده اش بسیار بهتره در ضمن ترکش با کم کردن تدریجی در طول یک تا دو هفته براحتی قابل انجامه

نه کی گفته بده من تقریباً٣ ۴سال می خوردم وبه راحتی هم کنارگذاشتم الان بعدچندسال که کنارگذاشتم دوباره میخوام شروع کنم چون واقعاًحالمولایف استایلموخوب کرده بودوهمیشه مثبت وشادبودم بعلاوه اینکه کنترل وزن هم داشتم واتفاقاًباترک آلپرازولام خیلی همه چی بدشد آلپرازولام عالیه

سلام لطفا اطلاعات اشتباه منتشر نکنید !!! آلپرازولام یک دارو جهت کنترل افسردگی و اضطراب های ناشی از آن است که برای درمان بی خوابی استفاده نمی شود مگر اینکه بیخوابی ناشی از اختلال هراس یا اضطراب و پالس های منفی از درگیری فکری باشد. چون این دارو حس بی حالی و خواب به بیمار می دهد بعضی اشخاص برای درمان بی خوابی استفاده می کنند که تصوری اشتباه است این دارو کشنده نیست و با مصرف زیر نظر پزشک به راحتی قابل ترک و قطع ۱۰۰% مصرف می باشد !!! برای فرد بیمار دارو لازم است و باید آلپرازولام در کنار بقیه داروها مصرف کند. این اطلاعات شما باعث میشه افرادیکه بیمار هستند و نیاز مبرم به مصرف دارو دارند دچار شک شوند و حتی به پزشک هم مراجعه نکنند. فرد بیمار بایستی دارو مصرف کند و در صورت بهبودی با روش های مورد نظر دُز مصرف را کمتر کرده و ۱۰۰% دارو درمانی را کنار بگذارد.

من دیشب برای اولین بار این دارو را مصرف کردم. حال من امروز صبح بی نهایت خوب است. شبها راحت نمی خوابیدم و اضطراب زیادی داشتم. دیشب برای اولین بار خواب خوبی داشتم. این دارو حتی اگر سم باشد برای برخی بیماران لازم و ضروری است. امروز می توانم کوه را جابجا کنم.

داستان عامه پسند فیلمی کالت و اثرگذار در تاریخ سینمای جهان است که پس از گذشت چندین دهه، هنوز تماشا بخوانید

روزه متناوب روشی برای و سلامتی است. احتمالا شما هم این جمله را شنیده اید : کم بخوانید

افزایش وزن در میانسالی برای همه اتفاق خواهد افتاد. خیلی ها با بالارفتن سن این اتفاق را تجربه خواهند کرد. بخوانید

می خواهیم به نقد فیلم من به نویسندگی و کارگردانی سهیل بیرقی با بازی لیلا حاتمی، امیر جدیدی، مانی حقیقی بخوانید

عرق سرد به کارگردانی سهیل بیرقی، فیلم پر مخاطب جشنواره ی فجر ۱۳۹۶. عرق سرد فیلمی به کارگردانی سهیل بیرقی بخوانید

+Galaxy S1 قطعا بهترین اسمارت فون اندرویدی حال حاضر دنیا است که به این زودی رقیبی برای آن پیدا نخواهد بخوانید

آلپرازولام با تجاری زاناکس جزء گروه دارویی بنزودیازپین از قبیل دیازپام ، کلونازپام و لورازپام است و به صورت قرص‌های نیم میلی‌گرمی و یک میلی‌گرمی است که معمولا توسط روانپزشکان و پزشکان برای اثرات ضداضطرابی و خواب‌آوری و افسردگی تجویز می‌کنند. این دارو در موارد ضد اضطرابی در دوز بسیار پایین تجویز می‌شود و در صورتی که به منظور درمان بی‌خوابی تجویز شود گاهی تا نیم میلی‌گرم نیز تجویز می‌شود و حداکثر دوز تجویزی این دارو ۴ میلی‌گرم در روز در موارد بسیار شدید و در افرادی است که حملات اضطرابی بسیار شدیدی مثل پانیک دارند.

در بسیاری از بیماران علت بی‌خوابی عدم کنترل افکار و فعالیت بیش از حد مغز می‌باشد، در این افراد هنگام شب بدن خسته اما ذهن فعال بوده و به طور غیر ارادی به موضوعات مختلف معطوف می‌شود و فرد توان کافی برای مهار این افکار را ندارد. مصرف این دارو در این افراد باعث کاهش فعالیت مغز شده و به فکر پراکنی پایان می‌دهد و بستر را برای خواب و استراحت فراهم می‌آورد و با این مکانیزم به عنوان یک قرص خواب‌آور نیز شناخته می‌شود اما باید توجه داشت که به این منظور فرد مصرف دارو را افزایش می‌دهد که این خود عاملی برای وابستگی شدید به دارو است.

آلپرازولام فعالیت سیستم اعصاب مرکزی را سرکوب می کند بدین معنی که از فعالیت، تحریک پذیری و واکنش مغز می کاهد و اجازه می دهد مغز و سیستم اعصاب مرکزی زمان بیشتری برای استراحت داشته باشند، این امر موجب تعادل بین سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک می گردد، به عبارتی می توان گفت آلپرازولام اثر آرامبخش و کسل کننده دارد.

آلپرازولام سرعت حرکت ناقل های شیمیایی در مغز که ممکن است تعادل باشند را کاهش می دهد و نتیجه آن کاستن از فعالیت های غیر طبیعی مغز، تنش های عصبی و اضطراب می باشد. آلپرازولام این عمل را با افزایش فعالیت گابا (GABA) انجام می دهد، گابا آمینو بوتیریک اسید(گابا) یک ماده شیمیایی طبیعی از خانواده اسیدهای آمینه است که در مغز تولید و به عنوان یک انتقال دهنده عصبی می باشد و موجب افزایش حس آرامش و استراحت پذیری می گردد.عوارض قرص خواب اور الپرازولام

بهتر است زاناکس را با شکم خالی و با فاصله از غذا مصرف کنید، مصرف آن با معده پر سبب تاخیر در جذب و اثر دارو می شود به عبارتی ابتدا غذا باید هضم شود تا این دارو نیز همراه آن جذب گردد. اما زمانی که معده خالی است این دارو ظرف 5 الی 3 دقیقه جذب و اثر می کند.

در افرادی که دچار اضطراب شدید یا حمله ناگهانی ترس می شوند می توانند قرص را زیر زبان قرار دهند تا سریعتر جذب گردد. همچنین محلول آلپرازولام نیز تولید می شود که از طریق دهان و زیر زبان جذب می گردد و مناسب برای این دسته از بیماران می باشد.


آلپرازولام از دسته بنزودیازپین ها است. اثرات بنزودیازپین ها در بدن را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود.


۱- کاهش اضطراب

در دوزهای پایین، بنزودیازپین ها داروهای ضد اضطراب خوبی هستند. این داروها اثر ضد اضطراب خود را عمدتا از طریق افزایش انتقال گابا و در نتیجه مهار مدارهای عصبی در سیستم لیمبیک مغز اعمال می کنند.


۲- اثرات آرام بخش و خواب آور

همه بنزودیازپین ها در دوزهای بالاتر دارای خواص آرام بخش و خواب آور هستند.


۳- فراموشی

اختلال موقت حافظه با استفاده از بنزودیازپین ها بسیار شایع است ولی تقریبا همیشه موقت است و با قطع دارو این حالت برطرف می شود.


۴- ضد تشنج

بسیاری از بنزودیازپین ها فعالیت ضد تشنجی دارند و برخی از آن ها برای درمان صرع و سایر اختلالات تشنجی استفاده می شود.


۵- شل کننده عضلانی

در دوزهای بالا بنزودیازپین ها باعث شل شدن اسپاسم های ماهیچه های اسکلتی می شوند و این اثر را احتمالا با افزایش مهار پیش سیناپس در طناب نخاعی اعمال می کنند.

بزرگسالان:


افراد مسن و بالاتر از 65 سال:


کودکان و افراد کمتر از 18 سال:

هر دارو به موازات اثر درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته نیز بشود، اگرچه همه‌ این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود. در صورت بروز مزاحمت هر یک از عوارض زیر با پزشک مشورت نمایید:

خواب آلودگی شدید، حساسیت به نور و صدا، ضعف و خستگی، گیجی، کج خلقی و خشکی دهان، تغییر در اشتها، تغییر در وزن بدن.

برخی از این عوارض غیر معمول بوده، که در صورت بروز هر یک می‌بایست فوراً با پزشک معالج تماس گرفته شود، از قبیل: توهم، خارش شدید پوست، زرد شدن سفیدی چشم یا زردی پوست، اختلال در قدرت حافظه، اختلالات حرکتی.

این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی گردد لذا ضمن درمان از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری کامل دارد خودداری نمایید.
آلپرازولام اعتیادآور است و به مرور زمان با مصرف این دارو مقدار زیادی دوپامین در مغز آزاد شده که ایجاد حس نشاط و خوشی در بیمار می‌کند، این امر موجب وابستگی به این حس خوب مصنوعی می‌شود و فرد تمایل به مصرف و این دارو خواهد داشت تا زمانی که دیگر بدون آن حس خوشی را تجربه نخواهد کرد و در این حالت کاملا به آن اعتیاد پیدا کرده است.


افرادی که برای مدت طولانی بنزودیازپین هایی مثل زاناکس مصرف می کنند به طور فیزیکی به این دارو وابسته می شوند. زمانی که این افراد تلاش می کنند که این دارو را قطع کنند ممکن است علائمی از جمله روان پریشی(سایکوز)،اضطراب و حتی حملات صرع را تجربه کنند.

افرادی که وابسته به زاناکس هستند با یک پزشک جهت کاهش دوز تدریجی آن طی یک بره مطمئن مشورت کنند. نحوه صحیح کاهش دوز و طول دوره پروسه کاهش دوز، کاملا وابسته به این است که فرد چه مدت و چه مقدار زاناکس مصرف کرده و زاناکس چه عوارضی برای او در پی داشته است.


با توجه به اینکه هیچ محلول خوراکی برای علائم ترک ناشی از بنزودیازپین ها وجود ندارد و داروها و نوشیدنی های خوراکی که ادعا می شود برای ترک و سم زدایی موثر هستند، طبق مطالعات علمی اثر به اثبات رسیده ای ندارند و نباید همراه با سایر داروهایی که برای سم زدایی مصرف شوند.





بخوانید:


همه چیز در مورد قرص خواب آور زوپیکلون


به جای قرص خواب از این آبمیوه بنوشید

همه آنچه که باید در مورد داروی زولپیدم و عوارض آن بدانید!



عوارض قرص خواب اور الپرازولام


گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *