عوارض قرص بتاهيستين 8

در این مطلب به طور جامع در مورد قرص بتاهیستین صحبت می کنیم. همچنین موارد مصرف، نحوه مصرف، موارد منع مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری این دارو را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.

بتا سرک یا بتاهیستین (Betahistine) از خانواده هیستامین می باشد که در سال 197 برای کاهش علائم و درمان بیماری منییر وارد بازار شد. در بیماری منییر مایع گوش میانی افزایش می یابد و قرص بتاهیستین در بهبود عوارض و مشکلات این وضعیت به شخص کمک می کند. در ادامه به این موضوع می پردازیم.

همان طور که گفتیم قرص بتاهیستین برای تسکین علائم بیماری منییر تجویز می شود. در این بیماری مایع گوش میانی زیاد شده و پیام هایی که از اعصاب داخل گوش جهت وضعیت تعادل بدن، به مغز فرستاده می شوند، دچار تداخل شده به طوری که پیام ها و یا کمتر فرستاده می شوند. بدین ترتیب شخص دچار مشکلاتی مثل وزوز گوش، کاهش شنوایی، سرگیجه و می شود. این علائم ممکن است تا چندین ماه بروز نکنند و یا به صورت دوره ای بروز و چندین ساعت هم طول بکشد تا رفع شود.

عوارض قرص بتاهيستين 8

مکانیسم این قرص به این صورت است که در خون رسانی گوش درونی تغییراتی ایجاد می کند که این تغییرات منجر به بهبود علائم و درمان بیماری منییر می شوند.

قبل از مصرف داروی بتاهیستین, اگر هر کدام از موارد زیر را داشتید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

هر دارویی علاوه بر اینکه سودمند است عوارضی هم دارد. این عوارض در هر فردی متفاوت است و به یک شکل بروز نمی کند. در صورت بروز این عوارض و غیر قابل تحمل بودن آن هرچه سریعتر به پزشک خود اطلاع دهید.

با مصرف قرص بتاهیستین عوارضی مثل خشک شدن دهان، تار شدن دید، بی خوابی، سردرد، خستگی، داشتن حالت تهوع و استفراغ، ایجاد درد در معده بعد از خوردن غذا، ورم کردن لب ها و صورت، داشتن تنگی نفس، افسردگی که به ندرت پیش می آید، بثورات جلدی مثل خشک شدن، خارش و پیدایش جوش های ریز پوستی (راش پوستی)  ممکن است ایجاد شود.

این دارو موجب خواب آلودگی نمی شود ولی چنانچه دچار این حالت شدید از انجام دادن کارهایی که به هوشیاری نیاز دارد مثل رانندگی کردن، بپرهیزید.

قرص بتاهیستین را در جای خنک، خشک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید. دمای مناسب برای نگهداری این دارو ۲۵ درجه سانتی گراد یا همان دمای اتاق می باشد. از مصرف دارویی که تاریخ انقضای آن گذشته، اجتناب کنید.

منبع : آرگا










قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز


نشانی شما منتشر نخواهد شد.


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.

طراحی و بره نویسی : یکتاوب افزار شرق

عوارض قرص بتاهيستين 8

© 219 All Rights Reserved | Cochrane Iran Associate Centre

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

موارد مصرف و عوارض بتاهیستین : شاید شما هم در طول روز زیاد با حالت سرگیجه روبرو شده باشید ولی بهتر است بدانید که سرگیجه های شدید به دلایل مختلفی رخ میدهند و برای درمان آن داروهای وجود داشته است.البته می توان گفت بیماری های که با مغز و اعصاب مرتبط هستند می توانند در بروز چنین حالت نقش بسزایی داشته باشند.

قرص  Betahistine برای درمان بیماری منییر (سرگیجه های شدید) که به علت افزایش مایع گوش میانی ایجاد می شود توسط پزشکان تجویز می شود.

همانطور که اشاره کرده ایم این قرص برای درمان سرگیجه های شدید تجویز می شود و به صورت قرصهای 8 و 16 میلی گرمی در دسترس قرار می گیرد. این دارو می تواند منجر به ایجاد خون رسانی گوش میانی شود و به بهبود علائم و درمان بیماری کمک کند.

نکته) سرگیجه در اصل حالتی بوده که فرد احساس می کند مانند آهن ربا به زمین کشیده می شود یا اینکه ساختمان به دور سرش می چرخد.البته برخی از بیمارانی که دچار کم خونی هستند نیز به نوعی سرگیجه دچار می شوند که منجر به ضعف در راه رفتن برای آن ها می شود.

عوارض قرص بتاهيستين 8

نکته) به افرادی که مبتلا به این بیماری هستند توصیه می شود حین استفاده از این دارو، در روز از ورزش و رژیم های کم نمک استفاده نمایند تا بتوانند کمک زیادتری به بهبود بیماری شان کنند.

این دارو عموما برای درمان سرگیجه در بزرگ سالان به واسطه راه خوراکی در ابتدا 16 میلی گرم و سه بار در روز مورد استفاده قرار می گیرد. دوز نگه دارنده آن عموما در روز بین 24 تا 48 میلی گرم می باشد. توصیه می شود هیچ گاه به صورت خودسرانه اقدام به مصرف دارو ننمایید و همواره طبق نظر پزشک میزان دوز مصرفی دارو را مصرف کنید.

شما می توانید دارو را به صورت کامل با یک لیوان آب ببلعید و آن را به شکل منظم مصرف کنید تا روند بهبودی خوبی برایتان حاصل گردد.

از رایج ترین عوارض این دارو می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:

 موارد مصرف و عوارض بتاهیستین : حتما در خصوص تداخل های دارویی با پزشک مشورت های لازم را داشته باشید.

1)بیمارانی که مبتلا به آسم ، ناراحتی های گوارشی  و قلبی- عروقی هستند باید در مصرف این دارو احتیاط های لازم را در نظر بگیرند.

2)هیچ گاه به صورت خودسرانه اقدام به مصرف این دارو نکنید و مطابق دستور پزشک متخصص آن را مصرف نمایید

3)برای قطع مصرف دارو حتما زیر نظر پزشک متخصص اینکار را انجام بدهید

4)در دوران بارداری و شیردهی باید حتما مصرف بتاهیستین تحت نظر پزشک باشد.

5) اگر برای یک وعده مصرف دارو را فراموش کردید اصلا میزان آن را 2برابر نکنید.

6)اگر داروی خاصی را مصرف می نمایید حتما به پزشک اطلاع بدهید.

7)در صورتی که احساس ناراحتی های گوارشی و سردرد دارید به پزشک معالج اطلاع بدهید.

8)در زمان مصرف دارو از اقدام برای بارداری خودداری کنید.

9)پیشنهاد می شود دارو را با وعده ی غذایی سبک مصرف نمایید.

1)اگر در غدد فوق کلیوی توده ی وجود دارد حتما به پزشک اطلاع بدهید.

11)پیش از مصرف دارو ،بروشور درون جعبه را به دقت مطالعه کرده و سپس با آگاهی کامل اقدام به مصرف دارو نمایید.

12)اگر عوارض خاصی را در زمان مصرف دارو مشاهده کردید حتما به پزشک اطلاع بدهید تا اگر نیاز است نسبت به تغییر دارو و روند درمانی اقدامات لازم صورت بگیرد.

13)در صورتی که نسبت به مصرف داروی حساسیت دارید حتما به پزشک اطلاع بدهید.

طراحی سایت و اجرا توسط اینتن

بتاهیستین چیست؟
بتاهیستین برای درمان بیماری منییر کاربرد دارد. بیماری منییر یک اختلال مرتبط با گوش داخلی می باشد که منجر به بروز حملات سرگیجه همراه با احساس چرخش، کاهش شنوایی و صدای وزوز در گوش می شود.
شدت و تعداد دفعات وقوع این حملات می تواند متفاوت باشد و علائم آن ناشی از افزایش مایع در گوش داخلی است.
درمان های دارویی می تواند به تسکین و پیشگیری از علائم این حملات کمک کند.
بتاهیستین جریان خون در عروق اطراف گوش داخلی را افزایش می‌دهد. این عمل منجر به کاهش مایعات در گوش داخلی می شود و از پیشرفت علائم جلوگیری می نماید.

پیش از شروع مصرف بتاهیستین
-در صورت باردار یا شیرده بودن به پزشک خود اطلاع دهید.
– در صورتی که سابقه ی زخم معده یا هرگونه زخم گوارشی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
– اگر مبتلا به آسم می باشید لازم است پزشک خود را در جریان قرار دهید.
– در صورت وجود توده در غدد فوق کلیوی حتماً به پزشک اطلاع دهید.
– لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری گردد.
– در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا هر داروی دیگر، پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید.

نحوه ی صحیح مصرف بتاهیستین
– بتاهیستین را دقیقاً طبق توصیه ی پزشک خود مصرف نمایید. معمولاً جهت کنترل سرگیجه، در ابتدا ١۶ میلی گرم از راه خوراکی سه بار در روز تجویز می گردد و سپس ٢۴تا۴٨میلی گرم درروزتا زمانی که علائم برطرف گردد، ادامه می یابد.
– بتاهیستین را همراه با یک وعده ی غذایی سبک میل کنید.
– قرص را بصورت کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید و سعی کنید دارو را بصورت منظم مصرف نمایید تا از فراموشی مصرف دارو جلوگیری گردد و سریعتر بهبودی حاصل شود.
– در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو،نیاز به مصرف آن در زمان یادآوری نیست و نوبت بعدی را طبق بره ی گذشته مصرف نمایید و از دوبرابر نمودن مقدار مصرف دارو در نوبت بعدی خودداری نمایید. توصیه ها:
– در صورتی که شغل شما رانندگی باشد، درصورت تشخیص علائم بیماری منییر(سرگیجه، وزوز گوش و)لازم است رانندگی را متوقف نمایید زیرا احساس چرخش و سرگیجه ی ناگهانی می تواند خطرناک باشد و پس از درمان و تحت کنترل قرار گرفتن بیماری، رانندگی مجاز می باشد و مصرف داروی بتاهیستین تاثیری در عملکرد شما در رانندگی نخواهد داشت.
– برخی افراد مبتلا به منییر اظهار می کنند که علائم با رعایت نمودن رژیم غذایی کم نمک، فعالیت ورزشی مناسب و روزانه، ترک سیگار وقطع مصرف فرآورده های الکلی وحاوی کافئین بهترکنترل می گردند.لذا با رعایت این موارد ممکن است علائم با سرعت بیشتری بهبود یابد.
– در صورتی که بتاهیستین را هرروز مصرف می نمایید ممکن است در ابتدا تنها تعداد یا شدت حملات بیماری در شما کم شود. در این شرایط ممکن است پزشک مصرف این دارو را در یک دوره ی۶تا دوازده ماهه برای شما تجویز نماید تا بررسی شود که بر روی روند بهبودی موثر است یا خیر واگربهبود حاصل شد، ممکن است لازم باشد مصرف دارو را با مقدار کمتر تا مدتی ادامه دهید.
– در مدت درمان با این دارو از اقدام جهت بارداری خودداری نمایید.
– پیش از خرید هرگونه فرآورده ی دارویی، داروساز خود را در جریان مصرف بتاهیستین قرار دهید تا مطمئن شوید که مصرف همزمان آن فرآورده همراه بتاهیستین بدون ایراد است. بطور مثال اثر بتاهیستین درصورت مصرف همزمان با فرآورده های حاوی آنتی هیستامین (داروهای ضد حساسیت، ضد سرماخوردگی و)، کاهش می یابد.

عوارض احتمالی و کنترل عوارض بتاهیستین
– درصورت احساس تهوع یا سوهاضمه، حتماً این دارو را همراه با وعده ی غذایی مصرف نمایید.
– در صورت بروز سردرد با داروساز خود مشورت نمایید تا داروی ضددرد مناسب شرایطتان را به شما پیشنهاد دهد.
– در صورت دل‌پیچه ی شدید، نفخ یا ناراحتی گوارشی، درصورتی که با مصرف دارو همراه غذا علائم برطرف نگشت، به پزشک خود اطلاع دهید.
– در صورت بروز حساسیت پوستی، خارش یا لکه های قرمز پوستی، از یک کرم مرطوب کننده استفاده نمایید و در صورتی که لکه های قرمز ازبین نرفت یا شد، به پزشک خود مراجعه نمایید.

Reference1: www.medicines.org.uk
Reference2: www.drugs.com

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *