عوارض قرص اسپیرونولاکتون 100 در زنان

اسپیرونولاکتون چیست؟
 اسپیرونولاکتون جهت درمان ادم (در اصطلاح علمی ورم اندام ها) در اثر بیماری های کبدی، مشکلات کلیوی یا نارسایی قلبی تجویز می شود.


( قرص اسپیداکتون محصول شرکت تهران شیمی )

ورم یا ادم وقتی اتفاق می افتد که مایع از میان سلول های عروق خونی خارج می شود و به فضای بین سلول ها وارد می شود.این مساله باعث متورم شدن بافت سلولی در ریه ها ،پا یا مچ می شود.
این عارضه در ریه تنفس را با مشکل مواجه می کند یا پاها را متورم و سنگین می کند.
اسپیرونولاکتون با افزایش حجم ادرار ،دفع آب را افزایش می دهد و در نتیجه ورم کاهش می یابد.
این دارو همچنین در موارد دیگری مانند افزایش آلدوسترون در بدن و برخی مشکلات دیگر مانند پرمویی(هیرسوتیسم) و برخی از اختلالات هورمونی زنان کاربرد دارد.
اسپیرونولاکتون یک داروی ادرار آور حافظ پتاسیم می باشد و برخلاف سایر داروهای ادرار آور این دارو سبب کاهش پتاسیم بدن بیمار نمی شود.
این دارو به تنهایی یا همراه با داروهای ادرار آور در یک محصول موجود می باشد.بطور مثال لاسیکتون یک داروی ترکیبی از فروزماید و اسپیرونولاکتون می باشد.این محصولات ترکیبی ،تعداد قرص مصرفی در روز را کاهش می دهند و دارودرمانی را تسهیل می نمایند.

پیش از مصرف اسپیرونولاکتون
_در صورت بارداری یا قصد باردار شدن و یا شیردهی،مشکلات کلیوی و غدد آدرنال (فوق کلیوی) ،پزشک خودرا مطلع نمایید.
_سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی را به پزشک خود اعلام کنید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید.

نحوه ی مصرف اسپیرنولاکتون
_مقدار مصرف روزانه ی این دارو از 25 تا 2 میلی گرم بسته به شرایط و نیاز بیمار در روز می تواند متفاوت باشد لذا دارو را دقیقا مطابق با تجویز پزشک خود مصرف کنید و از کم یا زیاد کردن آن خودداری نمایید.
_بهترین زمان مصرف دارو همراه یا پس از غذا می باشد . در صورتی که یک بار در روز تجویز شده باشد بهتر است صبح ها پس از صبحانه مصرف شود.در صورتی که از یک نوبت در روز تجویز شده باشد،بهتر است دوز دوم پیش از غروب (6 بعد از ظهر) مصرف شود تا افزایش ادرار موجب برهم زدن خواب بیمار نشود.
_در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو به محض یادآوری ،آن را مصرف نمایید اما در صورتی که از ساعت 6 عصر گذشته باشد ،دارو را مصرف نکنید و نوبت بعدی را طبق بره قبلی مصرف نمایید.

توصیه های اسپیرونولاکتون
_معمولا درمان با این دارو ها طولانی مدت می باشد .در مدت درمان با این دارو،تحت نظر پزشک خود باشید و آزمایشات دوره ای که توسط پزشک برای شما تجویز می شود را به طور منظم انجام دهید .خصوصا انجام آزمایشات خون برای بررسی نمک های موجود درخون مانند سدیم و پتاسیم در مدت درمان با داروهای ادرار آور بسیار مهم است.
_دارو های ادرار آور کمک می کنند تا آب اضافی بدنتان دفع شود . تنفس و حرکت بدنی شما بهتر و راحت تر شود .با این وجود از دست دادن مایعات بیش از حد ،بدن را کم آب می کند و عوارضی مانند تشنگی،خشکی پوست ،کاهش وزن سریع پس از شروع درمان و بی حالی می دهد در صورتی که با این علائم مواجه شدید ،به پزشک اطلاع دهید تا تغییرات لازم را در مقدار مصرفی روزانه ی دارو اعمال کند.
_به علت اینکه اسپیرونولاکتون حافظ پتاسیم در بدن می باشد درصورت مصرف طولانی با دوز بالا، مصرف غذاهای غنی از پتاسیم را مانند نمک های حاوی پتاسیم یا کم سدیم، هندوانه، سیب زمینی، موز، سویا، کدو حلوایی، آلو و را محدود کنید تا سطح پتاسیم خون افزایش نیابد.

عوارض شایع اسپیرونولاکتون
احساس خستگی،گیجی ، خواب آلودگی و تهوع از عوارض شایع این دارو می باشد که با مصرف وعده های غذایی سبک و محدود کردن غذاهای چرب و پر ادویه می توان آن را کاهش داد.
-بدليل اينكه اين دارو ممکن است کمی خواب آورباشد،تا زماني كه اثر خواب آوري آن را احساس مي كنيد از رانندگي و كارهايي كه نياز به احتياط بيشتري دارند خودداري نماييد.
_مصرف این دارو در خانمها ممکن است موجب تغییرات در دوره ماهانه و تغییرات هورمونی مربوط به آن از جمله نا منظم شدن قاعدگی ،ریزش موهای زاید،دل پیچه ،تغییر خلق وخو ،قرمزی پوست و شود.در صورتی که این مشکلات برای شما بوجود آمد،به پزشک خود اطلاع دهید.
_مصرف داروی اسپیرنولاکتون بر روی جنین ،خصوصا جنین پسر عوارض بدی می تواند داشته باشد.لذا حتما باید حداقل 3 ماه پیش از بارداری قطع شود.به این دلیل خانم ها در سنین باروری که تحت درمان با این دارو می باشند باید یک روش موثر پیشگیری از بارداری طبق نظر پزشک خود در پیش بگیرند.

Reference: www.webmd.com
Reference: www.drugs.com

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

اسپیرونولاکتون از انواع قرص هایی است که برای درمان ادم و فشار خون بالا (هایپرتانسیون ) از آن استفاده می شود, در ادامه این مطلب انواع اطلاعات دارویی و عوارض جانبی قرص اسپیرونولاکتون را مشاهده خواهید کرد.

قرص اسپیرونولاکتون دارای های تجارتی آلداکتون و کانرنول و لوویون می باشد و از نظر فارماکولوژیک در طبقه دیورتیک نگهدارنده پتاسیم و آنتاگونیست آلدوسترون قرار می گیرد.

داروی اسپیرونولاکتون بعد از مصرف خوراکی از طریق مجاری گوارشی جذب می شود و فراهم زیستی این قرص بیش از 9 درصد است و علاوه بر این پیوند این دارو به پروتئین نیز بیش از 9 درصد می باشد. متابولیسم این قرص از نوع کبدی است و اثر این دارو از 2 تا 4 ساعت پس از استفاده شروع می شود و هم چنین زمان لازم برای رسیدن این قرص به اوج اثر با مصرف مداوم در 2 تا 3 روز است.

 

این قرص در درمان بیماری های زیر مورد استفاده قرار می گیرد که برای درمان هر بیماری مقدار دوز مصرفی روزانه این قرص را نیز در اختیار شما قرار داده ایم.عوارض قرص اسپیرونولاکتون 1 در زنان

میزان مصرف دارو در بزرگسالان  : روزانه 25 تا 2 میلی گرم به میزان 2 تا 4 دوز تا 5 روز و ادامه میزان مصرف  75 تا 4 میلی گرم در روز در 2 تا 4 دوز منقسم
میزان مصرف دارو در کودکان : مصرف روزانه این دارو را می توانید با 1 تا 3 میلی گرم (به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن کودک) با 2 تا 4 دوز شروع کنید و سپس دوز دارو را بعد از 5 روز می توانید تا 3 برابر مقدار دوز در مرحله شروع افزایش دهید.

میزان مصرف دارو در بزگسالان : ابتدا باید قرص را با مقدار 5 تا 1 میلی گرم در روز و با دوز واحد یا منقسم در 2 تا 4 دوز به مدت حداقل 2 هفته شروع کنید و سپس دوز را هر دو هفته یک بار تا 2 میلی گرم در روز و به صورت دوز نگهدارنده MD برحسب نیاز بیمار تنظیم کنید.
میزان مصرف در کودکان : مانند درمان ادم استفاده شود.

میزان مصرف : 4 میلی گرم در روز با دوز منقسم 2 تا 4 در 3 الی 4 هفته آزمون طولانی مدت و یا 4 روز آزمون کوتاه مدت

میزان مصرف در بزرگسالان : 1 تا 4 میلی گرم در روز با 2 تا 4 دوز منقسم قبل از عمل جراحی

میزان مصرف در بالغین : روزانه 25 تا 1 میلی گرم به صورت خوراکی

قرص اسپیرونولاکتون با اثر بر روی توبول دیستال نفرون های کلیه باعث افزایش باز جذب پتاسیم و کاهش باز جذب سدیم می شود.

در موارد زیر باید از مصرف اسپیرونولاکتون اجتناب نمایید و مراتب را به پزشک خود اطلاع دهید.

هر دارو علاوه بر این که می تواند بیماری شما را درمان کند دارای عوارض جانبی نیز می باشد که در عوارض جانبی داروی اسپیرونولاکتون را مشاهده خواهید کرد.

عوارض جانبی

سردرد , اختلالات گوارشی , کاهش توانایی جنسی , بزرگ شدن پستان ها , بی نظمی در قاعدگی , کسالت , بثورات جلدی , اغتشاش شعور , افزایش دادن پتاسیم خون , نرمی استخوان و مسمومیت کبدی.

قرص اسپیرونولاکتون باید در موارد زیر با احتیاط زیادی مصرف شود.

1. بی ادراری و یا ایجاد اختلال در کار کلیه ها
2. افراد مبتلا به بیماری دیابت
3. بیماران کلیوی
4. اختلال در کار کبد
5. بیماران بدحالی که حجم ادرار آن ها کم است.
6. بیمارانی که در معرض خطر زیادی پتاسیم خون قرار گرفته اند.
7. بیماران میانسال
8. اندازه گیری فشار خون و تعیین غلظت الکترولیت های سرم در طول درمان ضروری است.

مصرف این دارو را باید حتی بعد از احساس بهبودی ادامه دهید.
قرص اسپیرونولاکتون فشار خون را درمان نمی کند و فقط می تواند آن را کنترل کند و ممکن است استفاده از این دارو برای برخی از افراد تا پایان عمر ضروری باشد.
از مصرف اسپیرونولاکتون بدون نسخه پزشک خودداری کنید.
اگر این دارو را به صورت یک بار در روز مصرف می کنید بهتر است آن را صبح ها استفاده کنید تا از افزایش دفع ادرار در طول شب در امان باشید.

قرص اسپیرونولاکتون را بهتر است همراه با غذا و یا بعد از وعده غذایی خود مصرف کنید. در این بخش با انواع اطلاعات دارویی اسپیرونولاکتون آشنا شدید که امیدواریم با کمک این مطلب علمی بتوانید اطلاعات لازم را در خصوص این دارو کسب کنید.

منبع : آرگا










قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز


نشانی شما منتشر نخواهد شد.

عوارض قرص اسپیرونولاکتون 1 در زنان

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *