عوارض قرص اورژانسی بر بارداری

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنیدعوارض قرص اورژانسی بر بارداری

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ask.niniban.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://moshavere.niniban.com/

روش اورژانس تا چه زمانی از بارداری جلوگیری می‌کند؟

اگر بیش از ٧٢ ساعت از زمان نزدیكی مشكوک نگذشته باشد (مصرف اولين دوز این روش باید حداكثر در فاصله‌ی زمانی ٧٢ ساعت از تماس جنسی مشكوک صورت گيرد) داوطلب می‌تواند با کاربرد یكی از روش‌های زیر از بارداری ناخواسته جلوگيری كند:

قرص لوونورجسترل، دو عدد یک جا در اولین فرصت؛
دو قرص HD، عدد در اولين فرصت و دو عدد ١٢ ساعت بعد؛
چهار قرص LD، عدد در اولين فرصت و چهار عدد ١٢ ساعت بعد؛
قرص تری‌فازیک، ۴ عدد قرص سفید در اولين فرصت و چهار عدد قرص سفید ١٢ ساعت بعد (قرص‌های مرحله‌ی سوم).
نکته: در موارد تجاوز جنسی، قرص اورژانس به فرد ارائه می‌شود و سپس به مراکز تخصصی برای بررسی بیماری‌های منتقله از طریق تماس جنسی (STIs) ارجاع داده می‌شود.


توصیه‌های استفاده از روش اورژانس جلوگیری از بارداریعوارض قرص اورژانسی بر بارداری

باید قرص‌ها در اولین فاصله‌ی زمانی ممکن پس از تماس جنسی محافظت نشده مصرف شود تا بهترین اثربخشی را داشته باشد.
بهتر است قرص‌ها با شکم خالی مصرف نشود.
در صورت استفراغ تا دو ساعت پس از استفاده از روش، خوردن مجدد قرص‌ها ضروری است.
حداكثر دفعات مجاز استفاده از این روش در هر سیكل قاعدگی یک بار است. تأکید می‌شود که این روش می‌بایست در حداقل دفعات ممکن در طول دوران باروری هر زن استفاده شود. مجاز بودن مصرف یک بار از این روش در هر دوره‌ی قاعدگی، دلیل تأیید مصرف آن در هر دوره‌ی قاعدگی به عنوان روش پیش‌گیری از بارداری نیست.
اثربخشی این روش با استفاده از فنی‌تویين و ریفامپين كاهش پیدا می‌کند. در صورت استفاده‌ی هم‌زمان از این داروها باید مصرف قرص لوونورجسترل به میزان ١٠٠ % (در هر دوز دو عدد) افزایش یابد.
با توجه به اینكه افزایش تعداد تماس‌های جنسی بدون محافظت، اثربخشی روش را کاهش و احتمال حاملگی را افزایش می‌دهد، یک خانم نباید در صورت داشتن چند تماس جنسی محافظت نشده در طول یک دوره‌ی قاعدگی، چند بار از روش پیشگيری اورژانس از بارداری استفاده نماید.
این روش می‌تواند باعث تغیير در زمان قاعدگی بعدی شود. معمولاً این تغیيرات كم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می‌افتد.
اگر تأخير قاعدگی بیش از ٧ روز شود، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت انجام تست بارداری(β-HCG) ضرورت دارد.


اگر با روش اورژانس حامله شدیم چه کنیم؟

با توجه به عدم ایجاد ناهنجاری برای جنين، در صورت وقوع حاملگی، نیازی به ختم آن نخواهد بود. به این معنا که قرص پیشگیری اورژانسی از بارداری باعث نقص جنین نمی شود.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

قرص اورژانسی، یکی از انواع قرص‌هایی است که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود. البته کاربرد آن برای زنانی است که رابطه‌ی جنسی محافظت‌نشده داشته‌اند یا روش‌هایی که در حین رابطه به کار برده‌اند، موفق نبوده است. درواقع، مصرف قرص اورژانسی به زمان‌هایی ویژه اختصاص دارد و راهکاری عمومی برای پیشگیری از بارداری نیست. قرص اورژانسی با به‌تأخیر انداختن تخمک گذاری به پیشگیری از بارداری کمک می‌کند. در این مقاله شما را با انواع روش‌های اورژانسی پیشگیری از بارداری، شیوه عملکرد و روش مصرف قرص اورژانسی، رابطه قرص های اورژانسی با قرص های ضدبارداری و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری آشنا خواهیم کرد.عوارض قرص اورژانسی بر بارداری

برای پیشگیری از بارداری دو نوع روش وجود دارد:

۳ نوع قرص اورژانسی وجود دارد که می‌توان آنها را با نسخه یا بدون آن تهیه کرد. در کشورها برای خرید قرص‌های بانسخه باید حداقل ۱۷ سال داشته باشید. تعداد مصرف که ۱ تا ۲ عدد است، به دُز و برند قرص اورژانسی بستگی دارد.

قرص های ضد بارداری دیگر هم می‌توانند مانع از بارداری بشوند، اما درصورتی‌که هر بار بیش از یک عدد مصرف شود. این روش نسبت به مصرف قرص‌های هورمونی لوونورژسترول، اثرگذاری کمتری دارد و باعث ایجاد حالت تهوع در فرد خواهد شد. مصرف برخی از قرص های پیشگیری از بارداری و خرید آنها باید همراه با نسخه باشد. بنابراین قبل از خرید و مصرف، بهتر است از پزشک یا پرستار درباره‌ی نوع مناسب قرص ضد بارداری مشورت بگیرید.

لوونورژسترول برای پیشگیری از بارداری است و برای دریافت آن محدودیت‌هایی نظیر حدنصاب سنی و نسخه وجود ندارد. قرص اِلا هم نوعی قرص ضدهورمونی و حاوی اولی‌پریستال است. اولی‌پریستال دارویی ضدهورمونی است که اثرات هورمون‌های کلیدی برای تشکیل جنین را مسدود می‌کند. این قرص را فقط با نسخه می‌توان خریداری کرد.

لوونورژسترول که قرص آن با عنوان لنووُل شناخته می‌شود، به‌شکل موقتی، مانع از آزاد شدن تخمک‌ها می‌شود و باروری را متوقف می‌کند یا باعث جلوگیری از قرار گرفتن تخمک‌های بارورشده در رحم می‌شود. برای مصرف آن باید یک عدد قرص با دُز مصرفی مشخص استفاده کرد. اثرگذاری لووتورژسترول به زمان مصرف وابسته است. هر چقدر زودتر این قرص خورده شود، امکان پیشگیری از بارداری خواهد بود. درواقع باید آن را در اسرع وقت مصرف کنید؛ یعنی ظرف ۷۲ ساعت پس از رابطه‌ی جنسی حفاظت‌نشده. در این صورت امکان پیشگیری از بارداری به ۹۰ درصد می‌رسد.

از قرص اِلا (الاوان) هم تا ۱۲۰ ساعت بعد از رابطه‌ی جنسی می‌توان استفاده کرد. الا هم به‌شکل یک قرص با یک دُز مصرفی مشخص استفاده می‌شود.

برای پیشگیری از بارداری می‌توان از IUD هم کمک گرفت. این وسیله از قرار گرفتن تخمک‌های بارورشده در رحم ممانعت می‌کند و باید ظرف ۳ روز (برای قرص ضدبارداری لوُونِل) یا ۵ روز (برای قرص ضدبارداری الاوان) بعد از رابطه‌ی جنسی محافظت‌نشده در رحم قرار بگیرد. این وسیله را می‌توانید در رحم نگه دارید و از آن به‌عنوان یک ابزار پیشگیری از بارداری معمول و مداوم استفاده کنید. در این صورت ممکن است، عادت ماهیانه‌تان طولانی‌تر، دردناک‌تر و شدیدتر شود. احتمال دارد که استفاده از IUD موجب ناراحتی‌هایی در شما شود، ولی مصرف مسکن‌ها، مشکلات را از بین می‌برد.

اگر بعد از برقراری رابطه‌ی جنسی از لوونورژسترول مطابق دستورالعمل استفاده شود، احتمال بارداری کاهش پیدا می‌کند. به‌کمک این قرص، ۷ زن از هر ۸ زن از بارداری خود جلوگیری می‌کنند. البته تحقیقات نشان می‌دهد که قرص ‌برده برای زنانی که اضافه‌وزن دارند یا دچار چاقی افراطی هستند، مفید واقع نمی‌شود. این گروه از زنان بهتر است از IUD استفاده کنند.

در پژوهش‌های صورت‌گرفته، نشان داده شد که مصرف اِلا هم نرخ بارداری را از ۵/۵ و ۵/۶ درصد به ۲/۲ و ۱/۹ درصد می‌رساند. نتیجه‌ی یک تحقیق تلفیقی هم نشان داد که اثرگذاری اِلا تا ۱۲۰ ساعت بعد از رابطه‌ی جنسی محافظت‌نشده باقی ‌می‌ماند.

اگر بعد از مصرف قرص اورژانسی، رابطه‌ی جنسی محافظت‌نشده داشته‌اید، احتمال بارداری به قوت خود باقی می‌ماند. استفاده از این قرص‌ها به‌عنوان راهی دائمی و معمول برای پیشگیری از بارداری توصیه نمی‌شود. اما در صورت نیاز می‌توانید از آنها بیش از یک بار در چرخه‌ی عادت ماهیانه خود استفاده کنید.

اگر IUD را هم ظرف ۵ تا ۷ روز بعد از رابطه محافظت‌نشده در رحم قرار بدهید، احتمال پیشگیری از بارداری به ۹۹ درصد خواهد رسید.

قرص های ضد بارداری یا به‌اختصار (ECPs) را می‌توان در داروخانه‌ها، مطب پزشکان، مرکز فوریت‌های پزشکی بیمارستان‌ها، مراکز و پیدا کرد. البته همان‌طور که پیش‌تر هم عنوان شد، برای تهیه‌ی لوونورژسترول، نیازی به نسخه و تجویز پزشک نیست.

وقتی بارداری صورت گرفته باشد دیگر مصرف لوونورژسترول اثری نخواهد داشت. زنانی که از قبل باردار شده یا ممکن است باردار باشند هم نباید از اِلا استفاده کنند. اثرات مصرف این قرص‌ها روی انسان در این شرایط شخص است اما مطالعات روی حیوان‌ها نشان می‌دهد که مصرف این قرص‌ها موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد می‌شود. کسانی که دچار بیماری های مزمن هستند هم باید قبل از مصرف قرص اورژانسی با پزشک مشورت کنند.

زنانی که دچار حساسیت نسبت به مواد سازنده‌ی قرص های اورژانسی هستند یا آسم دارند هم نباید از این داروها استفاده کنند. قرص های اورژانسی با برخی داروها هم تداخل پیدا می‌کند. مثل:

قرص اِلا با وجود مصرف داروهای فوق کارایی خود را از دست می‌دهد اما مصرف قرص لوونل با افزایش دُز، همچنان مقدور خواهد بود.

مصرف قرص لوونل در زمان شیردهی ایرادی ندارد. البته ممکن است، مقدار اندکی از هورمون‌های موجود در قرص به شیر مادر راه پیدا کند. ولی در هر حال خطری برای نوزاد به‌وجود نمی‌آید. آثار مصرف الاوان در طول شیردهی هنوز مشخص نیست. اما سازندگان این قرص‌ها به افراد پیشنهاد می‌دهند که تا یک هفته بعد از مصرف الاوان، به فرزند خود شیر ندهند.

در صورت وقوع موارد زیر نیاز به مصرف قرص اورژانسی وجود دارد:

در صورت مصرف قرص لوونل باید:

از سایر وسایل پیشگیری هم استفاده کنید. مثلا کاندوم برای:

اگر قرص الاوان مصرف می‌کنید:

از وسایل دیگر پیشگیری از بارداری مانند کاندوم‌ها تا شروع مجدد استفاده از قرص های ضد بارداری به مدت زمان اضافی زیر کمک بگیرید:

پزشک یا پرستاری متخصص در این زمینه بهتر می‌تواند به شما درباره مدت زمان استفاده از وسایل پیشگیری جانبی دیگر مشاوره بدهد.

زنان می‌توانند قرص های اورژانسی مصرف کنند؛ حتی زنانی که نمی‌توانند از برخی محصولات هورمونی مانند پَچ‌های ضد بارداری یا قرص های ضد بارداری استفاده کنند. مصرف قرص های اورژانسی برای دختران زیر ۱۶ سال هم منعی ندارد.

عوارض جانبی مصرف قرص های اورژانسی به‌شکل بلندمدت ظاهر نمی‌شوند، اما از رایج‌ترین عوارض جانبی قرص های اورژانسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اگر عوارض جانبی در طی چند روز بهبود پیدا نکرد باید به پرستار یا پزشک عمومی مراجعه کنید. یعنی زمانی که:

برای کاهش حالت تهوع از پزشک یا داروساز مشورت بگیرید. احتمالا آنها داروهایی معرفی می‌کنند که قبل از خوردن قرص اورژانسی مصرف کنید و حالت تهوع را کاهش بدهید.

شما می‌توانید از قرص اورژانسی پیش از برقراری رابطه‌ی جنسی محافظت‌نشده استفاده کنید، اگر:

بهتر است درباره مصرف قرص های اورژانسی قبل از رابطه با پزشک مشورت کنید و نسبت به روش‌های مختلف پیشگیری اطلاعات کسب کنید.

پاسخ به این پرسش منفی است. قرص اورژانسی نقشی در جلوگیری از انتقال بیماری های مقاربتی مانند ویروس HIV (ویروس بیماری ایدز) ندارد. بهترین راه برای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی، برقراری رابطه با افراد سالم و استفاده از کاندوم است.

IUD جسمی به‌شکل T و از جنس پلاستیک و مس است که پرستار یا پزشک، آن را درون رحم کار می‌گذارد. IUD با آزاد کردن مس در رحم، مانع از قرار گرفتن تخمک در رحم و بارور شدن آن می‌شود. تا پنج روز بعد از برقراری رابطه‌ی حفاظت‌نشده یا تا پنج روز بعد از اولین فرصت ممکن برای تخمک‌گذاری به‌منظور جلوگیری از بارداری می‌توان از این وسیله کمک گرفت.

افراد، حتی کسانی که به HIV مبتلا هستند هم می‌توانند از IUD استفاده کنند. پزشک و پرستار قبل از کار گذاشتن این وسیله در رحم درباره‌ی سابقه پزشکی شما پرسش‌هایی مطرح می‌کند. در موارد زیر ممکن است، استفاده از IUD فکر خوبی نباشد:عوارض قرص اورژانسی بر بارداری

استفاده از IUD اورژانسی با هیچ دارویی تداخل پیدا نمی‌کند.

به‌ندرت بعد از استفاده از IUD مشکلی به‌وجود می‌آید اما برخی از عوارض جانبی استفاده از آن به شرح زیر است:

اگر از روش‌های رایج و دائمی برای پیشگیری از بارداری استفاده نمی‌کنید، احتمال دارد که به استفاده از روش‌های پیشگیری اورژانسی روی بیاورید تا از بارداری ناخواسته جلوگیری کنید. روش‌های متعدد پیشگیری می‌توانند در طولانی‌مدت، شما را از بارداری ناخواسته دور نگه دارند. مثلا:

برای آشنایی با موارد می‌توانید از پزشک و پرستاران هم کمک بگیرید.

استفاده از وسایل پیشگیری معمولا منع سنی ندارند. ولی معمولا چنانچه فردی کم‌سن و سال برای دریافت این وسایل و داروها به پزشک و پرستاران مراجعه کند، از او خواسته می‌شود که موضوع را با والدین خود در میان بگذارد. درصورتی‌که به‌نظر برسد از فرد زیر ۱۶ سال سوءاستفاده خواهد شد، فروش و در اختیار قرار دادن این وسایل و داروها کمی سخت‌گیرانه‌تر می‌شود.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

سلام اگه اورژانسی استفاده کرده باشم بعد دوباره بعده ۶ روز رابطه ی مشکوک داشته باشم باید دوباره استفاده کنم یا نه؟

درمان خارش واژن؛ بهترین درمان‌های خانگی و علت خارش واژن

علت تکرر ادرار در زنان؛ تشخیص و درمان خانگی تکرر ادرار در زنان

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید


جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

علائم عفونت واژن؛ علت، انواع و درمان عفونت واژن

طرز تهیه جوانه گندم در خانه؛ آموزش مرحله به مرحله

دریاچه سقالکسار؛ گشت‌وگذار در طبیعت دلفریب گیلان

قرص پردنیزولون و هرآنچه که باید درباره آن بدانید

بهترین هتل های استانبول؛ ۲۰ هتل فوق‌العاده در مناطق مختلف استانبول

درمان سردرد با ماساژ؛ ۶ روش ماساژ و آموزش استفاده از نقطه های فشار

زیباترین سواحل دنیا و جذابیت‌های فوق تصور آنها

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

بهترین فیلم های تاریخ سینما که حداقل یک بار باید ببینید

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹

زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود می‌کنند

آرشیو موضوعی

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

عوارض قرص اورژانسی بر بارداری

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

قرص اورژانسی (لوونورژسترل) برای جلوگیری از بارداری پس از شکست در روش های پیشگیری از بارداری (مانند پاره شدن کاندوم) و یا رابطه جنسی محافظت نشده، توسط زنان استفاده می شود.

 

قرص اورژانسی (لوونورژسترل) یک پیشگیری اورژانسی است و نباید به عنوان یک فرم منظم پیشگیری از بارداری مورد استفاده قرار گیرد. این دارو یک هورمون پروژستین است که عمدتا با جلوگیری از انتشار تخمک (تخمک گذاری) در طول دوره قاعدگی شما اثر میگذارد. همچنین باعث می شود مایع واژن برای کمک به جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک (لقاح) و تغییر پوشش داخلی رحم برای جلوگیری از اتصال تخمک بارور ضخیم تر شود.

استفاده از این دارو، بارداری موجود را متوقف نخواهد کرد و یا شما و همسرتان را در برابر بیماری های آمیزشی (از قبیل HIV، گونوره، کلامیدیا) محافظت نمی کند.

قرص اورژانسی ممکن است به خوبی در زنانی که بیش از وزن خاصی هستند (برای مثال، از ۷۴ کیلوگرم)، و یا اگر داروهای خاص دیگری در ماه گذشته استفاده مصرف کرده باشند، به خوبی تاثیر گذار نباشد. این اثر می تواند به حاملگی منجر شود. برای جزئیات و اطمینان از اینکه آیا این دارو برای شما مناسب است یا نه با پزشک صحبت کنید (همچنین به بخش تداخلات دارویی مراجعه کنید).

حتی اگر قبلا از این دارو استفاده کرده اید، مواد تشکیل دهنده آن را بر روی برچسب بررسی کنید. سازنده ممکن است مواد تشکیل دهنده را تغییر داده باشد. همچنین محصولاتی با اسامی مشابه ممکن است دارای مواد مختلف برای اهداف مختلف باشند. مصرف محصولی اشتباه می تواند به شما آسیب برساند.

 

اگر در حال مصرف داروهای بدون نسخه ضد بارداری هستید، تمام دستورات بسته بندی محصول را قبل از مصرف این دارو مطالعه کنید. اگر سوالی دارید، با داروساز خود صحبت کنید. اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده است، آن را طبق دستور مصرف کنید.

بلافاصله بعد از رابطه جنسی محافظت نشده، ۱ قرص را بخورید. بهترین زمان اثرگذاری این دارو، طی ۷۲ ساعت (۳ روز) بعد از رابطه جنسی محافظت نشده می باشد.

اگر در عرض ۲ ساعت پس از مصرف این دارو استفراغ کردید، با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت نیاز دوباره دارو را مصرف کنید.

پس از مصرف این دارو، زمان شروع دوره قاعدگی و میزان خونریزی شما ممکن است تغییر کنند. در صورتی که دوره شما از ۷ روز شود، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. ممکن است نیاز به آزمایش بارداری داشته باشید.

اگر فکر می کنید ممکن است دچار مشکل جدی پزشکی شوید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

 

با مصرف این دارو تهوع / استفراغ، شکم درد، خستگی، گیجی، تغییر در خونریزی واژینال، حساسیت پستان، یا سردرد ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این عوارض همچنان ادامه داشتند یا بدتر شدند، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

اگر پزشک دستور داده است که از این دارو استفاده کنید، به یاد داشته باشید که او فایده آن را از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با مصرف این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

اگر عوارض جانبی جدی، از جمله: درد شدید زیر شکم (مخصوصا ۳ تا ۵ هفته پس از مصرف لوونورژسترل)، دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورتی که متوجه هر گونه علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.

در این مقاله از راستینه ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

 

قبل از مصرف قرص اورژانسی (لوونورژسترل) ، اگر به این دارو یا به پروژستین های دیگر (مانند نورتیدرون) حساسیت دارید، یا اگر آلرژی دیگری دارید، با پزشک خود مطرح کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می توانند واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات را ایجاد کنند. برای اطلاعات با داروساز خود صحبت کنید.عوارض قرص اورژانسی بر بارداری

قبل از استفاده از این دارو، پزشک و یا داروساز را از سابقه پزشکی خود را مطلع سازید، به ویژه سوابقی همچون: خونریزی واژینال غیر قابل توضیح.

این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. تا زمانی که مطمئن نشدید که فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری دارند را میتوانید با خیال راحت انجام دهید از رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا سایر فعالیت هایی که مستلزم هوشیاری هستند خودداری کنید.

قبل از انجام عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده میکنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

این دارو نباید در دوران بارداری استفاده شود. اگر باردار شدید یا فکر می کنید ممکن است باردار شده باشید، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو به شیر مادر نفوذ می کند اما بعید است که به نوزاد آسیب برساند. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر دهند یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی / غیر تجویزی و محصولات گیاهی) و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون اجازه پزشک خود، مصرف این دارو را شروع و متوقف نکنید یا دوز آن را تغییر ندهید.

بعضی از داروها ممکن است با کاهش میزان هورمون های کنترل بارداری در بدن شما، باعث شوند روش های اورژانسی پیشگیری از بارداری تاثیر کمتری داشته باشند. این اثر می تواند به بارداری منجر شود. نمونه چنین داروهایی عبارتند از : گریزئوفولوین، مودافینیل، ریفامیسن ها (مانند ریفامپین، ریفابوتین) مخمر سنت جان، داروهایی برای درمان تشنج (مانند باربیتورات ها، کاربامازپین، فلبامات، فنی توئین، پریمیدون، توپیرامات)، داروهای HIV (مانند نلفیناویر، نویراپین). برای جزئیات با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید (همچنین به بخش موارد مصرف مراجعه کنید.).

 

اوردوز با این دارو بسیار بعید است.در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند. علائم اوردوز ممکن است شامل تهوع یا استفراغ شدید باشند.

تمام ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به طور مرتب ادامه دهید.

قرص اورژانسی (لوونورژسترل) را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

 

اطلاعات دارویی

اطلاعات پزشکی

اطلاعات پزشکی

اطلاعات دارویی

تغذیه و سلامتی

اطلاعات دارویی

اطلاعات دارویی

اطلاعات دارویی

اطلاعات پزشکی

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام . یه نفر به من گفته بود دو تاش ز در اولین فرصت بخورم و یکی دیگه رو ۱۲ ساعت بعد . من وا رو خوردم ولی سومی رو فراموش کردم . میخواستم ببینم سومی رو هم بخورم ؟؟ نزدیک ۲۴ ساعته از اون دوتا اولی میگذره . خواهش میکنم جواب بدید

من حدود ۱۰ روز پیش رابطه داشتم و پیشگیری انجام ندادم بعد از حدود ۳الی ۴ ساعت ۲تا قرص هم زمان مصرف کردم و امروز خونریزی دارم به رنگ خیلی تیره نزدیک به قهوه ای و در ناحیه شکم و کمرم درد بی سابقه ای رو دارم بنظرتون طبیعی هستش و این خونریزی یعنی دوره پریودم قبل از موعد شروع شده یا عوارض قرص هست؟؟؟ممنون میشم راهنماییم کنید

سلام
من براي اولين بار دكتر بخاطر مشكلات هورموني كه داشتم بهم قرص ضد بارداري داد، و گفت بعد از پنج روز ميتوني رابطه داشته باشي و نگران بارداري نباشي، من روز سوم رابطه محافظت نشده داشتم با همسرم، قرص اورژانس مصرف كردم
تداخل مصرف قرص اورژانس با قرص ضد بارداري چه مشكلاتي داره؟

سوال بعديم اينع كه اگه يه روز فاصله بيفته در مصرف قرص ضد بارداري بايد چيكار كرد؟

سلام من دیروز رابطه محافظت نشده داشتم و موقع بیرون اومدن منی. یکی دو قطره داخل واژنم ریخته شد احتمال بارداریم هست.؟!!!! قرص و امشب بخورم جلوگیری میکنه؟!

سلام من با زدم رابطه بدون دخول داشتم و احتمال اینکه مایعش رو واژن من ریخته هست و هشت روزیه ک پراکنده رابطه داریم دیشب و صبحم داشتیم و من امروز یه قرص خوردم و شدیدا حالت تهوع دارم لطفا جواب بدین ک احتمال بارداریم هست شدیدا میترسم لطفا جواب بدین

فقط یادم رفت این بگم ک نوک سینه هام هم امروز حساس شده و درد میکنه

سلام روز شما بخیر ، عذر میخوام من روز چهار فروردین رابطه حفاظت نشده داشتم و کاملا آب شوهرم تخلیه شد توی واژنم ، چند ساعت بعدش ۲ تا قرص لوونورجسترول ۰٫۷۵ خوردم ک البته چهار ساعت بعد از خوردن قرص استفراغ کردم ، دیروز صبح ک دهم فروردین بود یعنی شیش روز بعد رابطم دل درد و کمر درد گرفتم و یه مقدار نسبتا متوسط خونریزی داشتم اما فقط همون ی بار بود و دیگه نه دل درد دارم نه کمر درد و نه خونریزی ،،، الان ب نظرتون من پریود شدم دیروز یا خونریزی لانه گزینی بوده ؟!😢

سلام من ۷روزقبل‌رابطه‌داشتم‌ولی‌الان‌این‌قرصواستفاده‌کردم‌
یعنی‌اثرنمیکنه؟

ایا مصرف قرص اورژانسی چند دقیقه از ساعت مصرف قبلیش رد شده باشد بی تاثیر است حتما باید سر ساعت باشد ؟

یه سوال داشتم ازتون
من بعد از خوردن این قرص دوهفته بعد پریود شدم و سیکل قاعدگیم به جای ۵ الی ۶ روزی که هیشه بود الان شده ۱۲ روز و هنوز قطع نشده یه کم نگرانم نمیدونم چیکار کنم میشه راهنماییم کنین؟

خیلی ممنون بخاطر توضیحات کاملتون .
من قبلا هم از این دارو استفاده کرده بودم که البته عوارض جانبی رو هم تجربه کرم مثل تهوع (‌همون روزی که خوردم). اما خیلی خوب جواب داده .
حتما تا ۷۲ ساعت بعد از شیطونیتون قرص رو مصرف کنید .
دوستای من هم نتایج مختلفی رو تجربه کردند برای بعضی ها عوارض جانبی نداشته برای بعضی ها داشته با این حال اگر خدایی نکرده عوارض جانبی به سراغتون اومد برای اینکه وحشت زده نشید حتما قبل از مصرف در مورد این قرص مطالعه کنید .


قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) قرص اوژانسی است و نحوه مصرف آن در پیشگیری از بارداری مهم است. با نحوه مصرف و عوارض قرص لوونورژسترول آشنا شوید؛با دلگرم همراه باشید.روش جلوگیری از بارداری اورژانسی روش جلوگیری از بارداری بصورت اضطراری به مجموعه ای از روش ها و تکنیک هایی اطلاق می شود که در صورتی که نزدیکی بدون استفاده از یکی از راه های مطمئن پیشگیری از بارداری انجام شود و یا علیرغم استفاده از یک روش مشخص، اتفاقی مانند پاره شدن کاندوم و یا نظیر آن رخ دهد، می توان از آن استفاده کرد.



عوارض قرص اورژانسی بر بارداری



باید در نظر داشت که این روش به هیچ وجه از انتقال بیماری های مقاربتی جلوگیری نمی کند. رایج ترین روش پیشگیری بصورت اضطراری، مصرف قرص های معمولی خوراکی ضد بارداری HD است که به “قرص صبح روز بعد مشهور شده اند. البته این مناسبی نیست چون نیازی به صبر کردن تا صبح روز بعد نیست و بهتر است در اولین فرصت بعد از نزدیکی بدون محافظت، از این روش استفاده شود.


موارد استفاده از این روش زمانی است که نزدیکی از طریق واژن صورت گیرد در حالیکه هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا بطور ناصحیح و غیر کارآمد استفاده شده باشد. این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد: زمانی که علیرغم استفاده از کاندوم مردانه، در زمان ناسبی خارج شود یا پاره شود. زمانی که علیرغم استفاده از دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم، بطور زود هنگام بیرون آید و یا بعد از نزدیکی بلافاصله خارج شود. مقاربت بعد از فراموش کردن اتفاقی یک قرص از دوره قرص های جلوگیری از بارداری انجام شود.

در صورت استفاده از روش تقویمی، محاسبه زمان تخمک گذاری بطور ناصحیح انجام شود و نزدیکی کامل در زمان باروری زن انجام شده باشد.بره استفاده از روش طبیعی یا انقطاع در نزدیکی با شکست مواجه شود. نزدیکی بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری در حالیکه تصمیم برای بارداری وجود ندارد.




اثربخشی این روش به نحوه صحیح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگی دارد. این روش صد درصد موثر نیست، اما تقریبا در ۹۸% موارد از حاملگی پیشگیری می کند. یعنی از هر ۱۰۰ خانمی که از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند حدود ۲ نفر در طول یکسال حامله می شوند.



بارداری خطرناک چگونه است؟


اگرچند بار از این روش استفاده شود، تاثیر آن کمتر شده و احتمال بارداری بیشترمی شود.بنابراین این روش فقط برای موارداضطراری بکار می رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یک روش پیشگیری بکار رود. بلکه پس از استفاده از این روش، فرد باید به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و پس از مشاوره، یکی از روشها را بصورت دائمی انتخاب کند.


باید در دو نوبت با فاصله ۱۲ ساعت هر بار ۲ قرص HD خورده شود.در واقع بعد از مقاربتی که احتمال بارداری دارد در اولین فرصت ۲ قرص خوراکی HD همراه با شیر یآب زیاد مصرف می شود. باید دقت کرد که قرص نوبت اول در زمانی خورده شود که نوبت دوم را بتوان ۱۲ ساعت پس از آن مصرف کرد.

مصرف نوبت اول را نباید بی دلیل به تاخیر انداخت، زیرا میزان تاثیر ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ باید در هرنوبت ۴ قرص مصرف کرد.

نکته مهم: اگر بیش از ۷۲ ساعت (۳ روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی شود و باید در این موارد با پزشک مشورت کرد.


مصرف این قرص های هورمونی با متوقف کردن تخمک گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمک لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا که تخمک لقاح یافته ظرف مدت کوتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.


قرص های خوراکی اگر به روش اضطراری ذکر شده در بالا مصرف شوند، معمولا عارضه جانبی خطرناکی ندارند. با این حال ممکن است باعث عوارض جانبی موقتی شوند که رایج ترین آنها تهوع است و می توان برای پیشگیری یا برطرف کردن آن از یک داروی ضد تهوع نیز استفاده کرد. تقریبا در نیمی از مصرف کنندگان از این روش تهوع دیده می شود و ممکن است در تعدای از مصرف کنندگان استفراغ هم وجود داشته باشد. گاهی ممکن است سردرد، سرگیجه، گرفتگی شکم و یا احساس پری و درد در سینه ها نیز رخ دهد که البته همه عوارض جانبی گذرا بوده و معمولا‌ پس از یک تا دو روز رفع می شوند.


همچنین بخوانید:


سریع ترین راه پیشگیری از بارداری ناخواسته

پیشگیری از بارداری به روش تقویم و روش اورژانسی

با روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری آشنایی دارید؟


بعلاوه استفاده از این روش تاثیر در میزان باروری فرد در آینده نخواهد داشت. پیشنهاد ما » بهترین فاصله بین دو بارداری اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول یا دوم، دچار استفراغ شد، در اولین فرصت باید ۲ قرص دیگر HDمصرف کند. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهای نوبت دوم کماکان باید ۱۲ ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزریق یک آمپول ب ۶ بصورت عضلانی میتواند در کاهش تهوع موثر باشد. استفراغ اگر بیش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهمیتی ندارد زیرا دارو جذب شده است.





بعضی از داروهایی که بطور کلی اثربخشی قرص های ضدبارداری را کاهش می دهند ممکن است در کارآیی این روش نیز اختلال ایجاد کنند. برخی از این داروها عبارتند از ریفامپین (نوعی آنتی بیوتیک)، گریزوفولوین (داروی ضد قارچ خوراکی)، باربیتوراتها و برخی از داروهای ضد صرع.


چه مدت بعد از این روش باید پریود شوم؟

پس از مصرف هیچ علامت فوری که نشان دهد قرصها اثر کرده یا نکرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگی باید به موقع، چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یک هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگر وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. نکته مهم این است که اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود که احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، قرصهای قبلی خورده شده از بارداری مجدد جلوگیری نمی کنند.عوارض قرص اورژانسی بر بارداری

آیا استفاده از این روش در دوران شیردهی بی‌خطر است؟

مقدار استروژن موجود در قرصهای ترکیبی ضد بارداری می تواند در مقدار و کیفیت شیر مادر تاثیر منفی داشته باشد. اما بنظر نمی رسد که استفاده کوتاه مدت آن این تاثیر را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شیر آثار طلوبی در شیرخوار نخواهد داشت.

در صورت استفاده از این روش چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک خواهم داشت؟

تاخیر در قاعدگی بیش از یک هفته ادامه خونریزی نظم یا وجود دردهای کرامپی شکم بطور مداوم درد شدید در ناحیه شکم یا لگن احتمال بارداری احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی.


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *